Jeroenh

24 dagen gestopt -

goede tijden, slechte tijden

Er is heel wat gebeurd ondertussen. Ik was in eerste instantie niet gestopt. Tot ik op 1 februari bij de huisarts zat omdat ik me niet zo gped voelde en ik met dubbele tong praatte. Ik bleek een extreem hoge bloeddruk te hebben en heb achteraf een herseninfarct gehad. Op scans was te zien dat het de tweede keer was, de eerste heb ik niet gemerkt. Dat op 45e. Ik ben direct en cold turkey gestopt met roken. Dat dit me op mijn 45 overkwam is een waarschuwing (en hoewel ik het nu nog niet had verwacht kon ik ergens ook wel uittekenen dat ik hier naar toe ging, het zit nogal in de familie namelijk). De gevolgen vallen mee, maar mijn leven moet gezonder. Ik rook niet meer, beweeg al meer en probeer op zout vet en suiker te letten. En stoppen met roken viel me juist door de voorafgaande gebeurtenissen wel mee. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is te doen. En de wil om echt niet meer te roken is sterker dn de zin in een sigaret (die er ook nog steeds wel is).

Jeroenh

24 dagen gestopt -

Ik ben het zo beu

Ik rook zo’n 30 jaar. Veel te lang en veel te veel gerookt. Merk de laatste jaren dat het langzaam meer wordt terwijl het alleen het verslavingsmonster voeren is. Genieten is het helemaal niet. Ik ben het gehoest zat. Ik ben de stank zat. Ik ben ook voor de derde keer oom geworden een paar dagen terug en wil helemaal niet dat hij me ooit als roker ziet. Ik heb sigaretten ingeslagen met het idee dat het de laatste zijn. Ik heb er nog iets van 65 maar twijfel zelfs al of ik ze niet gewoon moet weggooien. En ik zit even zonder baan, dus het bespaarde geld zou ook best goed uitkomen.

De laatste keer dat ik pakweg langer dan de lengte van een nacht niet heb gerookt was toen ik mijn verstandskiezen chirurgisch moest laten trekken. Dat was een kleine dag en vond ik al razend moeilijk. Maar ik geloof echt dat ik psychisch verder ben. Morgen ga ik een hulpmiddel halen. Ik weet nog niet zo goed wat en dinsdag ga ik mijn kleine neefje voor het eerst zien. Dat is een treinreis van een uur.  Laat me dat extra stimuleren.