Recente blogs

Fantasia

2777 dagen gestopt -

Put on your mask

Mondkapjesplicht moet het stoppen met roken toch echt makkelijker maken, rookt verrotte lastig met een mondkapje voor. Voordeel voor anderen is natuurlijk dat uitgeblazen rook ook grotendeels door de roker weer wordt ingeademd. Echte rookrecycling. Vraag me af hoe snel je misselijk wordt als je rookt met een mondkapje op, zou er bijna 1ntje opsteken om uit te proberen.

Minous47

53 dagen gestopt -

Eerste werkdag.

Spannend.
Vandaag voor het eerst aan het werk.
Sta deze week 3 keer ingepland als invaller en als het goed is krijg ik dan volgende week in ieder geval 2 vaste adresjes.
Onrustig geslapen vannacht en voel me ook best wel gespannen, maar het komt vast goed.
Duim voor me.

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Quote 2820

August1960

127 dagen gestopt -

Maandwissel

Vanmiddag om 12.00 u was ik precies 4 maanden rookvrij en ben ik rustig aan begonnen met maand 5.
Vandaag de hele dag cursus gehad voor mijn werk, intensief maar ben blij dat ik weer de deur uit was.
Morgen de 1e dag weer therapeutisch aan het werk en afwachtten hoe lang ik het vol hou, kan gelukkig mijn grens aangeven omdat ik extra nu ben.
Wat het niet roken betreft gelukkig weer wat rust in mijn donder en is het niet meer dan af en toe een gedachte aan!!
Nog een kleine twee uur reizen en dan weer thuis…..fijne avond allenπŸ‘πŸ‘πŸ˜€πŸ˜€

Kaatjekaka

1525 dagen gestopt -

Hopelijk wordt t lekker πŸ˜ƒ

Dit hier is onze maaltijd in wording…
Wij gaan vandaag voor het eerst tortillachips/nachochips eten! Als avondmaaltijd! 🀯😬
Ik doe er gehakt bij, en wat groentes, en dat gaat in de pan met een saus van tomaten en een pepertje. Misschien nog iets om het lekker pittig te maken, want dat moet is mij verteld 😁
In onze supermarkt was ook nog een zakje saladeverrijker in de aanbieding. Nou, dat lijkt me ook prima in de saus hoor! Mais, bonen, paprika zit er in dat zakje.. prima hoor, kiep ik er gewoon ook bij straks! πŸ‘
Op de chipsen heb ik kaas geraspt, dat moet in de oven.
Eigenlijk moet dat vlees/groente husseltje er ook op, en dan de hele boel in de oven mikken.
Alleen dan zijn wij bezorgd dat die chips dan zompig wordt.. wie heeft hier het verlossende woord voor ons? 😳
Anyway, het zal vast goed smaken op beide manieren..
Lekker toch, een (wat minder gezonde) heerlijk zondags verwenmaaltje!
Wie heeft er tips hoe we dit het best kunnen doen? Of misschien wel je eigen winnende receptje.. ook fijn! 😁

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Quote 2819

Jodie04

1051 dagen gestopt -

Mijn weekend...

Mijn weekend bestond voornamelijk uit inpakken, voor de catering zorgen, mijn moeder halen en brengen, en heel, heel veel puin opruimen. Samen met de twee kanjers van mannen, heel veel werk verricht. Mijn broer gebeld dat hij maar naar de stort moest rijden, zodat mijn moeder, als ik haar zou ophalen, niet al die rommel zag. De aanbouw, wij noemde het altijd "het hossie", is gesloopt, wat toch nog een hele klus was. De hele dag zijn de mannen hier mee zoet geweest. Want, wat we al dachten, het was niet alleen slopen. De bedrading van de electrische tijd en de lampen die in deze aanbouw hingen maakte dat regelmatig de stoppen eruit sprongen, en sommige electriciteit kabels waren ook verbonden met de schuur. Ze hebben de stroom er nu maar afgehaald, en afgetaped, en morgen komt er een oude buurman naar kijken wat we hier nog verder mee kunnen. Wat een puinzooi was het. Maar dat ik om 5 uur naar huis ging, had ik zelfs de fundering gezogen, alle puin was weg, huis gezogen en gedweilt en mijn moeder opgehaald die weer in een schoon huisje kwam, maar wel kon waarderen wat we allemaal gedaan hadden met zijn 3 tjes. Gisteravond dan ook heerlijk onderuit gezeten en naar zoveel jaar Top pop gekeken, tja, wel in mijn straatje als te moe bent om iets anders te doen of te volgen. Vanmorgen was ik er weer om 9 uur, had ervoor al een uur met de hond gelopen. Toen zijn we weer met zijn 3tjes de hele bovenverdieping gaan strippen. Bed van mijn moeder beneden gezet. Ik heb alles boven uit de kasten gehaald, ingepakt en wat ze nog nodig heeft beneden in een kast gedaan. Voor allemaal een lekkere uitsmijter gemaakt, en de mannen hebben al de vloerbedekking eruit gehaald, en de duizenden nietjes, De gaten zijn gedicht in de muren van het hossie, en zelfs nog de muren weer wit gemaakt waar dingen tegen aan zaten. Wonmingbouw kan trots zijn, de nieuwe huurster misschien wat minder, want ja, nu ligt er alleen een fundering, en de muren erom heen zijn natuurlijk hartstikke lelijk, nou ja, zij wilde het niet…. Toen dat eenmaal klaar was en alles opgeruimd te hebben, zijn we gegaan. Mijn zwager weer terug naar Rotterdam, die komt dinsdag weer terug, dan gaat hij met ons beider maatje beginnen met witten. Morgen krijgt ze nl de sleutel. Morgen ga ik dan mijn moeders huisje doorwerken om in de middag al haar nieuwe schuur schoon te maken, zodat we al vast wat heen kunnen brengen. Maar alles gaat volgens schema, we liggen er zelf iets op voor. Donderdag komt mijn zus ook een paar dagen. Het aftellen is begonnen. Mijn moeder heeft er zo zin in, maar elke prikkel is er een teveel… Nog effe volhouden mam, zeg ik dan voor de zoveelste keer. Valt ook niet mee, zelf de regie kwijt, alles wordt voor je beslist en gedaan, maar kan gewoon niet anders om het zo snel mogelijk voor haar te doen..
Hier een kleine impressie… En, als je niet rookt, kun je zoveel meer doen, want pauzes zijn enkel voor een koffie of lunch pauze…
PS, ik paste net aan in een XXL verhuisdoos, helaas hadden ze geen strik, dus ben er maar weer uitgestapt.
En nu….lekker onderuit..

Jennyftblog

11 dagen gestopt -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 28 Nov 2020

Ik ga door. Voel me fit! Doe nu mee aan een streak: elke dag minimaal 1 mijl hardlopen t/m 1 januari. Extra motivatie om tijdens deze donkere dagen de deur uit te gaan. Soms dus maar een kwartier maar daarna weer nieuwe energieπŸ”₯

Lizzaaa

40 dagen gestopt -

Beloning 1000 peuken niet gerookt

1000 peuken niet gerookt

Op 28 Nov 2020

Zo, leg die maar eens even allemaal naast elkaar 🀩🀩🀩🀩🀩🀩

Ehhh dit was dus een dag geleden he. !!!!

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Quote 2818

Sara1963

16 dagen gestopt -

10+

Jippie, daarnet weer de dubbele cijfers betaald. 10 dagen en meer als 200 sigaretten niet gerookt. Ondanks dat ik maar korte periode gezondigd had en daarom teller weer op nul kwam merk ik dat ik wederom slecht slaap…..Ik hoop dat de ongemakken die er nu eenmaal bij t stoppen met roken horen minder zwaar zijn dan bij de 1e stoppoging.  Maar ga er door heen komen. Het leven is zoveel mooier zonder roken daar ben ik echt wel achter. Dus rookduiveltje sla mijn huisje maar over want ik sta sterk. Sterker dan voorheen.

Jodie04

1051 dagen gestopt -

Vroeguhhrr

.. Kwamen we tegen, wel zonder inhoud…

Milou

3029 dagen gestopt -

Dankbaar

Inmiddels week ga ik week 8 in na m’n besmetting met COVID.
Gelukkig gaat het de goede kant op.
Van erg ziek zijn,  het virus zat zeker op m’n longen, tot weer opbouwen met werken πŸ™
Ik ben dankbaar. In mijn omgeving heb ik erg zieke mensen, vrienden allemaal niet rokers.
Ook op het werk is het heftig, veel collega’s erg ziek door dit virus.
Sommige zijn rokers, ook velen niet! Ook jonge collega’s die vanaf maart al niet meer werken, de vraag is of zij dit ooit nog kunnen.
Het stoppen met roken is mij uiteindelijk reuze meegevallen, nooit gedacht!
Nu denk ik hier even meer aan, op een positieve manier.
Stel je voor dat ik nu nog de behoefte had aan een sigaret.
Ik kan het me echt niet meer voorstellen gelukkig πŸ™‚
Sowieso kun je het jezelf niet meer voorstellen als je op de longafdeling werkt.
Blijf voorzichtig allemaal. πŸ™‚

Mivida50

75 dagen gestopt -

Ik heb zo zin om te roken

Heeeelp ik heb al 2 dagen het heel moeilijk heb zo zin om te roken
Ik wil me trap afmaken heb ik geverf en wandelen ik ga maar na buiten anders word ik gek pfff
En even een boodschap doen
Fijn weekend iedereen
Ik ga de belofte doen niet roken vandaag