Recente blogs

Lia1972

211 dagen gestopt -

Verslaving... 🤐

Vandaag schreef ik op een koolhydraatarme site dat ik die bewuste knop maar moeizaam omkreeg.

De schade is 10 kg. Combinatie van meerdere factoren en toen gaf ik aan dat ik zo vaak de discipline miste om als gestopte met roken door het leven te gaan. En dat ik het nu dus wel kan…. na zoveel keer…

Discipline waar haal je het vandaan? Het moet uit je zelf komen. Geen ander kan dit voor jou regelen. Het is nu eenmaal niet in een doosje aan te schaffen.

In ieder geval kreeg ik tips, 1e echte baksel voor bij de koffie staat inmiddels in de oven, bemoedigende woorden, en succes verhalen. Heb er spontaan zin in, een gezond leven, niet vullen maar voeden !!!

Het blijft overigens een discussie… wat is lastiger… stoppen met roken óf een voedingswijze die bij jouw persoon past gaan aanhouden? En is teveel eten een verslaving?

Geleerd in de zorgverlening heb ik dat iedereen wel het verslavingsgen heeft. Alcohol, eten, roken, verzamelen etc….
Zal er ook het gezond willen leven en zijn verslaving bestaan?

......

Superstar

roker -

het is klaar :(

Helaas de stoppoging is gestrand.

Cactusmuis

38 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 07 Feb 2019

Een maand al! Ik kan niet klagen over het verloop. Slapen ging 1,5 week niet goed; veel wakker, kort slapen, paniekerig wakker worden maar nu weer zoals voorheen. Ademhaling is een beetje wankel. In begin nergens last van en nu supersnel buitenadem. Heel irritant zeker met racefietsen maar ik begrijp dat dit erbij kan horen. Dat er een boel stofjes in peuken zitten die ik nu niet binnenkrijg waardoor ik me benauwd kan voelen door niet roken. Hoe bizar eigenlijk hé. Soms tegen hyperventilatie aan of paniekaanval, pfff hoop op vooruitgang en niet teveel blijvende schade. Tijd zal het uitwijzen maar voor nu eigenlijk heel tevreden. Het lukt goed om niet te roken. De zin zwakt nog steeds af. Op naar nog veel meer rookvrije dagen.

Rosita2018

19 dagen gestopt -

9 dagen en nog steeds moeilijk

Hi! Ik heb net een mega lange blog getypt, maar toen het wilde publiceren; FLOEP! Weg was hij, terug bij de inlog pagina.
Jammer! Maar het belangrijkste wat er in stond, is dat ik jullie dankbaar ben voor al jullie mooie blogs en dat het me echt een beetje geholpen heeft om door deze dagen heen te komen. Wat zijn we toch dapper en strijdlustig en we verdienen het echt deze vreselijke verslaving de baas te worden.

Ik hoop dat jullie allemaal lekker slapen en morgen weer een nieuwe rookvrije dag!

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2188

Helena1

18 dagen gestopt -

weer eens een zeikblog

Nou zo goed als het in het begin ging, zo slecht gaat het nu. Totaal geen behoefte aan roken, maar ik voel me echt zo naar. Nog steeds hondsmoe, maar ook heel wazig in mijn hoofd. Die combinatie maakt dat ik niet de meest gezellige ben, alles gaat maar een beetje langs me heen en ik irriteer me supersnel aan van alles. Heb het gevoel dat ik overal maar half bij ben, concentreren gaat ook niet zo lekker en dat is vooral heel vervelend want ik moet me echt kunnen concentreren, mijn leven is te druk voor dit gevoel. Maar goed, er is weinig aan te doen behalve uitzitten en jullie adviezen volgen van veel drinken en veel fruit (en veel koekjes ook).

Een positief dingetje; ik was bij de brillenwinkel om een oogmeting te laten doen (uitslag: ik moet een bril :( ), en ik dacht: wat fijn dat ik nu niet naar rook stink (die vrouw zat best wel dichtbij mij om die glaasjes te verwisselen). Misschien gek, maar ik realiseerde me daardoor hoe vaak ik me schaamde voor mijn rookgeur tegenover anderen.

Nou sorry voor het gezeur de hele tijd, zodra het weer beter gaat laat ik dat uiteraard ook weten. Ik dacht in het begin: deze keer wordt het een makkie. Het verschil met eerdere pogingen is dat ik er dit keer écht 100% klaar mee ben, en dat maakte het misschien wat makkelijker in het begin, maar deze lichamelijke ellende is niet te negeren helaas. Ik probeer het te zien als een griep (die ik ook net heb gehad): zeer vervelend maar niet onoverkomelijk en je moet het gewoon uitzitten.

Defraine

12 dagen gestopt -

Beloning 3 dagen gestopt

3 dagen gestopt

Op 06 Feb 2019

Het gaat goed momenteel😊 De w-ends overleven zal de uitdaging worden. En dan zie ik het wel goed komen. Juist last van een pijnlijke kaak, vooral bij het eten en aanraking. En het zou niet van mijn tanden komen zegt de tandarts. Dus straks terug langs bij de huisarts.
Duurt nu al een dag of 4 en geen verbetering.
Ben benieuwd wat er eigenlijk scheelt🤔
Maar roken doen we niet👍

Kikker15

35 dagen gestopt -

Beloning 500 peuken niet gerookt

500 peuken niet gerookt

Op 05 Feb 2019

Dat zijn veel sigaretten in korte tijd…ben blij dat het gelukt is ze niet te roken.
Blijft dat lege gevoel dat ik continu iets mis, waar ik niet goed mee om weet te gaan. Eten is ook geen optie.

Anna30

2515 dagen gestopt -

Fijne woensdag

Helena1

18 dagen gestopt -

Lastige dag

Vandaag was echt de lastigste dag. Ik had een grote, belangrijks vergadering met veel mensen in een kleine ruimte en daar word ik altijd heel ongemakkelijk van (beetje paniekerig). In de pauze geen behoefte om met collega’s naar buiten te gaan roken, maar daarna toen ik in de auto stapte wel ineens een enorme scheut waarin ik onwijs trek had in een peuk. Ik was ook op de plek waar ik in mijn droom een sigaret op stak 😁 zal wel met elkaar te maken hebben.

Daarna nog gewerkt en thuis een paar uur geslapen, gekookt, en nu ga ik weer naar bed. Kortom, mijn dagen zijn wel eens leuker en energieker geweest, ik ben normaal ook veel positiever en opgewekter, maar ik laat het allemaal maar gaan.

Om toch even positief af te sluiten: ik krijg veel complimenten over hoe ik eruit zie, en ik zie zelf ook echt verbetering in mijn huid !

Fijne avond allemaal,

Groetjes

Anna30

2515 dagen gestopt -

Nog even voor het slapen .

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2187

Claudelicious

502 dagen gestopt -

De juiste mindset!

Kom op lieve mensjes, volhouden het wordt allemaal beter. Het leven zonder peuk is echt heel leuk! 😊
Verwen jezelf af en toe want dat mag!

Fijne avond!

💋©

Anna30

2515 dagen gestopt -

2505 dagen