Harrystopt

2120 dagen gestopt -

1000 dagen gestopt in zicht

Beste Mede - stoppers,
Ik dacht ik log nog eens in hier op deze blog waar het stoppen ooit begon, en wel bijna 1000 dagen geleden! Ik kan nu wel zeggen dat het mezelf gelukt is om er mee te stoppen met pieken en dalen, maar iedereen die het echt wilt kan het geef niet te snel op en denk anders dat je één dag ( die moeilijke dag) niet rookt dat is al heel anders dan dat je gaat denken dat je nooit meer mag roken. En het zit tenslotte allemaal in je hoofd en dat gaat er langzaam uit. Na het stoppen ben ik wat forser geworden, maar dat heb ik naar twee jaar terug gebracht naar -30 kilo. Deze kilo’s zaten er gedeeltelijk ook al aan voordat ik stopte maar goed ze moesten eraf. Dus op de MTB en kilometers maken en “ Huul – Vuul “. Nu heb ik mezelf een beloning beloofd om bij de 1000 stoppen een nieuwe MTB cadeau te doen dat heb ik wel verdient. Verder wil ik tegen iedereen hier zeggen dat het echt mogelijk is de lichamelijke verslaving duurt maar één week, de geestelijke verslaving kan soms hard om de hoek komen en de nek opsteken maar daar ben je na één jaar echt vanaf. Het brengt je echt veel meer zonder peuk het leven door!

Gr Harry

Harrystopt

2120 dagen gestopt -

Beloning 600 dagen gestopt

600 dagen gestopt

Op 06 May 2016

Was er al een tijdje niet meer geweest 600 dagen alweer en het gaat prima!

Harrystopt

2120 dagen gestopt -

455 dagen gestopt

Beste medestoppers,

Alweer 455 dagen gestopt en het is bijna uit mijn hoofd, ik denk nauwelijks meer aan roken. Ja ik weet het ik heb het zelf gedaan en moeten doen maar dat geld voor iedereen hier, dus als je echt wilt kun je het ook. Het geeft een goed gevoel als je er toch mee kunt stoppen en het geeft je veel terug. Inmiddels al aardig wat pondjes eraf getraind maar nog niet genoeg.. wel ben ik inmiddels niet meer diegene die als laatste bekaf met zijn MTB uit de bossen kwam..maar mag ik met trots zeggen dat ik nu een goeie subtopper ben:-) Iedereen zegt idd dat je er zoveel voor terug krijgt als je stopt en dan kan ik alleen maar beamen. Voor iedereen die nu aan het stoppen is hoelang dan ook….....hou vol het betaald zicht terug in een onbetaalbare vorm!

Gr Harry

:smile:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Harrystopt

2120 dagen gestopt -

En toen was het jaar om....

Een jaar geleden Cold Turkey gestopt met de in steek om dit keer er echt voor te gaan en het is me gelukt! Na een jaar ben ik er van overtuigd dat ik sterk zat ben om voortaan zonder peuken door het leven te kunnen gaan. Mijn ervaring is dat de eerst twee weken op wilskracht redelijk gemakkelijk vol te houden zijn, daarna komt de valkuil en ga je smoesjes in je hoofd verzinnen om toch naar de peuk te gaan graaien. Deze periode duurde bij mij een week of 4 en dan wordt de verslaving minder en minder…..de denkt er nog wel aan maar de momenten dat je er aan denk worden korter en de periodes er tussen worden groter. Dromen dat ik er eentje gerookt heb dat hen ik meerdere keren gehad en god wat baalde ik….en was trots als ik wakker werd en wist dat het een droom was. Denk eraan alles heb je meegemaakt met een peuk, feestjes - dalen - droefenis en noem maar op dus als je een excuus zoekt is die er altijd te vinden maar laat een excuus nooit de reden zijn om te weer beginnen. Zoek een stop maatje en houd elkaar vooral in de eerste drie maanden scherp in de gaten dat lukt het iedereen maar hou vast aan je wilskracht om te stoppen! Na een jaar gestopt te zijn in mijn sixpack wel veranderd in een droogtrommel, dus dan heb ik meteen weer een volgend doel om aan te werken :mrgreen: