Jasmina

1210 dagen gestopt -

Mijn idool! Stoppen met roken in 1 moment!

Jasmina

1210 dagen gestopt -

Niet roken...das pas gelukkig zijn! PUNT :-)

Yes lieve mede ex-rokers! Wat zijn jullie cool! En wat heb ik respect voor jullie en mijzelf. En dat meen ik echt! Je bent geweldig, krachtig en je echte zelf nu. We hebben ons vrijgemaakt van een (echt wel smerige) brainwash. Ben je je daar bewust van??

Zo liep ik vanmorgen weer trouw (na twee baaldagen en ff niet) weer om 5 uur buiten te wandelen. Ademhalingsoefening, 5 minuten dankbaar zijn voor de dingen die wel geweldig in mijn leven zijn (al is het maar die prachtige Jordaan waar ik nu 23 jaar woon) en 5 minuten blij zijn met wat ik in de toekomst voor mezelf zie gebeuren.

Thuis gekomen staat de koffie klaar (heb voor mijn verjaardag een koffiezetapparaat gekocht met timer LICHTBLAUW) en daar geniet ik volop van. Hup met kop koffie aan tafel volgende cd van mijn grote held/idool Anthony Robbins in mijn cd speler. Bizarre is dat ik nu "blij" ben dat ik zelf met een verslavingen te maken gehad heb of nog te maken heb. Het verslaafd zijn aan roken is zo een voorbeeld van wat hij allemaal vertelt. Blij is niet het juiste woord. Maar jullie snappen wel wat ik bedoel denk ik :-)

Als mens (waar je ook vandaan komt) doe je 2 dingen aan 1 stuk. Je vermijd wat pijn, verdriet, niet leuk, frustratie kortom wat negatieve gevoelens oplevert. En je gaat naar het gene wat positieve gevoelens laat ervaren toe. Die zoek je op en daar ga je in mee. Slim zijn we he? :-)

Belangrijk is dus te kijken welk gevoel je aan iets koppelt. Die koppeling laat zien of je het wel of niet gaat doen. Of er wel of niet naar luistert. Wel of niet geloofd. Wel of niet aan gaat. Het gaat altijd om het gevoel die het bij je naar boven brengt.

Chocolade eten geeft een fijn gevoel. Dieeeten over het algemeen niet. Dus het chocolade eten wint het vaak van het dieeet. Mits we een goede leven stijl van gezond eten, bewegen en rust waar we ons geweldig door/bij voelen groter maken dan dat moment van plezier , laten we die reep wel liggen. Sterker nog je houd je er waarschijnlijk niet eens mee bezig en haalt het niet eens in huis.

Een sigaret deed je hoesten toen je de eerst haal naar binnen trok. Zijn we het allemaal mee eens toch? Lichaam zei nee. Maar wat we in de wereld zagen deed ons anders geloven. Roken wat stoer, je hoort erbij, je bent groot, je bent sexy, er hoort een mooi en gelukkig leven bij. Weet je nog? De Malboro man? Al die reclames van tabak. Mooie levens waren dat toch? Kortom onze hersens zijn gespoeld. In plaats van de eerste gedachte roken is vies zijn we de mooiere zaken gaan geloven. Dat is de reden waarom we erin zijn getrapt en door gegaan zijn met het roken eigen maken. Vanuit daar over geleverd aan de verslavende stoffen die ons ziek maken en zo zorgen voor Scholen voor artsen, ziekenhuizen, fabrieken die medicijnen maken, te laten draaien enz. De koppeling dat het plezier en vreugde laat voelen is groter gemaakt dan al het slechte gevoel. Gelukkig zien we steeds meer dat niet roken veel fijnere mooiere dingen voor ons betekent en gooien we de verslaving opzij. We maken ons los. We hebben het niet meer nodig. Niet roken, daar verbinden we steeds meer positieve zaken aan. Meer geld voor leuke dingen, je blijft fris ruiken, je hebt rust in je lichaam, schuld gevoel is niet meer nodig, afhankelijkheid is weg, schone tanden en gezond tandvlees, vrij adem halen, niet meer verkouden, goede conditie. Nou ga zo maar door. Schoon huis enz enz Maar daarnaast zie je nu, dat het ons mensen met elkaar verbind. Als roker ben je nu gewoon een crimmineel die geen rekening met anderen houd en slaaf is van tabak. Zo voelde ik het iig de laatste jaren waarin roken gewoon not done meer is. Je hoort er steeds minder bij als je wel rookt.

God zijn dank leven we in een tijd waarin alle luiken open mogen gaan en we ons eigen ik, power enz mogen in zetten en het leven mogen leven wat we daadwerkelijk willen leven. Ik ben daar in ieder geval heel erg mee bezig. Kortom roken is nu iets geworden waarvan ik leer hoe ik dus als mens werk. Bewust worden van hoe ik mezelf bestuur moet me uit eindelijk nieuw gedrag opleveren en dus nieuwe resultaten opleveren. LOVE MY LIFE! Morgen ook nog eens 200 dagen rookvrij! Yeah!

Dank jullie wel, dat ik hier zo mijn gedachtes neer mag zetten. Daar ga ik eigenlijk zomaar vanuit…. En hopelijk brengt het jullie ook een goed gevoel. Want dat is alles wat we willen. Heel terecht vind ik persoonlijk. Goed powerrrrrrr mensen, ik wens jullie een top dag vol plezier en waarin je je eigen baas zal zijn.

Zwaai zwaaai!!

Jasmina

1210 dagen gestopt -

Morning glorie

Yeey voel me top!

Ruim een half jaar rookvrij. Is sta heeeeel vroeg op. Vanmorgen om 5.00 en ga ik direct naar buiten voor een wandeling. Eerst begin ik met een ademhalingsoefening van 5 min. Vier keer achter elkaar kort in door de neus en vier keer kort achter elkaar uit door de mond. En elke keer als ik dat doe, ben ik bewust blij dat ik rookvrij ben. Het was ook zo een moment dat ik mezelf, in mijn rokerstijd zo tegen kwam en zo enorm baalde. Daarna stevig door wandelen en vandaag koos ik halverwege voor touwtje springen. Na drie kwartier lopen en springen, 5 minuten meditatie op een bankje aan het water gedaan.

Ik blijf het tegen rokers zeggen. De makkelijkste manier om niet te roken is bewust te ademen, mediteren en bewegen. Je gaat je er domweg top door voelen. En op het moment dat je weer rookt weet je wat je (mist. <leuke woordspeling)

Mensen in mijn omgeving hebben me altijd uitgelachen dat ik zo vroeg op sta. Prima. Ik geniet van Amsterdam in volledige stilte en rust. Het voelt alsof Amsterdam van mij is als ik door de straten en parken loop. Thuis gekomen lekker een douche en ontbijt en lees ik en schrijf ik wat ik wil die dag. En elke dag sluit ik in dankbaarheid af.

Daarnaast las is vandaag een artikel over een boek Miracle Mornig. Wat ik doe blijkt super hip te zijn. Dus Mina is zo gek nog niet. En ach wat maakt het uit. Ik rook niet, voel me fit en blij. Daar gaat het om. Kortom, niet roken opent een heleboel deuren naar een ander en vooral fijner leven.

Geen idee of jullie hier wat aan hebben. Maar al is het maar om je de moed in te praten die zooi echt achter je te laten.

Het mooiste wat iemand eens tegen me zei toen ze hoorde dat ik rookte. O ik vind dat helemaal niet bij jou passen! En nu zeg ik het tegen jou.

Het past gewoon niet bij je. :-)

Jasmina

1210 dagen gestopt -

Meer dan 150 dagen gestopt! Blij!!

Meer dan 150 dagen gestopt! 

Jasmina

1210 dagen gestopt -

Yeah!

Jasmina

1210 dagen gestopt -

Wat is het voor jou? Passie of urgentie?

Super sterke (s)top mensen! Gewoon om even met jullie te delen en te zijn. Gisteren een heerlijke dag gehad in de Rai. Ik ben van 8.30 tot 18.00 bij allemaal verschillende lezingen aanwezig geweest, die allemaal over gezondheid gingen. Echt zo geweldig! Ik geniet volop van alle informatie, die de laatste jaren vrij komen, waardoor we steeds meer de macht terug mogen pakken over onze eigen gezondheid. En wat geniet ik van al die mensen die zelf verantwoordelijkheid aanpakken en daarmee dus steeds meer in hun eigen kracht en grootsheid gaan staan. Nu kwam ik een filmpje tegen over "Hoe werkt verandering?". Het zal hier ongetwijfeld wel eens eerder gepost zijn. Maar voor degene die het niet kennen, kan ik me voorstellen dat het helpt om het proces van stoppen met roken te begrijpen. Geduld, liefde en respect voor jezelf op te brengen enz. Want wat zijn we tof bezig! Er blijken dus twee motivaties te zijn waardoor we er echt van het roken af komen. Passie of Urgentie. Als ik naar mezelf kijk dan is het de passie. En wat fijn om dat van mezelf te zien! Het klopt. Ik stort me op sport, gezond eten, zelfontwikkeling, verbinding enz. Ik kijk nu al weer uit naar het weekend van 4,5 juni in Utrecht. Weer een evenement met lezingen en workshops over gezondheid. Mijn vraag aan jullie. Wat maakt jullie zo sterk dat jullie het winnen van het roken? (in het filmpje reep chocola)  Geweldig om dat van jullie te mogen lezen. Weet zeker dat we elkaar hiermee inspireren en sterken. Lieve groet van dankbare mij!

Jasmina

1210 dagen gestopt -

Iedereen dank!

Allemaal hartelijk dank voor de geweldig leuke wandeling. Wat een waanzinnig leuke en fijne mensen hebben me al die jaren gesteund. Zo fijn om jullie ontmoet te hebben. Dank jullie wel!

En we weten het. We hoeven maar 1 ding te doen. STOP IT! :-)

Jasmina

1210 dagen gestopt -

JIJ!!! Bent geweldig!

Jasmina

1210 dagen gestopt -

Beloning 75 dagen gestopt

75 dagen gestopt

Op 19 Apr 2016

Yeeey ben er zo blij mee! Nu mag ik mezelf kado doen op een goeie sportschool. 60 euro per maand lijkt me een goed investering in mijzelf en mijn gezondheid. En daarnaast omring ik mezelf met mensen die zichzelf en hun gezondheid ook meer waard vinden dan de twee tientjes bij fit for free. Niks mis mee natuurlijk. Maar voor mij was het niet meer dan een springplank. Nu me professioneel laten begeleiden enz. En al met al hou ik nog steeds 120 niet rokers geld over. Yes ik ga het doen!

Jasmina

1210 dagen gestopt -

75 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Jasmina

1210 dagen gestopt -

50 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Jasmina

1210 dagen gestopt -

Rauw eten ipv roken

Zo gisteren naar een workshop over Rauw eten geweest. Zo fijn om met een groep mensen aan tafel te zitten en het op een fijne manier over rauw eten te hebben. In harmonie. Ik ervaar met de mensen om me heen vaak direct een weerstand. Men vind het zo doorgeslagen. En dat terwijl zoveel mensen ontbijten met een smoothie. :smile: 

Hoe dan ook, het was fijn om het er samen over te hebben. Samen een aantal gerechten klaar te maken om die vervolgens samen te eten en te genieten. Want mijn god wat een geweldige smaken en structuren. Echt een ervaring!

Meerder mensen aan tafel noemde dat ze waren gestopt met roken en op zoek zijn gegaan naar een nieuwe levens stijl. Die ik zelf zo herken. Zo geen behoefte meer aan kroegen, feestjes enz. Maar behoefte aan een soort stabiliteit en rust. Gezond en fit willen voelen. Warme handen en voeten enz. Ik ben nog maar 30 dagen gestopt en het is al zo een enorm verschil met een maand geleden. Echt top!

Nog drie weken en dan ga ik sap-vasten in een kuuroord en zien wat ik daar allemaal tegen kom. Ben heel erg benieuwd. Hoe dan ook, zo destructief ik was in de tijd dat ik rookte zo constructief ben ik nu.

And i love it!

1 van de meest inspirerende films die ik gezien heb.
http://www.fatsickandnearlydead.com/

Jasmina

1210 dagen gestopt -

30 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Jasmina

1210 dagen gestopt -

14 dagen gestopt met roken pasje verdiend