Recente blogs

Claudelicious

502 dagen gestopt -

Dus dat!

Hallo lieve allemaal ,

ik ga jullie en deze gezellige blog vaarwel zeggen. Mijn man zegt dat ik te veel op dit blog ben, en elke seconde kijk. Hij kan dit niet waarderen.
We hebben een discussie gehad en hij zei dat ik moest kiezen tussen hem of deze groep.
Dus ik ga een paar uur offline, en ondertussen pak ik zijn koffer en bel een taxi voor hem!!!!
Daarna ben ik weer terug!

๐Ÿคฃ Ik zag dit voorbij komen in en wilde het delen in het kader van een dolletje tussendoor, gewoon omdat het kan !

Mijn mannetje waardeert het juist heel erg, de steun die ik hier heb gehad tijdens het stopproces. Hij is nog steeds erg blij dat ik niet meer rook. Bijna 500 dagen! ๐Ÿ˜Š  Bedankt lieve mensjes! โค๏ธ

Blijf schrijven, blijf lezen, vraag raad er is altijd iemand die je kan helpen en steunen.

Fijne maandag ๐Ÿ’‹ยฉ

Minous47

45 dagen gestopt -

Stapje voor stapje

De eerste stappen zijn weer gezet.
Straks naar de huisarts voor de verwijsbrief voor de psycholoog en vanavond een proefles pilates volgen.
Zien of dat me kan helpen beter te ontspannen.
Heb besloten dat ik meer dingen buiten de deur wil doen, ben de laatste tijd weer veel te veel alleen.
Sociale contacten opdoen, nieuwe dingen proberen, leuke dingen doen.
Misschien dat het helpt om beter met bepaalde dingen om te gaan., en om dingen los te kunnen laten.

Cactusmuis

38 dagen gestopt -

Beloning 750 peuken niet gerookt

750 peuken niet gerookt

Op 11 Feb 2019

Zo lekker dan, zo kort gestopt zoveel niet gepaft. Ongelooflijk.

Vanaf vandaag flink aan hem met gezonder eten. Heb zelfde tactiek toegepast als met roken: stopdag bepaald en nu gaan. Ik vind het echt lastig. alles met mate is lastig voor mij! Liefst zou ik stoppen met eten dat is tenminste duidelijk maar dat kan natuurlijk niet dus balans gaan zoeken, niet doorslaan en vasthouden. Ik maak graag gebruik van het voedingscentrum, daar hou ik bij wat ik eet. Niet dat ik niet weet wat verkeerd of teveel is maar het werkt hetzelfde als met deze site. Ik hou me eraan vast heb er steun aan. Hun receptenapp "Slim koken" is ook leuk. Na beantwoorden van een paar vragen (ja Sjef ik hou indd van vol en romig eten :) kwamen Sjef en ik tot overeenstemming: vandaag Moussaka met honing-bramenyogurt na. Klinkt niet verkeerd toch. Fijne dag allemaal!

Bart78

30 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 10 Feb 2019

25 dagen…en nog steeds gaat het goed en relatief eenvoudig. Zelfs na het feestje van gister, wel zeer blij dat mijn vrienden ook gestopt zijn, dat maakt het zeker makkelijker.

Pisces

91 dagen gestopt -

Weet ik veel !

Nou nee maar het is wel leuk om elke week mee te doen.

Is een beetje tegenhanger voor mijn dagelijkse dufheid.
Vanavond samen op zoek geweest naar de koffiemelk .
Was blij dat het tenminste in het keukenkastje stond ,want in de douche o.d. zou ook makkelijk gekund hebben zo afwezig als ik deze dagen ben .๐Ÿ˜†

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2192

Kikker15

35 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 10 Feb 2019

De tijd gaat traag maar nu toch heus een maand op de teller.
Het gaat echt niet gemakkelijk maar roken is ook geen optie meer.
Vooral vandaag was het moeilijk.
Maar ik hou vol!

Bouwhuis

102 dagen gestopt -

Nieuwe dieet bestek.. voor wie echt wil afvallen ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

Johnp2

147 dagen gestopt -

999

Daluk 1000 niet gerookt. Tis maar een getal. Net als 999 en 1001. Blijkbaar is t de betekenis die ik er aan geeft dat waar t om draait. Net 16,13 op de ene en 16.58 op de andere aan kilometer hard gelopen. Blij dat ik niet rook. ๐Ÿคธ๐Ÿ˜‚๐Ÿค— Waren anders andere getallen gewees๐Ÿ˜Ž...
๐Ÿ˜‚

Kwam recent deze uitvoering tegen…

Pop ontmoet klassiek

Defraine

12 dagen gestopt -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 10 Feb 2019

7 dagen ( 1week ) niet meer gerookt!!๐Ÿ˜Š
De weekend zo goed als voorbij. Dat had een valkuil kunnen zijn. Maar aangezien ik nog een beetje ziek was is dat geen probleem geworden.
Fijne zondag nog!!

Minous47

45 dagen gestopt -

Voor mezelf zorgen.

In het kader van beter voor mezelf zorgen net ondanks de regen toch maar weer 5, 5 km gewandeld.
Nu lekker aan een bakje kamillethee met een stukje chocolade en straks maar eens een begin maken met iets nieuws: handlettering.
Even tijd voor mezelf nemen.

Helena1

18 dagen gestopt -

Update

Hallo allemaal,

even een ander soort blog dan de afgelopen dagen waarin ik iets meer over mijzelf vertel.

Ik heb vroeger erg last gehad van paniekaanvallen, zo erg dat ik de deur niet meer uit ging. Inmiddels ben ik daar overheen, ik werk fulltime en leef volop, maar het blijft altijd in mijn achterhoofd. Bij grote gebeurtenissen schiet ik weer in de paniek. Dit heb ik geaccepteerd, het hoort bij mij en het is niet anders, iedereen heeft wel wat. Stoppen met roken is ook zo’n trigger voor mij. Aan de andere kant vergroot roken zelf ook het angstgevoel (angst voor ziektes e.d.) en met alle nadelen van het roken is blijven roken gewoon geen optie.

Ik had het de afgelopen dagen heel erg moeilijk, vooral met die wazigheid in mijn hoofd. Daarvan schoot ik weer in paniek, en ik wist dat dat zou worden opgelost met 1 peuk. Ik weet ook, die ene peuk bestaat niet, daar is het al 8 keer eerder misgegaan, dus dat was geen optie. Dus in overleg met vriend (mijn grootste supporter) ben ik aan de elektrische sigaret gegaan met de minimale dosis nicotine. Het stond me eerst heel erg tegen, want ik was al 10 dagen nicotine vrij, maar ik zag mezelf alweer afglijden naar 25 peuken per dag, dus dan liever dit. En ik kan jullie zeggen, ik vind het echt een uitkomst. Natuurlijk hou je jezelf verslaafd, maar in mijn geval denk ik echt: beter dit dan weer roken, en dat zijn voor mij even de enige twee opties. Hoe ik straks van die elektrische sigaret afkom zie ik dan wel weer, maar dit geeft me echt een gevoel van OPLUCHTING. Wel van die stinkstokken af met alle voordelen, maar niet al die ellende (of misschien stel ik dat uit, maar dat zie ik dan wel).

Ik geloof niet dat die elektrische sigaret 100% ‘veilig’ is zoals soms verkondigd wordt. Ik heb meer slijm en kriebel in mijn keel, dus ik ben niet van plan om heel lang hieraan te zitten. Maar voor nu is het echt even fijn en kan ik verder wennen aan mijn leven zonder sigaret. En ik vergeet die elektrische sigaret ook continu, dus veel zit ik er ook niet aan te lurken.

Dan nog even een moeilijk overwonnen momentje van gister: ben uit eten geweest, hรฉรฉl veel gegeten en ook heel veel gedronken (en ik was een keer niet de BOB). Op de terugweg zat ik dus aangeschoten lekker uit te buiken naast een roker in de auto, die dan ook een sigaret opstak. Die geur van een vers opgestoken sigaret vond ik zo heeeerlijk (had ik als kind al), maar ik had totaal geen behoefte om er รฉรฉn op te steken! Zo apart vond ik dat, vooral omdat ik ook gedronken had. En: ik had mijn elektrische sigaret ook niet bij. 

Ik vind het zo’n bizarre verslaving!

Ik ga nu hardlopen, dat gaat ook een stuk beter. En overmorgen ben ik twee weken gestopt :)

Een fijne zondag allemaal!

Quidam

897 dagen gestopt -

En toen lag er een envelop van het zh in mijn bus

Een envelop met daarin onder andere alle lab resultaten van het onderzoek wat op 17 januari had plaats gevonden. Terwijl al mijn bloedwaarden nog goed en keurig waren op 28 juni 2018 bleek dit nu verre van het geval te zijn.

Bovenstaande in combinatie met een obesitas bmi en een te hoge bloeddruk plus een buikomvang die ook vele malen te veel is heeft mij doen besluiten om vanaf vrijdag 8 februari volledig Paleo te gaan.

In de mailwisseling voor en na de inhoud van deze envelop heeft mijn endocrinoloog met klem benadrukt dat ze hoopt dat ik deze medicijnen zou gaan gebruiken. Omdat ik dit weiger en ik 13 februari een vervolgafspraak met mijn vaatchirurg heb, hoopt zij vervolgens dat die mij op andere gedachten kan brengen. Ik snap vanuit haar achtergrond dat zij dat wil en hoopt maar ik weiger om daar mijn medewerking aan te verlenen. Mocht de vaatchirurg een zelfde mening hebben dan zal ook hij te horen krijgen dat ik weiger, al denk ik eerlijk gezegd dat de weigering om aan de statine te gaan al in de verwijsbrief van mijn huisarts aan hem vorig jaar heeft gestaan omdat ik bij haar al jaren te boek sta als statine weigeraarโ€ฆ...overigens ook bij mijn endocrinoloog, maar dat terzijde.

Voor mensen die niet snappen waarom ik dit weiger en ook voor hen die meer info over zowel Paleo als Statines willen hebben kan ik de website van Melchior Meijer ten zeerste aanbevelen.
https://melchiormeijer.wordpress.com/2013/11/03/statines-wondermiddel-of-tragedie/

Het laatste duwtje richting Paleo kreeg ik overigens toen ik โ€œPaleo op een bierviltjeโ€ las:
https://melchiormeijer.wordpress.com/paleo-in-een-notendop/

Mijn hond eet al vanaf het moment dat ze geboren werd feitelijk Paleo. En terwijl menigeen dit maar vreemd vindt en voor gemak en graan brokken kiest, is zij kerngezond en kom ik nooit bij een dierenarts met haar. In tegenstelling tot het steeds weer er naar toe gaan met al mijn vorige honden en katten die op de graanbrokken zaten.

Een aparte vergelijking? We zullen het zien.

Bij looptraining kwam ik een vrouw tegen die nu toch echt moet stoppen met roken vanwege een vaatvernauwing in haar benen. Zo blij dat ik dat al ruim twee jaar geleden heb gedaan. :)

Kaiser Chiefs - Never miss a beat

Fientje2018

370 dagen gestopt -

Beloning 365 dagen gestopt

365 dagen gestopt

Op 10 Feb 2019

Het jaar is er overheen๐Ÿ˜„๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ En we gaan door๐Ÿ’ช๐Ÿผ