Recente blogs

Jodie04

331 dagen gestopt -

Weekend zit er weer op

Wat een bagger weer was het gisteren hier…Dus besloten we maar lekker bij de kerstboom te blijven zitten…Wijntje erbij, hap en snap, en beppen maar… Al jaren ga ik met mijn vriendin een weekje naar een Grieks eiland… Door wat verschillende omstandigheden kwam het er dit jaar niet van, maar gaan we volgend jaar zeker weer doen…Alleen wordt het nu een strand vakantie aan de kust… Mijn vriendin heeft namelijk dit jaar een vakantie, cq strand huisje gekocht in de duinen, en de eerste mooie week heb ik al "geboekt" bij haar… De zee en de duinen, die ik door mijn verhuizing naar het Gelderse toch wel regelmatig gemist heb deze afgelopen zomer, kan ik zo weer even zien…...

Onze oude rijmen van ons jaaroverzicht, gemaakt voor elkaar, kwamen te voorschijn… Om de beurt lazen we er een voor… We waren keien in gedichten maken voor elkaar en elke maand werd beschreven…Het stopte in 2015, waarom wisten we eigenlijk niet… Maar wat enig om vanaf 1998 te herlezen wat er allemaal gebeurd is in ons leven..En let wel, altijd ongecensureerd…..Regelmatig kwam het woordje roken voorbij, want ja, in al die jaren zijn er vele stopacties voorbij gekomen mijner zijds…. Zat ik daar aan een cocktail in de Griekse zon, zij "gezellig" met een peuk, en ik staarde in mijn glaasje, wachtend tot dat haar sigaret weer doofde… Zij rookt nog steeds…Van die hele dunnetjes, staat wel chique, maar net zo slecht, en duur en ongezond, en en en…..

We hebben gegierd van het lachen, toen de gedichten regels voorbij kwamen van die keer dat we op Karpatos zaten…We hadden heerlijk gegeten… Ik lengde die tijd nog mijn witte wijntje aan met 2 flesjes 7 up, ik hield helemaal niet van wijn, en zo smaakte het nog een beetje en leek het ook net of ik aan de wijn zat… We liepen terug op weg naar ons onderkomen…We hoorde muziek uit een soort krotje komen… Mijn vriendin, brutaal als wat, zei: "Kom, laten we eens even gaan kijken"...Dit "even", bleek toen goed voor 2 uur plakken in een tent waar een soort Josti band speelde… De drank vloeide rijkelijk, want zoete cocktails daar hielden we wel van…

Lichtelijk aangeschoten vervolgde we onze weg… Nu zat ons onderkomen precies voor een bult… Het regende regelmatig deze vakantie, en met die olie van motoren en auto’s, moest er dan flink gas gegeven worden, wilde ze die bult op komen, en onze slaapkamer lag er pal voor… Slapeloze nachten had dit tot het gevolg… Dat we daar zo liepen in het donker, kwamen we, net voor ons onderkomen , een straatje tegen met een verbodsbord voor het inrijden ervan… Mijn vriendin, die lang is, schroefde het verkeersbord los en we namen het mee… Ohh, tja ik weet het, mag niet….Maar we deden het lekker wel…Was tenslotte voor het goede doel, want ja, je behoort toch uitgerust thuis te komen van een vakantie toch???? ( Is ons nooit gelukt overigens)  Slapen kun je je hele leven nog is haar lijfspreuk tot op heden… ( Bij mij allang niet meer)

Net voor de bult hebben we daar een bord eraf gehaald, waarop stond gevaarlijke helling of zoiets… We kende deze Griekse letters niet, maar we dachten dat het zo iets moest betekenen…Net dat mijn vriendin het bord van verboden in te rijden erop wilde schroeven stopte er een auto.. Een man met een vreselijke grote zwarte snor, ( Hele vakantie hebben we hem snorremans genoemd)  zei: "What are you doing?". Ja, en niet zo zacht, nee hij bulderde dit… Oops…... Ik was op slag nuchter, schrok me het apelazerus… Het bleek een oom agent te zijn… Gelukkig hebben we beide veel humor en uitgelegd, dat we van die bult en optrekkende auto’s geen oog dicht deden, dus we wilde eigenhandig iets aan deze vervelende verkeerssituatie doen…. Het kostte wat overredings kracht een dosis humor en wat van onze charmes, dat we er zonder bekeuring van af kwamen….Snorremans vertelde nog, dat je er zelfs voor in een gevangenis op Kos kon komen… Het was tenslotte "gemeente eigendom} Waarop ik zei: "Ook een mooi eiland, zijn we vorig jaar geweest"...  Natuurlijk hebben we braaf de borden weer op de juiste plek gehangen…..Nu van slapen kwam nog weinig, we hebben tot in de vroege ochtend de slappe lach gehad, en de fles Amaretto ging leeg die nacht…Plus, de nodige peuken, ik was van schrik weer gaan roken….

We zijn snorremans nog regelmatig tegen gekomen deze vakantie, en hij groette vriendelijk, en voor ons weer een aanleiding om een aanval van de slappe lach te krijgen…..

Deze middag en avond was weer veel te kort zoals gewoonlijk als we bij elkaar zijn….Maar was weer top.

En vandaag heb ik een bezoekje gebracht aan, wat eerst een vriemdin was, en al snel een vriendin werd…Ben verwend met een heerlijke lunch…Laika kreeg zelfs een kleedje en mocht naast haar op de bank liggen… Heerlijke uurtjes gehad… Nog even wat paniek bij de parkeergarage in Arnhem, waar ik mijn auto had gestald… Dit kreng is zo onwijs groot, en slecht bewegwijzert, dat ik hulptroepen heb moeten in schakelen om mijn auto terug te vinden, die na 20 minuten "gevonden" werd… Goede les, volgende keer een foto er van maken, waar ik sta…...En nu bank hangen en lekker onderuit….

Fijne relaxte rookloze avond gewenst…

Jokija1954

2282 dagen gestopt -

Quote 2137

Claudelicious

441 dagen gestopt -

Een slechte dag... Of toch niet!

Het was….. de slechtste dag ooit vandaag

en probeer me er niet van te overtuigen dat

elke dag iets goeds in zich draagt

omdat,  wanneer je beter kijkt

deze wereld een slechte plek is

waardoor

tevredenheid en geluk niet blijven duren

en het is niet waar dat

het allemaal in mijn hoofd en hart te vinden is

omdat,

pas dan geluk verkregen kan worden

enkel wanneer iemands uiterlijke leven goed is
     
het is immers niet waar dat    
         
levensvreugde bestaat

ik ben zeker dat je het ermee eens bent

de werkelijkheid

creëert

mijn levenshouding

ik kan er niets aan doen

en je zal me nooit horen zeggen

Vandaag was een goede dag

(lees nu van onder naar boven….. Bron Google)

        Fijne zondag mensjes! 💋©

Azania

58 dagen gestopt -

Beloning 50 dagen gestopt

50 dagen gestopt

Op 07 Dec 2018

Jaaaa het gaat goed! Wat zeg ik geweldig! 50 dagen alweer en nog steeds weet ik de moeilijke momenten sterk te blijven.

Vandaag naar de Winterfair geweest (viel overigens enorm tegen) in Ahoy met een vriendin samen. Zij is bijna gelijktijdig ook CT gestopt met roken, maar is overgestapt op dampen. Puur vanwege haar psychische behoefte cq gewoonte.
Maar mensen wat is dat lastig als zij dat ding aan haar lippen zet, terwijl je weet dat er niks in zit…én BAMMM…daar is ‘ie weer…de NEED…die nu zulke grote vormen aanneemt dat je bijna (Ja écht bijna) geneigd bent dat ding uit haar handen te grissen en te inhaleren tot je erbij neervalt.
Buiten dit soort momenten, die overigens met de dagen wel minder worden (ook sterk afhankelijk van mijn stresslevel trouwens) gaat het eigenlijk heel goed.
Op naar de twee maanden!
🤜🏻🤛🏻

Jokija1954

2282 dagen gestopt -

Quote 2136

Pisces

29 dagen gestopt -

Werking van medicijnen.

Al weer drie weken Rookvrij.
Buiten het feit dat ik niet zo lang tussendoor gerookt heb , dus de gewoonte niet weer heel erg veel opspeelde,  helpen mijn
Happy pils (nortrilen) ook goed om nauwelijks afkickverschijnselen te hebben.
Nadeel is dat als je je weer wat beter gaat voelen je de neiging hebt om te denken dat alles weer bij het oude is .
In rust lijkt er gewoon niets aan de hand maar als ik dan ga wandelen en wat al te enthousiast doorstap word ik terug gefloten door dit @#$%^& Lijf .

Maar goed…ik denk dat ik gewoon moet gaan accepteren dat niet alles meer goed komt .
Voorlopig weet ik na alle onderzoeken van de laatste tijd dat er niets aan mijn bloed te zien is (vit D was iets onder de norm maar niet zo dat er iets van gezegd werd , heb ik zelf wel kauwtabletjes voor gehaald , er kon nog wel een pilletje bij hahahaha)
Mijn longfoto’s waren goed , E.C.G heb ik niets van gehoord dus zal ook goed zijn ..
Longfunctietest krijg ik pas 14 januari en dan kijken of ik andere puf krijg of dat er nog andere dingen mogelijk zijn ..
Ondanks dat beetje onzekerheid voel ik me toch al weer een heel eind beter dan zo’n 3 of 4 weken geleden


Jodie04

331 dagen gestopt -

Weer terug op honk...

Vanmorgen vroeg al weggereden uit het stormachtige Noord Holland… 2 Heerlijke dagen gehad met en bij mijn ouders… Af en toe even een op een…Met mijn vader ben ik een nieuwe bril voor hem gaan uitzoeken, en een heuse hippe bril heeft hij nu, geweldig…Gisterochtend nam ik ze samen mee… Eerst boodschappen doen met ze, wat al een uitje voor ze op zich is…Daarna naar een kerstmarkt, ze genoten… Mijn moeder heb ik in de middag meegenomen naar mijn oude woonplaats waar markt was… Helaas stond er geen kraam, vanwege de harde wind…. Maar heerlijk geluncht met haar…Ook zij genoot hier zo van… Bij een vriend, die zij ook goed kent, nog even een bakkie gehaald. Naar mijn zus geweest, en nog een rondje Action wat ze helemaal geweldig vindt…Om 17.00 waren we terug… Mijn vader had de kaarten al geschud, want ja, dat vinden ze helemaal top… Zelf kaarten ze nog iedere dag met zijn 2…Ik kan NOOIT van mijn moeder winnen… Ook dit keer niet… We spelen Amerikaans Jokeren, en mijn vader houdt de score altijd bij, en na afloop wordt er afgerekend… Er wordt met grof geld gespeeld, want elke kaart die je over houdt is een cent, haha…Een kaart kopen kost ook een cent, en houd je een Joker over 5 centen…. Ik moest mijn vader wel wat helpen, omdat hij de harten en ruiten niet zo goed meer kan onderscheiden. en regelmatig een aansluiter weggooide, die mijn moeder dan weer snel in wilde pikken…. Maar dit keer stak ik daar een stokje voor….Heb mijn zakgeld voor dit weekend versnoept, want verloor aan mijn moeder maar liefst 80 cent…Mijn vader de rust zelve, en mijn moeder gedraagt zich nog als een jonge meid, kwebbelt de oren van je kop, dus mijn vader had gistermiddag ook even rust…Maar ja, wie weet hoe ik op deze hoge leeftijd ben, bijna 95 en 92 zijn ze nu…Ik koester deze momenten samen, en ben een bevoorrecht mens dat ik ze nog beide heb….Ik woon dan wel verder weg, maar nu blijf ik ook geregeld een nachtje slapen…Dit keer zelfs 2…Dus de quility time is nu veel langduriger, dan in en uit vliegen…Nu weer even de rem erop, mijn moeder denkt namelijk dat ik uitgehongerd aan kom, en weet van gekkigheid niet want ze me nu weer kan voorzetten… Ik laat haar maar, ze geniet ervan….( En ik stiekem ook)

Ze hebben 2 schuren, waarvan een schuur aan de schuur van de buren grenst… Mijn hemel wat een rooklucht daar, en nee, niet van mij of van mijn ouders, maar van de buurjongen die in hun eigen schuur rookt, maar dit dringt helemaal door, gatsie…....Tja, allang blij, dat ik er niet lang hoefde te wezen…

Straks komt mijn vriendin… Hoop dat het weer wat opknapt, want er is hier in Huissen lichtjesavond… Bandjes, 200 kramen ( normaliter)  in winter sfeer…Meestal goed voor 30.000 man op de been, maar dit zal wel iets minder zijn gezien het weer… We duiken dan de kroeg maar even in.. En zo vliegen de dagen… In huis is het weer een heerlijk kerstsfeertje… Mijn boom staat, en volop kaarsjes, en… lekker warm…Kortom, ik geniet van alles….Zelfs mijn haren hebben weer een winterkleurtje gekregen afgelopen week…4 verschillende kleuren, ik houd er van…Mijn kapper vroeg nog of ik er pokon in gooide, zo hard groeit het altijd…

Uit mijn niet rokers potje, ben ik nu via de tandarts mijn tanden aan het bleken…Nu zagen ze er niet erg verrookt uit, dan dat wel niet, maar een lekker opfris beurtje kan nooit kwaad…Wel gelachen, haha, mijn moeder deed voor het slapen haar gebit uit en ik doe hem in, haha.. Komisch niet??? Nu geniet ik even van de rust hier… Mijn ouders zijn beide inmiddels wat hardhorend, en mijn gehoor is te scherp….TV staat op 40, dus ik laat nu met een zacht muziekje op de achtergrond mijn oren weer at bij komen…

Fijn weekend allemaal…

Bouwhuis

41 dagen gestopt -

Fijn weekend 💗

Captcha

14 dagen gestopt -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 06 Dec 2018

Ik plaats dit blog wel, maar het gaat verre van makkelijk. Heb me er iets in vergist dat het stoppen met dampen makkelijker zou zijn.
Maar goed het was een keuze en ik blijf er trouw aan. 5 dagen op de teller en ben er blij mee.
Ook fijn om hier te zijn en alle blogs te lezen, dat motiveerd me enorm.
Bedankt voor de steun en zet UM op stoppers!

Manu1976

156 dagen gestopt -

1,2,3, meer, ver, verder, veel, dan heel veel, nog verder en heel ver

Zo, eindelijk de heel veel weken bereikt! Voor mij was de grote psygologische drempel de 21 dagen, maar nu ik eindelijk de 21 weken heb overbrugd voelt het nog beter/echter aan! (of ?)

Nog lang niet alle momenten zijn even gemakkelijk, zo is er morgen de kerstborrel/feest.. van het werk op een chique locatie. Waarom zou ik dan willen roken of blowen. Wel, dat zal ik mezelf eens haarfijn vertellen. Namenlijk omdat ik denk dat ik daar van opkick. Roken zal ik niet gaan doen hoor, het is meer dat ik niet zo’n zin heb in de gelegenheid, omdat ik na 22h erg moe ben en alleen een dopamine-kick lijkt/klinkt dan nu als een leuk plan. (het gebeuren begint dan pas)

Alternatieve dopaminekicks na 22h zijn:

Natuurlijk de alcohol, ook geen briljant idee

Even op het eten storten, klinkt al beter

Wat goeie grappen vertellen, tja daar moet
ik dan zin in hebben en gaat dronken altijd beter denk je dan

Fotos maken zit meer in mijn aard

Suiker met koffie werkte deze zomer

En tja, niet teveel van voorstellen, even mijn gezicht vertonen en snel weer naar huis. Dan blijft het gewoon een leuke herinnering.

Beauti-bah, ola la!

Jokija1954

2282 dagen gestopt -

Quote 2135

Sandrastopt

13 dagen gestopt -

dag 5

pfoe, dacht ik dat het na gisteren vandaag wel een eitje zou zijn :) Nou, vanmorgen haast en stress om op tijd op school en werk te komen, het regende heel erg en ik had natuurlijk geen regenpak aangedaan.
Onderweg bedacht ik dat ik mijn nicotinepleister vergeten was, dus lichte paniek.
Het lijkt wel of alle fietsers (scholieren) nog slechter fietsen dan normaal. Ze slingeren over de weg, fietsen standaard met zijn drieën naast elkaar en luisteren muziek via een bluetooth boxje, waardoor iedereen mee moet luisteren. Bloedchagerijnig kwam ik op mijn werk aan. Nu, na een paar uur, gaat het weer een beetje. Heb twee keer met een collega buiten gestaan die wel rookt, maar dat ging eigenlijk best.
Ik snaai wel heel veel :(

Quidam

835 dagen gestopt -

De Dingen

Als je bekend bent met het feit dat je bij het wakker worden een woordenstroom in je hebt die eruit moet, maar ajb niet in gesproken vorm, dan heb je op z’n minst een stukje papier en een pen of potlood naast je liggen… op het kastje bij voorkeur. Een tablet of laptop kan ook.

Zo schrijf ik de laatste tijd weer heel veel en ook nog eens over verschillende onderwerpen, die aan de ene kant alles met elkaar te maken hebben maar aan de andere kant ook helemaal niets.

Zo denk ik de laatste tijd heel veel aan mensen waar ik al jaren geen contact meer mee heb. Omdat ze of uit mijn leven zijn gelopen of ik uit die van hen. Of wat ook kan, omdat het contact dood is gebloed omdat je elkaar bar weinig meer te vertellen had of andere prioriteiten stelde. Of omdat het leven van alle dag je opslokte en de zorg voor jezelf of je kinderen dat van je vroeg. Of omdat jij alleen nog maar de keuze had om slechts enkel en alleen voor jezelf te kiezen en dat al het andere er dan op dat moment niet meer toe doet. Of omdat er iemand ziek was geworden of dood was gegaan en jij geen woorden vond en de ander dat juist vervelend vond en niet gewoon in stilte naast je kon blijven zitten.

Een tijd geleden was er een aflevering van NCIS waarin Gibbs gewoon naast McGee ging zitten op een stoel in een ziekenhuis. Er werd geen woord gezegd. Maar de aanwezigheid was voor beide genoeg.

Zo breng ik nu elke zaterdag mijn kleindochter naar haar paardrijles en soms zegt ze maar 1 zin tegen mij en op andere momenten praat ze net als haar moeder honderduit. Ik stel heel bewust geen vragen, althans niet als zij ook niets zegt. Ik merk aan haar dat ze dat waardeert en dat er niet aan haar kop gezeurd wordt over hoe zij de dingen ervaart.

Terwijl ik niets met paarden heb, betrekt zij mij op een hele subtiele manier in de liefde die zij voor paarden heeft. Ze weet dat ik tijdens haar les boven in de kantine zit. Zij weet dat ik zo af en toe wel even kijk, maar ze voelt zich niet gevangen in mijn blik. Ze voelt zich vrij genoeg om haar eigen ding te doen en af en toe een blik naar boven te werpen waar ik of alleen zit of in gesprek.

Mensen vragen mij wel eens, hoe gaat je kleindochter er mee om? En alhoewel daar duizend en één dingen van gezegd kunnen worden zeg ik heel vaak, stel je voor dat jij een puber van 13 bent en één van je ouders is heel erg ziek, ben jij daar dan de hele tijd mee bezig of heb je ook nog heel veel andere dingen aan je hoofd? Natuurlijk vind ze het fijn als haar moeder ook weer eens mee gaat om te kijken en is ze teleurgesteld als dat toch niet door gaat. Natuurlijk gaat er van alles in dat hoofdje om, maar ik ben niet de persoon die het er dan wel uit trekt of uit wil trekken.

Zo af en toe zegt ze wel eens in de auto….. "straks als mama er niet meer is…...." waarna ze stil blijft en voor zich uit blijft kijken. Als ik de woorden veelal al niet vind dan verwacht ik niet dat zij dat wel kan.

Het ligt in de planning dat mijn dochter morgen mee gaat, maar gezien alles, zou dat ook wel eens niet door kunnen gaan. We zullen zien en we zullen het mee maken.
Lukas Graham - You’re Not The Only One (Redemption Song) (Official lyric video)

Heb een goed weekend, vier het leven en hou het rookvrij, dat doen wij ook.

Lia1972

150 dagen gestopt -

Voeding.... 🤔

Raar maar de gedachte aan een peuk is verdwenen. Wat mij nu compleet afleid is de vraag welke voeding mijn maag gelukkig maakt en welke niet…

Dus straks huisarts bellen of de definitieve uitslagen van het maagonderzoek binnen zijn. Dan krijg ik mijn eigen medicatie (snoep nu i.o.m. de MDL specialist, mijn man zijn pantaprazol).

En ik wil een verwijsbrief diëtist laten uitschrijven. Ik heb al tekorten aan b en d en ik merk dat ik nu echt bij alles wat ik mijn mond steek denk : "gaat dit goed óf gaat dit fout". En wat kan ik wel eten en wat kan ik misen…En de rem is eraf, ik stop alles erin, wánt mijn maag speelt toch op….

Waar ik geen last van heb ... ? Is dat ik niet rook. Hoogstens dat ik wel last van dr zwaartekracht begin te krijgen. Niet bevordelijk voor mijn maag. Maar wel herkenbaar dat je dooreet ook al heb je pijn. Hoewel? Hoeveel onder ons rookten niet door tijdens een zware verkoudheid? Ik schaam me om te moeten zeggen maar stond in het verleden soms buiten met een peuk en koorts. Alles om Nico en Tine tevreden te houden .... Daar ben ik van af én zo blij mee!

Nu nog lui in bed. Om 14.30 aan de bak op mijn werk. De avonddiensten horen erbij maar heb liever de dagdiensten….

Succes met de strijd allen!