Recente blogs

Maja

7 dagen gestopt -

Ik heb de eerste uren gehaald

Het is gelukt! Voel me super onrustig en ik heb het gevoel dat ik niet meer kan nadenken. Ik herken dit van eerdere keren en ik weet dat het weer over gaat. 
Morgenvroeg zal het wel weer gaan maar eind van de middag zal weer het stemmetje komen.

Jodie04

902 dagen gestopt -

Ook ik....Een hoop gezever...( kan overgeslagen worden)

Ook ik ben, dacht ik, nu wel eens verlost van rook gedachten. Helaas was het vandaag weer eens zo’n dag dat ik dacht, en nu een peuk. Wat een dag…
Eerst om 8 uur mijn long fysio… Alles wat ik verkeerd kon doen, deed ik verkeerd. Ik ademde verkeerd, maakte met lopen te snelle passen, ik trok mijn schouders steeds hoog. Natuurlijk wil ik verder komen, maar werd er gek van, waar ik allemaal op moest letten, terwijl ik "gewoon loop, en adem haal". ( In mijn ogen dan he) Wordt nog steeds iedere ochtend wakker, dus ademen doe ik wel…Maar goed, heb even gefoeterd in mezelf, en heb keurig het uur vol gemaakt op de loopband, en met een nieuw tril ding wat het vastzittend slijm dient omhoog te brengen, en na corrigerende zinnen luisteren, die ik braaf opvolgde, dat dan weer wel…

Daarna naar mijn moeder…. Ik had gisteravond nl een telefoon gekregen dat de kleding bank weer open ging. Dus heb de kleding van mijn vader allemaal verzamelt en weggebracht… Nou pap, zei ik in mezelf,  jou mooie kleding krijgt een goede bestemming. Kleding bank werkt hetzelfde als de voedselbank, dus krijgen ze een tweede ronde…Gewassen en gestreken ook nog..7 grote tassen vol.

Daarna kwam ik thuis. De schilder is bezig de buiten kant van dit gebouw te schilderen. Ze hadden mijn trap niet afgedekt, dus zit allemaal verf op.. Ook waren ze nieuwe stukken hout in het zijraam aan het plaatsen, na eerst een hoop gezaag en gehakt te hebben, bleek het hout zo verrot ze zijn, dat er geen beginnen aan was, en ik alsnog na een maand of 3 een heel nieuw kunststof raam erin krijg.  Ook hadden ze voor het gemak mijn mooie boeddha beneden gezet, en was een blus af… Heb een klus gehad om mijn trap van al die bende schoon te krijgen. De troep is weg, de verf en witte vlekken krijg ik er niet uit. Ik zit nu net….

Nu mis ik in mijn huis nog veel hang en sluit werk, en ook bij mijn keuken raam mis ik een stuk waar het raamboompje ingaat, dus ligt steeds een hoop troep omdat er een kier van 2 centimeter zit, dus raam sluit niet..
Ik heb mijn verhuurder erbij geroepen en toen zei ze what you see is wat you get…Dus, ik laat het zelf maar doen…Gaan er ook geen drukte meer om maken, tis het niet waard, en het hoeft niet ala minuut in orde te zijn, dus af en toe maar wat…
Leuk is het niet. De muren buiten zijn weer mooi wit, en na wat aandringen van mijn kant, is ook mijn voordeur meegenomen. Dus die is in ieder geval weer knap. Nu zit er boven de muur een grote rand kunststof, kan even niet op die naam komen,, die is ook goor en zit vol met groen mos. Ik vroeg of die ook gelijk meegenomen werd, maar nee dat is niet het geval. laat je het hele pand schilderen en dan doe je die brede rand niet, ik snap dit in ieder geval niet, maar ja, tis niet mijn buitenkant…Terwijl er nu een steiger staat. Ik heb me in kunnen houden, want had bijna gezegd, zal ik het even schoonmaken en er een roller over heen halen.. ( Schilderen kan ik wel niet, maar dit leek me niet zo moeilijk)

Mijn mooie "bordes" van kunstgras tegels ( dure kwaliteit) ziet er niet uit en hoop dat ik het schoon krijg.
Waarom niet even een waarschuwing, of een telefoontje, had ik het zelf afgedekt. In ieder geval, vanmiddag bij het afschilderen, gisteren was ik dus niet thuis, hadden ze het geschuurd en gegrond. Vandaag bij het afschilderen hadden ze wel een stuk karton neergelegd.
Jammer allemaal.

Dus net dacht ik, even een diepe haal, uitblazen en weg is mijn uhhh, rot gevoel van deze dag…Natuurlijk doe ik het niet, en adem nu dan maar even zoals me geleerd wordt nu, haha.. Oh en dan vergeet ik nog te vermelden, dat ik gisteren bij mijn nieuwe tandarts was. 2 pockets ipv 1, een stuk van een kies af ( nooit gemerkt) en een gaatje.  De begroting had ik vandaag al in mijn mailbox….Ik duik onder dacht ik….

Morgen een nieuwe dag. Maar er zijn van die dagen…
Voor de rest gaat alles goed, en het grappige is, nu ik dit even van me af zit te rammen, zit ik alweer te grinniken om mezelf met mijn geklaag en gezever… Maar ik rook niet, en die rookeikel heb ik in dit geval zelf maar even een rot trap verkocht…En jullie hebben weer wat leesvoer…

Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Quote 2682

Pisces

601 dagen gestopt -

nu even niet !!

Bedrijfsarts :" ik heb goed en slecht nieuws voor u , u mag binnen afzienbare tijd , als er enkele aanpassingen zijn geweest, weer aan het werk .....maar nu nog niet !!"
Pffffff..ach , na 3,5 maanden kunnen die paar weken er ook nog wel bij .
Bijna weekeind (al weet ik soms bijna niet meer wanneer dat begint of eindigt )

Anna30

3025 dagen gestopt -

Foto 20 🌻

Fijne Donderdag.
Lfs Alida 🌻

Maja

7 dagen gestopt -

Deze keer moet gaan lukken

Ik lees inmiddels al jaren mee op dit blog. Af en toe eens wat geschreven over mijn pogingen maar ik ben het inmiddels zo zat om pogingen te doen. Ik wil dat het lukt. Zojuist mijn laatste sigaret uitgedrukt en ik ga er voor.
Als een soort van stok achter de deur spreek ik met mezelf af dat ik hier vanavond weer moet schrijven dat het vandaag gelukt is. Klinkt misschien kinderachtig maar ik weet dat ik aan het eind van de middag het moeilijk krijg. Ik hoop dat deze belofte me door deze uren heen haalt en dat er weer een begin is gemaakt

Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Quote 2681

Anna30

3025 dagen gestopt -

Foto 19🌻

Alweer de 7 de maand .
Hoop dat het een maand mag worden met een beetje meer respect en liefde ❤

Lente50

408 dagen gestopt -

Beloning 400 dagen gestopt

400 dagen gestopt

Op 01 Jul 2020

Het is vandaag zover:
400 dagen
6000 niet gerookte sigaretten
2000 gewonnen euro’s
En ondertussen tikt de klok verder.

Jojo67

roker -

Ben eens benieuwd of dit werkt.

Minous47

10 dagen gestopt -

Licht

Oke, daar ben ik weer.
Sinds maandagavond 22.00 uur niet meer gerookt.
De bekende ontwenningsverschijnselen zijn er alweer.
Met name de gebruikelijke duizeligheid speelt me weer behoorlijk parten.
Heb zelfs als ik lig het gevoel dat ik flauw ga vallen.
Dit is af en toe zo angstaanjagend dat ik gisteravond niet eens mijn ogen dicht durfde te doen om te gaan slapen.
Uiteindelijk rond half 2 toch in slaap gevallen en om 7 uur weer wakker geworden. Ook nu nog behoorlijk licht in het hoofd.
Kwestie van doorzetten.
En doorzetten zal ik!
Deze keer gaat het me lukken, ik ben er zo klaar mee.

Ronaldo

96 dagen gestopt -

Vandaag op nu.nl

Sigaretten voortaan uit zicht in supermarkten

Supermarkten mogen vanaf woensdag geen sigaretten en shag meer in het zicht hebben staan. Warenautoriteit NVWA liet eerder aan NU.nl weten direct te zullen handhaven op het uitstalverbod.

Aanvankelijk zou dit op 1 januari van dit jaar al van kracht gaan, maar de supermarkten kregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uitstel tot 1 juli, omdat ze meer tijd nodig hadden. De grote supermarktketens zeggen er nu wel klaar voor te zijn.

Jojo67

roker -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 01 Jul 2020

Die heb ik weer binnen. Ik voel me sterk en trots, tot op heden geen behoefte aan roken. Nu weer op weg naar de dubbele cijfers, komt goed!

Eliza

184 dagen gestopt -

Beloning 175 dagen gestopt

175 dagen gestopt

Op 01 Jul 2020

Het gaat super de super💪 Ben zo blij met mezelf 😊