Recente blogs

Lia1972

342 dagen gestopt -

11 maanden 😁 !

Vandaag de vraag hoe lang ik niet rookte…of was ik soms weer begonnen???

Ik kon de auto enkel achter ons gebouw kwijt, laad en losruimte en opslag van de vuilcontainers. Vandaag was ik vrij geroosterd maar had een afspraak omdat ik een eindbeoordeling moest helpen geven aan mijn leerling. Achter het gebouw, onder een metalen trap staan houten stoelen én asbakken. Het was pauze, dus alle stoeltjes waren bezet door de rokers en mijn buurvrouw, collega in de wijk stond tegen een paal aan te roken.
Buuf was gestopt geweest maar heel veel aangekomen. In mijn ogen stond dit haar goed. Nu rookte ze weer en voelde zich prettiger omdat ze slank was. In mijn beleving is zij bijna ziekelijk grauw en mager…

Zij stelde de vraag of ik nu rookte of nog gestopt was. Trots zei ik :" gestopt!". En ineens wist ik : Vandaag 11 maanden!

Ik snap haar vraagstelling, ik ben vaak gestopt en begonnen. Maar dat komende jaar neemt niemand mij af!

Nog even met Tommy lopen en dan terug naar het werk. Komt een coach op het werk die 2 teams gaat proberen te coachen ben benieuwd…. geen idee wat te verwachten…

Ladygogo

116 dagen gestopt -

Frutselen

Ik ben jou, een mooi mens tegengekomen. Vanochtend vroeg, om precies te zijn in bed zelfs. Een voor mij onbekende vrouw, spannend hoor.
Ik ben vergeten te vragen of je nog eens wilt bloggen, want je tettert en babbelt al een poosje niet meer hier. Sowieso wil ik je nog wat zeggen:
@Frutsel Mij heb je geholpen in mijn niet roken reset, dank je wel! 🌻

Plasticdustbinbright

Geen stop status -

Choosing A Suitable Plastic Dustbin

As a indispensable tool, Plastic Dustbin plays an important role in our lives, so choosing the right trash can is advisable, so I would like to tell you how to make mistakes if you choose Bright Plastic Dustbin .
Be careful when choosing the size! If you select a container which is too small, your hauler may charge you extra fees for extra pickups or containers.

Don’t overfill roll-off or open top containers. Many haulers won’t pick up overstuffed containers and you can get charged with extra fees. Ensure that you keep waste level or below the top of the container.

If you have unexpected waste that doesn’t fit in your waste containers, error on the side of caution and contact your hauler. Large, heavy, or irregularly shaped items like broken appliances, mattresses, or old machinery often can’t just be left by your waste container. Your hauler may have a special process for these items.

Not all recycling is created equal. Don’t recycle just anything–be sure to study up on your city’s recycling regulations. Following these rules will ensure that your recycling actually gets properly recycled.

Taizhou Bright Plastic Co.,Ltd located in Huangyan, the hometown of plastic&mould, focusing on the improvement of environmental sanitary products and logistic products. Our company is specialized in manufacturing all kinds of plastic products such as trash can, pet food container,sealing clip, plastic sharp container, crates and varied household products.

Making our world bright and make our life easier and better is our common goals; we sincerely hope we can build long-term business relationship on the basis of mutual trust. Bright plastic dustbin and Plastic Waste Bin are used in many situations, such as beautifying the home environment. Only by do some cleaning well can you create a warm and comfortable home environment. If you interested in our products, please feel free to contact us by click https://www.pet-food-container.com/product/dustbin/ We warmly welcome your visit in the near future to enter into a mutual benefit and win-win cooperation.

Jokija1954

2473 dagen gestopt -

Quote 2317

Incognito

8 dagen gestopt -

Dag 1

Eigenlijk gaat het mij goed af, en kwam ik gisteren en vandaag de dag goed door. Af en toe een rook herinnering maar dan bedenk ik mij ook gelijk van, goh ik rook niet. Zo blijkt wel wat een gewoonte roken is en dat we het door de dag gewoon automatisch deden ipv dat we er echt zin in hadden. Terug denkend waren mijn "lekkerste" sigaretten de eerste ’ morgens met bak koffie en die na het eten, rest ging op verslaving en op gewoonte.

Iemand vroeg mij gisteren waar mijn lijstje uit bestond als ik toch zin in roken krijg. Nou daar ben ik 2 weken terug mee begonnen. Als eerste heb ik mezelf met peuk op video gezet en daarin vertel ik wat die sigaret nu precies met mij doet en hoe die smaakt. Nou gisteravond eens terug gekeken en dan heb je echt geen zin meer in roken, het smaakte mij dus echt niet.
Daarna heb ik alles op een papier gezet waarom ik eigenlijk rookte, dat stukje was heel kort; omdat ik verslaafd ben
Dan lijstje met voordelen om te stoppen en blijvend te stoppen, die was behoorlijk lang met alleen eigen ervaringen. Zo staat er dus op dat als ik nu de trap op loop (ren zelfs de trap niet op). ik toch boven aan staat te hijgen als een 90 jarige. Dit had ik niet toen ik gestopt was
Kleding die echt na rook stinken. Het hoesten wat ik hele dag door deed, vandaag nog maar 2x gehoest dus dat gaat ook al beter. Vanmorgen lekker frisse kleding aan gedaan en gedoucht en nu ruik ik ook weer de wasverzachter in mijn kleding. Het feit wat ik niet constant met roken bezig hoef te zijn, zoals ik gisteren al zei, ga ik de deur uit dan moest ik van alles mee nemen en bedenken waar ik wel en niet kon roken. Wat een tijd kost dat eigenlijk. En zo had ik nog aantal punten.
En lijstje wat ik komende tijd van mijn rokersgeld ga doen, want dat is een echte motivator voor mij.

En gezien de temperaturen, vanavond gaan we heerlijk bbq-en en enige wat rookt is de bbq.
Allemaal hele fijne en mooie rookvrije dag en hoop dat iedereen ervan kan genieten om rookvrij te zijn

ps. degene die steeds denken trollen lijstjes bij de reacties te plaatsen, willen jullie mijn blog overslaan want vind het niet interessant en vecht jullie eigen battles uit

Noukepouk

69 dagen gestopt -

Back to reality

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat ik iets heb gepost en wow wat is die maand voorbij gevlogen en wat was hij fantastisch!!!

Onze bruiloft was op eigen locatie. Ruim een week voor de bruiloft zijn we begonnen met het opzetten van de tent. Die hele week zijn er zo veel lieve mensen om ons heen geweest die ons hebben geholpen! En toen was daar vrijdags na hemelvaart de grote dag. We hadden gelukkig prachtig weer, dus de ceremonie was buiten. Daarna hebben we gedanst, gezongen, gegeten, gedronken, geleefd en genoten!

Onze huwelijksreis was naar Kirgizië. Ik hoor je nu denken, is dat een land? Ja dat is een land! Het ligt onder Kazachstan, waar we ook nog een bezoekje aan brachten. Wij zijn echte hikers en gaan graag de bergen in. Deze vakantie tot 4000 meter gegaan en tot aan mn heupen in de sneeuw op de top! Nieuwe ervaring want sneeuwlopen had ik nog nooit gedaan. Extreem zwaar maar echt geweldig!

En nu is die feestmaand alweer voorbij. Zondag teruggekomen en nog eventjes naar Groots met een zachte G geweest. Maar gisteren was toch echt mn eerste werkdag weer. Back to life back to reality.

Eej maar ik rook niet! 😉

Walvis

436 dagen gestopt -

Toppunt

Het toppunt van gestopt zijn is zoals gisteravond. Niet kunnen koken omdat je geen vuur meer in huis hebt om het gas aan te steken. En je bij de buren een aansteker moet lenen

Frans06

11 dagen gestopt -

Beloning 3 dagen gestopt

3 dagen gestopt

Op 17 Jun 2019

Hebbes!!!  Die dagen duurden lang maar ik heb hem. Nu op naar de volgende.!

Pisces

221 dagen gestopt -

Bye , bye Zuurstof !!

Dat had ik ook echt verwacht want zoals je kunt zien ben ik zondagochtend een lekker stukje gaan lopen en dat ging prima !

De revalidatie heeft me veel goeds gebracht .
Had dat niet helemaal verwacht in het begin omdat de longarts zelf ook al zei dat ik er niet teveel van moest verwachten maar zie ....die weten ook niet altijd alles !!

Behalve een toch weer iets betere conditie heb ik ook wat trucjes geleerd om mijn hoestbuien onder controle te krijgen .(werkt niet altijd maar wel vaak ).
Verder kabbelt de vakantie rustig door .
Vrijdag gespijbeld van het sporten en naar de biesbosch geweest en morgen gaan we eens bij avifauna kijken .

Moest toch echt stiekum even lachen toen man het er over had dat daar maar 1 plek is waar hij mag roken ....weet je ...wat de toekomst ook nog weer mag gaan brengen ....op het moment boeit dat hele rookgebeuren me totaal niets ....en dat is fijn !

Helena1

148 dagen gestopt -

stoppen met roken = liefdesverdriet ?

Dag stoppers,

al een tijdje loop ik met de gedachte in mijn hoofd dat stoppen met roken echt hetzelfde aanvoelt als liefdesverdriet:

- Je verlangt naar iets wat je niet meer mag/wil/kan krijgen

- Je weet dat de ex/de peuk slecht voor je is maar in het begin mis je het enorm

- Je weet dat het beter voor je is maar het is soms afschuwelijk moeilijk om er weg van te blijven (bij liefdesverdriet: geen contact opnemen, zorgt voor een terugval / bij stoppen met roken: die ene sigaret maakt je meteen weer verslaafd)

- Je vindt jezelf soms zo’n slappeling dat je het er na maanden nog moeilijk mee hebt

- Na weken van er nauwelijks aandenken kan het gemist ineens weer heel sterk de kop opsteken door iets kleins wat je aan de ex/de sigaret doet denken

- Ineens realiseer je je: het leven gaat door, ook zonder de ex/de peuk

- En dan ineens realiseer je je: mijn leven is beter zonder de ex/de peuk

En dan begin je erover heen te komen :)

Jokija1954

2473 dagen gestopt -

Quote 2316

Incognito

8 dagen gestopt -

Eindelijk is het zover....

Ik ben GESTOPT MET ROKEN, Yeahhhh Sinds paar dagen smaakte mij de sigaret echt vies, maar door gezet zodat het echt in mijn geheugen is gegrift hoe vies het is. En dan nu bevrijd van de verslaving en ga ik weer die strijd aan met dat rokersmonstertje. Maar heb het kreng al eens eerder verslaan en dat gaat me nu ook lukken met enig verschil dat ik nu weet wat me te wachten staat. Voordeel is stoppen met roken doet niet zeer (met je kop tegen een muur rammen dat doet pas zeer). Soms ff beetje vervelende momenten maar hier moet ik mij gewoon doorheen slaan. Heb al een noodlijstje met wat ik kan doen mocht ik het toch even zwaar hebben. Hoe dan ook, roken is geen optie meer en wil niet meer terug na een peuk-junk te zijn. Lekker bevrijd van deze zooi en kan nu gewoon de deur uit zonder dat ik van te voren moet bekijken of ik wel voldoende shag, vloei en aanstekers (jazakers altijd 3 aanstekers, stel dat eentje op is of eentje niet werkt, had ik toch mooi een reserve). Hoef me ook niet meer af te vragen waar en wanneer en hoe te roken. Goh wat een bevrijding is dit. Maar 1 ding is zeker, vandaag rook ik niet en morgen zien weer verder en maak ik uiteraard opnieuw deze afspraak met mezelf.

Ook alle beginnende stoppers, succes en alle lang testoppers, Respect.

Katik

99 dagen gestopt -

90 dagen!!!!!!

Lalalalalalalaaaaa! 90 dagen rookvrij!!! Nog 10 dagen en ik mag naar het feestje bij de club van 100!!!! hopla! daar gaan we voor!

Jodie04

522 dagen gestopt -

Het begint toch wel te kriebelen....

Afgelopen zaterdag moest het er maar eens van komen… Ik moest die 20 km nu eens gaan doen… Eerst de buien afgewacht en 9.45 was het droog. De hond mocht dit keer niet mee, want wilde even "vrij" lopen en doorstappen. Ik wilde naar Nijmegen lopen…Het grappige is, dat je nu allerlei mensen tegen komt die ook aan het trainen zijn, en zo ontstond er regelmatig heen spontaan praatje met dees en geen onderweg…Ik heb 3 keer mijn schoenen uit moeten gooien.. Afgelopen week was ik al naar een orthopedische schoenmaker geweest vanwege een zeer pijnlijk botje onder de tweede teen, bij de bal… Messteken zijn dat af en toe.. Hij heeft wat geknutseld in mijn steunzool, en het leek wel even goed te gaan… Maar nog niet helemaal goed, dus maar weer voor woensdag een afspraak gemaakt…In ieder geval was het 14 km tot Nijmegen, dus daar maar even een goed kwartiertje gerust..Toen op weg naar de bus, haverwege uitgestapt, en zo belandde ik op de 21km… Qua conditie nog fit, qua benen en voeten genoeg… Mijn hemel en dat straks 10 km erbij en 4 dagen achter elkaar… Wat doe ik mezelf aan, maarrrrrr, het begint te kriebelen…Ik sta er wat anders in dan vorig jaar… Ik ga hoe dan ook starten, maar mocht het niet lukken, geen probleem, al zou het jammer zijn..… Een Koninklijke onderscheiding heb ik tenslotte al behaald…
As vrijdag en zaterdag loop ik de helft van de vierdaagse in Alkmaar…Samen met mijn zus gezellig slapen bij mijn ouders… 2 keer 20km gaan we lopen… Een heerlijke thuiswedstrijd door de dorpen waar ik ben opgegroeid…Zin in…Al was ik niet gestopt had ik conditioneel sowieso nooit zo ver gekomen… Weet wel, dat als die 4 daagse van Nijmegen achter de rug is, ik alleen nog maar kortere wandelingen ga maken, zoals die klompen paden, die zijn hartstikke leuk zo door de natuur…Ik moet nu teveel trainen om zo ver te kunnen lopen en er gaat dan wel erg veel tijd inzitten voor die 4 dagen Nijmegen…..Been is ook nog niet top, maar zal voorlopig zo blijven… Maar merk wel, dat het met rug lekkerder gaat als ik stukken loop dan als ik zoals vandaag bijna de hele dag heb gezeten.. ( 4 uur in de auto en bij ouders gezeten) laat mij dus maar lekker stappen… Nog een maand, en dan is het zo ver.. Voor sommige een gekte, maar voor mij een feestje… Loop ik hem niet uit, dan breng ik lekker mijn zus weg, die hier een week komt logeren, en ga ik genieten van de dingen erom heen. Het leeft tenslotte erg in deze omgeving…Ik heb er in ieder geval zin in, en zie wel hoe ver we komen, mooi uitganspunt toch…Al met al staat mijn km stand van dit jaar op ruim 1100 km,..
Niet roken past hier helemaal bij. En van die 47.000 wandelaars zie je zelden iemand roken… Dus ik zou zeggen als je het moeilijk hebt, lekker aan de wandel gaan…Een fijne nieuwe week gewenst…