Cato13

2319 dagen gestopt -

Even gedag zeggen

Hallo gestopte en stoppende ex-rokers,

Hoe staat het ermee?
Voor mij is het bijna vijf jaar geleden dat ik stopte met roken na ongeveer 25 jaar gerookt te hebben en talloze mislukte pogingen om te stoppen. Ik vond het enorm fijn om op dit blog rond te struinen en de verhalen van anderen te lezen en steun te krijgen en te geven in het o-zo-zware proces. Maar wat ben ik blij dat het me toen eindelijk gelukt is. Een paar dingen die me hielpen (naast het blog):
- besef dat ik goed voor mezelf wilde zorgen en tijd mocht nemen om door het moeilijke stoppen heen te bijten;
- accepteren dat dat voor mij helaas samen ging met een periode van snel geรฏrriteerd zijn en dus niet zo aardig/ gezellig;
- dat ik las dat (als ik het me goed herinner) het maar 10% van de mensen die wilden stoppen ook echt lukte in die poging (niet zo bemoedigend) MAAR dat als je eenmaal een jaar gestopt bent de kans nog maar 10 % is dat je ooit weer begint.
- dat ik me steeds heb voorgehouden dat alle nare bijverschijnselen steeds minder zouden worden en uiteindelijk zouden verdwijnen (dat was gelukkig ook zo ๐Ÿ˜Š).
Zelfs nu denk ik heel af en toe nog aan hoe het zou zijn om een sigaret te roken maar ik weet dat 1 sigaret niet bestaat en dat dat een keuze zou zijn om weer te roken. Het merendeel van de tijd denk ik er helemaal niet aan en vind ik rook echt vies ruiken.

Nou dit was even een update voor wie het interesseert โ˜บ๏ธ.

Heel veel succes voor de mensen die het zwaar hebben!
Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat met de mensen die ik nog kende. Zijn jullie nog steeds actief op het blog? En nog steeds gestopt?

Hartelijke groeten aan iedereen!

Cato13

2319 dagen gestopt -

Beloning 1000 dagen gestopt

1000 dagen gestopt

Op 26 Nov 2016

Hallo beste stoppers,
Ik wilde dit laatste pasje nog even afwachten ook al ben ik niet meer actief op het blog.
Inmiddels denk ik helemaal bijna nooit meer aan roken. Het heeft wel zo’n negen maanden geduurd voor ik ‘erdoorheen’ was, het was echt lang moeilijk. Aan de andere kant weerhield dat me er ook wel van om een sigaret op te steken omdat ik nooit meer door zo’n moeilijk stopproces heen wilde en het denk ik ook niet nog een keer zou kunnen. Maar zelf voor de zwaar verslaafde rokers zoals ik is het dus mogelijk om er echt vanaf te komen.
Misschien geeft dat nog iemand hoop die er vandaag mee worstelt.
Succes allemaal!