Ladygogo

331 dagen gestopt -

Aansteker stress

Ik heb mijn donkerblauwe winterjas bij mijn broer laten liggen. Dat geeft niet, want ik heb nรฒg een winterjas, een knalrode. Dat is ook nog eens een vrolijke kleur op deze regenachtige en winderige dag.
Zit er een aansteker in!
Na 10 maanden vind ik nog een aansteker! Ik dacht dat ik heel mijn verzameling weggedaan had.

Ik moest gelijk aan mijn rokende versie denken, altijd een check of ik een aansteker bij me had. Ik kocht gelijk een nieuwe als ik ‘m toch vergeten was. Ik had er heel wat verzameld.

Aansteker stress…. verleden tijd ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Geen woorden, maar daden!

Ik ben tot nu toe geen anti roker, alhoewel ik liever wel frisse lucht om me heen ruik. Vooral nu mijn neus het veel beter doet.

Ik zou het van de daken willen schreeuwen, zodat meer en meer mensen van SRB horen en zich aanmelden hier. Rookvrij zijn is zo’n groot cadeau aan jezelf. Dit blog heeft mij enorm geholpen bij mijn afkick, het lezen over andermans struggles, het falen en opnieuw de schouders er onder te zetten, elkaar positief motiveren, het steunen van elkaar, de tips en de quotes. Ik ben graag hier, zeker nu mijn omgeving er aan gewend is dat ik niet meer rook. SRB houdt me scherp om gestopt te blijven.

Daarom dacht ik ‘Wat kan ik zelf doen?’ zodat SRB groeit c.q. meer mensen rookvrij worden. Dat gun je toch iedereen!

Ik klim niet op het dak, dan horen niet zo veel mensen mij. Ik ga op intranet van het ziekenhuis waar ik werk, een bericht op het elektronisch prikbord plaatsen. Vette reclame voor dit prachtige en krachtige blog.

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Thailand

Ik heb zo veel moois meegemaakt tijdens mijn vakantie met mijn jeugdvriendin. Te veel om op te noemen. Ik praat er in gedeelten over met mijn man. Ook laat ik hem elke keer wat foto’s en filmpjes zien.

Ik heb een skywalk gedaan op de MahaNakhon, de hoogste wolkenkrabber van Bangkok. Een bijzondere architectuur heeft dat gebouw, science fiction achtig. Gaaf om op een glazen vloer ruim 300 meter hoog te liggen, zitten en lopen.

Veel vaartochten meegemaakt op verschillende boten, vooral de longtail boten waren iedere keer een belevenis. Eรฉn keer met een ferry naar een eiland, waar geen pier was. Moesten we eerst overstappen vanaf de ferry op zo’n boot, die ons naar de kust bracht. Via een trapje liepen we dan eerst nog door het water naar land. Erg leuke ervaring.

Elke dag was een feest. Ik kan er over blijven vertellen maar stop er zo mee. Ik ga douchen en werken (ik heb nog een Thaise biologische klok en was veel te vroeg wakker.
Wat steekwoorden: heerlijke temperaturen, verrukkelijk eten, watervallen, fietstochten, thaise iced tea, prachtige reservaten, snorkeltocht, zwemmen, klimmen en klauteren in een grot met lamp op voorhoofd, verschillende overnachtingen (elke keer was het weer een verrassing hoe hard het bed was gnif), tochten door de jungle, overnachten op water, etc.

Mijn vriendin en ik hebben het samen fantastisch gehad. Werkelijk alles ging soepel samen, we hebben hetzelfde dag- en nacht ritme, zijn alletwee makkelijk en we genieten intens van dezelfde dingen.
Hoe mooi is dat!

Ik ben blij dat ik niet meer rook. Ook daarin passen we nu bij elkaar.

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Naar huis ๐Ÿงค๐Ÿงฃ๐ŸŒฒ

Het waren super weken!
Mijn vriendin en ik hebben nog eens extra van ons laatste ontbijt genoten.

Het niet roken past als gegoten bij me. Wat een gedoe zou dat zijn geweest om iedere keer te moeten roken.
Het roken door anderen zie ik al minder, ik heb er totaal geen moeite mee. Hoogstens dat ik liever frisse lucht ruik.

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Resort

We zijn momenteel op Koh Samui, een bounty eiland. Dat het zo ontiegelijk mooi zou zijn, kon ik me van te voren niet inbeelden.

Een aantal dagen op een klein, luxe resort, pal aan de zee.

Hรฉรฉl rustig met heel veel verwen mogelijkheden. Gezonde jummie drankjes, best gezond eten, bruine rijst tot zelfs vegan voor wie wil. Vanmiddag is de massage gepland, een uur! Ik zal de neiging om een massage terug te willen geven, moeten gaan onderdrukken.

Het is hier overal rookvrij. Buiten het resort is de rookplek. Ik ben er wel blij mee. Het ruikt hier namelijk daardoor nog lekkerder. Je krijgt zelfs een boete als je je er niet aan houdt. Gisteren was er een aantal wel aan het roken. Ach, oogje dicht knijpen, is niet zo erg.

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Saphan mong, lange houten brug

Ik ben in de regio Sangkhlaburi. We verblijven twee nachten in een reservaat. Begin 1900 is een dam gebouwd, waardoor een groot deel van het land onder water is komen te staan; met name het land waar de Mon leefde. De Mon moest het noodgedwongen hogerop zoeken (Mon zijn gevluchte mensen uit Myamar). Hierdoor zijn zelfs complete Mon-tempels onder water komen te staan. Anderen zijn volledig afgesneden van de buitenwereld en overgenomen door de jungle.
Morgen gaan we per boot deze tempels bezoeken. Eerst gaan we de zonsopgang bewonderen.

We hebben een pracht van een plek.

Met fantastisch uitzicht.

Ook gaan we over de, naar het schijnt, langste houten brug van Thailand.

Er wordt weinig gerookt hier, valt me op.  Er zijn slechts enkele toeristen. Laten we nou als buren rokende Fransen gekregen te hebben. Heb ik dat!
Nah, ik geef er niks meer om ๐Ÿ˜€

Ik heb er trouwens een andere verslaving bij….. street food. Ik weet niet wร t ik bestel, maar sjee mmmmm en smul.

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Druk en indrukwekkend

De vlucht was bijna 11 uur. Voor mijn gevoel was het veel korter: ik heb namelijk minstens 5 uur geslapen.
Bedankt allemaal voor jullie berichtjes op mijn woeeeeiiii blog.

Ik dacht dat Schiphol groot was. Nou, vliegveld Bangkok was indrukwekkend groot, pfieuw! Eerst mijn niet rokers geld omgewisseld.  Ik voelde me gelijk miljonair met al die duizenden. Daarna een ander simkaartje geregeld en door de paspoort controle heen. Ik moest mijn vingertoppen en duimen laten scannen. Vind ik wel een beetje vieze gedachte. Mijn telefoonscherm zit al onder mijn vette vegen, laat staan zo’n apparaat waar duizenden afdrukken op gemaakt zijn, waarvan ik niet wil weten waar die vingers allemaal gezeten hebben. 
Ik kon gelijk goed wennen aan andere ideeรซn over hygiรซne ๐Ÿ˜†

Eenmaal buiten, wist ik niet wat ik zag.  Zo veel taxi’s!

Ik heb mijn ogen uitgekeken onderweg naar het hotel. Giga veel hele hoge gebouwen en ontzettend druk verkeer. Mijn taxichauffeur reed super en het kostte heel weinig. Heb hem 100 fooi gegeven. Lijkt veel, maar is iets van โ‚ฌ 3.
Uitzinnig van vreugde zijn mijn vriendin en ik elkaar in de armen gerend. Was echt leuk haha.

Ons hotel is in een drukke en gezellige buurt gelegen. Overal op straat wordt er gekookt. Dit gaat heel de dag door. In al die drukte staat een tempel. Daar was het rustig, bijzonder temidden van de hectiek.

Ik kijk mijn ogen uit hier.
Morgen gaan we een fietstocht doen. Als je het leuk vindt, Google dan op Ko van Kessel, voor een indruk. Gaat o.a. door Chinatown heen.

En nu ga ik slapen (is hier 6 uur later). Was een lange en waanzinnig mooie dag.

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Woeeeei

Nog even dan neemt deze blue bird mij mee voor mijn lang gekoesterde wens. Ik heb er REUZE veel zin.

Tot mijn verrassing heb ik heerlijk geslapen. Ik had verwacht dat ik onrustig zou slapen en opgewonden veel te vroeg wakker zou zijn. Toen ik nog rookte, zat ik vaak al 0m 6.00 uur te bibberen en te roken in het donker buiten.
Om 8.15 uur kreeg ik koffie en een boterham met gekookt eitje er op van mijn P.  Op gemakje daarvan genoten, me nog even omgedraaid en daarna relaxt gaan douchen, aankleden. Toch nog een keer mijn rol koffer doorgespit en nog wat terug in de kast gelegd. Ik hoef niet veel mee. Sigaretten en aanstekers hahahaha forget it.

Dikke knuffels en kussen, smak smak. Het kon me niets schelen dat het regende en we klef en intiem tegen elkaar plakten. Tot ziens zeiden we tegen elkaar op CS Dordrecht.

Ik was veel te vroeg hier.
Hier is op Schiphol. Mijn schattige pammetje is door de controle heen gekomen. Met oordoppen en een blinddoek, ga ik er vanuit dat ik genoeg uren kan slapen vannacht.
Thailand here I come. Woeeeeiii

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Beloning 5000 peuken niet gerookt

5000 peuken niet gerookt

Op 04 Dec 2019

Getver, zo veel viezigheid.
Toen ik nog rookte, wilde ik daar niet bij stilstaan.
Dat veranderde.
Ik wilde namelijk niet meer roken. Dat is al jร ren geleden ontstaan, die wil om van de verslaving verlost te zijn. Het lukte vaak. Ik rookte lang niet, heel kort niet en alles ertussenin.
En nu dan 5000 stinkstokken niet aangestoken. ๐Ÿ’ƒ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Spullen verzamelen

Vandaag heb ik het logeerbed vol gelegd met spullen voor mijn vakantie.
Met de kleding was ik zo klaar: praktische, kleurige zomerse kleding, die ik zelfs bijna nog van de waslijn kon halen.
Toen begon het verzamelen. Daar zat geen systeem in, ik bedacht iedere keer wat ik daarna moest pakken: kleine flesjes vullen met dagcrรจme factor 30, shampoo, douche gel, desinfectans (zaten nog restantjes in van 3 weken terug en heb ik gewoon bijgevuld). Mijn kleinste tandenborstel opgezocht samen met de ieniemienie tube tandpasta. Kam.  E-book, waar lag die ook al weer? Overal zoeken en duurde zeker een half uur, want ik had hem te goed opgeruimd. Ik wil nog steeds een leesplek realiseren voor mezelf (รจcht na de vakantie doen!) want ik kan alleen in totale stilte lezen. Medicatie voor eventuele malaria. Paspoort. Superfloss. Visa kaart. Kaart zorgverzekering. Deo. Vaccinatie boekje. Gespaarde euro’s dankzij niet roken. Tanden stokers. Oplader. Koptelefoon oortjes. Leesbril. Papieren zakdoekjes. Hormoongel en -crรจme (heel belangrijk).  Volgens mij ligt alles nu klaar voor Thailand.
Oow ja en een volle doos Paracetamol, die had ik zo’n beetje als eerste klaar gelegd. Mijn rug doet namelijk niet meer wat ik graag zou willen. Ben ik even blij met mijn cabin size rol koffer.
Back packen vind ik stoer maar hรฉ, rol kofferen is voor mij te gek en dรจ oplossing.

Vrijdagmiddag vlieg ik en zaterdag heb ik met mijn Bossche vriendin afgesproken in Bangkok. Eerst koop ik nog een sim kaart, want ik kan niet lang zonder jullie ๐Ÿ˜€

Ik kan wel zonder roken en ben super blij en opgelucht dat ik daar van af ben ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Kap-kun-Kaa

Dit betekent ‘dank je wel’ .
Ik zou al een paar jaar buiten Europa op vakantie willen gaan. Een totaal andere cultuur, prachtige natuur. Hier heb ik vaak over gedagdroomd.
Mijn P deelt deze droom niet en daar heb ik het lang enorm moeilijk mee gehad. Ik wou zo’n mooi avontuur zo graag samen met hem beleven. Meestal moeten we glimlachen over onze verschillen.Dit was toch wel een regelmatig terugkerend verschil, dat me telkens raakte.
Langzaam aan liet ik los, samen gaan zit er gewoon niet in.
We hebben een hoge gun factor. Dit heeft ruimte gegeven voor dagdromen om samen met mijn Bossche vriendin te gaan. Zij vond het gelijk geweldig toen ik informeerde of we samen een verre reis konden gaan maken.
Nu wordt het werkelijkheid.
Joehoeeeee!
Onvoorstelbaar vrolijk ben ik, want ik ga naar Thailand en vertrek volgende week vrijdag!
Mijn vriendin is er dan al twee weken en t/m 24 december gaan we samen rondtrekken.

Voor deze vakantie heb ik een poosje 50 euro biljetten opzij gelegd en deze ga ik omwisselen in THB oftewel Thaise bahts.
Geld dat eerst in rook opging.

Ik ben dankbaar.
Ik ben jullie dankbaar.
Dit SRB is krachtig en steunt om gestopt te blijven, dus ik zeg ‘Kap-kun-Kaa’.
Succes allemaal!

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Muchas gracias

16-11-2019
Ik ben met mijn moeder in Lanzarote. Het is traditie geworden aan het eind van elk jaar een week naar de zon te gaan samen. De meesten van jullie weten, dat ze in Frankrijk woont (13 jaar geleden woonde ze 5 minuten lopen van me vandaan). Zij is een warm mens en ik ben graag bij haar. Met of zonder zon, zeggen we regelmatig tegen elkaar ‘wat hebben we het toch goed.’

Het is een vulkanisch eiland met een schoonheid waar ik iedere keer weer opnieuw verliefd op word. Vooral wandelen door het ruwe bruinrode/zwarte maanlandschap vind ik prachtig.

We zitten in een toeristisch dorp, waar voornamelijk laagbouw is, ver van de boulevard c.q. herrie vandaan.
Onder ons rookt er zo nu en dan iemand. Het is niet vies, ook niet lekker. Ik constateer het alleen maar.
Ik hoef gelukkig niet meer.

Ladygogo

331 dagen gestopt -

750 km ๐Ÿš˜

10-11-2019
Mijn moeder (83) is om 9.15 uur uit Vermenoux vertrokken. Ze liet net weten 110 km. gereden te hebben in 2,5 uur. Het eerste stuk vanaf haar, is flink bochtenwerk.
Toch…. wat een slakkengang!
Zij rijdt rustig verder. Ik zou blij zijn als ik haar vanavond het opgewarmde avondeten kan geven. Ik schat in, dat dit een latertje gaat worden.

Ik ga afleiding zoeken, om mijn bezorgde gedachten de deur te wijzen. Die gedachten zorgen er niet voor, dat mijn moeder eerder bij mij naar binnen stapt.
Roken? Geen hersencel die daar behoefte aan heeft of zelfs maar aan denkt.
Dat ik al zo snel deze rookvrije modus zou mogen ervaren, had ik nooit verwacht. Ik wens het iedereen toe ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

331 dagen gestopt -

Beloning 250 dagen gestopt

250 dagen gestopt

Op 06 Nov 2019

Mies vroeg mij, of ik het beroemde rookgordijn zou willen omschrijven. Ik dacht dat ik dat wel vlug even kon doenโ€ฆ. niet dus.
Daarom ga ik op mijn 250e niet roken dag (8 maanden)  mijn vroegere rookgordijn beschrijven.

Ik zag mijn rookgordijn juist niet wanneer ik rookte, terwijl ik toch jaren lang volop rook de lucht inblies. Het roken vertroebelde mijn gedachten.  Mijn hersenen zijn in de loop van mijn rook kastijding gedeformeerd. Rookgedachten bestempelde ik als positief, bijvoorbeeld โ€˜nou heb ik wel een sigaret verdiendโ€™.

Nu ben ik overtuigd, die sigaret verdient mij niet. Ik verdien het om rook vrij te zijn.
I can see clearly now.
Ik heb in de gaten hoe verslaving in elkaar zit. Roken is slechts het kort wegblijven van onthoudingsverschijnselen.
De laatste pak โ€˜m beet 5 keren hiervoor, dat ik gestopt was met roken, werd mij alsmaar duidelijker dat roken ontkoppeld moest worden met alle associaties, met alle gewoonten. Dat gaat niet vanzelf. Nog steeds zet ik tegenover elke vals-positieve gedachte een echte positieve gedachte. Ik word hier kei goed in :)
Ik noem het om denken.

De โ€˜flikker op peukโ€™ van @Jurgensโ€ฆ geweldig!
Zonder rookgordijn zie ik loep zuiver wat roken is. Onnodig, afhankelijkheid, destructief, etc. dus ik ga door met gestopt blijven met roken.