Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Tja en dan.......

Een heel ziek iemand vraagt of ik voor haar een sigaret wil aansteken. Ik zit met dat ding in mijn hand en kijk er naar. "Dat ga ik echt niet doen, echt niet" denk ik. Panisch bij het idee alleen. Die rook in mijn mondholte, de angst dat ik die inhaleer. Dan ben ik de pineut. Toch maar iemand anders geroepen. Jakkes het spookt door mijn kop. Echt niet, zeker weten niet. Pffffffff.
Een heel goed, gezellig, gezond 2019. Ik ben blij met jullie.  Liefs

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

feest

Ik ben 3 jaar gestopt met roken en dat kan ik niet zonder een feestje voorbij laten gaan.
En een feest is het!
Niet meer vies hoesten, geen pijn in mijn longen en ik ben veel en veel rustiger geworden. Ik stuiter minder door het leven, let beter op en kijk veel meer om me heen. Ik zie ook meer. Geen rook in mijn ogen, geen stank om me heen.
Ik wilde nooit horen, lezen of zien wat de gevolgen van roken kunnen zijn.  Nu wel en dat heeft de laatste tijd best wel veel invloed gehad.
Maar die angst moest ik loslaten om nog gezellig verder te kunnen gaan.
Mijn lijf past me nu weer goed, voelt goed, op mijn buik na, maar ook daar kan ik nu goed mee om gaan.
De verslaving blijft altijd bij mij in de buurt hangen, prikt en port me af en toe. Dat is gewoon zo, ik constateer het, ben dan op mijn hoede en dan is het klaar.
Ik ga op deze weg door en ik hoop dat jullie met mij mee kunnen en willen gaan!
Liefs

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Stoppen

Hou toch eens op met die ongein! En dan bedoel ik niet sigaretten roken, maar dat vervuilen van het blog.
Nieuwe stoppers, scroll er over heen!

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

@Admin

Help! Help!

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Beloning 1000 dagen gestopt

1000 dagen gestopt

Op 02 Sep 2018

Ik heb een mooi kleurtje uitgezocht voor deze beloning!  Lekker opvallend. Ik ben heel trots en dat mag ook wel :-)  :-)  :-)  Natuurlijk ga ik gewoon door met nog meer rookvrije dagen sparen!

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Dat pandora....

Dat pandora verhaal ben ik nu wel een beetje zat! Ik heb het al zo vaak gelezen, ik ken het echt bijna uit mijn hoofd. Wie oh wie kan mij vertellen bij wie ik moet zijn voor een ander verhaal ? 😎

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Hallo

Wat ben ik blij dat we weer "veilig" zijn. Ik ben niet zo’n super blogger,  maar wel een super lezer. Ik weet niet wie dit gedaan heeft, maar: bedankt!

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

900 dagen

Trots

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Beloning 750 dagen gestopt

750 dagen gestopt

Op 25 Dec 2017

Echt waar! Gelukt, 750 dagen gestopt met roken.
Ik ben alweer heel trots en ga gewoon door. Liefs

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

2 jaar

Wat denken jullie? Zien ze er nu zo uit?
Ik ben in ieder geval trots en heel tevreden.
Liefs

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Vroeger, toen ik jong was

Ik heb net het artikel van Wanda de Kanter in de Volkskrant gelezen. Ineens moest ik aan iets denken. Heel lang geleden, toen ik net rookte, werden in de stad kleine pakjes sigaretten aan jongelui uitgedeeld. Ik geloof dat er 3 of 4 sigaretten in zo’n klein doosje zaten. We liepen er heel vaak langs. Kon je toch weer een paar dagen gratis roken. Aaaaiiiiiiii.

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

zomaar, zo mooi, het blijft mij ontroeren.

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Beloning 600 dagen gestopt

600 dagen gestopt

Op 29 Jul 2017

Ik ben gewoon nog even wakker gebleven :-)  Staat dat erg gretig om deze beloning al 0.04 uur te plaatsen? Ik ben er weer heel blij mee.

Doornroosje1

1298 dagen gestopt -

Er was eens......

maar gelukkig ben ik er nog steeds. Wel lang niet zichtbaar, maar dat kon gewoon even niet anders.  Echt helemaal loskomen van het roken. Ik merkte, dat ik teveel met ROKEN bezig was. Ik ben veel blogs van " lang gestopten" gaan lezen en tot mijn grote geruststelling las ik, dat dat vaak voorkomt. Dat had ik natuurlijk al eerder gelezen, maar het is zo goed, als je dat opnieuw kan lezen en nog een keer. Het is natuurlijk ook best te begrijpen; zo vreselijk lang heb ik met een peuk rondgelopen. Het is ook best heel goed te begrijpen, dat ik na een jaar niet roken nog dat stomme "ik moet roken gevoel" heb.
Maar het gaat goed. Ik geloof, dat mijn hersenen het door hebben en dat de aanleg van het nieuwe pad nu snel gaat.
De rust werd stevig verstoord door een hele vervelende kriebelhoest, die maar niet over wilde gaan. En een hardnekkige kriebelhoest is natuurlijk niet goed. Stress, slecht slapen, benauwd kreeg ik het er van; dat kon er nog wel bij! . Maar gelukkig, de longfoto is prima, niets te horen en kracht genoeg om heel veel kaarsjes uit te blazen. Nu de KNO arts nog om mijn keel te laten controleren. Ik blijf nog een beetje schor. En ja hoor, na de goede uitslag van de longfoto bijna geen kriebelhoest meer!!!??? Wat zit de mens toch leuk in mekaar.
Bijna 600 dagen, daar word ik echt heel blij van. Ik ga gewoon door. Stoppen met niet roken is geen optie :-)
Sinds een maand of 3 gaat het ook beter met mijn darmen. Ik ben zelfs 2 kg aangekomen :mrgreen:
Liefs