Recente blogs

Craving

86 dagen gestopt -

Beloning 75 dagen gestopt

75 dagen gestopt

Op 02 Dec 2019

Dus!!!!!!!!!!!

Cath66

2295 dagen gestopt -

Het Monster

Goedemorgen,

Nou daar is het dan, mijn E-boekje over mijn ervaringen betreffende het stoppen met roken.
Dit zal overkomen als een post in eigen belang om dit boekje te verkopen en laten we eerlijk zijn, dat is ook zo.
Maar ik hoop ook dat door het lezen van dit boekje rokers of niet rokers, stoppers of willen stoppers hier iets aan hebben.
Er om kunnen lachen of zich er in herkennen. Tot slot hoop ik dat lezers buiten het SRB die dit boekje lezen het SRB gaan bezoeken en daar de steun vinden dit ik hier ook heb gevonden 2284 dagen geleden :)
Have a great day today

https://www.bol.com/nl/p/het-monster/9200000125817930/?bltgh=tBr4saYQrpiE8M3qOHhDTQ.1_4.6.ProductTitle

Ladygogo

287 dagen gestopt -

Spullen verzamelen

Vandaag heb ik het logeerbed vol gelegd met spullen voor mijn vakantie.
Met de kleding was ik zo klaar: praktische, kleurige zomerse kleding, die ik zelfs bijna nog van de waslijn kon halen.
Toen begon het verzamelen. Daar zat geen systeem in, ik bedacht iedere keer wat ik daarna moest pakken: kleine flesjes vullen met dagcrème factor 30, shampoo, douche gel, desinfectans (zaten nog restantjes in van 3 weken terug en heb ik gewoon bijgevuld). Mijn kleinste tandenborstel opgezocht samen met de ieniemienie tube tandpasta. Kam.  E-book, waar lag die ook al weer? Overal zoeken en duurde zeker een half uur, want ik had hem te goed opgeruimd. Ik wil nog steeds een leesplek realiseren voor mezelf (ècht na de vakantie doen!) want ik kan alleen in totale stilte lezen. Medicatie voor eventuele malaria. Paspoort. Superfloss. Visa kaart. Kaart zorgverzekering. Deo. Vaccinatie boekje. Gespaarde euro’s dankzij niet roken. Tanden stokers. Oplader. Koptelefoon oortjes. Leesbril. Papieren zakdoekjes. Hormoongel en -crème (heel belangrijk).  Volgens mij ligt alles nu klaar voor Thailand.
Oow ja en een volle doos Paracetamol, die had ik zo’n beetje als eerste klaar gelegd. Mijn rug doet namelijk niet meer wat ik graag zou willen. Ben ik even blij met mijn cabin size rol koffer.
Back packen vind ik stoer maar hé, rol kofferen is voor mij te gek en dè oplossing.

Vrijdagmiddag vlieg ik en zaterdag heb ik met mijn Bossche vriendin afgesproken in Bangkok. Eerst koop ik nog een sim kaart, want ik kan niet lang zonder jullie 😀

Ik kan wel zonder roken en ben super blij en opgelucht dat ik daar van af ben 💃

Jokija1954

2645 dagen gestopt -

Quote 2477

Jurgens

642 dagen gestopt -

Pa...ra...ra...dontoloog🎶

Omdat je -wanneer je gestopt bent met roken-ook zorgvuldiger omgaat met je lijf en leden, ben ik vandaag naar de Paradontologische Kliniek in Den Haag geweest: weer eens wat anders dan Madurodam. Ik heb paradontitis en wordt de komende drie weken in totaal 5 uur behandeld door de mondhygiënist. Daarna gaat er een kies uit en komt er een implantaat in. Dus wat betreft de besteding vam mijn rokerspotje ben je dan wel gelijk klaar. Vandaag was de intake, de fotosessie en het opmeten van de pockets.

Omdát ik rookte, vond ik het voorheen overbodig om me te laten behandelen voor paradontitis want roken verergert de klachten ernstig. Ik ging twee per jaar naar de tandarts en dat was het. Nu is het anders en wil ik graag mijn gebit redden. Gelukkig is het nog niet te laat voor verbetering.

Toen ik nog rookte dacht ik al snel dat het geen zin had om bepaalde stappen te zetten. Teveel zout? Boeien, ik rook toch. Teveel alcohol? Ja graag, ik rook tóch. Hoge cholesterolwaarden? Lekker doorsmeren joh! Want ik rookte toch.

Dat is echt veranderd sinds ik niet meer rook. Ik geef nu om mezelf. Hoe vreselijk dat ook klinkt, want dat zou heel normaal moeten zijn🦷

Jodie04

694 dagen gestopt -

Ont spullen.....

Naar aanleiding van @Amsterdamskruisje zijn blog, hier ook een blog over "ont spullen"... Als je gaat verhuizen, en nu ben ik van mezelf al heel opruimerig, dan nog, kom je toch weer van alles tegen, waarvan je denkt, wat moet ik er nog mee??...
Ik ben al weken bezig, om iedere kast na te lopen, op te ruimen, apart te zetten of weg te doen. In mijn "nieuwe" huisje, wil ik alleen nog maar spullen die ik echt gebruik… Alleen een paar waardevolle dingen, waar ik echt mooie herinnering aan heb mogen mee. En aangezien het niet de bedoeling is dat ik hier nog terug kom op "visite" of in een andere vorm, moet alles wel door mijn handen gaan, en moet ook alles in een keer weg zijn…
Nu hadden we gisteren al een conflict er over… Er is afgesproken dat ik alleen persoonlijke spullen mee neem…Maar door dat opruimen van mij, en ik al wat kratjes gevuld heb, zegt mijn "nu nog" P gisteren: "We hadden toch afgesproken dat je alleen persoonlijke dingen zou meenemen? Ik zie het alleen maar leger worden…" Nu, ik ben zo eerlijk als goud, zou nooit iets van hem weggooien of meenemen. Heb zelfs nog een servies gekocht bij Ikea voor hem, omdat ik de mijne al van mijn 18de gespaard heb, ( 9 delig, want droomde van een groot gezin)en dat is dus wel persoonlijk, anders zat hij zonder…En de 4 , door mijn moeder gehaakte onderzetters gaan ook mee, en heb ik weer vervangen voor 4 nieuwe pannenonderzetters, ik bedoel maar.. Kortom, ik zei dus, dat dit het resultaat is van kasten netjes opruimen, en opnieuw inrichten. Je zo dus zeeën van ruimte over houdt. Ik ben hier een kei in en is mijn kwaliteit en specialiteit… ( Verder heb ik er niet zoveel meer) En een beetje "pissig" er achter aan, als je het niet vertrouwd kijk je toch de kratjes na… Even erna vroeg hij alweer of ik thee wilde, dus hier aan merk ik altijd, dat hij een beetje spijt had van zijn opmerking, die dus ook niet terecht was…Ach, het is ook een beetje lastig nu voor beide, en til er ook niet te zwaar aan…Maar natuurlijk is deze situatie niet heel prettig. Nog een klein weekje dan ben ik 11 dagen alleen en kan echt alles ingepakt worden, en wordt gelijk opgehaald. En ben er aan toe…Ik blijf hier toch zorgen en alles spic en span houden, terwijl je dit eigenlijk niet meer wilt, maar ook weer niet kunt laten…
Toch kan ik het wel voorstellen dat hij dat zei. Echt, opruimen, levert zoveel ruimte op… En is gewoon ook leuk om te doen… Ik heb in het hele huis maar een laatje, wat een rommel laatje mag en kan zijn… Als je iets kwijt bent, vind je het in 99% van de gevallen hier in terug. Hier liggen ook bv sleutels in waarvan je bij God niet meer weet van welke fiets, slot, kast, deur of schuur of koffer hij geweest is, maar die je dan toch niet weg durft te doen..Zegeltjes die nog geplakt moeten worden, rare dingen waarvan je ook echt niet weet wat het is of ooit geweest is, maar ook dit niet durft weg te gooien… Nou ja, dat blijft lekker hier liggen in dat laatje, ik zal het niet missen…
En, ik vroeg aan @Amsterdamskruisje, hoeveel aanstekers hij had gevonden… Ik tot nu toe 7… Nu die heb ik maar op de kamer van de zoon des huizes gelegd, alhoewel hij niet meer rookt nu maar iets anders doet om zijn tabak verslaving achter zich te laten. ( Lukt soms een week)
En nu ga ik dus weer verder. Weet je wat ook veel ruimte scheelt??? Je jassen in een vacuüm zak doen, met de stofzuiger slang de lucht er uit halen en hoppa, klein pakketje met heel wat wandel en voorjaars jasjes erin. Makkelijk met verhuizen..En ja, ik schiet zo langzamerhand op…En niet roken scheelt heel veel sopwerk, alles blijft tenslotte lekker fris en fruitig. Het scheelt parfum opspuiten, shampoo, was, kortom, blijf lekker gestopt…Fijne opgeruimde en rookloze dag gewenst,,,

Sarah13

26 dagen gestopt -

2 weeks notice

Lekker twee weken rookvrij.  Heel blij mee en kost betrekkelijk weinig moeite.  Begon wel te merken dat ik emotioneler ben.  Krijg je ongetwijfeld sowieso wanneer je stopt, maar dit was van een suspisieus kaliber.  Het janken ging me wel héél makkelijk af.  Om helemaal niks ook:
* Mooie liedjes die ik 7 keer na elkaar afspeel (Eigenlijk wil ik ze 70 keer na elkaar afspelen, maar dat doe ik niet want ik wil niet dat de onderburen aanbellen om te kijken of het wel helemaal goed met me gaat en ik mijn B.H. niet bovenop mijn trui heb aangedaan…).
* De verwelkte bloemen in een vaas op tafel die elke dag meer blaadjes laten vallen en me doen denken aan mijn eigen sterfelijkheid en het genadeloze verstrijken van de tijd (en die al lang in de groenbak hadden moeten liggen, maar ik wil er nog foto’s van maken en er melancholische gedichten over schrijven…)
* Dat ik het koud heb en voor warmte niet naar open armen, maar naar een thermostaat moet sloffen (om deze zin alleen al kan ik janken… en dat doe ik dan ook maar…)
* De energie en inspiratie die niet in golven, maar in horten en stoten komt en ik steeds maar niet te pakken krijg.
* Mijn moeder die ik steeds maar wil bellen, maar zelden bel.  (Hand me the fucking tissues…)
* Mijn stem die niet meer als mijn stem klinkt en mijn pafferige oogleden.
Wacht eens heel even… Ik herken dit…
Tijd voor bloedprikken…
Of ik de huisarts straks even wil bellen want mijn schildklier heeft een zenuwinzinking.

Amsterdamskruisje

71 dagen gestopt -

Simplify your life en the war of art: alles moet weg!

Het is winter (dus eigenaars van tuinen geloven het wel voor dit jaar) en ik rook niet meer dus ik heb zeeën van tijd tegenwoordig. Ik slaap uit, ga naar de winkels (kringloop!), lees boeken (ben zelfs weer lid geworden van de plaatselijke bibliotheek) en…ik ruim op. En niet zo’n beetje ook ! Ik ben haast niet meer te stoppen!

Geïnspireerd door het boek ’ Simplify your life’  en het boek ’ The war of art’  ruim ik alles op wat mijn doelen niet meer dient. De boeken zeggen me namelijk dat ik een omgeving moet creeeren waar ik ‘als vanzelf’ creatief word. Nou ja, dat het in elk geval gemakkelijker wordt om creatief te zijn en creatief zijn, DAT wil ik!  Creatief zijn kan trouwens van alles zijn: schrijven, plannen maken, schilderen, bedrijven opzetten, ware liefde vinden etc.etc.

Drie dagen lang ben ik al bezig om mijn woonvertrek en kookgedeelte te ontpuinen van alle kapottte en overbodige rommel. Ik ben zeer streng voor mezelf, nietsontziend bijna en gooi alles rücksichtslos weg.

Een paar voorbeelden:

-Een waxinelichthoudertje dat ik 20 jaar geleden gekregen heb van mijn stiefmoeder maar waarvan sinds twee jaar het dekseltje kapot is en dat alleen gemaakt kan worden door te lassen, iets dat ik teveel moeite vind voor dit object: WEG!
- Drie waxinelichthouders bekleed met leuke mozaïeksteentjes maar wel van die vriendin waar het heel vervelend mee is uitgegaan (Als je weer meeleest, btw, get a life):  WEG!
- Een ledstrip, ooit bij Aliexpress gekocht en die verstopt en geplakt achter een plank voor indirect licht had moeten zorgen maar die het met geen enkele adapter deed, de meegeleverde incluis: WEG!
-Een mok met een foto van Opa en Oma, 99 en 101 jaar oud, zittend op het bankje in het park bij het laatste station van hun leven, namelijk een verpleeghuis in Amstelveen maar wel met afgebroken oor? WEG! 
Sorry Oma en Opa.
Gelukkig heb ik een heel boek met foto’s van jullie, inclusief die foto van jullie op het bankje.

-Een heel klein garde-tje dat je waarschijnlijk moet gebruiken om melk voor een cappucino mee op te kloppen: zolang ik hem heb, nog nooit gebruikt: WEG!
- Een bieropener met de kop van een stier maar met het achterlijf van een naaktslak, verschrikkelijk lelijk en ook nog eens afkomstig is die van iemand die, achteraf gezien en goed beschouwd, wel zeker mijn leven ten nadele heeft beinvloed: WEG!
-Alle messen en vorken en lepels waar er maar 1 of 2 van zijn en waar ik geen idee van heb hoe ze uberhaupt in mijn leven en bestekla zijn terechtgekomen: WEG!

  Nadeel is wel dat er in de bestekset die overblijft, er slechts twee eetlepels zijn. Dat probleem moet ik dan maar fixen door er een andere set tegenaan te gooien,  want ORDNUNG MUSS SEIN (met als gevolg dat die 2 laatste lepels hoogstwaarschijnlijk dan ook het veld moeten ruimen maar nu hou ik ze toch nog maar even anders moet ik zometeen met een theelepel de soep naar binnen werken en zoveel tijd heb ik nou ook weer niet).

- Een wijnkurk aan een sleutelhanger: handig voor als je de kurk van de wijnfles kwijt bent (wat na sommige drinkgelagen natuurlijk mogelijk is) maar op de keper beschouwd, volkomen belachelijk: WEG!
Kijk, als het nou een schroefdop aan een sleutelhanger was (want dat soort wijnen slobber ik nu eenmaal naar binnen)  zou ik misschien meer moeite hebben gehad deze in de vuilniszak te gooien.

-Die ene theepot van de drie theepotten die ik maar liefst blijk te bezitten waar je niets anders kan doen dan theezakjes inhangen, net als die andere theepot die ik dus al heb maar waar je niet ook losse theeblaadjes in een zeefpilaar kan doen zoals die andere theepot: WEG! 
-Schaar met de punt eraf: WEG!
-Twee dezelfde messenslijpers:De mooiste blijft. De ander WEG!
-Alle glazen waar ik er niet meer dan twee van heb: WEG!
Behalve dan die twee whisky glazen die ik ooit in een set van vier heb gekocht maar waar alleen deze twee nog van over zijn. Als ik deze twee glazen nog eens vul met whisky ,  zal dat vast met een hele goede vriend zijn (moet de eerste vrouw die van whisky houdt, nog tegenkomen). Ik zal gezien de keuze van drank, overduidelijk met hem aan het doorzakken zijn en dus waarschijnlijk diepzinnig over het leven aan het praten zijn .Zo’n vriend heb ik nog niet maar wat niet is kan nog komen dat dus daar bewaar ik die glazen dan maar voor.

- Alle borden ? WEG! Het feit dat ze nog vies waren en dus nog afgewassen moesten worden, heeft mij waarschijnlijk, over de streep gehaald. Heb ze daarnaast ook nooit mooi gevonden, die borden. Ze hadden rare tekeningen in het midden, halve bedrijfslogo’s bijna en ze kwamen uit drie verschillende serviessets. Van geen enkele set waren er vier stuks aanwezig en dat is toch wel het minste. Dus weg er mee inderdaad. Moet nu wel op zoek naar nieuwe serviesset en was black friday-indachtig,  ook al op pad geweest. Heb bij Xenos en action nog geen servies kunnen vinden dat mij waardig is.Het is dat @Sarah13 (ja, wij hebben ook wel eens niet roken-gerelateerd contact) mij verbood om die drie schitterende en wit porseleinen plantenbakken en plantenbakonderschaal uit mijn tuin als servies te gebruiken anders had ik het ideale servies al gehad. Gisteren had ik die toevallig naar binnen gehaald om eens grondig schoon te maken en wat bleek: qua formaat (ik kan er makkelijk mijn hoofd in kwijt) en kosten (gratis want ooit tussen het afval van een rijk huis in Blaricum weggeplukt) komen ze toch aardig in de buurt! Kilo’s gemengd fruit zou er in kunnen. Twee hele kroppen sla! Niet eens gesneden!  Liters soep!  Hele familiezakken patat! Met gemak! Het hadden er alleen vier moeten zijn, potverdorie !

Nog veel meer spullen heb ik weggegooid, dames en heren, vier volle vuilniszakken vol.  Ik zal u de spullen en de redenen van weggooien besparen want anders komt dit blog nooit af.

Wat ik u wel nog wil meegeven, is dat het lijkt dat ik met alle nieuwe woon- en leef ruimte die ik ineens tot mijn beschikking heb, ook meer ruimte heb gecreeerd om adem te halen. Of zou dat misschien komen doordat ik alweer bijna 60 dagen niet gerookt heb?

Hoe het ook zij: een fijne avond gewenst!

En what the hell: ik wens u zelfs een fijn leven toe!

Jokija1954

2645 dagen gestopt -

Quote 2476

Jodie04

694 dagen gestopt -

Zondagmorgen

Het is muisstil rondom me… Nog geen verkeer op de weg, alles ligt volgens mij nog op een oor hier, en in de buurt. Ik ben vanaf 4 uur al klaar wakker, e, dan begin ik te malen. Vrijdag ben ik bij mijn ouders geweest, en het is vroeg ik weet het, maar ik kom er nu even 14 dagen niet, dus heb hun kerstboompje op gezet. Ze genoten er van. Ze worden broos, en helemaal mijn vader komt zijn stoel niet meer uit. Maar geestelijk nog op en top fit… Hij heeft Ischias, veel pijn, heeft fysio aan huis, en ook hebben ze een een tumor weggesneden, bij hem, huidkanker. Maar ja, hij is 95 en er wordt niets meer aan gedaan… Dat zouden we ook niet willen…Ik zou eerst 4 weken daar in huis gaan, in de tijd voor ik ter overbrugging voor een maand in een huis kan waarvan de bewoner weg is.. Maar dit gaat hem niet worden. Mijn moeder, zorgzaam als altijd, loopt de hele dag te vragen of ik dit of dat wil. Heel lief, maar teveel prikkels voor mijn ouders… Ik kan 100 keer zeggen, mam, als ik wat wil pak ik het wel.. Helaas, krijg je dit er niet meer uit op haar 93ste. Lastig, maar zorg wel dat ik in de buurt even onderdak vind… En zo al een beetje meer bij ze ben, wat ze heerlijk vinden…

Ik ben ook nog een keer naar mijn aanstaande woning ( kje) gaan kijken… Tis wel slikken… Het is erg oud, en houd mijn hart vast als het helemaal leeg is…Ik heb gevraagd aan de verhuurder of er nog wat aan gedaan wordt. Maar het antwoord was, wat je ziet krijg je… Tja… Toch denk ik, met een paar potten saus, een laminaatje in de beide slaapkamers, ik al weer wat netter zit In de woonkamer ligt al een houten vloer, nu leuk kleed erop, en tara…Hier en daar plafond vast zetten. Ik heb ook niet veel te eisen he, maar het is wel zuur…En voor mij een enorme test om te accepteren dat ik veel los moet laten. Met spullen heb ik dit niet zo.. Ik ben met weinig tevreden. Maar ik ben wel netjes, uhh te netjes, en hier zal ik een enorme veer in moeten laten…En dit kan me nog enorm bezig houden.. Ook is er geen wifi of aansluiting hiervoor.. Dus ze had het erover dat ik dit moest doen via een telefoonlijn… Maar wil geen vaste telefoon meer, en ook dit kan me aardig bezig houden omdat ik er geen verstand van heb…Nu, als ik de laatste maand voor ik er in kan dit allemaal weet uit te zoeken, komt het wel goed. Ik zie momenteel veel beren. Komt ook dat ik nog niets daadwerkelijks kan doen… Oftewel, het is een beetje chaos in mijn hoofd..

Ik ben in een grote kringloop geweest, en jeetje mina, ik schrik altijd weer wat voor goede spullen mensen toch weg doen…Ik weet zeker dat ik straks weer leuke spulletjes kan vergaren..Een beetje "Malle Pietje" zat altijd al in me…En nu komt het mooiste.. Ik had al wat dozen mee genomen om bij mijn ouders op zolder te zetten, met spullen die ik binnen deze 2 maanden nog nodig heb… Zit er in een van de dozen een bijna vol pakje, was wel open, West Light…Dat moet minimaal een paar jaar oud zijn, want West Light verkopen ze al een paar jaar niet meer… De verleiding was enorm. Ik heb net nog niet staan stampen op de grond van, ik wil het niet, ik wil het niet… En…. het pakje is onder de kraan gegaan, en heb het mijn ouders laten zien…Nee, ik wil het niet meer, maar oh, wat is het momenteel lastig… terwijl ik weet dat de onrust, het piekeren en denken er niet minder door wordt…

Gister ben ik weer thuis gekomen. We zijn in de avond naar de film gegaan. Penoza.. Ik vond hem wel goed, en kon zowaar mijn gedachten er bij houden… Maar het blijft lastig wonen nu voor me…

Vandaag ga ik mijn auto maar eens uitmesten en eens een goede wasbeurt geven. Beetje bezig blijven, om zo ook de conditie wat terug te krijgen. Van de week heb ik mijn longfunctie test, en allergie test… Ik ben nog niet erg tevreden hoe het gaat… Maar eerst een stuk met de hond nu..

Fijne rookloze zondag. Ik ga hier ook voor..

Zo even deze, voor ik met Cheer you up dansend naast Laika loop..

Kaatjekaka

1168 dagen gestopt -

Heerlijk avondje...

Mijn cadeautje van die lieve Sint..
Eerst heet water over zijn ruggetje gieten en dan toekijken hoe hij bloedend aan de rand van mijn kopje hangt… Wreed eigenlijk..
We hebben gisteren Sinterklaas gevierd met de familie van mijn kant. Het jongste kind is nog een gelovige.. erg leuk!
De spanning liep op, en toen werd er op het raam gebonkt!! 😱 Ohhh wat was dat!!!
Kleuter ging uit zn dak.. wij hebben een heel gezellige pakjesavond gehad. Erg gezellig, en waarschijnlijk de laatste keer dat er nog een gelovige kleuter bij is. 😁
Volgende keer is hij ook al groot genoeg om ingewijd te worden in de groep van mensen die ‘het al weet’..
Fijn weekend nog iedereen!
Ik neem maar es een kopje thee…

Lia1972

513 dagen gestopt -

Beloning 500 dagen gestopt

500 dagen gestopt

Op 30 Nov 2019

Happydepappy :)

Johnp2

63 dagen gestopt -

50.

Op weg👍
Begin gemaakt


Tegen een mooie Salvador Cortez aangelopen…maar meegenomen.
Heb nu geld over🤣😂

Jokija1954

2645 dagen gestopt -

Quote 2475