Recente blogs

Exit

21 dagen gestopt -

Beloning 300 peuken niet gerookt

300 peuken niet gerookt

Op 15 Oct 2019

En weer 300 minder ๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™

Lente50

147 dagen gestopt -

Rond...

Wat een ronde getallen ๐Ÿ’ƒ, net als ik want in die 140 dagen ben ik ook rond geworden ๐Ÿ˜ณ

Exit

21 dagen gestopt -

14 dagen vanavond

Nou 1e echte mijlpaaltje komt eraan….weet dat dit voor mij een heftige dag is….althans zo was t de vorige keer toen ik stopte…blij als t dag 15 is… voor het idee. Vannacht weeeeeer heftig gedroomd over diverse exen etc. En ik droomde dat ik mijn 14 dagen gevierd had in de kroeg (met een vriendin die ook gestopt was) met een avondje roken….oooooh en toen ik wakker werd had ik v t eerst in de ochtend ook echt trek in een sigaret…vreselijk…..neeeeee ik wil niet ๐Ÿคฏ๐Ÿคฏ๐Ÿคฏ๐Ÿคฏ Waardeloze dromen zeg…droom liever over de toekomst ipv verleden ๐Ÿ˜‚

Pkoppelaar

149 dagen gestopt -

Eerste x

Wow vannacht komt mijn kleindochter voor het eerst bij mij slapen๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ
Dat vind ik best spannend want ja hoe gaat dat? En als ik de hond uit moet laten want ja die moet toch echt vanavond rond half 10 zijn laatste wandeling maken….....kan moeilijk die kleine daar wakker voor gaan maken pfff spook gedachten schieten door mijn hoofd๐Ÿ˜ฑ๐Ÿฅบ hoe dan!!!.
Hahaha ruim 4 mnd geleden zou ik de ene na de andere peuk hebben opgestoken maar nu niet nee gelukkig niet nodig komt ook niet eens bij me op haha. (Snoep wel iets meer tegenwoordig๐Ÿ˜ฑ, ach ja beter iets te zwaar dan zwarte longen)
Maar geen nood vanavond moet mijn buurman van paar huizen verder hij is tevens de beste vriend van mijn zoon maar even mijn hond uitlaten, of even bij mij binnen zitten zodat ik zelf die wandeling maak maar ik vind het nog te eng om die kleine helemaal alleen te laten liggen al is het maar voor 10 minuutjes, ook al zegt zoonlief dat dat best kan๐Ÿ™ƒ
Gaat goed komen nu nog even tot half 3 relaxen daarna die kleine dreumes bezig houden…...heb er stiekem heel veel zin in zij maakt mijn dag altijd weer goed die vrolijke brabbelende met hier en daar goed woordje lachebekkie..๐Ÿคฃ

Fijne rookloze dag allemaal

Jojo67

27 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 15 Oct 2019

Welke kies ik? 2 beloningen tegelijk, wat een luxe. Ook nog de 500 peuken niet gerookt gehaald. Wat wil een mens nog meer? :)
Het gaat goehoed, ik heb geen last van hunkeringen, slecht slapen. Als ik de blogs van medestoppers lees prijs ik me gelukkig. Ik weet dat het zomaar kan veranderen, ervaring genoeg mee. Maar ik heb het gevoel dat het wel goed blijft gaan. Trots op mezelf, ik ben heel gemotiveerd, dochter schrok zaterdag toen ze de teller zag. "Mam, rookte je zoveel? "  Dat gaat dus ongemerkt, al die peuken op een dag, ik zag alleen dat het pakje tabak leeg was. Niet dat er weer 50 sigaretten doorheen gingen.
Junkie, pffffffff.

Pardoesje

21 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 15 Oct 2019

14 dagen :) and the fight goes on!!!! Vannacht voor het eerst sinds het stoppen de hele nacht doorgeslapen :)

El71

35 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 12 Oct 2019

En toch trots, ondanks alles๐Ÿ˜ƒ

Mies

53 dagen gestopt -

Van roker naar niet-roker

Net het blogbericht ‘Dipje’ gelezen van @Pardoesje en in de reacties @Aagje47, dat je jezelf opnieuw gaat uitvinden, in elke situatie.
Herkenbaar, want ik ken die oude rokende ik juist heel goed. En de nieuwe niet-rokende versie van mezelf nog niet zo goed. Net als in een vorig blog, dat @Miraagje schreef dat elk nieuw seizoen, elke situatie .. dat er voor alles een nieuwe eerste keer is. En wat @Lia1972 schreef, dat het een beetje is zoals rouwen.

Daarna heb ik gegoogled op roken en identiteit en een artikel gevonden dat daar op aansluit: 

https://nl.in-mind.org/article/dit-is-niet-wie-ik-ben-de-rol-van-identiteit-bij-roken-en-stoppen-met-roken

Jokija1954

2592 dagen gestopt -

Quote 2429

Pisces

340 dagen gestopt -

Loe er ligt een lijster in de la

Oke…dat klopt niet helemaal maar heb er wel 1 in een boodschappen tas mee naar huis genomen .
Ik reed er langs met mijn scooter en hij bleef doodstil midden op straat zitten .
Dat is geen goed gezond gedrag dus ben terug gereden .
Waar kon ik hem laten want het stond al vast dat ik hem zo niet achter zou laten .
Tussen mijn jas was geen goed idee dus dirk tas leeg gemaakt en hem daarin gezet .hij was echt onwaarschijnlijk rustig..(in shock)  en heeft de maximaal 5 minuten in de tas overleefd.
Na een poosje rustig in een oud kattenvervoersmandje bijgekomen te zijn was deze tut zo slim om hem iets lekkers
toe te willen stoppen maar hij zag dat anders en liet even zien dat hij alweer in staat was te vliegen .
Na een kleine jacht (want heel wild was hij nog steeds niet) mocht hij buiten verder gaan vliegen .
Gelukkig heeft hij zijn avontuurtje overleefd

.

Pardoesje

21 dagen gestopt -

Dipje!

Hallo allemaal,

Ik zat er al een beetje op te wachten, maar dit weekend kwam de gevreesde dip.
Vrijdag en zaterdag waren nog te doen, maar op zondagochtend stond ik op met trek in een sigaret, en dat is de hele dag in volle hevigheid bij me gebleven, tot het moment dat ik in slaap viel.

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik het niet kon geloven dat het zo goed ging, ik voelde het aankomen denk ik.
Maar, ik heb niet gerookt :) Ik heb ook helemaal niet het idee dat roken het gevoel gaat opheffen. Ik denk dat het dan alleen maar erger word. Ik wil deze afgelopen twee weken ook helemaal niet opgeven, ik ben zo goed bezig!

Vandaag een ontzettend hectische dag qua werk. Geen tijd om ergens over na te denken. Op zich wel prettig. Nu het eerste rustige momentje en dus besloten maar even wat van me af te schrijven.
Morgen 14 dagen gestopt. Ik kan niet zeggen dat ik me goed voel, maar ik ga gewoon verder.

Kan iemand me even vertellen dat dat rotgevoel op een gegeven moment weggaat en ook weg blijft? Want het is soms zo verdomde moeilijk om dat te geloven!

Quidam

1146 dagen gestopt -

De grote schoonmaak

Toch heerlijk om te zien dat er hier op het Stoprokenblog met een veger wat troep is weggeveegd. Het leest beduidend prettiger en op deze manier hoef je de knop โ€œVolgendโ€ ook niet in te zetten. Tot het moment dat het wel weer handig is, maar dat zien wij dan wel weer lijkt mij zo.

Voor nu ben ik in ieder geval al een stuk blijer en wat de toekomst gaat brengen zien wij dan wel in de toekomst want dat is meestal toch koffiedik kijken en je zorgen maken is in mijn optiek altijd nog de verkeerde kant op fantaseren.

Zo wilde ik al een tijdje de boel weer veranderen op de beide balkons, oftewel terug in oude staat brengen voordat alles vanwege die verbouwing hier verplaatst moest worden. Het zitje achter weer naar voren op de galerij en hetgeen daar stond weer naar achteren op het balkon.

Gisteren kwam mijn vriendje op bezoek en die vond zeker ook gezien het zachte weer het een strak plan om dit even snel met zโ€™n tweeรซn te doen. Waarbij hij meer dan ik rekening moest houden met mijn teckel stuiterbal, want ja die was vanaf het moment dat zij hem zag totaal in hyper mode. En ondanks haar vele pogingen om hem te tackelen, zaten wij even later, bij romantisch kaarslicht te genieten op het balkon en te praten over van alles en nog wat. Hij met thee, ik met koffieโ€ฆ.. want ja verschil moet er zijn niet waar.

Ik wens jullie allen een heerlijke dag toe en hou het lekker rookvrij, dat doe ik ook.
:)

Lil Dicky - Earth

Exit

21 dagen gestopt -

Dag 13

Dag 13 is bijna dag 14 inmiddels. Dan is de 1e zware hobbel wat mij betreft overwonnen. Weekend 2 overleefd…mezelf beloond met heeeeeel lekker gebak…en niet veel aangekomen in deze 2 weken. Paar ons of zo. Nou…das mooi toch. Voel soms nog speldenprikjes trek maar dat is te doen…weet dat ik t vies ga vinden dus het is geen optie om het uit te proberen. Mijn gehemelte is nog wat gevoelig. Verder gaat t met de mondpijn beter. Dat was even nasty. Maar ja je lichaam moet herstellen en zeker ook je tandvlees. Beter. No pain…no gain. Op naar morgen.

Mamie

133 dagen gestopt -

Beloning 125 dagen gestopt

125 dagen gestopt

Op 14 Oct 2019

Lukt het nu eindelijk?