Recente blogs

Jodie04

641 dagen gestopt -

Het houdt niet over...

Gisteren wilde ik er even uit, zit tenslotte al dikke 2 weken vast in mijn huis, naast dan piep kleine rondjes met Laika…Maar ook daar heb ik nauwelijks de energie voor.. Het hoesten en benauwdheid kost zo enorm veel energie en het lijf moet hard werken om er รผberhaupt wat zinnen uit te persen… Toch naar mijn ouders geweest, nou ja, ik kon naast mijn chauffeur zitten..Had lekker mijn vers gemaakte erwtensoep mee genomen, en daar hebben we lekker van zitten smullen. Kaartje gelegd, tja, mams had weer gewonnen, en dag vloog om… Helaas, mijn lijf wilde niet wat ik wilde, hoestbuien, benauwdheid en in de avond weer koorts..Kom nu net van de huisarts vandaan, derde keer al, en ik zit gewoon tegen een opname aan…Ik deed er nog wat luchtig over, maar mocht het niet bebagitaliseren… Het enige positieve is dat mijn saturatie omhoog was gegaan, en dit is dan ook de enige reden waarom hij het nog even probeert met een tweede prednison kuur er achter aan..Lang leve de lijn, ik ga er namelijk erg van eten, heb continu honger… Eind van de week terug komen, zo niet beter, door naar het ziekenhuisโ€ฆ Dus ik ga natuurlijk stinkend mijn best doen, om me zo rustig mogelijk te houden op alle fronten…
Wat een geluk dat ik niet meer rook, maar misschien wel het gevolg van jaren lang roken… Alhoewel, mijn moeder heeft ook astma, nooit gerookt, mijn jongste zusje ook, en die heeft heel af en toe wel eens een sigaretje gerookt… Het gekke is ik kan wel tegen rook, toen ik het zelf deed. Maar als ik nu langs een rokende loop, nu dan he, kan over een weekje wel weer anders zijn, stik ik de moord…

Duik de blues maar even in…

Jurgen1966

1026 dagen gestopt -

010000000000(2), 2000(8), 1024(10), 400(16) dagen niet gerookt.

En ja (kuch kuch), ik zit in de IT.

Sarah13

roker -

Eentje om het af te leren

Het was fijn, bedankt, tot ziens.

Jokija1954

2592 dagen gestopt -

Quote 2435

Pkoppelaar

149 dagen gestopt -

Gezellige avond

Ik ga een gezellige avond tegemoet, heerlijk uit eten met mijn vriend.
Hij nodigde me uit ivm zijn verjaardag, hij viert dat nooit maar gaat wel graag uit eten en dat vind ik totaal niet erg๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Waar ik wel tegenop zie is dat hij tussen de gangen door toch even aan zijn verslaving moet toegeven en ik dan minuut of wat alleen aan tafel zit en beetje om me heen zit te kijken, vaak voel ik me dan beetje ongemakkelijk wat natuurlijk onzin is maar ja gevoel kun je niet zomaar met een knopje uitzetten.
En als hij dan terug aan tafel komt ga ik meestal even naar het toilet aangezien hij een walm om hem heen heeft die ik niet prettig vind. Als ik dan terug kom is die walm gelukkig weer verdwenen.
Maar ach ik kijk wel erg uit naar vanavond hihi heb er zin in…..en ja zit al helemaal klaar hahaha dat was toen ik nog rookte wel anders want ja dan moest ik eerst nog ff roken dat koste toch wel wat tijd per dag๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Nu even Monty uit laten, en dan wachten tot ik opgehaald word.

Fijne rookloze avond allemaal

Cam

1984 dagen gestopt -

Op naar de 2000 dagen gestopt

Bijna 2000 dagen gestopt met roken.

Zo af en toe kom ik hier nog. Om trots naar de teller te kijken.

Volgend jaar zomer gaan we met zijn viertjes van het uitgespaarde geld
een camper rondreis maken door canada.

Zin in!

Quidam

1146 dagen gestopt -

Die peuk gaat het niet oplossen

Toen ik deze rit, ja ik heb er ook al aardig wat ritjes op zitten, echt nog niet eens zo heel lang gestopt was met het roken viel er een soort van bom in ons gezin. Dat die gedachte aan die peuk toen langs kwam hoef ik hier helemaal niet uit te leggen, want iedereen kent wel dat soort situaties uit zโ€™n eigen leven. Dat dit de eerste bom zou zijn van een lange reeks die daar op zou gaan volgen, wisten wij toen niet en eerlijk gezegd ben ik ook heel blij, dat deze cluster aan bommen niet gelijk in รฉรฉn keer vielen want dan had je ons als gezin, en mij als persoon, zo op een hoopje kunnen vegen.

Dat mijn schoonzoon in het midden van dit geweld het voor elkaar kreeg om te stoppen met roken, is feitelijk net zo knap als dat ik het volhield om niet weer te gaan roken. En wij beiden nog altijd niet weer zijn gaan roken al kwam die peuk vaak in onze gedachten naar boven.

Dat een mens hier sterker door lijkt te worden, ja dat zeggen ze dan. Alleen is dat voor mij toch wel iets waar ik mij steeds aan moet blijven herinneren, vandaar ook die afbeelding die ik gisteravond plaatste. Als ik al iets moet dan is het dat, want zo vanzelfsprekend is het echt nietโ€ฆ.. althans niet voor mij.

Dan mag ik in mijn leven al voor heel veel hete vuren hebben gestaanโ€ฆ. maar jezelf er door heen worstelen, ook al breng je dan wel je ervaring mee, blijft toch elke keer weer een behoorlijke uitdaging.

Maar die peuk lost niets op en gaat het ook niet oplossen.

Wees lief voor jezelf
Hou het rookvrij

Pearl Jam โ€“ Unthought Known

El71

35 dagen gestopt -

Relaxdagen

Wat super leuk om te lezen wat jullie allemaal doen met het gespaarde geld. Zelf gaan manlief en ik graag naar de Wellness. Deden we toch al, maar nu net een keertje meer. Morgen gaan we ook lekker een dagje relaxen. Deze keer thermen Barendrecht.
Ik woon in Zeeland, een heerlijke rustige provincie, ben ook een echte Zeeuw. Maar we moeten toch altijd een stukje rijden om ergens naar toe te gaan. Maar goed, dan heb je ook wat๐Ÿ˜œ
Lieve mensen, fijne zondag nog!
Ik ga even in de relaxstand op de bank. Vannacht weer half 4 zien worden. Dus ben nu een beetje toto๐Ÿ˜’

Exit

21 dagen gestopt -

Dag 19

Hoppa dag 19 alweer…..gaat de goede kant op maar ben er natuurlijk nog lang niet dat ik mezelf een echte niet roker voel maar de 1e ergste hobbel is genomen….yessss. Slaap lekker…alleen inslapen ff niet maar ok. Gisteren gaan shoppen met mijn eerste bespaarde geld. Niet normaal wat ik heb gekocht dit keer. Een toffe broek bij tk mexx en handschoenen. Een leuk ovenschaaltje…2 toffe sjaals en een shopper en milkshake rietjes van staal en een tof jasje van zara en een zijde pyama. En nog geld over. Heb goed gezocht want ik had de tijd want hoefde niet te roken haha. Het gave was sale op sale. Dan lach je ineens als je bedenkt dat je dit anders opgerookt had hoor en daar ook nog van baalde omdat t zo slecht voor je is. Over 3 weken weer een shopmiddagje…leuk om jezelf zo te belonen…en ik had nog geld over he… en leuke spullen he…geen bagger ๐Ÿ˜‰ Fijne dag allemaal ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰

Hannieke

33 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 19 Oct 2019

heerlijk zo trots

Jojo67

27 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 20 Oct 2019

Die is ook bereikt, 25 dagen geleden de laatste peuk gehad. Ik ga richting eerste maand. Dat voelt geweldig, trots, blij, yes I can. En niet te vergeten, ik heb de eerste โ‚ฌ100 bespaard. Dus….........Dat zit in de pot en daar zal nog veel meer bijkomen. Lang leve de teller, 625!!! peuken niet gerookt, pffffffffff.
Ik zeg, goed bezig. En ik wens iedereen vandaag een fijne rookloze zondag.

Lia1972

461 dagen gestopt -

15 maanden... ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Tada 15 maanden rookvrijโ˜บ๏ธ

Gestopt met begeleiding van een topper van een stoprokencoach en afgebouwd en gestopt met champix. Het traject met de champix heb ik niet doorlopen, wat hier best wat feedback opleverde want ik was er mogelijk te kort mee bezig geweest om "veilig"  gestopt te zijn…
Tja… Ik reageerde er echt naar op. Ik werd er steeds apatischer van en had nergens geen zin in. Voor mij ergens achteraf dus toch ook rommel.
Maar… Iedereen is anders en kiest zijn hulpmiddel. Of dat nu chemisch, natuurlijk, op dit blog of waar dan ook is.
Het mooie is, ik zie steeds meer mensen die er klaar mee zijn. Klaar met een verslaving in stand te willen houden en er mee willen kappen.

Ik kan met recht zeggen dat ik er klaar mee ben!

Tja… Nu al even bezig om het eliminatie dieet toe te passen van de diรซtist. Pfft… Ik heb gauw last van suikerdips en ben infectiegevoelig. Nu is suiker daar een trigger van… Wat zit er in de glutenvrije producten als vulling?... Juist suiker…

Dus nu glutenvrije producten skippen en daarvoor spelt in de plaats in de hoop dat mijn spastische darm hier gelukkig van wordt.

Echter dit werkt averechts meer buikklachten. De smoor er behoorlijk in. En nu dus pizza, gebak, ships en witte wijn op….

Ja… Ik ben echt klaar met roken, maar de volgende uitdaging met voeding, voeden   i. p.v. vullen is zo moeilijk!

Maar goed, mijn 1e missie stoppen met roken is geslaagd! Mijn grootste mijlpaal anderhalf jaar rookvrij komt langzaam dichterbij!!!!

S (toppers) succes!

Mitch291

6 dagen gestopt -

Gestopt en weer begonnen

Hallo allemaal,

Januari 2018 gestopt. Nu dit jaar tijdens gezellige uitjes met mijn vrouw, die nog steeds wel rookt, er een paar meegerookt. Er is dan ook drank in het spel, biertjes en evt. een borreltje. Begint met 1 sigaretje, voor ik het weet weer 10-15 per dag. Afgelopen donderdag er weer helemaal klaar mee en tot op heden weer niet gerookt. Wel trek, niet willen doen, wel trek, toch maar niet doen, WEL TREK, toch maar niet doen.

Nelissenton

roker -

Stop met roken

Ja hoor hier ben ik weer, jullie zullen wel denken hij stopt nooit dat denk ik ook, maar ik ga het toch doen morgen middag 12.00 uur, ik heb het nooit langer dan 4 uur volgehouden als ik morgen middag om 16.00 uur nog niet gerookt hebt bericht ik jullie gelijk, donderdag ga ik naar Singapore vakantie mijn vrouw komt daar vandaan,  daar is roken heel moeilijk,  dus ik grijp mijn kans.