Recente blogs

Sandrastopt

13 dagen gestopt -

kalm blijven, kalm blijven, kalm blijven...

Sandrastopt

13 dagen gestopt -

Goed voornemen mislukt

Ik had allemaal gezonde dingen gekocht (groente) om te snacken, maar heb toch een halve reep chocola opgegeten 😭
En heeft ‘t geholpen? Nee, ik ben bloedchagerijnig. Heb de hele zolder op de kop staan omdat ik die ineens moest opruimen en nou is ‘t dus ook nog overal een troep 😭 ik zwelg in zelfmedelijden.
Maar… Ik rook niet 😁

Ronaldo

164 dagen gestopt -

Beloning 150 dagen gestopt

150 dagen gestopt

Op 01 Dec 2018

Weer een mooie mijlpaal! Maar heb de laatste tijd soms trek in een sigaret. Ik kan het makkelijk weerleggen,  maar toch. December uit en dan heb ik een half jaar niet gerookt! Dat klinkt goed!

Anna30

2453 dagen gestopt -

Nooit meer.

Vandaag weer naar de longarts geweest voor controle.
De COPD is van gold 3 naar 4 gegaan .En heb nog 45% longinhoud
De longtest was deze x minder dan de laatste x .
Heb er een pufjes bij als ik activiteiten zoals wandelen enz in moet nemen .
En moet weer gaan sporten .
We doen ons best want roken doe ik niet/Nooit meer
Nu over 3 mnd terug komen ..
Succes voor de beginners en d3 lieve groeten die mij van het blog kennen 🐞🐞🐞🐞

Jokija1954

2282 dagen gestopt -

Quote 2131

Captcha

14 dagen gestopt -

Beloning 1 dagen gestopt

1 dagen gestopt

Op 02 Dec 2018

Nou eerste dagje zit er nu wel op. Valt me erg tegen. Dacht dat ik die damper toch makkelijker aan de kant kon leggen. Tja nicotine blijft nicotine….
Zelfde afkickverschijnselen: humeurig, rusteloos en het gevoel van Aaaaaahhhh!!!

Maar we geven niet op.

Pisces

29 dagen gestopt -

Ik mis het !!

Doordat mijn bekkie nog niet optimaal is lijkt het me verstandig om even geen kauwgum te nemen maar nu blijkt dus dat ik dat harder mis dan een sigaret 😆
Wie had dat gedacht !

Sarah13

20 dagen gestopt -

If you´re going through hell...

Keep walking. 
Solide advies waar ik de voorbije twee dagen gehoor aan heb gegeven.  De drang om te roken was een stem in mijn hoofd.  Fokking eng.  En wat mijn hoofd vervolgens aan gekke plannetjes begon te smeden: insane.  Het leek wel een powerpoint presentatie. Ik zag mezelf met een ‘I don’t give a fuck’- smoel bij de balie van de supermarkt staan en peuken kopen.  Ik zag mezelf met een ‘I don’t give a shit’-attitude op een balkon staan roken.  Ik zag mezelf met een ‘What fucking ever’-vibe bedenken dat ik volgende week ook nog wel kan stoppen.
Ik heb mezelf gedwongen een beeld te zien van hoe ik de volgende ochtend met een ‘I am filled with regret’- gevoel en een dikke geelbruine nicotinefluim tegen mijn huig geplakt wakker zou worden en weer helemaal opnieuw kon beginnen want IK WIL G*DVERD*MME NIET MEER ROKEN.
Bah, bah, dikke vette mega kutbah!!!  Wat een smerige t*fus-struggle.
BUT SO FUCKING WORTH IT!!!!!!!

Jodie04

331 dagen gestopt -

Mijn zondag.....

Het was vroeg, dat ik mijn luikjes al open had….Druilerig weer… De lange zondagochtend wandeling maar ingekort, en beperkt tot een half uurtje… Dit was even goed genoeg om als twee verzopen honden weer thuis te komen….Mijn hond maalt hier niet zo om, nou ja, als ik eerlijk ben, ik ook niet zo…Maar had al een snotkop, en kreeg er een kriebelhoest bij…. Dus weer even oppassen, voor dit weer niet vast gaat zitten….

Er was een Dickens kerstmarkt in Velp, hier niet zo ver vandaan… Zat te twijfelen, wel of niet… De miezer regen waren echte buien geworden… Tja, als iedereen weg zou blijven is het toch wel heel sneu voor al die "acteurs" en stand houders… Dus toch heen gegaan… Nu, niets sneu voor al die mensen… Die zaten lekker warm en droog bij de hete kooltjes….Ik had me namelijk vergist…. Het was helemaal niet… Volgende week zondag pas…Had ik weer… Mezelf toen maar gekieteld door een paar leuke korte laarsjes te kopen, ik ben gek op kopies, en mijn inzet werd zo toch wat beloond… Je moet jezelf tenslotte ook eens kietelen….

Gisteravond naar het concert van Venice geweest… Ik had al maanden de kaartjes in huis, en ik had ze voor het laatst 11 jaar geleden gezien… Eindelijk weer eens mijn Podium kaartjes in kunnen leveren,  want het is soms nog wel eens moeilijk deze te verzilveren voor een concert die ik mooi vind en ze accepteert dan….Gelukkig was het droog, en stond ik vooraan, want na mij sloten nog eens 1100 mensen in de rij aan… Het was in de Muse, een muziek tempel ( als je van modern houdt, mooi )…. Zitplaatsen, dus wie het eerst komt kan lekker vooraan zitten… Ik dus….Ik houd van de sound, 4 stemmig, een beetje Eagles, Crosby Still, Nash en Young style….2 broers en 2 neven, geboren in Venice Beach, Californië...Hun vaste Nederlandse toetsenist Jasper Westerhof, en drummer Andre Kemp ( Dutch Eagles) speelde en zongen de sterren van de hemel… Ik heb genoten… Akoestiek is daar Subliem….En wat was het toch bijzonder, dat ze bij het nummer
The Family tree, het publiek het refrein mee lieten zingen… Ik heb geen valse noot gehoord…. En ja dit nummer heeft terecht een plaats in top 1000 en 2000 gekregen….Wat ik ook mooi vond, dat je alle teksten, die ze zelf schrijven, en hun muziek componeren, je ze letterlijk kunt volgen in de teksten…. Dat hoor ik wel eens anders…..Prachtig…. als je er van houdt… Ze geven eenmalig een kerstconcert op 8 december in Apeldoorn, misschien lukt het me om hier een kaartje voor te bemachtigen….

Kortom mijn druilerige zondag werd er toch een met een sterretje…

Mathias12

2 dagen gestopt -

Weer herbeginnen!!

1 week vol gehouden en het ging goed te goed. En overmoedig geworden en vrijdag geen pleister meer geplakt. En gisterenavond is het dan fout gelopen. Heb er maar 1 gerookt , en dan direct gaan slapen. Deze morgen opgestaan en weer mijn pleister geplakt. En weer door…...👊👊👊 conclusie best niet overmoedig worden en het stappen plan volgen , en de kuur uitnemen😉

Grtz Mathias

Knofje

13 dagen gestopt -

De eerste stap

Zo! Laatste sigaret gerookt! Kan mezelf nog niet helemaal gestopt noemen.. Ik heb besloten mijn nicotine verslaving af te bouwen met een e-smoker. Maar van de sigaretten ben ik af en dat vind ik voor nu voldoende! Ik durf mijzelf dan ook zeker gestopt te noemen. Dramatisch een foto gemaakt van de laatste sigaret. Even een momentje buiten genomen en mn goeie vriend, steun en toeverlaat gedag gezegd.. De eerste stap is er, nu nog volhouden!

O ja, of ik alle oud gediende de groetjes wilde doen van mijn moeder @Sanjo (nog steeds gestopt).

Sandrastopt

13 dagen gestopt -

steuntje

Sandrastopt

13 dagen gestopt -

Weer stoppen.. voorgoed?

Vrijdag was het zover. Ik ging stoppen. Weer. Ik heb pijn in mijn borst, maar bezwijk telkens voor de sigaret.
Op het werk is het het moeilijkst. ‘gezellig even roken’ met collega’s, wordt mijn moeilijkste moment.
Maar vrijdag wist ik het zeker. Wilde ik de kans verhogen om mijn kind volwassen te zien worden, dan moet ik echt stoppen.
Na het werk heb ik de resterende sigaretten weggegooid.
Meteen ‘s avonds werd ik chagrijnig. Toch lukte het om niet te roken.

Ik vond een bijna leeg pakje shag in mijn tas. Zaterdagmorgen stond ik dus weer te roken.
Van mijn broer, die ook graag wil stoppen, kreeg ik de tip om nicotinepleisters te gebruiken.
Ik had van een vriendin gehoord dat dat bij haar niet goed ging. Zij viel ervan flauw.

Maar ‘cold turkey’ zag ik ook niet zitten.

Zondagmorgen kwamen mijn schoonouders op bezoek. Op een gegeven moment stond ik met mijn schoonmoeder buiten te roken.
Ze vroeg waarom ik ineens shag rookte. Ik antwoordde: ‘ik wil eigenlijk stoppen, maar vond dit nog…’
Mijn schoonmoeder stak van wal met de bekende rokers logica. ‘Je leeft maar 1 keer, of je nou 10 jaar eerder doodgaat of 10 jaar later’.
En ook het voorbeeld van iemand die op haar 51e stierf door hartfalen -uiteraard geen roker- kwam voorbij.

Toch hielp dit. In plaats van mee te gaan in deze gedachtegang dacht ik: ‘je houdt jezelf voor de gek’.
‘s middags heb ik de pleisters gekocht. 20 euro, maar die ga ik eruit halen.

Smeniekske

76 dagen gestopt -

10 jaar maar nu 2 maanden

Op de dag dat ik eigenlijk 10 jaar gestopt had moeten zijn ben ik nu 2 maanden gestopt