Recente blogs

Pisces

601 dagen gestopt -

yep..i did it !! Hartekindride solo

Vanwege de weersverwachtingen vanochtend op pad gegaan i.p.v. morgen

route heeft redelijk gewerkt , veel moois onderweg en voor mensen met wat fantasie is er wel een hartje in te herkennen :mrgreen:

.
Het werktuig ..jaja ,met ondersteuning beetje medelijden met mij longetjes ,, maar heb hem zo min mogelijk gebruikt .

.

.
pauze tussen de koetjes

.

Nogmaals dank aan de sponsors !!

Jodie04

902 dagen gestopt -

Even in de oren knopen...

Net als velen hier, zijn de niet rook kilo’s bij mij ook niet verdwenen….Maar het heeft niets met het niet roken te maken. Ik weet inmiddels waar van het komt, en troost me hier mee…

Miracle

55 dagen gestopt -

How old are you and make that any difference to quit smoking?

Goedenavond iedereen,

Allereerst wil ik een ieder bedanken die had gereageerd op mijn vorige blog. Jullie steunen en motiveren mij enorm met jullie prachtige woorden! Jammer dat er geen app is van deze website of bijv. een vind ik leuk knop (net als facebook), zou het reageren op een ieder, wat makkelijker maken.

Maar waar ik heel erg benieuwd naar ben is jullie leeftijd. Ik denk dat sommige van jullie, dat ook wel fijn vinden om te weten, vooral de stoppers die nog in het beginfase zijn. Daarnaast vraag ik mij af, of een ouder leeftijd een rol speelt bij ex-rokers die al jaren gestopt zijn. Ergens denk ik wel hoe ouder je wordt, hoe meer je bewust bent van de nadelen van het roken en de nadelen ervan ook lichamelijk meer ervaart, maar ik kan het natuurlijk mis hebben!

Beschrijf hieronder je leeftijd en als je het niet fijn vind om je exacte leeftijd te geven (helemaal niet erg), dan kan je bijv. schrijven rond de 50 jaar. Als extra aanvulling: kan je ook de leeftijd vermelden als je eerder een lange stopperiode (en hoelang was deze stopperiode?) heb gehad en vervolgens weer bent gaan roken.

Ik ben dertig jaar, dus nog in de bloei van mijn leven!
Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat rokers die voor hun 35e stoppen een vergelijkbare levensverwachting hebben als niet-rokers. Van rokers die rond hun 50e stoppen, halveert het sterfterisico.

Jurgens

851 dagen gestopt -

Verzekerd van voordeel

Als je stopt met roken wordt de kans dat je overlijdt aan de gevolgen ervan kleiner. Hoe ik dat weet?

Nadat ik was gestopt heb ik dat doorgegeven aan mijn tussenpersoon. Ik heb een overlijsdensrisico verzekering en betaalde daar 97 euro per maand voor. Nu heb ik een niet-rokenverklaring (krijg je pas na twee jaar niet roken) gekoppeld aan deze verzekering en betaal ik nog maar 41!!!! Ik heb jarenlang 56 euro per maand extra betaald omdat ik rookte. Dus heb je een risico verzekering en rook je al twee jaar niet, dan gelijk doorgeven aan de verzekeraar.

Het zijn niet alleen de kosten van de sigaretten zelf die je bespaart als je stopt.
Nog maar te zwijgen over de gezondheidswinst.

Jokija1954

2854 dagen gestopt -

Quote 2677

Anna30

3025 dagen gestopt -

Foto 17🌻

Was ik daar destijds maar meer door gegaan .
Ipv nu voor de helft nog longinhoud te hebben .
Kan het nu nog vertellen maar was ik door gegaan met de sluipmoordenaar.
Waarschijnlijk niet meer .

Fijn weekend voor alle dappere stoppers.
Lfs Alida 🌻

Jodie04

902 dagen gestopt -

Dit moet ik gewoon even delen...

Aangezien ik een chronische slechte slaapster ben, en dit, net als vele andere dingen die "gewoon" bij mij horen, is het toch wel erg afzien in mijn snik hete bovenwoning met plat dak en rondom grote ramen. Die zijn weliswaar bedekt met leuke raam decoratie, maar zorgt er niet voor dat het hier in mijn woning, ondanks gisteren door tochten, nog steeds 33 graden is.  Wat was ik dan ook dol blij met, wat deze morgen blijkt, GOUDEN TIP.  Ik heb namelijk 4 grote koelblokken uit de vriezer gehaald, deze in een plastic zak gedaan, en in mijn bed gelegd. 8 uur, ja jullie lezen het goed, 8 uur!!!! aan een stuk door geslapen…Zelfs een dekbed had ik over me heen toen ik vanmorgen wakker werd. Ik kon het gewoon niet geloven. Zonder deze hitte van de afgelopen dagen heb ik het altijd al warm in bed…Ik denk dat ik een jaar of 15 terug moet gaan wil ik 8 uur aan een stuk gehaald hebben. Dus, voor wie hier ook last van heeft, probeer het gewoon eens, voor mij werkt het…Ik was begonnen met een mini aircootje ( 10 euro bij het Kruidvat) naast mijn bed te zetten, maar heb deze uitgedrukt… En vandaag haal ik nog maar wat blokken erbij. Je kunt ook een flessen koeler ( uit de vriezer) in je kussensloop doen…Tis maar een probeersel, mij heeft het in ieder geval super geholpen.

Gisteren en eergisteren naar het strand geweest. Rustig stuk opgezocht bij de vloedlijn, met heerlijk windje…Een dagje was mijn hond als gezelschap dame bij mijn moeder en kon ik tot s"avonds blijven met een vriendin. Koelbox met hap en snap mee, heerlijk. Een groot min punt was, dat er duizenden "lieve" heersbeestjes overal en nergens zaten… En die zo lief zijn ze niet want ze bijten ook nog. Dat ik gisteravond thuis kwam van weer een paar uurtjes strand, haalde ik er nog 6 uit mijn haar, en 10 uit mijn strandtas. Ik heb ze maar buiten op een plant gezet, goed voor de luis, vreten ze die maar op in plaats van mijn huid. Was echt niet leuk. Had wel gisteren aangenamer gezelschap onder mijn strandbedje… Deze was een stuk liever…

  Voor de rest ben ik nauwelijks binnen geweest. In de tuin bij mijn moeder, hond naar de trimster gebracht om haar klitten er uit te halen wat goed gelukt is. Het bleek dat haar onder vacht niet goed was uitgekamd bij de vorige trimster. Dit kon ik niet merken bij het gewone kammen, maar dat ze onder de douche moest nadat ze in een vieze kroos sloot was gerold en onder de douche moest, ging haar onder vacht als spinnetje in elkaar zitten. Was nog service ook, en heb maar wat toen in haar fooien pot gestopt, was er zo blij mee. Ook weer opgelost, en ik heb nu een geweldige nieuwe lieve trimster…En die weet dat ik van een langharige hond houdt, dus blijf daar lekker. Ik hoef gelukkig maar een keer of 3 in een jaar er heen, dit omdat ik het zelf goed bij kan houden, en hier ook aandacht aan kan geven.

Vandaag stond er een fietstocht naar De Rijp en de Beemster op het program. Maar voorlopig hoost het hier nog. Misschien vanmiddag maar dan niet zo ver.  Het is te warm om te schilderen, want wil hem eigenlijk af hebben. Zit op de helft van mijn derde luik.

De long fysio gaat redelijk. Moet veel aan mijn houding doen , ( opgetrokken schouders)  en mijn ademhaling moet richting mijn buik, wat erg moeilijk voor me is.. 2 keer een uur in de week. Ben er maar druk mee. En heb een prive masseur mee naar huis gekregen, waar vind je dit??? Gewoon een tennisbal tussen rug en muur, en dan maar rollen, werkt perfect, haha

Voor de rest geen bijzonderheden haha. Rest mij nog jullie een fijn rookloos weekend te wensen. En geniet van de regen, volgende week weer een hitte golf…

Bouwhuis

613 dagen gestopt -

Beloning 600 dagen gestopt

600 dagen gestopt

Op 26 Jun 2020

O happy day .. O happy day .  Fijn weekend allemaal 🌞🎊😁

Stop1976

2059 dagen gestopt -

Update 26-06-2020

Update: hier nog steeds gestopt met roken! In november 6 jaar alweer!!! Zet ‘m op, jij kunt het ook!

Stoppen met roken status: 2046 dagen 7 uren 1 minuut gestopt met roken

24555 sigaretten: niet gerookt

7673.6 Eur: bespaard

Pisces

601 dagen gestopt -

Dokter in de zaal ?

In deze warme dagen

Jokija1954

2854 dagen gestopt -

Quote 2676

Anna30

3025 dagen gestopt -

Foto 16🌻

Alles wat je drink blijft niet zolang in je lijf als destijds de nicotine.
Veel drinken mensen en voor de rest na vandaag een relax weekend
Zweten.als een otter maar alles beter dan roken
Lfs Alida πŸŒ»β˜€οΈ

Miracle

55 dagen gestopt -

Beloning 40 dagen gestopt

40 dagen gestopt

Op 24 Jun 2020

Blij, maar wordt soms nog steeds bang van het rookstemmetje die mij wil laten overtuigen dat ik het nodig heb. Eergister stond ik bijna op het punt sigaretten te halen, tenminste in mijn gedachten. Soms heb ik het mentaal echt zwaar, maar ik wil echt niet meer roken.

Kaatjekaka

1377 dagen gestopt -

Even wat gedachtes...

Zit ik een heel blog te maken, verdwijnt ie ineens! Poef, foetsie! Hoe frustrerend…
Nou, nog maar een keer dan, in iets kortere uitvoering hoor!😬
Ik vroeg me af of de gevoeligheid voor verslaving gewoon blijft maar dan op een andere manier naar buiten wil?
Ik ben echt van de sigaretten af, gelukkig!
Daar heb ik totaal geen moeite meer mee, dat is een afgesloten hoofdstuk in mijn leven.
Maar nu heb ik de neiging om te willen snaaien!
Ik eet best gezond, je kent het wel: voldoende groente en fruit, niet te veel brood en andere zetmeelproducten ook met mate. Daar voel ik me ook heel goed bij, lekker veel energie en de buik is niet zo ‘broebelig’, top dus!
Bij al die gezondheid hoort af en toe ook wat ongezonds, voor het evenwicht πŸ˜‰ dus ik neem gewoon een koekje bij de koffie of zoiets.
Alleen de laatste tijd had ik al zo’n irritante interne zeurneus die maar bleef roepen om wat lekkers! Ah joh.. neem nou gewoon lekker nog een extra koek, wat kan het schelen, eentje meer is toch niet erg..
En vandaag heeft die dus gewonnen…
Ik had een hele saaie middag op het werk, Γ¨n ik had wat te snaaien…
Resultaat: een zak m&m is nu voor driekwart leeg…
Toen ik thuiskwam had jongste telgje de frituurpan aangezet, vette hap dus.
Nou, als ik toch al zo goed bezig ben dan kan een portie patat met mexicano er ook wel bij, wat bomt het…
En dat is het dus… De rookverslaving wil veranderen in een snaaiverslaving lijkt het!
Die ga ik ook gewoon verslaan.. duurt langer denk ik want je kan niet gewoon stoppen met eten. Maar wel stoppen met te veel snaaien!
Kom maar op..
Ik denk dat ik maar verslaafd moet raken aan worteltjes… πŸ₯•πŸ₯•πŸ₯•πŸ˜