Recente blogs

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2191

Kaatjekaka

867 dagen gestopt -

Zomaar even bijbabbelen

Ik zal eens wat van me laten horen dacht ik net.. toen ik op mijn status keek zag ik dat ik over een uurtje 860 dagen op de teller heb!! Wat veel!!! 😶 Dat gaat de laatste tijd zo vanzelf, de periode dat ik het echt moeilijk vond ligt al ver achter me.. het eerste jaar was pittig, daarna werd het alleen maar makkelijker!
Nu ben ik meer bezig met mijn conditie en mijn gezondheid. Ik sport meer, en ik probeer op mijn eten te letten.🤐
Probleem is dat ik ontzettend veel hou van lekkere snaaidingen! Koekjes, chocola, chips, borrelnootjes.. kom maar door ik lust alles! En dat eet ik dus ook gewoon allemaal als ik niet de handrem erop zet!
Ik wil graag nog een beetje mijn maat in toom houden…
Maar dat intomen heeft weer de vervelende bijwerking dat ik steeds denk aan wat ik dus niet ga snaaien… En als ik dan ein-de-lijk van mezelf iets mag nemen bij de koffie of thee dan wil ik gelijk veel! En dan is dat ene koekje niet bevredigend… Dan smaakt dat naar meer en dat moet ik dus net niet doen!
Soms lijkt het wel of ik de drang om te roken omgezet heb in de drang om te snaaien.. dus ik ga maar vaker naar de sportschool, dan verbrand ik het tenminste nog een beetje…
Ik ben nog best redelijk netjes in model hoor, een beetje een buikje maar okee. Daar kan ik mee leven.. zou het inderdaad een soort verslavingsgen zijn wat nu een andere uiting zoekt? Daar had iemand het pas toch over?
Morgen ga ik mezelf eens verdiepen in alles wat met die gezondheid te maken heeft. We gaan naar de gezondheidsbeurs in Utrecht! Dat is een leuk uitje hoop ik, en wie weet wat ik nog voor handige tips mee krijg! Ik vind dat altijd erg interessant, ik weet graag veel over gezond leven. Het in de praktijk brengen vind ik nog wel eens lastig hier of daar, maar dat gaat toch ook best aardig.. Iemand schreef daar eens over de 80/20 regel. 80% van de tijd netjes gezond eten en 20% mag dan ongezonder zijn. Zondigen zogezegd.
Ik denk dat ik volgens de huidige schijf van vijf meer op een 65/35 zit ofzo.. niet heel gek maar kan beter..
Nou, voor de rest rommelt ons leventje hier gewoon verder. De maand februari zit voor ons echt mega-vol met extra dingen, afspraken, zaken om aan te denken.. pfff..
Ik zal blij zijn als we deze maand gehad hebben! Ik ben er aan begonnen met opgestroopte mouwen, nu doorbuffelen en dan wordt het vanzelf maart!
En dan krijgen wij weer een beetje ruimte.. lekker hoor! Dan gaan we zachtjes aan richting de schoolexamens! Mijn drie telgjes doen dit jaar alledrie examen! Hoe kan het lopen… 😅 VMBO, Havo en MBO. Duimen maar dus!
Komende week moeten we een talentscan doen voor de vervolgopleiding van telgje 3.. spannend!  Dat is ook zoiets wat we er gewoon maar even tussendoor proppen in deze overvolle maand…
Ik hoop maar dat ze het allemaal halen, zou prettig zijn toch!
Nou, ik heb mijn verhaaltje wel ongeveer gedaan.. ik ga morgen lekker genieten op die beurs, even een dagje wat leuks! We gaan er met de trein naartoe, dat is ook wel relaxed 🙂 ik zit echt nooit in de trein, maar parkeren in Utrecht kon wel eens lastig worden… Dus treinen maar!
Ik wens jullie allemaal een fijn weekend, geniet van je dagen, en hou het rookvrij! 😁
Ajuu paraplu ☂️ (die hopelijk niet nodig zal zijn)

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2190

Bouwhuis

103 dagen gestopt -

Hier op dit blog....

Defraine

12 dagen gestopt -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 08 Feb 2019

Ik ben goed ziek en daardoor niet echt zin gehad in roken. Laat dat het enige voordeel er aan zijn! De pijnlijke kaak was een voor bode van een zware verkoudheid en een loopneus🤧!
En nu goed recupereren deze weekend. En zondag ben ik dan een week rookvrij😊

Anna30

2515 dagen gestopt -

Fijne Vrijdag .

Minous47

45 dagen gestopt -

Bak ellende

Net terug van een gesprek bij de praktijkondersteuner en daar kwam behoorlijk wat ellende er eindelijk uit.
Spanning om mijn moeder, mijn eigen hyperventilatie aanvallen, het kwam er in een keer allemaal uit. Veel gehuild, zelfs op de fiets naar huis deed ik niets anders, de sluizen waren even helemaal open gezet.
Plan van aanpak is nu, dat er meer hulp komt in verband met mijn moeder en dat ik zelf naar een psycholoog ga om aan mezelf te werken.
Door dat gedoe met mijn moeder lukt het me momenteel helemaal niet meer om te ontspannen en het lukt me ook even niet om dingen te ondernemen.
Het is me gewoon allemaal te veel en het lukt me even niet alleen.
Het zal wel even duren, maar ik kom er wel weer, stapje voor stapje.

Konijntje

467 dagen gestopt -

pleisters

Sinds maandag ben ik gestopt met mijn pleister extra te vervangen. Velen onder jullie wisten dat ik de gewoonte had om mijn pleister 2x extra te vervangen omdat dat het een kick gaf en ik daaraan verslaafd was. Nu gebruik ik 3 vierde van een pleister 1x per dag. Dit is voor mij een grote doorbraak ook zeker op financieel vlak. Ik ben van plan om om de 4 weken te minderen met 1.25 mg dus over een jaar en 4 maanden zal ik volledig verlost zijn van de pleisters. De laatste maanden ga ik wat trager afbouwen.

Claudelicious

503 dagen gestopt -

Spiegeltje, spiegeltje.....

Ik wens jullie alvast een heel fijn rookloos weekend toe. Voor degene die nog roken, neem een besluit, heb vertrouwen in jezelf en ga ervoor, en natuurlijk ook een fijn weekend gewenst.
Mijn weekend is heel druk met werken en leuke dingen, en die van jullie?

💋©️

Sophialaloren

2657 dagen gestopt -

Hugo

Het is vandaag alweer 6 jaar geleden dat Hugo (Gijsbert) overleed.
Hugo was mijn stop roken maatje in het begin.. eind 2011.
Wij schreven elkaar veel… meestal snachts , ik omdat ik vocht tegen mijn verslaving en daardoor niet kon slapen en hij omdat hij ook vocht tegen de verslaving maar ook wakker lag van de chemo en de ongemakken daarvan.
We vertelden elkaar veel, want als je rookgordijn is verdwenen, komt je pure ik naar boven.
Hij heeft het niet gered, helaas… moest zijn vrouw en mooie kinderen achterlaten en liet hier op het blog een grote leegte achter.
Ik vergeet hem nooit meer, en ik ben hier niet de enige.
Lieve Hugo….mooi en puur mens… uit het oog, maar niet uit het hart .....

Lia1972

211 dagen gestopt -

"Pep op...." 💪

Jongens waar zijn de "pep op" verhalen?
Zie weinig halleluja verhalen de laatste dagen… Zit het blog in een dip? Er zijn er toch die al heel kort of lang gestopt zijn en voorbeeld zijn dat het écht kan… een gestopte te zijn.

Het begint bij goede voorbereiding evt. met hulpmiddelen. De wil om nooit meer te willen roken en dan starten met dag 1.  Bij dag 1 zijn we allemaal begonnen…!

Kom op,  schrijf ook neer dat het goed gaat!  Het trotse gevoel als je door een dip heen bent en Nico & Tine verslagen hebt!
Schrijft hoe je dat gedaan hebt en hoe je je voelt. Dit blog is om te steunen en om steun te vragen. Dus vandaar mijn oproep.
Ik heb hier altijd veel begrip gekregen die het thuisfront en collega’s etc niet altijd bood… zeker naarmate de pogingen opliepen en ik niet volhield…

Dus kom op schrijf!

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2189

Quidam

897 dagen gestopt -

Geen tarwe en geen suiker

Omdat ik een paar jaar geleden het koolhydraat beperkt/arm en eiwitrijk dieet niet heb volgehouden en ik feitelijk weer terug ben bij af, wil ik het deze keer anders doen zodat het een veranderde leefstijl wordt in plaats van een dieet en onthouding die ik uiteindelijk toch niet vol ga houden.

Ik ga dan ook niet qua verliezen van kilo’s voor een al te snel resultaat, maar voor de long run. 20 – 24 kilo in een tijdsbestek van een jaar kwijtraken lijkt mij een heel stuk gezelliger dan dit zelfde te doen in een zeer kort tijdsbestek. Waarbij ik dan ook rekening hou met het feit dat ik al eens vrij vlot 12 tot 15 kilo was kwijtgeraakt maar deze er dus net zo handig weer bij zijn gekomen….. Dus geen dieet deze keer, maar een verandering in leefstijl.

Alles wat ik aan tarweproducten in huis had heb ik inmiddels aan de buren gegeven. Nu nog alle producten opsnorren met de verborgen suikers en dit huis is tarwe en suikervrij. Als je er tenminste vanuit gaat dat Spelt dan wel is toegestaan want daar lopen de meningen nogal over uiteen.

Inmiddels ligt er dus zuurdezem speltbrood in de vriezer en is de pasta op basis van tarwe vervangen door pasta op basis van spelt. Glutenvrije pasta op basis van maismeel kan natuurlijk ook, maar die vind ik persoonlijk niet zo lekker.

Volgens de cardioloog William Davis en tevens schrijver van het boek ‘Wheatbelly’ is Tarwe net zo verslavend als heroïne en zijn zelfs de bijwerkingen van het niet meer eten van tarwe identiek aan het stoppen met roken. Dat laatste zou wel eens heel goed kunnen kloppen, want zo bijzonder geweldig voel ik mij al een paar dagen niet…. Maar ik zet stug door….. Ook dit gaat namelijk voorbij. ;)

OK Go - This Too Shall Pass - Rube Goldberg Machine

Helena1

18 dagen gestopt -

bedankt mensen en nog even een beetje zeuren

Lieve mensen,

Echt enorm bedankt voor de reacties gister, wat ben ik blij met deze site! Humeur en gemoedstoestand zijn nog steeds hetzelfde, het begint te wennen haha.

Let op, hier komt weer wat meer gezeur aan.

Wat mij opvalt vandaag: MENSEN STINKEN!!!! Het is echt niet normaal, en niet alleen de rokers, ook de niet-rokers. Is het niet normaal om je elke dag te douchen en wat deo op te doen ‘s ochtends? Ik ruik nu echt alles en 80% is niet fris. Ik verlang bijna terug naar vorige week toen mijn neus continu verstopt zat. Ikzelf doe mijn dure parfum weer op (toen ik nog rookte vond ik dat zonde) en af en toe ruik ik een vlaagje van mijzelf, dat is dan wel weer fijn 😊

Ik heb wel enorm zin in het voorjaar, die brengt lekkere geuren met zich mee!

Dan nog iets anders; in het boek van Jan Geurtz staat dat de ontwenningsverschijnselen minimaal zijn. Ik voel af en toe dat lege, holle gevoel wat hij beschrijft en daar is mee te leven, maar de andere ontwenningsverschijnselen zoals die enorme vaagheid en vermoeidheid zijn echt niet puur geestelijk! Zijn ook zeker lichamelijk. Ik voel me een enorme verslaafde, dat ik zulke lichamelijke reacties heb terwijl anderen die helemaal niet lijken te hebben. Maar goed, het is wat het is, aan alles komt een eind.

Fijne dag allemaal!