Recente blogs

Johnp2

147 dagen gestopt -

Vandaag

dicht bij huis, ouderwetse bosloop.  Op zijn Engels een trail 😂fris, ijs, bos natuur. Samen met veel ☀️ eindelijk zon.
Longen spatten open.
Heuvel op heuvel af..
Lijken wel bergen
Wordt ouder. Te oud voor deze ongein.😉

Blijf nog ff lopen.
Blij dat ik niet meer rook

Beter😂

Helena1

18 dagen gestopt -

bijna een week

Afgelopen dagen iets moeilijker gehad.

Ik heb totaal geen behoefte om een sigaret op te steken, het staat me heel duidelijk voor ogen welke ellende ik dan weer aanricht. Maar ik mis wel ‘iets’.

Vrijdagochtend bijvoorbeeld. Ik had de auto niet dus ik moest met ov naar werk. Bus gemist, 20 minuten wachten. Daarom aansluiting gemist, volgende trein had vertraging, dus 30 min wachten. Ik was moe, chagrijnig en had het koud, en wilde ‘iets’ om me beter te voelen. Normaal had ik dan al minstens 3 sigaretten gerookt voor 9 uur, maar nu natuurlijk niet.

Ik wilde op dat moment niet roken, maar wel het (tijdelijke) gevoel wat ik ervan kreeg. Aan de andere kant: ik zag een paar mensen roken en ik vond het er wel superstom uitzien. Ik zag ook een heel jong meisje roken met een vriendin, duidelijk op weg naar school. Het zag er heel ongemakkelijk uit, en ik wou bijna zeggen: meisje asjeblieft stop er nu mee nu het nog kan. Voelde me heel bejaard haha.

Fijne zondag allemaal!

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2185

Lia1972

211 dagen gestopt -

Jojo ... 😂

Tja…

Ik ben een jojo. Nu niet qua roken maar qua eten…Heel lastig. Maar ergens zit ik er niet zo verschrikkelijk mee. Tuurlijk ik word begeleid,  dus ik krijg schoppen onder mijn kont zat, maar ik vind het lastig. Het lijkt bij mij of ik het gewoon niet beide tegelijk kan….niet roken en niet snaaien….  Ik ben in ieder geval niet consequent.

Daarentegen het roken, mijn prioriteit nr 1 gaat super goed!!!
Tik vanavond die befaamde 200!

Yes yes yes!

Pisces

91 dagen gestopt -

Bijna

Nog 9 dagen tot de ct-scan .
Er zijn momenten,als ik rustig zit, dat ik denk dat het tijd -en geldverspilling is omdat ik in rust bijna niets merk van mijn slechte conditie .
Maar als ik dan aan het werk ga en af en toe naar lucht happend over een kar hang te wachten tot het weer een beetje gaat ...
En toch denk ik nog steeds dat ze niets gaan vinden ..
Zo gaat het steeds..heb ik het benauwd dan is er niets te horen aan mijn longen en ga ik de volgende keer maar niet naar de arts omdat ze toch niets vinden waar ze iets mee kunnen.
Snap er weinig van ..zag mezelf tot nu toe toch echt niet als een aansteller.
Als je zo kortademmig ben ...ergens deze week werd ik zelfs even zo slap van het hoesten dat het even zwart voor mijn ogen werd…dan zou er toch iets gevonden moeten worden .
Dit is toch niet iets wat tussen je oren zit ?
Die slechte uitslag van de longfunctie betekend toch wel iets?
Zeker als het 2 keer achter elkaar is .
Dus daarom hoop ik dat het snel volgende week is en dan liefst de 14e want dan hoor ik de uitslag.
Dan is het wachten klaar en kan ik misschien weer iets doen .

Minous47

45 dagen gestopt -

Overprikkeld

Ok, heftig weekje weer.
Veel gedoe met mijn moeder, vloertje boven is gelegd, hyperventilatie weer overleefd.
Vrijdag merkte ik dus, dat het me even teveel werd.
Ik ben hoogsensitief, dus ik ben zonder stress en onrust al snel overprikkeld, dus dit viel te verwachten.
Dus gister overdag maar even rustig aan gedaan, lekker aangerommeld in huis (in mijn pyama) en gisteravond lekker ontspannen op een feestje.
Natuurlijk zonder peuk en ook maar 2 wijntjes, want ik was de BOB.
Gaat nu weer iets beter, maar ik doe nog wel even rustig aan vandaag.

Bart78

30 dagen gestopt -

Moeilijke avond

Gisteravond voor het eerst echt zwaar gehad met mensen waar ik altijd op feestjes mee rookte…ze hebben me er meerdere aangeboden maar ik heb kunnen weerstaan. Zij het met moeite, vooral later in de avond in de kroeg.

Suzywuzy

34 dagen gestopt -

Beloning 500 peuken niet gerookt

500 peuken niet gerookt

Op 01 Feb 2019

Trots!!!! 🤗

Jokija1954

2343 dagen gestopt -

Quote 2184

Even een bericht

1-2-2019, 23:59 de datum dat ik hier publiekelijk aankondigde te stoppen, is alweer voorbij en ik rook nog steeds.
Ik lijk wel een @Robby77 :)

Niettemin wil ik nog steeds graag stoppen en heb ik op aanraden van @helena01 het boek van Jan Geurtz gekocht en ik moet zeggen: er worden rake dingen gezegd en iets in mij zegt dat het me met dit boek gaat lukken.

Voordat ook ik @Dj78 op mijn nek krijg, hier toch even de reden van dit uitstel en dat kan ik het beste illustreren met een alinea uit het boek:

De laatste vorm van oneigenlijke motivatie zit in de relatie met jezelf. Sommige mensen bereiden zich voor op het stoppen, door voor zichzelf een plechtige belofte af te leggen, een hele harde afspraak met zichzelf te maken, of op een andere manier zichzelf eens stevig aan te pakken. Het lijkt op de weddenschap met vrienden, alleen ga je de weddenschap nu aan met jezelf. Ook nu ontleen je je motivatie aan angst voor gezichtsverlies, alleen dan tegenover jezelf. Als een kalkoense haan blaas je jezelf op met voornemens, afspraken met jezelf, dreigementen tegen jezelf, beloningen voor jezelf en het helpt je alleen van de regen in de drup. Stoppen met roken doe je niet met geweld. Een verslaving beëindig je niet door jezelf onder druk te zetten. Het besluit om definitief uit je verslaving te stappen, kan alleen voortvloeien uit zachtheid, uit zorg voor jezelf, uit liefde voor jezelf en voor het leven. Als je stopt met dat gevoel en beseft dat je alleen het beste voor jezelf wilt, zal je nooit meer verlangen naar een sigaret. Dan hoef je echt nooit meer te roken.

Dat dus.

Ik heb hier op het SRB meerdere malen verkondigd dat ik ging stoppen met roken. En steeds hield ik mijn woord niet waardoor werd ik steeds ongelukkiger werd en steeds meer ging roken en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een support groep. In feite is het dus jullie schuld :)

Nee hoor, grapje natuurlijk maar steeds data geven waarop je echt gaat stoppen terwijl ‘kop niet goed staat’ heeft dus eigenlijk geen zin. Je moet het ECHT zat zijn en je moet het hele rookproces EERST helemaal snappen voordat je uit de gevangenis kan ontnappen.

Daarom lees ik eerst even het boek uit, rook ik rustig nog even door (mag van het boek) en zal weldra i.p.v roker, niet roker naast mijn nickname staan.

Freedom63

413 dagen gestopt -

Beloning 400 dagen gestopt

400 dagen gestopt

Op 02 Feb 2019

Voor iedereen die nog maar kort is gestopt, alstublieft zet door…... overwin elk moment ..... voor elk moment ..... en ervaar dat het steeds minder moeilijk wordt! En dat het heerlijk is om niet meer te hoeven roken.
Het was bij mij ook een kwestie van vallen en weer opstaan maar uiteindelijk gaat de knop om en dat is een geweldige ervaring dat ik jullie allemaal gun!

Anna30

2515 dagen gestopt -

Alweer weekend

Fijne weekend alle (S)toppers .
Lfs ALIDA

Cactusmuis

38 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 02 Feb 2019

Doorbellen…duh tellen bedoel ik

Dj78

1064 dagen gestopt -

Kom op zeg

Even op nul zetten en effe de avatar wijzigen, maar géén bericht dat je de afgelopen tijd weer had gerookt!!

Ben ik nu echt de enige die dit doorheeft en er de neus meer dan vol van heeft?!?

Die gast doet dit al zo lang als ik gestopt ben en hier op de site kom.

Waarom vraagt hij niet om hulp en tips hier als die het weer eens lastig krijgt?
Die tips heeft ie trouwens al die jaren reeds in overvloede gekregen hier.

Neen, straks of morgen, dan komt die weer als een zielige geschoten hond miemen dat hij "weer op nul moest zetten maar er nu écht voor gaat…."
En alle schapen zeggen dan weer "dat hij het echt kan deze keer" en NIEMAND spreekt hem eens vermanend toe en geeft ‘m een standje!

Ik heb al heeel veel mensen gesteund en geholpen met stoppen, zowel hier als op de app van Quit now, maar dit vind ik van de zotte.

Dit heeft met stoppen met roken niks te maken!