Recente blogs

Fantasia

2862 dagen gestopt -

Gezondheidsraad miskleun

Soms vraag ik me af , wat bezield ze toch. "Laten we de 60-65 jarigen gaan inenten want dan redden we de meeste levens" , zwakzinnig gezondheidsraad geleuter, je redt de meeste 60-65 jarigen door ze een verandering van levensstijl aan te bevelen, meer bewegen , minder drinken, gezond eten , niet roken. Je redt de meeste jonge levens door onderwijzend personeel te vaccineren zodat de kinderen weer zonder problemen naar school kunnen. onderwijs kan niet zonder contact en die jongeren hebben hun leven nog voor zich, daar zou de vaccinatie discipline op gericht moeten zijn om daar zo snel mogelijk weer te kunnen normaliseren. die 60-65 jarigen hebben hun leven al gehad en zijn in staat om zichzelf contactbeperking op te leggen als ze bang zijn om besmet te raken. Onderwijzend personeel kan dat niet en het is essentieel dat onderwijs doorgaat. Daarnaast zou ook het thuiszorg personneel eerst gevaccineeerd moeten worden. Ook zij kunnen contact niet vermijden en jammer voor die oudjes maar die meten dan maar ff wachten. Hierbij een oproep aan alle 60-65 jarigen die een oproep krijgen voor een vaccinatie om hun beurt af te staan aan onderwijzend personeel en thuiszorg medewerkers, die eerst. Maatschappelijk belang hoort voor te gaan hier, niet de oogkleppen motivatie van arrogante gezondheidsraad leden.
Werkelijk, die avondklok kan ik nog enigszins begrijpen hoewel de 0,0001 promille besmettingen die je daarmee voorkkomt de ernst van de maatregel nauwelijks rechtvaardigen , maar die vaccinatie agenda, absurd gewoon.
Ben benieuwd wat jullie daarvan vinden. Ik ben zelf 65 en ga die vaccinatie weigeren als niet eerst de beroepsgroepen die contact niet kunnen vermijden door de aard van hun werk eerst aan de beurt zijn. Dus eerst onderwijzend personeel, thuiszorgpersoneel en boa’s en politie , dan de de 25-60 jarigen en daarna de 60-65-jarigen.

PS. zo erg is een leven zonder roken niet, al went het wel , de eerste jaren denk je nog ,spannend ,wat gaat er gebeuren, maar na verloop van tijd merk je dat er niks gebeurt, alleen rook je er niet meer bij.Zelfde saaie leven als toen je nog rookte Je wort wel dikker, dus ......... :grin:

Sylvie

180 dagen gestopt -

De sigaret die niet bestaat

De laatste tijd heb ik best weer heel heftige zin, trek, lust in een sigaret. En tegelijkertijd besef ik dat die sigaret waar ik zo naar hunker niet meer bestaat. Die sigaret gaat me namelijk echt niet meer die euforie, dat geluksgevoel geven. Die sigaret gaat alleen maar heel smerig smaken en me juist een rotgevoel geven. Ik hunker dus naar iets wat er domweg niet meer is. En het is best heel jammer dat er niet zoiets is als wat ik ooit dacht dat de sigaret was. Een wondermiddel wat je zowel een geluksgevoel geeft als de stress verjaagt, je moed geeft, de verveling opheft etc. Als kind heb ik leren leven met het besef dat sprookjes niet bestaan, dat er geen tandenfee is en geen sinterklaas. Hoogste tijd om nu als volwassen vrouw eindelijk eens en voorgoed afscheid te nemen van die sigaret. Ophouden met smachten en hunkeren naar iets wat er niet meer is dus!!

Juf

6 dagen gestopt -

Gestopt...

Vroeger ook al maar nu is ‘t voor echt.

Kaatjekaka

1610 dagen gestopt -

Ploetertips enzo 😙

Hallo iedereen! 😃
Ik kom hier zo af en toe nog eens een kijkje nemen, en vandaag dus ook..
En wat valt me op?
Dat er best veel mensen zijn die weer wat gerookt hebben en een frisse herstart gaan maken, maar ook veel mensen die nog gestopt zijn maar zo zwaar aan het ploeteren zijn!
Dus ik dacht laat ik eens wat vertellen over dat geploeter, en al die moeite…
Bij mezelf was het in het begin echt drama! Ik vond niks meer leuk, mijn dagen waren grauw en langdradig.. mijn vermogen om ergens van te genieten was gewoon echt verdwenen! En ik dacht ook echt als dat zo moet blijven dan weet ik niet of ik dat wel wil hoor…
Maar ik had gehoord dat de eerste weken het zwaarst zijn, als ik die maar binnen had dannnnn.. dan werd het easypeasy..
Dus ik hoopte dat ik er dan vanaf zou zijn! Klaar! Basta!
En een tijdje afzien en tandjes op elkaar (kan er ook geen peuk bij) moet lukken toch?
Maar na die weken was het nog steeds sh*t…
Toen ben ik heel bewust begonnen om te kijken naar wat ik wèl wil, nl rookvrij zijn, en proberen om niet te denken aan dat wat je innerlijke kleuter staat te loeien want als hij/zij dat mag roken dan mag ik dat ookkkkk… stil kleuter, ik wil graag vrij zijn!
Ik ontzeg me niks, ik geef mezelf juist wat moois! Ruimte! Lucht!
Ik wil rust hebben, frisse lucht, onbekommerd kunnen onhelzen zonder stank, ik wil gezond zijn!!
Nou, dan nam ik vaak een glas water/thee/koffie. Of ik ging blazen door een rietje. Ademen op de manier van roken geeft verlichting van de stress!
Afleiding zoeken, ook een goeie.. sporten is ook fijn.. en SRB is een enorme hulp! Schrijven, lezen.. ik had het niet zonder gered hoor!
En soms at ik uit frustratie de hele koektrommel leeg.. ik ben ook maar een mens he..
En kreeg mijn man de volle lading want hij ‘mocht’ wel roken en ik niet en had hij wel in de gaten hoe moeilijk dat dan voor mij is ..je houdt helemaal geen rekening met mij enz enz enz. Lucht enorm op, is alleen niet zo geweldig voor de sfeer in huis.. raar he..
Na een pittig jaar had ik ineens het gevoel dat ik nu alles wel gehad had.. wat moet ik nog zeggen/doen.. ik kon het nu alleen, maar nog steeds was het niet iets wat ik gewoon vond. Ik dacht er nog best veel aan.
Maar denken is geen doen. Je mag het best denken, je mag zelfs zeggen dat je nu best had willen roken, dat helpt ook!
Maar dan niet doen natuurlijk…
Als de verleiding erg groot werd dan bedacht ik van als ik nu wel rook, hoe voel ik me straks dan? Is het dat waard? En wil ik dan voor mezelf alweer onderuit gaan? Dan zou je toch mega-erg balen…
En als ik het niet rook? Hoe voel ik me dan?
Trots? Sterk? Blij met mezelf? Nou dan…
Zulke dingen, even in gedachte stilstaan bij de gevolgen, dat helpt echt!!
Nu is het voor mij allang weer makkelijk.. zolang ik die deur maar dicht laat.
Maar als ik er ééntje zou roken.. ik sta dan niet voor de gevolgen in.. dus ik doe het gewoon niet.. 😉
Ik wens iedereen veel kracht, sterkte, moed, gezondheid toe!
En een elleboog-groetje van mij (covid-veilig) 😁
Stay safe!

Minous47

138 dagen gestopt -

Bloeddruk.

Sinds vorige week aan de bloeddruk verlagers.
Was steeds heel erg duizelig en had constant het gevoel tegen de vlakte te zullen slaan.
De laatste weken een paar keer mijn bloeddruk laten meten en die zat tegen de 100/190.
Dat is natuurlijk veel te hoog.
Was al bezig met afvallen en stoppen met roken is in dit geval ook een goede zaak, maar desondanks werd mijn bloeddruk niet lager.
Vandaar die medicijnen.
Wat de oorzaak is, is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk heeft het met de overgang te maken.
Hopelijk ga ik me snel wat beter voelen.
Momenteel veel last van bijwerkingen (hoofdpijn en duizeligheid!) dus ik zit wat in de lappenmand.
Het lukt me net om ‘s morgens te werken, maar dan ben ik de rest van de dag kapot.
Ben een echte bankhanger momenteel.
Maar het is wat het is enne…Ik rook niet!!!!.

Jojo67

26 dagen gestopt -

Gestruikeld en weer door

Vorige maand flinke ruzie met zoonlief, ik wist op dat moment niet hoe of wat te doen. Huilen, stress en onzekerheid. En daar kan ik heel slecht mee omgaan. In mijn jeugd een hoop shit meegemaakt, weinig zelfvertrouwen opgebouwd en sta daardoor vaak niet sterk in mijn schoenen. Ik was op de goede weg met stoppen maar ben door die ruzie af en toe een sigaret gaan roken. Toch besloten om de teller door te laten lopen maar nu, na meerder sigaretten, weer besloten om helemaal opnieuw te beginnen. De ruzie is gelukkig weer bijgelegd dus het is weer rustig.
Om 12 uur een sigaret gerookt en nu de teller aangepast. P heeft middagdienst en als hij niet thuis is heb ik geen behoefte om te roken. Het is zo verdomde lastig om te stoppen als er een roker thuis is. De stap om naar de winkel te gaan is veel groter dan ‘even naar de schuur’. Ik baal enorm van mezelf, het ging zo goed. Halve pleister geplakt en ik ga er voor.
Ik weet dat ik mijn naam eer aan doe, maar voor mezelf wil ik nu rookvrij blijven en een kloppende teller hoort daar bij.

Mivida50

28 dagen gestopt -

Terugval

Ik heb een terugval gehad
Ik was 28 December weer gaan roken
Ik kreeg weer wat stress te verwerken en al heb het niet geholpen tegen de stres maar je doet het dan toch
Het lijk bij mij wel zelf vernieteging
Roken is dat ook
Ik ben zondag 31 januarie toch weer gestopt
Dus zet ik de teller maar op 31 januarie 2021
Ik heb in 2020 8 maanden niet gerook 4 maanden wel gerookt
Dit jaar hoop ik toch echt te kunnen zeggen dat ik 11 maandem niet heb gerookt en 31 januarie 2021 1 jaar rook vrij bent
Want dit schiet op zo
Ik ben er nu al lang mee bezig pfff
Ik ga maar wandelen de frisse lucht in. en me hoofd leeg maken 😊

Lia1972

955 dagen gestopt -

Ik heb het zwaar...

Ruim 900 dagen op de teller en ik heb ‘t zwaar.

Ik behoorde bij degene die het Covid vaccin kregen op de 18e januari. Een feestdag die ik ook spannend vond…

Van tevoren overleg huisarts, apotheek en arts ter plekke van prik locatie, zij gaven allen hun fiat. Maar ik moest wel een half uur blijven zitten ivm eerder door mijn eerder vertoonde reacties op meerdere vormen van medicatie en voeding…

Kort gezegd: ik werd binnen 5 minuten niet goed. Ik moest mee naar de ggd arts, Antihistamine tabletje, mijn puffen en veel water hielpen niet. Analfalactische shock, epi pen… En afgevoerd met de ambu….. Wat om 9 uur met euforie begon sloot ik af om 18 uur toen ik het ziekenhuis uitliep.

Doorverwijzing umc en na veel telefonische consulten, het lareb, ggd etc. kan ik niet anders zeggen dat er overal spoed achter zit…

En nu stand van zaken: moe, heel moe.
Ik ben me rot geschrokken. En zit inmiddels in de molen van het ziekenhuis.
Dit houdt in alles wordt getest op allergie. voeding en medicijn soorten,  stoffen die in het Covid vaccin zitter etc. En mijn immuunsysteem wordt onder de loep genomen…

Donderdag een dagopname de 2e vacinatie Pfizer mag ik niet meer. Maar ik krijg dan een krasje met een druppel met pfeizer. Men start daar met vaccineren en kunnen dan daar mij mee testen. 1 druppel is al genoeg
Tevens word ik geprikt op antistoffen etc. En dan dan wordt ik gemonitoord. Ik reageerde absurd en roep al langer dat mijn lijst intoleranties groeit. Dus antwoorden wil ik graag :)

De een zegt overgang en hormonen, de ander PDS, die bewezen is, de ander zei het hoort bij de overbelasting. Mijn onderbuik gevoel zegt er is iets compleet mis met mijn weerstand.

Ondertussen loopt de spanning op, donderdag kan wel eens heftig worden. Ik vreet me ondertussen klem. Serieus… gisteren 3 slavinken op. Het was dát of die peuken van mijn dochter. Vandaag krijg ik die witte rakker met het gele kraagje niet uit mijn hoofd.

Nico en Tine doen alsof ze mijn beste vrienden zijn. Nou als dat mijn vrienden zijn… dán heb ik geeen vijanden nodig.

Mentaal wil ik sterker zijn dan dit. Maar het lukt me niet. 2020 een overbelasting gehad, veel uit het verleden "opgeruimd", mentaal zoveel sterker uit de strijd gekomen.

In november het vermoeden van een trombosebeen. Acuut gestopt met de pil. Bloed week iets af qua stolling, gelukkig geen stolsel te vinden bij radiologie. Zware luchtweginfectie erover heen, binnen een paar dagen was weerstand weg. Hoppa prednison en meer puffen en rust. Maar gelukkig geen Covid!

Ik verzorgde Covid patiënten, dus zo verheugd dat ik bij de 1e groep zat die mocht…
2021 dat zou mijn jaar worden… En nu, nu ben ik teleurgesteld in mijn lijf en in mijn veerkracht.

S(toppers), echt geloof me blijf waakzaam. Want het is soms na een poos een heel gevecht…..

Stitch

77 dagen gestopt -

Beloning 50 dagen gestopt

50 dagen gestopt

Op 01 Feb 2021

Zo, de eerste 50 dagen weer overleefd. Heb me bewust stil gehouden op dit blog sinds ik gestopt ben. Behalve mijn respect tonen heb ik geen reactie gegeven of mijn vorige beloningen geplaatst. Moeilijk uit te leggen wat daar de reden van is. Misschien niet voldoende vertrouwen in het stoppen of bang dat ik er dan juist veel over na ga denken. Het is mijn zoveelste stoppoging, en ik wil zo graag dat het lukt. En ja, ik weet dat ik die ene nooit moet roken, maar ik weet ook dat ik stront eigenwijs kan zijn. En als ik vind dat ik moet roken ga ik ook roken. Ik mag roken, heb nog sigaretten liggen zo voor het grijpen in een la, maar geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Ik hou me vast aan een blog dat ik las van @Overthehill geloof ik. Dat je na 196 dagen een soort grens bereikt dat je dan zo gewoon bent om niet te roken dat het normaal wordt. Dus is dat mijn tweede doel. Mijn eerste doel is 110 dagen halen. Want na 100 dagen ging ik de vorige keer de mist in. Hoogmoed komt voor de val. Dus ik stel me deze keer bescheiden op.
Nu even genieten van die 50 dagen samen met nog een paar zag ik. Jullie ook gefeliciteerd. En voor iedereen een fijne avond.

Sara1963

77 dagen gestopt -

Beloning 50 dagen gestopt

50 dagen gestopt

Op 01 Feb 2021

Jeetje, de 50 dagen grens zojuist gepasseerd. Zo blij met deze mijlpaal. De afgelopen weken zijn snel voorbij gegaan maar wel met pieken en dalen.  Gelukkig heb ik de dalen overleefd en kon snel weer terugklauteren of springen vanuit deze dalen.  Het zijn vaak van de hele kleine gedachten die dan toch groter en groter worden en me zelfs een keer zo ver hebben gekregen dat ik al op weg was naar de supermarkt…. Waarom probeert je lijf je toch weer aan de nicotine te helpen terwijl datzelfde lijf toch veel beter als ik zou moeten weten dat t helemaal niet goed is om te roken. Ik ga positief door naar mijn volgende doel….

Janonimus

79 dagen gestopt -

Beloning 50 dagen gestopt

50 dagen gestopt

Op 30 Jan 2021

Zo! Eerste 50 dagen zijn weer een feit….deze keer echt zonder trek…het rouwproces is geloof ik ook verwerkt…nog steeds ervaar ik het als opluchting en vrijheid…Hoop echt dat dit mijn laatste afkick was…maar dat weer je nooit…mocht ik ooit weer trek krijgen, raad ik mezelf aan om dit tekstje weer op te zoeken…op naar de volgende mijlpaal! Dank voor het lezen…Heb een mooie dag nog, geniet van je vrijheid, en sterkte mocht je aan het worstelen zijn!

Camieltje

299 dagen gestopt -

Bevallen van een rookloos leven...

9 maanden gestopt nu, net zo lang als het nodig was om tot wording te komen na een ongetwijfeld wilde vrijpartij van mijn ouders in de echtelijke sponde lang geleden.

Ik voel mij ook echt met regelmaat pas geboren in het nieuwe niet roken leven. Nu dit leven wel dodelijk saai kan aanvoelen met die lockdown en die avondklok denkt iets in mij soms ‘ach wat maakt het allemaal uit laat ik maar weer gaan roken’. Of ‘even roken om afstand te nemen van mijn werk…’. En het is natuurlijk zo gedaan: 200 stappen tot een nieuw begin van de verslaving bij de supermarkt of benzinepomp.

De ervaringen zijn wisselend hier op het forum, bij sommigen is het na enkele weken rustig anderen zijn echt lang bezig om het achter zich te laten. Ik moet het niet roken echt veroveren. Schreef ik een paar weken geleden nog ‘meneer mooi weer - het gaat zo makkelijk’ en hupla daar is ie weer. Ik ga het niet meer doen hoor, dat staat vast. En ik vind het ronduit smerig en stom. Maar ik moet het echt van de lange adem hebben om het helemaal uit mijn systeem te krijgen en heb allang niet meer de illusie dat ik morgen wakker wordt en dat het helemaal weg is.

Dus net als @Kikker15 en @Ladygogo hoop ik dat ik na xxx dagen kan zeggen dat het gewoon klaar is. Tot die tijd zal het nog wel met regelmaat een potje knokken worden. Het zal zeker de moeite waard zijn.

Broeder30

58 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 31 Jan 2021

Hoppa! Die is ook binnen!! Heerlijk! Er zijn steeds minder momenten waarop ik denk aan een sigaret. En als ik eraan denk is het even zo vlug alweer weg.

Kikker15

778 dagen gestopt -

Beloning 750 dagen gestopt

750 dagen gestopt

Op 30 Jan 2021

Nog maar een pas te gaan…

Ja het is nu niet moeilijk meer, mijn verstand is weer helemaal helder geworden in die 750 dagen. Dus gedachtenkronkels blijven weg.  Dat scheelt een hoop want ik weet ook dat als ik één trekje zou nemen ik weer bij nul kan beginnen, en die ellende wil ik mezelf graag besparen.
Soms een vaag gemis, maar daar is goed mee te leven.
Blij dat ik me door de afkick heb geworsteld het is onvoorstelbaar de moeite waard. Ben een stuk relaxter geworden😅