Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

75 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

Kerstmarkt en winterfeesten

Dit jaar beleef ik de kerstmarkt en de winterfeesten anders. Het valt me op dat mijn reukorgaan serieus zijn best doet om me er op te wijzen dat ik niet meer rook. Vroeger rook ik niet eens een brandende sigaret, stond daar ook niet bij stil. Dit weekend was het anders. Had zeker geen goesting om te roken maar had écht een afkeer gekregen. Ik heb gezwegen wilde niet verbaal prediken hoe goed het wel is zonder rook, maar besefte wel wat ik jaren heb gemist. :roll:

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

50 Dagen

Ik wil jullie danken voor de mooie en deugddoende reacties op mijn blog. 50 dagen reeds. Niet te geloven. Was vanmorgen aan het denken dat ik mijn beste vriend (mijn sigaartje) toen vaarwel heb gezegd. Meteen moest ik aan een lied van Paul Simon denken. Dank u jullie zijn fantastisch!!!  :thumbs_up:  :thumbs_up:  :thumbs_up:  :thumbs_up:  :thumbs_up:  :thumbs_up:  :thumbs_up:  :thumbs_up:  :thumbs_up:  :thumbs_up: 

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

50 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

Gestart met gezonder te eten

Nu de rook om me heen is verdwenen en het stadium van een helderhoofd bereikt heb, ben ik gestart met minder en gezonder te eten. Een kracht oefening weliswaar. Maar door te stoppen met roken ben ik ook al een beetje gehard. Heb ervaring opgedaan, wat het afzien toch betreft. Hier wordt nu gewogen en afgewogen, minder gegeten, veel water gedronken en gesport. En ja…  :oops:  met nu en dan een hongertje natuurlijk. Maar dat gaat over, dat weet ik nu al :wink:

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

Niet meer in een portiek

Ik ben blij, hoef niet meer naar buiten om in het donker wolkjes te gaan blazen. :smile:  Ben nu eenenveertig dagen onderweg en besef maar al te goed dat ik al heel mooie mensen tegenkwam!!! Dat doet deugt, :thumbs_up:  steunen en gesteund worden.

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

Weekend aan zee

Het weekend aan zee is goed verlopen. Goed en veel gewandeld, dollen en tollen op het strand, ook goeie gesprekken gehad, en maar een paar keer goed moeten diep in- en uitademen. De rookgedachte was ver weg. Bij de tramhalte, even bij een troepje rokers staan wachten op de tram. Verwonderde mij dat ik ook zo geweest ben. Hoe die mensen vlug nog even een paar trekjes en dan de tram op. Had geen last en constateerde alleen maar hoe de geur zo indringend tot me doorkwam. Ik prees me zelf gelukkig met mijn eerste maandje rook stop. Ik doe verder! Voor altijd.

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

30 dagen...

en fier mogen zijn. Had het nooit gedacht. Maar ik ben trots. Trots omdat ik eindelijk de wilskracht gevonden heb die ik nodig had. En vanmorgen, toeval of niet, hoorde ik een liedje op de radio dat me zo sterk aangreep, en me motiveerde als tussenstap om mijn lange rookloze reis verder te zetten. Vervang voor alle duidelijkheid 'Baby' door 'sigaartje'. Dank aan alle supporters :thumbs_up:

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

30 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

... en het sterkt me

Nog maar eens het gras afgereden. De derde keer, voor de laatste keer van het jaar. Dat dacht ik nu al drie keer na elkaar. Maar het levert ook wat op. Zoals de aangename geur van afgereden gras. Heerlijk en die geur is ook intensiever geworden. Ik blijf er van genieten. En dan de notenboom die zijn bladeren aan het verliezen is. Verwondering bij de verkleurde notenboom…  en de gedachte dat de herfstbladeren precies allemaal aangetaste longetjes zijn. Ik ben gestopt met roken. Het bevalt me des temeer, en zal ik in de lente nieuwe longetjes aan de notenboom zien hangen. Zo voelt het toch en het sterkt me :wink:

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

Hoe is het met je?

Omdat ik er wat ruchtbaarheid aangegeven had, dat ik wel degelijk gestopt was, krijg ik nu de feedback terug. Bijna iedereen die ik tegenkom vraagt me: 'En hoe is het met je?' Zoveel aandacht had ik nu ook niet verwacht. Maar het overvalt me en pleziert me telkens positief te mogen antwoorden, alsof ik een week of twee in een cocon geleefd hebt. Ben daar blij voor, nu de ontwenningsverschijnselen almaar minderen. Ik blaas geen wolkjes meer. Tenzij super gezonde wolken, zo voelt het toch :wink:

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

Saunafietsen

Vandaag een oude traditie weer opgenomen. Een uurtje op de hometrainer met zweetpak aan en muziek tussen de oren. Puur genot. Daarna helemaal zen. Meer moet dat niet zijn. :smile:

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

Gewichtig

Weer een dag zonder rook. De twintigste al. Het bevalt me wel. Af en toe wat trek, maar het gaat over. Ik maak me echter meer zorgen over mijn gewicht. De schaal kent maar één richting en dat is naar omhoog. Ik weet het… maar alles smaakt zo lekker. Ik moet me dringend bezinnen, herbronnen eigenlijk over mijn Bourgondisch gedrag. Help :roll: ik moet dringend vasten of het wordt een milde doodstraf. :smile:

Harrisondjors60

2206 dagen gestopt -

Colt Turkey

Colt Turkey. Om dat het nooit paste om te stoppen met roken, ben ik dan maar onmiddellijk gestopt. Het is de enige tijd die het best lukt. Rookte geen sigaretten maar wel kleine sigaartjes. Zo'n een vijf a zes per dag.