Recente blogs

Broeder30

58 dagen gestopt -

Beloning 40 dagen gestopt

40 dagen gestopt

Op 10 Feb 2021

Yep, ook deze mijlpaal weer binnen!
We gaan gewoon lekker door!

Dchana23

24 dagen gestopt -

Nieuwe blog.

Nieuwe blog en terug van weg geweest.. Heel veel veranderingen haha.. De andere blogs zijn van bijna 10 jaar geleden denk ik.. Maar leuk om te bewaren als herinnering.. Helaas weer een roker geworden.. Maar nieuwe stop poging en vandaag de 5de stop dag 💪🏻

Amsterdamskruisje

513 dagen gestopt -

Winterstress

Neem je een maandje vrij (want ja, hovenier: in deze tijd toch weinig te doen in de tuinen), word je ineens ruw overvallen door Koning Winter (Trouwens, jullie ook zo last van global warming?)!

Mijn welverdiende vakantie wilde ik vullen met  een nieuwe geiser (laten) plaatsen, een nieuwe afwasmachine (laten) plaatsen en de beide schuren (voor de duizendste keer) laten (grapje) opruimen.

Echter, nu ik dit schrijf, heb ik al 2 nachten niet geslapen door het geluid van twee opengedraaide kranen in de aangrenzende badkamer (tegen het bevriezen van de leidingen aldaar),
heb ik een week vol geiser-ellende en wassen met heet water uit de waterkoker achter de rug,
moet ik inmiddels in de badkamer de afwas doen  (want leidingen naar de keuken en afvoer zijn al wel bevroren), ben ik vanmorgen, als een verdwaalde Afrikaan, naar de buurman in nood gelanglauft, op mijn hoofd diverse Tupperware kannen vol water, omdat ook ZIJN leidingen bevroren waren,

(en daarom zijn w.c. dus niet wil doortrekken; hierdoor heeft hij boodschap nummer 2 noodgedwongen in zijn tuin moeten doen. Ik zei nog: doe het dan tenminste bij de rozen, maar die schijnt hij niet meer te hebben gehaald.) ,

zijn mijn beide auto’s volledig ingesneeuwd waardoor ik nu al 5 dagen niet naar de winkels ben geweest.

Het komt bijzonder mooi uit dat ik vorig weekend voor 7 weken spaghettisaus heb gemaakt. 

  Het leek zo mooi: op markplaats een nieuwe geiser voor maar 260 euro!  Een geiser die maar liefst 11 liter water per minuut kon verwarmen, en dat is heel veel als je dat vergelijkt met de  schamele 2 liter die mijn oude geiser kan verwerken. De geiser in kwestie was van het merk Saunier Duval. Speurwerk on the interwebs leerde me dat het merk Saunier Duval onder de  ‘Vaillant’ -groep viel.
Dat stelde me gerust. Vaillant is een topmerk dus dan zal alles wat ze onder hun hoede nemen (ook al is dat onder een andere naam), ook wel goed zijn. Enig probleem: de geiser bevond zich helemaal in Veendam, 140 km van mij vandaan. Gek genoeg had ik volgens Google maps ook 140 minuten nodig om daar met de auto naar toe te rijden.
Bij zomaar een onderonsje met mijn directe buurman en buurvrouw, liet ik vallen dat ik een geiser had gevonden en dat de plaats waar ik hem moest ophalen,  wel erg ver weg was. Of ze (en ik zei het meer voor de grap) niet mee wilden gaan?  Dat wilden ze wel en zo werd een noodzakelijke rit, een gezellig dagje uit, eindigend met drie Rib-eye steaks op de winterbarbecue, gekocht bij een slager in Hoogersmilde, het plaatsje waar we op de terugweg langskwamen en waar de buurvrouw via datzelfde marktplaats, een gratis tafel kon ophalen, dit alles om maar het maximale uit onze rit naar het Hoge Noorden te kunnen halen.

Buurman kende wel een installateur. Ik had het al moeten weten toen ik, nadat ik die eenmaal gebeld had,  bij hem instapte om samen met hem, zijn bus en dus zijn gereedschap naar mijn caravan te rijden: zijn auto was EEN grote puinhoop! Dat is, bij werklui (neem dat van mij aan) nooit een goed teken.

Lang verhaal kort.

Na installatie en twee minuten douchen, sloeg de geiser al af. Toevallig herinnerde ik me dat ik, net voor het douchen, de deur van de kast waarin de geiser hing, had dichtgedaan. Volgens de monteur ( nadat ik hem eindelijk te pakken had gekregen:  type ‘eenmaal geld gekregen, snel wegwezen’), had de geiser meer lucht nodig. Hij raadde me aan de kastdeur open te houden totdat ik een ventilatierooster had geplaatst waardoor er meer lucht in de kast kon komen. Echter, de geiser wilde zelfs nadat ik de kastdeur maar helemaal had losgehaald, pertinent niet meer aan. Wederom moest ik het internet op,  nu om naar een oplossing voor een koppige geiser te speuren.   Al snel leerde ik dat, ook al behoorde Saunier Duval tot de Vaillant-groep, mijn geiser een geiser was waar verder bijzonder weinig over te vinden was. En wat ik WEL over het merk Saunier Duval ontdekte, stemde me niet erg hoopvol.

" De schrik van elke servicemonteur! " ,las ik op het ene forum,  ": Geen enkel onderdeel  van te krijgen, las ik op het andere.  ‘Begin er niet aan!’, schreef een ander met CAPSLOCK aan.

Nog moeilijker was dat mijn geiser kwam met een Italiaanse gebruiksaanwijzing en dat er OP HET GEHELE INTERNET geen enkele andere gebruiksaanwijzing voor deze geiser  te vinden is. Met het uur werd de vreugde van een nieuwe geiser getemperd. 

Wordt vervolgd.

Jojo67

26 dagen gestopt -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 09 Feb 2021

Week 1 gehaald, niet veel problemen ondervonden :)
Gisteren met schoonvader voor controle naar het ziekenhuis geweest. Zijn nieren werken nog maar voor 13% dus doorgestuurd voor dialyse. Hij wordt deze maand 84. Zijn ijzergehalte is steeds te laag ondanks de medicijnen voor bloedarmoede, in december kreeg hij met spoed een bloedtransfusie, deze week moet hij er weer 1. Vandaag krijgt hij een botscan met radioactieve vloeistof. Hij heeft COPD, een verdikte hartspier, hoge bloeddruk en er komt iedere keer weer wat bij. Hij ging altijd alleen naar het ziekenhuis maar vergeet wat de artsen zeggen. Daarom gaan schoonbroer of ik met hem mee, dan weten we tenminste wat er besproken wordt.
Hij woont nog zelfstandig, doet zijn eigen boodschappen, gaat eropuit met zijn scootmobiel als het weer het toelaat.  Maar ons bekruipt de angst dat hij dat over een tijdje misschien niet meer kan.
Schoonzoon was gisteren precies een half jaar gestopt. Toen ik dat gisteren tegen hem zei had hij dat zelf niet in de gaten. Hij stopte en dat was het dan. Hij was er klaar mee, geen apps, geen blog, niet bijhouden hoe lang al, helemaal niks. Hij rookt niet meer en denkt er niet meer aan. Pfffff, ik wou dat ik dat kon :)
Het ergste is dat we samen gestopt zijn en ik het niet volhield.
Zoonlief if 3,5 maanden gestopt. Sinds 2 weken geen nicotinepleisters meer. Hij vindt het prima zo, geen behoefte om te roken.
Het ergste is…........................yup. Ik was samen met hem gestopt, alleen hield ik het niet vol.
Nu ik dit zo typ zie ik een patroon. Dat wist ik al, vaak spijt gehad, maar nu staat het zwart op wit en dat maakt veel meer indruk geloof ik.
Het is raar, maar ik heb er nu wel vertrouwen in dat dit de laatste stop is. Ik heb geen zin meer om te roken.
P kocht zondag tabak in België,  nieuwe prijs is gestegen van €8.25 naar €9.90 per pakje. Poeh, dat was even schrikken. Ik ben blij dat ik niet meer rook, zonde van het geld. Ik heb van het geld dat ik vorig jaar heb bespaard een rekening geopend en wat aandelen gekocht. Iedere maand bespaar ik €120 en daar koop ik dan nieuwe aandelen voor. Hopelijk groeit het een beetje in de komende jaren. Beter dan de lucht in blazen…...........

Jurgens

1084 dagen gestopt -

Beloning

Aangezien ik geen beloningen over heb om hier te plaatsen, maar even zo:
Vandaag 700 dagen geleden was ik een jaar gestopt!

Beertje1313

320 dagen gestopt -

Beloning 300 dagen gestopt

300 dagen gestopt

Op 07 Feb 2021

Toch wel even de moeite om te plaatsen en even bij stil te staan.Nog 65 dagen, en dan zit ik al op een jaar!!!...ongelofelijk toch. Ik ben verder ook gezond bezig…...eet gezond en loop iedere avond 6 km. Voel me ook prima,en mis het roken niet…heel soms en dan ook heel kort. Laatst wel gedroomd dat ik 3 weken op vakantie ging naar een zonnig eiland, en dacht; Ik rook gewoon deze 3 weken,en is de vakantie voorbij, dan stop ik gewoon weer…........maar zo werkt het niet,dus laat het een droom blijven. Dus nu op naar de 365 dagen…..gaat lukken.

Aardbei

roker -

Het moet

Al lange tijd ben ik hier lid, maar gestopt ben ik nog steeds niet 🙄 mijn langste periode zonder waren een paar maanden maar helaas soms ook maar een week of zelfs maar een paar uur.
Elke dag baal ik opnieuw van mezelf. Geniet ik niet meer van de 19 sigaretten per dag. Maar ga ik naar buiten omdat ik mij anders niet kan concentreren. Het in mijn hoofd blijft spoken. Ik heb mijzelf wijs gemaakt dat ik het nodig heb om goed te kunnen functioneren. De schouders eronder te kunnen zetten en door te kunnen gaan. Ik heb de mooiste plannen en weet precies hoe ik het ga doen. Ik wordt helemaal blij en gelukkig als ik er aan denk om zonder sigaretten verder te gaan. Ik ga er letterlijk van stralen. Maar dan, ik wordt s’ochtends wakker. Het besef vandaag ga ik het doen. Ik schiet in de stress. De personen die op dat moment pad kruizen hebben het te berzuren. Daar baal ik van en al snel maak ik me wijs dat ik het niet kan. Het is niet het juiste moment en noem de overige smoesje maar op. Want ja het zijn smoesjes alleen voelt dat op dat moment heel anders.
Vandaag contact gezocht met medipro voor hulp bij het stoppen. Woensdag heb ik mijn 1e afspraak staan. Woensdag pas! Nou is dat aan de andere kant misschien eigenlijk best snel maar het idee dat ik tot en met woensdag nog zoiezo rook maakt me gefrustreerd, verdrietig en moedeloos. Ik wil stoppen. Weer meer lucht hebben. Mijn energie terug krijgen, want mijn vlammetje is inmiddels een waakvlammetje geworden. Door het continue gevecht met mezelf en de inmiddels al honderden keren dat ik tegen mezelf heb gezegt. Nu is niet het juiste moment heeft mij inmiddels futloos gemaakt.
Het moet stoppen. Morgen plak ik mijn pleister op. Trek ik hem vervolgens niet na een paar uur af om het op te geven. Dan ben ik maar even niet de gezellige moeder, vrouw, vriendin of collega. Ik moet nu voor mezelf kiezen voordat ik mijn waakvlammetje straks uit gaat.

Tips zijn meer dan welkom! Dus zeg je nou dat of dat heeft mij geholpen, ik hoor het graag.

Lia1972

955 dagen gestopt -

Ik kijk weer per niet gerookte dag...

Terug naar de roots…alert zijn. Het nooit meer roken, is ineens in mijn hoofd geen vaststaand gegeven… Ik kijk weer per dag. Iedere dag niet gerookt is er 1. Nu dus 935 dagen zonder die troep…

Morgen werk ik met 2 rooksters. Wij werken de avonddienst met z ‘n 3en maar zij komen mij helpen vanaf hun afdeling, dus morgen maar meer solistisch werken, en net doen of ik achterlijk ben als zij gaan roken (Op 24 bewoners staan we met z’ n 3- en)...

De testen in het ziekenhuis afgelopen donderdag vielen tegen. Het RIVM gaf op dinsdag aan, geen toestemming voor het gebruik van 1 druppel van het vaccin als restmateriaal te geven. De arts belde mij balend op dinsdag, om dit te melden, en stelde de vraag of ik nog wel wilde testen…
Alterantief was ook gelijk nog een paar extra buisjes bloed afnemen en daar op verder borduren… Tja… Ik moet vast nog vaker medicatie en ik denk dat er onderliggend wat niet in balans is, dus laat ze in het UMC alles maar uit de kast trekken.

Het is het vaccin van het RIVM en zij blijven eindverantwoordelijk. Ze wilden ook niet delen wat er in het vaccin zit, zij hebben patent. Dus na het bloedprikken (6 buisjes en vlekkenloos dit keer), mezelf gemeld voor de huidtesten. Maar dus enkel getest op 5 bekende hulpstoffen. Zoals desinfectans, oogdruppel etc.

Over 3 1/2 e week hoor ik wat ze uit mijn bloed aan gegevens hebben verkregen. Dit wordt getoetst o.a. op bekende medicatie gevoeligheden, voeding, pollen etc en immuniteit etc.

Ondertussen is de wereld wit. En ik.. ik vind dat ‘t best warm water mag gaan regenen 🙊🙉🙈
Gisteren vond ik het nog leuk, maar iedereen die lol wilde hebben in de sneeuw, heeft het gehad. En snel de dooi erin wat mij betreft, dat gekissebis of er geschaatst mag worden in marathonverband etc. kan dan gestopt worden…
Zou toch sneu zijn als er besloten wordt geen elfstedentocht terwijl het ijs er geschikt voor is. Net zoiets als eindelijk Eurovisie winnen en dan onder deze maffe omstandigheden het mogen organiseren als land.

Vandaag is bij mijn buren een overkapping geplaatst, echt in de sneeuw, wát een bikkels het bedrijf die hem plaatste. De buurtjes kunnen straks heerlijk genieten in de zomer. Dat is toch een veel fijner vooruitzicht.

Hoewel.. mijn dochter heeft een stuk minder gerookt door de kou laatste dagen. .. Stiekem is dat dus wel een voordeel 🤪

Esther79

13 dagen gestopt -

na 8,5 jaar weer begonnen

Hi, ik ben weer begonnen met roken en nu telkens op en af aan het stoppen. Miste dit blog want in moeilijke tijden ging ik 8 jaar geleden altijd even lezen gelukkig kon ik weer in loggen. Pff wat een gedoe dat roken :-(

Quidam

1640 dagen gestopt -

Een ik kom ook even buurten blog

Ik zag net, en ik heb ook al bij twee gereageerd, dat een aantal stoppers van weleer weer eens even langs waren gekomen en iets hadden geschreven over de perikelen waar je zo’n beetje elke dag wel mee dood gegooid kan worden, als je tenminste het nieuws wenst te volgen. Ik volg wat dat betreft niet zo heel veel en hou mij liever bezig met wat je zou kunnen doen als je heel toevallig in deze tijd van het jaar, de verkoudheid en griepverschijnselen krijgt waar iedereen plotsklaps zo bang voor is geworden.

Nu ben ik in deze tijd van het jaar, namelijk de winterperiode wel al veel vaker volgelopen met snot en weet mijn keel ook niet beter dat er dan wel eens een kriebelig en jeukerig hoestje voorbij kan komen. Het vreemde is evenwel nu, dat als ik daar ook maar iets van prijsgeef richting anderen men gelijk vele stappen achteruit kan zetten en met een soort van angstige blik in hun ogen mij vraagt of ik eventueel Corona heb? Nu lust ik best wel een biertje, maar Corona heb ik de meeste tijd toch echt niet in huis. ;)

Natuurlijk weet ik ook wel dat men het daar niet over heeft. Maar hun overdreven en absurde reactie vraagt gewoon om een evenzo absurde reactie, want ja een mens mag blijkbaar niet meer gewoon verkouden zijn of gewoon een griepje onder de leden hebben. Nee het kan gewoon niet anders of het moet en het zal……….. En daar ben ik, naast allerlei andere dingen waar ik zwaar allergisch voor ben, ook zwaar allergisch voor. Wat overigens de meesten die mij hier nog kennen, waarschijnlijk geenszins zal verbazen. ;)

Hoe het voor de rest met mij gaat, en waarover ik een vraag of twee ook voorbij heb zien komen, daarover heb ik geschreven en kan iedereen lezen via https://jayheaven.nl/de-avondklok Dat bericht gaat dan ook o.a. over hoe ik mijn verjaardag deze keer gevierd heb. In ieder geval rookvrij.

Heb het goed allen :)

Jodie04

1136 dagen gestopt -

Van alles wat...

In werd een beetje blij van het positieve blog van @Camieltje. We hebben allemaal positiviteit nodig, want daar kom je het verste mee.
Ik ben vandaag "verplicht" een dagje thuis. Verplicht, omdat ik niet met de auto durf te rijden om naar mijn moeder te gaan. Gelukkig gaat mijn zwager nu heen. Ik ben er deze week 4 hele dagen geweest, van 10 uur tot 16.00. Ze zit op een dure reva plek, maar wat valt er nog te revalideren van iemand van 94, met zoveel aandoeningen?? Juist, niets dus, en ze doen dan ook niets, en ze zit daar dan maar in een klein hokje. Het maakt haar en mij blij, als ik haar zie stralen, als ik binnenkom. "Jou had ik niet verwacht, wat een verrassing""., is steevast haar openingszin. Om vervolgens in de avond, als ik haar op beeld bellen zie te horen vragen: "Wat heb jij vandaag gedaan?".  Ik speel rummikub met haar, en… ik kan nog steeds niet van haar winnen, dit zit wel heel goed in haar systeem.  En ze vindt het prachtig als ik haar in haar rolstoel zet, met gekapte haren ( ja door mij de krullen erin gedraaid) en met Laika op haar schoot het huis door sjees. Aandacht dan genoeg, en dit is wat ze nodig heeft, aandacht. Nu die krijgt ze dan volop, aandacht… Mede door mijn hond Laika. Die inmiddels de mascotte van het huis is.
We zijn bezig haar daar weg te krijgen, helaas, riekt bijna naar chantage, want dan vervalt de spoedplek in een verzorgingshuis met verpleegafdeling. Lastig, en verder ga ik hier niet op in omdat ik het positief wil houden. Naar haar huis kan niet meer helaas.
Vanmorgen de kou, sneeuw en snijdende wind getrotseerd om een wandeling te maken. Nu als je al sjaggie bent word je vanzelf blij, als je mijn hond ziet dartelen door de sneeuw. Het leek wel een jong lammetje. Grote sprongen met 4 pootjes de lucht in, wat een feestje. Dat ik onder aan mijn trap stond trok ze me terug, ze was nog niet klaar met dartelen, dus haar nog maar een extra rondje geven. Dat is genieten.
Gisteravond van Mathijs genoten met Snollebolleke Rob. Nu ik verheug me op de uitzendingen die ze gaan maken over de Franse Chansons.. Althans dat vroeg hij aan Rob Kemps, die weet er enorm veel van af. Ook daar werd ik blij van. En ben ook blij met mijn warme huis. Eindelijk zijn al mijn thermostaatknoppen vervangen omdat ik het niet warmer kreeg dan 19 gr, en ik in de avond met een deken om zat. En nu ga ik weer eens google of ik een leuk schilderij kan score om te gaan schilderen.
Kortom ik ben en blijf positief. Fijne zondag, en geniet vanuit je warme kamer…Voor mij wordt het een Frans middagje…


Camieltje

299 dagen gestopt -

Positief nieuws blog #1

Ik merkte dat ik door alle corona beperkingen een beetje in de mineur dreigde te raken en dat ik het soms lastig vind om het goede humeur te bewaren, ook bijvoorbeeld bij het treffen van andere mensen bij boodschappen doen. Dus daarom een goed nieuws blog, met de intentie om de komende tijd om te denken en alleen de positieven te pakken.

#1 SNEEUW EN IJS
Genoten vanmorgen van de enorme berg sneeuw: echt een feest. Gisteren zelf een sneeuwschep gemaakt zoals ik dat als kind ook deed. Een plank aan een lat geschroefd. Vanmorgen naar het bejaardencentrum hier vlakbij en de hele stoep daar sneeuwvrij geschept. Heel wat kubieke meters sneeuw weggewerkt, geen sportschool nodig. Mijn conditie is zo veel beter dan toen ik nog rookte. Ik kan mij herinneren dat ik na een paar meter scheppen al ademnood had. Nu nergens last van. Heerlijk!
En: nog even een paar onderbindschaatsen opgepikt via Marktplaats voor € 5,-: Eind van de week schaatsen op mijn wandelschoenen!
Genieten van het leven kan simpel zijn!

Sophialaloren

3401 dagen gestopt -

Hugo ( Gijsbert)

Vandaag ben jij alweer 8 jaar uit ons leven.
Voor velen van ons hier op het blog, was jij een vriend, en een heel bijzonder mens.
We herinneren jouw strijd tegen de verslaving maar ook tegen die vreselijke ziekte.
Ben blij dat ik jou mocht kennen en mis je nog steeds.
En ik ben hier niet de enige, dat weet ik zeker…..

Eliza

417 dagen gestopt -

Beloning 7500 peuken niet gerookt

7500 peuken niet gerookt

Op 05 Feb 2021

Dik verdiend dat ik die Peuken niet meer heb gerookt💪