Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Warm...

Kijk… De hommeltjes die bij ons in de spouwmuur wonen vinden het ook warm vandaag..
Ze zijn met hun vleugeltjes frisse lucht naar binnen aan het wapperen, zo leuk!

Ik kan daar enorm van genieten, een klein stukje natuur gewoon bij huis!
Ik had een filmpje gemaakt, maar die krijg ik niet hier geplaatst! Foto is ook leuk toch?
Ze mogen van mij gewoon daar blijven wonen, wij hebben geen last van ze. Ze zijn zelfs behulpzaam tegen wespen heb ik begrepen. Nou dan.. wees welkom hommeltjes!

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Duizelig!

Ik ben sinds eergisteren ineens zo duizelig..!
Dus ik heb toch maar eens de huisarts gebeld, ik vond het zo raar dat het niet over gaat. Iets eten helpt niet, daar dacht ik eerst nog aan, misschien lage bloedsuiker ofzo.. nee dus..
Een nacht slapen helpt ook niet, in tegendeel zelfs! Door het liggen lijkt het erger te worden…
Ik ben gisteren dus draaierig naar mijn werk geweest.. alles heel langzaam en rustig doen, dan gaat het nog wel…
Goed opletten want ik word er ook een beetje warrig van, ongeconcentreerd en een beetje misselijk.. uitkijken dat ik geen fouten ga maken..
Mijn collega was zo lief om mij een beetje uit de wind te houden, heel fijn! πŸ™‚
De huisarts denkt dat het oorgruis is.
Oorgruis??? Ik heb weer wat bijgeleerd hoor!
Op de trilhaartjes in je oren zitten kleine steentjes. Die horen daar ook. Maar soms raakt daar wat los, of er komt wat gruis af, en dat gaat op reis in je evenwichtsorgaan!
Daar wordt je dus heel duizelig van!
Gelukkig gaat dat ook vanzelf weer over, maar dat kan even duren. Van een paar uren tot een paar weken!
Bij mij is het nu inmiddels een paar dagen, en nog niet over…
Ik heb nu ook geleerd dat het iets is wat steeds vaker voor kan komen naarmate je ouder wordt, en het komt ook vaker voor bij dames dan bij heren.. ik val nu dus officieel in de doelgroep ‘jong belegen’ (ik denk graag in termen van kaas πŸ˜‹) ... nog eventjes en ik ben ‘old amsterdam’.. dat klopt ook nog want ik ben geboren in Purmerend, onder de rook van Amsterdam toch! En ik ben een dame, geen heer dus daar val ik ook in de prijzen! Check! βœ…
Ander dingetje is dat ik vandaag zou gaan meedoen aan een buiten-groepsles van onze sportschool.
We gaan op de crosstrainer, anderhave meter uit elkaar, Megawalk doen. Maar als ik niet snel wat minder sta te tollen kan ik dat maar beter overslaan! Je kan je wel vasthouden aan die handvatten, maar ik twijfel nog of dat verstandig is…
Het is zo jammer, net nu het weer kan, kan ik niet! Nou moe…

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Besmet maar dan anders

Ik heb me aan laten steken door @Jodie04… Ja, je hebt me besmet met het virus!
Gelukkig geen Corona, maar het schilder-virus!
Jij laat steeds zulke mooie creaties zien hier, dat ik dacht dat ik ook maar weer eens een schilderen op nummer moest proberen..
Vroeger, lang geleden, heb ik wel eens zo’n schilderijtje geknutseld, maar dat was echt zo’n dingetje voor kinderen.
Wat ik nu besteld heb is voor ‘grote mensen’ 😁
Ik heb van mezelf geen schildertalent, jammer eigenlijk best wel, maar dΓ­t kan ik! En het is leuk om te doen….
Kijk, deze komt binnenkort bij mij op de mat vallen:

Oh en @Peer30… Jij vind deze misschien ook wel leuk! Koetje πŸ˜ƒ

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Gezelligheid op 1,5 meter

Wat een dagje vandaag… 😁
Die sociale distancing heb ik geen last van hoor deze dag! Ik blééf maar bekenden tegenkomen, wat een gezelligheid! πŸ˜ƒ
Vanmorgen bij het weekboodschappen doen, vanmiddag in de dierenwinkel en eind van de middag toen ik nog wat vergeten was te kopen en gauw naar de supermarkt fietste..
En als ik dan iemand tegen het lijf loop, of dus op 1,5 meter afstand nΓ­Γ©t tegen het lijf loop om het preciezer te zeggen, dan neem ik de gelegenheid waar om een babbeltje te doen! We hebben toch al zo weinig sociale gebeurtenissen deze dagen, dus dan vind ik dat wel even gezellig!
We hebben heel netjes ruimte gelaten, geen geblokkeerde gangpaden nee. Daar stoor ik me zelf nog wel eens aan, van die beppende mutsen die geen rekening houden met een ander. Nee.. wij waren heel keurig aan de kant gaan staan. Iedereen kon makkelijk met een boogje om ons heen 😁
Eind van de middag was de bedoeling dat ik even vlug op mijn fiets naar de supermarkt zou sjeezen, mijn man zou vast een begin maken in de keuken.
Eehhmmm… even vlug werd een tikkie minder vlug… Hij vroeg zich al af waar ik toch bleef…
Sja, als je alweer iemand tegenkomt, en een boel bij te praten hebt..  (buiten hoor, bij de fietsenrekken. Ook een plek waar we niet storend waren) dan staat Karin nog wel een poosje te kletsen.. ineens snap ik nu wel waarom mijn kleuters (nu pubers) vroeger vaak vonden dat het lang duurt.. mahammm.. kom nou! Ja, ik kom er zo aan.. ach, daar leren ze geduld van denk ik dan maar!
Toen ik thuis kwam was ik nog best op tijd, husband was nog niet klaar dus dat lukte prima zo. Het eten smaakte prima trouwens!
Verder heb ik vandaag hele schattige juten zakjes meegenomen bij de supermarkt.
Daar zit aarde in, en zaden, en dan kun je plantjes kweken in die zakjes! Zo leuk!
Ik heb er twee meegenomen, een met goudsbloemen, en een met oostindische kers. Die plantjes nemen mij allebei zo hup in een keer mee naar mijn jeugd! In de tuin bij mijn ouders hadden we oostindische kers op de composthoop, en onze oude achterbuurman had goudsbloemen!
En ik heb nu een stukje ‘vroeger’ wat ik ga laten groeien! En natuurlijk een plekje voor ga zoeken in mijn tuin over een tijdje.
Ik hou er van, beetje in mijn tuin wroeten, beetje aanklooien, heerlijk!
Er is niks fijners dan bezig zijn met de natuur, plantjes, beestjes..
Over beestjes gesproken! Dat vergeet ik haast!
Ik had kakkerlakken meegenomen voor onze Flits, de baardagaam. Dat deed ik omdat de krekels die hij normaal krijgt steeds maar niet geleverd werden.. dan maar even wat anders meenemen.
Die kakkerlakken vind hij echt smullen!
En nu ga ik dus proberen in een plastic bak -met deksel!- of ik ze kan laten kweken.
Dan hebben we eigen kweek voedsel voor Flits! Verser dan vers, en ze hebben dan ook goede voedingswaarde want ik geef ze goed te eten. Die kleine kakkerlakjes zijn dan ook geschikt voor Larsje onze luipaardgekko. En het is een leuk expirimentje.. 😁 als het lukt, dan zal ik jullie op de hoogte houden tegen die tijd…
Vanmorgen ben ik ook nog even bij mijn werk aangewipt. Eigenlijk was ik vandaag vrij, maar we hebben een nieuwe vol-automatische phoropter nu.. dat is een oogmeetapparaat.. en die wilde ik even zien. Dan hoef ik de glaasjes niet meer met de hand te draaien. Druk op de knop en je hoort zoef zoef zztt en ze draaien via mijn computertje! Zo kunnen we op 1,5 meter werken.. heel corona-proof allemaal.
We hebben nu ook overal van die plexiglas schermen, ook voor de veiligheid!
Het bedieningspaneel lijkt net een soort afstandsbediening voor een playstation ofzo.. heel heftig!
Ik heb het natuurlijk meteen even uitgeprobeerd, en ik kreeg het gelijk voor elkaar om het programma vast te laten lopen… Ook twee mankementen ontdekt omdat ik gewoon maar wat probeerde en dus op een paar foutjes stuitte die nog aangepast moeten worden..
Ik ben al zo weinig ‘computerig’, het zal flink wennen worden denk ik..
Ik had de neiging om veel te veel te letten op het apparaat -wat doet ie nou?- en de persoon in de meetstoel een beetje te vergeten.. maar die zit daar natuurlijk niet voor de grap he..
Gelukkig was dit nog maar een probeerronde, ik zal hier vast wel een handigheid in gaan krijgen! Gewoon vaak doen, en voor nu alvast vooruit melden dat ik met een nieuw apparaat werk, even geduld aub πŸ˜‚
Nou, voor nu was dit het wel even.
Fijne avond iedereen, en geniet van jullie weekend!

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Gerepareerde kies

Mijn kies is vanmorgen gerepareerd!
Een paar dagen geleden had ik m kapot gebeten op een harde korst van het brood!
Mijn zelfgebakken brood was dat, ook nog… 😬
Ik had een heerlijk mediterraan breekbrood gebakken, maar ik had m iets eerder uit de oven moeten halen misschien, de korst was wel Γ¨rg knapperig.. dus brak ik niet alleen dat brood, maar ook mijn kies!
Nou was die kies in een zeer grijs verleden, zo’n 30 jaar terug ofzo, al van een vulling voorzien, zo’n donkere amalgaanvulling. Dat soort vulling schijnt in de loop van de jaren iets in te zakken, en dus ook iets breder te worden. ( haha net als ikzelf 😁) Daardoor wordt de druk op het buitenste stuk (eigen echte) kies steeds meer en dannnn… op een dag zegt ie krak, daar hoef je zelfs geen harde korst voor te kraken… dat zei mijn tandarts me en ik geloof hem onmiddellijk!
Ik trof vanmorgen namelijk een zeer mooie jonge tandarts met prachtige donkere ogen, een echte hunk! Mijn eigen tandarts is er vandaag niet.. En van zo’n mooie man geloof ik natuurlijk elk woord, dat is logisch toch πŸ˜‚
Die vulling was al geplaatst toen hij nog geboren moest worden, ben ik nu oud of is hij zo piep..
Nou, dan is de kies heel, en dan mag je een paar uurtjes nog niet eten.
Ik had mijn ontbijt overgeslagen, ik dacht ik eet wel nΓ‘ het tandartsbezoek.. maar dat kon dus nog niet! Nog even met een rommelende maag blijven lopen..
Enige uren later mocht ik dan eindelijk!
Ik had een beretrek! Lekker lunchen dus!
Maar mijn mond wil nog niet erg, de verdoving is nog steeds niet goed weg..
Ik heb wel gegeten, maar dat viel nog niet mee!
Het is heel moeilijk om zonder knoeien te kauwen 😲 laat staan te drinken!
Mijn pubers die ook thuis zijn moesten maar even niet te veel mijn kant op kijken, ik leek net een klein kind, een slabbetje was nog niet zo gek geweest! Hahaha!
Ik denk dat die knappe kerel vanmorgen iets te veel verdoving gebruikt heeft, t zal mij benieuwen of ik vanavond weer gevoel heb in mijn mond…
In ieder geval ben ik blij dat mijn kies weer heel is. Zo’n kapotte kies heeft hele scherpe randjes, en daar wil mijn tong dan steeds aan voelen! Stom is dat he, dan is het scherp, dat wist ik al, en dan een tijdje later gewoon weer voelen of het nog steeds zo is.. ja dus en mijn tong ging er van schrijnen…niet doen Ka!
Voor de rest is vandaag een niet-zo-bijzondere dag. De gewone dingen. Wasje draaien, wasje vouwen. Beetje bezig in huis… Niet spectaculair.
Vanmiddag moet ik nog even eten voor de beestjes halen, maar daar wacht ik even mee tot mijn mond weer mee wil doen. Toch prettiger als ik gewoon kan praten, nu klink ik raar slissend, alsof ik vanmorgen te veel gezopen heb!
Dus nu zijn jullie weer een beetje bijgepraat.
Maak er een fijne dag van, pas goed op jezelf en je naasten, ennn: zonder peuk is het net zo leuk! Nee leuker… 😘

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

1300 dagen! Of... Nog eentje dan

Hallo iedereen!
Ik wilde dus een 1300dagen-blogje maken. Want dat vind ik weer een prachtig mooi getal! Dus ik hield mijn teller al even met een schuin oog in de gaten, deze keer zou ik m op de dag zelf plaatsen!
Maar zoals je ziet.. ik ben alwéér te veel bezig geweest met andere dingen… Het is nu een 1300-en-één-dagenblog…
Ook mooi, je hoort mij niet zeuren hoor, maar toch een pietsie jammer dat ik te laat ben.. 
Hoe komt dat dan? Nou.. bij mijn werk hebben we een beperkte opening. En die beperkte tijd om te werken verdelen we dan ook nog eens tussen de collega’s. Nog beperkter dus per persoon. In de dagelijkse gang betekent dat tussen de 7 en de 14 werkuren per week. Peanuts!!
De andere uren (ik tel ze even niet op, wie daar zin in heeft feel free 😁) die kan ik dus vrij besteden. En dat doe ik ook!
In en om het huis, ik ben lekker bezig. De tuin aangepakt, het gras compleet eruit gespit en weer nieuwe zoden erin. De minimoestuin ingericht. Onkruid gedaan voor en achter het huis. En ook binnen in huis van alles gedaan..
Ik doe nu ook mijn (zowat) dagelijkse lesje sport-via-filmpje op de tablet.. dat is trouwens nog best pittig, maar ook leuker dan ik had verwacht!
De sociale beperking vind ik best lastig, het voelt wat benauwd met zo weinig mensen waar ik nu mee optrek.. maar de vrije tijd is best aan te wennen! Zeker met dit prachtige weer, daar boffen we toch mee!
Dus ik doe maar gewoon zo’n beetje van alles wat, ik ga mee met de flow, mijn levenstempo vertraagt op een aangename manier..
Als we hopelijk weer alles normaal kunnen gaan doen zal ik ook wel blij zijn hoor, maar voor nu neem ik t maar zoals t komt..
Maak er wat van mensen, wees voorzichtig maar laat niet de angst regeren. Angst is een heel slechte raadgever.. wees nuchter, kijk en luister goed naar alle informatie.
Geniet van wat je nu wΓ¨l hebt en wΓ¨l kan, en pas goed op jezelf en je naasten.. πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Wat gaat het snel!

Hallo iedereen, daar ben ik weer eventjes..
Ik bedacht me ineens dat ik op 1 april (kikker in je bil) al 3,5 jaar gestopt ben! En daar ben ik ongemerkt langsheen gedreven, totdat ik besefte dat er precies een half jaar zit tussen 1 oktober en 1 april…
Het gaat ook zΓ³ snel!.. Zeker nu, met al die veranderingen in ons leven.. je weet van voren amper dat je van achter bestaat.. pfff..
Sinds het coronavirus er is zien onze dagen er radicaal anders uit! Dat was flink wennen, kost wat aanpassing van alle kanten, maar we vinden al iets van een nieuw ritme.
We zijn niet bang! Wel voorzichtig…
Angst is een hele slechte raadgever vinden wij. Wees voorzichtig, informeer jezelf, let op dat je alles doet volgens de nieuwe richtlijnen, maar ga niet paniekerig doen!
Dat geeft alleen maar stress, en je verbetert er niets mee, integendeel…
Dus nu hebben we (in ons geval) het zo: minder naar het werk, meer thuiswerken, lessen online, maar ook meer vrije tijd.
En die proberen we zo prettig mogelijk te maken. De ochtenden staan in het teken van werk/school/ klusjes in en om huis.
De middagen hebben we meer tijd voor eigen dingen (als er tenminste niet een online les gepland staat..)
Zo gaat het best!
Ik informeer bij iedereen wanneer er tijd is om wat te drinken, of te eten, en dan plan ik een pauzetje met zn allen in. Zo zien we elkaar nog door de dag heen, want iedereen zit wel heel veel achter de computer nu.. Logisch, er moet gewerkt worden, en er mag ook best een game gedaan in de eigen tijd.. maar even tijd gezamenlijk is nu extra belangrijk. Ik doe mn best voor wat gezelligheid in deze contact-arme dagen.. dat is nog wel de grootste aanpassing!
Geen koffietje bij vrienden of familie.. niet even ergens heen.. erg stil hoor!
Nou, ik klaag niet, iedereen moet hier nu mee leren omgaan, ik hoop dat jullie gezond zijn en blijven!
Ikzelf ben gelukkig gezond! Daar ben ik heel blij mee!
Stel dat we nu nog zouden roken… Ik moet er niet aan denken! Ik ben zΓ³ blij dat ik daar vanaf ben… Ik ga lekker genieten van mijn vrije tijd, en als het lukt lekker achter het huis in het zonnetje! MΓ¨t een kop koffie, en zΓ²nder peuk!
Omdat het kan… 😁

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Jaaahhh!

Vandaag was het dan DE dag!
Onze zoon is vanaf vandaag officieel een dochter! Het geboorteregister is aangepast en de handtekeningen zijn gezet!
Nu moet het alleen nog in het bevolkingsregister van onze woonplaats veranderd worden, en een nieuwe ID-kaart enzo regelen…
Maar het begin is gemaakt!
En toen wij de parkeergarage uitkwamen was daar wel een heel toepasselijke oversteekplaats..
Hierbij moet je even weten dat de regenboog symbool staat voor de lhbtq gemeenschap…

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

20-02-2020

Vandaag, 20-02-2020, is de tweede dag deze maand dat er heel veel mensen gaan trouwen 😍
De eerste was 02-02-2020, ook een hele mooie!
Dan is er dus vandaag, de 20e, en over twee dagen, 22-02-2020 is het een zaterdag.. dat is volgens mij een dag waarop er niet getrouwd kan worden? Of alleen tegen torenhoge tarieven? Dat maakt misschien ook niet zo veel uit als je voor zo’n datum kiest, je trouwdag blijft wel heel speciaal dan toch!
Vanmorgen op de radio was dit eventjes een onderwerp van gesprek, en daardoor moest ik denken aan mijlpalen..
Van de mijlpalen is het maar een klein gedachtensprongetje naar dit blog, hier stikt het tenslotte van de mijlpalen!
OfficiΓ«le, zoals de ‘beloningen’ die je hier kan scoren, maar ook zelfbedachte, die vaak net zo mooi zijn, of nog mooier!

Voor mezelf had ik dus al een paar dagen mijn aantal dagen in de smiezen. Ik ging al mooi naar de 1234 toe! Zo’n leuke reeks getalletjes, mooi opeenvolgend.. 1,2,3,4, hoedje van papier! En dan geen gewoon hoedje..
Een feesthoedje natuurlijk! πŸŽ‰πŸŽ‰ Elke reden om feest te vieren moet natuurlijk aangegrepen worden.. dus ik ben er klaar voor! πŸ˜ƒ

Maar toen ik vanmorgen keek, was ik er al overheen! Te laat!
Dat feesthoedje ga ik dus maar bewaren voor een andere keer.. Ik weet ook al welke!
Eentje wat niks met dit blog te maken heeft trouwens.

Morgen gaan wij namelijk met onze jongste naar de stad van geboorte!
En daar gaan we naar het gemeentehuis, om bij het bevolkingsregister de aanvraag in orde te maken voor de definitieve verandering van hoe ze geregistreerd staat.
Zodra dat geregeld is, zal ‘hij’ officieel een ‘zij’ zijn!
Ze is geboren als jongen, en sinds een paar jaren zijn we er dus achter dat ze liever een meisje is.. transgender dus ..
Dat geeft heel wat gedoe, veel praten, veel onderzoeken, veel veranderingen..
Best heel pittig allemaal! Ook emotioneel is dat nogal een flinke achtbaan! Na alle onderzoekjes en gesprekjes krijg je dan ‘de uitslag’, en dan moet je een jaar lang leven alsof je al een meisje bent.
Dat jaar hebben we gehad, heel spannend is dat, en toen mocht er ‘echt’ begonnen worden aan de transitie. Hormonen dus.
Dat loopt nu, en de eerste veranderingetjes zijn al merkbaar!
Nu hebben we dan alweer een nieuw mijlpaaltje bereikt, het bevolkingsregister mag aangepast!
Vrijdag gaan we de aanvraag doen. En vrijdag gaat dus het feesthoedje op hoor! Want als dΓ t geen feestje waard is dan weet ik het ook niet hoor! πŸŽ‰πŸŽ‰
Reden genoeg dus om links en rechts wat feestelijks te vieren, wij verzinnen gewoon een reden 😁
Nog een andere reden die nu best actueel is: carnaval!
Komende week werk ik extra, mijn collega gaat zich dagen lang onderdompelen in de feestvreugde! Alaaaaf!
Dat is dan weer een feest waar ik niet zo veel mee heb, laat mij maar extra werken, ik vier wel een andere keer feest!

Voor iedereen die wèl van carnaval houdt:
Veel plezier, doe voorzichtig, en… Hou het rookvrij! Neem maar een extra drankje ofzo.. πŸŽ‰πŸΊπŸΊπŸΊ
Groetjes vanuit wat nu tijdelijk ‘t Asschedorp heet… enjoy!

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Even om de hoek kijken

Goh ik keek hier even weer es op het blog, en wat een boel nieuwelingen zijn er!
In die paar weken afwezigheid gaat dat toch heel hard!
Gelukkig maar, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd… Ik ben blij met iedere nieuwe of opnieuwe stopper πŸ˜‰
Sinds ik zelf gestopt ben merk ik dat ik het roken van anderen steeds viezer ga vinden. In het begin kon ik jaloers snuffelend proberen om ook een vleugje mee te krijgen, zo erg miste ik het..
Ik vond het maar zwaar en lastig. Ik wilde eigenlijk gewoon kunnen roken maarja, roken is ongezond, en duur, dus het moest maar es klaar zijn!
Maar makkelijk was anders…
Nu vind ik het niet meer jaloersmakend, in tegendeel!
Ik vind het vies, het stinkt, je wordt er ziek van, en bovendien ook platzak…
Ik vind mijn leven veel leuker nu, zo zonder.
Je wordt er echt een blijer mens van! En fitter, gezonder.. helaas nog steeds wat platzak, dat wel, maar dat komt nu niet meer van de sigaretjes.. dat komt nu van allerlei andere leuke of lekkere dingen.. 😁
Geld moet rollen tenslotte..
Dat hebben wij gisteren nog maar weer eens bewezen, we hebben lekker gegeten in de stad! Een all you can eat buffet.. hmmmjam zo lekker! En erg gezellig!
Dat zijn de leuke dingen, gewoon zomaar omdat het kan…

Voor alle (soort van) nieuwelingen die ik nog niet aangemoedigd heb:
Jullie zijn allemaal kanjers! Allemaal super toppers, want wie durft te stoppen is een held! Woohoo! Ik ben trots op jullie!

Vandaag is ‘de storm’ hΓ¨t onderwerp van alle gesprekken…
Hier bij ons in het oooosten valt het nog wat mee hoor..
Windkracht 6 volgens mijn buienradar.
Ik ben even een blokje om geweest, in de woonwijken valt het mee, in het buitengebied moest ik wel tegen de storm in knokken!
Maar het is hier niet zo als aan de zee bijvoorbeeld..
Eigenlijk vind ik dat stiekempjes toch een pietsie jammer.. ik hou wel van storm!
Zolang ik verder niks hoef vind ik dat wel leuk…
Geniet van jullie zondag, met storm en al, wees voorzichtig , en:
Zonder peuk is het net zo leuk!
Nee leuker.. hij zou maar uitwaaien met die storm..

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Een dag later dan ik dacht

Een dag te laat! Kijk maar!!
Ik wilde met 1200 dagen rookvrij een blogje maken, dat vond ik nou wel een leuk getalletje… Maar nee hoor, ik vergeet het natuurlijk gewoon weer op de dag ‘supreme’... πŸ€”
Op zich is dat een goed teken, het houdt me niet meer zo beeldvullend bezig in mijn hoofd, maar het is ook een slecht teken, want de verstrooidheid/vergeetachtigheid begint bij mij toe te nemen!
Dat is een teken van een briljante geest zegt mijn lieve vader dan, maar ik ben niet zo erg briljant hoor, heel gewoon eigenlijk meer…
Het is vrees ik gewoon een kwestie van het koppie er wat beter bij houden…
Om geen belangrijke dingen te vergeten heb ik gelukkig mijn agenda, een nieuwe weer voor dit jaar. Ik gebruik gewoon een simpele papieren agenda, zonder smuk maar mèt ringbandje aub.. dan blijft hij zo prettig plat open liggen dat vind ik fijn.
En sinds begin dit jaar probeer ik ook mijn digitale agenda in te vullen op mijn mobiel.
Dat vond ik altijd zo’n gedoe, en het overzicht is zo beroerd vind ik nog steeds, maar ik ga het een serieuze kans geven. Het gebeurt nog wel eens dat ik een afspraak onder voorbehoud moet plannen omdat ik de agenda thuis heb en dus niet kan kijken, en dat wil ik nu eens proberen om zo op te lossen…
Kortom ik word zowaar ietsje minder analoog, en ik zet een voorzichtig voetje in de digitale wereld!
Jullie zijn daar allemaal natuurlijk allang, maar ik kom eraan hoor, beter laat dan nooit! Toch .. πŸ˜„
En voor wat betreft het roken of juist niet roken?
Mijn nieuwe lijfspreuk!
"Het is net zo leuk, nee leuker, zonder peuk"
Die klopt als een bus! Ik taal niet meer naar roken! Ik had het 1200-en-één dagen geleden nooit geloofd dat ik het leven weer leuk zou gaan vinden zonder roken, ik vond er niks aan zo.. maar het is wel gebeurd, volhouden en je leven wordt zo veel mooier! Echt waar! 😁

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Gelukkig nieuwjaar iedereen!
En ja..ik gooi m er nog even in: zonder peuk is het net zo leuk!
Voor mij is het nu al drie jaar en drie maanden precies! Dat gaat zo snel.. ik vond eerst dat de mensen die al 100 dagen gestopt waren zulke volhouders! Ongelofelijk zo lang al… En kijk mij nu es.. vele malen die 100 dagen!
En wat iedereen roept is echt waar: het wordt zo veel fijner en prettiger, je voelt je zo kalm en bevrijd.  Je leven verbetert met 1000 procent! Maar dat had, bij mij dan, wel
echt die honderd dagen nodig voordat ik me wat fijner ging voelen.. Hou vol dus, de beloning is zo mooi!!

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Loempiaatjes πŸ˜ƒ

Vandaag eten wij zelfgemaakte loempiaatjes πŸ˜ƒ leuk om eens te proberen, dat was eerder al eens minder goed gelukt…
Nu had ik een ander recept, dus nieuwe kansen!
Natuurlijk hebben weer vast eentje getest.. oordeel: goed! πŸ˜‹

Kaatjekaka

1342 dagen gestopt -

Klein ogentestje 😁

Kijk eens goed naar deze schroef..

Wat klopt er niet? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ€”πŸ€”
Zie je het?