Koos

roker -

De derde dag

Bijna drie dagen zonder noemenswaardige problemen niet gerookt ..En weer gaat het mis! De oorzaak hou ik maar voor me want die doet er niet echt toe. Roken helpt niet bij stress of plotselinge nare dingen die je overkomen, sterker nog het wordt er alleen maar erger op omdat je je verslavingsprobleem er ook nog bij hebt. Duss ik weet het allemaal zo goed, waarom doe ik dan anders? De teller gaat weer op nul.

Koos

roker -

het is stil aan de overkant

Tsjaa wat zal ik zeggen..getob en nog eens getob.. Niet roken, wel stiekem eentje, pakje weer weggooien etc etc. Ik ben weer teruggekeerd naar de hypnocursus die mij de vorige keer zo succesvol heeft geholpen. Loop de hele dag met m’n oortjes in te luisteren. Belangrijke boodschap daar is vooral "of je bent in een keer een tevreden Niet-roker of je blijft tobben..in dat geval gewoon weer van voren af aan beginnen met de cursus." Welnu dat is dus wat ik doe. Ga jullie even niet lastig vallen en meld me pas weer als ik een week lang niet heb gerookt! ( ik hoop spoedig)

Koos

roker -

Berouw komt na de zonde

Bijna een dag lang niet gerookt..niet trots op hoor..de schaamte voor mijn ‘val’ is daarvoor veel te groot. Hoe dom ben ik geweest om er weer een op te steken. Dank allemaal voor de opbeurende positieve reacties..@Ladygogo voor de tip van het blog van @Overthehill.
Eigenlijk heb ik wel door waarom het mis ging met die zogenaamde beloningssigaret..en daarna meteen nog maar een paar want dan maakt het toch niks meer uit..Je denkt dat je zo fit bent als je 4 x 40 km hebt gelopen dat die paar sigaretjes geen kwaad kunnen. Tegelijk daagt de frustratie weer op en vind je jezelf zo’n looser..stress dat ik weer opnieuw moet beginnen met stoppen..en natuurlijk altijd de achterliggende stress dat ik straks van al die 45 jaar roken toch een longaandoening aan. Kop in het zand steken, stress en frustatie..allemaal triggers om er nog maar een op te steken. Ik ga weer met volle kracht vooruit!

Koos

roker -

winnen en verliezen

T is helemaal mis! Na 4 dagen succesvol 40 km per dag gelopen te hebben ben ik in de beloningssigaret(ten) getrapt. Vind het zo erg maar laat de kop niet hangen! Eind van de dag zet ik mijn teller weer op nul en morgen begin ik weer met frisse moed.. Hoop dat jullie me niet laten vallen!

Koos

roker -

Vierdaagse

Gewend aan het lopen van eenzame en vooral lange routes ( ca 1000 km tot de langste van 1600 km)  zoals die naar Santiago vanaf diverse beginpunten ( St Jean Pieds de Port/Sevilla/ Lyon/Bergerac etc etc) heb ik me 4 jaar geleden door een goede vriend over laten halen om met de vierdaagse van Nijmegen mee te doen.. In eerste instantie zei ik natuurlijk:  "No way, wat moet ik te midden van zo’n mensenmassa? ", maar eenmaal de knop om heb ik het als een geweldig spektakel ervaren. Zo’n grote verscheidenheid aan mensen en toch zoveel gemeenschapszin ! 48.000 lopers op een kluitje en nooit een wanklank gehoord ! Niet duwen, voordringen, ruzie maken.. allemaal niks van dat! Mensen bemoedigen en ondersteunen elkaar als het bij de een of ander even tegen zit. Complete vreemden tonen zich als ware vrienden van elkaar. Wat een prachtige ervaring juist in deze wereld waar de vrede soms zo ver te zoeken lijkt. Die hele sfeer was voor mij de belangrijkste motivatie om het jaar daarna weer mee te doen en overmorgen loop ik voor de vierde keer..
Vandaag zag ik tot mijn schrik reacties op mijn blog van @Dampenisongezond en @Biertje . Vergezeld door foto van poepluier en een enge trol.. Ik weet niet waarom..Complete gekte denk ik.. Dit is dan ook de laatste keer dat ik deze mensen noem..Ze zijn geen getypte letter waard. Ik roep jullie dan ook op om vooral nooit meer op al die nare opmerkingen van genoemde bloggers in te gaan. We zijn hier om elkaar te helpen en niet om de grond in te boren.. Misschien moeten ze eens de vierdaagse gaan doen..? Alhoewel ik denk dat ook dat ze niet zal helpen. Gewoon doodzwijgen is t beste, denk ik ..
Tot over 5 dagen lieve medebloggers!
O ja..ik rook nog steeds niet!

Koos

roker -

Beloning 10 dagen gestopt

10 dagen gestopt

Op 15 Jul 2019

en dat is 10!

Koos

roker -

Probleem met site!

Waarom krijg ik ineens de melding dat de site niet beveiligd is..? Hebben jullie dat ook?

Koos

roker -

7 Dagen..??! Ja echt!

Ik post steeds weer als ik een beloning binnen heb gehengeld om 12 uur ‘s nachts.. beetje toeval hoor..ik blijf er echt niet voor op! Maar ik krijg er wel een lekker oud en nieuw gevoel van terwijl ik Oud en Nieuw normaal gesproken een vreselijk feest vind!! Nu kijk ik steeds weer uit naar uit naar mijn volgende nieuwe rookvrije dag. De beginnersstress begint nu echt af te nemen.. Vandaag in de stad gelopen vanwege outfit voor mijn dochters bruiloft.. Overal rokende mensen om me heen.. MMhh lekker hoor, terrasje, wijntje , sigaretje..Al lopend ff beetje rook opsnuiven van ergens iemand voor of naast mij..maar tegelijk ook zeker weten dat ik dit nooit meer wil doen.. Je kunt ook aan en lekkere bloem ruiken zonder hem op te eten toch…? Vooral als je weet dat je er misschien wel dood van kunt gaan..!  Bij het plotselinge beeld van een rokende moeder achter een kinderwagen schrok ik wel echt.. haar rook vond ik opeens heel intens vies en vooral heel triest…. Treurige stinkende moeder achter vale treurige babywagen met bleek uitziend kind dat ook nog eens een rare vervorming in haar gezichtje had ..arm kind..en wat een vreselijke vieze stinkrook!!! Soms maak je jezelf wijs dat rook lekker is..Maar alle rook is natuurlijk net zo vies als dat van die treurige moeder.. Het zijn je hersenen die je wijs maken dat rook lekker is op het moment dat je die rook combineert met de aanblik van een gezellige terrassfeer, wijntjes en lachende ‘gezonde’ jonge mensen. Laten we eerlijk wezen..een jonge vlotte roker ziet er in vergelijking met de bijna altijd verlepte, gerimpelde en vaal uitziende oudere roker met doffe ogen en gelige tanden, toch uit alsof roken alleen maar gezelligheid met zich meebrengt en bijna gezond ontspannen zou zijn ? Dat is dus meteen een hele gemene valkuil! Veel erger misschien nog wel dan die van alcohol en drugs.. Als je daar net zo verslaafd aan zou zijn als wij aan de sigaretten, zou je niet meer kunnen functioneren…toch?  Word je opgeveegd van de straat .. Er ligt weer een nieuwe rookvrije vrolijke dag ligt op ons wachten! ENJOY!!

Koos

roker -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 12 Jul 2019

En weer binnen!

Koos

roker -

is makkelijker volgorde in te stellen ??

Weet iemand hoe ik de volgorde van de blogs ( die van mijzelf maar ook die van anderen) kan rangschikken?  Ik zie geen logica.. Linker kolom bovenaan is de laatste blog, rechter kolom onderaan is eerste blog..🙄

Koos

roker -

Patchwork

Na de keukenkastjes gedaan te hebben deze week ( ook die waar de flessen olie staan en waar ik nooit zin in had ) en de gasbrandertjes maar weer eens met brillo, dacht ik vandaag maar eens te beginnen aan een patchwork speelkleed voor mijn aanstaande achternichtje dat ergens in oktober geboren gaat worden. Ik doe maar meteen een kleed 140 x 140 cm met lapjes van 10x10..! Dussss…dat zijn 14 rijen van 14 lapjes en dat maakt 196 naadjes om te stikken..en dan nog even 😏 196 keer zigzaggen..Reken ik nou wel goed? Daarna moeten de rijen nog aan elkaar vast, de randen in verstek eraan, de vlieseline en de achterkantstof ertegenaan..  😅. Nou lekker hoor..want tegen de tijd dat ik daar klaar mee ben, ben ik minstens al 3 weken rookvrij, schat ik zo in! 🤣🤣 Nee..langer want ik ga volgende week ook nog 4 x 40 km vierdaagse lopen.. Wat een getallen allemaal! O ja..en dan nog een rekensommetje: 5 dagen x 20 = 100 sigaretten minder !!

Koos

roker -

Beloning 5 dagen gestopt

5 dagen gestopt

Op 10 Jul 2019

24.00 uur Happy new day!

Koos

roker -

Best druk..

Hoewel ik natuurlijk heel veel tijd over zou moeten houden omdat ik niet voortdurend aan een sigaret hoef te lurken..ben ik de hele dag zo druk als Maya de bij.
Een sigaret roken kost toch snel zo’n 10 minuutjes. Inclusief voorbereiding dan en wel in de vorm van: momentje zoeken, dan de bijbehorende attributen naar de plek des onheils brengen..asbak, aansteker, telefoon, koffie, thee, water of wijn.. want rook in je mond en keel zonder iets vloeibaars erbij, voelt zo rauw en als je toch ff tijd moet maken om te roken , kun je net zo goed meteen van de gelegenheid gebruik maken om een verplicht telefoontje te doen.. Duur van telefoontje loopt vaak niet synchroon met de lengte van de sigaret ..dus nog maar eentje dan..Asbak legen, handen wassen en weer verder met waar we me mee bezig waren. Nog maar net de draad weer opgepakt en daar komt die onrust weer..Shit! Nog even wachten hoor.. ! Boos op jezelf dat je de behoefte om alweer te gaan roken niet kunt onderdrukken, stijgt de spanning..Pff da’s ook geen doen..vooruit dan maar en je haalt met je onderdrukte schroom ( je bent inmiddels meester geworden in het onderdrukken van je schroom anders zou het helemaal geen leven zijn.. )  je attributen weer tevoorschijn.

Nog 10 minuten en dan heb ik het voor elkaar om het de afgelopen 5 dagen anders te doen!  Moet mezelf wel regelmatig even tot de orde roepen als de drang aanzwelt maar het lukt me nog steeds. Wat een vrij gevoel..En daarnaast ben ik nu ook veel te druk om te roken..hahaha! want ik heb opeens zoveel te doen in mijn huis en tuin! Lekker blij bezig!

Koos

roker -

T is weer bijna bedtijd!

Bijna weer een dag voorbij.. 😃 Ik vind het verdacht rustig op het oorlogsfront..Kan zijn dat het nicotinemonster op een andere aanval aan het broeden is om me klein te krijgen..Blijf dus alert en ga nu toch maar lekker met een kop thee mn mandje in.. Raar he? Nog maar een paar dagen geleden zat ik buiten tegen de klippen op m’n pakje leeg te roken.. Hoe ongelukkig voelde ik me!! Echt hoor..tegen het depressieve aan!  In het voorstadium van stoppen, als je een echte kritische roker bent geworden, gaat als je geluk hebt, opeens die rooksluier omhoog..Niet dat het dan meteen super makkelijk is hoor..Denken jullie vooral niet dat ik hier als recidivist opeens het heil ga prediken..Wil alleen maar zeggen dat t me goed gaat. en dat ik zo blij ben met jullie!