Jojo67

roker -

Laatste blog.

Sorry, maar ik stop hiermee. Ik had veel moeite om dit blog te schrijven maar na deze afbeelding hou ik er mee op. Succes iedereen met stoppen.
Groetjes Carin

Jojo67

roker -

Ik weet het niet meer

Bedankt voor jullie lieve woorden. Vanmiddag belde mijn schoonzus. Ze deelde me mee dat mijn moeder donderdag is gestorven. Ik heb haar 27 jaar geleden voor het laatst gezien. Mijn schoonzus wist mijn telefoonnummer niet dus duurde het even voor ze me kon bereiken. Mijn broer kan het niet aan, hij is overspannen dus mag ik het allemaal regelen. Mijn moeder had geen overlijdensverzekering dus…......... wat nu? Regel het maar Carin.
Ik red het niet om te stoppen, ik jank al de hele dag. Ik weet het gewoon niet meer.

Jojo67

roker -

Rust zacht lieve pap

Vanochtend om half 7 is mijn vader gestorven. We hadden al een aantal jaar geen contact meer door zijn vrouw. Hij zat in een verzorgingsinstelling omdat hij 2 CVA’s heeft gehad waardoor hij geestelijk veranderde, geheugenverlies, mensen niet herkennen.
Verder heeft hij longkanker gehad, halve long weggenomen. Hij rookte stevig, de ene na de andere sigaret.Daarna weer opnieuw longkanker gekregen met uitzaaiingen naar de botten. Mijn dochter is donderdag nog bij hem geweest. Die schrok toen ze hem zag. Hij lag te wachten tot het voorbij zou zijn. Zoon zou morgen bij hem langs gaan.
Hij vertelde me vanochtend het nieuws. Hij had een berichtje gekregen van oma.
Ik ben blij dat pap niet meer hoeft te lijden, maar het komt enorm hard aan. Nu is hij er niet meer. Ik ben benieuwd of ik naar de crematie kan, zijn vrouw heeft tegen mijn kinderen gezegd dat mijn broer ik niet welkom zijn.
P en zoon zijn naar de RAI voor een auto/oldtimerbeurs. P wilde thuis blijven maar ik heb gezegd dat hij gewoon moest gaan. Nu hij weg is mis ik hem wel, in je uppie hier zitten is ook niks. Pfffff, life sucks.

Jojo67

roker -

Beloning 10 dagen gestopt

10 dagen gestopt

Op 13 Mar 2019

Jaaaaa, de dubbele cijfers zijn gehaald. Het gaat goed. Af en toe trek, vooral als P thuis is. Maar als hij dan binnen komt is dat weer over, jeetje, wat stinkt dat. Ik ben blij dat het niet lekker ruikt :) Dat helpt wel goed moet ik zeggen.
200 sigaretten niet gerookt, dat is ook een flinke berg. Mijn longen zijn dankbaar.
Geen gele vingers meer, het hoesten is een stuk minder, 1.5 kilo erbij. Alleen de conditie, die is nog steeds niet beter. Nog veel last van de operatie dus wandelen gaat nog niet. Gisteren voelde ik aan het korstje waar de drain had gezeten, 1 kant was genezen, de ander kant nog niet. Bleek er nog een hechting in te zitten. P geroepen, en die kon hem eruit trekken. Lang leve P :)
Nog maar even wachten met conditie opbouwen tot ik weer kan springen als een gazelle :P Dat komt vanzelf wel weer, zolang ik maar niet rook.

Jojo67

roker -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 10 Mar 2019

Joepie, gisterenavond de eerste week behaald. Ik ben zo blij dat ik deze binnen heb. Aangezien ik om 23.23 uur gestopt ben (leuk tijdstip en de tabak was op) blijf ik niet op om hem te plaatsten :)
Dus ‘s morgens een cadeautje, ik ga door voor de dubbele cijfers!

Jojo67

roker -

Mijn motivatie om te stoppen.

Vorige maand is de moeder van een goede vriendin van mijn dochter gestorven. 65 jaar geworden, had COPD (veel gerookt) en keelkanker overwonnen. Ze is in het ziekenhuis gestorven, had een longontsteking en zou weer moeten revalideren. Door de keelkanker kon ze niet meer slikken en in december was ze ook al opgenomen voor benauwdheidsklachten. Ze heeft vorige maand besloten dat het voor haar niet meer hoefde. Ieder benauwdheidsaanval zou heviger worden, haar kwaliteit van leven steeds minder. Dus de medicatie, voeding en vocht werden gestopt en 2 dagen later is ze ingeslapen.
Haar dochter is pas 26 en was erg verdrietig omdat mam niet bij haar bruiloft zou zijn en toekomstige kleinkinderen niet zou leren kennen.
Mijn dochter vertelde me dat ze zich niet kon indenken hoe het zou zijn om geen moeder te hebben, ze wilde me niet missen en had mijn raad en liefde nog hard nodig.
Dit bleef knagen, waarom kon ik niet stoppen? Wat als ik ook ziek zou worden of eerder dood zou gaan omdat ik bleef roken? Dat kon ik haar niet aandoen. Dan zou ik me zo schuldig voelen, zelf voor gekozen. Toen ik dit tegen mijn zoon zei kreeg ik te horen dat hij me ook nodig had, af en toe een schop onder zijn kont moest krijgen. Ik wil er zijn voor kinderen, P en toekomstige kleinkinderen. Daarom ben ik gestopt!
Vanmiddag kwam dochter langs, ze wist nog niet dat ik niet meer rookte. Ik heb het haar gezegd, ook de reden waarom. Ik kreeg een dikke knuffel, een kus en een Bedankt mam.
Daar doe ik het dus voor.
En voordat iedereen zegt dat je voor jezelf moet stoppen, dat doe ik ook. Ik wil langer genieten van mijn leven en alles wat het te bieden heeft. Nog heel wat jaartjes met P, de kinderen ouder zien worden, oma worden.Ik hoop dat me dat gegund is. Een toekomst, wie wil dat nou niet?

Jojo67

roker -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 08 Mar 2019

En die is ook binnen. Op naar de volgende.

Jojo67

roker -

Vier en een halve dag :)

Vanochtend moest ik naar het ziekenhuis om de hechtingen eruit te laten halen. P had al genoeg vakantie uren opgenomen dus ben ik alleen gegaan. Ik wilde eerst met de bus gaan maar door de vakantietijd rijden ze minder vaak. Tja, dan maar met de snorscooter. Pffff, dat viel een beetje tegen, drempels, hobbels, kuilen en een hele hoop oneffenheden. Als politie me had zien rijden was ik van de weg geplukt.
Slalommend over de ventweg, het leek wel of ik flink gezopen had. :)  Maar het is gelukt, veilig aangekomen.
Ik was wel flink zenuwachtig, vorige week de drains eruit laten halen, dat was absoluut geen pretje. Maar ik voelde er bijna niks van, een geweldige verpleegster!
Normaal had ik er een paar extra weggepaft, stress en zo. Maar nu zonder te roken. Ik ben best wel trots op mezelf, alweer een bewijs dat ik niet hoef te roken als ik nerveus ben. Normale routine, heel veel roken, naar het ziekenhuis, eerst nog een sigaret, naar binnen, buiten komen, meteen een sigaret opsteken, naar huis, nog maar eentje roken want de stress is weg.
Wat een rust, heerlijk. Meteen even naar de supermarkt, P had het laatste pakje tabak in gebruik. Dus netjes nieuwe gehaald, en een Bossche bol voor mij. Heb ik wel verdiend!

Jojo67

roker -

Beloning 3 dagen gestopt

3 dagen gestopt

Op 06 Mar 2019

Het gaat goed moet ik zeggen. Geen last van onrust. Alleen een andere routine aanleren. En ik ben zo blij dat ik niet meer naar buiten hoef met al die regen :). Me is happy.

Jojo67

roker -

Dag 2 ( en een half )

Het gaat goed, geen last van de bibbers. Lang leve Tabex, die werkt prima voor mij. P is weer hele dagen aan het werk. Hij werkte halve dagen na de operatie. Dat valt wel tegen moet ik zeggen, vooral de hulp op huishoudelijk gebied. Dweilen is wat lastiger maar dan doe ik er gewoon wat langer over.  Alleen met Juul uitgaan is nog een dingetje. Die moet ik heel goed in de gaten houden. Hij is onstuimig en trekt af en toe aan de riem. Als ik daar niet op bedacht ben kan ik voor nieuwe hechtingen gaan :) Dus goed opletten en op tijd corrigeren.
Straks eens kijken of het strijken wil lukken, dat kan P helaas niet. En in 2 weken is de berg strijkgoed behoorlijk gegroeid.
Vanavond lekker frietjes eten, woensdag is frietdag hier. Dat is ingevoerd toen de kids klein waren, ze zijn nu 26 en bijna 29 :)
Nu de schoenen aan en met Juulke uit, op hoop van zegen. Duim voor me :)

Jojo67

roker -

Beloning 1 dagen gestopt

1 dagen gestopt

Op 04 Mar 2019

In the pocket. Het begin is er en de rest volgt vanzelf.

Jojo67

roker -

Ik ben er weer

Net een heel blog geschreven, wil je plaatsen moet je opnieuw inloggen. WEG BLOG.
Korte samenvatting: veel stress en ellende gehad. Rechtszaak, operatie en nu dat achter de rug is ben ik er weer klaar voor. Nieuwe voorraad Tabex en goede moed. Ik ben er weer!

Jojo67

roker -

Beloning 300 peuken niet gerookt

300 peuken niet gerookt

Op 01 Feb 2019

Zo, die is ook leuk om te plaatsen. Dat zijn wel een paar asbakjes vol denk ik.
Niet gedraaid, aangestoken en opgerookt. Whoop whoop!

Jojo67

roker -

Beloning 14 dagen gestopt

14 dagen gestopt

Op 31 Jan 2019

Die heb ik ook alweer in the pocket!
Whoop whoop :)