Claire65

1916 dagen gestopt -

Beloning 1000 dagen gestopt

1000 dagen gestopt

Op 08 Jun 2017

Ja, en vandaag is het dan zover…..mijn laatste beloning…...

En wat dan nog toeval is….1000 dagen niet roken op mijn verjaardag vandaag. Dubbel feest. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben dat ik dit bereikt hebt.
Op weg naar 3 jaar niet roken in september. Ik gun het iedereen en houd allemaal vol. Het komt goed, zowel met de hunkeringen en ook met de kilo’s.
Uiteindelijk gaat het allemaal een keer over, voor ieder een ander moment.
Veel geluk gewenst voor iedereen. Ik ben hier stukken minder, maar blijf wel hangen om af en toe mijn neus weer te laten zien.

Veel geluk!

Claire65

1916 dagen gestopt -

Beloning 750 dagen gestopt

750 dagen gestopt

Op 01 Oct 2016

Nooit gedacht dit hier te halen.
Ruim 2 jaar gestopt en inmiddels al een tijd al het te veel aan gewicht weer kwijt, zelfs onder mijn voormalige gewicht geëindigd.
Nog 1 beloning te gaan, volgend jaar op mijn verjaardag.
Ben zo vreselijk blij dat ik niet meer rook!
Heel veel succes iedereen🍀

Claire65

1916 dagen gestopt -

Meer mensen COPD dan gedacht (even belangrijk om te delen)

Oorspronkelijk bericht van RTL nieuws van vandaag. Naar mijn idee zouden de cijfers veel hoger zijn als iedereen zich ook zou laten testen. Een hoop mensen zijn onwetend. Ik had geen klachten maar ook een beginnend stadium van COPD. Je hoeft er dus niets van te merken.

600.000 Nederlanders hebben longziekte COPD: veel meer dan gedacht

De longziekte COPD treft veel meer Nederlanders dan gedacht. Maar liefst 596.300 mensen hebben de ziekte.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers die deze week werden gepresenteerd door het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. Tot nu werd ervan uitgegaan dat iets meer dan 400.000 Nederlanders met de ziekte te kampen hebben.
Nieuw onderzoek

De ziekte is ernstig en ongeneeslijk. "Hun longen raken onherstelbaar beschadigd", zegt directeur Michael Rutgers van het Longfonds. "Daarom willen we via wetenschappelijk onderzoek longreparatie mogelijk maken."

Onderzoekers van de universiteiten van Groningen en Leiden zoeken een manier om de lichaamseigen reparatie aan te zetten. Ze bouwden een stukje long na en hebben nu meer inzicht in de manier waarop longen zichzelf kunnen herstellen. Ze hopen dat het in de toekomst mogelijk is om op deze manier zieke longen te herstellen.
‘Elke dag een gevecht’

Vooralsnog haalt COPD het leven overhoop van maar liefst 600.000 Nederlanders. Een van hen is Patricia van Corven (55). Haar longen gingen zo ver achteruit dat zij nu wacht op donorlongen. 

"Mijn leven staat behoorlijk op zijn kop, elke dag is een gevecht. Wassen, aankleden, lopen of ergens naar toe gaan, niets is meer vanzelfsprekend. Onlangs heb ik een week op de IC gelegen, ze hebben echt voor mijn leven moeten knokken. Door mijn humor sta ik nog fier overeind."

Het nieuwe cijfer van 600.000 Nederlanders met COPD komt uit de eerste Staat van Volksgezondheid en Zorg, een nieuw online overzicht van het ministerie. Het longfonds collecteert deze week om geld op te halen voor onderzoek naar longreparatie.

Claire65

1916 dagen gestopt -

Beloning 600 dagen gestopt

600 dagen gestopt

Op 04 May 2016

Vroeger zo vaak jaloers geweest op mensen met deze aantallen in dagen en nu toch zelf hier aangekomen….Na een jaar stoppen met de extra ontvangen 12 kilo’s aan de slag gegaan en die zijn nu ook verdwenen. Zit nu net iets onder het niveau waar ik in 2011 mee begon. Ik kan niet anders zijn dan blij, trots en ja, ik denk nog wel eens kort aan een sigaret, maar heb gelukkig niet meer de neiging gehad om een pakje te gaan halen en er 1 op te willen steken.
Ik ga door voor mijn 2 jaar in september…...
Veel succes allemaal!

Claire65

1916 dagen gestopt -

Fimpje van Dr. Evans Toronto over proces stoppen met roken

Dit filmpje kreeg ik van mijn longonderzoeker omdat ze weet dat ik op het blog zit.

Het gaat over het stopproces.

Sommige dingen heb je vast al gehoord in het verleden of over gelezen, maar deze arts geeft ook wel weer een paar nieuwe inzichten of tips.

Ik plaats het hier omdat er misschien voor nieuwe en oude stoppers wel wat inzit waar je iets aan kunt hebben.

Succes.

Claire65

1916 dagen gestopt -

365 dagen gestopt met roken pasje verdiend