Recente blogs

Kikker15

778 dagen gestopt -

Beloning 750 dagen gestopt

750 dagen gestopt

Op 30 Jan 2021

Nog maar een pas te gaan…

Ja het is nu niet moeilijk meer, mijn verstand is weer helemaal helder geworden in die 750 dagen. Dus gedachtenkronkels blijven weg.  Dat scheelt een hoop want ik weet ook dat als ik รฉรฉn trekje zou nemen ik weer bij nul kan beginnen, en die ellende wil ik mezelf graag besparen.
Soms een vaag gemis, maar daar is goed mee te leven.
Blij dat ik me door de afkick heb geworsteld het is onvoorstelbaar de moeite waard. Ben een stuk relaxter geworden๐Ÿ˜…

Blair123

49 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 29 Jan 2021

Inmiddels de 3 weken aangetikt! Het gaat me eigenlijk nog steeds hetzelfde af. Af en toe een momentje dat je er wel zin in hebt, maar niet heel erg. En is ook makkelijk om te zetten. Ook bij mensen die roken kan ik me nog netjes inhouden.. blijf dan wel binnen en hoef er niet bij te staan. De pleisters zijn bijna op.. nu bezig met de laatste knip restjes die ik over had. (Ongeveer 1/4 van een halve pleister) deze maak ik op en dan moet het klaar zijn. Heb het dan met 1 doosje gedaan. Omdat ik niet erg fit was laatste dagen heb ik toch voor de zekerheid getest op Corona, negatief. Denk dus dat t echt met stoppen met roken te maken had. Heb ook echt 1 dag ontzettende steken in de zijkant van mijn hoofd gehad. Nu gaat t beter! Op naar 1 maand ๐ŸŽ‰ fijne dag allemaal!โ˜€๏ธ

Ladygogo

729 dagen gestopt -

Bijna twee jaar

Vanaf mijn 25e heb ik een knipperlicht relatie: 7 jaar, 3 jaar, 1 jaar, 8 maanden, 3 maanden, enkele weken tot slechts enkele dagen niet roken. Mijn vriendenkring kon het niet bijhouden. Terwijl de perioden van niet roken alsmaar korter werden, namen de afkickverschijnselen in het kwadraat toe. Labiel, depri, niet meer logisch kunnen denken, slecht functioneren, nergens zin in, alle kanten opgaande malende gedachten, etc.โ€ฆ Niet te doen!
Zo begon ik mijn eerste blog hier.
Met een schop onder mijn eigen kont, professionele begeleiding en medicatie ben ik 1 maart 2019 gestopt. Ik had al bijna de hoop opgegeven. Gelukkig ben ik hardnekkig doorgegaan met blijven stoppen met roken. Via een tip van de praktijkondersteuner kwam ik op SRB. Ik kreeg (en krijg nog steeds) de broodnodige steun, ik kon mijn afkick beschrijven en de persoonlijke verhalen van anderen lezen. Tot de dag van vandaag steun ik anderen en daar hou ik mooi nog niet mee op, want het niet roken gaat me goed af, retegoed!

Niet de hoop opgeven dus, blijf vertrouwen dat het je gaat lukken. Al ben je bont en blauw van de vele valpartijen, afkloppen en weer staan.

Jokija1954

3087 dagen gestopt -

Gefeliciteerd , je deed het toch maar,

op jou teller @August1960 een HALF JAAR!

Pkoppelaar

643 dagen gestopt -

Dus dat hahaha

Ach ja maar ik rook niet๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Sylvie

180 dagen gestopt -

Beloning 150 dagen gestopt

150 dagen gestopt

Op 28 Jan 2021

Daar is ie dan en nog wel op mijn jaardag ook! Heb gelukkig weinig echte strijd- en vechtmomenten de laatste tijd, wel venijnige prikkers nu en dan. Vandaag nog dacht ik echt even: "hee ik ben jarig en al bijna 5 maanden gestopt, ik mag dus nu best…..". Nou ja ik heb wel geleerd inmiddels om de gedachte net als hier maar niet eens af te maken. Maar dan nog blijft het wel een poosje dreinen in mn achterhoofd. Ach het hoort erbij en tis niet te vergelijken met het geworstel van het begin dat is zeker :-)

Broeder30

58 dagen gestopt -

Beloning 300 peuken niet gerookt

300 peuken niet gerookt

Op 26 Jan 2021

Wat een absurd aantal!

Broeder30

58 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 26 Jan 2021

En door.. binnenkort in maanden tellen

Koos

17 dagen gestopt -

nieuwe start

..Voor de derde keer inmiddels denk ik..
Eerlijk gezegd schaam ik me steeds zo erg en voel t alsof ik jullie, die mij altijd zo steunen, steeds maar weer teleurstel.. Laten we eerlijk zijn, op het blog lees je vooral de successtory’s en degene die weer terugvallen, haken meestal af. Mijn laatste trigger om er weer een op te steken was de stress van het verhuizen die gepaard ging met problemen op persoonlijk vlak. Niet lang geleden heb ik 2 weken niet gerookt ( wel pleisters geplakt) maar toen was ik met niet-rokers in een compleet andere omgeving. Ging best goed, maar toen alleen thuis komen, .. niet eens echt zin om te roken, maar het gewoon gedaan omdat ik mn maatje miste en dacht: wat the fuck..niemand ziet me..!  Na 50 jaar roken weet ik zeker dat het afkicken veel meer omvat dan alleen afzien van de nicotine. Iemand van mijn volgers had daar iets over gelezen..sorry, weet niet meer wie precies ๐Ÿ™ƒ
En daar zit ik nu in mn nieuwe huisje waar iedereen voorbij loopt en een praatje met me maakt, terwijl ik net buiten zitten te roken ( 20 x per dag) Wat een schaamte! Vandaag heb ik me met mn sigaretje maar een beetje verstopt achter de schuur zodat niemand me zou zien. Wat een triestigheid! Dat is pas echt stress! Vandaag nieuwe pleisters gekocht ( geloofde daar nooit in maar het helpt echt..al is het alleen maar om eerst maar eens van de gewoonte af te komen) en morgen nieuwe start.

Jojo67

26 dagen gestopt -

Beloning 40 dagen gestopt

40 dagen gestopt

Op 25 Jan 2021

En daar is de volgende beloning, samen met de 1000 niet gerookte peuken gehaald.
Wow, zo trots, niet verwacht dat het zou lukken. ik plak nog steeds een kwart pleister, 5 mg. Normaal zou ik volgens schema nog 14 mg moeten gebruiken maar die 5 is genoeg. Het gaat lekker moet ik zeggen. Af en toe even trek in een sigaret maar nee is nee en dan gaat het ook weer weg.
Op naar de 50 dan maar, dat is ook een mooie :)

Johnp2

505 dagen gestopt -

Nieuwe dag

Een nieuwe dag. De zon schijnt.โ˜€๏ธ
Een dag en een avond vol met boze mensen relschoppers.
Pijn.
Hufterigheid.
Waardeloos.
Vernietigen en destructie.

Klein krijgen?
Nee nooit. ๐Ÿค—
Net als met roken

471
Wandel verder

Camieltje

299 dagen gestopt -

Wanda de Kanter in Trouw: 'Tabaksverslaving is pure verliefdheidโ€™

Iedereen hier kan echt super trots zijn op zichzelf, dat blijkt maar weer uit dit artikel in Trouw.

- - - - - - -

โ€œTabaksverslaving is pure verliefdheid: de sigaret als je beste maatje. Een heel aantrekkelijk en spannend, maar o zo fout vriendje! Met dit soort vrienden heb je geen vijanden meer nodig.โ€

Longarts Wanda de Kanter (61), een van de bekendste kankerspecialisten van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AVL) in Amsterdam en volhardend antitabakslobbyist, maakte het in de loop der jaren dikwijls mee dat ze โ€œeen enorme liefdesverklaring aan de sigaretโ€ terugkreeg wanneer ze met longpatiรซnten hun dodelijk verlopende rookgedrag besprak.

โ€œHet was tot en met mijn laatste spreekuur ontluisterend en eigenlijk heel verdrietig om die totale afhankelijkheid te zien. De sigaret betekende vaak รกlles voor de patiรซnt tegenover me, ook al had die hem of haar longkanker of een chronische ziekte als COPD of hartfalen gegeven. Stoppen met roken blijkt keer op keer een rouwproces. Hoezeer mensen ook zeggen te willen stoppen; het afscheid nemen doet pijn omdat de roker en de sigaret samen immers zoveel hebben meegemaakt โ€“ plezier, ontspanning, troost, maar ook de eenzaamheid van de ziekte die intussen is ontstaan.โ€

https://www.trouw.nl/binnenland/longarts-wanda-de-kanter-is-nu-fulltime-antirookactivist-tabaksverslaving-is-pure-verliefdheid~bba80c12/

Blair123

49 dagen gestopt -

Afkicken??

Hoi hoi.
De laatste dagen voel ik mij niet helemaal fit. Moeilijk uit bed komen, moe, en het gevoel dat ik erg verkouden ben maar dat ben ik niet. En een droog gevoel in mijn keel. Hoort dit bij het afkicken van de nicotine ?๐Ÿ˜‚ ik zit nu op 1/4 van een hele pleister. Verder gaat het nog goed, had gister op het werk wel even een zwaar momentje. Zag een collega buiten roken en dacht ooooh wat fijn. Maar heb het natuurlijk niet gedaan.. nog een paar uur en dan zijn de 2 weken aangetikt๐Ÿ‘๐Ÿป Fijne dag allemaal!

Overthehill

1732 dagen gestopt -

Puur..... nou misschien voor anderen maar voor mij is het k*t

Goedenavond allemaal,

Allemaal happy stoppers nietwaar? Ben je lekker aan het werk, goed gestopt want een goed begin is het halve werk :)
En dan…
Dan word je doodgeslagen met commercials over puurrrrrrrrrr , dat stoppen met roken zo zen kan zijn ( lees ik tussen de regels door, maar ik ben boven de 50 dus misschien dat ik een brilletje nodig heb :mrgreen:)
Maar voor mij is het zelfs na 4 en een half jaar naadje k*t dat iemand het elke keer heeft over het stoppen met roken. Ik dacht er echt nooit meer aan,  maar door die infomercial ( ja ik ben de queen van de synoniemen) ben ik ondertussen bereid om van mijn geloof af te vallen en niet meer met de radio aan te werken maar met playlists ( remind you, boven de 50 dus ik heet nog net niet Anita)
Het werkt zo demotiverend die advertenties, want als je weet wat je wil dan ga je het proberen. Ik zeg niet dan doe je het want ook ik had een aanloopje nodig zodat ik vooral alle instinkers zou uitproberen :)
Dat is leuk, ik zou eens mijn valkuilen op een rijtje moeten zetten,  want ik heb ze allemaal gedaan!
Dus .... linksom, rechtsom. , maakt niet uit, als je er maar komt.

XO Madelon