Henny991

421 dagen gestopt -

213 dagen

Het is al 2 maanden geleden dat ik voor het laatst iets gepost heb. Voor mij betekend dat, dat het goed gaat! Ik ben weinig bezig met nicotine en roken en dat soort ongein. Af en toe wel enorm zin in die peuk maar dat zijn maar korte momenten die snel weer over zijn. Heerlijk!
Eigenlijk was ik ook begonnen met afvallen maar aangezien ik wat minder goed in mn vel zit laat ik dat toch maar even links liggen nog. Dus ik voel me net een suikerklontje. Maar… wel een nicotinevrij suikerklontje :)

Henny991

421 dagen gestopt -

De strijd begint

Tjonge jonge, ik ga al 5 maanden als niet-roker door het leven. Ik sta er soms nog versteld van. Aan de ene kant gaat het heel goed en ervaar ik steeds vaker dat het heel normaal word om niet te roken. Aan de andere kant voelt het alsof de strijd nu echt begint.
In de eerste weken/maanden is iedereen in mn omgeving zeer meelevend en motiverend. Ook is voor mezelf alles nieuw en een geweldige ervaring. Nu word alles normaal, je raakt er aan gewend dat je niet meer rookt, je omgeving is er aan gewend dat je niet meer rookt, ik ervaar ook steeds meer dagen dat ik er niet over nadenk. Maar…. het lijkt alsof de momenten dat ik er wél over nadenk, de strijd heftiger is. Ik vind het lastig uit te leggen wat ik bedoel want het is zo dubbel. Snapt iemand wat ik bedoel en wat ik daarmee kan? Het is niet zo dat ik nu al bijna bij een pompstation ben hoor, zo ernstig niet. Maar wel dat ik soms dat gevoel heb dat ik het wel graag zo willen.
Lekker vaag allemaal. Zucht..

Heel klaagverhaal hierboven, maar verder is mn leven heel leuk en heel fris ;-)

Henny991

421 dagen gestopt -

Ziek

Ik heb me dus laten vertellen dat je veel sneller opknapt van een griepje als je niet rookt.
Nou.. Die ervaring heb ik nog niet hoor. Ik ben al 3 weken snotterig. En t word nog niet echt beter. Mn oor zit dicht, mn holtes zitten vol, k heb hoofdpijn, en ben al een week aan t neussprayen. Werkt allemaal nog niet echt.

ff klagen :(

Henny991

421 dagen gestopt -

Toppers

@Ladygogo
Ik zag je vraag.. t was idd al weer hoog tijd voor een update!
Ik ben nog steeds gestopt :-) al 130 dagen op de teller!
Ik ben momenteel erg druk en er daardoor ook niet zo mee bezig. Soms als ik sta te wachten dan denk ik er wel aan.
Maar…. *tromgeroffel*... afgelopen zaterdagavond besefte ik ineens dat ik de hele dag niet ‘bewust’ met roken bezig was. Ik had nog heel vaak dat ik dacht.. anders zou ik nu roken. Of.. anders zou ik nu sigaretten bij mn andere boodschappen leggen. Of.. hoe zou die ene sigaret nu zijn. Maar gewoon niet hè. Voelde zo fijn om dat even te beseffen!
T blijft soms ook nog wel een strijd. En dat is logisch. Dat mag ook van mezelf. T is toch een fikse verslaving. Maar soms als ik me dan ineens besef dat er vooruitgang is, dan ben ik van binnen gewoon even heel blij. Vind k mezelf gewoon n stoere chick, en ben ik gewoon trots op mezelf.
En ja, ik ben nu zo’n hele vervelende stopper die vind dat iedereen moet stoppen.
Dus ik zeg het hier ook nog eens.. als ik nu al zo ver ben, kunnen jullie dat ook. Waar een wil is, is een weg. Zet ‘m op!!

Lieve mede(s)toppers, slaap lekker. K ben zoiezo trots op jullie. Ook als t niet lukt nu, je probeert t dan toch maar mooi!

Henny991

421 dagen gestopt -

100 dagen!

100 dagen alweer. Ik merk dat ik het nu normaal begin te vinden dat ik niet rook. Maar voor m’n gevoel word het nu juist moeilijker. Dan denk ik soms ineens.. ja ik heb nu laten zien dat ik kan stoppen met roken dus nu begin ik weer. En het kan zo verleidelijk zijn om eens 1 trekje te nemen. Gewoon om te ervaren hoe dat nu zal zijn. Maar ik weet…  NIET doen!
Laatst moest ik een medische vragenlijst invullen en toen kwam de vraag: rookt u? Ik heb voor het eerst NEE ingevuld. Dat was wel even een momentje om bij stil te staan.

Ook merk ik nu dat ik toch aangekomen ben. Grr. Maar ik heb afgelopen week het sporten weer opgepakt (hoi spierpijn) dus daar word aan gewerkt :)

Hoop dat jullie allemaal een fijne rookvrije dag hebben gehad.

P.s. @Ladygogo en @Jodie04 het wandelen zit er voor mij niet in helaas. Wel superleuk initiatief!

Henny991

421 dagen gestopt -

90 dagen

90 dagen gestopt is best een overwinning. Toch?
Nou, ik zal je vertellen. Absoluut! JA, Het is een OVERWINNING!
Waarom voelt het dan niet zo? Nou, omdat het fucking moeilijk is, en je van die dip-momenten hebt. Alsof je elk griepje dat heerst meepakt. Stom hè? Ben je zo goed bezig door t niet roken. Word je down en moedeloos door al die dips die er toch een beetje bijhoren.
Stom gedoe.

Henny991

421 dagen gestopt -

75 dagen

Hallo allemaal,

Ik ben weer een beetje terug in de normale wereld. Ik ben weer door mn dip heen. En dat zonder te roken. Heerlijk! Ondertussen ook vakantie gehad, weekje weggeweest met mn vriendin. Dat was zo fijn! Heerlijk er tussenuit en supergezellig gehad. Gisteren een superstomme date gehad, dus daar ben ik ook gelijk weer klaar mee.
Verder gaat t leven best goed. Ik rook niet, ik ben best weer blij en gelukkig en vandaag zorg ik alleen dat ik rustig ademhaal en verder niet veel doe.

Ik ben trouwens ook echt wel trots op mezelf dat ik nog steeds gestopt ben :)

Nou dat was mn leven van de afgelopen 4 weken in een notendop ;)

Liefs van een tevreden niet-roker

Henny991

421 dagen gestopt -

Bijna 50 dagen

Hoihoi,

Ben ik weer ;-)
Ik heb een vraagje.. herkennen jullie dat?
Ik ben altijd wat zwakker geweest naar psyche. Nu kamp ik weer met een depressie. Kan dat door t stoppen met roken komen? Mn leven was juist stabiel en leuk. En nu ineens stort ik weer in een depressie. Ondanks mn medicijnen en gesprekken.

Liefs van een depressieve stopper

Henny991

421 dagen gestopt -

Nog steeds rookvrij

Ha lieve niet-rokers en bijna-niet-rokers,

Tijd geleden alweer. Gelukkig nog steeds rookvrij. Alleen wel een beetje down.
Hoe dat komt? Ik weet het niet. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd. Veel te verwerken gehad.
Ik dacht dat ik psychisch aardig stabiel was maar ineens komt dat neerslachtige gevoel de hoek om sjezen. En bah, wat naar is dat. Het liefst lig ik op bed, kijk ik de hele dag serie en vreet ik me helemaal suf aan koekjes snoepjes en chocolade. Voel ik me daar beter van? Neuh, dat niet.
Daarom ben ik vandaag naar de dierentuin geweest. Aapjes doen het altijd goed, zeeleeuwen ook. Vandaag gaat het in ieder geval een stukje beter. Morgen hopelijk nog een stukje blijheid erbij :)

Dag lieve ervaringsdeskundigen, slaap lekker!

Henny991

421 dagen gestopt -

Ruim 300 sigaretten..

..hoeveel meter sigaret heb je als je 312 sigaretten achter elkaar legt?
Ik heb het niet uitgerekend. Ik weet ook niet of ik het wil weten ;-)

En eigenlijk gaat het best goed in mijn nieuwe rookvrije leven. Alles wat me aan roken herinnert heb ik weggegooid (of weg gegeven). Van klikapparaatjes tot aanstekers. Alles. Echt alles.

Niet dat ik nu geld overhoud, ik geef t gelijk weer uit aan andere dingen. Leuke dingen. Dingen die ik koop als beloning. Ik heb ze niet direct nodig maar je weet het hè, ik zeg tegen alles: ja dat heb ik verdiend :)
Dus financieel wordt het nog niet beter. Maar mn zwartgeteerde longen zijn me tot nu toe erg dankbaar. En dat is ook wat waard.

24 dagen zonder sigaretten. Eerlijk gezegd irriteer ik me aan mensen die roken. Niet aan de mensen, maar aan het feit dat ze roken. En eigenlijk wil ik tegen elke roker die ik tegenkom zeggen: zou je niet eens stoppen met roken!?
Maar ik weet uit ervaring hoe irritant rokers dat vinden. (Eigenlijk durf ik dat gewoon niet)

Beetje wazige gedachten die ronddolen in mijn niet-benevelde-verrookte-nicotine-brein.

Komt vast van de warmte
(Ja ik weet het.. 3 kwart nederland fleurt op van warme temperaturen, zonneschijn en zomer. Maar ik ben zo’n apart mens dat liever lagere temperaturen heeft of zelfs regen. Ik functioneer simpelweg niet zodra het kwik de 23 graden passeert. En ik haat insecten.
Ik vind warmte alleen fijn als ik loom op het strand kan liggen met een fijn boek en een zacht briesje zonder dat ik verbrand of denk aan het feit dat de was gedaan moet worden, de badkamer schoongemaakt, de vloer gedweild en het onkruid gewied)

Henny991

421 dagen gestopt -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 23 May 2019

Wajjooooow! I did it! Of eigenlijk we did it. Het gaat best goed maar zonder jullie steun, support en positiviteit zou t een stuk moeilijker zijn.
2 weken rookvrij. Ik lust geen zwarte koffie meer. Ik vreet me suf aan snoep, koek, broodjes. Ik begin ineens trouw mn fruit te eten. Ik ben nog steeds snotterig. En ik ben echt een flipperkast. Als ik goed in mn vel zit en vrolijk loop te zingen kan ik 2 seconden later super gefrustreerd en chagrijnig zijn. Gaat gelukkig ook snel weer over. Maar ik herken mezelf gewoon niet meer. Normaal gesproken ben ik gewoon een blij gek gezellig mens, haat ik fruit klaarmaken en drink ik liters zwarte koffie.
Tsja, de zoetigheid van koek, snoep en broodjes heb ik altijd al heerlijk gevonden ;-)

Maar zoals de huisarts het mooi zegt.. dat is allemaal maar tijdelijk. Je krijgt er zoveel meer voor terug. Dus dat is mijn helpende gedachte bij moeilijke momenten.

Slaap lekker lieve stoere dappere medestoppers en aanstaande medestoppers :)

Liefs ♡

Henny991

421 dagen gestopt -

Rustig verder dobberen

Ha lieve mensen,

Het is van mijn kant een beetje stilletjes geweest. Druk geweest met van alles. Maar het niet roken blijft gelukkig goed gaan. Ik dobber rustig verder op het riviertje van niet roken. En eigenlijk bevalt het me prima op dat riviertje. Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten, alles ruikt zo lekker buiten.
Ik blijf leuke dingen doen, want ik zeg gewoon bij alles: ja hoor, dat heb ik verdiend want ik rook niet meer :-)
En ik kan van het geld wat ik bespaar nu lekker op vakantie. Heerlijk toch!

Als je het vandaag moeilijk hebt.. sterkte. Ook aan deze dag en deze momenten komt een einde.
Helpende gedachte voor vandaag: Stapje voor stapje kom ik er.

Fijne dag!

Liefs van een tevreden niet-roker ♡

Henny991

421 dagen gestopt -

Rookvrij

Ha lieve niet-rokers en aanstaande niet-rokers,

Ja ik ben nog steeds gestopt, nee het is niet zo makkelijk als afgelopen dagen. Maar.. JA ik ben nog steeds TROTS op mezelf!
Ik heb wel een fijn dagje gehad, maar ik heb het er vandaag wel een stuk moeilijker mee. Ik stond net bij het voetbalveld om enthousiast wat kids aan te moedigen.. staat er een roker achter me :( en behalve de verrotte asbaklucht die hij meenam was het moment dat hij een sigaret op stak zo lekker! Ik dacht bij mezelf… oprotten! Niet lief van mij, maar wel echt zelfbescherming.

Maar verder lekker zwemmen vandaag en vooral niet roken.

Fijne avond!

Henny991

421 dagen gestopt -

Zonneschijn

Wat een heerlijke dag vandaag! Alles ruikt zo lekker buiten :) oké behalve de asbakken die ik nog steeds schoon moest maken.
Maar dat heb ik dus vandaag gedaan. En wat bleek.. er zat een miniwespennest onder de asbak. Super gaaf om te zien! Zo’n mooi stukje natuur.

Vandaag was helemaal een dag vol zonneschijn, ook in mijn hoofd. Iemand zei vandaag tegen me.. ik weet het niet met joh hoor. Je hoort nu toch chagrijnig te zijn? Je bent gestopt met roken.
Ja, ik snap het zelf ook niet goed maar het niet roken gaat gewoon heel goed :) :)
Ik ben wel aan het snotteren van de grote schoonmaak in mn lijf, maar ik kan alleen maar in mn handjes knijpen met deze dagen.

Sommige dingen zijn wel vreemd.. ik ben een echte koffieleut. Maar sinds ik gestopt ben met roken hoef ik geen koffie meer. Zo gek!
Ook zeurde ik er wel eens over dat er te weinig tijd in een dag zit.. maar nu hou ik tijd over. Dus ik heb vanmiddag heerlijk, in de zon, een spannende thriller gelezen. Genietmomentje.

Ik hoop dat jullie ook zo’n fijne dag hebben gehad.

Sterkte allemaal als het moeilijk is, maar geniet ook van momenten dat het goed gaat.

Liefs van een blije, zonnige, beetje verbrande niet-roker