August1960

210 dagen gestopt -

Stoppen en gestopt blijven

Een gevecht tegen een verslaving die voor velen vaak moeilijk vol te houden is, waar velen waaronder ik meerdere keren terug vallen en weer van voren af aan het gevecht aan gaan.
Stoppen kan op diverse manieren en velen hebben ook wel meerdere mogelijkheden geprobeerd, het wordt vaak als een enorme steun ervaren tijdens het hele proces, je voelt je er door gesterkt.
De 1e keer was in de zomer 2013, zo vanuit het niets besloten te stoppen. Water bij de shag laten lopen dat het niet meer te gebruiken was en om mijn besluit kracht bij te zetten. Het weekend ging ik naar mijn vriend in Eibergen, toen nog met openbaar vervoer want ik had nog geen rijbewijs. Het was een zwaar weekend en ik was niet te genaken en toen ik zondag laat op de avond thuis kwam het pakje met natte shag uit de vuilnisbak gehaald, shag op een bordje uitgespreid en gedroogd in de magnetron.
Ik was in 2014 / 15 gestopt met behulp van Nicotine pleisters, een kuur van minimaal 3 maanden. In de 1e twee á drie maanden toch heel veel vechten tegen de drang om te roken en zwichtte zo nu en dan door een hijsje te bietsen van een collega of wie er ook in mijn omgeving rookte, even om de hoogspanning eraf te halen. Ik had echt een knipperlicht relatie met de peuk en hield mezelf dan voor dat die hijsjes niets voor stelden tegen al die peuken die ik tijdens deze periode niet had gerookt, Waarom moeilijk daarover doen.
Toen toch besloten niet meer te bietsen en dus helemaal niet meer te roken, heb dit bijna 5 maanden vol kunnen houden. Door stress en reorganisaties waar ik boventallig werd verklaard ben ik weer begonnen met bietsen, en ik bietste steeds vaker tot ik uiteindelijk maar weer zelf ben gaan kopen en heb toen weer ruim een jaar doorgerookt.
Eind 2016 ben ik wederom gestopt…..dit keer met Champix en was al gestopt voor ik eigenlijk mocht stoppen. Je rookt namelijk een poosje door tijdens de kuur en bouwt daarin af. Ik heb toen nicotine pleisters geplakt i.p.v. te roken en dit leek aanvankelijk allemaal goed te gaan en stond er best stevig in.
Totdat er heel kort achter elkaar nare berichten kwamen van familieleden en collega’s dat zij niet lang meer te leven hadden. Twee familieleden in 4 dagen tijd overleden en twee collega’s hadden nog een paar maand.
Hoewel ik wist dat roken niets zou oplossen, me niet zou helpen laat staan troosten ben ik er toen toch weer voor gezwicht, al stond ik er in aanloop nog zo stevig in. Na het overlijden van het 2e familielid ben ik weer begonnen met bietsen, daarna kopen en vervolgens maar weer gewoon gaan roken.
Het was te veel, alle vier de personen hadden de ziekte en twee hadden zelfs nog nooit gerookt. Hoe dan ook, ik was in gevecht met dit hele gebeuren, met mijn gevoel, emoties en even met het leven zelf.
De onverschilligheid die opkwam in mijn denken en in mijn gevoel heeft die aanzet weer gegeven richting die eerste trek van een peuk. Je gaat voor jezelf, ongeacht denk ik in wat voor lastige situatie je ook zit, uitvluchten te bedenken om weer te kunnen roken. Ook als je in gevecht bent met de drang om te roken. Je zoekt voor jezelf een vrijbrief om toe te kunnen geven aan dat verlangen en als je in deze fase dan ook begrepen wordt door jouw directe omgeving, dan is het hek van de dam.
Er volgt een opluchting, je kan eindelijk weer roken en je legt aan de omgeving en jezelf uit dat het roken maar voor even is, dat je wel weer stopt als je alles een plekje hebt kunnen geven. Bij mij heeft dat even dit keer ruim 4,5 jaar geduurd.
De vraag is eigenlijk……willen we “WEL ECHT STOPPEN MET ROKEN” is het niet gedeeltelijk stoppen……je wilt wel, maar onbewust klamp je je ook heel erg vast aan dat roken en kan je het niet loslaten.
Je stopt om gezondheidsredenen, financiën, omdat het uit de tijd is, het steeds lastiger wordt gemaakt om te roken Etc……maar niet per definitie omdat je het roken zelf zo zat bent, smerig vindt en noem maar op. Het stoppen wordt een beetje opgedrongen door die gezondheidsredenen, financiën, omdat het uit de tijd is, het steeds lastiger wordt gemaakt om te roken.
Ik denk als je echt, maar dan ook echt wilt stoppen het roken jou echt de neus, keel e.d. uitkomt. Dan stop je omdat je er helemaal klaar mee bent en dan heb je denk ik ook minder moeite om gestopt te zijn en te blijven.
Maar stop je omdat de keuze min of meer voor je wordt gemaakt door eerder genoemde redenen, dan wordt het een gevecht en verlang je onbewust nog steeds naar die peuk en uit zich dit in die oer vervelende vechtmomenten en kwijl je bijna als je anderen ziet roken of aan roken denkt.
Het is soms moeilijk om de wil en gevoel op één lijn te krijgen als het gaat om gestopt zijn en dit ook te blijven. Maar om welke reden je ook gestopt bent……..realiseer je hoe dan ook dat dit DE BESTE KEUS IS DIE JE IN JE LEVEN HEBT KUNNEN MAKEN, en is er voor iedereen een zeer reële kans van slagen.
Laat los die hang naar de sigaret…….laat het roken los!! Het helpt nergens bij en het geeft geen troost. Ik ben ook één van die stoppers die vanwege gezondheidsklachten is gestopt en niet omdat ik het zo goor vindt…….maar ik wil er voor knokken om toch dat doel te bereiken om gestopt te blijven en er ook uiterst content mee te zijn.
Als er een wil is dan kom je er ga ik vanuit, krijg grip op het niet roken en laat het roken jou niet in de greep houden.

August1960

210 dagen gestopt -

IP-adressen

Is er geen mogelijkheid in het systeem om IP-adressen die gebruikt worden bij deze pest en treiter praktijken te blokkeren?? Of stel ik nu een hele domme vraag??😀😀

August1960

210 dagen gestopt -

Maandwissel

Vanmiddag om 12.00 u was ik precies 4 maanden rookvrij en ben ik rustig aan begonnen met maand 5.
Vandaag de hele dag cursus gehad voor mijn werk, intensief maar ben blij dat ik weer de deur uit was.
Morgen de 1e dag weer therapeutisch aan het werk en afwachtten hoe lang ik het vol hou, kan gelukkig mijn grens aangeven omdat ik extra nu ben.
Wat het niet roken betreft gelukkig weer wat rust in mijn donder en is het niet meer dan af en toe een gedachte aan!!
Nog een kleine twee uur reizen en dan weer thuis…..fijne avond allen👍👍😀😀

August1960

210 dagen gestopt -

toch maar weer geplaatst....

Stoppen met roken

Voor een enkele geluksvogel is het weg gelegd te stoppen en er ook nooit meer aan te beginnen, ikzelf ken er één persoonlijk, zij hebben ook geen afkick of zelfs nog trek in een peuk.
Abracadabra, zomaar rookvrij van het ene op het andere moment.

Voor de meesten, wij dus bij elkaar verzameld op dit blog is het toch best een worsteling om onder het juk van die verslaving uit te komen, het is een loskomen van, waarbij je never kan peilen hoever je los bent van de verslaving of zelfs hoe sterk je erin staat.
Het ene moment ga je er fluitend doorheen en is het kat in het bakkie en denk je dat je heel wat bent…en dan, zo in ene, gluiperig en onverwacht heeft het je weer bij de kladden en is het knokken geblazen om niet te struikelen.

Ik heb de afgelopen twee dagen echt weer moeite om in mijn hoofd en als gevolg daarvan ook in mijn gevoel niet met roken bezig te zijn, de zin en het verlangen komen weer geregeld aanwaaien en gaan toch weer met me aan de haal.
Toegeven wil ik niet en toch heb ik al een paar keer in mezelf gezegd “ga weer een pakkie halen” kan jou het schelen.
Gisteren heb ik maar ff een vette bek gehaald bij de friettent, was ik i.i.g. even afgeleid van mijn gedachte aan dat pakkie shag en even wat frustratie kwijt.
Wat dat aangaande ben ik echt blij dat ik niks geen rookwaar meer in huis heb, ik vrees dat ik er op zulke momenten niet af zou kunnen blijven.
Mooi dat de drempel zo wat hoger ligt maar zwaar balen iedere keer toch weer die vechtdagen, alsof je het niet bezig zijn met roken hebt opgespaard zodat je er af en toe gezellig een hele dag of langer mee bezig kan zijn.

Het maakt me wel wat bangig in de zin, komt misschien ook wel dat ik op het punt sta mijn stop in 2015 te gaan overtreffen of zo rond die 4,5 maand de mist in te gaan, toen was het ook rond deze tijd dat ik weer begon met af en toe een hijsje of een peuk.
De andere kant is toch ook dat de echte drive die er in het begin van het stoppen is wegebt en daarmee ook de motivatie.
Toch wil ik er voor gaan, maar de echte vechtlust……..zit denk ik in de winterslaap.
Pas na mijn ongelukje echt even een algeheel “ROOKVRIJ” gevoel gehad, waar het aan gelegen heeft weet ik niet, maar het voelde kei goed en had echt zoiets van “YESS”
Maar helaas, toch weer van korte duur en maar even er doorheen……maar het idee dit nog maanden te doorstaan en keer op keer toch weer door dat vechten heen te moeten vormt toch wel een aardige rem.
De gedachten van bekijk het maar, ik heb geen zin meer in dit geouwehoer en dat klote gevoel passeren ook geregeld de revue.
Maar goed, weer genoeg gezeurd en geklaagd, ben het gewoon ff zat dat heen en weer gedoe en ben er dus ff klaar mee in mijn gevoel.
Gewoon door blijven gaan met dag voor dag en maandag tik ik vier maanden dicht.

Vechten en volhouden, doorbijten op de lastige momenten.
Er zullen ook weer dagen zijn dat het niet zo aanwezig is en dan ben ik blij dat ik toch nog steeds gestopt ben.

Goed en een rookvrij weekend allemaal

August1960

210 dagen gestopt -

PB berichtjes werkt niet

heb al een paar keer geprobeerd een pb-tje te sturen naar Alida @Anna30
Zij was er sowieso iedere ochtend met haar ochtend groet en heb haar al ongeveer een week niet meer vernomen hier.
Krijg bij een PB een foutmelding iedere keer te zien
Hopelijk gaat het goed met haar en is er niks vervelends aan de hand

August1960

210 dagen gestopt -

Mineur stemming

Dat ik weer zo met het roken bezig ben komt ook door het afwachten van de onderzoeken, 21 december pas weer vervolg onderzoek en 6 januari uitslag bij de neuroloog.
Tot die tijd mag ik geen 🚘 rijden. Maandag ga ik weer deels aan het werk en ga met openbaar vervoer en kost me ruim vier uur per dag. Ruim 69 km heen en dus ook weer terug.
Roken lost niks op en er mee bezig zijn ook niet.
Het blog van vanmorgen heb ik verwijdert, voelde een beetje als een klaagzang bij nader inzien en het herlezen ervan😀😀 ik moet mijn houding aanpassen, ik wil immers zelf stoppen maar beleef het alsof het me wordt aangedaan, dat het me overkomt.

August1960

210 dagen gestopt -

Herinrichten

Het is niet altijd even makkelijk om van het roken los te komen, de harde schijf te formatteren naar “nog nooit gerookt”, je moet letterlijk jouw leven en jouw doen en laten herinrichten!
Ben eerder gestopt geweest en de langste periode was ruim 4 maanden in 2014/15 , daarna was het twee, hooguit 6 weken. Tot aan deze stopdatum 30-07-2020 heb ik inmiddels weer een dikke 3,5 jaar volop gerookt.
Er ligt dus weer een behoorlijke uitdaging en calculeer ik in dat het echt een lange tijd kan duren eer ik het echt helemaal uit mijn systeem heb.
Als je stopt met roken ontdoe je je van iets dat heel lang, vaak tien tallen jaren, deel heeft uitgemaakt van je leven, het roken was verweven met alles wat je deed, het beheerste voor een over groot deel je denken, je doen en laten. Je deed het naast eten en drinken en bij mij was het vaak nog belangrijker dan mijn sneetje brood. Als ik maar ff tussendoor roken kon, die snee brood zie ik later wel!!
Eigenlijk niet eens zo heel vreemd dat het nog niet altijd fijn voelt in die zin. Het stoppen geeft tegelijk ook een leegte en kan je je soms ontredderd voelen in situaties waar roken zo gewoon was, ik gleed vaak weg in depressieve gevoelens. Hierdoor maakte ik dan toch de keuze om dan maar weer te gaan roken.
In tegenstelling tot vorige keren wilde ik toch boven deze gevoelens uit zien te komen, er boven staan. Het kan en mag toch niet zo zijn dat dit me belemmerd te stoppen en gestopt te blijven. Ook dit zal ik het hoofd moeten bieden en me er niet door laten bepalen.
Voor nu ben ik zooooo blij dat ik niet meer zo geregeerd wordt door die peuk, dat het mijn doen en laten niet meer bepaald. Ik niet meer de kou in hoef om te…....me niet meer af hoeven vragen of je nog genoeg te ..........bij je hebt, geen paniek als een overleg of zo uitloopt omdat je niet ........kan, niet ff snel bij het Overstappen van bus naar trein een stresspeuk enz. enz….
Het is nu al een poosje andersom en bepaald het NIET - ROKEN een tijdje mijn leven, dwars tegen de draad in die ik gewend was en dat botste nog al op bepaalde momenten, dat geeft onrust, stress, een leeg gevoel, slecht slapen etc. Een lastige fase en het vergt nogal wat van jou…...je krijgt het niet cadeau.
Ik houd me nu voor ogen dat wanneer dit me lukt…..ik er dit keer in slaag…...dit het grootste cadeau is die ik mezelf gegeven heb, maar ook mijn vriend en mijn familie.
Ook al was dat heerlijke blije gevoel er dan niet constant, en was het gevoel soms wat in mineur, ook al leek het soms een gevecht tegen de bierkaai, laten we vasthouden aan het feit dat we nu zelf de baas zijn, en blijer worden we met de week!!!
PS….misschien raar…..maar het is waar en het zal daar vast niet door komen!!
Afgelopen zaterdag behoorlijk op mijn achterhoofd gevallen en een gat in mijn hoofd……al die dagen nog geen moment aan een peuk gedacht en van zin of trek was er ook geen enkele sprake!!
Maar ff afkloppen……maar dat is morgen al weer een hele week……hier hou ik van!! Dat gevoel dat koester ik enne……..ben ik toch goed op mijn achterhoofd gevallen

August1960

210 dagen gestopt -

Even een update

110 dagen 21 uren 59 minuten
gestopt met roken
2218 sigaretten
niet gerookt
554.6 Eur
bespaard

August1960

210 dagen gestopt -

Een stukje kwijt

Zaterdag morgen, lekker weer en het zonnetje schijnt. Ga maar blad aan harken in de voortuin want dat is hard nodig. Met het blad niet ver gekomen en het volgende wat ik me kan herinneren is toen ik bij kwam in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Ik ben out gegaan en heb even bewusteloos op de oprit gelegen voordat de buren mij vonden. Ben dus een stuk kwijt Met mijn hart gelukkig alles goed en lage bloeddruk was ook de oorzaak niet. Vermoedelijk een epileptische aanval. Flink gat in mijn achterhoofd en bril kapot en morgen Bellen voor een neurologischs onderzoek en tot nader uitslag mag ik voorlopig geen auto rijden. De komende week ziek thuis gemeld, alles doet me zeer. Je kan zomaar wat hebben dus😀😀

August1960

210 dagen gestopt -

Doe nog mee!!

Vandaag weer ietsje rustiger maar heb wel het gevoel dat het nu niet met een dagje over is. Heb de niet rook belofte voor vandaag gedaan en daar hou ik me aan, zie morgen wel weer…..nieuwe dag = nieuwe kansen!!😀😀

August1960

210 dagen gestopt -

Snap het even niet

Ik dacht en had het gevoel dat ik goed op weg was, stevig in mijn schoenen stond…..maar nu, twijfel tot en met en moet echt oppassen. Heb nu heel veel moeite ook om bij rokers in de buurt te zijn want de neiging tot bietsen is aanwezig, heb ik al die tijd nog geen last van gehad. Weet ff niet wat ik verder zeggen moet, ook niet in reacties op jullie blogs.
Ik voel me ineens in de gevarenzone en baal hier heel erg van, het is gewoon kut!!

August1960

210 dagen gestopt -

Vechtmomentjes

Schreef ik gisteravond nog in een reactie aan @Sylvie dat mijn laatste vechtdag op mijn 74e stopdag was, had ik vandaag toch weer wat vechtmomenten en dat valt ff niet mee als je er een tijdje niet echt last meer van hebt gehad. Maar ik weet inmiddels ook des te beter dat het weer voorbij gaat. Het lijkt wel of dit gebeurt om te treiteren…….of is het juist om je alert te houden!!
Hoe dan ook….beseffen dat het er is maar gewoon niet aan toegeven en vooruit blijven kijken,......en ook hier wat lezen / schrijven houd me scherp en bewust van het gestopt zijn.
Maar ook hier op SRB wordt ik soms toch wat ontmoedigd als je weer leest dat er iemand is gestruikeld na weken, maanden of zelfs die jaren gestopt waren en dan toch nog terug vallen en weer aan het roken slaan….en geloof me dat ik hier geen verwijt schrijf, maar me bewust ben en wordt van het feit dat het altijd een gevaar blijft.
En….misschien heel stom, snap het eerlijk gezegd ook niet heb ik af en toe bij zo’n mededeling dat een medestopper toch gerookt heeft een beetje jaloers gevoel en triggerd het mij alsof ik diegene had willen zijn. Herkent iemand dit?? Ik had dit vandaag ook, heel stom!
Is de uitspraak dat je nooit meer een peuk opsteekt dan niet te hoog gegrepen…...ik kan het helaas niet volmondig zeggen!!!!
Ik wil niet meer roken, dat is mijn streven en daar ga ik voor…...maar nooit meer!!  Ik kan het niet hard maken! Ben zelf ook al vaker op mijn muil gegaan!!
We zien het wel, ik en niemand van ons kan in de toekomst kijken en zeggen dat we het nooit meer doen, een struikeltje…..je ziet het maar, het gebeurt, zelfs na jaren!!
Dus alert blijven en de motivatie goed is echt een vereiste om ook echt gestopt te blijven!!!
Hoewel het bij tijd en wijle toch door je gedachte blijft gaan, zo nu en dan zomaar de trek weer heftig kan zijn…...gelukkig nog steeds rookvrij.
Die momenten komen…...die momenten gaan ook weer.
Ik moet er verder maar niet te lang en te veel bij stil staan…..want dat ontmoedigd me en dan bekruipt mij de angst dat wij allen vroeg of laat ook weer voor de bijl gaan…....een kwestie van tijd!!!

Voor alle stoppers en gestopten…......blijf achter je besluit staan en wees een blije stopper. Geef niet op als het ff tegen zit…..ook die momenten overwinnen we zonder peuk!!!!

August1960

210 dagen gestopt -

Saamhorigheid

Dat is dus het fijne van allemaal hetzelfde pad te bewandelen, we hebben immers allen dezelfde keuze gemaakt.
"Gestopt met Roken"
Je herkent de knelpunten, de haken en de ogen, maar je weet ook de ander moed in te spreken omdat je zelf reeds ervaren hebt dat die moeilijke momenten langzaamaan makkelijker worden.
Het mooie van hier delen met elkaar is dat de ene gestopte net heerlijk in de lift zit om vervolgens de andere stopper uit het dal te trekken.
Het tij weten te keren op momenten dat jij of die ander het op zou willen geven, of toch maar eentje te proberen.
Meevaren op de wilskracht en power van de ander, even…..tot jezelf weer verder kan op eigen kracht.
En dan sta jijzelf sterk in het stoppen en bemoedig je de ander en trek jij de anderen er doorheen die het ff moeilijk heeft. Een site voor en met elkaar!!!
Dus dank allemaal….....hierdoor helpen we elkaar vol te houden,
jouw / jullie reactie……het kan net dat tilletje zijn om over die hobbel heen te komen of het weer wat zonniger in te zien.
Mijn motto is….......vooral doorgaan!!!!! Met en voor elkaar en het niet roken natuurlijk.
Liefs Guus

August1960

210 dagen gestopt -

Beloning 2000 peuken niet gerookt

2000 peuken niet gerookt

Op 07 Nov 2020

En dan is dit het andere resultaat 😀😀