Recente blogs

Susanne1980

28 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 29 Mar 2020

Yes, 3 weken gestopt vandaag!
Sinds gistermiddag voel ik me mentaal weer een stukje sterker. In de ochtend had ik nog een vrij groot baal-moment (miste mn ‘beloning’) maar ben op deze site dagboeken gaan lezen en toen zijn er (weer) wat kwartjes gevallen.
Ben wel nog snel moe maar dat komt misschien ook door de situatie nu en niet zozeer door het stoppen met roken.
En ‘s avonds wanneer we voor de tv hangen snack ik meer dan ik zou willen maar dat lossen we later wel op. Voor nu geldt dat het niet-roken mn grootste prioriteit heeft, de rest komt wel weer goed.
Kortom; het gaat de goede kant op volgens mij, mede dankzij deze site!

Dus iedereen bedankt voor alle support ๐Ÿ‘๐ŸŒน

Jodie04

808 dagen gestopt -

Meedenkers gezocht.....

Mijn huisje begint aardig weer een thuis te worden. Lekker huiselijk, letterlijk en figuurlijk nu. Het is knus en gezellig, muziekje op de achtergrond, een tevreden hond die ligt te snurken in haar mandje, en die ook begrijpt dat ze hier de oprit op moet lopen ipv er voor bij…Veel licht in huis, en genoeg reuring voor mijn huis omdat er altijd wel verkeer, fietsers of wandelaars voorbij rijden of lopen..Kortom, ja, ik voel me hier lekker… En, als ik zo rond kijk, dan moet ik denken aan een gedichtje van Renรฉ Oskamp, waar ik groot fan van ben..
Het zou bijna op mij kunnen slaan, hier komt ie:

Mijn vriendin is dol op kringloop,
van wat oud is en gebruikt,
van dingen met slijtage plekken,
en wat een beetje nuffig ruikt,
ze snuffelt als een speurhond,
door loodsen vol met zooi,
ze noemt het spullen met ervaring,
en dat vindt ze nu eenmaal mooi,
maar ik zal er niet om klagen,
haar voorliefde voor oude meuk,
mijn vriendin is dol op kringloop,
en daarom vindt ze mij zo leuk..

Haha, alleen die laatste zin al, die is toch enig…Nu zal ik uit de kringloop nooit spullen kopen die nuffig ruiken hoor, dat dan weer niet, en slijtage plekken liever ook niet…Tja, ben wel een beetje kritisch.. Toch heb ik het hier allemaal met kringloop spulletjes en Market place ingericht, en daarom is het zo knus geworden denk…Echt ik heb maar 4 kleuren in huis…Rood, zwart, grijs en zilver. En het is prachtig geschilderd…
Is wat anders dan mijn eerste huisje die ik in ging richten. Toen was echt alles, zwart oranje en paars. Haha.. Tja toen was ik een hippie… Inclusief een visnet, met hierop de Mateus Rose erop liggend.. ( Wel door mezelf geledigd) En stonk het naar de rook, alleen rook ik dat toen geloof ik niet…

Er is een ding waar ik nog iets op moet vinden hier… En daarbij kan ik jullie ideeรซn goed gebruiken. Ik moet namelijk een keer of 4 minimaal een ijzeren trap op en af om hier binnen te komen. Die 15 treden is het probleem niet, maar wel dat ik altijd mijn hond op moet tillen. Omdat er allemaal gaten in die ijzeren treden zitten, waar haar pootjes doorheen gaan. Ook op het bordes, zeg maar, voor ik mijn deur moet openen, kan ik haar niet neerzetten, omdat hier ook gaten inzitten. Nu, ben ik een rug klant, en een hond opgetild houden en een deur openen, begint al meer een bezwaar te worden voor mijn ruk ( bil, heup) Hier moet dus een oplossing voor komen…
Wie zou een oplossing weten???. Zelf had ik al gedacht aan van die rubber tegels die wel eens in een speeltuin gebruikt worden, en hier dan gaten in maken en met tighrips vast maken of zo…Ja, ik roep ook maar wat…( En nee een traplift gaat het nog niet worden)..
Maar dit is echt een serieuze vraag….
Brainstorm er eens op los voor me, zodat mijn hond gewoon zelf die trap op kan lopen, en dit voor mij stukken minder belastend zou zijn…
Alvast bedankt…

Het gaat 15 treden en een bordes van 1.00 bij 90 cm.

Verder heb ik vannacht sinds 800 dagen een rook droom gehad… Geen idee of ik het lekker vond, maar wel dat ik aan het fietsen was op de Veluwe, ik aan de foon was met iemand ( ook al onzin want bellen op de fiets mag niet) en er in ene een enorme zwarte slang voor mijn fiets opdook, die harder voortbewoog dat ik fietsen kon…Van de stress had ik in ene een sigaret gerookt, waar ik die vandaan gehaald had weet ik niet… Nou ja, ik droom nogal heftig en levendig op het moment, gaat wel weer over. Was slechts een droom, want ja,ik ben nog steeds, echt, waarachtig rookvrij..

Fijne rookloze dag gewenst…

( Tekst klopt niet helemaal hoor, sta namelijk goed vast met mijn voeten op de grond, maar kon geen andere vinden die op mijn vraag sloeg)

Sarah13

15 dagen gestopt -

week 1

De eerste week viel me veel beter mee dan ik verwacht had. 
Week 2, here I come.

Jokija1954

2759 dagen gestopt -

Quote 2588

Koert111

1274 dagen gestopt -

Trendbreuk in dagelijks aantal Corona-slachtoffers is bereikt

Ik wil iets positiefs met jullie delen.

Dagelijks houd ik mezelf statistisch op de hoogte over de Corona-uitbraak in Nederland. Aan de hand van de verschenen cijfers vandaag heb ik kunnen berekenen dat er een kantelpunt is bereikt in de epidemie. De trend van toename in de dagelijkse slachtoffers neemt sinds 2 dagen af en heeft een dalende lijn ingezet.

De "Flatten-the-curve maatregelen" lijken effect te gaan sorteren. Dat is toch hoopgevend?
Volhouden allemaal.

Konijntje

883 dagen gestopt -

zware periode

Ben nog steeds rookvrij, niet een trekje gedaan zelfs niet van mijn vriend zijn vapor. Wat de pleisters betreft das en ander paar mouwen. Ik was een tijd geleden goed bezig met het afbouwen volgens mijn eigen afbouwschema toen er iets erg vervelends gebeurde.
Zoals sommigen weten heb ik de gewoonte om 2x per dag mijn pleister extra te vervangen omdat ik het zo beter kan volhouden. Ik ben zo een keer mijn oude pleister vergeten afdoen en had dan een nieuwe geplakt waardoor ik ongeveer 10 u met een dubbele dosis heb rondgelopen. Toen ik het merkte heb ik de fout proberen te herstellen door gewoon mijn schema verder te volgen, maar het onheil was al geschied. Uiteindelijk na veel proberen lukte het me niet meer om mijn oorspronkelijke schema te volgen zodoende ik weer helemaal opnieuw moest beginnen met een volledige pleister. Momenteel zit ik weer 4 maanden verder op 18.7 mg maar ik moet nu noodgedwongen het afbouwen een tijd uitstellen omdat ik moet veranderen van medicatie voor mijn psychisch probleem waardoor ik het al moeilijk genoeg ga hebben en ik dat afbouwen er nu echt niet kan bijnemen. En dat coronavirus maakt het me nog extra moeilijk om niet te roken ook al weet ik dat het heel slecht zou zijn moest ik dat virus krijgen. Dat roken dan bedoel ik. Om te dieten vind ik het nu ook erg moeilijk, ik snoep veel. HELP!

Jokija1954

2759 dagen gestopt -

Het ging niet altijd over rozen,

maar ze DEED het, zonder blozen.
@Jodie04 TOPPIE!

Anna30

2931 dagen gestopt -

8 jaar en 1 dag ๐Ÿ‘Š

Goeden middag

Gedachte van de dag;

Vleugels om te vliegen.
Je bent een moedige ziel die erkent dat wat je ook tegenkomt de vleugels worden waarmee je kunt vliegen.

Een fijne zondag allemaal.๐Ÿงžโ€โ™€๏ธ

Willybelgje

3661 dagen gestopt -

10 jaar

10 jaar geleden maakte ik hier mijn profiel aan en besliste ik van te stoppen met roken, ik moet eerlijk toegeven dat ik heel wat tranen heb gelaten en het is heel moeilijk geweest maar ooo wat ben ik trots en blij dat ik niet meer hoef te roken :-)  het is echt een fijn gevoel als je van deze vreselijke verslaving af bent..

Volhouden is de boodschap,
succes aan iedereen!!!  ;-)

Sarah13

15 dagen gestopt -

Hit me in the heart

This time.

Vandaag hardgelopen met een vriendin. Stoppen met roken is mss kut, maar wat zij aan de hand heeft is tig keer kutter.
24ste vriendin aan longkanker verloren.  Heeft in haar hele leven geen peuk aangeraakt.  Baseballfanaat.  Da fuck…

Vandaag vooral bezig geweest met fles Havana Club finessen en iems B-day vieren.

Tijdens hardlopen reden politieauto’s mee. 

Soit. Warrig. En al 6 dagen rookvrij. Neem op als ik bel.  Of niet.

Jodie04

808 dagen gestopt -

Lang blog, ff bijpraten....Gewoon huis tuin en keuken bepperij...

Lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht, toch gekregen… Wat????? Jaaaa, na 29!!! medewerkers gesproken te hebben, heb ik dan eindelijk internet en tv…( Heb ik even de Ziggo medewerkers, en 2 monteurs van Ziggo die hier geweest, zijn niet meegeteld…)

Afgelopen maandag zou ik hier dan een monteur krijgen, nu van de KPN, na vele, op het laatst wanhopige telefoontjes naar de KPN van mijn kant. Tussen 8 en 10 uur, zou er dan een calamiteiten monteur komen…  De eerdere afspraak met een monteur was al gecanceld. Jullie raden het vast, geen monteur. Om half 11 maar gebeld.. "Mevr, vanwege het Corona virus kan er geen monteur komen".. "Uhhh, WAT???? Ik heb hier een bevestigingsmail van vrijdagavond, dat ik niet verkouden mocht zijn, mij op 2 meter afstand van de monteur moet gaan bevinden, en U zegt nu dat hier geen monteur komt???.... Nu Meneer huppeldepup, U zorgt maar dat er een monteur komt, en ik ga het niet allemaal voor de tienduizendste keer uitleggen. Er is mij een monteur beloofd en U zorgt maar dat deze er vandaag komt"... Hij was beduusd, en ik moest aan de lijn blijven…Hij hoorde waarschijnlijk al de lichtelijke snik in mijn stem, want ik wist het anders ook niet meer. Na een dik kwartier in de wacht gestaan te hebben, heeft hij me beloofd dat ik ECHT vandaag een monteur te zien zou krijgen, die ook nog eens voor een aansluiting kon zorgen… En….hij kwam, en nog een plaatsgenoot ook, YESSSSS. Ik heb hem gevraagd om eerst even te gaan zitten, en heb mijn lange, zeer frustrerende story verteld. In totaal 29!!! mensen aan de telefoon gehad, die allemaal of langs elkaar heen werkte, of hun afspraak niet na kwamen om me terug te bellen, of niet wilde luisteren naar me dat ik toch ECHT op nummer 66 woon, ZONDER toevoegingen… Ik kreeg er bij die jongen een lach stuip van, dat was wel anders dan die tranen die ik er ook om heb gelaten…En, deze jongen begreep me…. Het was wel weer een dingetje, want ook hij kon geen signaal te pakken krijgen in eerste instantie. Maar zei: "Ik rijd wel even naar de centrale"... Binnen een klein half uurtje was hij terug, en zei: "Ik weet het".. Voor de KPN woon je op 66-011…. Gek, de gemeentelijke belastingen wist me wel al op 66 te vinden, maar dit terzijde….Maarrrrr….het lichtje van mijn kastje wat al die tijd rood kleurde, kleurde groen…. Wauw, Ik heb er gewoon met open mond naar staan staren…En daar ben ik dus weeeeeeeeeeeeeeeeeken mee zoet geweest, tussen alle drukte door. Eindelijk klaar met dat gepiel op mijn schermpje met mijn lompe dikke vingers….Ik kon wel dansen… En die scheet heeft ook nog even, omdat hij wachten moest met het instellen van mijn tv, mijn boxen aangesloten en gedeelte van mijn stereo installatie… Het heeft me denk een jaar van mijn leven gekost om tegen muren te praten, zeg maar beton, voor ik eindelijk een monteur hier had. Dat Ziggo hier kwam konden ze ook al geen signaal vinden.. Maar verdorie de vorige bewoonster had ook internet en tv… Ik heb zelf heel wat speurwerk moeten doen, en mezelf op moeten peppen, niet die mooie tv die hier stond, en de steeds nog in de doos zittende nieuwe laptop uit het raam te flikkeren. . Ook omdat het kastje van Ziggo terug gestuurd moest worden en ik hier doodleuk een rekening van krijg… Nou ja, dat avontuur vertel ik maar niet meer, maar jullie mogen best weten dat ik deze stress heel wat keren aan een peuk heb gedacht…
En nu is mijn laptop ook geรฏnstalleerd…En kan ik eindelijk weer lekker rammen op een toetsenbord… En jullie spammen…Natuurlijk zijn er nu veel ergere dingen aan de hand, en is dit pinuts vergeleken bij al die mensen die nu heel erg in de zorgen zitten, of erger. Maar hier wordt genoeg over geschreven..

Voor de rest ben ik weer aan de wandel en zelfs al een paar keer op de fiets gezeten. Een keer liep ik van de week om half 8 al in de duinen, prachtig, en heerlijk die rust, en alleen de geluiden van de vogels… Sinds deze week ben ik een dag minder bij mijn moeder. Deze week heeft ze weer verse maaltijden die bezorgt worden, dus kook ik alleen op de woensdag en eet dan mee.. De zorg hebben we afgezegd. Mijn moeder komt zo ook een beetje tot rust. Niet 7 verschillende mensen, soms meer, in de week bij haar. Zo beperken we het tot mijn zusje en ik. Ik neem haar, nu op een dag na, telkens mee voor een klein rondje om.. En, ze vindt dit zelf ook lekker. Vandaag hebben we, haha, een beren rondje gemaakt. We hebben er in een rondje van 20 minuten 11 geteld. Ze vond het zo grappig, dat ik boven in de voorslaapkamer ook een beer voor het raam heb gezet… Ach, als ze maar weer af en toe lacht. Ze heeft het zwaar, maar is dapper en moedig, en wil het voor ons niet weten, dus ze is flink, en noemt telkens op dat ze goed eet en drinkt.. Hier "liegt" ze wel wat over, maar zeg nu zelf, 70 jaar samen gegeten, dan is alleen eten geen bal aan…Maar als wij er zijn, schenken we drinken in, of pakken een bak yoghurt of schillen een appel. Ze heeft aan de keuken een serre. Hier kwam van de week mijn nichtje, en zo hebben ze gecommuniceerd. En mijn moeder had al in de serre drinken neer gezet en twee mandarijnen… Als mijn moeder verdrietig is, zeg ik gewoon dat we enorm "geluk" hebben gehad, dat we pap, net op tijd, nog zo"n mooi afscheid hebben kunnen geven…Nu, is het nog veel verdrietiger. Nauwelijks een afscheid, bah… En zo beur je elkaar maar af en toe wat op…

Mijn puzzel van 1000 priegel stukjes is bijna af. Moet nu alleen nog het ergste, de blauwe lucht… Deze week heb ik raamdecoratie uitgezocht en besteld. Ik moet hier wat voor de ramen, omdat ik, als de zon schijnt, hem volop in mijn kamer heb, bijna de hele dag. Plus heb een plat dak, dus heb deze week geen verwarming aan gehad…

Inmiddels heb ik vanmorgen ook nieuwe stekkers aan mijn boiler gekregen en een nieuwe kraan in de keuken, dus dat is ook weer opgelost…

Een dingetje, gister kwam de verhuurder naar mij toe, en zei, sinds jij tv en internet hebt heb ik het eerste uur van mijn tv allemaal strepen…Oopsโ€ฆ Ik heb gezegd dat dit vast niet aan mijn aansluiting ligt, want ik heb KPN en zij Ziggo… Dus dat ze maar met Ziggo moet bellen, en heb haar veel succes gewenst,, Ohhh, Marianne, ja weet het, ben echt erg…
Voorlopig heb ik al deze stormen van de afgelopen weken overleefd zonder sigaret.. En…ook al dacht ik er naar mijn gevoel veel te vaak aan, ben sterk gebleven… Nergens om, maar eigenlijk ben ik ontiegelijk trots op mezelf, want ben zo vaak eerder voor de bijl gegaan, in mindere periodes…

Allemaal een fijn weekend, ga er op uit, maar zoek de stille plekken op. En voor de rest hoop ik dat er weer wat meer geschreven wordt, en niet alleen geliket..

PS, Tja de meeting cq wandeling wordt ook maar opgeschoven, doch… wat in een goed vat zit verzuurt niet…

Houd het rookvrij, en jullie hadden wat leesvoer, haha..

Fijne weekend… Uhhh Detail: Morgen 800 dagen op mijn teller…

Sara1963

38 dagen gestopt -

Machteloos

6.00 uur vanochtend ging de telefoon…. da’s slecht nieuws is het 1e wat je bedenkt nog voor je opneemt. Mijn moeder die vertelde dat mijn pa 89jr net door ambulance was meegenomen. Ze mocht niet mee vanwege dat enge virus. En ze had ook in haar verwarring Dijkzigt genoemd ipv het ziekenhuis waar zij beiden bekend zijn. Gebeld met Erasmus en Ja daar was hij net gearriveerd. Of ik na 2 uur terug kon bellen dan wisten ze meer. Inmiddels is mijn vader overgebracht naar zijn " eigen "ziekenhuis en mocht ik net wat spullen voor hem afgeven bij de entree want bezoek is niet toegestaan. Maar ondanks dat hij wat nu blijkt een lichte hartinfarct heeft gehad, de tekenen zij dat gewijzigde medicatie aanslaat en hij vermoedelijk snel van hartbewaking af mag en voor ons een dag vol stress, wanhoop want je wilt bij je vader zijn geen enkel moment in de verleiding of gedachte gehad aan ik heb een sigaret nodig. Dit terwijl zijn vorige opname die heftig was van mij wel ineens weer een roker maakte, maar weet ook dat dat niets oplost.
Lang verhaal maar moest t even kwijt. En duidelijk mag t motto zijn…... Ik voel me machteloos, gestresst, bezorgd MAAR IK ROOK NIET.

Jokija1954

2759 dagen gestopt -

Quote 2587

Anna30

2931 dagen gestopt -

Een week later .

Deze foto stuurde mijn dochter .
Had het idee zelf dat het pas morgen Zou zijn maar vandaag dus 8 volle jaren .!!!
Ze waren in het begin zwaar in het midden milder en nu is het net of ik nooit gerookt heb .
.

Als ik dit moment gelukkig maak, zal de kans toenemen om het volgende moment gelukkig te laten zijn.

Mensen die het willen gaat het lukken .
Succes allemaal .
L8ch er nu om ๐Ÿ˜‚
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘Š