Recente blogs

Pisces

157 dagen gestopt -

Tour d'france

Maar dan met doping(zuurstof )
De eerste traning zit er op en natuurlijk, zoals altijd wanneer je ergens flink tegen op ziet , viel het mee .
Ongetwijfeld zal de zuurstof daar iets mee te maken gehad hebben want ik had het nu minder lastig dan gisteren met een stukje wandelen .
En dat terwijl ik toch 5 heuveltjes genomen heb (en dan toch gewoon geen meter vooruit komen :mrgreen:  )
Verder nog een stukje krachttraining gehad en toen zat het er al weer op .
Zal woensdag een stuk relaxter er heen gaan .

Lia1972

278 dagen gestopt -

Curves... 😉 !

Curves…. Ik heb ze inmiddels.
Curves…. Ik wil ervan af.
Curves…. mezelf opgegeven voor Curves.

Oftewel…. nu 270 dagen nicotinevrij.
Trots op de hoeveelheid dagen zonder nicotine. Echter de kilo’s die erbij zijn gekomen… daar ben ik minder gelukkig mee. Maar ik accepteerde dat, soort investering in de verbeterde versie van mezelf voor de toekomst.

Nu dus 270 dagen gestopt met roken én het afvallen gaat traag ... héél traag. Tel erbij op dat ik wat strakker in mijn vel wil komen te zitten. Want hé, Ik ben 46, máár zeker niet afgeschreven ;)

Dus vanochtend ontbeten. En daarna ben ik naar de Curves bij ons in de buurt gegaan. Morgen om 10.00 wordt er gemeten en gewogen. Het vonnis wordt dan geveld ;) en dan begin ik aan de 30 dagen = 30 euro actie. Heb er best zin in! Als het bevalt dan word ik daar een blijvertje.

Maar ineens kleding stress. Mijn god… wat doe je aan? En schaf je kleding aan of is dat zonde? Mijn werkgympjes, enkel binnen gedragen, neem ik vanavond mee naar huis ná  mijn avonddienst. Maar dan ... Ik moet óók kleding aan… pfff… hihi… het lijkt een beetje op de stress van vroeger of ik wel genoeg peuken had om het gehele weekend / dag mee door te komen ;) :)
Want ooit moest je op zaterdag al inslaan , wánt op zondag was alles dicht… zó oud ben ik dus :)

Mijn sportieve zoon, fitnes instructeur, keek er wel van op, maar vond het "tof" dat ik weer wat ga ondernemen… Hij sport echt op een heel ander niveau dat is niets voor mij.

Nu mag ik nog even lui zijn. Om 14.30 moet ik aan het werk. Het komt goed met mij, en met jullie…? Zijn jullie sportief? Nu i.v.m. badpak/ bikini of altijd al?

Jokija1954

2409 dagen gestopt -

Quote 2253

Helena1

84 dagen gestopt -

Filmpje

Wat ik het mooiste vind is de simpele boodschap op het eind: if you smoke, it’s better to vape. If you don’t smoke, don’t vape. There’s only one thing supposed to be going into your lungs, and that’s air.

Geweldig stopmiddel dus, niet 100% gezond maar wel vele malen minder ongezond dan roken.

Dit is geen propaganda tekst hoor, meer iets wat ik wilde delen. De elektrische sigaret heeft mij al meerdere malen voor een terugval behoed en zorgt ervoor dat ik nu al 75 dagen sigaretloos door het leven ga. Ik zit nu op 1,5 mg nicotine (volgende stap: 0!) en wie weet gaat het sommige van jullie ook helpen. Zo niet, ook prima! 

Zet hem op allemaal weer, groetjes

Martizio

roker -

Het vreet aan me

Goede morgen allemaal. Ik moet het even van mij af schrijven.. Wat een nacht seg. Ben vannacht opgestaan met zo een zucht in.. gelukkig was Mn man nog wakker en heeft me kunnen bedaren. Tot inzicht brengen, anders was ik naar de shop gegaan.
Het wordt precies erger i.p.v. het betert.
Nu lig ik hier misselijk te wezen na Mn champix ,🤮 amai wat een lijdensweg ...
Fijne rookloze zondag allemaal 😉

Jokija1954

2409 dagen gestopt -

Quote 2252

Quidam

963 dagen gestopt -

Terug

Dat ging deze rit dus erg vlotjes

Met dank aan @Admin :thumbs_up:

Pisces

157 dagen gestopt -

oproep

Vanmorgen al vroeg telefoontje van Fysio ...maandag beginnen met de revalidatie .

Martizio

roker -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 11 Apr 2019

Ola pola vandaag 3 weken rookvrij. Maar heb het moeilijk nog steeds. Ben vaak in conflict met mezelf. Gisteren zei de ha dat ik s morgens en s avonds een halve champix moest nemen . Ik slaap dus enorm slecht, das niet te doen.
Maar ik hou vol , ooit is het gedaan met dir gevoel. En wat zeggen ze altijd ? De volhouder wint 👍

Jokija1954

2409 dagen gestopt -

het is weer zover !

Zie jullie weer als het hier weer "veilig" is.

Fietje1

60 dagen gestopt -

Beloning 50 dagen gestopt

50 dagen gestopt

Op 12 Apr 2019

Hoppa en door💃

Katik

35 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 12 Apr 2019

500 peuken en 150€ gespaard! ongelofelijk he! op zo’n korte tijd, zoveel geld gespaard! En vooral, mijn chronische verkoudheid is zo goed als volledig voorbij, of ik heb er toch véél minder last van. Wel al 4 kilo erbij. Maar dat ga ik voorlopig even laten voor wat het is. Eerst maar ‘s zorgen dat ik dit volhoud en een rookvrij mens blijf!  Ik ga mezelf belonen met een bloemetje vandaag denk ik!

Jodie04

458 dagen gestopt -

Gefrustreerd....Lekker effe klagen, love it...

Het zit verdorie niet mee…Gisteren weer bij de fysio geweest, die er mee stopt… Er valt geen eer meer aan te behalen bij me…Dus fase 3 gaat in werking… Verwijskaart voor de rug poli wordt geschreven en kan ik maandag ophalen.. Dan een afspraak maken bij de rug kliniek…Ik zit momenteel in de fase waar ik op afgekeurd ben… Gek word ik van de zenuwpijn….En weet zelf niet meer waar het nu zit… Ja een been, die vervelend doet… En een rug waar een vrachtwagen over heen gedenderd is…Zie het als een enorme kiespijn maar dan in je been. En ben gestopt met die oxycodon. Behalve dat het troep is, helpt het geen zier…Ik moest gisteren wel 10 minuten in de auto, anders kwam ik niet bij de fysio… Maar dat was link, want mijn rechterbeen doet raar, en heb 2 keer moeten stoppen..Op de dag gaat het nog wel, beetje wandelen, beetje tutten in huis, praatje her en der, maar de avonden zijn een crime, omdat ik niet weet hoe ik hangen, zitten of liggen moet. Dus ligt deze belegen dame al om 21.00 in haar bed.. Beetje te WF met mijn zus…Wandelen gaat redelijk, gewoon wat meer 5 minuten rust pakken.. Dus morgen ga ik toch naar Geldermalsen voor de bloesem tocht. De 25 km zal het niet worden, maar met 10 km ben ik al heel tevreden…

Helaas kan ik zelf niet rijden, dus een lift gevraagd, die ik ook zou krijgen.. Helaas belt die net af… Snotver… Nu kan ik met iemand anders mee rijden, maar die loopt de 40 km, en vertrekt dus al om 6.30. Toch maar geaccepteerd… Mijn zus rekent ook op me, en had voor mijn verjaardag het start bewijs gekregen met een parkeerkaart…. Oh, wordt net gebeld, ze brengt me toch, dat scheelt n uur later opstaan… Pfff ook weer geregeld…

En dan maar wachten wat de kliniek voor mij in petto heeft. Aan een hernia doen ze tegenwoordig weinig, of je moet helemaal uitval hebben. Er zit van alles bij, scan MRI, pijnpoli, osteopaat, fysio ect… Dus al mijn hoop is daarop gericht, dat ik in ieder geval van die zenuwpijn af kom. Ben een echte zenuwlijer nu…Haha…

En dan komt de trek naar een peuk ook weer ernstig om de hoek kijken…Pomp is 54 stappen bij me vandaan, fluitje van een cent voor mij… Zit de laatste tijd weer regelmatig op dat randje…

Nog wel een heel mooi nieuwtje.. Conny, een oud lid hier, die zo’n ernstige COPD heeft dat ze al jaren op de lijst stond voor donor longen, heeft afgelopen zaterdag haar transplantatie gekregen en alles is goed gegaan, en is al een paar keer uit haar bed geweest. Herboren voelt ze zich zelf… Steeds lijst op en af, continu je telefoon bij je moeten dragen dag en nacht.. Vele ziekenhuisopnames, waardoor ze weer van de lijst af ging. En nu, gekregen… Lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen. Zo blij voor haar… Altijd met een zuurstof tank in je scootmobiel als 50tiger wil en gun je niemand… Dus blijf maar van de sigaret af.. Wat klaag ik dan eigenlijk??? Zij is mede door dit blog ook gestopt met roken gelukkig…

Fijne weekend…

Niekie

2497 dagen gestopt -

Oud blog voor de nieuwe stoppers

Voor de nieuwe stoppers even een oud blog omhoog halen, een tekst die mij houvast gaf wanneer dit nodig was. Wie weet heeft iemand er wat aan! Succes! Uiteindelijk kijk je terug op dit stop-avontuur en besef je dat stoppen met roken een eitje is geweest…. Echt!

Ter inspiratie
Bron: Santé juni 2012

Je kent het wel: je hebt je voorgenomen dit keer echt te stoppen met roken. Je bereidt je voor, je bent gemotiveerd en het gaat heel goed…... Totdat:
- je echt trek krijgt;
- iemand een rotopmerking maakt en je je onzeker voelt;
- het tankstation en de winkel wel heel dichtbij lijken;
- je gezellig uit gaat met rokende vrienden.

En dan denk je: hoe belangrijk is dat stoppen met roken eigenlijk? Of: ik kan er toch best ééntje meeroken? Je besluit dat vandaag toch niet zo’n goed moment is; maar morgen stop je wel echt! De eerste sigaret is snel weer opgestoken, en nu alles toch al verpest is, kan de rest van het pakje ook wel leeg (want anders heb je morgen die verleiding opnieuw). Goh, verzucht je benauwd: waarom doe ik elke keer opnieuw wat ik eigenlijk niet wil?

*Niet-roker straks versus roker nu*
Dat komt doordat stoppen met roken altijd een langetermijndoel is. Als de situatie lastig wordt (omdat je enorme trek krijgt, je je rot voelt of het te gezellig is tussen de rokers), kies je toch voor de korte termijn: ja lekker, een sigaret, NU! Je kunt de verleiding niet weerstaan, de situatie is te moeilijk voor je. Maar omdat je dat niet graag toegeeft, praat je die kortetermijnkeuze - heel menselijk - goed: je verklaart (aan jezelf) waarom het eigenlijk heel logisch is dat je toch die sigaret rookt. Ik ben nu al zo lang gestopt / ik wil het gewoon niet graag genoeg / ik kan toch niet mijn hele leven streng zijn? / het is zo ongezellig om niet mee te roken / hoe vaak rook ik nou nog? / het is zo lekker / wat kan het me schelen / ik ben goed zoals ik ben… En ga zo maar door. Maar ondanks al je argumenten draait weer roken altijd om de korte termijn. En als je heel eerlijk bent, is dat kiezen voor het nu eigenlijk vergelijkbaar met het gedrag van een peuter van twee, schreeuwend in de supermarkt: ik wil het, nu!! Alleen heeft die peuter echt een goed excuus voor zijn gedrag: die overziet de langetermijn-consequenties niet. Jij wel.

*Wat gun je jezelf?*
De tweede vraag is: maar waarom doe je dit dan? Zelfs als je je excuses doorziet, kies je soms nog voor die korte termijn. Het punt is dat je jezelf zo’n sigaret gunt. Je staat het jezelf toe. Je wilt op zo’n lastig moment geen frustratie voelen, je wilt het niet moeilijk hebben. En dus gun je jezelf, ondanks je goede voornemen, de troost, het gevoel, het gemak of de afleiding van roken. Je hebt het beste met jezelf voor toch?

*De positieve keuze*
Nee zeggen tegen roken levert je veel meer op dan toch een sigaret opsteken! Je denkt dat je jezelf iets gunt door jezelf een sigaret toe te staan, maar de waarheid is dat je jezelf veel meer gunt als je ‘nee’ zegt. Waar je echt trots, blij en krachtig van wordt? Het maken van goede keuzes op moeilijke momenten: je wordt blij van het doen. En dat kun jij ook! Kies voor die lange termijn. Dan doe je wat je echt wilt en dat levert je zo veel op. Gun het jezelf!