Recente blogs

Kaatjekaka

1116 dagen gestopt -

Oeh... Er komen leuke cijfertjes aan..

Kijk maar es wat een leuke cijfers ik zowat heb…
Nog eventjes geduld, maar als ik goed oplet zie ik straks misschien wel dit:
Dagen niet gerookt: 1111
Aantal sigaretten niet gerookt: 22222
Geld bespaard: โ‚ฌ55555,-
Ik ben er bijna zie je?

Ik kan het maar beter nu vast hier neerpennen (nou jaahh.. niet pennen, eigenlijk typen ๐Ÿ™‚) want ik ken mezelf.. zit ik de hele tijd in de gaten te houden of ik er al ben en dan doe je heel eventjes iets anders, met je werk bezig zijn om maar eens wat te noemen, en dan hup! ben je ineens al over dat leuke getalletje heen gegaan…
Dan vind ik dat zo jammer, ik ben dol op leuke getallen!
Dus tadaahhhhh.. hier zijn ze dan, ik haal ze allemaal binnen nu en een paar uurtjes! ๐Ÿ˜ƒ
Vandaag wordt zowiezo een leuke dag, want vanavond na het werk gaan we met de collega’s uit eten.. er neemt iemand afscheid en dat vieren we met een etentje.
Stom is dat eigenlijk, want wij vinden het niks om te vieren… we hadden liever dat ze niet weg gaat! Maar goed, we vieren dan maar gewoon de nieuwe stap in haar leven, altijd wel iets te bedenken wat je vieren wil toch ๐Ÿ˜ƒ
Dus ik heb wel zin in vandaag, het wordt vast een fijne dag.
En niet vergeten he:
Het is net zo leuk zonder peuk! ...Nee, leuker…. ๐Ÿ˜‰
Fijne dag allemaal piepeltjes…๐Ÿ™‹๐Ÿผโ€โ™€๏ธ

El71

35 dagen gestopt -

Echt?? Nou nog even en ze schatten me 10 jaar jonger๐Ÿ˜‰

Prijsbeest

21 dagen gestopt -

Beloning 300 peuken niet gerookt

300 peuken niet gerookt

Op 16 Oct 2019

300. 300…

Jokija1954

2592 dagen gestopt -

Quote 2431

Rinzwind

235 dagen gestopt -

Eerst minderen

Ik heb nooit echt veel gerookt. Op mijn โ€œrooktopโ€ rookte ik nog geen 10 sigaretten op een dag. Alweer jaren geleden besloot ik dat ik dat veel te veel vond en ben ik fors gaan minderen.
Van het ene op het andere moment veel minder roken blijkt bij mij niet te werken. Daar ben ik niet sterk genoeg voor. Daarom heb ik het langzaam, sigaret voor sigaret, afgebouwd. Dat werkte voor mij veel beter.

Ik begon ermee om peuken tijdens de koffie- en lunchpauzes over te slaan. Dat was even wennen, maar dat ging nog best goed, want ook dit deed ik stap voor stap. De eerste pauze niet roken, maar de volgende pauze wel weer. Pas toen ik gewend was, nam ik een volgende stap. Etc.

Eรฉn van de โ€œgouden regelsโ€ die ik destijds instelde, is altijd van kracht gebleven: ik rook niet voor 17.00 uur. In het begin was dit heel erg moeilijk om me aan te houden. Maar toen ik eenmaal hieraan gewend was, heeft deze regel me ontelbare keren gered van โ€œzwakke momentenโ€. Slechts enkele keren heb ik deze regel gebroken, zonder uitzondering waren dit Bijzondere Omstandigheden.

Jojo67

27 dagen gestopt -

Vandaag 3 weekjes

De dagen lijken wat langer te duren, nog regelmatig op de klok kijken en uren tellen. Ik weet dat dat snel minder wordt maar nu is het nog een reminder. Weer een uur erbij, of 2 of 4.
Daarom ben ik blij dat ik om 8 uur gestopt ben, ik sta tussen 7 en 8 op en hoppa, weer een dag erbij. Net wakker als ik een nieuwe beloning heb verdiend, heel handig. Voor de rest gaat het goed, ik post het iedere week op Fb. Als je het stoppen ‘wereldnieuws’ maakt denk je nog een keer extra goed na voor je weer zou beginnen. Althans, ik wel, ben vaak genoeg op mijn muiltje gevallen. En de likes helpen ook wel mee, krijg ik de vraag ook niet meer of ik nog steeds gestopt ben.
Maar ik merk nu al dat ik er echt klaar mee ben. Ik heb een nieuwe agenda voor 2020 gekocht bij de Lidl. Op de kaft staat: Elke dag is een nieuw avontuur. Dat sprak me meteen aan. In de agenda staat een vakje Projecten. Gestopt blijven, check. Een vakje Hier wil ik vanaf. Roken/hoesten, check. Iedere week heeft een inspirerende spreuk/ tekst. De eerste week in de agenda, maandag 30 december heeft als opsteker: Kijk niet achterom, de toekomst ligt voor je. Ik ben klaar voor een rookvrij 2020 geloof ik :)

Exit

21 dagen gestopt -

Dag 15

Vandaag een heel lief kaartje ter aanmoediging van mijn lieve zus en zwager ontvangen en daf motiveert weer om door te zetten. Heb deze dagen zo een zin in ff een sigaretje vd "gezelligheid"...ik mis dat ineens…niet de sigaret an sich maar de handeling v ff gezellig een sigaretje doen..slaat nergens op maar ja…..denk t wel vaak ineens. ๐Ÿ™.

El71

35 dagen gestopt -

4 weken

En toen ,was ik toch een maand verder. Een maand niet gerookt! Trots ?....dat zeker!
Nu wat meer energie, goed slapen en dan ben ik helemaal happy.

Quidam

1146 dagen gestopt -

Ook ik ben nog steeds gestoptโ€ฆ.. ;)

Niet alleen gestopt met het roken van zware shag, maar ook gestopt met het gebruik van testosteron en beide keuzes hebben mijn gezondheid goed gedaan.  :)

Nu zegt het gebruik van testosteron in mijn ogen net zo min iets over mijn identiteit als dat het fenomeen roken/niet roken dat zegt al zijn de meningen over dat laatste qua identiteit dan aardig verdeeld. Zie het blog van @Mies en ook de reacties daar onder.

Wat wel iets zo niet alles zegt over mijn identiteit en dus over mij als persoon, is de naamswijziging die ik 5 jaar geleden liet doorvoeren op/in mijn geboorteakte. Ik heb daar dan geen ‘beschuit met muisjes feestje’ voor gegeven, net zo min als ik dat heb gedaan op de dag dat ik dat eerste testo gelletje op mijn bovenarm smeerde. Een gebruik die toch vaak voorkomt bij Transgenders als ze een bepaalde stap hebben bereikt.

Mijn beslissing en keuze om 8 jaar geleden te beginnen met testosteron is in die zin net zo onbelangrijk voor mijn identiteit geweest als mijn beslissing en keuze om te stoppen met het gebruik er van wat vandaag dus 1 jaar geleden is. Het was in beide gevallen gewoon even wennen en afwachten wat het met mij qua uiterlijke kenmerken zou doen. ( wat ook al zoโ€™n vreemd dingetje is, maar dat voor nu even terzijde)

Nu heb ik mijn identiteit in die zin dan ook nooit laten afhangen van iets wat ik al of niet deed en ook niet van hoe ik er al of niet uitzag. Dat anderen daar dan graag hun zegje over willen geven en labeltjes willen geven en plakkertjes willen plakken of stickertjes op willen drukkenโ€ฆ.. Of dat echt mijn probleem is kun je je dan natuurlijk ook afvragen. ;)

Zo heb ik bijvoorbeeld ook niets met de zin ‘geboren in het verkeerde lichaam’. Dat mijn lichaam wat aangepast mocht worden aan het beeld wat ik had, ja dat was mij duidelijk, maar dat was het dan ook wel. Dat bijvoorbeeld een genderteam dan zegt dat ik niet Transgender genoeg ben als ik niet aan de hormonen wil, zegt in mijn zin net zo min iets over mij, maar alles over het beeld wat zij hebben over hoe een Transgender er in hun ogen (beeldvorming) uit dient te zien.

Sinds mijn uiterlijk beeld dus weer deels terug veranderd is, is het wel zo dat ik mijzelf meer herken. En misschien is dit dan dat stuk wat geรฏnterpreteerd kan worden als gelijkend op hoe veel mensen het ervaren als zij van roker naar niet roker transformeren. Maar of je dit dan moet zien als identiteit of als identiteitsverandering? Daar heb ik geloof ik een andere mening overโ€ฆ.. ;)  :)  :lol:

Gloria Gaynor โ€“ I Am What I Am (lyrics)

Exit

21 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 15 Oct 2019

Yeahhhhhhhh i did it

Aagje47

1736 dagen gestopt -

Barre winter

Vandaag kreeg mijn man het dringende advies van de POH (praktijk ondersteuner huisarts) om nu eindelijk te stoppen met roken. Ik juich dat van harte toe, natuurlijk, maar ik zie tegelijk als een berg op tegen de uitvoering van dat advies. Ik voorzie een barre winter met veel fysieke en mentale klachten bij mijn P. (bijna 80) die al zโ€™n hele volwassen leven rookt. Hij is nu al nukkig en schuift de beslissing voor zich uit. Ik durf niet te pushen, wil het wel graag een beetje gezellig houden. Wat ik dus nodig zal hebben is een heleboel geduld als ik het stopproces nog een keer moet doormaken, maar nu vanaf de zijlijn. Extra complicatie is dat we allebei met pensioen zijn, dus zo ongeveer de hele dag in elkaars gezelschap verkeren. Verbaas je dus niet als ik de eerstkomende tijd hier kom klagen, of om wijze raad vraag.

Trixegstorf15

22 dagen gestopt -

14 dagen

Jippy gaat nog steeds goed.
Soms effe een Grrrrrr
Maar dan gaat het weer๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Jokija1954

2592 dagen gestopt -

Quote 2430

Angelaa

158 dagen gestopt -

Ik ben nog steeds gestopt! :-)

Ben hier niet meer zo actief! Maar ben nog steeds gestopt hoor!! ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช