Recente blogs

Jokija1954

2409 dagen gestopt -

Quote 2248

Quidam

963 dagen gestopt -

Testing one two three

Vandaag stond een soort van halverwege test op het programma, waarbij dus een hellingproef zit ingebakken. Je begint dan dus qua snelheid op 3,2 km per uur en elke 2 minuten gaat de hellingspercentage met 2% omhoog net zo lang totdat je bij de 10 minuten en 10% bent en daarna hou je dat net zo lang als je kunt vol.

Kort samengevat….. Volgende week mag ik voor de her…. :mrgreen:

Maar ik rook niet…. :)

Nvossie

15 dagen gestopt -

De eerste dag...

Hallo allen, meer belangrijk.. mede stoppers!!

Laat ik me eerst even voorstellen.. Natalie.. 33 jaar… waarvan 20 jaar roker :(
4 jaar geleden mama geworden van een prachtige zoon… wat niet zo vanzelf sprekend ging waardoor ik in een postnatale depressie ben geraakt… terwijl ik zwanger was heb ik de sigaretten zo naast me neergelegd.. als de dood dat er wat met mijn kindje zou gebeuren… nadat hij in het ziekenhuis moest blijven en ik naar huis moest begon het weer net zo gemakkelijk als ik ze had neergelegd… meerdere keren heb ik ze weer geprobeerd weg te leggen helaas ter vergeefs en er duidelijk niet klaar mee… inmiddels heb ik een hoop meegemaakt en overwonnen… depressie… scheiding… verhuizing… enfin waarom zou ik dan ook niet het roken uit mijn leven kunnen bannen… ik als single moeder.. volop in het leven… waarom zou ik mijn leven en dagelijkse bezigheden laten beïnvloeden door sigaretten… ik schaam me rot als ik weer mijn werkplek verlaat om even te roken… Nu niet meer… het is genoeg zo!! Als ik alle veranderingen in mijn leven kan handelen dan dit ook… weliswaar niet op eigen kracht maar met pleisters… ik moet op de een of andere manier eerst de gewoonte uit mijn leven bannen.. en zoals alle boeken, video’s, blogs etc. zeggen is de nicotine een heel klein gedeelte van het stoppen en is het binnen 72u uit je lichaam… ik ga eerst maar de eerste stap zetten en de gewoonte uit mijn systeem weren… geleidelijk afbouwen en nooit meer roken…

Jurgens

407 dagen gestopt -

Op de helft

Op deze dag in 1966 werd ik geboren. Het was toen Goede Vrijdag en we woonden in Uden. In Nederland woonden 12.500.000 mensen en Nancy Sinatra stond op 1 met These boots are made for walking.
Vanmorgen kreeg ik leuke cadeaus en een mooi gedekte ontbijttafel. En mooi weer. Ik ben een mazzelkont!
Ik ga zo naar de banketbakker om taart te halen, want ik neem tegenwoordig alleen nog maar een sigaar uit eigen doos. Ik vast vandaag met vasten, kom maar op met die calorieën 😛🎂🍰

Lia1972

278 dagen gestopt -

Het gaat goed 💪

Soms heb je een simpel en kort gesprekje nodig met puberende zoon om even met je beide voeten op de grond te worden geplaatst….

Ik: "pfff op dit moment soms zoveel lichamelijk ongemak. Het niet roken heeft me niet eens zoveel opgeleverd. Soms denk ik: "steek er maar een op". Want de klachten staan er los van en qua conditie etc merk ik niet dat ik niet rook…."
Zoon: "en dan ga je roken en dán?"

Idd en dán!?!

Dat levert mezelf schaamte, spijt, stank, gezondheidsvermindering nu én of toekomst op, stress of er wel aanstekers en peuken genoeg zijn en geld wat over de balk gaat etc op…

Dus tja… laat ik dan maar door gaan voor de 9 maanden zonder sigaretten. Geen trekje niets :)

Soms zijn er geen zware gesprekken nodig, enkel een gortdroge nuchtere reactie van mijn allergrootste stoprokersfan!

Cc2

617 dagen gestopt -

Beloning 600 dagen gestopt

600 dagen gestopt

Op 05 Apr 2019

The sky is clear my dear!

Ladygogo

52 dagen gestopt -

Nova Zembla

Genieten jullie nog eens extra daar van de zomerse temperaturen…. Ik met handschoenen, oorwarmers en winterjas vlak voordat ik hier, in het midden van Frankrijk, ging fietsen vanmiddag. 7° en onderweg nog getrakteerd op regen.
Ik denk maar zo…. Ik kan het allemaal meemaken en de pret was er niet minder om.

Jodie04

458 dagen gestopt -

Nieuwe avatar...

Ja, het moeten er maar eens van komen.. Deze is tenminste recent.. Nou ja, als je haar maar goed zit…..En dat was redelijk goed gelukt.. Gelukt ook, met hem er op zetten, want dat was nog wel een puntje.. Uiteindelijk na veel gedonder, het zelf voor elkaar gekregen… Zo zie je maar, de aanhoudster wint….En zo is het ook met niet roken….Doorzetten, en je komt er…

Jokija1954

2409 dagen gestopt -

Quote 2247

Pisces

157 dagen gestopt -

pep song

I like this !!
Voor ons allen omdat we laten zien wat er kan ...dat stoppen met roken echt niet onmogelijk is ..o.a.

Katik

35 dagen gestopt -

Beloning 20 dagen gestopt

20 dagen gestopt

Op 07 Apr 2019

jaaaaaaaaah!!!!! het is zover! 20 dagen, 300 peuken, 120€ gespaard! het is wel even spannend nu, want de eerste dagen was ik op vakantie; andere omgeving, andere gewoontes,... nu thuis en dan voel ik toch dat het er nog lang niet helemaal uit is! Dat er nog veel dingen zijn die ik " de eerste keer" zal moeten/mogen doen als niet roker.
De eerste dagen zei ik bij elke ontwenningsscheut tegen mezelf: "yeah! ik ben er van af, ik hoef mezelf dit niet meer aan te doen!"  , en dat was héééél dikwijls op een dag. nu is dat minder, maar àls ik het heb, lijken de ontwenningsscheuten wel heftiger ofzo… maaaarrrrr! ik voel me beter, mijn longen zijn me dankbaar en beginnen te herstellen, geen gepiep meer, nog wel hoesten out of the blue, maar het klinkt al anders! wonderbaarlijk hoe een lichaam zich herstelt!!!!
en megadankbaar voor dit motiverende forum met gelijkgestemden!
Succes allemaal voor de komende 24u en nog lang daarna!!!

Minous47

14 dagen gestopt -

Aangepast.

Heb toch gisteren dat laatste pakje nog opgerookt.
Ik moest gistermiddag nog naar de condoleance van een 18 jarige jongen die vorig weekend is verongelukt en dat deed toch meer met me dan ik had verwacht.
Ik ken zijn ouders en ik kende hem ook wel een beetje ( hij was bevriend met de beide zoons van mijn zus).
Was heftig hoor, het zag zwart van de mensen, de condoleance alleen al heeft uiteindelijk al 2 uur en een kwartier geduurd.
‘S middags nog een lange wandeling gemaakt en nog even bij het graf van mijn vader geweest en ook nog bij dat van zijn beste vriend.
Een emotioneel zwaar dagje dus en dan gebruik ik dus het roken als verdoving.
Dus ja,ik heb toch gerookt.
Gelukkig was het pakje bijna leeg, dus het was niet veel, maar toch.
Om half 10 heb ik de laatste opgestoken en nu ga ik er dan ook echt voor.
Op naar een rookvrij leven!

Fietje1

60 dagen gestopt -

Beloning 40 dagen

De veertig voorbij💪..  Momenteel in Spanje ! Mooie beloning aan mezelf gegeven een jaar geleden. Goede timing en genieten doe ik, al heb ik er wel wat meer voor nodig.
Status: ik ben onderweg, maar ben er nog niet.
To do: in onderhandeling wat ik ga doen om anders met mn frustratie om te gaan.

Voor nu lekker slapen en morgen verder uitrusten😊

Martizio

roker -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 05 Apr 2019

Hieperdepiep….sinds gisteren 14 d geen peuk meer aangeraakt.
Ik ben ondertussen wel op 1 pilletje champix s morgens en dat gaat beter.
Slapen doe ik iets beter maar toch niet zoals ik het gewoon ben.
Om mij bezig te houden ben ik begonnen met haken en ja ,het is een leuke afleiding. Als ik dit niet doe vlieg ik constant rond, gewoon om bezig te zijn. En dit is zo vermoeiend.
Dus mensen het gaat goed, merci voor al die deugddoende replays 😁😁😁