Recente blogs

Bouwhuis

761 dagen gestopt -

Beloning 750 dagen gestopt

750 dagen gestopt

Op 23 Nov 2020

Jippie en op naar de 1000๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ

Jennyftblog

11 dagen gestopt -

Beloning 1 dagen gestopt

1 dagen gestopt

Op 24 Nov 2020

Doorpakken! Doorgaan! Vasthouden! Roken is geen optie๐Ÿ’ช๐Ÿผ

Sylvie

95 dagen gestopt -

Zin

De zin/lust tot roken steekt weer even zeer venijnig zijn/haar kop op. Ik staar me suf op mijn eigen cijfers:
85 dagen 1 uur 7 minuten gestopt met roken
3742 sigaretten niet gerookt
1360.7 Euro bespaard
En nee dit ga ik niet weggooien, moet er ook niet aan denken die eerste tijd weer door te moeten. En dat moet want ik stop hoe dan ook weer, dus nu volhouden dus… Afijn ik ga maar naar bed…..

Ronaldo

244 dagen gestopt -

Quote 001 voor Jokija1954

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Quote 2815

Manu1976

81 dagen gestopt -

Het zal wel.. dit is toch echt mooi

70 dagen, 10 weken… Waar is mijn oude verslaving? Ver weg op dit moment! Heerlijk. Ook nog eens 2x 35 dagen onderweg… Oleeeee.

Vandaag lekker nog dagje โ˜€๏ธ ook! Ik ben klaar mentaal voor de 2 meest donkere maanden van het jaar.

Jennyftblog

11 dagen gestopt -

Verknald

Op de 15e dag is het misgegaan. Ik had zo’n stress van het werk en ging op zoek naar sigaretten. Helaas vond ik die in de jaszak van mijn man. Toen heb ik er gewoon een rookdag van gemaakt en 5 sigaretten gerookt gedurende de dag. Zo van, het maakt toch niet meer uit.
Maar vandaag herpak ik me. Ik wil gewoon echt niet roken en voel me zo ontzettend slecht als ik het doe.
Ik weet dat het nu weer een heel gevecht wordt maar ik moet bedenken dat roken niks oplost, ik me er niet beter door voel en het de stress niet verminderd.
Het voordeel is dat ik nog maar 15 dagen op de teller had staan. Ik wil het, ik kan het!

Sara1963

16 dagen gestopt -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 23 Nov 2020

De 5 dagen rookvrij en 100 niet gerookte sigaretten zijn weer binnen.  Toch weer beetje trots op mezelf Op naar de 10 dagen…...

Jodie04

1051 dagen gestopt -

Hoe het gaat....

https://stoprokenblog.nl/post/single/b0280fda-c41c-4b79-849e-7a48dccbbbe3
Hier begin ik maar even mee, want volgens mij zitten er toch wel meer dichters op dit blog??? Dus kom op niet of wel rokers, rijm er even wat op los…@Jurgens hoeft toch niet weer te winnen???? ( Koopt hij er toch taartjes van met slagroom!!) ( De winnaar krijgt een bon van 10 euro, naar keuze waar te willen besteden.)
Gister een heerlijk Bourgondisch dagje gehad bij vrienden van me in Brabant. Ech lekker, om even een dagje wat anders te hebben dan mijn ouderlijk huis te ontrafelen, en bezig zijn met allerlij regel dingen.
Helaas was het zo om, en kon ik weer verder gaan met regelen vandaag. Wat zo leuk is dat hun zoon over een week weer een nieuwe cd presenteerd. Leuk dat ze ook allemaal gast spelers hebben weten te strikken. Leo Blokhuis heeft er ook al aandacht aan besteed, en ook Hennie Vrienten speelt een nummer mee, en nog meer bekende artiesten. De cd krijg ik bij de uiteiking, hoe leuk is dat niet?? Dus heerlijk ook over muziek gebabbelt.

Een paar maal contact gehad met de woningbouw. Vanmiddag weer telefonisch contact gehad met de woningbouw. Afgedwongen dat ipv as vrijdag, woensdag een aspirant nieuwe huurder komt kijken. Het is iemand met een urgentie. Dit kan voor ons goed uitpakken. Meestal heeft iemand met een urgentie weing te makken, en wij gunnen hem het net 2 jaar oude laminaat in het huis, alle zonweringen, gordijnen, koelkast, gasfornuis ect, mits we ook alle aanblouwen kunnen laten staan. Nu, duim met me mee. Wel vreemd dat deze gehandicapte meneer uit Zeeland komt!!... En, zo,n grote tuin wil, want hij gaat beneden slapen werd gezegd, want kan geen trap lopen.  Er waren meer dan 500 inschrijvingen, de woningnood onder pas beginnende mensen is groot, en de huurwoningen hier ook schaars. Nu, we gaan het beleven. Ik ben er bij. En vraag me dan ook af, hoe iemand uit Zeeland in Noord Holland een urgentie krijg!!. Maar maakt niet uit, mijn moeder gaat er uit, en het huis is dan niet meer de onze. En wie het krijgt is het gegunt.

Tussen de bedrijven door heb ik nog een play list weten te maken voor onder @Sander1974 zijn blog. Helaas doe ik alles met cd"s, mijn kennis, en you tube, want ik heb geen spotify. Ben je een muziekliefhebber, en die zijn er hier, maak gewoon ook even een top 25, meer hoeft echt niet, 10 mag ook, en plaats deze onder @Sander1974 zijn blog. Het is niet verkeerd om een beetje afleiding te creeeren op het blog, mede ook,  om de pasgestopte wat te motiveren om ergens anders mee bezig te zijn,  dan niet roken. En, ik kan weer naar misschien voor mij nog nooit gehoorde bandjes of zangers, zangeressen luisteren. Altijd in voor nieuwe muziek. Tussen het regelen, opruimen en inpakken door, heb ik lekker op NPO5 de top1000 aan staan. Zonder tv, krant en nieuws, is het tenslotte een stuk zorgelozer leven… ( En nee, ik ben geen struisvogel)
Mijn geplaatste nummer, wat ik hier onder plaatsen zal,  kwam net voorbij. Ik heb wel een andere versie uitgezocht, en ohhh, wat verlang ik er weer naar, om een live concert bij te wonen. Het grappige van deze top 1000 is dat ik ieder nummer ken, en vaak ook weet, waar, wanneer en met wie ik was. Dus herinneringen gaan dan door mijn hoofd terwijl ik lekker bezig ben… Music was tenslotte my first love, en zal waarschijnlijk ook mijn laatste liefde zijn.. Kortom, huiswerk voor jullie niet rokers. Ik ben benieuwd..

Ben niet zo een fan van Gary Moore, maar ik voel wel de sfeer wat je nooit kan overbrengen als je live bij een concert aanwezig bent… Mijn nummer 1 van bijgvewoonde concerten is nog steeds The Wall tussen de Potsdamer platz en de Brandenburger Torn, een locatie die deel uitmaakte van het vormalige "Niemandsland"" van de Berlijnse muur. Onvergetijk.. Voel nog het stof in mijn neus, snik heet, 30 graden, en een bus rit van 13 uur vol met snuivende en weed rokende mensen… Waar, hoe gek ook, alleen maar The Doors uit de boxen kwam… Zou het zo overdoen…..En…. ik rookte als een ketter…..sigaretten….Tja memorylane.
Fijne avond…

Jokija1954

3002 dagen gestopt -

Quote 2814

Lizzaaa

40 dagen gestopt -

Beloning 750 peuken niet gerookt

750 peuken niet gerookt

Op 20 Nov 2020

Die 750 peuken niet gerookt hebben er voor gezorgd dat ik nu wekelijks aan het sporten ben (  en geen mietjesmeisjessport maar damn keihard bootcampen)  Ze hebben gezorgd voor meer lucht,  minder hoest , meer geld maar ook voor meer kilos vet aan mijn heupen en bloedend tandvlees :-) dus jawel een meer en betere doorbloeding

Manu1976

81 dagen gestopt -

De Maandagen

Het is weer eens Maandag en laatste weken ging het niet zo goed op het werk.. op de Maandagen vooral.

Het wordt drukker en ik moet loslaten… Het werk, de werkgever, het gevoel van oneerlijke behandeling, etc….

Ja, kan zomaar dat er dit weekeinde eindelijk iets is gebroken wat veel meer perspectieven biedt..

Zat ik niet op de pagina van Volkers en Engels en heb ik niet mijn telefoonnummer achtergelaten als geรฏntegreerde verkoper van huizen gisteravond?  ... En mijn YouTube kanaal als hobby voor 2021…

Jaaaaa, we gaan ervoor en morgen de magische dag.. 7x10 dagen oftewel 10 weken!

Een succesvolle rookloze week toegewenst allemaal!

Over 9 minuten begin de Yoga ja!

Sander1974

3360 dagen gestopt -

Muziek is een leuke afleiding

Zoals al in een ander blog gezegd, heb ik veel steun gehad aan dit blog tijdens mijn stopbesluit.
Veel voorkomend waren de muziek-avonden, waarin een vaste groep (iedereen was welkom, maar steeds weer waren het de zelfde personen) virtuele muziek-feestjes vierden.

Velen daarvan zijn inmiddels niet meer op het blog actief, maar voor muziek-liefhebbers โ€œuit de oude doosโ€ (non offense ladies) @Jodie04 en @Sophialaloren heb ik een leuke challenge. Uiteraard nodig ik de nieuwe leden ook uit om deel te nemen.

Challenge: stel een muzieklijst op Spotify samen en deel deze.
Regels:
- iedere groep of artiest mag maar 1 keer er in voorkomen.
- staat er een solist in je lijst, dan mag deze ook niet de leadzanger zijn van een groep die ook in je lijst staat.

Je kan meedoen op 3 levels:
- Min lijst (25 nummers en artiesten);
- Mid lijst (50 nummers en artiesten);
- Max lijst (100 nummers en artiesten).

Aangezien ik de challenge ben begonnen, trappen we af met mijn Max lijst:
https://open.spotify.com/playlist/41wlCJLv4Fg3sgs3jKVDCx?si=t9p4Z6YWRdO-mO_skx51vQ

Sander1974

3360 dagen gestopt -

Even opnieuw voorstellen

Hoi, de meeste van jullie kennen mij niet. Mijn naam is Sander, 46 jaar en inmiddels ruim 9 jaar geleden d.m.v. Champix pillen en met steun via dit blog gestopt met roken.

Na bijna 1 jaar gestopt te zijn, heb ik mijn grootste beloning ooit in huis gehaald: 2 lieve (toen nog) kleine kittens, die inmiddels zijn uitgegroeid tot grote โ€œtijgersโ€ met een groot hart en sterke eigen wil!

Ik was een stevige roker, zeker 1 pakje per dag. En op een gezellige avond, kon er ook zomaar een pakje doorheen gaan. Ik heb tot het bewuste moment nooit de behoefte gehad om te stoppen. Altijd als mensen mij vroegen om te stoppen, was het steevast โ€œnee, ik bepaal of en wanneer ik stopโ€. Tot het moment dat het voor mij genoeg was: opeens smaakte ze me niet meer. Dat was voor mij het punt om geen stoppogingen te ondernemen, maar een stopbesluit te nemen!

Nooit heb ik meer een peuk aangeraakt en geen seconde twijfel gehad.

Mijn status op dit moment:
3347 dagen 23 uren 50 minuten gestopt met roken;
87047 sigarettenniet gerookt;
23436 Eur bespaard

Staar je niet blind op het geld. Ik weet ook niet waar dat gebleven is. :-)

Aan alle nieuwe stoppers en pas gestopte, zie dit als motivatie. Als ik het kan, kunnen jullie het ook!