Recente blogs

Jokija1954

2592 dagen gestopt -

Quote 2433

Exit

21 dagen gestopt -

Dag 17

Gaat lekker vandaag…..houden zo…..voor iedereen hier ๐Ÿ˜‰ Lekker….na 2 dagen balen…..ups and downs….nu weer up ..yeahhh.

Hwzn

2274 dagen gestopt -

wekelijkse rookgerelateerde weetjes die Ik ook niet wist.1

Haar op je tong

Van roken kun je een haartong krijgen. Dat is een tong waarop een soort โ€˜begroeiingโ€™ zit. Het begint met een wit of bruinzwart laagje. Wanneer dit laagje dikker wordt, lijkt het net of je haar op je tong hebt.

=

Fijn weekend

8-)

ps bron op aanvraag..

Quidam

1146 dagen gestopt -

Al veel te lang een dot watten in mijn hersenpan

Het jezelf opnieuw uitvinden nadat je gestopt bent met het roken is voor de รฉรฉn een soort van peulenschil, de ander heeft daar de grootste moeite mee en weer een ander heeft moeite zichzelf terug te vinden.

Dat ik mijzelf weer wat meer in de spiegel herken is natuurlijk alleen van toepassing op de buitenkant. De binnenkant weer wat meer zoals het ooit was, zou ook wel heel prettig zijn en dan heb ik het met name over mijn hersenpan. Daar zit feitelijk sinds 2010, een paar maanden nadat ik ct met het roken was gestopt, een dot watten in.

Dat het ondergaan van volledig onder narcose in 2011 in zoโ€™n kort tijdbestek daar geen goed aan heeft gedaan en dat het dus al langer speelde dan dat ik steeds heb aangenomen, dat ontdekte ik gisteren dus toen ik nog wat verder ging spitten in die berg mails in dat oude mailaccount.

โ€˜Wie wat bewaard, heeft watโ€™ zeggen ze dan en in mijn geval is dat zeker van toepassing, want er is een lichtje gaan schijnen. :)

Overigens ben ik zeer blij met wat ik zie dat er al gebeurd is op het SRB, waarvoor mijn dank. :) :thumbs_up:

Tool โ€“ Schism

El71

35 dagen gestopt -

somber weer

Met een kop koffie in mijn handen kijk ik naar buiten. Een gevoel van weemoed overvalt mij. Ik ga mezelf bijna zielig vinden. Nog niet zo lang geleden was een bak koffie en een sigaret een eenheid. Maar nee, ik ben niet zielig! Nee, ik heb de juiste keuze gemaakt om mezelf los te maken van mijn verslaving. Enne ...die eerste peuk s’morgens was niet eens zo lekker. Ik moest eerst "puffen"om te kunnen roken. En nu, gebruik ik mijn pufjes nauwelijks meer. Dus blij, stap voor stap elke dag weer. Maar iets wat al 32 jaar in je systeem zit, is niet zomaar weg uit je gedachten. Ik kan wel eens jaloers zijn op mensen die nooit aan een sigaret denken, was ik er maar nooit aan begonnen. Maar da helpt ook niet. En andere mensen hebben weer andere demonen waar ze tegen vechten. Nee, vooruit kijken en trots zijn dat ik inmiddels de 30 dagen heb aangetikt.
Ik kijk weer naar buiten en het is niet eens zo somber meer, en zie de wind spelen met de losgekomen bladeren. Ja het is herfst:)

Mies

53 dagen gestopt -

Trek komt en gaat

Trek, oftewel hunkering is een vreemd verschijnsel. Het kan er zijn op momenten dat je het niet verwacht en hoeft er ook helemaal niet te zijn op momenten dat je het wรฉl zou verwachten. Ik ben ook blij dat ik me gistermiddag niet heb laten ompraten door het rookstemmetje.

Gisteren op werk had ik de hele middag trek in een sigaret. De trek was gelukkig niet heel sterk, maar was wel duidelijk aanwezig. Ik had op een gegeven moment ook zin om naar het rookhok te gaan buiten en bij iemand een sigaret te bietsen. Dat heb ik niet gedaan, hoe verleidelijk het ook was. Want een sigaret lost toch niets op en het verbetert ook niets.

De trek in een sigaret is alleen vervelend als hij er is. Want als je geen trek hebt, dan is er ook echt niets aan de hand en mis je ook niets. Gisteravond was ik dus gezellig met vrienden in de stad. We zaten buiten op het verwarmde terras van een cafรฉ. Om me heen werd gerookt en ik kreeg ook sigaretten aangeboden. Het deed het me helemaal niets, want ik had geen trek. Er was geen hunkering en ik was zelfs blij, want ik kon het stinkspul met gemak afslaan.

Ook bij 48 dagen kun je blijkbaar nog trek hebben, alleen het is een trek die meer op de achtergrond aanwezig is en daardoor is het goed door te komen. Het is wel even de kunst om je niet te laten verleiden, want het is echt vals. Toch vreemd dat die trek steeds weer opduikt .. zomaar ...

Exit

21 dagen gestopt -

Dag 16

Merk dat ik de laatste 2 dagen t moeilijker vindt dan de 1e dagen…zo raar….maar ja…ik rook niet !!!! Maar ben ik blij…..nee….alhoewel net fietsend door de mooie natuur met zon en veel energie heel even wel….blijft raar dat afkicken van die rotzooi….maar goed…..het verse gras rook heerlijk….de weegschaal vind ik ff niet leuk…eet zelfs minder dan anders maar dat geeft die niet aan ๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช

Jojo82

12 dagen gestopt -

Al bijna 1 week

Amai al bijna 1 week rookvrij
Het gaat redelijk goed met mij geen trek alleen die gewoonte is lastig
Ik heb de grootste moeite als ik alleen ben…. Ik moet dan echt doorbijten om niet toe te geven….
Ook geen bijwerkingen vd champix oef
Grtjs

Craving

34 dagen gestopt -

Weer gestopt

Gek, werd ik er van, steeds weer die halfslachtige pogingen.
Maar nu bijna 30 dagen op de teller, en het voelt goed

Jodie04

641 dagen gestopt -

Updeetje...

Nu alle info ligt nu bij de @Admin, en hoop dat hij snel reageert…Dan is alles rond…Maar het is weer een gezellige site geworden zie ik, mooi om te zien, hoe jullie allemaal elkaar weer steunen, en mooie blogs schrijven, en het ook weer een stukje gezelligheid geeft…Het weer aantrekt…We het weer samen doen… Klasse voor jullie doorzettingsvermogen en vertrouwen hierin… Nieuwe stoppers zie ik ook weer, en mooie getallen aan niet gerookte dagen, overgehouden centen, en niet gerookte peuken…... "Gevallene" zijn weer opgestaan, fantastisch, en zitten ook weer op de rit…... Mooi….Als ik naar mezelf kijk, ik ben ook al tig keer gestopt en begonnen,  durf ik nu bijna te zeggen, het gaat me lukken om blijvend een stopper te zijn, een niet rookster….Dat klinkt in ieder geval als muziek in mijn oren….Helemaal met de ellende wat astma heet,  kun je het toch echt niet meer maken door te blijven roken, of weer te beginnen…

Nadat ik vanmorgen redelijk goed op was gestaan, liep ik weer helemaal vol en kreeg het weer onwijs benauwd. Mijn 7 daagse penicilline kuur zit er op, en ben al aan dag 4 van de 7 daagse kuur prednison…Maar schiet nog niets op… Mijn astma speelt zo erg op, dat na een hoestbui van 3 uur ik uitgevloerd op de bank lag…. Ik keek in het rond…โ€ฆ..en toen….toen viel er een muntje..

Jut, mijn kanarie 2 weken geleden naar binnen gehaald. was door de rui, maar de herfst deed zijn intrede en dat vond ik zielig om hem in weer en wind, weliswaar onder een afdak buiten te laten hangen… ( Kanaries kunnen wel tot -20 gr buiten, daar niet van, maar fijn idee vind ik dit niet) Mijn benauwdheid en opvlammende astma zal toch niet veroorzaakt worden door mijn kanarie??? Ik gelijk gegoogeld, en โ€ฆ.helaas het kan… Ik heb gelijk de vogel naar buiten gezet, deur open… Hoewel ik nog piep als een gek, en reutel als een locomotief, nauwelijks kracht heb om te praten, het hoesten zakte af….Het fijnstof zal nog wel even in mijn huis blijven hangen, maar je moet ergens beginnen…
Ik neem het zekere voor het onzekere en vanavond gaat Jut de voliรจre in bij mijn schone zus….Gezondheid voor alles… Ik ben er nu al 10 dagen zoet mee. Ja, ik had een goede griep met een luchtweg infectie, maar die vreselijke benauwdheid werd dus erger door mijn vogel, vermoed ik dus nu, daarom knap ik misschien niet op…
Jammer is het wel… Hij zingt zo enorm mooi. Maar van het voorjaar mag hij hier weer buiten hangen, want ze mag hem leasen…Meer niet… Hij blijft van mij…  Jammer dat ik geen plezier meer kan hebben, ik trainde Jut met een you tube kanarie zang clip, jaja, dat bestaat, training voor je kanarie…...En Jut ging er over heen, zuiver en mooie melodie… Helaas, maar tis niet anders

In ieder geval, ik moet niet aan sigaret denken, en vrees dat ik dan echt het loodje leg met een hijs…Ben nu een beetje aan schilderen, en hij schiet nu echt op… Voor de rest, klein rondje met hondje, haha en dan weer rusten, hoezo belegen????

En….een sigaret is geen optie meer…Een hijs ook niet….

Fijne rookvrije dag…

Jokija1954

2592 dagen gestopt -

Quote 2432

Pkoppelaar

149 dagen gestopt -

Rare dag

Al vanaf dat ik ben opgestaan heb ik zo een raar onbestemd gevoel๐Ÿฅด raak het niet kwijt pfff, ben al wezen wandelen ben al stuk wezen fietsen. Nu net ff flinke jankbui gehad maar ook dat helpt niet๐Ÿ˜ฉ.
Ik ga maar ff naar mijn zus misschien knap ik daar van op.
Maar ik rook niet geen denken aan helpt toch niet…...

Annaj

5 dagen gestopt -

Hoi

Ik ben Anna.
Vanaf mijn 11e jaar rook ik al. (Nu 52)
Mijn ouders spaarden kwartjes en ik pikte daar geld uit om sigaretten te kopen.
Ik begroef ze in een plastic zakje in de buurt van ons huis en af en toe ging ik erheen om te roken.
Nu ik terug kijk moeten mensen me toch hebben gezien! Zoโ€™n jong meisje aan het roken..
Ik ben af en toe gestopt. Zwangerschappen en een keer een jaar niet gerookt.
Toch elke keer weer terug gevallen en nu ben ik het zat!
Dus nu aan de Champix.
Vandaag is dag 7 en ik had gepland dat ik 22-10 zou stoppen.
Inmiddels smaken ze me niet meer en dat vind ik zoโ€™n gekke gewaarwording! Al 4 uur wakker en pas 1 sigaret gerookt!
Ik ga mijn stopdag vervroegen naar morgen, dag 8 Champix.
Ik was wel huiverig voor bijwerkingen en aangezien de dosis morgen verhoogd wordt kan dat natuurlijk nog steeds, maar so far so good!
Wat heerlijk dat deze site bestaat! Ik ga hier zeker op neuzen en steun zoeken in moeilijke tijden!

Quidam

1146 dagen gestopt -

Als je haar maar goed zit

Nu dwarrelt mijn haar niet alleen al tijden elke richting uit, maar in mijn hoofd is dat al jaren niet veel anders en na dat beloofde bericht van @Rinzwind in mijn babbelbox moest ik toch echt even gaan graven in oude mailberichten in een oud mailaccount.

Tijdens het doorspitten van een gigantische berg aan mails, die ik niet allemaal keurig in vakjes heb verdeeld of van labels heb voorzien, kwam ik zelfs berichten tegen van gebeurtenissen en afspraken die mij in het geheel ontschoten waren. :shock: Daar nu nog op terug komen lijkt mij wat onzinnig, maar het geeft wel aan wat al die narcose en dan zeker die 3 in 2011 in een tijdsbestek van slechts 7 weken met mijn hoofd gedaan hebben. En dan heb ik het nog niet eens over die andere keren die daar dan dus ook nog weer eens na en over heen kwamen.

Bij sommige berichten zaten ook ytโ€™s en terwijl ik die eerste aanklikte kwam ik ook nog eens in een oud YT account van mij en toen was het hek helemaal van de dam. :)  Niet dat dit al het blanco in mijn brein wat opvult, but it is a startโ€ฆ.. en je moet toch ergens beginnen niet waar? :lol:

Nu alles van toen en de nasleep er van, echt achter de rug is en ik mijzelf na jaren ook weer eens in de spiegel herken, wordt bijpraten met mensen die ik dus blijkbaar uit het oog heb verloren mijn volgende stap. Want uit het oog is in mijn optiek nog altijd niet uit het hart. ;)

Ik wens jullie allen een leuke dag en hou het indien mogelijk rookvrij, dat doe ik ook. :)

The Woodlands โ€“ Day to Day