Recente blogs

Nusuus15

5 dagen gestopt -

Herpakt

Zo besluit is genomen. Om 15.00 de laatste sigaret gerookt. Ik mag roken maar ik kies ervoor om het niet te doen. Die keuze probeer ik nu klein te houden dus ik rook deze maand niet. De hele maand april, mei zie ik dan wel weer. Heb ook mijn coach gesproken, die had ik gister meteen bericht over mijn misstap. Hij had nog wat goede tips en eerlijk werd er gewoon emotioneel van. Ik moet stoppen met het getwijfel en mijn besluit nemen en daar ook achter blijven staan. Ik rook niet! Ik wil het niet, ik mag het wel. Heb van gister 19.30 tot vandaag 15 uur gerookt, zonde om weer op 0 te beginnen maar ik ga het toch doen. En dit keer hou ik het vol. Note to myself: roken is echt heel vies en niet 1 sigaret heeft lekker gesmaakt tijdens mijn misstap en een gelukkige roker zal ik nooit meer worden dus mocht ik ooit weer gaan twijfelen… doe het niet! Het is het niet waard, je zal er nooit meer van genieten en alleen maar spijt hebben dat je weer gerookt hebt. Verder wil ik het nu niet groter maken als het is. Vanaf 1 april 2020 ben ik een niet roken!
Iedereen heel heel erg bedankt voor jullie steun en opbeurende woorden. Ik ben jullie erg dankbaar. We gaan ervoor samen als niet rokers. Het is geen gevecht, het is geen strijd het is dat we gaan genieten van het leven zonder daar een sigaret voor nodig te hebben. Ik ga tegelijkertijd meer erbij stilstaan dat ik zo ontzettend gelukkig mag zijn met de dingen die ik heb zoals de kinderen en lieve familie maar ook een leuk huis en een leuke baan. Dankbaar!
Liefs Mien positief πŸ˜‰

Koert111

1274 dagen gestopt -

Meedoen aan de Ontwenningsmeter

@Susanne1980 knokte afgelopen week hard en vulde de ontwenningsmeter in om een beeld te krijgen over haar toestand.  In het onderstaande stop-dashboard maakte ze de indruk zich afgebeuld te voelen. Haar stoptoestand was echter geheel volgens verwachting van een al 20 dagen gestopte roker en zal zich langzaam maar zeker gaan verbeteren. Ook de mate van cravings die ze ervaart in verhouding tot haar ontwenningsklachten, zijn in lijn bij een stopper die zich rond stopfase 2 (tot 30 stopdagen ) bevindt. Haar stopwilskracht zal de komende tijd vanzelf weer wat makkelijker toenemen. Volhouden jij!

Als jij deze week ook eens wilt deelnemen aan de ontwenningsmeter, dan kan je dat nog tot zaterdag aanstaande doen.

Als je vandaag de ontwenningsmeter invult, kan je zondag aanstaande al lezen hoeveel progressie jij maakt in het stoppen met roken Γ©n jezelf vergelijken met mede(s)toppers. Voor een verder beeld, raad ik je aan mijn andere blogs te bekijken. Via de onderstaande link kan je de ontwenningsmeter invullen:

https://forms.gle/YkADtvecBSaU78jZ9

Ook mensen die weinig klachten hebben of hulpmiddelen gebruiken om te stoppen kunnen gewoon meedoen.
De enige restrictie is dat je niet langer dan één jaar gestopt mag zijn. Hoe dan ook succes met het stoppen allemaal en sterkte allemaal in deze bizarre tijden!

Helena1

434 dagen gestopt -

Dag 428

Na lange tijd weer een berichtje van mij.

Ik kwam dit bericht tegen:

https://nos.nl/l/2329025

De exroker in mij kreeg al gelijke allerlei rokersgedachten: waar moeten de rokers nu gaan staan als de trein vertraging heeft en ze willen hun frustratie wegroken? En wat als ze moeten vliegen?

Maar ook: wat heerlijk dat ik hier vanaf ben en me niet druk hoef te maken dat ik straks €10 per dag kwijt zou zijn aan roken. In deze semi-quarantaine zou ik me normaal uit verveling het schompes roken. In plaats daarvan boen ik de bovenkant van de keukenkastjes en denk ik zelden aan roken.

Wat een verschil met met vorig jaar deze tijd ! Zowel de maatschappij als mijn privΓ©leven is 100% anders.

Mensen hou vol en hou afstand ✌🏻

Nusuus15

5 dagen gestopt -

Gerookt

Gisteravond toch weer gerookt en ook vandaag. Zit moed te zoeken om mezelf te herpakken maar dat wil nog niet erg lukken.
Het erge is ze zijn hartstikke smerig die sigaretten.
Verdorie super pissig op mezelf!

Johnp2

177 dagen gestopt -

Nieuws☺️

Viola , daar kun je dag mee beginnen.
En op de achtergrond Vlissingen 🌞 de zee, het strand. Nog steeds daar. In de verte op de foto om de hoek liggen strandhuisjesπŸ€—.
Nog tegoed , volgend jaar of zo. Zin in.

Succes vandaag. Waar je ook mee bezig bent..

Jokija1954

2759 dagen gestopt -

Quote 2590

Wibi

2485 dagen gestopt -

Corona

Je zou er bijna van gaan roken als je bedenkt wat een ellende het coronavirus veroorzaakt.
Kinderen die niet naar school kunnen .totale quarantaine vanwege copd hartfalen etc.
Nu vermaak ik me best maar toch.
En nu heeft mijn zus het virus en ligt ze aan de beademing en is de tostand zeer zorgelijk.
Nu weet ik dat die sigaret niets oplost maar toch het schoot wel door mijn hoofd.

Sarah13

14 dagen gestopt -

Doe het, Saar! Doe het!

Ik zit aan tafel.  De zon stroomt door de ramen alsof het licht tegen de houdbaarheidsdatum aan zit en het allemaal "vandaag op moet anders kunnen we het morgen weggooien en zo zijn we nΓ­Γ©t opgevoed, hoor je!".
De slingers van de verjaardag hangen nog.  Behalve die ene die van papier is gemaakt want die vaantjes heb ik er afgescheurd en gebruikt voor de papier machΓ© paaseieren waar ik al twee dagen mee bezig ben.  (een actie van de lokale kinderboerderij.  Wat of hoe precies weet ik niet meer, maar roep "maak een paasei" en ik ben getriggerd.  Ik ga geen foto’s plaatsen van het resultaat want ik ben niet per definitie trots op de met glitter en sterren bespikkelde symptomen van mijn afwijking.)
Mijn voornemen om deze week (officieel te boek als WEEK 2) geen alcohol te drinken was eigenlijk bij voorbaat al gedoemd te mislukken en wel om twee redenen: 1. ik had nog voorraad en 2. ik drink nu eenmaal graag.

Jurgens

756 dagen gestopt -

Beloning 750 dagen gestopt

750 dagen gestopt

Op 31 Mar 2020

In het zonnetje zie ik net dat ik 750 dagen ben gestopt. Wat ben ik toch eigenlijk vreselijk goed en knap! Mijn collega zit even verderop te genieten van zijn sjekkie. Ook prima. Maar ik hoef niet meerπŸŽˆπŸŽˆπŸŽˆπŸ€Έβ€β™‚οΈπŸ€Έβ€β™‚οΈπŸ€Έβ€β™‚οΈ

Jokija1954

2759 dagen gestopt -

Te mooi om niet te delen.

Pisces

507 dagen gestopt -

Beloning 500 dagen gestopt

500 dagen gestopt

Op 30 Mar 2020

We zullen doorgaan !!

Jojo67

46 dagen gestopt -

Beloning 1000 peuken niet gerookt

1000 peuken niet gerookt

Op 31 Mar 2020

Dus…...................................niet gerookt, ook ik help mee aan de klimaatcrisis. Hoor je niks meer van, gek he?

Jojo67

46 dagen gestopt -

Beloning 40 dagen gestopt

40 dagen gestopt

Op 31 Mar 2020

TADAAAAAAAA. Die is binnen, niet altijd makkelijk maar wel gedaan. P heeft zondag tijdens de verhuizing van zoonlief een spier in zijn rug overbelast of zo. Gisteren eerder naar huis gekomen en meldt zich vandaag ziek. Van de ene kant fijn dat hij thuis is. Van de andere kant een beetje vervelend omdat hij rookt. Erg he?
Maar dat kan ik ook steeds beter aan, stinkt alleen zo. Af en toe nog trek in een sigaret, gewoon het idee van de gewoonte. Ik denk dat het een flinke hoestbui zou worden :P
Nu op naar de 50 dagen, mijn doel is om mijn balkje van 12 weken groen te krijgen. Als ik die heb ben ik al heeeeel ver ( voor mijn gevoel dan )

Jokija1954

2759 dagen gestopt -

Quote 2589