Recente blogs

Camieltje

214 dagen gestopt -

Klus bij zus

Vandaag mijn jongere zus helpen verhuizen. Zag er nogal tegenop want ze rookt als een schoorsteen, ook in huis. Ik ben niet meer veel in contact met rokers, dus ik was benieuwd (en ook een beetje angstig) wat het met mij zou doen.

Bij binnenkomst, zus hevig verontschuldigend voor de rook in huis, kwam de walm mij al tegemoet. In het kozijn een volle asbak met een sigaret die net gedoofd was. Ik vond het een vieze muffe lucht. Er moest nog wat geverfd worden. Ik zei dat ik dat wilde doen op voorwaarde dat het raam open zou gaan, maar die rotlucht bleef hangen. Ik had geen verfkleding bij mij dus ik mocht een klus t-shirt van haar aan, wat natuurlijk ook naar rook stonk. Die lucht in combinatie met verf hing als een klamme deken om mij heen, heel vies. Tijdens kletsen in de tuin met haar werd er ook een sigaret opgestoken, verse rooklucht is beter maar ook nog steeds niet meer prettig om in te ademen.

Ik was blij dat het mij niet veel meer deed, anders dan medelijden voor mijn zus en een vies gevoel na afloop. Er was geen verlangen om weer te gaan roken. Eenmaal thuis en gedouched kwam er even een craving langs, waarschijnlijk door de rook die ik had ingeademd, maar die kon ik makkelijk wegwuiven door alleen maar te denken aan die rotlucht van vanmiddag.

Dus stoppers bij mij gaat het stapje voor stapje weg om wat mij betreft nooit meer terug te keren, ik hoop voor jullie ook, je moet het pad blijven volgen. Schreef hier al in een reactie dat ik begin deze week een verandering merkte. Cravings zijn er nog wel, alleen ik ben niet meer zelf de craving. Ik kan er vanaf een afstandje naar kijken en identificeer mij hier niet meer mee en dat is een bijzondere en hoopvolle ervaring.

August1960

128 dagen gestopt -

toch maar weer geplaatst....

Stoppen met roken

Voor een enkele geluksvogel is het weg gelegd te stoppen en er ook nooit meer aan te beginnen, ikzelf ken er één persoonlijk, zij hebben ook geen afkick of zelfs nog trek in een peuk.
Abracadabra, zomaar rookvrij van het ene op het andere moment.

Voor de meesten, wij dus bij elkaar verzameld op dit blog is het toch best een worsteling om onder het juk van die verslaving uit te komen, het is een loskomen van, waarbij je never kan peilen hoever je los bent van de verslaving of zelfs hoe sterk je erin staat.
Het ene moment ga je er fluitend doorheen en is het kat in het bakkie en denk je dat je heel wat bent…en dan, zo in ene, gluiperig en onverwacht heeft het je weer bij de kladden en is het knokken geblazen om niet te struikelen.

Ik heb de afgelopen twee dagen echt weer moeite om in mijn hoofd en als gevolg daarvan ook in mijn gevoel niet met roken bezig te zijn, de zin en het verlangen komen weer geregeld aanwaaien en gaan toch weer met me aan de haal.
Toegeven wil ik niet en toch heb ik al een paar keer in mezelf gezegd “ga weer een pakkie halen” kan jou het schelen.
Gisteren heb ik maar ff een vette bek gehaald bij de friettent, was ik i.i.g. even afgeleid van mijn gedachte aan dat pakkie shag en even wat frustratie kwijt.
Wat dat aangaande ben ik echt blij dat ik niks geen rookwaar meer in huis heb, ik vrees dat ik er op zulke momenten niet af zou kunnen blijven.
Mooi dat de drempel zo wat hoger ligt maar zwaar balen iedere keer toch weer die vechtdagen, alsof je het niet bezig zijn met roken hebt opgespaard zodat je er af en toe gezellig een hele dag of langer mee bezig kan zijn.

Het maakt me wel wat bangig in de zin, komt misschien ook wel dat ik op het punt sta mijn stop in 2015 te gaan overtreffen of zo rond die 4,5 maand de mist in te gaan, toen was het ook rond deze tijd dat ik weer begon met af en toe een hijsje of een peuk.
De andere kant is toch ook dat de echte drive die er in het begin van het stoppen is wegebt en daarmee ook de motivatie.
Toch wil ik er voor gaan, maar de echte vechtlust……..zit denk ik in de winterslaap.
Pas na mijn ongelukje echt even een algeheel “ROOKVRIJ” gevoel gehad, waar het aan gelegen heeft weet ik niet, maar het voelde kei goed en had echt zoiets van “YESS”
Maar helaas, toch weer van korte duur en maar even er doorheen……maar het idee dit nog maanden te doorstaan en keer op keer toch weer door dat vechten heen te moeten vormt toch wel een aardige rem.
De gedachten van bekijk het maar, ik heb geen zin meer in dit geouwehoer en dat klote gevoel passeren ook geregeld de revue.
Maar goed, weer genoeg gezeurd en geklaagd, ben het gewoon ff zat dat heen en weer gedoe en ben er dus ff klaar mee in mijn gevoel.
Gewoon door blijven gaan met dag voor dag en maandag tik ik vier maanden dicht.

Vechten en volhouden, doorbijten op de lastige momenten.
Er zullen ook weer dagen zijn dat het niet zo aanwezig is en dan ben ik blij dat ik toch nog steeds gestopt ben.

Goed en een rookvrij weekend allemaal

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Quote 2816

Jodie04

1051 dagen gestopt -

Muziek terwijl U werkt....

Ik had mazzel, dat ik er vanmorgen even van af moest, van dat werken dan, bofte ik even bij mijn conditie training ( die als een oude krant is momenteel)  ze hadden daar gelukkig ook NPO 5 op staan met the greatest evergreens. Ik pas goed in de doelgroep die deze top 1000 kan waarderen… Ik zag mijn hele tiener en twenty jeugd voor bijkomen…Net hoorde ik Shine on you crazy diamond, David Gilmour, Pink Floyd, geweldig…Zie me zo weer staan op Sherkstone beach in Canada. Een camping waar tijdens het Laborday weekend meer dan 10.000 jongelui stonden, ik dus ook. Ook duizenden inmens grote boxen stonden op de Chevrolettes of trucks, waar Led Zepplin,. Janis Joplin, Black Sabath, Uriah Heep waar knoei hard deze muziek uit schalde, het kon nl niet hard genoeg zijn, en ben nog jaloers op de kwaliteit ervan.. En dan briefjes uitdelen of ze naar JOU party kwam die avond. De spirituale vloeide rijkelijk, en over de stank van weed dampen en rook maar niet te spreken… Maar alles ging gemoedelijk, en ben op deze camping zo"n 5 keer geweest. Wij stonden met een groep van 20. Ijsblokken voor de drank werden uit machines gehaald, en uiteraard nam iedereen zijn eigen drank mee. Appelhof op Terschelling zou jaloers zijn van de muren van lege kratten.. Kinderen met karretjes achter hun fiets vroegen aan iedereen of ze de blikjes en flesjes mochten hebben. En haalde meer op dan toen mijn weekloon was.  In Canada werden in de jaren 80 al statiegeld voor blikjes gerekend. En als ik dan net Piano man hoorde, wauw, ik ben zo weer terug. ...  (Eerste keer dat ik kennismaakte met Billy Joel) Gelukkig heb ik de foto’s nog, en de vele mooie herinneringen…En nu, eenmaal belegen, ben ik toch weer die oude rocker, en zie ik alles weer levendig voor me bij bijna ieder nummer wat ik hoor. Memorylane,,, Muziek is altijd in mijn leven geweest. En bijna bij elk nummer weet ik waar ik me bevond, en met wie, de herinneringen werden deze week weer zo levendig.. Ik heb een schat aan verhalen uit deze tijd.  De camping was een kleinere versie van Woodsctock.  Mobiele telefoons waren er niet, en regelmatig ben ik er verdwaald… Gelukkig altijd goed gekomen, had van vrijdag tot maandag de tijd om mijn eigen tent terug te vinden tenslotte… En de maandag erop,  dat ik weer met mijn vriendin terug ging naar haar huis, kwam de kater, letterlijk en figuurlijk. 
En nu is Child in time, een van mijn eerste aangeschafte lp,s, op de radio.. Ik heb het wel eens eerder verteld. Ik had een pickup waarvan de deksel de boxjes waren. Ik dacht, als IK het mooi vind, vinden de buren dit vast ook. Maar na de eerste Ahahaha, stierf Child in time een stille dood, mijn vader draaide de stoppen om… Tja, muziek…...het brengt wat naar boven….
En voornamelijk zat ik erbij te paffen als een schoorsteen. Zou zo een zelfde Labourday weekend nog eens mee willen maken, dan zonder peuk. Want in Canada mocht je in de jaren 90 al nergens meer roken…Daar waren ze heel streng… Ik word oud…...Want begin al meer over vroeger te lullen…En, uhhhh, mijn muziek smaak is iets rustiger geworden, ik hoor nu ZZ and the maskers, ook lekker haha…En begrijp mijn vader nu dat ik mijn Afghaanse windjas vol gesprenkelt met patchouli uit moest trekken in de schuur…

Hebben jullie een muzikale herinnering aan de tijd dat jullie tussen de 15 en 25 waren?? Hoor en nog beter, luister er graag naar, ( Denk ik)

August1960

128 dagen gestopt -

PB berichtjes werkt niet

heb al een paar keer geprobeerd een pb-tje te sturen naar Alida @Anna30
Zij was er sowieso iedere ochtend met haar ochtend groet en heb haar al ongeveer een week niet meer vernomen hier.
Krijg bij een PB een foutmelding iedere keer te zien
Hopelijk gaat het goed met haar en is er niks vervelends aan de hand

August1960

128 dagen gestopt -

Mineur stemming

Dat ik weer zo met het roken bezig ben komt ook door het afwachten van de onderzoeken, 21 december pas weer vervolg onderzoek en 6 januari uitslag bij de neuroloog.
Tot die tijd mag ik geen 🚘 rijden. Maandag ga ik weer deels aan het werk en ga met openbaar vervoer en kost me ruim vier uur per dag. Ruim 69 km heen en dus ook weer terug.
Roken lost niks op en er mee bezig zijn ook niet.
Het blog van vanmorgen heb ik verwijdert, voelde een beetje als een klaagzang bij nader inzien en het herlezen ervan😀😀 ik moet mijn houding aanpassen, ik wil immers zelf stoppen maar beleef het alsof het me wordt aangedaan, dat het me overkomt.

Jurgens

999 dagen gestopt -

Vreemd🤔

Ik reageerde net op het bericht van @August1960 en toen ik het wilde publiceren kreeg ik de melding: "bericht niet langer beschikbaar". Jammer, want het was een prachtig blog. Heb ik onvermoede krachten of is er een storing? Ik denk hoe dan ook dat er iets mis is gegaan. Hopelijk heb jij dat blog nog wel Guus!?

Manu1976

81 dagen gestopt -

Donkere dagen

De Sint is nu echt in Nederland en Spanje is even een barre boel..

Regen, donker, fris en vochtig oa.

Werk is een puinhoop en durf nu hardop te vragen of er iemand een advocaat kent die het ook zo gehad heeft met het kapitalisme?

Ja ja ja… Ik heb in ieder geval weer een gesprekje gehad en de vriendelijke HHRR man die meldt dat ik ze moet aanklagen of laten gaan het verleden.. Hoe kan dat? Terwijl ik ze al jaren roep dat er sprake is van Abuse of power .... En moet ie me gelijk gaan geven maar kan ie niets doen..

Gelukkig vrijdag en al lijken de dagen stil te staan.. verwacht ik wat vrienden en feestje op het terras om de 75 dagen te vieren op Zondag.

We gaan goed volgens mij!

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Wil jullie even vragen, dit niet te vergeten,

en op het blog van @Jodie04 nog wat laten weten.
Het liefst een rijm of gedicht,
en zet dat onder haar blog bericht.
Je hebt nog tot 5 december de tijd,
dus hup in de pen ,lieve jongen of aardige meid.
Zo leuk dat zei dit doet,
gewoon voor de leuk, niet omdat het moet.
Dus begin nog met verzinnen,
en er valt ook nog wat mee te winnen.
@Jurgens won het vorige keer,
dus nu iemand anders, of hij wint weer.
Hierbij de link naar de betreffende blog,
en hopelijk gaan jullie reageren alsnog
https://stoprokenblog.nl/post/single/b0280fda-c41c-4b79-849e-7a48dccbbbe3

Eef256

178 dagen gestopt -

Dip

Hallo allemaal,

Ben inmiddels best een tijdje gestopt maar telkens loop ik tegen die rare gedachtekronkels aan zoals “als ik rook ben ik vrolijker, minder bedenkelijk en een leuker mens”; heel erg irritant.
Ik stopte vaak negatieve emoties weg door ze weg te roken en nu uit ik deze dus ook veel meer waardoor ik het gevoel heb dat ik er langer in blijf hangen.

Hebben jullie tips?

Bedankt!

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Quote 2817

Minous47

53 dagen gestopt -

Stapje

En weer een stapje verder, langzamerhand krijgt mijn leven weer een nieuwe vorm.

Jodie04

1051 dagen gestopt -

Verhuizing moeder, vandaag.

Vanmorgen kwamen mijn 2 zussen en ik al vroeg in mams ( Mijn ouderlijke woning)  haar huis om verder te gaan met inpakken. Ik had een afspraak om 14.00 met de woningbouw. Wat schetste mijn verbazing, er kwam geen man ( had er van afgezien) maar een jonge vrouw met haar vader met iemand van de woningbouw, en al om 12.00. We waren volop met inpakken bezig dus overal was het chaos nog. Het was, bleek, dezelfde vrouw die vorige week had aangbeld bij mijn moeder of ze de woning mocht zien. Nog wel even gezegd dat ik dit heel ongebruikelijk vond, en ongepast vond…Het is altijd moeilijk op een openbaar blog in details te treden, dit laat ik dan ook achterwege. Maar mijn bloed heeft gekookt… Deze vrouw had ook een urgentie verklaring. God zij dank wilde ze wel de schuur en de overkapping bij het terras overnemen ( gratis). De aanbouw wil ze niet, en die gaan we zelf as zaterdag dan slopen. Onbegrijpelijk, want iemand die volgens mij een urgentie heeft is met alles blij. Helaas ben ik dan zeker een uitzondering op deze regel. Ik had voor deze woning een moord begaan als het ware. Wie is er niet blij met een tuin van hier tot Tokio, tot in de puntjes verzorgd en alles nog gesnoeid, 2 schuren, een grote zolder, 3 slaapkamers ect., en een lage huur. Maar ja, eerlijk is eerlijk, een stuk sentiment speelt bij mij zeker een rol. Pap heeft er altijd krom voor gelegen. Op de zolder stond nog een prachtige kast en alles met zeil, moest er uit, van haar. In de kamer, keuken en aanbouw ligt nu nog prachtig laminaat, slechts 2 jaar oud, maar paste niet bij haar meubels!!. Ze had het gratis kunnen krijgen. Vader en dochter begonnen te kibbelen, en de vader zei , dat hij niet een nieuwe vloer erin gaat leggen omdat dit wat er lag,  niet haar smaak was, en deze prachtig was. . Kortom, slikken en pikken. Ga je voor je gelijk of voor je geluk . Ik ging voor mijn "geluk". Dus na, dat het inpakken wat klaar was voorlopig,  zijn mijn zus en ik begonnen met strippen, 1 slaapkamer is nu, inclusief vloerbedekking, en de hele zolder, klaar. Zaterdag komen mijn zwager met een vriend van me, om de serre te slopen. Mam weet nog van niets, die is al helemaal van het padje, zo zielig. We gaan dan ook verder met alles eruit te slopen. Mooie luxaflex, ( de echte) de nieuwe huurster wil het niet. Hoezo kapitaal vernietiging??. Morgen krijg ik nog een telefoontje van de woningbouw, of we de fundering onder de aanbouw ook weg moeten jekkeren. Ik kom nu net thuis, heb maar een flinke bel wijn ingeschonken. Ben moe, heb geen rug meer, oja wel, want ik voel hem. Het is nog 3 weken aanpakken, en dan hoop ik dat het mijn moeder gegeven is, nog een paar jaar gelukkig te zijn in haar nieuwe, mooie, grote aanleunwoning. Ik teken ervoor.  En…. niet geheel onbelangrijk, hoop ik dat dit jaar snel om is…Het is mooi geweest..

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Quote 2816