Ladygogo

492 dagen gestopt -

Spontane rit ๐Ÿš—

Afgelopen woensdagavond zei mijn man ‘Jij hebt toch t/m dinsdag vrij? Zullen we naar je moeder gaan?’
Normaal gesproken zou ik gelijk in de auto springen, nu moest ik toch wat nadenken. Donderdag 16 juli a.s. ga ik met mijn Bossche vriendin bijna 2 weken naar mijn moeder en die lange rit in korte tijd twee keer? Best wel een dingetje toch? Mijn ernstig zieke oom en zijn vrouw (zus van mijn moeder) wil ik toch ook nog een keer meenemen, zodra mijn oom zich wat beter voelt? .......
Gelijk waren mijn overpeinzingen weg.
Daarna heb ik mijn moeder gebeld. Geweldig die vrouw, die hoefde absoluut niet na te denken of te schakelen, ze zei direct ‘ooh wat leuk!’. Mijn man had geen problemen met vrij nemen. We konden zelfs een paar uur opnemen om iets eerder te kunnen vertrekken. Sinds gisterenavond 23.00 uur zijn we nu hier en we hebben al een uitgebreid ontbijt samen gehad. Kletsen, kletsen. Mijn man is iets eerder van tafel gegaan haha.
Wat een rijkdom om weer bij mijn mams te zijn.
Ik had trouwens een slechte rugdag tijdens de trip, dat was niet fijn. Daar ga ik zo wat aan doen, lekker mijn wandelschoenen aan en er op uit.

Onderweg hier naartoe, heb ik nog maar twee vroegere rookplekken gespot. De rest is al naar de vergetelheid verwezen.

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Plannen

Met deze tropische temperaturen, gooi ik mijn ‘actielijst’ gewoon om. ‘s Avonds doe ik het huishouden, de boodschappen en wat tuinieren (okรฉ, ik geef toe, in die lijst heb ik dan eerst flink geschrapt). Als ik niet hoef te werken heb ik dan zeeรซn van tijd over. Nog meer tijd omdat ik niet meer rook. Heerlijk.
Ik ben een buitenmens, helemaal met deze temperaturen, ben dan compleet in mijn element.
Gisteren was ik al vroeg bij mijn Bossche vriendin. Ik ben nog maar niet met de trein gegaan, binnenkort mag ik dat weer wel, met een mondkapje op. Eerst hebben we aan de vaart een latte macchiato gedronken en al wat bijgekletst. Daarna gingen we ons insmeren voor de zon om daarna te varen. We hadden een bootje gehuurd om zelf mee het water op te gaan.  Echt heel erg leuk om dat zelf te doen. Het wende snel dat ik naar links moest sturen als ik naar rechts wilde gaan en vice versa.

Wel een keer problemen gehad, om die buitenboord motor te starten, nou ja, ik heb mijn arm spieren weer getraind.
We hebben niet door het centrum gevaren, over de Binnendieze, maar zijn naar de sluis van Engelen gevaren, langs de Ertveldplas (zonder ‘w’)
Ook nog richting de Wilhelminabrug gevaren, naar de passantenhaven, waar ik en mijn man vroeger met veel plezier met onze boot lagen.

Het waren 2 heerlijke uren varen voor een bedrag dat ik met gemak binnen een week de lucht in blies. Hoera, niet meer! Ik laat mijn geld rollen, maar niet meer voor die rook verslaving.

Ladygogo

492 dagen gestopt -

VIP arrangement

30 mei ben ik 58 jaar geworden. In die week zou ik bij mijn moeder in Frankrijk zijn, dat is opgeschoven, want de grenzen zijn nog dicht. Ik was de hele week vrij en dat heb ik zo gelaten en laat het nou precies die week fantastisch weer zijn. Schoonmoeder en schoonzus zijn op bezoek geweest, zoon heeft een keer bij ons gegeten. Verder hebben we bewust geen verjaardagsfeest gevierd, alhoewel ik erg van feesten houd. Volgend jaar maar.
We zijn naar het blote billen strand in Hoek van Holland geweest. Ook hebben we een mooie, gevarieerde fietstocht gemaakt, de Beemdenroute in de buurt van Breda. Lekker onderweg aardbeien gekocht en gepicknickt bij de Asterdplas. We hadden onze fietstassen volgestopt met lekkernijen. Die fietstocht was op mijn verjaardag zelf, die datum waren er nog geen terrassen open, wel was er volop activiteit voor de heropening op 1 juni.
Toen we thuiskwamen zat er tussen de verjaardag post een kaart van onze dochter en haar vriend. Hierop stond โ€˜liefste mama!โ€™ met felicitaties en een QR-code. Voorop de kaart een afbeelding van hun twee terwijl ze proosten met champagne. Dus gelijk gescand die code en toen kwam ik op een voor mij persoonlijk gemaakte uitnodiging voor twee personen: een overnachting in hun B&B met lunch, diner, ontbijt, jacuzzi en een holistische massage door een professionele masseur. Verder ook nog de foto die eerst hier op mijn profiel stond, ik op de quad.

Super lief!
Die hebben we gelijk verzilverd en wat zijn we verwend. Het was zo fijn om ze na twee maanden weer te zien en volop de tijd te hebben met elkaar.

Het diner was salade caprese, pasta met verse kruiden uit de moestuin, coquilles geflambeerd met cognac en als dessert een Coupe colonel (citroenijs met wodka). Vlak voor het slapen hebben we met zijn vieren nog in de jacuzzi gebubbeld onder een prachtige sterrenhemel.

Na het premium ontbijt (niet normaal meer wat er allemaal was) zijn we een uur gemasseerd. Ik wist niet wat holistisch masseren betekende, maar het was net zo lekker als de Thaise massages en op mijn verzoek ook nog eens niet al te hard. De minivakantie hebben we afgesloten met een lange wandeling op de Utrechtse heuvelrug.

Ze wonen in een voormalige smederij, een rijksmonument uit 1860 dat in 2000 helemaal verbouwd is. Het pand is heel groot en vorig jaar zijn ze op het idee gekomen een B&B te realiseren. Dat blijkt een schot in de roos. Ik ben natuurlijk super trots hoe ze het samen doen.

Ze roken niet. Op de site staan huisregels en daar staat dat de Smederij en de tuin rookvrij zijn, dat ze rekening houden met al hun gasten. Desgewenst kan wel aan de zijkant van het pand gerookt worden.
Meer en meer vakantieverblijven zijn rookvrij, lijkt mij dat dit alleen maar stimuleert om te stoppen met roken, als je al een poosje aan het nadenken bent over je verslaving. Als je nog niet zo lang gestopt bent, dan is het fijn als je niet met roken geconfronteerd wordt. Pluspunten.

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Bos, duin, strandwandeling

Ik was al even van plan het appartement van @Jodie04 te bekijken en daarna samen te gaan wandelen. Afgelopen weekend heb ik haar gebeld en laten we nou alle twee al gelijk een lege plek in de agenda hebben, hoe mooi is dat.
Klokslag 10.00 stapte ik vandaag bij haar binnen, enthousiast besprongen door Laika en hartelijk verwelkomd door Marianne. Allereerst natuurlijk haar warme nieuwe plek bewonderd. Ik heb op de dag dat zij haar huis sleutel kreeg, meegeholpen en weet dus hoe het er in het begin uitzag. Wat een metamorfose. Ook het mooie sauswerk van @Jurgens van dichtbij bekeken. Strakke lijnen hoor!
Na een gezellig kopje koffie zijn we naar Heemskerk gereden en we zijn van daaruit gaan wandelen. Ik weet niet meer precies waar we allemaal geweest zijn, in ieder geval bij Wijk aan Zee het strand opgelopen op mijn verzoek en daar heb ik voor de eerste keer dit jaar, de door mij zo geliefde zee weer gezien, de zilte zeelucht geroken.
Marianne heeft aan een voorbijganger gevraagd een foto van ons te maken.

We zijn natuurlijk net als jullie heel lang niet meer geknipt. Dolle pret dus, het haar waaide alle kanten op. Marianne gaat morgen naar de kapper en ik volgende week maandag. We laten jullie graag even mee lachen om onze wilde haren.
We hebben in totaal bijna 20 km gewandeld en ik beken, daar ben ik super trots op. Dank je wel lijf van mij. Het wandelen ging super goed, het kletsen trouwens ook. Haha misschien zijn we morgen behalve wat stijfjes van spierpijn, ook hees van het vele babbelen. Echt super gezellig. Ook serieuze verhalen gedeeld. Gepraat over het blog, dat het fijn is dat er weer nieuwe luitjes zijn en dat het zo leuk is te zien hoeveel mensen bloggen en reageren.
Als ik met mijn P. loop, is hij mijn wandelende encyclopedie. Nu was Marianne dit. Ze kon mij veel vertellen over de bomen, struiken en bloemen. Wat ik een moerbei noemde, bleek een meidoorn te zijn. Ze vertelde, dat deze kenmerkend voor die streek is. Ik was er bijna aan voorbij gelopen, als zij me er niet op gewezen had.
Hier komt straks nog een foto daarvan. Lukt me op de laptop niet. Blijft toch altijd een uitdaging voor me, foto’s plaatsen hier.
De eerste vlinders gezien, een groep geiten met een dotje jonge geitjes (die zelf al druk bezig waren met oefenen om geitjes te maken), paarden, runderen met toch wel flinke hoorns (schotse hooglanders?), wilde paarden die zich toch gemakkelijk lieten fotograferen. Ook nog schapen.
Het was een gevarieerde wandeling, over verharde paden, zandpaden, door bos heen, door prachtige duinen. Ik wilde soms op mijn tenen gaan staan alles te zien.
En maar kletsen haha. Meestal word je op het einde van een wandeling wel minder babbelig door vermoeidheid. Nou, niks van te merken.
‘Een dag met een sterretje’ stuurde Marianne me een app. En dat was het!

De andere foto’‘s zal ik toch met mobiel proberen te plaatsen…...

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Motivatie / inspiratie

Ik heb vandaag mijn belofte weer eens afgelegd hier, niet met een speciale reden, het leek me gewoon leuk. De eerste maanden nadat ik gestopt was, had ik dit dagelijkse momentje echt heel hard nodig.
Mijn vrijheid draag ik op handen, mijn gezondheid ook. Ja ja, had ik maar veel eerder deze inzichten gehad ahum. Goed, ik kijk naar het heden en een klein beetje vooruit.
Dit blog stimuleert niet alleen om gestopt met roken te blijven, het is zo veel meer. Het inspireert mij en motiveert mij. Het zwemmen van @Jojo67, het wandelen van @Jodie04, de verschillende crea bea ideeรซn en uitvoeringen daarvan van @Kikker15, @Pkoppelaar, @Bouwhuis, @Moira en vele anderen, het delen van de ups en de downs, de quotes en beloningsplaatjes van @Jokija1954, het aankomen en afvallen, de reisverslagen etc. etc ik kan (wil) lang niet alles tikken op mobiel, anders ben ik nog wel een poosje zoet.
Bovenal, elke maand is er wel iemand die een heel jaar niet roken beloning binnenhaalt (@Pkoppelaar) of die een hele maand gestopt is en waarvan de knop is omgegaan (zoals dat wel genoemd wordt). Ja, ook luitjes zoals ik, die heel veel aanlopen nodig hadden. De aanhouder wint รจcht!

De inspiratie die ik uit jullie blogs en reacties krijg, zijn motiverend: vandaag heb ik namelijk 20 minuten gejogd, met een interval app, die ik vlak voor vertrek uit de app store had geรฏnstalleerd. Nee, niet in de keuken zoals @Jojo67, wat ik super tof vind overigens van haar. Dit weertype lokt mij naar buiten: 1,5 minuut joggen en dan 1 minuut wandelen. Ik heb zo maar wat ingetoetst. Het joggen ging zeg maar net iets harder dan snelwandelen, voor mijn voorzichtige begin lekker rustig aan dus.
Morgen ga ik naar @Jodie04, haar nieuwe stek bewonderen en een wandeling maken natuurlijk. Volgens mij is het joggen geen stoorzender hiervoor, mijn stramme lijf reageert niet vervelend tot nu toe.
Net als gestopt blijven met roken…. ik had nooit gedacht dat ik ooit weer zou joggen! Mijn oefentherapeute heeft me verzekerd, dat er geen bezwaren zijn om te joggen, als ik maar niet gelijk als een bezetene te keer ga haha. Ik heb mijn lijf beter leren kennen het afgelopen jaar, dus houd er meer rekening mee.
Mijn mindset heeft weer een boost gekregen: ik kan het WEL ๐Ÿ’ƒ
Iedereen nog een mooie zondagavond toegewenst, zonder stinkiestankie vรจรจl fijner.

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Schilderen

Onze vrije tijd vullen wij hier onder andere in met klussen in en om huis. Al 30 jaar beitsen wij met donkerbruin.

Hoog tijd dus voor vernieuwing. De bruine beits is eraf gebrand, er is geschuurd, 2 componenten spul her en der, 2 lagen primer, schuren en aflakken met wit en antraciet (elke keer veel afplakken). Alleen de achterkant van het huis en de schuur, want dat waren veel dagen werk.
We zijn heel blij met het resultaat:

Deze week heb ik conservenblikken in vrolijke kleuren geverfd, gaatjes er in gemaakt en planten er in gedaan. Het is erg leuk geworden. Ik ben trots.

Natuurlijk ben ik ook trots op mijn gestopt met roken blijven, alhoewel het alsmaar gemakkelijker is geworden. Dus, voor degenen die het lastig hebben, als je doorzet wordt het echt, รจcht en ECHT beter.

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Beloning 7500 peuken niet gerookt

7500 peuken niet gerookt

Op 21 Apr 2020

๐Ÿ’ƒ G E W E L D I G ๐Ÿ’ƒ

Ik dacht er zojuist aan, om eens te kijken wanneer ik weer eens een beloning mocht plaatsen. Heb ik er eentje helemaal over het hoofd gezien !!!!

In het begin, wilde ik de beloningen bijna uit mijn profiel kijken. Iedere keer keek ik even, of het al zo ver was. Gelukkig zijn er dan juist heel veel momenten van publiceren. Daar heb ik me o.a. aan opgetrokken.
Daarna worden de tussenpozen van beloningen publiceren groter, die liepen synchroon met mijn behoefte.

Nu een jaar later, ben ik helemaal niet meer met beloningen plaatsen bezig. Wat een openbaring om dat te constateren zeg. Ik weet zelfs niet meer exact hoeveel dagen ik gestopt ben.
Ik kom graag op SRB, dus dan kan ik even kijken, 426 dagen haha
HOERA voor mezelf ๐Ÿ˜€

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Voorwaarts

Vandaag enthousiast mijn wandelschoenen aangedaan en een wandeling uitgekozen in de Rhoonse Grienden.

Het ging prima en mijn horeca stop was op een bankje aan de Oude Maas. De sinaasappel liet ik me goed smaken.

Ik vond het een opluchting om gisteren te bloggen over mijn rugproblemen. Dit en de steunende reacties, hebben mij een boost gegeven.

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Angst om te bewegen

Al langer wil mijn rug niet doen wat ik wil. Veel meer dan ik wil toegeven, heeft het een impact op mij. Alles kost moeite en het vreet energie. Tussen mijn oren wil het regelmatig ook niet zo. Pfff en dit past allemaal zo niet bij mij en tochโ€ฆ.. het gebeurt.
Nu heb ik al een aantal verschillende behandeltrajecten gehad en ik sta op het punt een volgend traject in te gaan. Ben nog in de twijfelmodus.
Ik heb een poosje baantjes gezwommen, dit was op advies 8 baantjes (50 m) Nou, dat heb ik geweten: ik kon er 6 zwemmen. Het was in het wedstrijdbad,  alhoewel ik geen wedstrijd tempo beheers. Daarnaast heb ik weinig bekleding, dus ik koelde heel snel af. Nog stijver dan ik al was, probeerde ik op mijn aller charmants het zwembad trapje op te klimmen. Zag er niet uit. Ik heb nog een poosje doorgezet en uiteindelijk na een stuk of 5 keer opnieuw gaan zwemmen, de handdoek in de ring gegooid, beter gezegd bikini en handdoek weer opgeruimd. Ik zeg het vrolijk terwijl ik moest slikken trouwens, teleurgesteld dat het niet lukte.
Door de heerlijke verhalen van @Jojo67 ben ik afgelopen woensdag toch weer gegaan, maar nu in het recreatiebad, dat een behoorlijk stuk warmer is. Wat een verademing en ik durfde zelfs op mijn buik te zwemmen. Ik moest wel om kletsende hangouderen sla ommen. Deze stonden gezellig in een kringetje her en der. Misschien was het onderwerp het corona virus? Ik weet het niet, want het water was heerlijk warm om in te zwemmen en ik was enorm blij dat het zo lekker ging. Ik heb afgesloten met een kwartier bubbelen. Dat was nog warmer water.
Dit ga ik vaker doen!

Naast yin yoga (wekelijks een les en dagelijks thuis op mijn matje) ben ik ook weer begonnen met wandelen. Gisteren rondje Meerkerk gedaan, was ruim een uur en rond het Merwedekanaal gewandeld. Ook ben ik weer gestart om naar en van mijn werk te lopen.

Ik had trouwens in het zwembad drie flashbacks: als jong meisje kwam ik al in het toenmalige Combibad. Dat had een binnenbad en een heel groot buitengedeelte met allemaal baden en veel grasveld. Daar was het altijd verzamelen van leeftijdgenootjes, natuurlijk elkaar in het water gooien, elkaar insmeren, super spannend en er werd veel gerookt. Ik heb vaak zat olie aan mijn vloeipapier gehad of nog met waterige handen een slap shaggie gedraaid. Het waren super tijden, daar hoort roken toch echt niet bij. Toen het Combibad gesloten werd, werd er een subtropisch zwembad van gemaakt, Aquapulca heette dat. Daar was een soort kronkelig riviertje ingebouwd, waar mijn vriendje en ik ons verstopten voor het badpersoneel en heftig zoenden met elkaar. Hier zwom ik afgelopen woensdag door, toen deze fijne herinnering bovendreef. Thuis vertelde ik het mijn P., hij wist het ook nog heel goed. De derde flashback was mopperen dat mijn sigaret niet smaakte door de chloor . Daar dacht ik aan, toen ik in de whirlpool aan het genieten was. Ook die vieze bleeksigaretten hoef ik niet meer!

T.a.v. mijn rug wil ik leren meer inzicht te krijgen in mijn klachten en mogelijkheden deze te beรฏnvloeden. Mijn pijn te begrijpen, hoe dat in mijn hersenen beland om te leren omgaan met mijn klachten. Groot voordeel is, dat ik tijdens het stoppen met roken geleerd heb, mijn hersenen te resetten. Elke rookassociatie heb ik ontkoppeld. Roken past niet meer bij mij. Dat pas ik nu opnieuw toe, bijvoorbeeld bij een pijnscheut niet te denken ‘ik kom hier nooit meer van af’ met een grotere bewegingsangst als gevolg’ dezelfde beweging die de pijnscheut veroorzaakte een paar keer in het klein te herhalen en te zeggen ‘wel bewegen!’ zodat ik mijn vertrouwen in mijn lijf weer terug krijg en weer zonder na te denken ga bewegen.

Uitspraak @Jodie04 ‘rust roest’ en die zeg ik ook regelmatig. ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Beloning 365 dagen gestopt

365 dagen gestopt

Op 29 Feb 2020

Hoera, het is mijn 365e gestopt met roken dag. Wat ben ik daar ongelooflijk trots op. Zonder roken is het fantastisch, er gaat bijna geen dag voorbij dat ik blij ben, dat ik niet meer hoef.  Helemaal vrij!
Ik ben super vaak gestopt met roken. Perioden van 7 jaar tot 7 uur niet roken en alles hier tussenin. De laatste paar keren waren een regelrechte hel, ik was labiel en vloog psychisch compleet de bocht uit. Alsof er een alien in me woonde. Ook waren de hormonsters een gruwel (heb ik tegenwoordig hormoon gel voor, een uitkomst voor mij).
Ik ben op verschillende manieren gestopt, cold turkey het meest. De laatste keer ben ik op advies van een coach champix gaan gebruiken en voor mij heeft dit uitstekend gewerkt: ik bleef op de rails. Ik moest mezelf wel resetten, de vele rookmomentjes omdenken, roken niet verheerlijken en tegenover elke negatieve gedachte vier positieve zetten.  Bovenal zijn jullie me tot steun geweest en daarvoor ben ik dankbaar. Ik blijf buurten, want het blog houdt me scherp. Eentje bestaat niet!
Voor alle luitjes die willen stoppen, net gestopt zijn of in een moeilijk moment zitten: het komt echt, รจcht, ECHT goed.

Succes allemaal!

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Beloning 6000 peuken niet gerookt

6000 peuken niet gerookt

Op 29 Jan 2020

Toen ik net gestopt was met roken, keek ik zo ontzettend uit naar iedere digitale beloning. Dat hielp mee om bij mijn besluit te blijven.
Nu voelt het heel anders en denk ik:  slechts een paar beloningen te gaan en dan wil ik geen beloningen meer publiceren.
Dan zijn ze op ๐Ÿ’ƒ ooow yeahhhh

Voor degenen die midden in de fysieke en/of geestelijke afkick zitten:
Het wordt echt, รจcht en ECHT beter.

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Aansteker stress

Ik heb mijn donkerblauwe winterjas bij mijn broer laten liggen. Dat geeft niet, want ik heb nรฒg een winterjas, een knalrode. Dat is ook nog eens een vrolijke kleur op deze regenachtige en winderige dag.
Zit er een aansteker in!
Na 10 maanden vind ik nog een aansteker! Ik dacht dat ik heel mijn verzameling weggedaan had.

Ik moest gelijk aan mijn rokende versie denken, altijd een check of ik een aansteker bij me had. Ik kocht gelijk een nieuwe als ik ‘m toch vergeten was. Ik had er heel wat verzameld.

Aansteker stress…. verleden tijd ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Geen woorden, maar daden!

Ik ben tot nu toe geen anti roker, alhoewel ik liever wel frisse lucht om me heen ruik. Vooral nu mijn neus het veel beter doet.

Ik zou het van de daken willen schreeuwen, zodat meer en meer mensen van SRB horen en zich aanmelden hier. Rookvrij zijn is zo’n groot cadeau aan jezelf. Dit blog heeft mij enorm geholpen bij mijn afkick, het lezen over andermans struggles, het falen en opnieuw de schouders er onder te zetten, elkaar positief motiveren, het steunen van elkaar, de tips en de quotes. Ik ben graag hier, zeker nu mijn omgeving er aan gewend is dat ik niet meer rook. SRB houdt me scherp om gestopt te blijven.

Daarom dacht ik ‘Wat kan ik zelf doen?’ zodat SRB groeit c.q. meer mensen rookvrij worden. Dat gun je toch iedereen!

Ik klim niet op het dak, dan horen niet zo veel mensen mij. Ik ga op intranet van het ziekenhuis waar ik werk, een bericht op het elektronisch prikbord plaatsen. Vette reclame voor dit prachtige en krachtige blog.

Ladygogo

492 dagen gestopt -

Thailand

Ik heb zo veel moois meegemaakt tijdens mijn vakantie met mijn jeugdvriendin. Te veel om op te noemen. Ik praat er in gedeelten over met mijn man. Ook laat ik hem elke keer wat foto’s en filmpjes zien.

Ik heb een skywalk gedaan op de MahaNakhon, de hoogste wolkenkrabber van Bangkok. Een bijzondere architectuur heeft dat gebouw, science fiction achtig. Gaaf om op een glazen vloer ruim 300 meter hoog te liggen, zitten en lopen.

Veel vaartochten meegemaakt op verschillende boten, vooral de longtail boten waren iedere keer een belevenis. Eรฉn keer met een ferry naar een eiland, waar geen pier was. Moesten we eerst overstappen vanaf de ferry op zo’n boot, die ons naar de kust bracht. Via een trapje liepen we dan eerst nog door het water naar land. Erg leuke ervaring.

Elke dag was een feest. Ik kan er over blijven vertellen maar stop er zo mee. Ik ga douchen en werken (ik heb nog een Thaise biologische klok en was veel te vroeg wakker.
Wat steekwoorden: heerlijke temperaturen, verrukkelijk eten, watervallen, fietstochten, thaise iced tea, prachtige reservaten, snorkeltocht, zwemmen, klimmen en klauteren in een grot met lamp op voorhoofd, verschillende overnachtingen (elke keer was het weer een verrassing hoe hard het bed was gnif), tochten door de jungle, overnachten op water, etc.

Mijn vriendin en ik hebben het samen fantastisch gehad. Werkelijk alles ging soepel samen, we hebben hetzelfde dag- en nacht ritme, zijn alletwee makkelijk en we genieten intens van dezelfde dingen.
Hoe mooi is dat!

Ik ben blij dat ik niet meer rook. Ook daarin passen we nu bij elkaar.