Ladygogo

693 dagen gestopt -

Beloning 600 dagen gestopt

600 dagen gestopt

Op 21 Oct 2020

Hoera, ik ben een ex roker met slechts sporadisch een minimaal bovendrijvend restje verslaving en vooral opluchting dat ik niet meer vast zit in mijn rookgevangenis.
Ben wat minder hier, omdat ik mijn energie in een revalidatie trajekt voor mijn rug en nek stop.

Voor alle net en wat langer gestopten en iedereen die stoppen wil:  afkicken is geen kattenpis en dan, daarna…. wat een bevrijding!

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Vragen?? en uitroeptekens !!

Met groot afgrijzen dringt het ineens tot me door dat ik een sigaret tussen mijn vingers heb. Ik rook?? Ik rook!!
Mijn gedachten tuimelen over elkaar heen. Vraagtekens en uitroeptekens.
Hoe is het mogelijk, dat ik die ene niet in de gaten heb gehad? Sinds wanneer rook ik eigenlijk? Ik ben woest!! Heel verdrietig en zwaar teleurgesteld!
En dan realiseer ik me dat ik net wakker geworden ben. Ik begin me toch een partij te lachen, van opluchting en blijdschap.

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Blijf gestopt!

Nog niet zo heel lang geleden kon er alleen via Facebook geregistreerd worden.  Daarom waren er volgens mij weinig nieuwe stoppers die zich aanmeldden.
Er kan sinds kort weer geregistreerd worden met een email adres.
SRB wordt vanaf dat moment met diverse andere doelen bezocht. Een emailadres is natuurlijk zo gemaakt.
De bezems zijn uit de kast gehaald en er zijn nieuwe bezems gekocht. Bedankt moderatoren voor het veegwerk, zodat het een blog blijft, waar het voor bedoeld is, een stop roken blog.

Heel erg fijn dat er nieuwe en wat langer gestopten zijn, die zich registreren. Het beste besluit en cadeau ever aan jezelf om te breken met deze verslaving.
Dit blog heeft mij enorm gesteund en ik draag nu graag mijn steentje bij om anderen een duwtje in de rug te geven op moeilijke momenten.

Voor stoppers die dit blog nog maar net kennen:  jullie doel is duidelijk, focus op gestopt blijven!

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Zegt het voort

Een account aanmaken via e-mail kan weer.

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Teller

Mooie getallen en bijna €3000 bespaard.

Voor degenen die in de afkick zitten of moeilijke momenten hebben, hou vol, weiger die ene sigaret. Het wordt echt, Γ¨cht en ECHT beter!

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Nou ja zeg! 😟😑🀣

In een reactie onder het blog van @Dona had ik eerst getikt ‘welkom, of je nou blowt, rookt, dampt, sigaart of pijpt….’ mja πŸ˜…

Zoek ik op internet naar ‘sigaar roken’ om te kijken of er een andere uitdrukking bestaat, stuit ik op het eerste de beste video filmpje uit 2019, waar sigaar roken als goed voor de ontspanning wordt aangeprezen mΓ¨t een goed glas whiskey erbij!!! Ooh ja koffie met choco kan ook. Tweemaal in de week een ‘cigar lounge’ bezoeken werd door iemand die omgeven was door rook, enthousiast aanbevolen.
Er waren nog meer filmpjes op internet te vinden, waar sigaar roken allemaal goed voor is, bijvoorbeeld een burn-out voorkomen. Dat had ik eerder moeten weten hahaa.

Doe mij alleen de koffie met choco, vooral ‘s morgensvroeg in bed. Na enkele maanden gestopt met roken, is dat mijn meest ontspannen moment geworden. Ooh ja, met SRB erbij.

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Kleine rook associatie πŸ›₯

Mijn man en ik hebben een motorboot gehad, waarmee we 9 jaar met plezier gevaren hebben. Omdat we op het laatst meer aan het klussen waren dan genieten,Β  hebben we de boot verkocht.
De afgelopen vijf jaar hebben we andere vakanties gevierd en heb ik de vakantielanden uitgekozen. Ik ben een globetrottertje, mijn man niet en hijΒ  had mij vorig jaar gevraagd of we in 2020 in Nederland zouden kunnen blijven. Daarom had ik eind vorig jaar een boot geboekt in Leeuwarden voor een week (okΓ© okΓ©, ook omdat ik me min of meer opgelaten voelde, dat ik met mijn vriendin naar Thailand ging).

Afgelopen vrijdag was het zo ver, we hebben er lang naar uitgekeken met veel voorpret. Achteraf hebben we geluk gehad, dat ik bijna een jaar geleden geboekt had,Β  want in deze bijzondere corona tijden is er geen boot meer te huren, alles is verhuurd!

De eerste stap weer aan boord van onze gehuurde beauty, kwam er gelijk een rook associatie naar boven drijven bij mij, de vroegere koppeling in mijn hersenen moest ik even erkennen en daarna weg laten gaan.
Ik denk, dat ik alle rookassociaties nu wel gehad heb. Zo niet, dan weet ik dat ik daar niet bang voor hoef te zijn.Β  Ze komen en gaan weer weg.

Als je net gestopt bent, is er meer werk aan de winkel, komen die rook gevoelens vaak langs en zijn ze best pittig. Ze komen en gaan weer weg. Blijf gestopt, want het wordt echt,Β  Γ¨cht en ECHT beter.

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Bonus weken

Mijn lievelingsoom is bij mijn moeder geweest. Ik ben zo ontzettend blij voor hem dat dit gelukt is!
Ik was al een poosje aan het organiseren, dat ze met mij konden meerijden. Mijn tante (zus van mijn moeder) heeft namelijk geen rijbewijs en mijn oom kan de lange reis niet meer aan. Hij heeft uitgezaaide longkanker en wilde graag een laatste keer naar mijn moeder. Door zijn overvolle ziekenhuisagenda en zich langer ziek voelen na elke chemo, kregen we het maar niet op elkaar afgestemd.
Ik dacht echt, dat het niet meer ging lukken.
Op een gegeven moment voelde hij zich zo ziek, dat hij de chemo heeft uitgesteld. Hierna knapte hij voldoende op en konden hij en mijn tante meerijden met hun dochter.  Geweldig!
Bijna heel hun gezin was twee weken bij mijn moeder: twee dochters en drie kleindochters in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Alleen de zoon en 14-jarige kleinzoon was er niet bij.
Ze hebben GenΓ²ten.
Mijn oom heeft zelfs gezwommen en gewandeld. Elke dag joelende en spetterende kleinkinderen die zich al spelend vermaakten.

Mijn moeder vertelde mij regelmatig over de heerlijke schouwspelen en ’s avonds samen rond de vuurkorf!
Mijn tante en hun drie kinderen (onze bruidsmeisjes en bruidsjonker 34 jaar geleden) roken vanaf hun jeugd. Mijn oom is 15 jaar geleden gestopt met roken. Het lijkt me voor mijn oom vreselijk om te zien, dat zijn kinderen roken. Dat is een aanname natuurlijk, zelf zou ik het afschuwelijk vinden als onze zoon en dochter zouden roken.

Ik weet dat ik geen garantie heb op een gezonde toekomst, ben wel super blij dat ik eindelijk van die kut verslaving af ben. Dat wens ik iedereen toe, niet meer hoeven te roken.

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Stil

Zojuist was er bijna een hele pagina met geduim op de activiteiten pagina. Best saai toch?
Of ben ik afwijkend dat ik liever reacties krijg en geef?

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Beloning 500 dagen gestopt

500 dagen gestopt

Op 13 Jul 2020

De helft van 1000 dagen!
De kans is aanzienlijk dat ik rookvrij blijf, ook al ben ik een keer 7 jaar gestopt geweest.
Als ik dit blog jΓ ren eerder was tegengekomen,  hadden jullie over mijn vele struikelpartijen kunnen lezen. Nu resteert alert blijven voor die ene, zelfs geen trekje meer, ook niet van een joint (een paar keer mijn valkuil geweest)

Voor iedereen die voor de zoveelste keer stopt, of al gestopt is…. het kan echt en het wordt Γ¨cht en ECHT beter. Hou vol, dan lukt het, zeker te weten!

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Spontane rit πŸš—

Afgelopen woensdagavond zei mijn man ‘Jij hebt toch t/m dinsdag vrij? Zullen we naar je moeder gaan?’
Normaal gesproken zou ik gelijk in de auto springen, nu moest ik toch wat nadenken. Donderdag 16 juli a.s. ga ik met mijn Bossche vriendin bijna 2 weken naar mijn moeder en die lange rit in korte tijd twee keer? Best wel een dingetje toch? Mijn ernstig zieke oom en zijn vrouw (zus van mijn moeder) wil ik toch ook nog een keer meenemen, zodra mijn oom zich wat beter voelt? .......
Gelijk waren mijn overpeinzingen weg.
Daarna heb ik mijn moeder gebeld. Geweldig die vrouw, die hoefde absoluut niet na te denken of te schakelen, ze zei direct ‘ooh wat leuk!’. Mijn man had geen problemen met vrij nemen. We konden zelfs een paar uur opnemen om iets eerder te kunnen vertrekken. Sinds gisterenavond 23.00 uur zijn we nu hier en we hebben al een uitgebreid ontbijt samen gehad. Kletsen, kletsen. Mijn man is iets eerder van tafel gegaan haha.
Wat een rijkdom om weer bij mijn mams te zijn.
Ik had trouwens een slechte rugdag tijdens de trip, dat was niet fijn. Daar ga ik zo wat aan doen, lekker mijn wandelschoenen aan en er op uit.

Onderweg hier naartoe, heb ik nog maar twee vroegere rookplekken gespot. De rest is al naar de vergetelheid verwezen.

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Plannen

Met deze tropische temperaturen, gooi ik mijn ‘actielijst’ gewoon om. ‘s Avonds doe ik het huishouden, de boodschappen en wat tuinieren (okΓ©, ik geef toe, in die lijst heb ik dan eerst flink geschrapt). Als ik niet hoef te werken heb ik dan zeeΓ«n van tijd over. Nog meer tijd omdat ik niet meer rook. Heerlijk.
Ik ben een buitenmens, helemaal met deze temperaturen, ben dan compleet in mijn element.
Gisteren was ik al vroeg bij mijn Bossche vriendin. Ik ben nog maar niet met de trein gegaan, binnenkort mag ik dat weer wel, met een mondkapje op. Eerst hebben we aan de vaart een latte macchiato gedronken en al wat bijgekletst. Daarna gingen we ons insmeren voor de zon om daarna te varen. We hadden een bootje gehuurd om zelf mee het water op te gaan.  Echt heel erg leuk om dat zelf te doen. Het wende snel dat ik naar links moest sturen als ik naar rechts wilde gaan en vice versa.

Wel een keer problemen gehad, om die buitenboord motor te starten, nou ja, ik heb mijn arm spieren weer getraind.
We hebben niet door het centrum gevaren, over de Binnendieze, maar zijn naar de sluis van Engelen gevaren, langs de Ertveldplas (zonder ‘w’)
Ook nog richting de Wilhelminabrug gevaren, naar de passantenhaven, waar ik en mijn man vroeger met veel plezier met onze boot lagen.

Het waren 2 heerlijke uren varen voor een bedrag dat ik met gemak binnen een week de lucht in blies. Hoera, niet meer! Ik laat mijn geld rollen, maar niet meer voor die rook verslaving.

Ladygogo

693 dagen gestopt -

VIP arrangement

30 mei ben ik 58 jaar geworden. In die week zou ik bij mijn moeder in Frankrijk zijn, dat is opgeschoven, want de grenzen zijn nog dicht. Ik was de hele week vrij en dat heb ik zo gelaten en laat het nou precies die week fantastisch weer zijn. Schoonmoeder en schoonzus zijn op bezoek geweest, zoon heeft een keer bij ons gegeten. Verder hebben we bewust geen verjaardagsfeest gevierd, alhoewel ik erg van feesten houd. Volgend jaar maar.
We zijn naar het blote billen strand in Hoek van Holland geweest. Ook hebben we een mooie, gevarieerde fietstocht gemaakt, de Beemdenroute in de buurt van Breda. Lekker onderweg aardbeien gekocht en gepicknickt bij de Asterdplas. We hadden onze fietstassen volgestopt met lekkernijen. Die fietstocht was op mijn verjaardag zelf, die datum waren er nog geen terrassen open, wel was er volop activiteit voor de heropening op 1 juni.
Toen we thuiskwamen zat er tussen de verjaardag post een kaart van onze dochter en haar vriend. Hierop stond β€˜liefste mama!’ met felicitaties en een QR-code. Voorop de kaart een afbeelding van hun twee terwijl ze proosten met champagne. Dus gelijk gescand die code en toen kwam ik op een voor mij persoonlijk gemaakte uitnodiging voor twee personen: een overnachting in hun B&B met lunch, diner, ontbijt, jacuzzi en een holistische massage door een professionele masseur. Verder ook nog de foto die eerst hier op mijn profiel stond, ik op de quad.

Super lief!
Die hebben we gelijk verzilverd en wat zijn we verwend. Het was zo fijn om ze na twee maanden weer te zien en volop de tijd te hebben met elkaar.

Het diner was salade caprese, pasta met verse kruiden uit de moestuin, coquilles geflambeerd met cognac en als dessert een Coupe colonel (citroenijs met wodka). Vlak voor het slapen hebben we met zijn vieren nog in de jacuzzi gebubbeld onder een prachtige sterrenhemel.

Na het premium ontbijt (niet normaal meer wat er allemaal was) zijn we een uur gemasseerd. Ik wist niet wat holistisch masseren betekende, maar het was net zo lekker als de Thaise massages en op mijn verzoek ook nog eens niet al te hard. De minivakantie hebben we afgesloten met een lange wandeling op de Utrechtse heuvelrug.

Ze wonen in een voormalige smederij, een rijksmonument uit 1860 dat in 2000 helemaal verbouwd is. Het pand is heel groot en vorig jaar zijn ze op het idee gekomen een B&B te realiseren. Dat blijkt een schot in de roos. Ik ben natuurlijk super trots hoe ze het samen doen.

Ze roken niet. Op de site staan huisregels en daar staat dat de Smederij en de tuin rookvrij zijn, dat ze rekening houden met al hun gasten. Desgewenst kan wel aan de zijkant van het pand gerookt worden.
Meer en meer vakantieverblijven zijn rookvrij, lijkt mij dat dit alleen maar stimuleert om te stoppen met roken, als je al een poosje aan het nadenken bent over je verslaving. Als je nog niet zo lang gestopt bent, dan is het fijn als je niet met roken geconfronteerd wordt. Pluspunten.

Ladygogo

693 dagen gestopt -

Bos, duin, strandwandeling

Ik was al even van plan het appartement van @Jodie04 te bekijken en daarna samen te gaan wandelen. Afgelopen weekend heb ik haar gebeld en laten we nou alle twee al gelijk een lege plek in de agenda hebben, hoe mooi is dat.
Klokslag 10.00 stapte ik vandaag bij haar binnen, enthousiast besprongen door Laika en hartelijk verwelkomd door Marianne. Allereerst natuurlijk haar warme nieuwe plek bewonderd. Ik heb op de dag dat zij haar huis sleutel kreeg, meegeholpen en weet dus hoe het er in het begin uitzag. Wat een metamorfose. Ook het mooie sauswerk van @Jurgens van dichtbij bekeken. Strakke lijnen hoor!
Na een gezellig kopje koffie zijn we naar Heemskerk gereden en we zijn van daaruit gaan wandelen. Ik weet niet meer precies waar we allemaal geweest zijn, in ieder geval bij Wijk aan Zee het strand opgelopen op mijn verzoek en daar heb ik voor de eerste keer dit jaar, de door mij zo geliefde zee weer gezien, de zilte zeelucht geroken.
Marianne heeft aan een voorbijganger gevraagd een foto van ons te maken.

We zijn natuurlijk net als jullie heel lang niet meer geknipt. Dolle pret dus, het haar waaide alle kanten op. Marianne gaat morgen naar de kapper en ik volgende week maandag. We laten jullie graag even mee lachen om onze wilde haren.
We hebben in totaal bijna 20 km gewandeld en ik beken, daar ben ik super trots op. Dank je wel lijf van mij. Het wandelen ging super goed, het kletsen trouwens ook. Haha misschien zijn we morgen behalve wat stijfjes van spierpijn, ook hees van het vele babbelen. Echt super gezellig. Ook serieuze verhalen gedeeld. Gepraat over het blog, dat het fijn is dat er weer nieuwe luitjes zijn en dat het zo leuk is te zien hoeveel mensen bloggen en reageren.
Als ik met mijn P. loop, is hij mijn wandelende encyclopedie. Nu was Marianne dit. Ze kon mij veel vertellen over de bomen, struiken en bloemen. Wat ik een moerbei noemde, bleek een meidoorn te zijn. Ze vertelde, dat deze kenmerkend voor die streek is. Ik was er bijna aan voorbij gelopen, als zij me er niet op gewezen had.
Hier komt straks nog een foto daarvan. Lukt me op de laptop niet. Blijft toch altijd een uitdaging voor me, foto’s plaatsen hier.
De eerste vlinders gezien, een groep geiten met een dotje jonge geitjes (die zelf al druk bezig waren met oefenen om geitjes te maken), paarden, runderen met toch wel flinke hoorns (schotse hooglanders?), wilde paarden die zich toch gemakkelijk lieten fotograferen. Ook nog schapen.
Het was een gevarieerde wandeling, over verharde paden, zandpaden, door bos heen, door prachtige duinen. Ik wilde soms op mijn tenen gaan staan alles te zien.
En maar kletsen haha. Meestal word je op het einde van een wandeling wel minder babbelig door vermoeidheid. Nou, niks van te merken.
‘Een dag met een sterretje’ stuurde Marianne me een app. En dat was het!

De andere foto’‘s zal ik toch met mobiel proberen te plaatsen…...