August1960

170 dagen gestopt -

Bedankt

Bedankt allemaal voor de lieve reacties. Ik ben blij met de positieve uitslag en vandaag weer sinds twee maanden in mijn ๐Ÿš˜ kunnen rijden, heerlijk om weer zo vrij te zijn๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ‘๐Ÿ‘

August1960

170 dagen gestopt -

Uitslagen

Eindelijk heb ik de uitslagen van de neurologische onderzoeken.
Wat nu de oorzaak is geweest van het flauwvallen medio november weet ik niet en ga me dat ook maar niet meer afvragen.
Bij de onderzoeken is er niets gevonden wat op epilepsie of een andere storing in de hersenen wijst en hoef dus ook niet verder
met onderzoeken en is het klaar bij de neuroloog.
Ik ben opgelucht en blij…....mag weer met mijn autootje naar mijn werk en dat maakt het ook aantrekkelijker om uit te gaan breiden met de uren en dagen. Met het OV was ik bijna een halve dag onderweg met heen en terugreis + 27 euro reisgeld per dag.
Dus al met al een hele opluchting!!

August1960

170 dagen gestopt -

Gestruikeld!!

Tot mijn grote spijt moet ik bekennen dat ik de fout in ben gegaan en het begon allemaal door het voeden van de โ€œzinโ€
Mijn broer en schoonzus waren op visite, super gezellig want we hadden elkaar al een hele tijd niet meer gezien.
Eerst gezellig een bakkie koffie met wat lekkers erbij en een poosje later, want ja, beiden roken nog en heb ze dus naar buiten verwezen.
Voor de gezelligheid toch maar even mee naar buiten en raken verder aan de praat en mijn broer draait al weer een tweede en toen kwam geheel vanuit het niets bij mij de drang op zetten naar een saffie.
Zo goed en zo kwaad als ik kon probeerde ik het te niet te laten merken maar genoot ondertussen van die rookpluimen onder de overkapping en het gierde steeds meer door mijn lijf en de drang werd steeds groter.
We hadden het nog niet over mijn โ€œniet roken gehadโ€ en ik vroeg uiteindelijk mijn broer of ik een shagje van hem mocht draaien omdat de mijn op was en ik nog geen nieuwe had gehaald.
Gespannen als een veer en gelukzalig als iemand die op het punt staat de mega jackpot in de postcode loterij te winnen draaide ik mijn saffie en het water liep me in de mond.
Met trillende handen frummelde ik dat shagje in elkaar en bracht het al trillend aan mijn lippen en toen het moment van aan steken en weer het eerste inhaleren van die peuk.
Er volgde een hoestbui en de smaak was weer even wennen maar ging al beter na de tweede teug. En toen kwam de gedachte โ€œwaar ben ik mee bezigโ€ wat dom, hoe kan ik zo stom zijn.
Omdat zij niet wisten dat ik eigenlijk gestopt was draaide ik vervolgens nog een shagje en heb er gedurende de middag meerdere weg gerookt en het ging steeds beter voelen en dacht steeds minder aan het gestopt zijn.
Nadat zij weer vertrokken waren heb ik de fiets gepakt en ben weer shag gaan halen, ik had nu toch al weer gerookt dus so what.
Toen ik later met de shag op zak de deur in kwamโ€ฆโ€ฆโ€ฆwerd ik wakker en zat rechtop in bed met een bonzend hart en een heel onwerkelijk gevoel en het duurde even eer ik door kreeg dat ik een domme droom had gehad.
Maar alhoewel dit een droom was en ik super blij ben dat ik dus niet gerookt heb is de drang er wel weer na een aardig tijdje weggeweest te zijn.
Het is hanteerbaar en zal ook wel weer afzakken en we geven er niet aan toe, maar zulke dromen wordt je ook niet vrolijk van.
Maar goedโ€ฆโ€ฆik ben dus gelukkig nog clean en ben dus niet gestruikeld.
Ik denk dat ik dit gedroomd heb omdat mijn broer gisteravond heeft gebeld i.v.m. op visite komen met mijn vader binnenkort vanwege mijn verjaardag en of ik vrij ben of werken moet.
We gaan dus vrolijk door met het niet roken

August1960

170 dagen gestopt -

Beloning 3000 peuken niet gerookt

3000 peuken niet gerookt

Op 27 Dec 2020

En dan hoort deze er natuurlijk ook bij๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

August1960

170 dagen gestopt -

Beloning 150 dagen gestopt

150 dagen gestopt

Op 27 Dec 2020

Jaja…...wis en waarachtig, de 150 dagen is een feit. De laatste weken nauwelijks meer bezig met het niet roken. Af en toe een moment van โ€œ EN NU FF EEN PEUKโ€ denk dan ook meteen โ€œDOE NIET ZO DOMโ€ en dan is het ook weer over. Het is mijn langste stop ever en vergeleken met voorgaande stops ook de beste.
Dus ik heb maar besloten hier mee door te gaan ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ‘๐Ÿ‘

August1960

170 dagen gestopt -

Hele gezellige dagen

Hele fijne en gezellige kerstdagen en hopelijk een gezond en leefbaarder rookvrij 2021

August1960

170 dagen gestopt -

Ik voel me bijna een EX-ROKER

Vandaag heb ik 140 rookvrije dagen op mijn teller en 2800 peuken niet gerooktโ€ฆโ€ฆheb ze dus ook niet hoeven draaien en ook 2800 vloeitjes niet gelikt.
Mijn rechter middelvinger en de nagel van mijn rechter wijsvinger zouden anders okergeel tot bruin zijn geweest want ik rookte iedere peuk op tot hij echt niet verder meer kon, het was zonde om hem uit te drukken als er nog wat te roken viel en vond het vreselijk en zonde als ik shagjes half uit moest drukken.

Toen ik rookte baalde ik bij het OV als er geen tijd was om te roken met een overstap, pakte desnoods een trein of bus later om toch die peuk te kunnen roken, die had ik al gedraaid voor ik uitstapte. Omdat ik voorlopig nog geen auto mag rijden moet ik met het OV.
Nu baal ik als er een lange overstaptijd is en weet even niet wat ik met die tijd aan moet.

Het niet roken begint steeds meer gewoon te voelen en ben over de hele linie ook minder met het niet roken bezig.
Ik heb al even niet meer die moeilijke vechtmomenten en begin nu eigenlijk pas de voordelen en de rust in het gestopt zijn echt te voelen, en dat voelt goed, heel goed zelfs.
Heerlijk, niet meer dat dwangmatige gedrag…......afmaken waar ik mee bezig ben i.p.v. onderbreken omdat er weer een peuk weggelurkt moet worden. (Al is de gedachte er soms nog wel โ€œZoโ€ฆ.en nu eerst ff een peuk, heb ik wel verdiend)
Heb nu wel meer de neiging om door te gaan en geen rustmoment in te bouwen, daar was bij mij het roken wel goed voor.

Ja, ik ben blij nu, eindelijk begint het echt goed te voelen…...dus ik rook niet meer, ik ben gestopt…...140 dagen geleden gestopt en 2800 peuken niet gerookt.
Ik vind het een geweldig resultaat al zeg ik het zelf…...ik had dat echt niet verwacht dat ik het toch tot hier zou schoppen vanuit de wetenschap dat ik al finaal over de zeik kon raken als ik belet werd om mijn peukje te roken, soms op het agressieve afโ€ฆโ€ฆ..zo erg als ik daar aan terug denk!!
Mijn peuk was heilig, daar mocht niemand aankomen of het mij ontzeggen, dan was het oorlog wat mij betreft.
Nu ontzeg ik het mijzelf, want ik wil niet meer en geef niet meer toe aan trek en zin en bemerk daarmee dat de trek en zin ook steeds minder aanwezig is.
Vrijheid, niet de zweep van de peuk erover die je weer naar buiten drijft om maar gauw de rook naar binnen te zuigen, maar rust…..heerlijke rust want .het hoeft niet meer!!!!!!
Wij gaan ervoor en stoeien door!!!!
PS.
Waar ik vooral heel blij mee ben is dat ik al mijn vorige stops overtroffen hebโ€ฆโ€ฆben nooit verder gekomen dan 130 dagen aaneengesloten rookvrij.
Ook is dit de 1e stop waar ik ook geen enkel trekje, hijsje of peuk heb gebietst, geen shag heb gedroogd in de magnetron, geen peuken heb losgepeuterd om daar een shagje van te draaien, en dus ook niet gekocht en de teller niet heb hoeven bij te stellenโ€ฆโ€ฆvoorgaande stops struikelde ik toch best wel regelmatig alvorens voor langere tijd gestopt te kunnen zijn.
Al met al voor mij dus reden genoeg om aan te nemen dat het mij deze keer toch echt gaat lukkenโ€ฆโ€ฆal is het nog heel pril allemaal, mijn hoop en verwachtingen zijn hoog.
Ik ben trots en blij en verrast en ga door in deze โ€œFLOWโ€

August1960

170 dagen gestopt -

Beloning 125 dagen gestopt

125 dagen gestopt

Op 02 Dec 2020

Wil hem toch geplaatst hebben…..kon hem de afgelopen dagen niet plaatsen. Geeft nu pas aan โ€œals blog plaatsenโ€ vreemd!!
Dit was 4 dagen geleden!!

August1960

170 dagen gestopt -

Stoppen en gestopt blijven

Een gevecht tegen een verslaving die voor velen vaak moeilijk vol te houden is, waar velen waaronder ik meerdere keren terug vallen en weer van voren af aan het gevecht aan gaan.
Stoppen kan op diverse manieren en velen hebben ook wel meerdere mogelijkheden geprobeerd, het wordt vaak als een enorme steun ervaren tijdens het hele proces, je voelt je er door gesterkt.
De 1e keer was in de zomer 2013, zo vanuit het niets besloten te stoppen. Water bij de shag laten lopen dat het niet meer te gebruiken was en om mijn besluit kracht bij te zetten. Het weekend ging ik naar mijn vriend in Eibergen, toen nog met openbaar vervoer want ik had nog geen rijbewijs. Het was een zwaar weekend en ik was niet te genaken en toen ik zondag laat op de avond thuis kwam het pakje met natte shag uit de vuilnisbak gehaald, shag op een bordje uitgespreid en gedroogd in de magnetron.
Ik was in 2014 / 15 gestopt met behulp van Nicotine pleisters, een kuur van minimaal 3 maanden. In de 1e twee รก drie maanden toch heel veel vechten tegen de drang om te roken en zwichtte zo nu en dan door een hijsje te bietsen van een collega of wie er ook in mijn omgeving rookte, even om de hoogspanning eraf te halen. Ik had echt een knipperlicht relatie met de peuk en hield mezelf dan voor dat die hijsjes niets voor stelden tegen al die peuken die ik tijdens deze periode niet had gerookt, Waarom moeilijk daarover doen.
Toen toch besloten niet meer te bietsen en dus helemaal niet meer te roken, heb dit bijna 5 maanden vol kunnen houden. Door stress en reorganisaties waar ik boventallig werd verklaard ben ik weer begonnen met bietsen, en ik bietste steeds vaker tot ik uiteindelijk maar weer zelf ben gaan kopen en heb toen weer ruim een jaar doorgerookt.
Eind 2016 ben ik wederom gestoptโ€ฆ..dit keer met Champix en was al gestopt voor ik eigenlijk mocht stoppen. Je rookt namelijk een poosje door tijdens de kuur en bouwt daarin af. Ik heb toen nicotine pleisters geplakt i.p.v. te roken en dit leek aanvankelijk allemaal goed te gaan en stond er best stevig in.
Totdat er heel kort achter elkaar nare berichten kwamen van familieleden en collegaโ€™s dat zij niet lang meer te leven hadden. Twee familieleden in 4 dagen tijd overleden en twee collegaโ€™s hadden nog een paar maand.
Hoewel ik wist dat roken niets zou oplossen, me niet zou helpen laat staan troosten ben ik er toen toch weer voor gezwicht, al stond ik er in aanloop nog zo stevig in. Na het overlijden van het 2e familielid ben ik weer begonnen met bietsen, daarna kopen en vervolgens maar weer gewoon gaan roken.
Het was te veel, alle vier de personen hadden de ziekte en twee hadden zelfs nog nooit gerookt. Hoe dan ook, ik was in gevecht met dit hele gebeuren, met mijn gevoel, emoties en even met het leven zelf.
De onverschilligheid die opkwam in mijn denken en in mijn gevoel heeft die aanzet weer gegeven richting die eerste trek van een peuk. Je gaat voor jezelf, ongeacht denk ik in wat voor lastige situatie je ook zit, uitvluchten te bedenken om weer te kunnen roken. Ook als je in gevecht bent met de drang om te roken. Je zoekt voor jezelf een vrijbrief om toe te kunnen geven aan dat verlangen en als je in deze fase dan ook begrepen wordt door jouw directe omgeving, dan is het hek van de dam.
Er volgt een opluchting, je kan eindelijk weer roken en je legt aan de omgeving en jezelf uit dat het roken maar voor even is, dat je wel weer stopt als je alles een plekje hebt kunnen geven. Bij mij heeft dat even dit keer ruim 4,5 jaar geduurd.
De vraag is eigenlijkโ€ฆโ€ฆwillen we โ€œWEL ECHT STOPPEN MET ROKENโ€ is het niet gedeeltelijk stoppenโ€ฆโ€ฆje wilt wel, maar onbewust klamp je je ook heel erg vast aan dat roken en kan je het niet loslaten.
Je stopt om gezondheidsredenen, financiรซn, omdat het uit de tijd is, het steeds lastiger wordt gemaakt om te roken Etcโ€ฆโ€ฆmaar niet per definitie omdat je het roken zelf zo zat bent, smerig vindt en noem maar op. Het stoppen wordt een beetje opgedrongen door die gezondheidsredenen, financiรซn, omdat het uit de tijd is, het steeds lastiger wordt gemaakt om te roken.
Ik denk als je echt, maar dan ook echt wilt stoppen het roken jou echt de neus, keel e.d. uitkomt. Dan stop je omdat je er helemaal klaar mee bent en dan heb je denk ik ook minder moeite om gestopt te zijn en te blijven.
Maar stop je omdat de keuze min of meer voor je wordt gemaakt door eerder genoemde redenen, dan wordt het een gevecht en verlang je onbewust nog steeds naar die peuk en uit zich dit in die oer vervelende vechtmomenten en kwijl je bijna als je anderen ziet roken of aan roken denkt.
Het is soms moeilijk om de wil en gevoel op รฉรฉn lijn te krijgen als het gaat om gestopt zijn en dit ook te blijven. Maar om welke reden je ook gestopt bentโ€ฆโ€ฆ..realiseer je hoe dan ook dat dit DE BESTE KEUS IS DIE JE IN JE LEVEN HEBT KUNNEN MAKEN, en is er voor iedereen een zeer reรซle kans van slagen.
Laat los die hang naar de sigaretโ€ฆโ€ฆ.laat het roken los!! Het helpt nergens bij en het geeft geen troost. Ik ben ook รฉรฉn van die stoppers die vanwege gezondheidsklachten is gestopt en niet omdat ik het zo goor vindtโ€ฆโ€ฆ.maar ik wil er voor knokken om toch dat doel te bereiken om gestopt te blijven en er ook uiterst content mee te zijn.
Als er een wil is dan kom je er ga ik vanuit, krijg grip op het niet roken en laat het roken jou niet in de greep houden.

August1960

170 dagen gestopt -

IP-adressen

Is er geen mogelijkheid in het systeem om IP-adressen die gebruikt worden bij deze pest en treiter praktijken te blokkeren?? Of stel ik nu een hele domme vraag??๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

August1960

170 dagen gestopt -

Maandwissel

Vanmiddag om 12.00 u was ik precies 4 maanden rookvrij en ben ik rustig aan begonnen met maand 5.
Vandaag de hele dag cursus gehad voor mijn werk, intensief maar ben blij dat ik weer de deur uit was.
Morgen de 1e dag weer therapeutisch aan het werk en afwachtten hoe lang ik het vol hou, kan gelukkig mijn grens aangeven omdat ik extra nu ben.
Wat het niet roken betreft gelukkig weer wat rust in mijn donder en is het niet meer dan af en toe een gedachte aan!!
Nog een kleine twee uur reizen en dan weer thuis…..fijne avond allen๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

August1960

170 dagen gestopt -

toch maar weer geplaatst....

Stoppen met roken

Voor een enkele geluksvogel is het weg gelegd te stoppen en er ook nooit meer aan te beginnen, ikzelf ken er รฉรฉn persoonlijk, zij hebben ook geen afkick of zelfs nog trek in een peuk.
Abracadabra, zomaar rookvrij van het ene op het andere moment.

Voor de meesten, wij dus bij elkaar verzameld op dit blog is het toch best een worsteling om onder het juk van die verslaving uit te komen, het is een loskomen van, waarbij je never kan peilen hoever je los bent van de verslaving of zelfs hoe sterk je erin staat.
Het ene moment ga je er fluitend doorheen en is het kat in het bakkie en denk je dat je heel wat bentโ€ฆen dan, zo in ene, gluiperig en onverwacht heeft het je weer bij de kladden en is het knokken geblazen om niet te struikelen.

Ik heb de afgelopen twee dagen echt weer moeite om in mijn hoofd en als gevolg daarvan ook in mijn gevoel niet met roken bezig te zijn, de zin en het verlangen komen weer geregeld aanwaaien en gaan toch weer met me aan de haal.
Toegeven wil ik niet en toch heb ik al een paar keer in mezelf gezegd โ€œga weer een pakkie halenโ€ kan jou het schelen.
Gisteren heb ik maar ff een vette bek gehaald bij de friettent, was ik i.i.g. even afgeleid van mijn gedachte aan dat pakkie shag en even wat frustratie kwijt.
Wat dat aangaande ben ik echt blij dat ik niks geen rookwaar meer in huis heb, ik vrees dat ik er op zulke momenten niet af zou kunnen blijven.
Mooi dat de drempel zo wat hoger ligt maar zwaar balen iedere keer toch weer die vechtdagen, alsof je het niet bezig zijn met roken hebt opgespaard zodat je er af en toe gezellig een hele dag of langer mee bezig kan zijn.

Het maakt me wel wat bangig in de zin, komt misschien ook wel dat ik op het punt sta mijn stop in 2015 te gaan overtreffen of zo rond die 4,5 maand de mist in te gaan, toen was het ook rond deze tijd dat ik weer begon met af en toe een hijsje of een peuk.
De andere kant is toch ook dat de echte drive die er in het begin van het stoppen is wegebt en daarmee ook de motivatie.
Toch wil ik er voor gaan, maar de echte vechtlustโ€ฆโ€ฆ..zit denk ik in de winterslaap.
Pas na mijn ongelukje echt even een algeheel โ€œROOKVRIJโ€ gevoel gehad, waar het aan gelegen heeft weet ik niet, maar het voelde kei goed en had echt zoiets van โ€œYESSโ€
Maar helaas, toch weer van korte duur en maar even er doorheenโ€ฆโ€ฆmaar het idee dit nog maanden te doorstaan en keer op keer toch weer door dat vechten heen te moeten vormt toch wel een aardige rem.
De gedachten van bekijk het maar, ik heb geen zin meer in dit geouwehoer en dat klote gevoel passeren ook geregeld de revue.
Maar goed, weer genoeg gezeurd en geklaagd, ben het gewoon ff zat dat heen en weer gedoe en ben er dus ff klaar mee in mijn gevoel.
Gewoon door blijven gaan met dag voor dag en maandag tik ik vier maanden dicht.

Vechten en volhouden, doorbijten op de lastige momenten.
Er zullen ook weer dagen zijn dat het niet zo aanwezig is en dan ben ik blij dat ik toch nog steeds gestopt ben.

Goed en een rookvrij weekend allemaal

August1960

170 dagen gestopt -

PB berichtjes werkt niet

heb al een paar keer geprobeerd een pb-tje te sturen naar Alida @Anna30
Zij was er sowieso iedere ochtend met haar ochtend groet en heb haar al ongeveer een week niet meer vernomen hier.
Krijg bij een PB een foutmelding iedere keer te zien
Hopelijk gaat het goed met haar en is er niks vervelends aan de hand

August1960

170 dagen gestopt -

Mineur stemming

Dat ik weer zo met het roken bezig ben komt ook door het afwachten van de onderzoeken, 21 december pas weer vervolg onderzoek en 6 januari uitslag bij de neuroloog.
Tot die tijd mag ik geen ๐Ÿš˜ rijden. Maandag ga ik weer deels aan het werk en ga met openbaar vervoer en kost me ruim vier uur per dag. Ruim 69 km heen en dus ook weer terug.
Roken lost niks op en er mee bezig zijn ook niet.
Het blog van vanmorgen heb ik verwijdert, voelde een beetje als een klaagzang bij nader inzien en het herlezen ervan๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ ik moet mijn houding aanpassen, ik wil immers zelf stoppen maar beleef het alsof het me wordt aangedaan, dat het me overkomt.