Recente blogs

Dchana23

24 dagen gestopt -

Jeej

Kort berichtje:

Maar nog steeds rookvrij en zonder hulp middelen ๐Ÿฅฐ

Jeroenh

27 dagen gestopt -

Nog zo iets stoms

Even aantonen hoe idioot verslaving is. Ik had wat last van irritatie in mijn keel en wist ook wel dat het aan het roken lag, maar wat deed ik ? Ik kocht keelsnoepjes, in dropsmaak. Na mijn beroerte heb ik de keelsnoepjes weggegooid omdat drop heel slecht voor je bloeddruk is. Maar ik heb de keelirritatie ook helemaal niet meer. Dus ik heb geen andere hoeven kopen. Als ik hier aan denk vind ik mezelf echt raar.

Jeroenh

27 dagen gestopt -

Waarom

Waarom is roken prettig en stoppen lastig. Ik heb erover nagedacht en wat ik vooral mis is het hebben van een behoefte die je meteen kunt inlossen. Dat is vervangen door een verlangen waar ik nooit aan ga voldoen. Het verlangen wordt gelukkig wel minder. Elke dag een beetje zo lijkt het. Morgen rook ik vier weken niet meer. En daarna kunnen we in maanden gaan tellen. Nog iets wat me geholpen heeft. Nicotine is na een paar dagen weg uit je lichaam. Al het verlangen na die paar dagen is gewoon je hoofd die gehecht is aan die domme gewoonte. Je lichaam heeft het al opgeruimd wil het niet meer hebben.

Juf

6 dagen gestopt -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 26 Feb 2021

Jaja, we waren weer eens voor de bijl gegaan. Ik heb altijd weer een paar aanloopjes nodig maar nu gaat het goed. Alweer 5 dagen op de teller.

Jojo67

26 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 27 Feb 2021

En daar is de 25 dagen rookvrije beloning. Lekker! En ook echt 25 dagen geen trekje, teug of hijs genomen. Vanmiddag kreeg ik even zin, P ging met de honden uit en liet zijn tabak op de tuintafel liggen. Ik had de tabak in mijn handen, keek ernaar en heb hem terug gelegd. Binnen een zuigtablet gepakt en blij en trots op mezelf.
Geen zin meer om te beginnen, zonde om die 25 dagen weg te gooien.
De eerste โ‚ฌ100 bespaard, dat is ook een mooi bedrag. En 625 sigaretten niet gerookt, hoppa.
Net bij schoonvader geweest, hij en P roken binnen in een kleine huiskamer. Het stinkt, prikt in mijn ogen en dan ben ik al helemaal blij dat ik er vanaf ben.

Dchana23

24 dagen gestopt -

Geen pleisters

Gister avond voor het slapen gaan de nicotine pleister van me lijf gehaald en tot nu toe geen nieuwe meer geplakt.. Ik probeer het zonder vol te houden i.v.m die heftige (lichamelijke) reacties.. Ik hou ze natuurlijk achter de hand, mocht het te zwaar worden.. Maar voor nu voel ik me prima zonder..

Dchana23

24 dagen gestopt -

Dag 21

Vandaag een heerlijk dagje gehad.. 10 km gemaakt op me skates en me zoontje van 2 mee op zijn fiets ๐ŸŒž .. Het tegenovergestelde van gisteren, bijna geen drang gehad naar een sigaret..

Ik zit alleen met een nadeel.. Ik ben een paar dagen terug weer begonnen met nicotine pleisters, maar zit met een huid aandoening (psoriasis).. Tot me verbazing ging het goed.. Maar krijg helaas sinds 2 dagen toch een "foute" reactie en knal rode huid, wat lang kan aan houden!

Eerder 4 dagen zonder geprobeerd (cold turkey), maar dat ging bijna fout waar door ik bijna weer was begonnen met roken.. NIET gedaan! .. Ik probeer morgen een halve pleister, kijken hoe dat gaat en anders zal ik er echt mee moeten stoppen..

Vandaag precies 3 weken gestopt.. Misschien dat het me cold turkey nu wel zal lukken.. Ik ben namelijk niet van alle andere hulp middelen.. Kauwgum eens geprobeerd, nou jakkes! ..

Het voelt een beetje als een deksel op me neus, want ben al zo ver.. Maar goed, het is niet anders.. Me drang om echt niet meer te willen roken is in elk geval sterk genoeg..

Minous47

138 dagen gestopt -

Vrolijke steentjes

De laatste week tijdens mijn wandelingen "Happy stones" gevonden.
Soms is dat net wat je nodig hebt in deze tijd.
Je wordt er ook best vrolijk van hoor, als je zo’n steentje vind.
Enne…gelukkig rook ik nog steeds niet, al 135 dagen.๐Ÿ˜Š

Janonimus

79 dagen gestopt -

Beloning 75 dagen gestopt

75 dagen gestopt

Op 24 Feb 2021

Hij is weer binnen hoor!! Ik mag al 75 dagen rookvrij afsluiten…Heerlijk…Nog steeds drang noch trek…zou het dan eindelijk zover zijn? We zullen het zien over 50 jaar….Eerste weken waren vooral fysiek vervelend…Mentaal zag ik het voorheen op de achtergrond stiekem steeds nog als iets fijns waar ik afscheid van moest nemen ...Denk dat ik dat nu iets anders zie…Dank je voor het lezen, en dank aan de mensen die hier ook steeds wat schrijven en de blog mogelijk maken! Tot over een klein maandje !

Jeroenh

27 dagen gestopt -

goede tijden, slechte tijden

Er is heel wat gebeurd ondertussen. Ik was in eerste instantie niet gestopt. Tot ik op 1 februari bij de huisarts zat omdat ik me niet zo gped voelde en ik met dubbele tong praatte. Ik bleek een extreem hoge bloeddruk te hebben en heb achteraf een herseninfarct gehad. Op scans was te zien dat het de tweede keer was, de eerste heb ik niet gemerkt. Dat op 45e. Ik ben direct en cold turkey gestopt met roken. Dat dit me op mijn 45 overkwam is een waarschuwing (en hoewel ik het nu nog niet had verwacht kon ik ergens ook wel uittekenen dat ik hier naar toe ging, het zit nogal in de familie namelijk). De gevolgen vallen mee, maar mijn leven moet gezonder. Ik rook niet meer, beweeg al meer en probeer op zout vet en suiker te letten. En stoppen met roken viel me juist door de voorafgaande gebeurtenissen wel mee. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is te doen. En de wil om echt niet meer te roken is sterker dn de zin in een sigaret (die er ook nog steeds wel is).

Dchana23

24 dagen gestopt -

Dag 19

Het is niet altijd makkelijk.. Er zitten hele moeilijke momenten tussen.. Al een paar keer bijna in een valkuil gestapt (kan een stress kip zijn).. Maar niet gedaan en kan gelukkig met trots zeggen dat ik nog steeds rookvrij ben ๐Ÿ˜

Jojo67

26 dagen gestopt -

Week 3

Vanochtend met schoonvader naar het ziekenhuis geweest, op zijn 84e verjaardag. Schoonbroer ging mee voor het vervoer. Pap moest om 10 uur voor de eerste keer naar de poli nierfalen. Zijn halve medicatie verhoogd en vervangen door iets anders, gelukkig kregen we een schema mee anders wisten we het helemaal niet meer. Als het niet verbetert dan wordt het dialyse, tenminste, als pap dat wil.
Om 11 uur moest hij zich melden op het dagcentrum bij oncologie voor zijn bloedtransfusie. Hij heeft een groot ijzertekort en dat moet aangevuld worden. De transfusie duurt 4 en een half uur, mag niet te snel gebeuren i.v.m. antistoffen.
Dus schoonbroer en ik pap geรฏnstalleerd met drinken en leesboekje. Daarna naar de apotheek in het ziekenhuis, duurde ook nog een half uur. Toen naar huis toe, het heeft geen nut om daar zo lang te zitten wachten. Ik moest de honden uitlaten en schoonbroer heeft middagdienst. Komen we buiten pakt hij zijn sigaretten en vraagt of ik er ook 1 wil. En zonder na te denken zeg ik : "Nee, ik ben vandaag 3 weken gestopt". Hij kijkt naar me en zegt: "Dat ben ik helemaal vergeten, sorry".  Dat was een goede test en ik slaagde in 1 keer :)
Straks gaat P pap halen na zijn werk, hij heeft gelukkig vroege dienst tot 3 uur en daarna neemt hij pap mee naar huis. Dan kook ik voor hem mee en daarna koffie met een stukje vlaai. En dan kan morgen zijn andere zoon komen, goed verdeeld.
Week 3, gehaald. Check :)

Sylvie

180 dagen gestopt -

Beloning 175 dagen gestopt

175 dagen gestopt

Op 22 Feb 2021

En ook die is in da pocket en daarmee bijna het halfjaar aangetikt. Een halfjaar met ups en downs, met een lach en een traan, tussen hoop en wanhoop, maar met bovenal toch een gevoel van trots. Het ging zeker niet vanzelf, maar ik ben dan toch maar mooi zover gekomen. Met dank ook aan alle kanjers hier die helpen, steunen, opbeuren en soms die zo nodige schop onder de kont geven. Zonder jullie had ik dit zeker niet bereikt!!

Jurgens

1084 dagen gestopt -

Hou me eens vast