Eckson

330 dagen gestopt -

Daar ben ik weer

Daar ben ik weer, wat een klap zeg.

3 jaar was ik gestopt en dacht ik voor altijd van de sigaret af te zijn. Vooral het eerste jaar had me erg veel moeite gekost, maar na 3 jaar was ik al die pijn en moeite schijnbaar vergeten.

Afgelopen november zwichtte ik weer voor een peukie, het was op een feestje en het was zo gezellig dat ik dacht, ach 1tje kan geen kwaad. Na die avond heb ik een week of 2 niet gerookt, maar ik voelde gewoon dat er wat veranderd was. Zonder er erg in te hebben kocht ik weer een pakje waar ik een aantal dagen mee deed, maar de laatste maanden zit ik weer op mijn oude niveau van een pakje per dag.

Na ongeveer weer een half jaar gerookt te hebben besef ik me alweer dat ik niet wil roken. Ik voel me ook ontzettend schuldig omdat ik na ruim 10 jaar ontzettend veel te hebben gerookt zo trots op mezelf was dat ik er eindelijk vanaf was gekomen en dan begin je zomaar weer.

Je kan zelfmedelijden hebben of denken dat je dan net zo goed maar door kan roken, maar ik zet mijn verstand op nul en ben dus vanaf gisteravond weer gestopt. Ik ben 3 jaar geleden gestopt omdat ik mezelf niet meer wilde vergiftigen en me fysiek beter wilde voelen, en dat was ook zeker het geval, als je stopt ga je je zoveel beter voelen en dat wil ik weer!

Ik had altijd last van een hoest toen ik rookte, en ik heb de afgelopen 3 jaar niet 1 keer gehoest, maar sinds een paar weken begon het weer en dacht ik bij mezelf waarom doe ik dit mezelf aan?

Daarom ben ik weer gestopt maar voel al wel de hele dag die drang naar een sigaret, daarom gooi ik er hier weer eens een blogje uit, kan me herinneren dat het van je af schrijven en blogs van anderen lezen je enorm kan helpen met het proces van het stoppen.

Fijne avond allen!

Eckson

330 dagen gestopt -

Het laatste bericht

Hallo allemaal,
Dit wordt mijn laatste berichtje op dit blog. Ik ben nu bijna drie jaar gestopt en kan het nu zelfs verdragen als anderen roken in mijn bijzijn. Zin in een sigaret heb ik nog wel geregeld, bij een kopje koffie of als het zonnetje schijnt buiten. Daar kom ik nooit meer vanaf maar ik kan er prima mee leven en heb er helemaal geen last meer van. Ik ben een niet roker, 100%. De weg was lang en zwaar, maar zeker de moeite waard en ik gun het jullie allemaal. Dit blog heeft mij zeker gesteund, zeker die drie of vier keer dat ik weer de fout in ging. Daar wil ik jullie allemaal voor bedanken en ik wens jullie heel veel sterkte en succes toe. Ik rookte elke dag meer dan een pakje en dacht dat ik nooit zou kunnen stoppen, maar het is gelukt en ik kan met zekerheid zeggen dat iedereen in staat is om te stoppen en ook gelukkig te worden zonder roken. En hulpmiddelen zijn helemaal niet erg om te gebruiken, de eerste 2 maanden heb ik pleisters gebruikt en die hebben mij geholpen.

Het gaat jullie allemaal goed,

Groeten Eckson

Eckson

330 dagen gestopt -

berichtje

Ho eens even de hele site is veranderd zie ik! Ziet er netjes en strak uit ben alleen mijn lijst met vrienden kwijt en mijn pasjes zie ik :p Ben hier al een aantal maanden niet geweest omdat ik niet meer met roken bezig ben, ben bijna twee jaar gestopt dus het is niet moeilijk meer. Ik wil iedereen die het moeilijk heeft een hart onder de riem steken en adviseren om toch proberen om door te zetten want het is het echt waard! En ook ik dacht dat ik het niet zou kunnen maar het is me toch maar mooi gelukt. De gouden tip is om niet te ver vooruit te denken maar het per dag te bekijken of zelfs maar per uur, want de trek verdwijnt. Ik wens iedereen veel succes en sterkte toe

Eckson

330 dagen gestopt -

1 1/2 jaar :)

Van de week was ik anderhalf jaar gestopt! Heb er nu totaal heen moeite meer mee en ben nog elke dag dankbaar dat ik ondanks elke keer dat mijn stoppogingen mislukten er toch in ben blijven geloven en door heb gezet. Ik wens iedereen veel succes toe met het stoppen. De eerste maanden kunnen moeilijk zijn, dit verschilt per persoon, maar uiteindelijk kan iedereen stoppen dus zet vooral Door!  Wat mij hielp? Elke keer als ik in een moeilijk situatie zat bedacht ik me dat ik zo trots op mezelf zou zijn als ik savonds thuiskwam en niet heb gerookt. Dit heeft me erdoorheen gesleept! Veel succes allemaal!

Eckson

330 dagen gestopt -

Weer eens een bericht

Hoi allemaal,

Even een berichtje van mij. Ben nog steeds gestopt, gelukkig maar. Tot ik het pasje kreeg van een jaar had ik het geregeld moeilijk, dat weten een aantal van jullie nog wel. Maar toen ik eenmaal bij een jaar was ging het een heel tijd erg makkelijk en dacht ik nooit meer aan roken. De laatste weken heb ik af en toe nog wel eens zin, vooral als ik bij anderen zit die roken en ik al een paar biertjes op heb. Toch is niet roken inmiddels de norm en kan ik me niet voorstellen om weer te gaan roken, vind het zo onnatuurlijk. Zit verder eigenlijk nooit meer op het blog maar zit nu in de wachtkamer bij de tandarts en ineens schoot het te binnen dat ik weer eens wat van me moet laten horen. Ik wens iedereen veel succes bij het stoppen, iedereen kan het uiteindelijk wel, geloof me maar. Dat zegt iemand die als hij wakker werd een peuk opstak en dan eigenlijk de hele dag elk mogelijke moment pafte.  Denk alleen niet te ver vooruit , denk aan het komende uur of dag, als je dat volhoud Door niet te roken is het al een hele prestatie! Fijn

Eckson

330 dagen gestopt -

365 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Eckson

330 dagen gestopt -

het is zover

Over drie uurtjes ben ik dan eindelijk een heel jaar gestopt met roken. Ik heb alle seizoenen en moeilijke feestdagen rookloos doorstaan.

Vandaag precies een jaar geleden kan ik me nog heel goed herinneren. Ik besloot s'middags dat ik wilde stoppen en kocht na het avondeten nog een pakje sigaretten van 19 stuks. Om 1 uur s'nachts drukte ik de laatste uit, ik had dus nog even heftig gepaft op dat laatste dagje als roker.

Ik ben echt blij dat ik het jaar heb gehaald, dit is me nog nooit gelukt. Maar ik blijf scherp want ik ben er nog niet, maar dat moment komt nog wel!

Fijne avond nog, ik blijf nog even op want wil dat laatste pasje nog wel even zien, daar heb ik een jaar naar toe geleefd ;)

Eckson

330 dagen gestopt -

11 maanden!

Eergister 11 maanden gestopt. Nog één maandje en dan ben ik eindelijk officieel een EX- roker! En om er nog maar een cliché uit te gooien: als ik het kan, kan iedereen het.

Waarom? Omdat ik opstond met een sigaret en ermee naar bed ging. Toen een groot pakje van 27 stuks eigenlijk te weinig was wist ik het echt 100% zeker, ik moet stoppen! De eerste drie keer hopeloos gefaald, nu succesvol en kan eigenlijk nog steeds niet uitleggen waarom. Simpel gezegd, wat er ook gebeurd niet roken dan kom je er vanzelf! (Flauw natuurlijk maar zo is het wel)

Fijne dag allemaal en veel succes! :thumbs_up:

Eckson

330 dagen gestopt -

nog niet zolang

Ik ben wel eens benieuwd of andere mensen ervaren wat ikzelf ervaar, al de hele periode dat ik gestopt ben, dat is het volgende:

Ik heb steeds het gevoel dat ik nog niet zo lang gestopt ben. Maar dat heb ik al vanaf het begin tot nu. Ik ben nu 309 dagen gestopt en dat vind ik helemaal niet zolang, terwijl als je net gestopt bent 309 dagen ontzettend lang klinkt, en je dan ook denkt dat je er wel bent dan. Dat gevoel heb ik dus ook niet, dat ik er al zou zijn.

Komt dat dan echt wel een keer? Dat je helemaal geen behoefte meer hebt aan roken? Dat verschilt natuurlijk per persoon maar had gewoon gehoopt dat ik verder zou zijn na tien maanden. Tuurlijk, ik rook niet, maar heb voor mijn gevoel nog teveel momenten dat ik er wel 1tje zou willen pakken, lees mijn vorige blogs maar.

Dus, zijn er mensen die zich hierin kunnen vinden? Nu ben ik bezig om dat laatste pasje te halen, maar daarna zijn er ook geen pasjes of doelen meer op srb, dat vind ik ook vervelend moet ik zeggen.

Ik wens iedereen een heel fijne dag toe!

Groeten Eckson

Eckson

330 dagen gestopt -

300 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Eckson

330 dagen gestopt -

dipje

Het is weer zover de laatste paar dagen, een dipje. Als je mijn vorige blogs leest dan zul je zien dat ik hier eigenlijk alleen schrijf als ik een dip heb en niet als het goed gaat, en is er dus een beetje een vertekend beeld.

Als het goed gaat heb ik niet echt een reden om erover te schrijven voor mijn gevoel, maar als het minder gaat merk ik dat ik weer elke dag hier mijn status en de balkjes aan het checken ben, dat ongeduldige gedrag.

Maar waarom gaat het minder? Het is heerlijk weer de laatste tijd, waardoor roken weer opeens lekkerder lijkt. Met lekker weer ben je vaker buiten en dat is nou net het leefgebied van rokers. Ik wil en ga niet roken, maar merk gewoon weer dat ik er meer mee bezig ben en dus ook weer energie moet stoppen in het niet roken.

Ik hoop echt dat die drang echt eens helemaal weggaat, en niet steeds een week of drie nergens last van om vervolgens weer twee tot drie dagen weer die drang te hebben. Je hoort mensen wel eens zeggen eens een roker altijd een roker, maar dat hoop ik dus niet, want ik wil echt nog steeds niet roken. Overmorgen negen maanden gestopt, dat is positief en daar ben ik zeker trots op, maar ik wil nooit meer roken.

Ik weet hoe het is om in die valkuil te trappen, en dat wil ik sowieso niet meer want dan voel je je zo schuldig en slecht over jezelf, ook voel je je dan weer vies van binnen, heel onprettig gevoel dus dat gaat zeker niet gebeuren.

Zo ik heb weer even van me afgeschreven, dank voor de aandacht!

Fijne avond nog :thumbs_up:

Eckson

330 dagen gestopt -

250 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Eckson

330 dagen gestopt -

Nog altijd trek

Eergisteren schreef ik dat ik zin had in een sigaret. Die zin is nog steeds niet over gegaan. Ik heb het gevoel alsof ik zeven maanden terug in de tijd ben gegaan. Komt iemand dit bekend voor? Dit gevoel heb ik al tijden geen last van gehad en vind het behoorlijk vervelend….

Ik ben absoluut niet van plan om te gaan roken maar betrapte mij er twee keer op de afgelopen dagen dat ik gedachten had om sigaretten te gaan kopen. Toen ik ruim 7 maanden geleden ging stoppen zei ik tegen mezelf dat ik onder geen beding sigaretten zou gaan halen en dat werkte echt heel goed. Ik heb zware momenten gehad maar ik wist altijd in mijn achterhoofd dat ik niet ging toegeven, maar de laatste 2, 3 dagen is het echt ineens heel erg moeilijk geworden. Ben echt benieuwd of iemand een tip of advies voor me heeft.

NOGMAALS: IK GA NIET ROKEN HOOR DUS WEES NIET BANG

Alvast bedankt en een fijn weekend

Eckson

Eckson

330 dagen gestopt -

zin in sigaret

pffff al de hele dag ontzettend zin in een sigaretje. Waar dat nou weer vandaan kom….ff door de zure appel heen bijten….

verder heb ik niet zoveel te vertellen, wou het even kwijt :razz: