Recente blogs

Severins

6 dagen gestopt -

eerder gestopt

hallo allemaal.

ondanks dat me stopdatum op de 20e had ben ik gisteren toch al gestopt.
mede omdat ik ziek ben, en dacht ze zullen me nu toch niet smaken heb ik het maar al achterwege gelaten.
het gaat redelijk moet ik zeggen als je niet in beweging blijft wil het toch wel eens moeilijk zijn maar omdat ik ziek ben en binnen moet blijven tot de uitslag van de coronatest van zaterdag,  heb ik nogal veel dooie momenten en dan moet ik echt stevig doorbijten.
dus lieve mensen alle tips zijn welkom xx

Jokija1954

2928 dagen gestopt -

Quote 2758

Manu1976

7 dagen gestopt -

48h gepasseerd, nog effe een copy-paste..

Voor dit bericht moest ik toch meerdere jaren terug naar het verleden…

48h moment…

Ik wil heel hartstikke totaal echt stoppen met roken, maar

Kan toch niet, dat je dan gaat twijfelen. Maar ik wil het ergens toch wel doen, het definitief stoppen met die troep. Ik ga het daarom weer eens echt proberen. Sterkte andere dappere helden. Lang leve de frisse lucht.

Ladygogo

571 dagen gestopt -

Blijf gestopt!

Nog niet zo heel lang geleden kon er alleen via Facebook geregistreerd worden.  Daarom waren er volgens mij weinig nieuwe stoppers die zich aanmeldden.
Er kan sinds kort weer geregistreerd worden met een email adres.
SRB wordt vanaf dat moment met diverse andere doelen bezocht. Een emailadres is natuurlijk zo gemaakt.
De bezems zijn uit de kast gehaald en er zijn nieuwe bezems gekocht. Bedankt moderatoren voor het veegwerk, zodat het een blog blijft, waar het voor bedoeld is, een stop roken blog.

Heel erg fijn dat er nieuwe en wat langer gestopten zijn, die zich registreren. Het beste besluit en cadeau ever aan jezelf om te breken met deze verslaving.
Dit blog heeft mij enorm gesteund en ik draag nu graag mijn steentje bij om anderen een duwtje in de rug te geven op moeilijke momenten.

Voor stoppers die dit blog nog maar net kennen:  jullie doel is duidelijk, focus op gestopt blijven!

Anna30

3100 dagen gestopt -

Donderdag 17 sept 2020โค

Voor iedereen een zonnige rookvrije dag .
Liefs Alida ๐Ÿงžโ€โ™€๏ธ

Camieltje

141 dagen gestopt -

een vraag aan alle lang gestopten

N.a.v. het jubileum van Jokija1954 - 8 jaar gestopt, super knap en gefeliciteerd! - heb ik een vraag aan de lang gestopten hier:

Ik ben nu in de vijfde maand van niet meer roken. Gedachten aan de sigaret worden langzaam minder, het wordt allemaal milder en minder belangrijk. Maar voor mijn gevoel ben ik pas echt helemaal gestopt als roken niet meer in mijn gedachten is, of iets is uit een verleden, een vage herinnering zonder nog een directe associatie. Tot die tijd voelt het nog als een roker die niet rookt.
Mijn vraag is: wat maakt dat je tig jaar nadat je gestopt ben nog steeds frequent deel uit maakt van een stoppen met roken blog? Is dit omdat je de behoefte hebt om anderen te helpen stoppen / is dit omdat de gedachte aan roken er na zoveel jaar nog is / is het nostalgie? of iets anders?
Hou mij ten goede hoor: jullie bijdragen, betrokkenheid en ervaringen zijn echt zeer waardevol en meer dan welkom. Het is meer om eens van anderen die al lang gestopt zijn te horen of roken wel of niet een onderdeel van je blijft, ook als je lang gestopt bent. Ik hoop zelf dat het er op een gegeven moment gewoon helemaal niet meer is, net zoals ik echt nooit meer denk aan sommige andere dingen die ik achter mij heb gelaten.

Ben benieuwd! Alvast dank!

Nelissenton

1 dag gestopt -

Stop met roken

Beste stoppers, ik heb het al 1000 keer gezegd,  maar morgenmiddag 12.00 uur, ga ik echt stoppen met roken, zonder hulpmiddelen,  alleen vรฉรฉl water drinken,  ik heb al de hulpmiddelen geprobeerd,  maar niks helpt mij,  dus ik ga het zonder doen, mijn collega heeft ruim veertig jaar gerookt,  hij is er al een half jaar vanaf, hij zegd de eerste week erg zwaar, maar daarna gaat het beter, dus ik ga ervoor,  hoe me in de gaten, morgenmiddag 17 september smiddags om 12.00 uur stop ik ermee.

Nelissenton

1 dag gestopt -

Stop met roken

Beste stoppers, ik heb het al 1000 keer gezegd,  maar morgenmiddag 12.00 uur, ga ik echt stoppen met roken, zonder hulpmiddelen,  alleen vรฉรฉl water drinken,  ik heb al de hulpmiddelen geprobeerd,  maar niks helpt mij,  dus ik ga het zonder doen, mijn collega heeft ruim veertig jaar gerookt,  hij is er al een half jaar vanaf, hij zegd de eerste week erg zwaar, maar daarna gaat het beter, dus ik ga ervoor,  hoe me in de gaten, morgenmiddag 17 september smiddags om 12.00 uur stop ik ermee.

Sylvie

22 dagen gestopt -

Dag 16 valt niet mee

De afgelopen dagen heb ik weinig (nou ja toch wel tig keer per dag natuurlijk ๐Ÿ˜‰)aan (niet)roken gedacht, maar vandaag, dag 16 voor mij, is pfffff lastig, lastig, lastig.
Wat heel raar is en ook onverwacht niet helpt is dat mijn echtgenoot voor het eerst sinds tijden de deur uit moest voor zijn werk. En ja hij rookt nog en daar heb ik op zich niet veel moeite mee, ons huis is groot genoeg om uit elkaars buurt te blijven. Maar dat stomme stomme peststemmetje begon meteen zodra hij vanochtend de deur uit was: โ€˜zo nu kun je stiekem een sigaret roken, niemand die het merktโ€ฆ.โ€™ Ik speelde eerlijk gezegd zelfs heel even met de gedachte, maar toen: Neeeeee wtf ik ben niet gestopt voor hem, maar voor mezelf, ik wilde het zelf en ik wil het nog steeds zelf. Donderop dus met je getreiter. En daarmee was pestmonster af door zijdeur. Maar helaas niet voor lang merkte ik.
Er waren nl. nogal wat achterstallige schoonmaak- en opruimklussen te doen. En ja hoor, zodra er een taak was afgerond, kwam ie weer: โ€˜zo en nu een โ€ฆโ€ฆโ€™ NEE NEE NEE DONDEROP IK WIL NIET EENS IN DISCUSSIE MET JE GEWOON OPZOUTEN NU JA!!!! (het voelt bijna alsof ik het zo ook op het balkon heb staan schreeuwenโ€ฆ.). En zo ging het door tot nu toe vandaag :-(.
Maar ik zal m krijgen dat pestmonster, mij krijgt ie niet klein!!!
Zo dat lucht op om het hier even kwijt te kunnen!
Liefs, Sylvie

Jokija1954

2928 dagen gestopt -

Quote 2757

Manu1976

7 dagen gestopt -

Copy paste vorige jaar plan...

Ik heb er weer zin in! Ondertussen al bijna 20 minuten zonder het aansteken van de Peuk. Ik ga niet meer roken is het besluit. Dampen bespreek ik nog wel, maar besluit blijft geniaal!
Missed you all, lots of love,
Don Drama (komende 3 dagen waarschijnlijk)

Dat was feest van korte duur….
Ondertussen een beter resultaat van meer dan 24h..

I’ll be back.

Sophialaloren

3243 dagen gestopt -

Joke gefeliciteerd... @Jokija1954

Lieve Joke….@Jokija1954
Wat ben ik onwijs trots op jou.
Ik heb ook nooit aan jou getwijfeld, want iemand die weet wat vechten is, en tegenslag trotseert
En toch haar pad volgt, daar kan je alleen maar een diepe buiging voor maken.
Gefeliciteerd lief mens met 8 jaar rookvrij๐Ÿ˜˜

Jokija1954

2928 dagen gestopt -

Vandaag zetten we ook in de zon,

@Pieterken2001, die alweer 7 jaar deze verslaving overwon!

Anna30

3100 dagen gestopt -

Woensdag 16 sept 2020โค

Het zonnetje schijnt magertjes maar we gaan er gewoon een rookvrije dag van maken .
Liefs Alida ๐Ÿงžโ€โ™‚๏ธ