Recente blogs

Jojo67

45 dagen gestopt -

Beloning 750 peuken niet gerookt

750 peuken niet gerookt

Op 21 Mar 2020

Ook die gehaald, wat een boel. :)

Jojo67

45 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 21 Mar 2020

Dat is 2. Die hebben we in the pocket.

Jurgens

755 dagen gestopt -

Goedenavond

Hallo allemaal, ik hoop dat het met jullie ook goed gaat! Wij hebben thuis alles op de rit met elkaar. Laura werkt thuis en Linde heeft haar huiswerk en taken via school.  Ikzelf ben gewoon aan het werk en heb vandaag de eerste buitenklus van 2020 afgerond en de steiger opgebouwd voor de nieuwe klus volgende week. Wat anders is, is dat ik nu standaard een dixi (toilet) bij mijn klussen plaats zodat we niet naar binnen hoeven bij de klant. Het is nog best wel koud af en toe maar ik prijs me gelukkig dat ik nog kan en mág werken in deze moeilijke tijd.
Ik bezoek twee keer per week kwetsbare ouderen met dementie gerelateerde problematiek en doe onder andere wat boodschappen voor ze: ik ben momenteel nog hun enige contact met de buitenwereld. Gisteren was een van hen jarig en werd 93! Veel mensen helpen elkaar, zorgen voor hun naasten of zijn, zoals @Jokija1954,  bezig om mensen te laten weten dat ze niet vergeten worden. Dat is het mooie van deze situatie en ik kan iedereen aanbevelen om iets voor anderen te doen als je tijd en de mogelijkheid hebt.
Ik las vandaag dat rokers nu een nog groter risico lopen op ernstige klachten en dat is voor hen slecht nieuws. Wij zijn gelukkig gestopt! Zit niet bij de pakken neer en vraag hier om hulp als je er even doorheen zit. Zorg goed voor jezelf!🍀🍀🍀

Jokija1954

2757 dagen gestopt -

Quote 2579

Jojo67

45 dagen gestopt -

Maand 1, joepie.

Goh, vandaag mijn eerste maand rookvrij doorgebracht. En het viel alles bij elkaar genomen mee. Natuurlijk is de eerste week shit. Klok kijken, tijd die niet voorbij ging,  rouwgevoel, afscheid nemen van gewoontes, nieuwe gewoontes verzinnen en aanleren, blij en opgelucht zijn, twijfelen, toch doorzetten.
Nu is er alleen maar opluchting en trots op mezelf zijn. Ik zei vanochtend tegen P dat ik eigenlijk wel een complimentje verwachtte, mijn 1e maand. Dat wist hij niet zei hij terwijl ik het hem gisteren verteld had. I k heb het af en toe even nodig van het thuisfront maar niemand zegt iets.Dat valt een beetje tegen moet ik zeggen. Maar ik stop voor mezelf, dus heb ik mezelf maar eens een complimentje gemaakt in de spiegel.
Goed bezig ikke!

Pisces

505 dagen gestopt -

Coronavakantie

Door werkgever en bedrijfsarts dringend geadviseerd om thuis te blijven
Niet blij mee maar het is niet anders ....was het niet voor dat stomme bestelsysteem(kan niet thuis )  dan had ik me nog iets nuttiger kunnen maken maar nu kan ik niet veel ........toch

Nieuwe kijk op mijn thuis zijn dankzij kleinzoon Stef :
Zijn moeder schrijft :
Dus ik dacht, neem Stef lekker mee. Dan rijden we een stuk en ga als verrassing door de Mac-drive. Is hij ook weer blij! Zegt ie na afloop: gaan we dit volgend jaar in de coronavakantie weer doen? Want ik lust toch wel graag Mac Donalds eten.

coronavakantie klinkt toch een stuk gezelliger dan geadviseerd worden om thuis te blijven 😂😂😂😂

Sara1963

36 dagen gestopt -

Ben gelukkig weer terug

hoi allemaal, In 2018 weer de fout ingegaan. Daarna zijn er perioden geweest van roken en niet roken. Nu sinds 28 februari weer als niet roker en blij weer op dit forum te zijn. Was zowel mijn gebruikersnaam als wachtwoord kwijt. Maar ben er weer. Benieuwd hoe het iedereen is vergaan die in 2017 ook al op het forum zaten maar ook naar de mensen die nu actief zijn.
Het niet roken gaat mij goed af, weinig afkickverschijnselen gehad maar de laatste dagen wel hoesten en wat slijm in de ochtend. Ook iets benauwder dan als toen ik rookte maar dat herken ik vreemd genoeg van eerdere stopmomenten. Weet niet of er meerdere zijn die dit ervaren of ervaart hebben. Zo ja dan benieuwd of iemand weet hoe lang dit duurt en hoe het kan. Je verwacht toch eigenlijk dat je meer lucht etc gaat krijgen.  Ben wel blij dat de huidige situatie in de wereld mij niet doen denken aan roken.
Hoop dat het met iedereen goed gaat. Voor nu allemaal een fijn rookvrij weekend.

Anna30

2929 dagen gestopt -

Dag 2012 /2013🍀🍀🍀

Goedemorgen.

Gedachte van de dag;

Word nu dankbaar.
Zelfs als je het gevoel hebt dat het niet goed gaat in je leven, heb je redenen om dankbaar te zijn.
Neem vandaag de tijd om het geschenk van het leven en al zijn wonderen te waarderen.
Tel je zegeningen en koester wat je hebt.

Een fijne Vrijdag.
Lfs Alida🧞‍♀️

Lisa1951

69 dagen gestopt -

Beloning 750 peuken niet gerookt

750 peuken niet gerookt

Op 20 Mar 2020

En zo gaan we gestaag door naar de 1000.

Jodie04

806 dagen gestopt -

Maar voor de rest gaat alles goed.

Wat een week. Mijn boiler gaf steeds geen warm water, maar na steeds wat morrelen aan de slangetjes deed hij het weer. Afgelopen zondag was er iemand hier, en vroeg of er even naar gekeken kon worden. Schot er achter weggehaald… Uhhh, had wel brand kunnen krijgen, stekker was doorgebrand, en gaf al licht….. Pfff. Bovendien had ik steeds geen heet water in mijn douche, dus stond onder een lauwe douche, brr. Thermostaat kraan kapot… Ook stond er geen druk op mijn kraan in de keuken en moest ik het met een pisstraaltje doen, plus water koken steeds voor de afwas.
De monteur voor de aansluiting van mijn tv en internet meldde tot en met 6 april af, dus geen internet en tv. Gelukkig iemand gevonden die alles alvast fysiek had aangesloten. Blijk ik nog steeds geen signaal te hebben. Het huilen stond me nader dan het lachen toen ik voor dat er een monteur kwam voor nieuwe kranen, ik een diepvries zak liet vallen met een vers gebraden kippepoot met jus erin. Een glibberpartij en de bel ging al. Inmiddels is de nieuwe thermoskraan kraan geplaatst, in mijn keuken glimt de vloer weer. De daar geplaatste kraan lekt en ook de boiler is nog niet aangesloten..Maar pinuts en komt goed.

Inmiddels is er wel iemand achter gekomen waarom ik geen signaal krijg. Ik word ingeprikt op een verkeerd huisnummer. Dit kwam ik aan de weet dat ik in mijn frustratie hierover de vorige huurster heb gebeld. Aan haar gevraagd op wat voor huisadres haar factuur stond….Pffff er moet - 01 achter. Iemand gaat voor mij vandaag de KPN bellen, want ik ga gewoon janken momenteel van alles..
Ik fiets nu weer en wandel ong 2 uur per dag. Zo naar mijn moeder omdat wij besloten hebben de aandachtsmomenten van de zorg af te zeggen. Er komen soms 7 verschillende verzorgers, die allemaal bij kwetsbare mensen komen. De aandacht moet nu maar van ons als kinderen komen. Ik heb n long aandoening, mijn zusje ook, dus vinden het risico te groot worden. We bellen ook gewoon wat vaker. Ik zoek niets op, ga vroeg naar de supermarkt, en vermijd zoveel mogelijk contact.
Las net een mooie zin ...
Als je niet bang kunt worden ben je een idioot, als je niet bang wil worden ben je wijs… Ik wil wijs blijven.
.We zitten allemaal in het zelfde schuitje wat de afspraken, omtrent ons handelen, tijdens deze virus crisis is. Ik stap nu op de fiets. En….kijk om je heen tijdens het wandelen of fietsen. De natuur trekt zich nergens iets van aan. Ik kijk hier op een grote wilgen boom waar de vogels takken afscheuren voor hun te bouwen nesten. Ik geniet hier van en kan er tijden naar kijken…Houd je hoofd koel, en schrijf eens op hoe jullie de dagen doorkomen op werkplek of thuis, al dan niet opgelegd. Fijne rookloze dag.

Jokija1954

2757 dagen gestopt -

Quote 2578

Sarah13

13 dagen gestopt -

Au suivant.

Netflix.  The Dressmaker.  Tot aan mijn pols in een zak Lay´s ribbelchips.  Al drie glazen diep in de Gato Negro chardonnay.  Her en der een Haribo kersensnoepje en een gestage damp van Camel Blue.  Het is vandaag donderdag dus nog drie dikke dagen te gaan met dit ‘après moi, le déluge’-beleid.  Slack devil game strong.  Duidelijk geen enkele moeite om dit vol te houden…
Come Monday is het weer van datte.  Nokken met de smokes. 
Er ligt een granaatappel in de fruitschaal te smeken om mijn aandacht.  “I can’t hear you over the rumbling of rock bottom, my darling pomegranate.”. 
Er zijn blijkbaar vijf redenen waarom rock bottom niet erg is.  Kwam ik tegen toen ik googelde hoe je rock bottom schrijft.  Was te lui om te lezen wat de vijf redenen zijn.  Daarbij kom ik daar ongetwijfeld met enige positiviteit vanzelf wel achter eens ik aanstaande zondag dat punt bereikt heb.  Kan ik ze lekker in mijn zak stoppen om maandag met nieuw opgedane wijsheid aan mijn zoveelste queste te beginnen.
Nu ga ik de film verder kijken.
Of, nee, wacht, eerst nog een liedje. 

Jokija1954

2757 dagen gestopt -

Mochten jullie je vervelen,

wil ik dit met jullie delen.
Mijn dochter bedacht het, en ze had mij meteen mee.
Je zal maar in een hospice of bejaardenhuis vertoeven, en je naasten mogen je bijna niet bezoeken.
Dan is een kaartje toch een welkom hart onder de riem.
Dus mochten jullie je vervelen, of je kleinkinderen bezig zien te houden.
Laat ze wat maken voor de ouderen in de buurt,
kleine moeite groot plezier.
Mijn dochter is bezig voor het bejaardenhuis in haar buurt,
ze is al op de helft, nog 20 te gaan.
Ik heb er zojuist 12 en 1 voor het personeel bij het hospice in de brievenbus gedaan,
met begeleidende brief.
Al veroorzaakt het maar een enkele glimlach, is de missie al geslaagd.

Hallo,
U kent mij niet , maar dat hoeft ook niet.
Zoals u hierboven ziet bracht mijn dochter me op het idee.
Zij voorziet het bejaardenhuis bij haar in de buurt.
Ik moest gelijk aan jullie denken, waar mensen hun laatste stukje leven doorbrengen.
En ook de bewondering die ik heb voor jullie werk.
Heb het eens zijdelings mee gemaakt, prachtig wat jullie doen.
Altijd al zwaar , maar in deze nog meer daar bezoek e.d. aan banden liggen.
Wij hebben beide de hobby kaarten maken,
en wat is er dan nog mooier te weten dat die kaarten op een mooie plek terecht komen.
Heb ze bij elkaar in een enveloppe gedaan,
weet zeker dat jullie er voor zorgen dat ze bij de juiste mensen komen.
Wens jullie sterkte in deze nog moeilijkere tijd.
En RESPECT!

vriendelijke groet,
Joke
(dorpsgenoot)

Zie wat je er mee kunt of wil.

Groetjes Joke

Jojo67

45 dagen gestopt -

Vandaag 4 weekjes

Die heb ik ook alweer achter de rug :)  En morgen een maand, voordeel van februaristoppers :P
Met dochter gaat het redelijk, nog steeds benauwd, hoesten, verhoging en duizelig. Gisteren en vandaag maar wat boodschappen voor hun gedaan en netjes bij de voordeur neergezet, aangebeld en op de stoep gewacht tot de tas leeg was. Ze ziet er zo zielig uit, ik wil haar het liefst even knuffelen. Maar dat gaat niet. Schoonzoon is ook niet lekker, die krijgt in de loop van de dag meer verhoging. Ik wil zo graag helpen maar kan niet meer doen dan de boodschappen. Wat een gedoe, als het gewoon griep was dan was de drempel niet zo hoog, maar we weten niet welke griep het is. Zo vervelend dat dat niet meer getest wordt.
Hopelijk voelt dochter zich snel beter, dan kan ze schoonzoon verzorgen. Het is me wat, niet meer zwemmen, hondencursus afgelast, geen Formule 1, geen Songfestival, geen Koningsdag ( ik woon in Maastricht ).
Maar ja, eerst dit maar eens over laten waaien.