Ladygogo

286 dagen gestopt -

Saphan mong, lange houten brug

Ik ben in de regio Sangkhlaburi. We verblijven twee nachten in een reservaat. Begin 1900 is een dam gebouwd, waardoor een groot deel van het land onder water is komen te staan; met name het land waar de Mon leefde. De Mon moest het noodgedwongen hogerop zoeken (Mon zijn gevluchte mensen uit Myamar). Hierdoor zijn zelfs complete Mon-tempels onder water komen te staan. Anderen zijn volledig afgesneden van de buitenwereld en overgenomen door de jungle.
Morgen gaan we per boot deze tempels bezoeken. Eerst gaan we de zonsopgang bewonderen.

We hebben een pracht van een plek.

Met fantastisch uitzicht.

Ook gaan we over de, naar het schijnt, langste houten brug van Thailand.

Er wordt weinig gerookt hier, valt me op.  Er zijn slechts enkele toeristen. Laten we nou als buren rokende Fransen gekregen te hebben. Heb ik dat!
Nah, ik geef er niks meer om ๐Ÿ˜€

Ik heb er trouwens een andere verslaving bij….. street food. Ik weet niet wร t ik bestel, maar sjee mmmmm en smul.

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Druk en indrukwekkend

De vlucht was bijna 11 uur. Voor mijn gevoel was het veel korter: ik heb namelijk minstens 5 uur geslapen.
Bedankt allemaal voor jullie berichtjes op mijn woeeeeiiii blog.

Ik dacht dat Schiphol groot was. Nou, vliegveld Bangkok was indrukwekkend groot, pfieuw! Eerst mijn niet rokers geld omgewisseld.  Ik voelde me gelijk miljonair met al die duizenden. Daarna een ander simkaartje geregeld en door de paspoort controle heen. Ik moest mijn vingertoppen en duimen laten scannen. Vind ik wel een beetje vieze gedachte. Mijn telefoonscherm zit al onder mijn vette vegen, laat staan zo’n apparaat waar duizenden afdrukken op gemaakt zijn, waarvan ik niet wil weten waar die vingers allemaal gezeten hebben. 
Ik kon gelijk goed wennen aan andere ideeรซn over hygiรซne ๐Ÿ˜†

Eenmaal buiten, wist ik niet wat ik zag.  Zo veel taxi’s!

Ik heb mijn ogen uitgekeken onderweg naar het hotel. Giga veel hele hoge gebouwen en ontzettend druk verkeer. Mijn taxichauffeur reed super en het kostte heel weinig. Heb hem 100 fooi gegeven. Lijkt veel, maar is iets van โ‚ฌ 3.
Uitzinnig van vreugde zijn mijn vriendin en ik elkaar in de armen gerend. Was echt leuk haha.

Ons hotel is in een drukke en gezellige buurt gelegen. Overal op straat wordt er gekookt. Dit gaat heel de dag door. In al die drukte staat een tempel. Daar was het rustig, bijzonder temidden van de hectiek.

Ik kijk mijn ogen uit hier.
Morgen gaan we een fietstocht doen. Als je het leuk vindt, Google dan op Ko van Kessel, voor een indruk. Gaat o.a. door Chinatown heen.

En nu ga ik slapen (is hier 6 uur later). Was een lange en waanzinnig mooie dag.

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Woeeeei

Nog even dan neemt deze blue bird mij mee voor mijn lang gekoesterde wens. Ik heb er REUZE veel zin.

Tot mijn verrassing heb ik heerlijk geslapen. Ik had verwacht dat ik onrustig zou slapen en opgewonden veel te vroeg wakker zou zijn. Toen ik nog rookte, zat ik vaak al 0m 6.00 uur te bibberen en te roken in het donker buiten.
Om 8.15 uur kreeg ik koffie en een boterham met gekookt eitje er op van mijn P.  Op gemakje daarvan genoten, me nog even omgedraaid en daarna relaxt gaan douchen, aankleden. Toch nog een keer mijn rol koffer doorgespit en nog wat terug in de kast gelegd. Ik hoef niet veel mee. Sigaretten en aanstekers hahahaha forget it.

Dikke knuffels en kussen, smak smak. Het kon me niets schelen dat het regende en we klef en intiem tegen elkaar plakten. Tot ziens zeiden we tegen elkaar op CS Dordrecht.

Ik was veel te vroeg hier.
Hier is op Schiphol. Mijn schattige pammetje is door de controle heen gekomen. Met oordoppen en een blinddoek, ga ik er vanuit dat ik genoeg uren kan slapen vannacht.
Thailand here I come. Woeeeeiii

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Beloning 5000 peuken niet gerookt

5000 peuken niet gerookt

Op 04 Dec 2019

Getver, zo veel viezigheid.
Toen ik nog rookte, wilde ik daar niet bij stilstaan.
Dat veranderde.
Ik wilde namelijk niet meer roken. Dat is al jร ren geleden ontstaan, die wil om van de verslaving verlost te zijn. Het lukte vaak. Ik rookte lang niet, heel kort niet en alles ertussenin.
En nu dan 5000 stinkstokken niet aangestoken. ๐Ÿ’ƒ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Spullen verzamelen

Vandaag heb ik het logeerbed vol gelegd met spullen voor mijn vakantie.
Met de kleding was ik zo klaar: praktische, kleurige zomerse kleding, die ik zelfs bijna nog van de waslijn kon halen.
Toen begon het verzamelen. Daar zat geen systeem in, ik bedacht iedere keer wat ik daarna moest pakken: kleine flesjes vullen met dagcrรจme factor 30, shampoo, douche gel, desinfectans (zaten nog restantjes in van 3 weken terug en heb ik gewoon bijgevuld). Mijn kleinste tandenborstel opgezocht samen met de ieniemienie tube tandpasta. Kam.  E-book, waar lag die ook al weer? Overal zoeken en duurde zeker een half uur, want ik had hem te goed opgeruimd. Ik wil nog steeds een leesplek realiseren voor mezelf (รจcht na de vakantie doen!) want ik kan alleen in totale stilte lezen. Medicatie voor eventuele malaria. Paspoort. Superfloss. Visa kaart. Kaart zorgverzekering. Deo. Vaccinatie boekje. Gespaarde euro’s dankzij niet roken. Tanden stokers. Oplader. Koptelefoon oortjes. Leesbril. Papieren zakdoekjes. Hormoongel en -crรจme (heel belangrijk).  Volgens mij ligt alles nu klaar voor Thailand.
Oow ja en een volle doos Paracetamol, die had ik zo’n beetje als eerste klaar gelegd. Mijn rug doet namelijk niet meer wat ik graag zou willen. Ben ik even blij met mijn cabin size rol koffer.
Back packen vind ik stoer maar hรฉ, rol kofferen is voor mij te gek en dรจ oplossing.

Vrijdagmiddag vlieg ik en zaterdag heb ik met mijn Bossche vriendin afgesproken in Bangkok. Eerst koop ik nog een sim kaart, want ik kan niet lang zonder jullie ๐Ÿ˜€

Ik kan wel zonder roken en ben super blij en opgelucht dat ik daar van af ben ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Kap-kun-Kaa

Dit betekent ‘dank je wel’ .
Ik zou al een paar jaar buiten Europa op vakantie willen gaan. Een totaal andere cultuur, prachtige natuur. Hier heb ik vaak over gedagdroomd.
Mijn P deelt deze droom niet en daar heb ik het lang enorm moeilijk mee gehad. Ik wou zo’n mooi avontuur zo graag samen met hem beleven. Meestal moeten we glimlachen over onze verschillen.Dit was toch wel een regelmatig terugkerend verschil, dat me telkens raakte.
Langzaam aan liet ik los, samen gaan zit er gewoon niet in.
We hebben een hoge gun factor. Dit heeft ruimte gegeven voor dagdromen om samen met mijn Bossche vriendin te gaan. Zij vond het gelijk geweldig toen ik informeerde of we samen een verre reis konden gaan maken.
Nu wordt het werkelijkheid.
Joehoeeeee!
Onvoorstelbaar vrolijk ben ik, want ik ga naar Thailand en vertrek volgende week vrijdag!
Mijn vriendin is er dan al twee weken en t/m 24 december gaan we samen rondtrekken.

Voor deze vakantie heb ik een poosje 50 euro biljetten opzij gelegd en deze ga ik omwisselen in THB oftewel Thaise bahts.
Geld dat eerst in rook opging.

Ik ben dankbaar.
Ik ben jullie dankbaar.
Dit SRB is krachtig en steunt om gestopt te blijven, dus ik zeg ‘Kap-kun-Kaa’.
Succes allemaal!

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Muchas gracias

16-11-2019
Ik ben met mijn moeder in Lanzarote. Het is traditie geworden aan het eind van elk jaar een week naar de zon te gaan samen. De meesten van jullie weten, dat ze in Frankrijk woont (13 jaar geleden woonde ze 5 minuten lopen van me vandaan). Zij is een warm mens en ik ben graag bij haar. Met of zonder zon, zeggen we regelmatig tegen elkaar ‘wat hebben we het toch goed.’

Het is een vulkanisch eiland met een schoonheid waar ik iedere keer weer opnieuw verliefd op word. Vooral wandelen door het ruwe bruinrode/zwarte maanlandschap vind ik prachtig.

We zitten in een toeristisch dorp, waar voornamelijk laagbouw is, ver van de boulevard c.q. herrie vandaan.
Onder ons rookt er zo nu en dan iemand. Het is niet vies, ook niet lekker. Ik constateer het alleen maar.
Ik hoef gelukkig niet meer.

Ladygogo

286 dagen gestopt -

750 km ๐Ÿš˜

10-11-2019
Mijn moeder (83) is om 9.15 uur uit Vermenoux vertrokken. Ze liet net weten 110 km. gereden te hebben in 2,5 uur. Het eerste stuk vanaf haar, is flink bochtenwerk.
Toch…. wat een slakkengang!
Zij rijdt rustig verder. Ik zou blij zijn als ik haar vanavond het opgewarmde avondeten kan geven. Ik schat in, dat dit een latertje gaat worden.

Ik ga afleiding zoeken, om mijn bezorgde gedachten de deur te wijzen. Die gedachten zorgen er niet voor, dat mijn moeder eerder bij mij naar binnen stapt.
Roken? Geen hersencel die daar behoefte aan heeft of zelfs maar aan denkt.
Dat ik al zo snel deze rookvrije modus zou mogen ervaren, had ik nooit verwacht. Ik wens het iedereen toe ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Beloning 250 dagen gestopt

250 dagen gestopt

Op 06 Nov 2019

Mies vroeg mij, of ik het beroemde rookgordijn zou willen omschrijven. Ik dacht dat ik dat wel vlug even kon doenโ€ฆ. niet dus.
Daarom ga ik op mijn 250e niet roken dag (8 maanden)  mijn vroegere rookgordijn beschrijven.

Ik zag mijn rookgordijn juist niet wanneer ik rookte, terwijl ik toch jaren lang volop rook de lucht inblies. Het roken vertroebelde mijn gedachten.  Mijn hersenen zijn in de loop van mijn rook kastijding gedeformeerd. Rookgedachten bestempelde ik als positief, bijvoorbeeld โ€˜nou heb ik wel een sigaret verdiendโ€™.

Nu ben ik overtuigd, die sigaret verdient mij niet. Ik verdien het om rook vrij te zijn.
I can see clearly now.
Ik heb in de gaten hoe verslaving in elkaar zit. Roken is slechts het kort wegblijven van onthoudingsverschijnselen.
De laatste pak โ€˜m beet 5 keren hiervoor, dat ik gestopt was met roken, werd mij alsmaar duidelijker dat roken ontkoppeld moest worden met alle associaties, met alle gewoonten. Dat gaat niet vanzelf. Nog steeds zet ik tegenover elke vals-positieve gedachte een echte positieve gedachte. Ik word hier kei goed in :)
Ik noem het om denken.

De โ€˜flikker op peukโ€™ van @Jurgensโ€ฆ geweldig!
Zonder rookgordijn zie ik loep zuiver wat roken is. Onnodig, afhankelijkheid, destructief, etc. dus ik ga door met gestopt blijven met roken.

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Beloning 4000 peuken niet gerookt

4000 peuken niet gerookt

Op 10 Oct 2019

Ik ben super blij dat ik niet meer rook, ik ben een niet roker ๐Ÿ’ƒ
Dit wens ik iedereen toe!

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Dag knappe dames ๐Ÿ‘‹

Ik heb een momentje van lichte weemoed/ hunkering gehad. Vreemd dat dit er zonder aanwijsbare reden ineens was. Het overviel me geef ik toe. Ik was op dat moment stil aan het genieten van de overweldigende natuur om me heen. Ik ben maar gauw koffie gaan zetten en toen was het al weer verdwenen.

Ik ben relatief slechts kort gestopt. Hoe goed het niet roken ook gaat, ik blijf alert, zelfs als het rookmonster zich onverwachts als miniatuurtje presenteert!

Deze mama Charolais en haar dochter wilden graag poseren voor mij. Ik zei ‘tot gauw weerziens knapperds’.
De vakantie zit er op.

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Beloning 200 dagen gestopt

200 dagen gestopt

Op 17 Sep 2019

Het gestopt blijven met roken gaat goed, heel goed. Het duurt nog wel even voordat ik mijn persoonlijk record verbeter, dat staat op 7 jaar. Ik mag niet meer vergeten, dat ik een ex verslaafde ben.
Nu ik dit tik, denk ik opeens aan het ‘7up momentje’ en dan omdenken naar om juist niรจt te vergeten!

Ik ben dankbaar voor jullie steun, lees mooie persoonlijke verhalen van anderen en zie nieuwe stoppers komen. Of je nou in 1x stopt of meerdere keren nodig hebt, laten we elkaar blijven steunen en blijf volharden om rookvrij te worden/zijn.

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Het houdt (nog) niet op.... er mee bezig zijn.

Vakantie: via maman in de Morvan, door naar Marseille en met de ferry naar Corsica gevaren. Nooit gedaan zo’n nacht trip op zo’n giga boot.

Het is ons uitstekend bevallen. Wel eerst stress gehad bij het vinden van de vertrekhaven. We belandden namelijk eerst in het centrum van Marseille. Prachtig hoor, daar niet van, maar een gekrioel van mensen en auto’s op een voor ons onbekende plek. Eenmaal richting de vieux port, was het een makkie. Het bakbeest zagen we van ver weg boven alles uit torenen. Nadat we de auto op de boot gereden hadden, konden we letterlijk en figuurlijk ontladen.
We hebben waarschijnlijk extra lekker geslapen door al deze nieuwe avonturen.

Overigens zag Ik diverse mensen pogingen doen om op het dek te roken. De sigaret was natuurlijk binnen no time op, door de wind. Er was zelfs iemand die achter zijn filtertje aanholde, die had deze zeker liever in de prullenbak gegooid vul ik maar in.
Ik betrap me er op, dat ik nog steeds rokende mensen bestudeer. Aan de andere kant constateer ik dan elke keer opgelucht, dat ik niet meer hoef, geen behoefte heb. Een dingetje is het nog wel, dat soort van bespioneren….. mijn man heeft dit totaal niet, pas als ik hem er op attendeer, ziet hij wat ik zie. Tegelijk zie ik zijn wenkbrauw omhoog gaan en ja hoor, dan zegt tie ‘waar let je allemaal op?!!’
Ben daar dan licht beteuterd om. Haha, daarom kom ik hier mijn verwondering delen.

Het stukje Corsica wat we tot nu toe ontdekt hebben, is oogstrelend mooi. We zijn eerst een dag in Bastia geweest en daarna naar ons eerste verblijf in de regio Castagniccia gereden. Over best gevaarlijke, bochtige wegen waar je moet uitwijken voor geiten, koeien, varkens รจn snel rijdende Corsicanen.

In de tussentijd zijn er diverse dapperen her/gestopt en lees ik hun inspirerende blogs. Succes allemaal!

Ladygogo

286 dagen gestopt -

Gewenst gedrag oefenen, deel 2.

Ik hoop dat mijn blog niets oplevert. Helemaal niets. Het is een oefening in negeren.

Dus:
Geen duimpjes van โ€˜respectโ€™.
Geen plaatjes of fotoโ€™s.
Geen you tube filmpjes.
Geen emoticons.
Geen links.
Geen spam.
Geen enkele reactie.

Het is een serieuze oefening in niet reageren. Het lijkt een beetje op niet roken, want in het begin kan het moeilijk zijn. Kom op, doe jullie best en laat jullie stilte mijn blog sieren.