Recente blogs

Eliza

184 dagen gestopt -

Beloning 175 dagen gestopt

175 dagen gestopt

Op 01 Jul 2020

Het gaat super de superπŸ’ͺ Ben zo blij met mezelf 😊

Miracle

55 dagen gestopt -

Reactie op mijn vorige blog (How old are you?)

Daar ben ik weer! Het was interessant om te lezen vanaf hoe oud jullie zijn gestart met het roken en wanneer jullie de knoop ( hopelijk voorgoed) hebben doorgehakt. Het lijkt erop dat ik de jongste hier ben, maar dat weet ik niet zeker, vast niet iedereen zal gereageerd hebben op mijn vorige blog. De meeste die hadden gereageerd waren tussen de 40 en 73 jaar. 
Natuurlijk hou ik mijn hart vast als ik zie hoe sommige van jullie weer zijn begonnen, na zeer lange jaren (6/7 jaren) gestopt te zijn geweest en vervolgens weer zijn begonnen met roken.
Kan dat rookmonstertje dan wel voor altijd uitgeschakeld worden of moet je ALTIJD op je hoede zijn? Volgens het boek van Jan Geurtz (de opluchting) zal het volledig uitschakelen wel kunnen, zonder continue op je teentjes te moeten lopen. Naja voor mij valt het nog te bezien. Goed boek trouwens De opluchting, ben bijna klaar met lezen; een dikke aanrader voor mensen die nog struggelen met het stoppen!

Conclusie:
Je bent nooit te jong of te oud om te stoppen met roken! Stoppen met roken betekend vrijheid en een betere gezondheid.
Val je? Sta je gewoon weer op. Wees niet te streng voor je zelf, een verslaving verslaan is namelijk niet niks! Maar een strijder wint altijd, dus geef nooit op!

Ik hoop dat anderen ook wat aan de blog hebben gehad. We zouden meer van zulke vragen moeten stellen om elkaars valkuilen te herkennen en zo van elkaar kunnen leren. Hoe meer ervaringsverhalen des te meer kans om niet meer terug te vallen!

Bedankt iedereen voor het delen van je verhaal. Have a Goodnight!

Jodie04

902 dagen gestopt -

Hij is af...

Ik kijk niet zoveel tv. Maar op dinsdag avond kijk ik altijd naar Down the road… ( Dieter de ideale schoonzoon)  Ontroerend maar ook zeker de moeite waard om te zien waar kinderen met een Down syndrome in staat toe zijn. Dit keer zijn ze met 6 volwassenen in Afrika met hun 2 begeleiders, echt de moeite van het kijken waard.
Ik ben 2 dagen continu bezig geweest met schilderen van mijn 3 luik. En hij is af… Ik moest toch in huis blijven, geen straf, want was toch regenachtig weer, en ze zijn mijn buitenkant van het pand aan het schilderen, en mijn ramen en deuren open moesten blijven… Uhhh beetje stoffig in huis vanwege het schuren… Maar ja, het moet eerst slechtere wil het betere. En ik, ik kon lekker doorwerken, met koptelefoon op, en al luisterend naar vele muziek stukken…Ik hoorde de schuurmachines niet, and forget life for a while. Nooit gedacht dat ik dit zo leuk vond om te doen. Denk nergens aan. Hoogstens gaan mijn gedachte eens terug naar een tijd wanneer ik bepaalde muziek hoorde… Maar voor de rest, denk ik nergens aan. alleen maar aan mijn penseeltje dat al verder een mooi geheel maakte van mijn schilderij Nostalgisch Paris… Hij is prachtig geworden al zeg ik het zelf. En hij komt straks te hangen boven mijn tv, waar nu nog een witte muur kaal staat te zijn… 38 kleuren, duizenden kleine vakjes, hoop fantasie gebruiken, beetje improviseren, met dit als eind resultaat… Een dikke 200 uur werk, tussen alle bedrijven door…
Hoe vinden jullie hem??? En leuke bijkomstigheid… Als je hier mee bezig bent is roken far away…. Geen tijd voor…

Jokija1954

2854 dagen gestopt -

Quote 2680

Pisces

601 dagen gestopt -

spierballe(tjes)

Yeah ...vrijdag kan het weer !!!  naar de sportschool !!
Ik ga er vast ergens in de komende tijd spijt van krijgen, en niet meer begrijpen waarom, ik daar ook al weer zo blij om was :mrgreen:
Maar voorlopig heb ik alvast voor de komende 5 keer geboekt , want dat moet nu wel.boeken voor je komt sporten, want er mag maar een bepaald aantal mensen tegelijk

.
Nu gingen zoon en ik steeds al op vaste dagen en tijden dus dat is geen punt.

.
Ik ben hier mee begonnen toen ik vorig jaar klaar was met de longrevalidatie en ondanks dat ik niet altijd even enthousiast was heb ik het erg gemist de afgelopen tijd .
Zeker nu ik al vanaf 19 maart thuis zit en dus ook al geen beweging van mijn werk had
Ik kan je verzekeren dat het vaak echt moeilijk was om dan nog in de beweging te blijven , de motivatie vinden, want ik werd gewoon lui .
Ben toen maar begonnen om een paar keer per week te gaan wandelen en fitbit aangeschaft die me zo nu en dan port

Ik weet niet of het er mee te maken heeft maar vorig jaar kon ik nog 15 km wandelen maar de laatste tijd is 8 km de limiet dan ben ik totalloss en krijg ik druk op mijn borst en last ter hoogte van mijn schouderbladen ...de reden waarom ik af zie van de alternatieve 4-daagse al zou het me nog steeds leuk lijken nu er 10 km aan toegevoegd is , dat had eerst haalbaar kunnen zijn.
Verder krijg ik deze week ook weer telefonisch consult met bedrijfsarts.
Het is een andere, heb hem opgezocht via google en ziet er jong uit , deze keer dus kijken wat er gaat gebeuren.
Overigens heeft deze jongeman ouders met gevoel voor humor , althans zo zie ik het als je je kind kees noemt terwijl zijn achternaam heel erg oosters is .
Maar weer afwachten wat deze zegt over weer gaan werken ,
Net zoals het weer voor deze laatste keer s’avonds wandelen,afwachten of het nog wat word ...voorlopig regent het pijpenstelen

.

Anna30

3025 dagen gestopt -

Foto 18 🌻

Fijne avond lfs Alida 🌻

Jojo67

roker -

Stoppen is een proces

Een proces dat in mijn geval lang nodig heeft. Ik ben hardleers geloof ik en mijn doorzettingsvermogen is niet geweldig groot. Ik heb getwijfeld of ik mijn gezicht hier nog kon laten zien. Niemand is meer teleurgesteld in mijn acties dan ikzelf. Iedere sigaret leverde spijt op, waarom, ik wil dit niet, ik kan dit ook alleen doen, ik heb niemand nodig, waarom trap ik steeds in dezelfde valkuil?
Doorzetten, dat is het motto. Ik weet dat ik niet veel steun van P zal krijgen. Daarom heb ik dit blog, jullie dus, hard nodig.
Vorige week woensdag om 8 uur de laatste gerookt, 24 juni vond ik we wat hebben. Iedere seizoenswissel is bijna 3 maanden.
P had tabak in BelgiΓ« gekocht omdat die goedkoper was. Goedkoper wel maar smerig….......een hele vieze nasmaak. Daarom heb ik helemaal besloten dat ik ermee stop. Ik vond roken nooit lekker en nu was het helemaal jakkie. P wil gaan minderen, als ik niet rook rookt hij sowieso minder. Nu wil hij nog minder gaan roken. I.p.v. 2 pakjes van 50 gram 2 pakjes van 30 gram per week. Ben eens benieuwd. Maar dat heeft geen effect op mijn stoppen, ik weet nu echt wat ik wil!
Ik slik nu 2 Tabex per dag, er waren er nog genoeg over en het is zonde om ze in de la te laten liggen of weg te doen. Alle beetjes helpen tenslotte.  Ik jog iedere dag 25 minuten op mijn matje en ga iedere week zwemmen. Afgelopen zondag merkte ik al dat ik meer baantjes kon zwemmen, helemaal top. Ik had een goedkope activitytracker, mijn dochter had de Fitbit 3 en kreeg voor haar verjaardag in juni de 4. Ik heb haar oude Fitbit overgenomen en die is een stuk nauwkeuriger. Daar kan ik zelfs mee zwemmen, hij houdt de baantjes en aantal meters bij. Ook mijn hartslag en verbruikte calorietjes, heel handig.
Morgen de eerste week achter de rug, om 8 uur een heel klein feestje en om 9 uur weer bij dochter helpen.
Ik ga er weer voor, voor de volle 100%

Mivida50

10 dagen gestopt -

Ben weer opgestaan

23 mei ben ik weer gaan roken zat in zeer slechte omstandigheden
Wat ?wil ik hier niet vertellen
Maar vandaag 30 juni weer gestopt
Ik ga er voor
Het is jammer .maar aan het eind van het jaar kan ik dan toch zeggen ok heb 5 weken van dit jaar gerookt maar de rest van het jaar niet dan ben ik in de eerste week van februari 1 jaar rook vrij ook goed als ik maar stop en gestopt blijf dat is het belangrijkste

Jodie04

902 dagen gestopt -

Muziekblogje,

Ik ben heerlijk aan het schilderen, en hoop dat mijn 3 luik deze week af komt..
Echt weer, om binnen nu effe bezig te zijn, regent hier….
Als ik naar buiten buiten kijk, doet het me aan The Doors denken. Aan welk nummer denken jullie als je naar buiten kijkt???

Johnp2

272 dagen gestopt -

Geen nieuws

Geen nieuws goed nieuws πŸ‘
Roken niet aanwezig. Niet gezien, gevoeld, geroken, gehoord en geproefd.

Doornroosje1

1677 dagen gestopt -

Heel veel

Echt heel veel sigaretten, 20000 niet opgerookt, gewoon laten liggen! Wat ben ik daar blij mee. Op naar nog veel meer.

Jokija1954

2854 dagen gestopt -

Quote 2679

Katmiauw

166 dagen gestopt -

Tja......

Jokija1954

2854 dagen gestopt -

Quote 2678