Recente blogs

Camieltje

66 dagen gestopt -

vaderdag - klokje rond

Op vaderdag 2019 kreeg ik van mijn geliefde en kinderen een e-smoker. Zij vonden het mooi geweest met mijn sigaret. De e-smoker zou gezonder zijn en zij hoopten dat dit een opstap zou zijn naar stoppen. Dat is het ook geweest. Het e-smoken vond ik vreselijk en ook vies en net zo verslavend. Bovendien ben je er de hele dag mee bezig. Het bleef terugvallen naar de sigaret. Voordeel was het steeds meer bewust worden van het roken. De verslaving en de gedachten aan roken waren niet meer leuk.

Toen NL in lockdown ging in april was dit hét moment voor mij om te stoppen. De situatie was toch al rot, stoppen kon daar bij. Bovendien had ik alle tijd om mij goed voor te bereiden, in te lezen, af te kicken etc. Dat stoppen is dus gelukt. Het besluit is genomen. Vaderdag 2020 was ik 47 dagen zonder sigaret, nicotine of wat dan ook. En dat voelt goed naar mijzelf en mijn naasten.

Ik heb veel gehad aan de blogs en andere internetbronnen, maar ik wil niet verslaafd raken aan gestopt zijn met roken. Bij gezond verstand ga ik never nooit meer roken. Ik vind het niet meer interessant. De gedachten over roken (steeds abstracter) mogen gaan verdwijnen, ik heb andere dingen te doen, daarom ga ik hier ook minder komen.

Wat ik geleerd heb is dat er wel degelijk wetenschap is rond het roken en het stoppen met roken. Als je dit eenmaal snapt dan wordt het echt makkelijker om te stoppen. Er zijn goede hulpbronnen te vinden, ook dit blog! Belangrijkste is om een besluit te nemen en niet terug te komen op dit besluit. Je moet het roken ook niet groter maken dan het is. Ik zie het roken niet als een zwarte bladzijde in mijn geschiedenis, het was wat het was. Het is fijn als het stoppen met roken je meer bewuster en helderder maakt op sommige vlakken, je wordt wat meer jezelf, maar je blijft toch ook gewoon wie je bent.

Salut!

Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Quote 2671

Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Op wat voor manier ook,

het is VADERDAG vandaag.

Jodie04

902 dagen gestopt -

Goede morgen

Goede morgen op deze prachtige zonnige dag. Terwijl ik dit schrijf trekt er bewolking over. Het wordt een relaxte dag. Eerst even een bakkie halen bij mijn moeder. Tis toch gek, vorig jaar nog met zijn allen in de tuin voor vaderdag. Dit jaar is er behalve mijn moeder, niemand. Tja…Even slikken. Voor alle niet rokende vaders hier, een fijne vaderdag. Ach, het is maar een dag met een naam he, en las zelf dat er dan wel eens een kadootje aan jezelf gegeven wordt. Haha, doe ik ook wel eens, je moet jezelf toch eens kietelen als een ander het niet doet…Maar voor mij zijn de kadootjes, fietsen door een prachtige natuur, een hond die geniet en met flapperende oren ook alles in zich opneemt, in haar mandje voorop mijn fiets.  De rare strikken in haar haar, zodat ze ook alles goed kan zien, brengen vaak een lach op de gezichten van voorbijgangers. Dat is mijn kadootje dan.
En als de zon terug komt, heb ik mezelf een strand middagje beloofd. Lekker op de fiets heen, boek mee, die nog steeds ligt te wachten om de laatste 50 bladzijde die ik nog heb te gaan, uit te lezen… Oops wordt wel erg donker nu hier.
Gisteren heb ik een gedeelte van de kust route gefietst. Eerst naar de duinen van Egmond aan de hoef gefietst, om via Bergen aan zee, Schoorl aan zee, Petten, Hargen aan zee, in Sint Maartens zee te eindigen bij een kennisje die op het strand zat. Hier heerlijk 2 uurtjes uitgerust met hap en snap, om vervolgens weer terug te fietsen…Wat is het toch mooi daar.. Zal even een paar fotootjes plaatsen, voor de illustratie…En ben me er weer van bewust hoe ontzettend mooi de kuststrook hier in Noord Holland is… (Zuid Holland staat ook nog op het programma)
Bij Petten bovenlangs gefietst, prachtig geworden daar. In de ochtend had ik de beneden dijk genomen en daar was een grote waterplas, ( Overkant van de weg) en krioelde het van de natuur fotograven met telelenzen van een halve meter. ( Natuurreservaat De Putten, google maar even) Er was namelijk een bijzondere STERN gespot, en er waren er ooit in Nederland maar 2 gespot en die zaten daar. Leuk om te zien. Het enige wat ik zag met mijn brilletje, waren duizenden watervogels, maar die zagen er voor mij dit keer ( Afstand) allemaal hetzelfde uit. En er komen daar meer zeldzame te ziene vogels heen.
Ik wens jullie een fijne dag. Een gezellige dag voor alle vaders hier. En voor de rest geniet van deze zondag. Hoe brengen jullie deze door???
Ik lees het vanavond wel weer, of ergens tussen door.

PS, Mocht iemand eens zin hebben om een mooie kust route te fietsen, altijd welkom, een elektrische fiets is te regelen..Je zult er geen spijt van krijgen.
Ik fiets de lange afstanden nooit alleen, en gelukkig hier ook heel wat fiets liefhebbers. Helaas is het wel zo, dat je op de meeste paden achter elkaar moet fietsen. Want hoeveel keren er me gisteren niet een sliert hard rijdende wielrenners mij voor bij scheurden, die malen vaak nergens om, en blijven rustig 2 aan 2 langs racen. Jammer… Eigenlijk vind ik dat hier een verbod op moet komen, en bv, zoals hier al met MB fietsen het geval is, niet tussen 10.30 en 18,.00 in de duinen…. Voor recreant fietsers is het vaak best goed op letten..Maar gun ieder zijn ding, ook hier geldt, rekening houden met elkaar…  En, ik denk, dat mijn conditie door dit fietsen ook heus wat vooruit gaat, hoop ik…Uhhh, ons wel getrakteerd op een appelgebakje met vers geslagen slagroom… MMM.
Fijne dag.

Jojo67

roker -

De bom barstte

Kort verhaal, P wilde weer roken, bom barstte, knallende ruzie, P vertrok en kwam een paar uur later terug.P rookt weer, ik ook een paar sigaretten, flinke huilbui, spijt, mezelf schop onder de kont gegeven, discussie met mezelf. Ik heb P niet nodig om te stoppen, ik wil het, ik moet het doen. Teller op 0 en nu door. Voel me ellendig. Komt goed.

Anna30

3025 dagen gestopt -

Foto 13🌻

Goede avond .
Zittend achter ons huis heerlijk in het zonnetje🌞 wat langzaam ten onder gaat
Om weer ruimte te maken voor de nacht
En vervolgens weer wakker te mogen worden met de Zelfde zon 🌞

Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Quote 2670

Susanne1980

122 dagen gestopt -

Een tip misschien?

Voor alle mensen die heel veel moeite hebben met het stoppen en al vanalles geprobeerd hebben;

Ik ben op 9 maart jl. naar een cursusavond van de stichting ‘Ik stop ermee’ geweest. Sindsdien dus niet meer gerookt, in combinatie met de ondersteuning van deze blog.

Misschien is er iemand die er ook wat aan heeft, mijn insteek was ‘baat het niet dan schaadt het niet’, de cursus duurde 4 uur en werd op een cabaret-achtige manier verteld dus was nog grappig ook.

Ik weet niet of dit onder reclame valt, ik heb in elk geval geen aandelen of andere belangen ;-) Maar indien nodig verwijder ik deze post gewoon weer.
Ook wanneer iemand meer info wil hoor ik het graag :-)

Jojo67

roker -

It's a beautiful day, not!

Bedankt voor alle reacties op mijn startblog.Het is heel fijn dat jullie me toch steunen na poging geen idee, ben de tel kwijt. Op het advies om aan de bel te trekken, dat werkt niet bij mij. Als ik veel stress heb is de 1e gedachte SIGARET terwijl ik weet dat dat geen ene moer helpt. Dan zie ik SIGARET en kan hem niet weerstaan. Hoezo junkie?
Daarom superblij dat we samen gestopt zijn. HAHAHA, grapje. Mèhhhh, wat een ellende. P is degene die het eerste begint als we samen stopten. Hij heeft al hulpmiddelen geprobeerd maar niks is goed. De Tabex werkt niet, ik push hem maar om die te slikken, dat zei ik gisteren tegen dochter. De Tabex ligt nu in een la, ik push hem niet, vond alleen dat hij iets kon gebruiken om hem te helpen.
Dussss, gisteren is zijn moeder met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben sinds maart weer contact na 11 jaar. Mam heeft COPD en was gisteren flink benauwd, het is geen Corona gelukkig. Morgen mag hij een half uur op bezoek.
Hij loopt al de hele dag met een donderwolk boven zijn hoofd, als blikken konden doden…......... Ik kan niks goed doen of zeggen, pfffff.
Dus zit ik nu boven op het bed, hij ontloopt me en praat niet tegen me. Ik ben al de hele dag bezig met klusjes. Dat is dan wel weer een voordeel, de strijk is klaar, het onkruid tussen de tegels weg in de voortuin.
Ik snap dat hij het er lastig mee heeft maar dat maakt het stoppen voor mij ook een stuk lastiger. Ik hoop dat dit snel over gaat, echt geen pretje zo. Dat wordt morgen gezellig, Vaderdag. Verheug me er nu al op met een rokende zoon en schoonzoon….......
Sorry, moest even klagen.

Butterfly7

roker -

Voor mezelf

*Stress, vermoeidheid, honger zijn triggers voor verslavingen.
*Roken is dodelijk voor vriendschappen en relaties!
*Niet roker kan lekker niksen
*Roker stopt met luisteren als ie naar sigaret hunkert
*Je mist niks door rookvrij te leven, het levert je alleen heeeeel veel op!!
*Je hebt zelf de regie ipv t nic.monster!

TIPS
*Elke ochtend glas heet water bij opstaan
*Onderga het, wees blij en doe de dingen die je normaal ook doet, zorg gied voor jezelf!
*Laat los!!
*N rookvrij leven levert je heeeeel veeeel op!
*Concentreer je op je lijf, doe ademhalingsoefeningen, tel met je vingers mee als anderen roken; 15x in en uit ademen
*Schakel je RATIO in ipv dat je je mee laat slepen door AMMONIApraat=angst, emotie, plotselinge leugen
*Observeer hoe iemand rookt; kijkt moeilijk, moet veel moeite doen om te kunnen gaan roken, wat levert t m op; stress?!
*Zorg voor activiteitenlijst, afleiding, ga sporten, bewegen, drink water, op tijd naar bed,..

STICK TO THE PLAN

Moira

81 dagen gestopt -

even terug

vandaag 2 maand zonder roken, zonder moeite de laatste maand…
Zelf opgenomen geweest, man moeten afgeven. Geen afscheid kunnen nemen…
Valt me elke dag een beetje zwaarder.
Voel me leeg, gebroken, kapot.
En vroeg mij vandaag af of het eigenlijk wel nut heeft om de korte periode dat we op deze aardkloot rondlopen niet echt doen waar we zin in hebben….
Sorry…

Miracle

55 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 14 Jun 2020

De eerste maand zit binnen, YEAH!
Ik heb op privé gebied veel te verduren gehad deze maand, wat de drang naar een sigaret alleen maar erger maakte, maar ik ben veel sterker dan ik dacht!
Als ik nog rookte had ik deze week waarschijnlijk mezelf kapot gerookt en lag ik elke avond misselijk in bed. Nu is het anders, ik ga elke strijd in mijn leven echt aan, ik doe mij masker af en verstop mij niet langer achter de rookverslaving. Sigaret was mijn vijand maar tegelijkertijd ook mijn beste vriend (zo voelde het echt). Maar een beste vriend waar ik voorgoed afscheid van heb genomen, omdat het meer kwaad doet dan goed. Ik herhaal dan ook continue: IK WIL/MAG NIET MEER ROKEN EN 1 BESTAAT NIET!

Accepteer de moeilijkheden bij het stoppen en ervaar de geweldige voordelen en de geluksmomenten van het stoppen.

Op naar maand twee met goede hoop en vertrouwen!

Jokija1954

2853 dagen gestopt -

Quote 2669

Hwzn

2535 dagen gestopt -

Vaderdag cadeautje, voor mezelf..

Yep Ik ben een vader en ben daar zeer gelukkig mee. Echter wil het met de cadeautjes wel eens niet zo vlotten en voordat ik het weekend op water en brood moet doorkauwen dacht Ik van. Kom. Ik ga even een flesje whisky kopen bij de plaatselijke dircIII. Het is mooi rustig in de hele grote zaak en ik kies een dimple die in de folder stond. Tevens trakteer Ik mezelf op 4 blikje Guinness. Ik heb als milieubewuste man van gemiddelbedaarde leeftijd uiteraard een tas bij. Dus doe de whisky en de 4 blikjes in mijn tas en loop naar de kassa. Ik sta daar eventjes te wachten en daar komt de man van dienst om langs mij heen, zich achter de kassa en het plexiglas te wurmen.
Naast het balietje staat een mandje alwaar ik mijn producten inleg. De man pakt ze daaruit en scant ze en zet ze aan de andere kant alwaar ik ze terug kan pakken. Aangezien Ik veel bij lokale boeren en langs de weg koop is een beetje kleingeld wel handig en daar schortte het mij aan dus ik leg nonchalant een briefje van 50 euro op de balie. Want hoe kom je anders aan kleingeld ? De man slaakt een zeer vermoeide duidelijk hoorbare diepe zucht. Ik vraag hem vriendelijk.. is er iets ? Hij antwoord geïrriteerd: pinnen heeft de voorkeur. Ik zeg luchtig om een confrontatie te vermijden..  tsja ik heb ook zo m’n voorkeuren. De man wordt echter bozer en zegt.. Ik vind het niet zo hygiënisch.. Ik zeg: Volgens mij pak je zojuist de flessen die Ik in het mandje plaats er met je blote handen uit en geeft ze na het scannen zo aan mij terug. ?? Hij zegt:  ja zo kun je overal een verhaal van maken. Bovendien dacht Ik, ging Ik verder, dat contant geld nog steeds een wettelijk betaalmiddel is ? Hij loopt wat rood aan en vraagt dan, :heeft U er 4 euro 40 bij. Ik staar aandachtig in mijn portemonnee en zie voldoende mogelijkheden. Echter kan ik het deze man aandoen om nogmaals indirect contact met mij te maken ? Ik kies ervoor om nee sorry te zeggen. Ook zou dan mijn plan om kleingeld te vergaren averechts werken.  De man kookt letterlijk van woede en smijt het wisselgeld met een dusdanige gang op de toonbank dat als ik het niet tegenhoud het de grond opvliegt. Ik stop het in mijn portemonnee en verlaat de winkel voor het helemaal uit de hand loopt.
.

Ok. We moeten een beetje afstand houden. Beetje voorzichtig zijn. Maar Ik heb onze premier en / of de rivm poppetjes nergens horen zeggen dat we ons als volbloed idioten moeten gaan gedragen.
‘’
Dus alsjeblieft.. kunnen we een klein beetje normaal blijven doen AUB. We hebben niet allemaal de builenpest, het bloed loopt niet door de drainage en de lijken liggen niet aan de stoeprand opgestapeld.
Of.
of was hij zojuist gestopt met roken…. Hmmm zal ik teruggaan om het te vragen…
Ik wens jullie allen een fijn rook&coronaloos weekend.

DaniëL