Recente blogs

Richard

25 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 14 Jun 2019

14 dagen ik ben trots

Dampenisongezond

Geen stop status -

Belangrijk

Het roken van (elektronische) sigaretten brengt de gezondheid ernstige schade toe.

Stop met beiden. Gun je lichaam wat het nodig heeft.

Succes toppers

Jokija1954

2473 dagen gestopt -

Quote 2315

Quidam

1027 dagen gestopt -

Het Lichtknopje

Terwijl men hier in Nederland nog compleet in het duister tast, ook al ligt de oplossing voor het oprapen, heeft Nieuw Zeeland het lichtknopje eindelijk maar toch ook gevonden. Daar is de Nieuw Zeelandse Ministerie van Gezondheid een campagne gestart om mensen te informeren over het dampen en hen aan te moedigen om over te stappen naar het dampen waarbij zij tevens een nieuwe website hebben gemaakt https://vapingfacts.health.nz Dit doen zij omdat zij van mening zijn dat het dampen een positieve bijdrage kan leveren om het doel van minder dan 5% rokers in 2025 bereikt te hebben.

In Zweden en IJsland hebben ze dat doel van 5% inmiddels ook al bereikt doordat zij het lichtknopje jaren geleden al hebben ontdekt.

The enemy is not nicotine per se,” Johns Hopkins University public health professor David Abrams wrote in 2014. “It’s burning tobacco.”

Dat lichtknopje vond ik ergens in 2016 toen ik de mogelijkheid aan het onderzoeken was om te gaan dampen in plaats van te blijven roken. En toen ik het eenmaal gevonden had kocht ik mijzelf een damper en wat liquids en ging er mee aan de slag.
Na een paar weken kocht ik een andere damper omdat het apparaat wat ik had gekocht niet het werk in optima forma deed. Ook kocht ik de 4 grondstoffen zodat ik mijn eigen liquids kon maken. Op het moment dat ik zeker wist dat ik nooit meer terug zou gaan naar een sjekkie, en dat wist ik feitelijk al vrij vlot nadat ik was gaan dampen, kocht ik nog wat meer van hetzelfde om zodoende nooit, als in voor zolang als ik leef, mis te hoeven grijpen als ik een bepaald recept voor een liquid in elkaar wilde steken.

In de jaren voordat ik het lichtknopje had gevonden was ik vele malen via de koude kalkoen methode gestopt en ook had ik champix, zyban, pleisters en zuigtabletjes gebruikt, maar niets bleek zo effectief te zijn als het dampen dat dus wel voor mij is.

Dampen is dan wellicht niet 100% veilig, maar wel vele malen veiliger om te doen dan roken. En daar gaat het om. Het gaat erom dat je stopt met het ziek maken van jezelf door tabak te blijven verbranden en dat te inhaleren. Niet iedereen lukt dat nu eenmaal met de door de farmaceutische industrie gemaakte middeltjes of CT.

Ik ben inmiddels ruim 1000 dagen rookvrij en tik over een paar maanden die 3 jaar aan doordat ik mijn eigen weg ben gegaan en zelf ben gaan zoeken naar een antwoord en oplossing voor mij zodat ook ik die brandende peuk voor eens en voor altijd achter mij kon laten. De overstap maken naar het dampen bleek dat antwoord voor mij te zijn.

Amanda Strydom – Ek Sal Staan

Helena1

148 dagen gestopt -

Dag 138

Dag lieve stoppers,

hoe gaat het met jullie? Bij mij gaat het prima, ik denk nog vaak aan roken maar ik tel niet meer de dagen. Dat is echt die drie maanden dip; ik ben daar nog nooit doorheen gekomen en nu voor het eerst wel. En zodra je daar overheen komt gaat het echt een stuk beter!!

Zet hem op allemaal,

groetjes

Mn

98 dagen gestopt -

Vaders Zonderdag

Tijdens een kopje koffie met gebak.
Trotseren we de ochtend zonder tabak.
Deze dagen kun je echter niet langer,
Zonder zelfgemaakte sleutelhanger.

Fijne Zonderdag vaders,....en alle andere stoppers.

Pkoppelaar

30 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 15 Jun 2019

Yes deze ook binnen,  inmiddels ruim 500 peuken niet gerookt💪😃💪
Ik heb de laatste dagen mega honger…..probeer niet alles wat los en vast zit in mijn mond te proppen maar soms kan ik de verleiding echt niet weerstaan😕🤪
Drink wel lekker veel water met verse citroen mmmmmmm lekkerr

Zo af en toe voel ik me beetje bleh maar ik weet dat dat ook weer over gaat, vind het alleen geen fijn gevoel. Trek in een peuk heb ik niet echt wel mis ik de handeling af en toe😱 dan denk ik bij mezelf….doe ff normaal😂😂 ga maar wat anders doen zodat je handjes bezig blijven.
De vermoeidheid word nog niet echt minder helaas, probeer niet te slapen overdag in de hoop dat ik snachts goed slaap.

Al met al nog steeds rookvrij💪😊💪😊💪 fijne avond allemaal

Jokija1954

2473 dagen gestopt -

Quote 2314

and one apple a day,
keeps the doctor away.

Foxyskittle

11 dagen gestopt -

Hulp gevraagd

Hoi allemaal,

Mag ik jullie om steun/advies/hulp vragen?
Ik ging de afgelopen weken lekker en merkte dat ik er steeds minder moeite mee leek te hebben dat ik ben gestopt met roken. Ik ben weer begonnen met hardlopen en het opbouwen van mijn conditie. Ik heb in het verleden vrij fanatiek hardgelopen en kan mij herinneren dat ik mij destijds een stuk beter voelde, zowel fysiek als mentaal en het regelmatig hardlopen/sporten had hierin spreekwoordelijk ‘‘een behoorlijke vinger in de pap’‘. De draagkracht/draaglast-balans voelde goed.
Al met al ging het dus goed met het gestopt zijn, tot gisteren… Ik was in het gezelschap van een andere roker en heb een aantal sigaretten meegerookt…
Als ik er nu aan terugdenk kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan en voel ik me enorm schuldig tegenover… tja, mezelf (denk ik?).
Dat schuldgevoel draagt natuurlijk niet bij aan een prettige gemoedsrust, wat mij nog meer kwetsbaar doet voelen… Afgelopen nacht ook erg onrustig geslapen. In mijn beleving heb ik zo’n beetje alleen maar lopen draaien, woelen en weer draaien. Ondertussen 1001 gedachten tegelijk denken en van mijzelf vinden dat ik ‘‘nu toch echt MOET gaan slapen, want anders…’’
De slapeloze en onrustige nachten vind ik misschien wel de meest vervelende afkick-verschijnsel van het stoppen met roken/nicotine.
Ik functioneer echt ‘‘maar’’ voor een 50% of minder na een slechte nachtrust en krijg last van sombere en negatieve gevoelens en moet echt mijn koppie erbij houden om niet aan de haal te gaan met deze sombere gedachten en gevoelens…
Vanmiddag had ik het een aantal uurtjes achter elkaar erg zwaar. Ik zat thuis op de bank en had verder geen dingen gepland. Ik heb echt moeten vechten tegen de neiging om naar de winkel te gaan om een pakje te kopen. Ik heb hardop mezelf toegesproken en ben uiteindelijk maar een stukje gaan rijden en heb een wandeling gemaakt. Toen ik weer thuis was de meeste trek in het roken van een sigaret wel weg, maar ook nu (tijdens het schrijven van dit verhaaltje) merk ik dat ik toch weinig weerstand kan bieden aan gedachten als: ‘‘Mmm, het zou ondanks alles toch best wel even lekker zijn, 1 sigaretje, lekker in het zonnetje die nu eindelijk doorbreekt… blablabla…’‘.
Eerdere stop-pogingen zijn mislukt zodra ik toch de deur uitging om een pakje sigaretten te kopen, dus ik weet dat dit voor mij een enorme waarschuwingsvlag is. Maar man-o-man, wat is dit mentaal zwaar en moeilijk zeg…
En wat een mindfuck is zo’n hele nicotineverslaving eigenlijk. Een soort van virus dat zich langzaam vastzet in mijn hersenkronkels en toeslaat op de dagen dat ik er wat minder goed bijzit met mezelf…
Willen jullie me wat bemoedigende woorden en adviezen geven? Alvast enorm bedankt!

Nelissenton

roker -

Stop met roken

Nou beste stoppers de volgende poging maar weer. Want het is me weer niet gelukt. Gisteren bv trek ik gewoon die pleister af omdat ik een shagi lekkerder vind erg toch. Morgen middag 12.00 uur. Weer een poging wagen. Ik hoop zo dat het me ga lukken.

Bouwhuis

233 dagen gestopt -

222 dagen op de teller... leuk getal . Fijn weekend allemaal😎🌞😎🌞

Henny991

47 dagen gestopt -

Nog steeds rookvrij

Ha lieve niet-rokers en bijna-niet-rokers,

Tijd geleden alweer. Gelukkig nog steeds rookvrij. Alleen wel een beetje down.
Hoe dat komt? Ik weet het niet. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd. Veel te verwerken gehad.
Ik dacht dat ik psychisch aardig stabiel was maar ineens komt dat neerslachtige gevoel de hoek om sjezen. En bah, wat naar is dat. Het liefst lig ik op bed, kijk ik de hele dag serie en vreet ik me helemaal suf aan koekjes snoepjes en chocolade. Voel ik me daar beter van? Neuh, dat niet.
Daarom ben ik vandaag naar de dierentuin geweest. Aapjes doen het altijd goed, zeeleeuwen ook. Vandaag gaat het in ieder geval een stukje beter. Morgen hopelijk nog een stukje blijheid erbij :)

Dag lieve ervaringsdeskundigen, slaap lekker!

Jokija1954

2473 dagen gestopt -

Quote 2313

Tine007

51 dagen gestopt -

Beloning 40 dagen gestopt

40 dagen gestopt

Op 14 Jun 2019

De tijd lijkt wel veel trager te gaan als je stopt met roken, alsof er drie weken zaten tussen de vorige beloning en deze. Maar we hebben hem binnen! 😊