Recente blogs

Lisa1951

12 uren gestopt -

4 x is scheepsrecht ?

Goedemorgen allemaal,

Na 11 dagen champix gisteravond de laatste sigaret gerookt.
Ik wilde op dag 10 stoppen maar kreeg gisteren een bezoeker die rookt, en ik had nog een paar sigaretten in het doosje, dus deze nog gerookt. Gelukkig heb ik totaal geen bijwerkingen van de champix, niet misselijk, geen vieze smaak en ik slaap als een os.
Vanmorgen zoals gewoonlijk mijn koffie genomen en tot nu toe gaat het prima.
Zijn er mensen op het blog die ongeveer gelijk met mij met champix begonnen zijn en recentelijk gestopt ? Het zou fijn zijn elkaar te volgen te steunen en ervaringen uit te wisselen. Verder is alle steun van harte welkom. Dank jullie wel al vast.

N1980

4 dagen gestopt -

Korte update

Goedemorgen,

Vannacht de pleister eraf getrokken. Ivm nachtelijke onderbreking. Ik las namelijk in de recensies dat dit een mogelijke bijwerking kan zijn.

De pleister waarvan ik de naam niet meer zal noemen.
Er werd namelijk door mijn vorige post al gesuggereerd dat ik een influencer ben vanwege de reclame. 

Helaas heb ik geen aandelen met het merk.
Ben ik geen influencer!!!!
Heb ik naast LinkedIn (zakelijk) en deze huidige blog omdat ik echt wil stoppen met roken, geen andere social media kanalen zoals Facebook of Insta. 

Jammer om te merken dat dit zo kan gaan met beeldvorming. 

Only positive vibes please en geen vervuiling onder mijn blogs 馃挮

Fijne werkdag

馃

Amsterdamskruisje

115 dagen gestopt -

Ik word oud en bang deel 2

Nog iets wat ik bij de Action gevonden heb:
toiletbrilreiniger en toiletbrilafdekplastic: nooit geweten dat die dingen uberhaupt bestonden maar hee, te gek! Die gaan mee! God mag weten hoe het in Peru met de hygi毛ne gesteld is! Mijn hele leven nog nooit bang geweest voor bacterien, nu gek genoeg, ineens wel.

Zou ik dan toch ouder worden?
Of gewoon wat banger?
Of heeft het ene soms met het andere te maken?

Waar ik vroeger altijd alleen reisde en het lot mijn reis liet bepalen, voelde ik me nu toch verdacht gerustgesteld toen ik hoorde dat mijn vader een groepsreis van 20 dagen voor me had geregeld.
Ik hoefde ineens niets meer zelf te bedenken
en ik had de groep als bescherming
tegen die gemene bagagejattende derdewereld Peruanen!
Tenslotte ook nog een aankoop in de Action waar ik niet erg tevreden over ben: de bagageriem of kofferriem genoemd. Ook hiervan had ik, voordat ik ze bij de action in het schap zag liggen, niet geweten dat ze bestonden. Na bestudering van de verpakking dacht ik te kunnen opmaken dat die riemen niet alleen bedoeld waren om je koffer tijdens hun eigen

(en waarschijnlijk wat hardhandiger)

reis mee dicht te houden, maar ook om als extra slot te dienen. Dat je door een kofferriem om je koffer te wikkelen, een extra barri猫re opwerpt om te voorkomen dat iemand iets uit je koffer zou halen, dan wel iets in je koffer stopt. Maar dit laatste zal met de kofferriemen van de Action zeker niet worden bereikt, ook al lijkt dat cijferslotje dat er ook bijhoort, op iets anders te wijzen.
Dunlop, toch een gerenommeerd bedrijf dat ik ken van tennisballen en autobanden, heeft zijn naam prominent op de gesp staan.

Ik zal uitleggen hoe het werkt.

De bagageriem kan je met een gesp verstellen zodat die op elke koffer past en strak samengetrokken kan worden. Dat is goed en logisch want nodig voor doel 1: de twee kofferdelen bij ruw vervoer, bij elkaar houden. Doel 2 echter,  voorkomen dat er iets uit de koffer wordt gehaald, dan wel dat er iets wordt ingestopt (drugs), wordt door diezelfde manier waarop je je riem kan verstellen, weer teniet gedaan. Want als een dief in je koffer moet zijn, rommelt hij wat met die gesp en hop: daar haalt hij de riem net zo hard van je koffer als jij hem erom hebt gedaan. Daar helpt dat lullig cijferslotje, dat er ook nog opzit, niet tegen! 

Dat cijferslot zou moeten voorkomen dat de bagageriem uit elkaar gehaald kan worden en dat er op zijn minst een mes aan te pas moet komen om de riem te verwijderen

(waardoor je wel duidelijk kan zien dat er aan je koffer is gezeten)

om in je koffer te komen. Maar naast het feit dat het cijferslot dus door de verstelbare gesp kan worden omzeild, kan je het cijferslot ook heel eenvoudig verwijderen. Ik had het, toen mijn zelf ingestelde code van drie cijfers niet werkte, binnen 1 seconde voor elkaar. Met een mesje,  heb je in 茅茅n wip, het hele cijferslotmechanisme eruit.

  Al met al een heel gedoe, die voorbereiding op mijn reis. Heb duidelijk vaker momenten dat ik zin in een sigaret heb. Misschien is het de stress, mischien is het de zorg om dingen die ik niet in de hand heb. Zo werd ik behoorlijk gestresst van die 5 pakjes allesbinder en de Marokkaanse kipkruiden die mijn vader mij, naast de pakken rode en groene kaarsen en theedoeken, laat meenemen omdat die in Peru niet te krijgen zijn: Want misschien hadden ze er bij de AH wel cocaine doorheen gemengd! Mijn vader zegt als er al een cocainestroom loopt, dat die eerder van Peru naar Nederland zal lopen, dan andersom, maar leg dat een complotter als ik maar eens uit. En wel zodat ik het geloof!

Voor de zekerheid toch maar in mijn eigen AH winkel 5 pakjes allesbinder gekocht: vertrouwen is goed, Amsterdamskruisje is beter.

Amsterdamskruisje

115 dagen gestopt -

Ik word oud en bang deel 1

Zoals ik me her en der heb laten ontvallen ga ik over een week naar Peru.
Mijn vader, hertrouwd met een Peruaanse,
woont daar al een lange tijd en ik moet nu toch eens met eigen ogen zien waarom hij dat land
nu eigenlijk verkiest boven Nederland.
Ik denk dat ik wel een paar dingen kan opnoemen, maar dat is stof voor een ander blog.

  Als voorbereiding op mijn reis kwam ik terecht in de Action. Nou ja, eerlijk gezegd ging ik niet speciaal daarv贸贸r naar de Action toe, maar eenmaal in die winkel, bleek de Action een heuse reisafdeling te hebben!
Zo bleken ze handbagagekoffers te hebben
in het formaat met precies die afmetingen
zoals die voorgeschreven worden door de KLM,
de vliegtuigmaatschappij waarmee ik ga vliegen: 55x35x25 CM. Meteen gekocht.  Als je een bepaalde rits aan de zij-of voorkant opent, krijg je meer ruimte zodat er n贸g meer inkan. Zo kan dezelfde koffer, alleen door die rits te openen, opgeblazen worden tot het formaat van 55x 40x 30 cm en dat zijn niet toevallig de afmetingen die andere luchtvaartmaatschappijen

(en nu zeg ik zomaar wat namen)

zoals Lufthansa of British Airways voorschrijven waardoor je in diezelfde koffer,
toch meer spullen kan stoppen dan als je de rits dicht houdt.
  In het schap lag verder ook een set met van die flesjes waarin je 100 ml in kan doen, de maximale hoeveelheid aan vloeistoffen die je in je handbagage mee mag nemen. 
Bij de action kostten ze slechts 0,99 euro,
bij Bol.com (ik heb het opgezocht) meer dan 6 euro!
Geen idee waarom ik die flesjes heb gekocht. Pas later kwam het besef dat ik kort v贸贸r of kort na mijn vlucht vast niet de gelegenheid krijg om mijn haar te wassen zodat ik ook geen profijt kan hebben van die zorgvuldig in kleine flesjes geknepen shampoo en conditioner. En als ik na de vliegreis eenmaal in het huis van mijn vader zou zijn,  zouden die alledaagse dingen daar toch ook wel aanwezig zijn? En zo niet, kan ik het daar heus wel ergens kopen.
  Achteraf een beetje een miskoop dus, net als die in 4-voud gekochte Grundig alarmsystemen (0,98 euro cent per stuk) in de vorm van een ei:

(Link naar de Action doet het niet vandaar een link naar Bol.com die hetzelfde verkoopt maar voor 3,40 euro meer!!!)

https://www.bol.com/nl/p/grundig-persoonlijk-alarm/9200000109784245/

Geen idee waarom ik ineens zo bang geworden ben dat ik mijn schamele bezittingen denk te moeten beschermen met behulp van een alarmsysteem: mijn spullen zijn immers nauwelijks wat waard!
Het Grundig Alarmsysteem werkt als volgt: je moet aan een ring trekken waaraan een klein kettingkje is bevestigd dat, net zoals bij een handgranaat, aan een pinnetje is bevestigd dat op zijn beurt weer in het alarm-ei gestoken is.
Als het pinnetje uit het ei getrokken wordt, valt er meteen een oorkneuzend geluid te horen, wel 100 decibel hard. Het enige minpunt:  als een noodsituatie zich voordoet, is de kans heel klein dat je n茅t je vinger in die ring hebt.
Zoals ik die alarm-eieren nu heb bevestigd,  de ring aan de ritsloper van de rits van elk van de 4 koffers die ik mee (moet) nemen,  zou ik de dief wanneer die een van mijn koffers zou stelen, op de rug zien wegsnellen met mijn koffer met daaraan hangend: een bungelend alarm-ei dat in het geheel niet is afgegaan. Dit omdat het wel heel erg toevallig zou zijn als ik,  net op het moment van de misdaad, mijn vinger in de ring zou hebben om daarmee het pinnetje uit het alarm-ei te trekken dan wel, net zo toevallig mijn hand om het alarmei zou hebben om bij het bemerken van de misdaad, het alarmei uit het pinnetje te trekken,  als u mij tenminste nog volgen kan.
  Maar misschien moet je dat alarm-ei wel helemaal niet bevestigen aan de koffer.  Misschien is het wel de bedoeling dat je de godganse dag met zo’n alarm-ei in je handen moet lopen,  waarbij je al bij het lichtste geruk aan een tas die jou toebehoort, de pin eruit moet trekken.
Ikzelf zou het niet zo praktisch vinden: je moet toch ook een keer je handen vrij hebben
om wat foto’s voor het thuisfront te schieten
of een lokaal gerecht mee weg te kunnen happen. Misschien moet de ring wel met een ketting van meer dan een meter, wel aan je broekriem bevestigd worden. Dat de koffers niet veel meer dan 1 meter van je verwijderd kunnen zijn omdat anders de pin als vanzelf uit het ei getroken wordt. Ik weet het gewoon echt niet!

  Uiteindelijk heb ik toch nog een manier gevonden om de alarm-eieren nuttig te gebruiken: in het buidelzakje dat ik onder mijn kleren zal dragen en waarmee ik mijn bankpassen, cash en paspoort uit het oog en dus handen van potentiele boeven zal proberen te houden, heb ik in bepaald vakje, vier alarmeieren verstopt:  met de ringen aan elkaar vastgeknoopt. 脡茅n ruk zal vier eieren tegelijkertijd laten afgaan: als de dieven geen genoegen zullen nemen met mijn bagage

(die ik, als ik mij in een hachelijke situatie bevind, wijselijk en dus zonder veel verzet zal afstaan)

en mij ook de kleren van het lijf afnemen,

(en aldus vanzelf op mijn buidelzakje zullen stuiten)

zal ik hen tenminste toch trakteren op een geluidsbom die tot ver in Chili te horen zal zijn!


Wordt vervolgd in deel 2

Katmiauw

1 dag gestopt -

Beloning 1 dagen gestopt

1 dagen gestopt

Op 26 Jan 2020

Yesssss, de kop is eraf. Het viel mee vandaag. Niemand vermoord, een stuk gewandeld, iets teveel gegeten en leg-puzzelen.

Jodie04

737 dagen gestopt -

Vandaag

Omdat het toch een behoorlijk ingrijpende dag was, en een lang blog wat ik schreef verdween in het niets, duik ik nu maar mijn bed in. Toch nog even in het heel kort dan maar. Een behoorlijk zwaar dagje gehad. Omdat ik wist dat mijn ouders geen bezoek hadden vandaag even heen gegaan. Trof mijn vader zeer slecht aan, en kon naast zijn enorme benauwdheid ook zijn rechterarm niet meer gebruiken… Thee gezet en hem een slaatje gegeven zodat hij toch wat naar binnen kreeg, Is heel misselijk van de morfine… Heb het een uur aangekeken, toch huisartsenpost gebeld. Lang verhaal kort. Of hij heeft vannacht een beroerte gehad, of een spier gescheurd. Beide geloof ik niet in. Had veel vocht achter zijn longen en hart. ( Heeft een ver gevormde stadium van long fibrose(  nooit gerookt)  Ze wilde hem insturen, maar heb dit weten te voorkomen, hij wil dit nl zelf niet en wij als kinderen ook niet. Mochten vanavond weer bellen, en anders morgen eigen huisarts. Mijn vader is nog hartstikke kien, en bij, maar zei voor het eerst vandaag dat hij dit niet meer wil. En je hart huilt, want je wilt je vader niet zien lijden… Ik brand een kaars nu, mijn gevoel zegt dat ik hem nog lang niet wil missen, mijn verstand zegt, pap laten ze je maar halen… Tis een wisselend patroon, morgen kan het weer anders zijn , maar dit is een rot situatie. En heb vandaag heus meer aan roken gedacht. Helaas, zou dit voor mijn longen helemaal funest zijn 鈥 Duik nu mijn bed maar in, en hoop geen telefoon vannacht. Bah, dit is slopend, ook voor mijn mams…

Hasko19

25 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 26 Jan 2020

Op naar een maand! Zelfs met feestjes is het goed vol te houden.

Katmiauw

1 dag gestopt -

Afscheid van een peuk

Afscheid nemen is nooit leuk
Ook al is het van een peuk
Het werd je vriend door dik en dun
Meestal "just for the fun"
Totdat je niet meer zonder kan
Tja wat moet je dan
Een besluit nemen en sterk zijn
Iedereen kan het, ook al is het niet fijn
Je komt als overwinnaar uit de strijd
En je voelt je compleet bevrijd
Geen slaaf meer van je peuk
Heerlijk "wat is het leven toch leuk"

Joshua

39 dagen gestopt -

Heel erg bedankt

Ik heb veel aan de reacties op mijn vorige bericht.
Ik denk dat een middenweg tussen de verschillende reacties voor mij juist voelt.  Aan 茅茅n kant een deel laten gebeuren zoals het gebeurt.  Aan een andere kant kijken waar ik hier en daar wat kan bijstellen.  Wat de ene kant en wat de andere kant is zal ik al doende moeten ontdekken.
Voorzeker zaten er dingen achter mijn rookgedrag verstopt.  Ik grijp naar eten en drinken om dat wat weggestoken zat nog altijd te verhullen.  Iemand vroeg of ik elke sigaret nu vervang door een hap of een slok.  Niet 茅茅n op 茅茅n, maar in de avond vlieg ik toch wel uit de bocht.  Eenzaamheid? Verveling? Zo voelt het dan natuurlijk niet.  Ik noem het gezelligheid.  Eigenlijk is het gewoon triest.
Morgen geen alcohol meer.
Iedereen bedankt.  En aan iedereen die ook worstelt sterkte!

Jokija1954

2688 dagen gestopt -

Quote 2527

Joshua

39 dagen gestopt -

Hoe nu verder?

Ik ben nu al 38 dagen rookvrij.  Dat vind ik oprecht erg goed van mezelf.  Het aantal niet gerookte sigaretten verbaast me.  Het zijn er zoveel.  Het is belachelijk.  Het is bijna niet te geloven dat als ik niet gestopt was ik die hoeveelheid ook had opgerookt.  Ik wil er niet aan denken hoeveel ik er wel heb gerookt voordat ik stopte. 
De euro’s die uitgespaard zijn, dat is best fijn.
Het is niet allemaal even makkelijk geweest. Ik heb me niet alleen moeten verzetten tegen de sigaretten.  Ik weet niet of het normaal is, maar het is precies of mijn lichaam of mijn hoofd een vervanging voor de sigaret zoekt.  Drinken, eten.  Ik heb er mijn buik van vol.  Niet om grappig te proberen te zijn.  Ik vind het ook niet grappig.
Ik ben me al een maand soortement van aan het verbergen.  Eigenlijk mezelf voor de zot aan het houden.  Ik gebaar dat alles wel goed gaat, maar dat is niet echt helemaal zo.  Het kost allemaal erg veel moeite en ik ben niet echt content.  Ik wil energie en een gevoel van controle.  Ik rook niet en dat is ook echt heel goed.  Maar wat nu?
Ik weet ook eigenlijk niet of ik die vraag hier wel kan stellen.  Ik rook niet dus wat dat betreft is er geen probleem.  Ik ben gestopt.  Ik weet alleen niet hoe nu verder.  Ik weet het gewoon niet zo goed.  Hoort dat erbij?  Gaat dat ook over?

Plientje

8 dagen gestopt -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 26 Jan 2020

Trots op mezelf. Zelfs kaartavond gisteren goed overleefd 馃槉 En dank voor jullie opbeurende woorden, dat helpt echt!  Fijne zondag allemaal.

Anna30

2860 dagen gestopt -

Dag 2859 馃崁馃崁馃崁

Goede morgen .

Gedachte van de dag.

Als je het nooit probeert zul je nooit slagen ,
maar als je het wel probeert
zul je jezelf misschien verbazen.

Saar50

9 dagen gestopt -

Geveld door de griep en obstipatie

Ik kreeg gisteren al last van een pijnlijke keel en rommelende darmen die zich niet spontaan wilden ledigen. Vanmorgen wakker geworden met 38,6 en nog immer volle darmen ondanks 3 zakjes movicolon. Ernstig beroerd, heb ik dat?