Recente blogs

Blair123

49 dagen gestopt -

Een leuk nieuwtje 💙💗

Daar ben ik weer! Inmiddels een dikke maand gestopt. Zoals sommige van jullie een tijdje geleden misschien al wel gelezen hebben, wilde ik heel graag stoppen omdat wij een kinderwens hebben. Toen ik een maand geleden stopte met roken, ben ik ook gestopt met de pil. En vorige week al een positieve test in handen! ❤️ De komende maanden zal ik dus zeker niet roken. Ben ook al een week of 2 van de pleisters af dus alles valt op zijn plek. Ik ben enorm blij. Het is natuurlijk wel super pril nog, hopen dat alles goed mag blijven gaan.. wilde dit toch graag even met jullie delen!! Fijne avond allemaal en zet hem op👍🏻 Het leven is beter zonder die stinklucht om je heen!!!

Hannieke

528 dagen gestopt -

Beloning 500 dagen gestopt

500 dagen gestopt

Op 31 Jan 2021

Ben nog steeds zo trots, succes allemaal je kunt het .

Jojo65

56 dagen gestopt -

Beloning 40 dagen gestopt

40 dagen gestopt

Op 12 Feb 2021

Joehoe
Heb de veertig dagen gehaald
Ben best trots op mezelf naar zoon slechte start
Maar het is echt nog niet makkelijk
Maar op naar de vijftig

Maja

15 dagen gestopt -

Ik ga er weer voor!

Pleister is opgeplakt. Nu mijn hoofd stil zien te krijgen

Amsterdamskruisje

513 dagen gestopt -

Winterstress deel 2

Vorige keer:

Volgens de monteur ( nadat ik hem eindelijk te pakken had gekregen:  type ‘eenmaal geld gekregen, snel wegwezen’), had de geiser meer lucht nodig. Hij raadde me aan de kastdeur open te houden totdat ik een ventilatierooster had geplaatst waardoor er meer lucht in de kast kon komen. Echter, de geiser wilde zelfs nadat ik de kastdeur maar helemaal had losgehaald, pertinent niet meer aan.

Nieuw:

    In het vorige deel van dit verhaal, ben ik wat te snel gegaan
(maar misschien kan dit verhaal voor sommigen van u wel niet snel genoeg gaan).
Ik had, voordat ik de kastdeur er helemaal had afgehaald, en ondanks dat de monteur had gezegd dat de deur open moest blijven staan (omdat de nieuwe geiser waarschijnlijk een grotere luchtbehoefte had dan de geiser die er eerder hing), puur uit de macht der gewoonte, de kastdeur toch nog een keertje dichtgegooid. Want zo gaat dat in een mensenleven: volledig onbewust (maar wel volgens de regelen van een opgeruimd huis) denk je, als je in je huis ineens een open kast aantreft:

"Wat doet die kastdeur open? Dicht dat ding!"

Nadat de geiser daarop voor de tweede keer in korte tijd uitging,  besloot ik voor de zekerheid dan de hele deur maar uit de kast te schroeven. Toen de geiser desondanks de grote luchtaanvoer die daardoor was ontstaan, toch niet aan wilde slaan, begon ik te vermoeden dat er ergens in de geiser een overijverige beveiligingssensor aan het werk was geweest. De geiser was waarschijnlijk in een soort beveilingsstand geschoten waar ik hem niet meer uit kreeg. 

Maar moet je even nagaan: heb je net een nieuwe geiser LATEN ophangen, moet je zelf ineens gaan bedenken waarom een NIEUWE geiser niet werkt. Dit terwijl mijn kennis van geisers niet verder gaat ‘dan dat ze iets met warm water te maken hebben’. Want waarom was die monteur voor de daadwerkelijke klus zou plaatsvinden, niet een keertje langs gekomen? Misschien dat hij dan al gezien had dat de kast misschien wat te klein was voor die nieuwe geiser en dat deze daarom waarschijnlijk te weinig lucht zou krijgen?  Waarom had de monteur, toen hij er uiteindelijk dan wel was, niet het juiste rookkanaal-verloopstuk bij zich en heeft hij de geiser toen maar, uit armoede, met een stuk aluminiumtape aan het rookgaskanaal aangesloten ? Ik had hem, per app, toch de juiste diameter van de geiser gegeven, zelfs met zichtbare cijfers van een uitgetrokken rolmaat?  Waarom had hij ook niet de juiste koper aansluitingen bij zich en moest hij deze lenen van mijn oude geiser en deze ook nog eens in mijn tuin met de slijptol op maat slijpen?

En waarom was diezelfde monteur zo verschrikkelijk slecht te bereiken als ik hem nodig had!!?

  Wanhopig besloot ik me, ondanks de Italiaanse taal, tot de gebruiksaanwijzing te wenden. Nadat ik deze met mijn beste kennis van Romaanse talen had gescand op hoofdstukken die wel eens over ‘beveilingsmechanismen’  zouden kunnen gaan, liet ik er vervolgens Google vertalen op los. Je kan veel zeggen van het bedrijf Google (bijvoorbeeld dat ze, in tegenspraak met hun eigen slogan, wel degelijk ‘Evil’ zijn) , maar de vertaaldienst doet in ieder geval fantastisch werk!  Nadat ik al vreesde die Italiaanse rijmelarij met de hand te moeten invoeren, zag ik ineens het overduidelijke en universeel herkenbaar icoontje van een fotocamera. Ik begon te vermoeden dat ik, in plaats van handmatig de woorden invoeren,  ook een foto van de vertalen tekst kon maken. En verrek! Dat werkte als een tiet!  Ik bewoog de lens van mijn telefoon gewoon een beetje over het lapje tekst dat ik vertaald wilde zien en hop: de tekst werd nog, voordat ik daadwerkelijk een foto maakte, al door de Google Vertaal-lens vertaald!  Ok, de vertaling zelf zal misschien nooit de schoonheidsprijs verdienen, maar ik kreeg in ieder geval nu wel een (vaag) idee van wat er precies in de gebruiksaanwijzing stond. Ineens leek de "Istruzioni’ veel minder op de menukaart van de plaatselijke pizzeria.   

Het kwam erop neer dat  de rookgassensor ervoor zorgde  dat als de dampen niet goed genoeg kunnen ontsnappen, het apparaat vanzelf werd uitgeschakeld. Als dat eenmaal gebeurd was, moest men ‘gewoon’ het apparaat ‘even resetten’ en dan zou het apparaat vanzelf weer gaan werken. Probleem alleen was dat NERGENS in de handleiding werd uitgelegd waar dat resetten nu precies uit bestond en/ of hoe je dat dan moest doen. De verkoper van de geiser zei, toen ik hem uiteindelijk telefonisch te pakken had gekregen
(al even slecht bereikbaar als de monteur) dat hij zelf eigenlijk nooit problemen met deze geiser had ( Joh!  Echt niet?!), maar dat als zo’n geiser in de beveiligingstand schiet, hij zelf altijd even het gas en het water eraf haalde. 

Zo gezegd, zo gedaan.
En noppes, nada, niente, niets. De geiser was en bleef uit.

Nadat ik een volle dag en avond met die geiser gekut en gekloot had,  ik vele malen tussen hoop (warm water) en vrees (koud water) heen en weer geworpen was, ik uit pure frustratie (voornamelijk opgewekt door mijn niet bereikbare hulplijnen), de meeste struktuurkorrels al uit de verf van het plafond had gebeten (woon in een stacaravan, dus plafond is laag: ik kan daar makkelijk bij), dan moet je eigenlijk gewoon stoppen en je jezelf bij de situatie neerleggen. Dan rest er maar één ding: (ongedouched) naar bed toe,  bidden en hopen dat het de volgende morgen allemaal beter zou worden.

Wordt vervolgd

Jojo67

26 dagen gestopt -

Beloning 10 dagen gestopt

10 dagen gestopt

Op 12 Feb 2021

Dubbele cijfers, daar zijn ze weer. Gisterochtend een pleister vergeten te plakken. Daar kwam ik een paar uur later achter en niet meer opgeplakt.Vandaag ook niet gedaan, so far so good. Mocht ik trek krijgen pak ik wel een zuigtablet.
Nooit meer roken duurt erg lang. Dat werkt benauwend voor me. Dus nu maar in stappen denken, doelen stellen.
Mijn vorige pogingen kwam ik niet verder dan 40 dagen. Mijn doel is 50 dagen, dat is haalbaar. Ik voel me sterker momenteel, geen behoefte om te roken. Dat mag zo blijven :)
En nu verder, het gaat goed.

Ladygogo

730 dagen gestopt -

Laat me niet alleen

Aangestoken door het enthousiasme van @Jodie04 heb ik de uitzending van Matthijs bekeken. Snollebolleke, Rob Kempenaars, wat een stralende man vol met verhalen over o.a. franse chansons.  ‘Ne me quitte pas’ werd prachtig gezongen/gebracht door Leona Philippo en Frank Lammers.
Dit was de vierde keer dat ik deze week dit lied hoorde. Bij het definitieve afscheid van mijn lievelingsoom, was gekozen voor de uitvoering met Edith Piaf. Mijn oom heeft de regie over zijn leven in eigen handen kunnen nemen en ik ben blij voor hem dat zijn misère niet langer gerekt hoefde te worden. Er kwamen tijdens de uitvaart nog super vrolijke foto’s voorbij van hem en zijn kinderen/kleinkinderen genietend in de tuin en in het zwembad bij mijn moeder.  Ik zag glimlachen om me heen. Mijn moeder had de kofferbak van de auto weer uitgepakt. Het was haar van alle kanten afgeraden om naar Nederland te komen. Ik heb haar toespraak voorgelezen. Ze had ‘lekker happen, genieten, het knus met zijn allen onder de kersenboom zitten, het klimmen over de zwembadrand’ benadrukt. In deze sfeer wilde ze ‘dag zeggen’ en zo sta ik er ook in.

Erik Scherder heeft veel weg van mijn oom, lief en charmant inclusief witte haren en baard. Dat vind ik ook zo’n stralende man vol met enthousiaste verhalen over het brein. Kennen jullie de ‘ommetjes app’ van hem?

Ik hou van wandelen, dan vul ik mijn hoofd met rust. Gisteren liep ik door het parkje waar ik het in 1 van mijn eerste blogs over had. Zo mooi! Schaatsende mensen en kinderen, huppelende honden, zon, strak blauwe lucht, winterschoon. Dat doet goed. Wandelen, buiten zijn is voor mij brandstof, ook of juist in slechte tijden.

Woensdag is er een crisisbed voor mijn schoonmoeder gevonden. Aan de onhoudbare situatie thuis is een einde gekomen. Straks ga ik gewapend met rummikub naar haar toe. Net als de moeder van Marianne, gaat dat haar nog steeds uitermate goed af.  Ik hoop dat een klein stukje wandelen lukt of ik regel een rolstoel om een ommetje te doen met haar.

De afgelopen week zou ik me vierkant in de rondte hebben gerookt en het zou me niets geholpen hebben, ik denk zelfs dat ik me veel slechter zou hebben gevoeld. Ik heb gelukkig geen enkele zucht gehad, zelfs geen mini gedachte van ‘eentje kan wel’. Het gevoel van ‘het leven omarmen’ overheerst en die sigaret hoort daar…... HOERA!!!..... niet meer bij.

Voor iedereen die middenin de afkick of moeilijke periode zit ‘ga door, het loskomen van die nare verslaving is alles waard’!

Jodie04

1136 dagen gestopt -

Help de dieren de winter door.

Dat ik vanmorgen, zoals gewoonlijk, mijn ontbijt aan het maken was, dacht ik, dat ik hagelslag in mijn levensmiddelen la had gemorst. Dus, ik maak mijn vinger nat,  dip hem op de hagelslag en gooi het in de afwas bak. Maar er waren er teveel, dus dacht, ik pak zo de stofzuiger wel. Maar tot mijn schrik zie ik allemaal stukjes karton liggen van een pak toast. Ik til dat doosje eruit, en getsie, ligt vol met papier snippers. Zelfs een zak mie is aangevreten.  Ik word nu goed wakker, en krijg de schrik van mijn leven. Tis geen hagelslag, maar het zijn muizen keutels. Getver. Tja ik woon in een oud huis met een houten vloer, waaronder nog 3 holle ruimtes zitten voor er weer een ondervloer ligt… Ik bedenk me dat ik maar een kat moet gaan leasen, muizenval, muizen korrels???
In ieder geval, ik heb straks een hele klus, want ga eerst mijn levensmiddelen verkassen naar een dicht kastje. Tja, ik zou me eens vervelen. Ach die muizen hebben het ook koud. Maar mij is geleerd, als je een muis zie, zijn het er 10!!!
En ik hoef geen muizen in huis. Wil best buiten wat strooien voor ze, zo ben ik dan wel weer.
In ieder geval wens ik jullie een fijn weekend, rookvrij graag.. Toch veel te koud om buiten te roken..
Moest zomaar even aan The Earrings denken. Las net een berichtje dat op de verjaardag van George Kooymans (11 maart) om 17.15 veel mensen en radio stations Radar love gaan draaien, om hem een hart onder de riem te steken. Mooi gebaar. Ik zal ze wat gezien hebben in mijn tiener jaren. Speelde nl altijd in kleinere zalen in de buurt hier.

Broeder30

58 dagen gestopt -

Beloning 500 peuken niet gerookt

500 peuken niet gerookt

Op 12 Feb 2021

Zo, de tabaksindustrie zal me wel missen 😈

Koos

17 dagen gestopt -

en weer..

Zo balend van mezelf, durfde ik me even niet meer te vertonen. Dagje op dagje af, wel roken, niet roken, niet eens mijn teller op nul gezet . Nu flinke bronchitis..longen zijn na 50 jaar roken niet tegen deze kou bestand denk ik..Het komt als een zegen want vooral nu voel ik weer hoeveel schade ik ze aan heb gedaan in al die jaren. Onderliggende gedachte, steeds als ik weer ging smokkelen met roken was toch: ach wat maakt het nog uit.? Klinkt als de moed opgeven terwijl ik in alles in mijn leven juist altijd zo’n doorzetter ben. Shit verslaving! Nu aan de ontstekingsremmende inhalator..hoe erg dat ik mezelf zoveel schade heb aangedaan.

Sara1963

77 dagen gestopt -

60 dagen

Zonet de voor mezelf ingestelde 60 dagen mijlpaal bereikt. De afgelopen week ging snel voorbij met 1 moment van oeps wat doe ik nu….... maar gelukkig op tijd kwam het besef van oeps, verdorie wat gebeurt er. Ik was voor t eerst sinds lange tijd even op kantoor. Bij t weggaan en pakken van mijn fiets sta ik te praten met een collega. Die pakt een sigaret en biedt mij er ook 1 aan…...  pak hem zonder na te denken aan. Pas op moment dat ik zoekende was naar mijn aansteker kwam het oeps moment… Zo blij dat ik geen aansteker had want anders was het oeps moment denk ik pas na het opsteken gekomen. Ik kon er eigenlijk gelijk met mijn collega on lachen maar fietsend naar huis toch minder blije gedachten. Wat zijn we toch gewoonte dieren, doen dingen veel automatisch zonder bij na te denken etc….. Ik heb in ieder geval mijn momentje van wees alert en blijf bewust bij alles wat je doet deze week gehad. Daarom blij met mijn tussen mijlpaal en op naar de volgende.

Dchana23

24 dagen gestopt -

Aaarg

Vandaag precies een week geleden gestopt.. De eerste 2 dagen nicotine pleisters gebruikt, maar me huid reageerde daar heftig op (ik heb psoriasis).. Tot vandaag cold turkey vol gehouden.. Maar de ontwenning werd me zo heftig, dat ik bijna de fout ben in gegaan en een sigaret wou pakken! .. Slapeloze nachten, onrustige dagen, alleen maar misselijk, etc.. Ellende..

Ik zit ook op een ander forum en las dat veel de pleisters doormidden knippen.. Geld besparing en werkt net zo goed.. Dus probeer dat nu zelf.. Tot nu toe knap ik weer op.. Mja logisch..

Ik baal dat ik een pleister nodig ben, maar voelt ook wel weer als een overwinning, want liever een pleister dan een echte sigaret 💪🏻

Eliza

417 dagen gestopt -

Yeah momentje🥳🙆‍♀️😃

Fientje2018

1114 dagen gestopt -

🪁🦄⛄️🎠🤩🌈 applaus voor mezelf 👏

Drie jaar geleden op 10 februari 2018 nam ik in een opwelling het besluit te stoppen met roken. Na jaren van proberen vond ik toch weer de moed 💪🏼 Mijn omgeving zette zich schrap en ik ook. Het was niet makkelijk, zeker het eerste jaar niet, heb echt moeten bikkelen😅 maar nu speelt het geen rol meer .. dat is zo fantastisch ik weet nog dat ik dacht en voelde dat het leven nooit meer fijn zou zijn… en dat blijkt zo niet waar 🌈 Stap voor stap en geniet onderweg van de reis 🪁🎠