Recente blogs

Minous47

45 dagen gestopt -

Emoties die er uit willen

Huilen, janken.
Spanning die zich vastzet in mijn lijf en die er vanmorgen uitkwam in een fikse huilbui.
Opluchting en me realiseren dat ik echt beter voor mezelf moet zorgen.
Ik moet me vaker uiten, mijn emoties er uit laten komen, op wat voor manier dan ook.
Ik wil van die verrekte hyperventilatie af, dus moet ik zorgen dat ik die spanning kwijtraak.
Huilen helpt, maar er zijn vast ook andere manieren te bedenken.
Zo maar eens een lange wandeling maken denk ik, dat wil ook nog wel eens helpen.

Pisces

91 dagen gestopt -

Beestenbende

Vanwege de afscheids week is Roel’s beestenbende op bezoek ...grappig

.

Gisteren lunch en rondleiding gekregen in het tijdelijke onderkomen.
En tussen door inpakken en het normale werk
Zo…eenmaal thuis gaan de foto’s er toch nog bij @Jokija1954 :-)

Helena1

18 dagen gestopt -

Moe moe moe

Goedemorgen!

Vannacht allemaal rookdromen gehad. Ik had dus weer gerookt in de droom en man wat baalde ik van mezelf, vond het zo zonde!

En vanochtend werd ik voor de derde ochtend op rij doodmoe wakker. Na een nacht van 10 uur. Ik ben zo verschrikkelijk moe en futloos, ik slaap veel, ben de hele dag moe, sleep mezelf overal naar toe en ga weer vroeg naar bed. Is dit herkenbaar? Misschien is het een nasleep van de griep, ik kan natuurlijk niet alles wijten aan het stoppen met roken. Of hormonen (tijd van de maand). Of alles gecombineerd. Het is wel heel irritant.

Genoeg gezeurd, fijne dag allemaal!

Bart78

30 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 05 Feb 2019

20 dagen…toch een beetje trots op mezelf op naar de volgende mijlpaal: 50 dagen

Maas

1014 dagen gestopt -

Beloning 1000 dagen gestopt

1000 dagen gestopt

Op 01 Feb 2019

Jeeeeeehhheeeee, 1000 dagen…pfff dat had ik duizend dagen geleden echt nooit gedacht. Dus voor alle beginnende stoppers..als het mij lukt dan lukt het jou ook. Tuurlijk denk ik af en toe nog wel eens aan de verloren vriend maar ik kan het nu gelukkig glimlachend naast me neerleggen. Ik zeg nog steeds vol trots dat ik niet meer rook. Ik ben junk af. Ik vind het af en toe heerlijk ruiken maar ik vind het nog meer stinken. Als ik naast iemand sta die net gerookt heeft ben ik echt blij dat ik van die stank af ben. Dus..kom op medestoppers..gewoon volhouden. Het leven is nog steeds leuk en gezellig zonder die stinkstok.

Lia1972

211 dagen gestopt -

Super trots 🤗

Tussendoor op mijn werk tijdens de pauze poste ik het al 200 dagen!

200 dagen zonder sigaretten. Geen trekje ... niets!

Hoewel ik de champix startte en snel weer afzwoer omdat ik er labiel van werd… heeft het mij wel op de goede weg geholpen!
Het afbouwen ging feilloos en dat scheelde mij al de helft….

(S)toppers zet hem op!

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2186

Smeniekske

137 dagen gestopt -

Hormonster!

Ik voelde me sinds september neerslachtig, slaapproblemen, nachtmerries en weer ongesteld worden terwijl ik dacht menopauzaal te zijn (ik ben 54). Stoppen met roken heeft dit allemaal versterkt voor mijn gevoel. Omdat deze depressie voor mij voelde als fysieke oorzaak hebbend ben ik 2019 begonnen met paleo eten, sporten, daglichtlamp, supplementen, geen alcohol. Dit heeft enigszins effect gehad maar niet voldoende. Dit weekend was weer een enorm tranendal…

Maar ik heb goede hoop nu want vanochtend gebeld met de gynaecoloog die me enkele jaren geleden hormonen heeft voorgeschreven mbt overgangsklachten m.n. nachtzweten/hartkloppingen. Ze zei dat ze dacht dat mijn hormonen in september uit balans zijn geraakt en stoppen met roken heeft deze disbalans versterkt. Veel te lage of hoge oestrogeenspiegels kunnen leiden tot depressie. Ik ga nu mijn hormoon- en vitaminelevels laten testen dmv bloedonderzoek en op basis van deze uitkomsten wordt mijn hormoonsuppletie aangepast.

Ik ben er echt superblij mee al weet ik nog niet wat eruit komt want A. ik ben dus niet gek en er is waarschijnlijk toch wel degelijk een fysieke oorzaak ondanks alle ongevraagde adviezen die ik kreeg (tot aan het verbreken van mijn relatie aan toe!?!) en B. hoogstwaarschijnlijk valt er iets aan te doen!

Quidam

897 dagen gestopt -

Toename in gewicht en nu dus afvallen

In de afgelopen 9 jaar, dus vanaf de allereerste keer dat ik hier in 2010 op het Stoprokenblog stopte met het roken tot en met vandaag ben ik wel geteld 17 kilo in gewicht toegenomen. Niet alle 17 kilo’s zijn door het stoppen met roken blijven plakken. Een aantal kilo’s komen doordat ik twee jaar lang na mijn allereerste stop in 2010 schildkliermedicatie heb moeten gebruiken waarbij ik van de lucht van eten nog aankwam en een aantal doordat ik vanaf eind november 2011 testosteron ben gaan gebruiken en hierdoor dus o.a. in spiermassa ben toegenomen. Spieren mogen dan weliswaar zwaarder wegen dan vet, feit blijft dat ik voor mijn lengte vele kilo’s te zwaar ben. Al met al komt dit neer op 24 kilo want ik ben slechts 1,73.

Extra spiermassa en spierkracht is dan wellicht leuk, maar omdat er ook behoorlijk wat nadelen aan het gebruik van testosteron kunnen kleven en ik met een aantal van die nadelen al even te maken heb, voor één van de nadelen word ik binnenkort dan ook gedotterd, heb ik het advies van mijn endocrinoloog gekregen om hier (tijdelijk) mee te stoppen. Omdat ik die correlatie zelf ook al had uitgedokterd was ik twee maanden geleden uit mijzelf al gestopt.

Wat een aantal jaren geleden door een reumatoloog nog afgedaan werd als spit en wat vanzelf weer over zou moeten gaan blijkt vele onderzoeken in de afgelopen jaren verder uiteindelijk een 60-70% vernauwing te zijn van mijn heup/buik/bekken aders. En nee dit gaat niet vanzelf over en is dus ook geen spit.

Nu afvallen, is dan ook het advies wat ik van de chirurg heb gekregen. Nu wilde ik dat sowieso zelf ook al en vanaf vandaag moet het dan echt gaan gebeuren. Al het overtollige raak ik natuurlijk never nooit voordat ik over 6 weken met spoed gedotterd ga worden kwijt, maar een paar kilo moet toch zeker te doen zijn.

Vooral omdat ik dus nu ook met het gebruik van testosteron ben gestopt en ik daar nu langzaam maar zeker al diverse effecten van merk door bijvoorbeeld heel veel minder trek in eten te hebben en ook al spiermassa te verliezen.

Benieuwd naar hoe ik over een maand bij het volgende weegmoment er voor sta.

Arielle Dombasle by ERA – adiago for strings

Overigens was de chirurg zeer content over het feit dat ik al ruim twee jaar geleden gestopt ben met het roken. :thumbs_up:

Defraine

12 dagen gestopt -

Beloning 1 dagen gestopt

1 dagen gestopt

Op 04 Feb 2019

De eerste 24 uur zijn weer binnen!! Het rookduiveltje😈is een paar keer komen opzetten. Maar ik heb hem kunnen weerstaan😊

Lia1972

211 dagen gestopt -

Beloning 200 dagen gestopt

200 dagen gestopt

Op 03 Feb 2019

200 dagen💪💪

Jodie04

392 dagen gestopt -

Vandaag kan ik weer....

Vandaag lagen er al een heleboel om 10.00 uur voor de computer… Maar ikkuhh niet hoor, ik was aan de sop…Ik las nu net,  dat de site van de Vierdaagse er al uit lag. Want vanaf vandaag kunnen we ons weer inschrijven voor de tocht der tochten, en ik, ik ga weer meedoen…De 4 daagse van Nijmegen…. Ik kijk er al weer naar uit… Er zal weer volop getraind moeten worden.. Maar afgelopen zaterdag heb ik er 14 gelopen, en gisteren 6…Ook 20 km samen… Gisteren was erg zwaar… Ik was in Limburg bij de Plasmolen, prachtig gebied… Blubberig, veel bladeren, en vooral heuveltje op en af, wat me nog niet goed afging na mijn ongemak met mijn longen…....Mijn hond genoot, die zag er niet uit… En ik maar foto’s nemen van prachtige details… Een detail kan ik jullie niet onthouden… Helaas geen foto van…. Want ik verstapte me, over een verborgen boomstronk, en viel languit in de blubber…De blubber zat in mijn neus en oren…Ik viel letterlijk languit, en zag er niet uit….Ik was zogezegd een gevallen vrouw, haha…Nu is een slimme meid op alles voorbereid, dus de vochtige doekjes kwamen van pas, lol….Ach, de was is er weer goed voor…

Vorig jaar was het mijn ultieme beloning om hem voor het eerst echt uit te lopen, na mijn stopactie… En dat had ik geflikt… Dit jaar, wordt het ook weer een uitdaging… Mijn spieren gaan wat achteruit, heb continu last van mijn hamstrings, dus zal het weer langzaam op moeten bouwen…Ik moet er echt voor trainen… Want een dag gaat nog wel, maar 4 blijft een pokkenend…Toch ga ik er weer voor… Het is massaal, dat wel, maar wandel al genoeg in de natuur, dus eens per jaar zo’n groot feest, is voor mij een happening… Het scheelt enorm, niet meer te hoeve roken, qua tijd, qua energie… Dus het moet me weer lukken… Ik heb inmiddels wat wandelmaatjes, en mijn zus komt weer gezellig hier in huis… Dat is er een die loopt hem echt met 2 vingers in haar neus… Dat is alleen maar mooi, want kan ze mij lekker thuis vertroetelen….Die heeft energie voor 10…Maar ja, die heeft nooit gerookt… En ik ondervind toch wel degelijk heel veel overlast van mijn jaren lange gerook… Maar goed, ik doe het niet meer, en het zal hopelijk niet slechter worden alleen maar beter volgens de statistieken…Ik ben nu verzekert van een plek, want omdat ik hem vorig jaar heb uitgelopen, hoef ik niet mee te loten…

Mijn grootste ( kleinste) motiverende wandel coach is mijn hond, die er alleen maar blij mee is, dat ze soms straks weer tochten mag lopen van 25 km..Lekker in de vroege ochtend naar de Veluwe… Beide genietend… Ik kom dan thuis met mijn tong op mijn hielen en zij komt alweer aanzetten met haar bal….Kortom, het wandelseizoen is begonnen….Het leuke is dat ik voorheen altijd dacht dat het voor stoffige types was, haha…Nu worden de wandelaars al jonger….Want wandelen houd je jong, en is voor heel veel dingen goed…Wie er een keer zin heeft om een mooie tocht te maken op de Veluwe hier roept maar, altijd leuk….Ken inmiddels aardig wat mooie routes…

Reggaewomen

3 dagen gestopt -

Nieuwe poging nr 5☹️

Zo vanaf nu maar weer nieuwe poging doen! Hoop dat ik deze x wel vol houd na 4 x eerder gestopt te zijn geweest !
1e x 2,5 jr en andere paar x (van enkele dagen/weken tot) ongeveer half jaar!
Stom,stom… waarom begin ik toch steeds weer terwijl ik weet dat t zoooooo slecht us (voor mij met Mn copd/astma) helemaal!
Meerdere malen met ambu voor naar ziekenhuis gebracht ,en toch weer zo stom om te beginnen !
Eerst 1 trekje,1 Sjakie maar en dan ....weer volop ! Snap mezelf niet ????
Maar dat zal wel verslaving heten !
Nu nog ff snel paar gerookt (achter elkaar) en na deze ⛔️🚬moet t echt (weer) gaan gebeuren ,kappen met die troep!
En dan ook volhouden(maar dat heb ik helaas eerder gezicht! Maar doe Mn best! Word vervolgd…..

Lia1972

211 dagen gestopt -

Google... 😵

Kreeg een mail dat er met het Google account wat veranderd en ik dus een archief moet maken… Ik snap er niets van. Begrijp amper de telefoon waar ik nu op zit te toetsen, dit is nl de "oude" van mijn man.

Hier op deze site hebben we met regelmaat te maken dat de pagina eruit ligt. Ik kom dan via een omweg toch hier :) Dus dat lukt dan weer wel :) Maar ik wil natuurlijk al mijn bestanden etc. niet kwijt dus zal er mee aan de gang moeten.

Ondertussen mezelf zo naar boven bewegen en daar Judas kijken. Het zal mij benieuwen of ik het eind red vanavond ;)

Wat ik wel weet is dat om 23.00 4000 peuken en 200 dagen niet gerookt heb. Die 4000 is een slag om de arm, het zijn er wel meer vrees ik. Maar vond met invoeren 20 sigaretten al vreselijk veel!

Als deze jojo-er het kan, dan kán iedereen het.