Eise101

772 dagen gestopt -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 21 Oct 2017

Zo, de eerste week zit erop. Het ging heel erg goed! :D

Dit kan ik toeschrijven aan een aantal dingen:
1. een andere denkwijze over de sigaret. Sigaret = rolletje drugs en gif dat echt helemaal nergens goed voor is. Dus eigenlijk geef je ook niks op. 
2. ik heb werk, dus de dagen vliegen voorbij. Op mijn werk heb ik ook relatief veel rokende collega’s. Als zij terugkomen van een korte rookpauze, dan heeft dat ze echt niks gebracht, op een smerige adem na.
3. ik ben Allen Carr’s ‘Stoppen met roken’ nogmaals aan het lezen. Daar komt onder andere ook die andere denkwijze uit voort.

Dus op naar 2 weken, maand, kwartaal, half jaar, jaar!

Eise101

772 dagen gestopt -

Vier dagen niet gerookt

Vier maanden heb ik weer eens niet gerookt, vanaf twaalf april tot twaalf augustus. Toen langzaamaan weer twee maanden gerookt. Nu dus weer gestopt.

Tja, voor mij is het blijkbaar moeilijk om definitief te stoppen. Terwijl ik wel meerdere keren aan mijzelf bewezen heb dat ik lang zonder kan, dus waarom niet nog langer en waarom niet eenvoudigweg permanent.

Bij sommige anderen lijkt het makkelijk om permanent te stoppen. Zouden jullie iets kunnen vertellen over jullie denkwijze?

Eise101

772 dagen gestopt -

Beloning 75 dagen gestopt

75 dagen gestopt

Op 26 Jun 2017

Het gaat hier nog steeds goed :) Ondertussen 75 dagen lang. Ik ben trots op mijzelf.

De gedachte dat ik niet meer rook prevaleert; iedere dag opnieuw!

Eise101

772 dagen gestopt -

55 dagen gestopt met roken

Afgelopen Pinksterweekend een van oudsher relatief wild weekend gehad. Op veel momenten in het bijzijn van veel rokende mensen geweest. Het sloeg zelfs wat op mijn keel of wellicht was het de tocht. Sigarettenrooktocht. Dat ik dat rookte en ooit normaal vond, hoewel dat is onderhand alweer echt lang geleden. Dus in het bijzijn van veel rokende mensen…

Maar, maar deze man, deze man heeft niet gerookt!!! En misschien wel veel belangrijker en betrekking tot het stopproces, geen enkel moment werd ik door de gedachte versierd om er een op te steken! :D

Eise101

772 dagen gestopt -

Beloning 50 dagen gestopt

50 dagen gestopt

Op 01 Jun 2017

Still going strong! :D

Eise101

772 dagen gestopt -

Dikke 40 dagen en het gaat echt goed

Beste allen,

Het viel lange tijd niet mee dat stoppen bij mij. Echter, het tij keert en lijkt nu de juiste kant op te gaan. Het gaat namelijk gewoon best wel heel behoorlijk goed!

Ik weet niet wat het is, maar iets gaat beter of is anders aan deze keer stoppen met roken :) Hoop en wil echt eens een jaar rookvrij blijven!

Eise

Eise101

772 dagen gestopt -

Beloning 30 dagen gestopt

30 dagen gestopt

Op 12 May 2017

Zo de eerste maand zit erop! 30 dagen rookvrij. Ben er blij mee en trots op :)

Het doel is om allereerst maar eens een jaar rookvrij te zijn. Daarna vanzelfsprekend op naar het volgende jaar. Gewoon een jaar zonder rook in de longen. Normaalste zaak van de wereld zou je zeggen..

Eise101

772 dagen gestopt -

Carry on. Gewoon doorpakken.

"One morning I woke up and I knew that you were gone.
A new day, a new way, I knew I should see it along.
Go your way, I’ll go mine and carry on."

Ik weet nog niet of het zo’n ochtend was, ik geloof het eerder van niet. De afgelopen drie weken gingen wel lekker. Relatief vaak een moeilijk momentje gehad, echter ik pak door zonder sigaretten! :)

Eise101

772 dagen gestopt -

Mijn eerste post op dit forum was op 13 oktober 2013

In al mijn blogs heb ik om jullie steun gevraagd of jullie respect. Bedankt daarvoor. De vraag is echter of ik mijzelf wel respecteer? Want ik kan het roken telkens niet 100% opzij zetten. Zoals @Floww ook al vroeg: "word je er niet gek van, telkens weer…?" Het antwoord is ondertussen "JA, ik word er wel een beetje gek van en ook een beetje moedeloos!"

Vandaag, zonet weer mijn laatste peuk uitgedrukt - voor de 50ste keer - en ik ga hier pas weer iets plaatsen over 100 dagen, want dan verdien ik pas een beetje respect, van mezelf althans. Zoals Yoda zegt: "Do or do not. There is no try!"

Eise101

772 dagen gestopt -

Eén maand rookvrij. 2017 wordt een mooi jaar :)

30 dagen gestopt

Op 13 Feb 2017

Yes, de eerste maand zit erop. Het begon echt allemaal zo goed en makkelijk. De laatste tijd heb ik toch zo nu en dan zin om te roken. Ik kan het niet verklaren waar het vandaan komt. Hoewel, het is opmerkelijk vaak na een biertje. Ik drink bijna nooit, en als ik dan één biertje drink, dan merk ik gelijk dat ik meer zin heb om te roken. Misschien is een stopdrinkenblog ook geen gek idee.

In ieder geval dronk ik gister een enkel biertje en meteen had ik zin om te roken. Het was 23:30 en ik besloot om niet naar het tankstation te fietsen, maar om binnen een glas water te drinken. In de keuken was ik opgelucht dat ik een paar slokken water nam en niet buiten stond te roken! :)

Eise101

772 dagen gestopt -

25 dagen gestopt! Yes!

25 dagen gestopt

Op 08 Feb 2017

Ik ben gelukkiger nu ik niet meer rook :)

Eise101

772 dagen gestopt -

Reset and play forward!

Vandaag is het de verjaardag van Philip Glass. Hij is modern componist en vast geen roker. Ik heb best wat essays geschreven terwijl ik dat luisterde en ondertussen aan het kettingroken was. Hij is onder andere bekend van de film Koyaanisqatsi. Dat is een indianen woord en betekent "a state of life that calls for another state of living." Dat geldt voor de wereld en de individuele roker.

Ik ben ondertussen dik twee weken sigarettenloos: ik ben van het indianen tabak af.  Het is echt super makkelijk, zoals Allen Carr ook zegt. Het is een mindset. Kind kan de was doen. De truc is het om nooit meer te doen. Je geeft niks op en je krijgt niks voor een sigaret terug. Gewoon zonder peuk in je neus, oor of mond leven.

Reset and play forward!

Op 1:35 voorbeeld van een roker.

Eise101

772 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 28 Jan 2017

Twee weken verder, alsof het niets was. De tijd vliegt verder met/zonder sigaret. In mijn geval lekker zonder.

Eise101

772 dagen gestopt -

7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 21 Jan 2017

Het ging goed en het voelt goed, de eerste week zit erop! :)