Recente blogs

Sarah13

13 dagen gestopt -

XIII

13 dagen rookvrij.  Niet-roken is a walk in the park.  Letterlijk.  Ik ga elke dag 2 rondjes om het meer hier om de hoek.  Koptelefoon op.  Niks meer aan doen.
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik gister overgeslagen heb.  Ik lag namelijk de hele dag met een joekel van een kater op bed.  (Daydrinking, don’t do it…) Voordeel: gister en ook vandaag niks alcoholisch gedronken.  Kijken of ik dit door kan zetten.  Mijn gal en lever zijn online een doos Merci voor me aan het bestellen.  De grootste.

Jokija1954

2757 dagen gestopt -

Quote 2593

Nusuus15

3 dagen gestopt -

3 dagen

3 dagen alweer rookvrij na mijn terugval.
Pasje weer verdiend maar ik ga hem niet publiceren. Wel 3 dagen zonder enige moeite, denk dat de terugval wel goed is geweest, ik weet nu zeker dat ik niet meer wil roken. Af en toe schiet het wel even door mijn hoofd maar dan denk ik snel aan het advies van de stoppen met roken coach en gaat het weer prima.
Wel ga ik vanaf maandag weer op mn voeding letten, dat wilt niet zeggen lijnen maar wel gezonde voeding. Nu eet ik 3 chocoladerepen op een dag en staat de teller inmiddels vanaf half jan op +10 kilo. Vandaag werd er zonder dat ik het wist een foto van me gemaakt, om te janken dus ik moet ermee aan de slag. Voel me ook altijd beter als ik op mijn voeding let.
Dus pas officieel weer 3 dagen op de teller. Gevoelsmatig langer maar eej opzich maakt het niet uit hoe lang gestopt te zijn als ik maar gestopt ben en blijf.
Ik voel me goed, zelfs even in de tuin gezeten met een wijntje en dat zonder sigaret, sterker nog geen minuut gemist.
Geniet van het mooie weer en een heel fijn weekend verder.

Sara1963

36 dagen gestopt -

Weekend

Inmiddels 35 dagen een niet roker. De volgende beloning binnen enkele dagen, het zonnetje schijnt en de temperatuur loopt op. Allemaal redenen om met een 😃 het weekend in te gaan. Wat kan er in een week een hoop gebeuren. Je vader die met gillende sirenes naar t ziekenhuis gebracht te zijn tot het hem vanuit t ziekenhuis weer mogen ophalen. Wederom een week verplicht thuis mogen werken. Om je heen zien dat steeds meer mensen de gewenste afstand houden. Er veel verdrietige dingen zijn maar ook heel veel mooie initiatieven. Kortom een week van best wel uitersten. En voor mij zo een goed teken dat ik geen enkele keer de behoefte heb gehad om er 1 op te steken….. Wel gedachten gehad in die zin van nou bij een vorig leven als niet roker had ik nu wel n sigaret gewild. Waarom nu niet vroeg ik me dan af….... En het antwoord in deze gedachten was : Nou je weet toch dat n sigaret het niet oplost voor je, het beter maakt of wat dan ook.
Voor mij een teken dat ik er nu echt klaar mee ben….. En ja er zullen echt wel moeilijke momenten komen maar weet nu het antwoord….... 
Liefs allemaal en een fijn, gezond en rookvrij weekend.

Jojo67

45 dagen gestopt -

4-4-2020

Vandaag weer een aparte dag, 4-4 en 2+0+2+0 is ook 4. Het heeft een betekenis in de numerologie maar heb geen idee wat. Daarom ben ik 20-02-2020 gestopt, aparte dag qua cijfers, en ook allemaal vieren. Nu ben ik vandaag ook nog 44 dagen gestopt, dat is helemaal leuk. Dat toeval zal in mijn verdere niet-roken-loopbaan niet meer voorkomen denk ik.
Vandaag lekker in de tuin gezeten en gehaakt. Daarna een grote plant gekortwiekt want die moet er toch uit als er nieuwe schuttingen komen. P zit nog in de ziektewet, bleeft last van zijn rug houden. Hij is gisteren bij de huisarts geweest, moest meteen naar het ziekenhuis voor een foto. Hij dacht dat er iets met een wervel kon zijn. Dat was het gelukkig niet, hij heeft nu sterkere pijnstillers gekregen en hopen dat dat beter gaat. Hij mag alleen niet meer autorijden. Dat is wat minder, ik heb geen rijbewijs.
Maar we blijven positief, vandaag roken we niet!

Susanne1980

26 dagen gestopt -

Beloning 25 dagen gestopt

25 dagen gestopt

Op 03 Apr 2020

Begint wat te worden 💪

Pisces

505 dagen gestopt -

Humor

Niet de humor van iedereen , dat kan ook niet maar dan is het doorscrollen geblazen :mrgreen:
of een verzoek tot verwijderen ....

Er is hier in het ziekenhuis net een Brit opgenomen die ook positief testte op “Covid 19”
Wanneer een jonge stagiaire hem wil komen wassen, mompelt hij gepijnigd vanachter zijn zuurstofmasker:
“Nurse,are my testikels black !?”
. Dat meisje is natuurlijk gegeneerd, en antwoord de buitenlandse patiënt in haar beste Engels:
"I don’t know, Sir. I’m only here to wash your upper body and feet."
. Waarop die kerel terug met alle moeite van de wereld:
"Nurse, please check for me. Are my testicles black?"
. Omdat ze nu toch ongerust wordt dat er iets mis zou kunnen zijn met de patiënt zijn bloeddruk, trekt ze voorzichtig het laken omhoog en begint zachtjes, doch uitgebreid en minutieus, de man zijn geslachtsdelen volledig te inspecteren:
“There’s nothing wrong with them, Sir: They look fine."
. .
Waarop de kerel voorzichtig zijn zuurstofmasker een beetje probeert opzij te trekken:
“"Thank you very much, that was very nice ! But now listen very, very, closely:
…..Are….my….test…..results…..back………?"🤣🤣🤣🤣🤣

Maak het beste van het weekeind !!

Jokija1954

2757 dagen gestopt -

Quote 2592

Susanne1980

26 dagen gestopt -

Wisselend energieniveau

Even van me afschrijven en stiekem ook hopen op herkenning ;-)
Vanaf zondag ging het echt lekker, geen afkickverschijnselen meer en ook weer energie en rust in mn hoofd. Dacht dus echt dat ik er doorheen was…. blijkbaar was dit ietwat te optimistisch gedacht.
Want sinds gisteren heb ik weer dat blegh-gevoel van daarvoor. Alsof er na 4 dagen ineens weer een knop is omgezet, snap er niets van.
Weer die vermoeidheid, dat mezelf vooruit moeten slepen, geen fut om iets te doen en bovenal balen van mezelf. En de zin in het gevoel wat roken me gaf, dus niet de daadwerkelijke sigaret maar de ontspanning, energie en opluchting.

Gelukkig is de dag al voor de helft voorbij en hopelijk wordt morgen een betere dag :-)

Les

77 dagen gestopt -

Beloning 75 dagen gestopt

75 dagen gestopt

Op 03 Apr 2020

Yeah 75 hele dagen als niet roker!
Het was een tijdje vallen en opstaan en toen ik stopte dacht ik niet volledig gemotiveerd te zijn.
Toen werd mijn beste vriendin ziek, 2 hersentumoren en heb ik met mezelf afgesproken dat roken echt verleden tijd is.
Mijn vriendin had 2 jaar terug longkanker en dit is nu uitgezaaid naar de hersenen.
1 tumor is inmiddels geopereerd, de andere tumor wordt bestraald.

Voor mij voldoende reden om geen sigaret meer aan te raken.
Ik word dagelijks met roken geconfronteerd, werk in de psychiatrie en veel cliënten roken daar.
En bah wat stinkt het, vooral als ze weer eens stiekum in huis roken

Lieve mensen, blijf gezond

Koert111

1272 dagen gestopt -

Opstekertje

Dit leek me een "toepasselijke opsteker" in deze tijden

We houden (dubbel en dwars) vol!

Kaatjekaka

1281 dagen gestopt -

Wat gaat het snel!

Hallo iedereen, daar ben ik weer eventjes..
Ik bedacht me ineens dat ik op 1 april (kikker in je bil) al 3,5 jaar gestopt ben! En daar ben ik ongemerkt langsheen gedreven, totdat ik besefte dat er precies een half jaar zit tussen 1 oktober en 1 april…
Het gaat ook zó snel!.. Zeker nu, met al die veranderingen in ons leven.. je weet van voren amper dat je van achter bestaat.. pfff..
Sinds het coronavirus er is zien onze dagen er radicaal anders uit! Dat was flink wennen, kost wat aanpassing van alle kanten, maar we vinden al iets van een nieuw ritme.
We zijn niet bang! Wel voorzichtig…
Angst is een hele slechte raadgever vinden wij. Wees voorzichtig, informeer jezelf, let op dat je alles doet volgens de nieuwe richtlijnen, maar ga niet paniekerig doen!
Dat geeft alleen maar stress, en je verbetert er niets mee, integendeel…
Dus nu hebben we (in ons geval) het zo: minder naar het werk, meer thuiswerken, lessen online, maar ook meer vrije tijd.
En die proberen we zo prettig mogelijk te maken. De ochtenden staan in het teken van werk/school/ klusjes in en om huis.
De middagen hebben we meer tijd voor eigen dingen (als er tenminste niet een online les gepland staat..)
Zo gaat het best!
Ik informeer bij iedereen wanneer er tijd is om wat te drinken, of te eten, en dan plan ik een pauzetje met zn allen in. Zo zien we elkaar nog door de dag heen, want iedereen zit wel heel veel achter de computer nu.. Logisch, er moet gewerkt worden, en er mag ook best een game gedaan in de eigen tijd.. maar even tijd gezamenlijk is nu extra belangrijk. Ik doe mn best voor wat gezelligheid in deze contact-arme dagen.. dat is nog wel de grootste aanpassing!
Geen koffietje bij vrienden of familie.. niet even ergens heen.. erg stil hoor!
Nou, ik klaag niet, iedereen moet hier nu mee leren omgaan, ik hoop dat jullie gezond zijn en blijven!
Ikzelf ben gelukkig gezond! Daar ben ik heel blij mee!
Stel dat we nu nog zouden roken… Ik moet er niet aan denken! Ik ben zó blij dat ik daar vanaf ben… Ik ga lekker genieten van mijn vrije tijd, en als het lukt lekker achter het huis in het zonnetje! Mèt een kop koffie, en zònder peuk!
Omdat het kan… 😁

Jokija1954

2757 dagen gestopt -

Quote 2591

Jodie04

806 dagen gestopt -

Hier word ik blij van....Je moet jezelf ook eens kietelen....

Vanmorgen om 9.00 uur al op pad. Mijn missie voor vandaag was, een oplossing te realiseren, om mijn trap en bordes met gaten, meer toegankelijker te maken voor mijn hond Laika, zodat ik haar met mijn krakkemikkige rug niet meer hoef te tillen, en zij zelf op haar 4 pootjes naar boven kan komen…. Met de tips die ik hier al had gekregen,  ging ik op pad naar Hornbach. Ik was als een van de eerste die er zo vroeg liep, dus kijk, die 1.5 meter was zelfs 20 meter, for example, had het eerste uur helemaal het rijk alleen… . Gevonden waar ik naar op zoek was, en eigenlijk nog meer. Ik vond nl trede van rubber met kleine nopjes. Kijk, dit was DE oplossing. Gelijk mijn zwager gebeld of hij er gat in zag dit voor mij dan te bevestigen. Hoppa, foto’s er van gemaakt, en gelijk verstuurd. En als ik zorg dat ik weg ben, komt hij zondag, om dit voor mij in elkaar flansen.  Nu, hiervoor wil ik graag de hort op.. ( Zwager is zwaar astma patiënt, ben ik een watje bij, gelukkig) Ook kwam ik gras tegels tegen, een volle doos, net genoeg voor mijn "bordes". Met het oog erop, dat vandaag de dag een pakje Marlboro rood al 7 euro kost, en ik aan een pakje van 20 er 10 tekort kwam, deze ook aangeschaft.. Ik was op dreef. En vond eigenlijk dat ik mezelf best eens mocht kietelen als een ander dit niet doet. Dus mezelf 2 rieten hangbakken met de nodige plantjes cadeau gedaan. Je laatste jas heeft geen zakken, en als het op, is worden we zuinig is mijn motto altijd… Dus.. Ik liep nog net niet huppelend de winkel uit, want was helemaal in mijn nopjes. Dat ik thuis kwam, moest ik heel wat keren mijn trap op en neer nemen, maar, ik was in the mood, en liep als een veertje, of jonge hinde what ever, want mijn handen jeukte om aan de slag te gaan…. Als eerste heb ik de grastegels in elkaar geklikt.. Kind kan de was doen, en dit lukte mij dus ook, haha… Laika vond het zo gaaf, dat die al stond te dringen dat ze zich hier kon neer vlijen. Nu, dat mocht… Daarna mijn bakken gevuld met aarde en planten er alvast in gezet. Om ze te bevestigen aan de reling lukte me niet, omdat ze wat zwaar zijn. ( Reken erop dat mijn zwager dit ook wel "ff" doet zondag) .De Buddha die ik had gelregen voor mijn nieuwe huisje heeft nu ook een mooie bestemming. Genieten van het resultaat nu al, en mijn hond is niet meer naar binnen te slaan nu, ik ben ik happy met het resultaat. De foto’s staan hieronder… 

En nu ga ik even op "mijn" bordes staan en zwaaien naar jullie, like a queen…..( PS wat ben ik blij dat ik een laptop heb, en nu dus weer foto’s kan plaatsen)
Tijd voor een wijntje, heb ik wel verdiend na een volle dag bezig zijn… Heerlijk, ik zeg ik houd er van. En ik… ik voel me een klein beetje een koningin op mijn mooie ( kleine) "bordes". Maar…. wie het kleine niet eert is het grote niet weerd… ( PS, de trap staat op zijn kop, ikkuh ook)
Fijne avond, ennuh, niet roken he…Blijf gezond.

Zo effe lekker terug in de tijd…. Lekker mee brullen terwijl ik sta te koken…( Nou ja koken, uitsmijtertje)