Recente blogs

Bouwhuis

448 dagen gestopt -

Gewoon genieten van een mooi getalโค๐Ÿ’—โค

Jokija1954

2688 dagen gestopt -

?????????????????????????????????????????

Irisk is verdwenen !!
Voelde me erg alleen op het blog zo zonder haar .
:cry:  :mrgreen:

Jokija1954

2688 dagen gestopt -

Quote 2523

Jokija1954

2688 dagen gestopt -

Met het schaamrood op mijn kaken,

zit ik hier een blog te maken.
Een blog voor @Aagje47 haar 5e stopjaardag,
iets waar je haar gerust mee feliciteren mag!

Angela36

5 dagen gestopt -

Vandaag gestopt met roken

Hallo allemaal.

Vandaag was ik er helemaal klaar mee met het roken. Ik rook 24 jaar en ik bedacht me eigenlijk โ€œ wat is er nou zo lekker aan het roken?โ€ Nou het is niet lekker het stinkt en het smaak vies. โ€œ maar waarom rook je dan als je het vies vind en het vind stinken ?? Tja het is een gewoonte geworden.
Maar vandaag ben ik er klaar mee. Pleister geplakt en tot nu toe werk hij prima.
Nu maar hopen dat ik het vol hou ik ga ervoor ๐Ÿ‘

Jodie04

737 dagen gestopt -

Heb ik weer.....

Omdat ik nog steeds bezig ben met spullen verzamelen voor mijn straks nieuwe woning, weet ik er soms geen end meer an. ( Jaja, het is hier an en niet aan, in NH)  Er staat wat bij mijn ouders, bij mijn zus, bij een vriendin, hier in mijn voorlopige verblijf, en in twee garages. En zelfs nog bij mensen thuis waar ik wat gekocht heb, en die zo vriendelijk waren, om na mijn betaling, het in hun schuurtje op te slaan..
Gelukkig ben ik wel zo georganiseerd tiepje die het keurig opgeschreven heeft waar WAT staat. Want ik heb dit niet in mijn hoofd zitten allemaal uiteraard… Toch ging er vanmorgen wat mis… De spullen die ik meteen nodig heb, heb ik namelijk in een garage staan, en is van de bewoner waar ik nu op het huis mag passen… Die garage staat helemaal aan het eind van het dorp… In een lange rij van aaneengesloten garages waar ook zijn garage tussen staat…En, jullie raden het vast…โ€ฆ. Welke was het ook alweer???.Weet nog dat het een beetje in het midden was, vlak bij een lantaarnpaal. Maar ook hier stonden er meerdere van om en nabij midden. Het miezerde dus had een zwarte sjaal om mijn haren en mijn capuchon half omhoog… Tja, daar sta je dan met je goede gedrag, en je sleutelbos.. Dus dat werd gokken… Dan maar sleutels op alle garage sloten proberen.  Zelfs "Sesam open U" hielp niet als ik dit zei…Ik was aan mijn derde garage deur bezig vanaf het midden, ( ja kon links verder of rechts, dus weer een gok, en gokte links) dat er in ene een barse stem riep; "Heey wat moet je in mijn garage??" Nu zat ik er nog niet eens in, want logisch, ook dit was een slot waarin mijn sleutel niet paste…. Schrok me te pletter, en voelde me zo betrapt… Ik had ook niet even een app kunnen sturen naar de bewoner, want waar die zat, was het nog middernacht…Ik stotterde een beetje, en uitgelegd wat het probleem was…Verteld hoe het zat en van wie de garage was… Ohhhhh, is hij van Karel ( Fictieve naam) Dan moet je deze hebben…. Was het een tennismaatje van Karel…En, we liepen naar rechts… Pffff, Beroep inbreker zou niets voor mij zijn, want stond nu al met klotsende oksels en het zweet tussen mijn billen stiekem te doen, terwijl ik alleen maar goede bedoelingen had…En zo heb ik er voorlopig alles kunnen uithalen wat ik denk voorlopig nodig te hebben… Maar was wel een uur achteruit..

En nu naar mijn ouders. Woensdag kook ik daar, en eet ik zo ook gezellig daar mee.

Ben maandag voor het eerst naar mijn nieuwe huisarts geweest, omdat het weer fout dreigde te lopen met mijn gepiep, gehoest en benauwdheid.. Gelijk 2 verwijsbrieven mee voor KNO en Longarts..Dus daar is het wachten op. Ik zit helemaal niet op deze flauwekul weer te wachten. 4 daagse zit er niet in dit jaar…Nou ja, af en toe een wandeling is ook leuk…En, ga als verzorgende mee met mijn zus. En loop wat stukken mee, dus schrijf me wel in… Je weet maar nooit, wie weet loop ik straks weer als een kievit…
Net zoals met stoppen met roken, nooit de moed opgeven als er iets of wat of een keer mislukt… Gewoon in de herkansing gaan…

Ik ben nog steeds blij dat ik niet meer rook..

Jos63

514 dagen gestopt -

Beloning 500 dagen gestopt

500 dagen gestopt

Op 12 Jan 2020

Dat is heul lang

Jos63

514 dagen gestopt -

Beloning 7500 peuken niet gerookt

7500 peuken niet gerookt

Op 12 Jan 2020

Dat zijn er heul veul.

Aagje47

1832 dagen gestopt -

Vijf jaar later

Dinsdagavond 20 januari 2015 rookte ik mijn laatste sigaret na een โ€œcarriรจreโ€ van vijfenvijftig jaar. Het laatste jaar daarvan rookte ik nog uitsluitend thuis en was daarmee verlost van de misprijzende blikken en commentaren van sommige niet-rokers. Bovendien vond ik het steeds armoediger om in de kou buiten te gaan roken. Ik kwam die avond thuis na een bridgeavond en bij thuiskomst greep ik met mโ€™n jas nog aan naar mijn sigaretten. Verslaafd, aan de nicotine en al die andere rotzooi, aan de gewoonte. Er moest wat veranderen en die verandering moest ik zelf in gang zetten. De volgende morgen besloot ik om de eerste sigaret niet aan te steken en te kijken hoe lang ik dat vol kon houden. Lieve mensen, ik hou dat nu al vijf jaar vol en het bevalt me uitstekend. Het heeft me heel veel moeite gekost, zeker het eerste jaar waarbij ik mezelf zo ongeveer opnieuw moest uitvinden. Zonder de steun van het SRB zou ik het zeker niet gered hebben. De verhalen, de support, de herkenbaarheid van mensen die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben zijn van onschatbare waarde in het moeizame traject waar je doorheen moet.
Met een rokende P. die ondanks advies van de huisarts om te stoppen er niet in slaagt om de laatste stap te zetten is mijn omgeving niet rookvrij. Dat maakt het wat lastiger maar gelukkig niet onmogelijk. De eerste jaren hield ik nog een slag om de arm en noemde ik mezelf een roker-die-niet-rookt, maar nu durf ik de bewering aan: IK GA NOOIT MEER ROKEN.

Flore1178

18 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 22 Jan 2020

Hiep hiep hoera!

Regionijmegen

3435 dagen gestopt -

2020 alweer,

Hallo,
Wat gaat de tijd snel, ga alweer mijn 10e jaar rookvrij in.
Wat er ook gebeurt, elke dag is er 1 denk niet te ver vooruit,
Iedereen een fijne dag gewenst, en zet em op ๐Ÿ’ช

Anna30

2860 dagen gestopt -

Dag 2855 ๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€

Goedemorgen.

Gedachte van de dag;

Helemaal gelukkig.
Mijn hart is vol en open.
Stomend met pure goede gevoelens en goede wensen voor iedereen.
Ik volg mijn spontane instinct om te geven en ik ben helemaal gelukkig.

Een gezellige Woensdag๐Ÿงžโ€โ™€๏ธ.

Flore1178

18 dagen gestopt -

Oorlog met Klaas Vaak

Theetje op mijn nachtkastje, kussens opgeklopt!
Ik lig. Heerlijk, ik voel de vermoeidheid en kan maar moeilijk wakker blijven om Jinek deze avond te volgen.
Zo gaat het iedere avond. In slaap komen kan ik als de beste, maar dan.
Waar ik voorheen overal doorheen sliep, voer ik nu (sinds ik niet meer rook) een heuse battle met de nacht.
Ik val in slaap, mijn thee wordt koud en wanneer de nacht het donkerste punt aanraakt word ik weer wakker. Klaarwakker!

Doelloos starend naar het witte plafond, draaiend onder de dekens, zuchtend om weer zoโ€™n nacht.
De drang naar die ene peuk is dan het grootst. Het liefst stap ik mijn bed uit en rook ik beneden die ene sigaret weer.

Maar ik doe het niet. Ik speel een spelletje op mijn telefoon, ik drink mijn koude thee, ik lees wat in mijn boek, ik staar nog even naar het plafond, irriteer me aan het gesnurk van manlief en wacht tot Klaas Vaak nog eens langskomt.
Soms uren!

Uiteindelijk komt ie wel. Dan zak ik weer weg en slaap ik door tot mijn wekker gaat, maar oh wat ben ik dan moe en gebroken van weer zoโ€™n nacht.
Het zal er wel bij horen. Afkicken van wat ooit een gewoonte was; namelijk roken.
Maar ik vind dit de meest ellendige momenten.

En nu is het weer dag…. het zand in mijn ogen is nog niet uitgewerkt, maar duty calls.
Dus gaap ik de laatste slaapjes weg en doe ik wat ik doen moet.

Hopelijk laat Klaas Vaak vannacht de strijdbijl thuis!

Ps; wel 2 weken vandaag !!!! Dat dan weer wel ๐Ÿ˜‡

Minous47

19 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 22 Jan 2020

Yes, die is binnen!!!!!