Recente blogs

Anna30

2860 dagen gestopt -

Dag 2853 🍀🍀🍀

Goedemorgen,

Gedachte van de dag;

Spirituele liefde,

Net zoals een vlieger hoog vliegt, alleen vastgehouden door een touw, kan ons intellect de hoogten van wijsheid bereiken, alleen door de draad van spirituele liefde.

Iedereen een goed begin van de maandag .🧞‍♀️

Jurgens

686 dagen gestopt -

Zucht

Nu aan het eind van de naderende nacht de werkweek weer daagt, kijk ik even terug op het weekend. Gisteravond hadden we een verlaat kerstdiner bij mijn broer in Bennebroek. Omdat het ruim na kerst viel, was er geen sprake van plichtmatig aanzitten (in mijn geval dan toch) en was er een opgeruimde stemming. Lekker gegeten, goede gesprekken, een vette lach en een moment van stilte. We zien elkaar niet vaak (mijn schoonzus en ik schieten elkaar liever af dan dat we zoete koekjes bakken) maar als ik mijn broer zie dan gaan we gewoon weer verder met ouwehoeren en lachen waar we de vorige keer waren gebleven. Hij verbaasde zich oprecht over het feit dat ik gestopt ben met roken: dat geeft de onderlinge betrokkenheid wel goed weer. Mijn ouders zijn al blij als de "sfeer" goed is (los van onderhuidse spanningen en moordende blikken) én iedereen zijn best heeft gedaan om iets lekkers op tafel neer te zetten. Een hoop drank, dat ook. Dat was voorheen mijn overlevingsstrategie tijdens kerst: 3 flessen wijn en een bel calvados. Maar ik drink niets meer en kan niet meer in de tuin gaan staan met een peuk, dus geen uitwegen meer. Nu is het weer achter de rug en hoef ik er niet meer tegen aan te hikken. In het morning after appje van mijn moeder stond: " Wij vonden de sfeer heel goed en iedereen had zijn best gedaan". Een score van 10 uit 10. Volgend jaar weer: ik kan niet wachten!

Jokija1954

2688 dagen gestopt -

Quote 2520

Ronaldo

21 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 19 Jan 2020

En dat is week twee! Gaat goed, ondanks dat ik gisteren met uitgaan wel zin had in een peuk. Maar gelukkig niet aan toegegeven. Op naar week 3!

Flore1178

18 dagen gestopt -

Gestopt!

Kwitter

Bij het wakker worden deze morgen is het er weer. Onrust. Ik moet uit bed.
Ik hoef eigenlijk helemaal niet uit bed. Ik heb zeeën van tijd vandaag. Maar het is juist die onrust die zegt eruit te moeten. Naar beneden voor een kopje koffie en een ….. Nee dus. Geen sigaretje meer.

Tien dagen geleden rookte ik mijn laatste sigaret. Een langgekoesterde wens, maar ergens ook weer niet. Want waarom stopte ik niet eerder? Waarom niet jaren geleden al? Of gewoon, zoals de meeste mensen met een datumprikker, goed voorbereid.

Er zijn honderden momenten of aanleidingen geweest om te stoppen met de gewoonte die roken heet, maar niks weerhield me ervan.
Grauwe tint, slechte conditie, veel te duur, het mag nergens meer, kinderen die het me honderden keren vroegen, stinkende kleding, stinkend haar, slecht voor je gezondheid, zelfs een soort schaamte over het feit dat je rookt. In paniek als ik geen sigaretten had en daarna in paniek over de ontbrekende pepermuntjes in mijn tas.
En natuurlijk weet ik, zoals iedere roker weet, dat het slecht is voor je, dat het niets voor je doet, dat het alleen maar geld kost. Maar toch!
Het monster dat nicotine heet, riep te hard.

Ik heb echt wel intenties gehad. Wel duizenden. ‘Morgen stop ik ermee, en nu echt!’ Maar dan werd het weer morgen en rookte ik vrolijk door.

Dat ik nu gestopt ben komt dus ook voor mij eigenlijk als een complete verrassing. Tandpijn was de aanleiding. Een stekende diepe pijn in mijn linker voortand, die me maar liefst drie keer in één week naar de tandarts liet gaan. Een dode tand nog wel.
Er bestond, zo bleek geen redding meer voor die tand. Eruit was de enige optie. En omdat het hier dus niet zomaar om een achterste kies gaat ofzo, en het aangezicht van een persoon best wel raar wordt zonder voortand had ik niet veel keus.
Een implantaat moest het gat gaan dichten.

‘Ja heel vervelend beste Flore, maar dan ben je wel van al het gedoe af. Het enige dingetje is wel dat je moet stoppen met roken. Zo’n implantaat moet vastgroeien in je kaakbot en dat gaat niet als je blijft roken.’

Top! Dus én ik ben ik een sloot geld kwijt aan een ijzeren schroef in mijn kaak, én ik moet stoppen met mijn enige ‘guilty pleasure’?

‘Tja het is óf een mooi gezicht, óf een tandje vastgeplakt met kukident kleefpasta op je 41ste.’

En dus reed ik met een tas vol pijnstillers, antibiotica en een afspraak bij de implantoloog naar huis. Hier lag mijn pakje sigaretten met smacht op me te wachten. Ik rookte de laatste twee in het kartonnen doosje achter elkaar op en keek nog een keer goed in de spiegel. Die tand!

En dat was dat! Mijn implantaat zit er inmiddels een week in…. De pijn is zo goed als weg EN …. IK ROOK NIET MEER!

We zijn tien dagen onderweg. En mag ik eerlijk zijn? Het valt me reuze mee. Ik heb zelfs nog niemand vermoord.
En in de ochtend? Dan drink ik tegenwoordig thee.

Anna30

2860 dagen gestopt -

Dag 2852 🍀🍀🍀🍀

Goede morgen.

Gedachte van de dag;

Geen klachtenzone,

Als je het leven nadert en klaagt over wat er ontbreekt, zul je ontevreden zijn.
Tevredenheid komt van het weten dat dingen altijd kunnen worden verbeterd, maar tegelijkertijd waarderen wat goed is in het leven, op dit moment.

Gezellige Zondag.🧞‍♀️

Badmom

roker -

Ik wil niet zeggen dat ik 30 jaar (ge)rook(t) hebt

Ze 1924858383e x dat ik ga stoppen, niemand gelooft mij nog wanneer ik het weer eens roep, ja 1 dag, 2 dagen en dan koop ik weer shag.
Waarom zou het nu wel lukken?
Ik ben al vrij lang helemaal flauw van roken, alles stinkt, kost een vermogen en voldoening heb ik er al helemaal niet meer van.
Uiteraard typ ik dit met een peuk in mijn handen.
Ik rook in de keuken met de tuindeur open en toch ruik ik het in het haar van mijn kinderen.. ik schaam mij kapot.
Ik heb allerlei middelen eerder ingezet maar dat gaf mij niet het extra zetje om door te zetten met stoppen.
Nu via de huisarts Champix gekregen, maar ik zal het toch echt zelf moeten doen.
Ik heb alle redenen om te stoppen en de enige redenen om door te gaan is eigenlijk het metime, onvluchten van alle verplichtingen even alleen ik en mijn peuk…. ik lieg dat ik barst, want de kinderen zoeken steeds mijn aandacht, zelfs even rustig op de wc zitten zit er niet in… hoppa metime is geschraps van het doorrokenlijstje… die is nu leeg.
Nu meteen stoppen? Echtniet, ik mag nog 5 dagen roken

Jodie04

737 dagen gestopt -

Yeehhh 2 jaar vandaag gestopt..

Vandaag is de dag, hij komt maar een keer…. ect… En ja, vandaag is het de dag dat ik 2 jaar geleden een, tot op heden, laatste sigaret weg gedampt had… En er nooit meer een wil aansteken…Niemand in mijn omgeving, en eerlijk gezegd ik zelf ook niet, had verwacht dat het me zou lukken…Altijd weer ging ik de mist in, soms na een jaar gestopt te zijn… Dat was niet erg motiverend…..Als ik hier blogs las van gestopte die schreven: " Voor mij nooit meer een sigaret, dacht ik: " Jaja", Zeg nooit nooit!!!... Maar ik zag dat het ze lukte, zelfs honderden in de laatste 13 jaar….. Stikkend van jaloezie dacht ik, waarom lukt het mij dan toch nooit???.Ben ik nu echt de zwakste schakel??? Ben ik echt zo’n zacht gekookt ei, die niet door kan zetten??? Als ik dan weer stopte, schreef ik nooit: "Voor mij nooit meer een sigaret"... Dat dorst ik niet, simpel omdat ik niet wist of ik het waar kon maken… Maar…. er kwam een kentering… Een paar maanden terug, ik kreeg meer zelfvertrouwen in dit stop gebeuren, het proces dat stoppen met roken heet….En heel voorzichtig, ook mede door de opvlammende astma, kreeg ik stilletjes het idee dat ik echt nooit meer roken wilde.. En dorst dit zelfs op te schrijven een keer. Natuurlijk is de stok achter de deur mijn slechte longen, mijn long inhoud, mijn nu weer zeer slechte conditie..Ik baal hier enorm van. Zat weer op een uur wandelen. Helaas moet ik dit alweer halveren… Het is wel ontzettend jammer, dat ik nu "gestraft" word voor mijn goede inzet…

Toch, schijnt dit vaker voor te komen, bij hardnekkige stevige rokers… Eerst een paar jaar wat slechter en wat ongemakken, om daarna weer helemaal op te knappen. Ik houd me hier maar aan vast. Ik wil tenslotte wel beloond worden, want heb erg af moeten zien…
Veel stress momenten gekend, zelfs sigaretten in mijn hand gehad, toch altijd de kracht gehad om het NIET te doen…

Inmiddels door al mijn stop acties wijzer geworden…Als je stress hebt en gaat roken, word je niet rustiger, maar juist nog opgefokter… Verdriet haalt het ook niet weg, als dat zo was zou heel Nederland roken, want iedereen heeft wel eens verdriet. Een niet roker kan net zoveel mee maken als een roker…Zo ook met stress, je krijgt er nog meer stress bij.. Misschien juist door je kop niet met zoveel rook gevuld te laten zitten, verwerk je alles helderder, ziet het helderder.. En zo kun je nog trotser zijn, dat je er uit komt zonder rook om je heen en in je longen. En, op zich een heel fijne bijkomstigheid, ik heb al zoveel leuke dingetjes kunnen kopen van mijn niet rokers geld…En je houdt echt extra geld over, ( Nou ja, haha, dat is een ander onderwerp ) naast het niet roken van de sigaretten.  Wat dacht je van al die potjes kauwgom die ik overal had liggen, je doet 4 keer langer met je parfum, je hoeft niet iedere dag je haren te wassen, dus scheelt shampoo en conditioner, het scheelt je poest werk in huis, dus schoonmaakmiddelen, ect ect..

Kortom, ik ben blij dat ik doorgezet heb. Dat ik hier lekker mijn lange epistels neer kon pennen, en nog doe. Mijn motivatie haalde , en haal, uit de vele leden die hier schrijven en reageren, en daarom ook wilde doorzetten. Ik ook een voorbeeld wil zijn, voor nieuwe leden, die logisch soms nog denken, ik kan het niet… En jullie, maar zeker ook mezelf, niet wil teleurstellen…Maar zie mij… Nu 2 jaar verder, en zo ongelooflijk trots en gelukkig met het feit dat ik al 2 jaar niet rook. En bij deze teken ik er nog een jaar niet roken bij…

Jokija1954

2688 dagen gestopt -

Quote 2519

Sarah13

70 dagen gestopt -

Mijn plakboek

Eliza

19 dagen gestopt -

Beloning 10 dagen gestopt

10 dagen gestopt

Op 18 Jan 2020

Yes, de dubbel cijfers!
Voelt heel goed☺️

Anna30

2860 dagen gestopt -

Dag 2851 🍀🍀🍀

Goedemorgen,

Gedachte van de dag;

Harmonie,

Zelfs als een ander persoon een wereld lijkt die losstaat van jou, vind je een brug.

Een mooie rookvrije zaterdag 🧞‍♀️

Jodie04

737 dagen gestopt -

Van alles wat..

Gistermorgen dan eindelijk mijn huurcontract opgehaald en getekend. En nu stond alles er naar het zin in… Nu is het ECHT!!.Toen langs een huisarts, wat mijn nieuwe dan moet worden. En as maandag heb ik hier een dubbele afspraak staan. Zodat ze ook de brief van de longarts even kan lezen, waar ik eigenlijk al lang had moeten zitten. Het gaat weer de verkeerde kant op. Ben benauwd, hoest weer veel, en oor doet zeer en holtes zitten pot dicht…Getver, zit hier niet op te wachten, en kan ik ook helemaal niet gebruiken…

Daarna ging ik door naar mijn ouders en heb een dagje mijn moeder meegenomen, die had ook eens wat extra aandacht nodig. Maar wat een gesjouw met zo"n rollator. Niet echt goed voor mijn rug, maar ze heeft zo genoten. Eerst samen naar de markt geweest, ze was er een paar jaar niet geweest. Ze heeft wat mooie kleren gekocht in een winkel, en daarna hebben we lekker geluncht in een restaurantje. Ze moest van mijn vader trakteren, en had hier geld voor meegekregen. "" En alles nemen wat je lekker vindt hoor", zei hij nog…Haha, zo schattig…Ja mijn vader is nog ouderwets, en mijn moeder krijgt nog steeds huishoudgeld..

Toen we goed uitgerust waren, weer naar de auto terug en wilde ze heel graag naar die 3 verdiepingen grote kringloop…Ach je had haar moeten zien stralen, ze genoot zo… Even gewoon eruit, even geen mensen over de vloer, even gewoon haar dag, en alle aandacht nu eens naar haar.. Om half 4 bracht ik haar terug, met rode koontjes.
En Laika had de hele middag op "opa’‘s " schoot gezeten en geslapen, dus die 2 hebben ook genoten.

Snel naar huis, om te koken want zou 3 eters krijgen. Was heel gezellig, en leuk om weer eens voor kennissen te koken. Lekker een hap en een snap, en daarna aan de kip met boursain spinazie en tagliatelle. Half 11 gingen ze weg, mooie tijd, had mijn kruid toen ook wel verschoten.. Grappig alle 4 gestopt met roken, de andere al langere tijd. Het eerste wat ze zeiden toen ze hier binnen kwamen.. Jeetje wat stinkt het in de hal naar rook… Tja, hier woont een ouder echtpaar, die beide als schoorstenen roken. De man loopt regelmatig met zijn zware shaggie tussen zijn lippen hier door de hal… Wat een meur..Ik denk dat ik er toch op een subtiele manier eens wat van gaan zeggen. Maar ja, ik ga hier straks toch weg, dus weet niet of het een goed idee is…

En nu ga ik mijn auto eens uitmesten, beetje achterstallig onderhoud, en door al dat versleep van dozen, kisten en weet ik al niet wat voor zooi, is dit geen overbodige luxe.
Maar eerst de ochtendwandeling…
Fijn rookloos weekend.

Minous47

19 dagen gestopt -

Beloning 10 dagen gestopt

10 dagen gestopt

Op 18 Jan 2020

Ik ben trots op mezelf💪👍