Recente blogs

August1960

54 dagen gestopt -

Anders dan ik gewend was

Vakantie op de wadden….....al 10 jaar gaan we jaarlijkse naar één van de eilanden.
Heerlijke fietstochten maken en lange strandwandelingen en door de duinen weer terug.
Koffie met wat lekkers of een lunch op een terras, een shaggie terwijl je wacht op de consumptie en een shaggie om het geheel af te sluiten en de tocht te hervatten.
Ook verder tijdens de tocht laste ik geregeld ff een time-out in…...moest dan even weer op mijn gemak een shaggie roken.
Vriendlief was er nooit zo content mee, die fietste of wandelde het liefst maar door.

Nu is bezig zijn op mijn mobiel de β€œPEUK” terwijl ik wacht op de consumptie en hervatten we de tocht zodra we het spul achter de kiezen hebben, van ff na genieten is geen sprake.
Ook geen time-out gedurende de rest van de fietstocht of wandeling, gewoon gaan met die banaan.
Op deze momenten mis ik het roken wel…....toch maar weer gaan roken dan?? Heb ik ook even bij vriend lief de rem erop.
Bij nader inzien toch maar niet, zou de peuk er niet meer voor terug willen.
Moet er nog ff een weg in vinden om toch die time-outs in te lassen en bij vriend lief ff de rem erop.
Maar verder heb ik het heerlijk naar mijn zinπŸ˜ŽπŸ˜Žβ˜€οΈβ˜€οΈ

Anna30

3100 dagen gestopt -

Maandag 14 sept 2020.❀

Goed begin van de week is juist die ene niet nemen
Geniet van de β˜€οΈ
Liefs Alida πŸ§žβ€β™‚οΈ

Dona

19 dagen gestopt -

Pfffff heftig moment!

Vandaag nog dagje vrij, word ik vanmorgen wakker allemaal gemiste oproepen mail apps van het werk! Schiet meteen in de stress, denk dat het met niet gaat lukken alles alleen te regelen en helemaal niet zonder te roken😳

Adem in adem uit snel inloggen hier op het blog douche en langzaam ebt het weg

Nu zo opgelucht….......word een pittige week

Kaatjekaka

1452 dagen gestopt -

Even wennen...

Even wennen.. wennen waar aan dan?
Nou, wennen aan alle nieuwe dingen bij mijn nieuwe baan!
Ik ben nu sinds een week begonnen bij mijn nieuwe werkgever, een opticien/juwelier.
En dat is zoooo leuk! Maar tegelijk ook zoooo wennen!
De oogmetingen en lens controles die zijn natuurlijk hetzelfde. Dat lukt.
Maar de manier waarop ze in de computer moeten worden genoteerd zeker niet! Het programma met de klantenbestanden is heel anders dan ik eerst had.. de bestelprogramma’s zijn anders, de glasprogramma’s, de agenda, zelfs de kassa…o help!
Ik kon de eerste dagen echt helemaal niks zelf, en nu, een klein tijdje later, begint het een iniminiklein beetje te landen in mijn zeer analoge hoofd..
Ik ben echt een klungel met computers. Het onthouden van alle handelingen is zo moeilijk, ik zie de logica nog niet. Ik begrijp nog niet waarom ik eerst dit en dan dat knopje moet gebruiken.. pfoehhh!
Nou zegt het spreekwoord ‘oefening baart kunst’ en dat gaat bij mij natuurlijk ook gebeuren. Daar denk ik dan maar aan.
Het lukt me al ietsjes beter, en gelukkig heb ik hele lieve collega’s die mij nu nog overal bij willen helpen. Vooral een piepjong collegaatje, een meisje van nog maar 19 jaar, die heeft engelengeduld met mijn onwillige brein.. Zij is zo ongeveer geboren met een computer in de hand. Voor haar is alles zo vanzelfsprekend. Maar voor mij legt ze elk stapje uit met veel geduld. Doe eerst dit… ja.. en dan enter.. en dan doe je dat knopje daar, zie je die?.. en dan weer dat invullen.. enter.. en zo voorts.
Fantastisch! Ik hou nu al van haar ..
Het is ook erg leuk dat er dus ook juwelen verkocht worden. Aks het zo uitkomt moeten de opticiens ook bijspringen bij het juweliersgedeelte en vice versa.
Dus ik heb al ringen laten zien, en kettinkjes (nee Karin, dat heet colliertjes spreek uit koljeetjes. Kettinkjes klinkt niet goed) Het is zo leuk om dat ook te mogen doen, ik leer weer nieuwe dingen bij!
Eerst kon ik alleen maar zeggen van kijk, dit zijn de ringen. En nu kan ik er al wat over vertellen, echt leuk!
Dus, ik ben blij, het is veel nieuws en ook erg vermoeiend (elke avond rol ik als een blok mijn bed in en ik slaap zowat direkt. Dromend over klantenbestanden en moeilijke computerdingen πŸ˜‰) maar het is ook zo leuk! En ik was nog best zenuwachtig, zou ik het wel leuk vinden, zou het niet tegenvallen, of zou mijn nieuwe werkgever mij toch maar niks vinden… Pieker pieker pieker, en allemaal achteraf dus niet nodig!
Nou mensen, jullie zijn weer even up to date voor wat betreft mijn wel en wee…
Fijne dag iedereen, geniet van het warme weer! Het wordt 28 graden zag ik πŸŒžβ˜€οΈ

Eliza

259 dagen gestopt -

Beloning 250 dagen gestopt

250 dagen gestopt

Op 14 Sep 2020

Yoehoe
Al meer dan 8 maanden gestopt
Het gaat echt goed, ik denk er weinig aan. (Alleen die kilootjes😝 daar baal ik wel van)

Drj

9 dagen gestopt -

De laatste 2 sigaretten

Ik heb nog 2 sigaretten liggen. Morgen word ik wakker als niet-roker. Eindelijk weer. Ik wil naar buiten om frisse lucht in te ademen. Ik heb het verder niemand verteld nog, want ik heb eigenlijk de beslissing vandaag genomen. Ik ken de hele theorie uit mijn hoofd. Waarom ik het doe, hoe het moet. Ik ben zelfs al ervaringsdeskundige qua lang stoppen.Ik heb een boek gelezen die ik heb gekregen van één van de stoppers hier. Dat heeft me toch wel weer extra gemotiveerd. Mijn uiteindelijke doel is: Meer energie! Voor dat doel is stoppen met roken essentieel. Het begin van een gezonder leven.

Dona

19 dagen gestopt -

Beloning 10 dagen gestopt

10 dagen gestopt

Op 13 Sep 2020

Yess! Gaat goed!Stemmetje zegt regelmatig dat e sigaret niet zo ongezond isπŸ€ͺmaar voel me sterk. Toch zo ook wel leuk weekend gehad

Frans06

roker -

Alweer gestopt.

Beste mensen., ik weet het op het moment nog niet allemaal. Wat er gebeurd is de afgelopen weken is veel. Daarin veel gerookt. Dat hielp op sommige momenten, maar een tevreden roker zal ik nooit meer worden. Helemaal niet omdat ik bij jullie wil horen. De gestopten die knokken voor hun status. Vandaar heb ik me nu weer aangemeld als niet roker en weet nu zeker dat ik vol ga houden!!

Anna30

3100 dagen gestopt -

Mooie avond

Tot morgen❀

Jokija1954

2928 dagen gestopt -

Quote 2754

Jodie04

977 dagen gestopt -

Even wat van me laten horen...

Hoi allemaal.

Voor het eerst sinds een tijdje weer eens ingelogd. Ben niet veel bezig met digitale activiteiten, nog niet zo’n zin in.
Mijn tijd gaat zitten in het schilderen van het schilderij wat ik graag in oktober af wil hebben, en waar ik eigenlijk maar een uurtje achter elkaar aan kan werken, omdat het pieter peuterige vakjes zijn. En zorg en regelwerk voor mijn mams.
Ik lees wel off line mee, meestal 1 keer per dag, en zie nieuwe stoppers, ook weer een "gevallen", vrouw,  maar de nieuwe stoppers, die goed gaan en hier ook veel schrijven en reageren, doet me deugd.  Veel reageren en schrijven hielp mij altijd door de eerste periode heen. En het is maar wat leuk, als je een blog schrijft, om bij degene een reactie achter te laten.. Dan weet je, het wordt gelezen, ik heb steun, ik krijg respect, dus ik houd vol… Het helpt zo zeer mee in het stoproken proces.. Alleen maar mooi om te zien. Je kunt je weer aanmelden zonder facebook te gebruiken, deze functie heeft er even uitgelegen, maar is weer hersteld. Kortom het gaat goed met het SRB.
Rustig idee voor mij ook, en heb er weinig werk aan. Ik zelf reageer even niet, omdat ik hier de puf niet voor hem, wat ook wel weer komt.
Afgelopen vrijdag heb ik met mijn zussen voor het eerst weer een georganiseerde wandeltocht gemaakt, maar het was eigenlijk te hoog gegrepen, want moet het nog steeds bezuren. Bovendien mochten we nergens zitten, om te rusten. Ook al was het een tijdje gelegen pinuts voor mij om 15 km te lopen, nu had ik bij 5 km de handdoek al in de ring willen gooien… Het was een prachtige tocht weliswaar, langs oude dorpjes rond Amsterdam. Holysloot, Ransdorp, Zunderdorp, Schellingwoude, kortom, daar heb ik wel weer van genoten…Toch voorlopig maar weer kleine rondjes met het hondje, en de fiets pakken voor de wat grotere stukjes. En het wandelen dan maar weer langzaam oppakken, alhoewel de zin mij er in nog wat ontbreekt.
Voor de rest komt alles wel goed, het heeft wat tijd nodig…
Zo jullie weten weer wat, al is het weinig.
Houd vol, geniet van de Indian Summer, als die roet deeltjes de zon niet gaan verdoezelen,  dan maar van de temperatuur, geniet en blijf gezond.
@Jodie04

Sarah13

12 dagen gestopt -

Γ§a va

Nog steeds rookvrij. 
Ik zat gisteraaf in een kroeg wat te drinken (Zien wij hier een patroon?  Puur toeval!).  Buiten bij de ingang stond iemand te roken.  Ik zag die persoon niet, maar de dikke dot rook die het etablissement kwam binnendrijven was onmiskenbaar.  Hoe die rook de weg naar mijn neus zo snel en doeltreffend had gevonden is mij een raadsel.  De impact was weergaloos!  Mijn gesprekspartner werd op slag een vage vlek waar betekenisloos geluid uit kwam,  ik kneep het steeltje van mijn wijnglas doormidden en mijn pupillen werden wijd.  Het enige wat ik nog kon denken -en ik citeer mijn gedachten hier (lΓ©tterlijk, dus, voor de goede orde)- was:
"Fuck it! Ik ga zo roken! Wat boeit het? Ik ga zo roken. Fuckit! Ikgazoroken! Watboeithet? Ikgazoroken! Fuckit!Ikgazoroken!Watboeithet?Ikgazoroken!FuckitikgazorokenrokenROKEN!FUCKIT!!RoKeNrOoOkEeEnROOOOOOKEEEEEEEEN!!!!!!FUUuUUUCKiiiiiiiiT!!!!ROOOOOKKKKKK!!!!".
Ik weet niet precies wat er vervolgens voor heeft gezorgd dat ik ‘terug op aarde kwam’ en helemaal geen zin had om te roken.  Het is vermoedelijk 1 van de vormen waarin de verslaving zich manifesteert.  In golven.  Het komt, zwelt aan, neemt af en ebt weer weg.  Als ik tussen het aanzwellen en het afnemen niet knak is het goed.  De aanhouder wint.

Anna30

3100 dagen gestopt -

Zondag 13 sept 2020❀

Ook weer een mooie zonnige rookvrije zondag .
Ga vanmiddag hoe moeizaam gezien mijn knie dan ook toch maar weer een half uurtje lopen .
Liefs Alida πŸ§žβ€β™‚οΈ

Beertje1313

162 dagen gestopt -

Beloning 150 dagen gestopt

150 dagen gestopt

Op 10 Sep 2020

Zo,die heb ik in de pocket.Zeg maar voor het gemak 5 maanden.Goed gevoel.Mijn lichaam is nog steeds aan het resetten merk ik…...nog best wel vaak een kikker in de keel,stoelgang is nog niet weer wat het was,en mijn slaapritme is nog steeds niet de ouwe,al heb ik het idee dat het iets beter wordt….gelukkig. Met die mooie dagen een fietstocht van zo’n 60 kilometer gemaakt met mijn dochter,door de bossen en over de heide,prachtig,met onderweg samen een picknick en later een terrasje. Dat zijn toch van die momentjes dat je het roken heel even mist,echt heel even,want daarna is het eigenlijk alleen maar dat je niet weet wat je met je handen moet doen,ff wennen dus nog steeds.Ik kijk wel naar mensen die wel roken,en kom dan tot de conclusie dat het eigenlijk best een rare gewoonte en verslaving is…rook je longen inzuigen…..maar ik vind het nog steeds lekker ruiken.Wel denk ik dat ik nooit een niet-roker zal worden,ik zal altijd een ex-roker blijven met het gevaar om de hoek.Ik lees het hier en hoor het van vrienden die gestopt zijn…na 4 of 5 jaar of langer toch nog de behoefte hebben en soms weer gaan roken zelfs,of een vriend die 10 jaar niet had gerookt,een verhouding kreeg meet een rookster,en weer is mee gaan paffen.Heel raar eigenlijk,want de lichamelijke behoefte is er al lang niet meer,het zit alleen tussen de oren.  Maar goed,die 150 dagen heb ik te pakken,en het bevalt me prima,en ik ben niet van plan om ooit weer te gaan roken.We hebben een paar mooie nazomer dagen voor de boeg.en ik ga zeker weer een fietstocht maken en genieten,en niet roken. Iedereen een goed weekend,veel succes met zijn/haar stoppoging,en een paar lekkere en mooie dagen toegewenst.