Ladygogo

174 dagen gestopt -

Beloning 3000 peuken niet gerookt

3000 peuken niet gerookt

Op 15 Aug 2019

Ik heb getwijfeld om deze beloning te plaatsen. Ik schrok me wild van de hoeveelheid. Echt abnormaal veel sigaretten.
Toch plaats ik deze digitale waarheid. Die ene…. kan zo weer 3000 worden, dus ik blijf op mijn hoede.

Ladygogo

174 dagen gestopt -

๐ŸŒป Echtigintechtig ๐ŸŒป

Voor @Katik

Omdat:
ze vandaag, 15-08-2019, honderdvijftig dagen niet gerookt heeft

haar katermaatje verdwenen is
en dat ze toch niet naar de troost sigaret gegrepen heeft

ik wil weten wat haar uitspraak ‘รฉchtigintechtig een sigaret nodig hebben’ย  betekent

ze heel veel felicitaties verdient

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Ongemakkelijk op Boulevard

4-8-2019
Dit weekend ben ik bij een vriendin in Den Bosch, mijn geboortestad. We kennen elkaar vanaf de kleuterschool. Tussen 20 en 40 jaar was het contact minimaal en daarna zijn we opnieuw naar elkaar toe gegroeid. Bijzonder hoe het kan gaan. We kunnen het prima vinden met elkaar en gaan regelmatig samen op stap.

Nu genieten we van Boulevard, een festival met theater, muziek, dans en kunstvormen die niet in een hokje passen. Den Bosch is sowieso prachtig met een super sfeer en tijdens dit festival extra feestelijk.

Er was een groepje vrouwen, dat mij opviel. Schichtig en ongemakkelijk zaten daar twee vrouwen te roken. Ze bliezen de rook uit naar boven en hielden hun sigaret weg bij hun niet rokende vriendinnen. Ik herkende mezelf, het moment dat je voelt dat roken eigenlijk niet meer past. Je wilt niet dat jouw rook anderen tot last is.

Mijn vriendin rookt niet en is super blij dat ik gestopt ben. Ik ook. Wat is het ontspannen om niet meer te moeten roken.  Niet 1x de behoefte gehad om te roken.  Wel een paar keer ‘daar kan die ene tussen zitten’ gedacht en tegen mezelf gezegd ‘Lady oppassen’.
Fijne rookvrije zondag allemaal!

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Beloning 150 dagen gestopt

150 dagen gestopt

Op 29 Jul 2019

30-07-2019
Goedemorgen net gestopten, wat langer gestopten en lang gestopten. Ik ben blij voor iedereen, want wat een beloning is het om niet te roken.
Ik stop niet met stoppen met roken. ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

174 dagen gestopt -

๐ŸŒž Soleil ๐ŸŒž

Mijn man en ik zijn spontaan een paar dagen bij mijn moeder in Frankrijk (Morvan). Tijdens de autorit hiernaartoe heb ik โ‚ฌ152 bekeuring gekregen vanwege grande vitesse. Pfff ik…. een lady! Nou ja, niet altijd gnif, mais je ne fume pas.
Ik kan trouwens nog steeds onze vaste rookstop plekken aanwijzen van nl naar fr. Ook hieruit blijkt dat ik volop met roken/niet roken bezig ben. Nog een voorbeeld: we hadden een uur oponthoud voor Antwerpen vanwege een verkeersongeval. Prompt zie ik allemaal luitjes de auto uitkomen om bij de vangrail te roken. Mijn man valt niks op….

Te vaak blijf ik hangen op het blog.  Word ik een SRB hanglady?
Vandaag heb ik een excuus: ik kon mijn e-reader niet vinden om mee te nemen. Het is hier nu ruim 30ยฐ, dus heerlijk bloggen en luieren onder de kersenboom.

De zonnestralen komen ook naar Nederland, nog effies geduld. 
Eerst de 4daagse, daar is deze hitte echt niet prettig voor.

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Rookvrije associaties ๐ŸŽ

We zijn allemaal in meer of mindere mate bezig om te wennen aan de vele momenten/situaties, waarbij we voorheen gerookt zouden hebben. Daar zitten veel zogeheten ‘eerste keren’ tussen. Je kunt je er op voorbereiden of je wordt onverwachts misleid. Daar kan ik een aardig rijtje voor mezelf van opsommen.

Ik wil graag iets totaal onverwachts delen. Het was geen trigger.
Het was de blijheid over nieuw leven. Feestvreugde van niet rokers tijdens een ‘veulen borrel’ en ik vierde het nieuwe leven mee.

Pas ‘s avonds realiseerde ik me, dat ik totaal niet aan roken had gedacht. Mijn eerste รจcht helemaal rook-/gedachtenvrije uren bij zoiets moois.

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Beloning 125 dagen gestopt

125 dagen gestopt

Op 04 Jul 2019

Deze ‘125 dagen gestopt beloning’ is een leuke afsluiter van mijn iets mindere dag. Ik ben sinds ik in de club van 100 vertoef, regelmatig mijn energie kwijt. Vandaag had ik een vrije dag en ik heb mijn klusjes planning maar losgelaten. Ik zie het maar zo: mijn bed ligt lekker en die energie komt zeker te weten weer terug. Zou ik nog roken, dan zou ik me nog vermoeider hebben gevoeld.
Hoppa….. en door๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Gewenst gedrag oefenen.

Ik hoop dat mijn blog niets oplevert. Helemaal niets. Het is een oefening in negeren.

Dus:
Geen duimpjes van ‘respect’.
Geen plaatjes of foto’s.
Geen you tube filmpjes.
Geen emoticons.
Geen spam.
Geen enkele reactie.

Het is een serieuze oefening in niet reageren. Het lijkt een beetje op niet roken, want in het begin kan het moeilijk zijn. Kom op, doe jullie best en laat jullie stilte mijn blog sieren.

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Beloning 2000 peuken niet gerookt

2000 peuken niet gerookt

Op 20 Jun 2019

Hatseflats, hatsikidee en asjemenou.

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Er een potje van maken ๐Ÿณ

Deze week las ik ervaringen over niet roken en jawel…. een nadeel van niet roken werd ook genoemd. Nadat er in jaszakken van alles werd gevonden, behalve een aansteker, waren de buren de reddende engelen: het gas kon aangestoken worden en een potje gemaakt. Toppunt van gestopt met roken…. niet kunnen koken. Leuk dat dit geblogd werd.

Een net gestopte schreef dat hij kan genieten van de regen/hagelbui, kijkend door het raam naar buiten en dat hij zich niet hoeft af te vragen of het nog lang duurt, om te kunnen roken.

Zelf merk ik wat een rust niet roken brengt. Mocht je het leuk vinden (en tijd hebben gnif), dan kan je mijn blog ‘rook vrij’  lezen. Dit blog schreef ik na 1 maand niet roken.

Sommigen kennen me al een beetje hier….. ik ben niet kort en bondig en ja ja ik weet ut, misselijk makend positief. De sombere onvoorspelbare kant daar wil ik jullie niet mee entertainen. Dat is mijn persoonlijke keuze hoe ik daar mee deal.
Ah wel, dit gezegd hebbende…. mijn voordeel van niet roken is o.a. rust en komt op vele manieren tot uiting: langer in bed blijven liggen bijvoorbeeld.

Ik ga een nadeel bedenken, daar kom ik zo gauw niet op.
Wat zijn jullie ervaringen met niet roken,  voordeel/nadeel.
Ik ben benieuwd.

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Frutselen

Ik ben jou, een mooi mens tegengekomen. Vanochtend vroeg, om precies te zijn in bed zelfs. Een voor mij onbekende vrouw, spannend hoor.
Ik ben vergeten te vragen of je nog eens wilt bloggen, want je tettert en babbelt al een poosje niet meer hier. Sowieso wil ik je nog wat zeggen:
@Frutsel Mij heb je geholpen in mijn niet roken reset, dank je wel! ๐ŸŒป

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Beloning 100 dagen gestopt

100 dagen gestopt

Op 09 Jun 2019

Wat een rust om niet meer te moeten roken. De fijnste momenten zijn direkt na het opstaan en na het avondeten. Deze geven mij nu de meeste rust. Ik kan ontspannen langer in mijn warme bed blijven liggen en gezellig langer tafelen. Daar heb ik bewust enkele gewoonten voor veranderd. ‘s Morgens de koffie vervangen door thee en ‘s avonds geen wijn. Op dat soort momenten is het extra belangrijk om mijn hersenen een positieve mindset te geven. ‘Adem in, adem uit en hardop herhaaldelijk zeggen ‘ik ben klaar met roken’ !

Ik ben heel blij dat ik in relatief korte tijd - 1 0 0 dagen - die rust al volop ervaar.

Voor alle luitjes die willen stoppen, net gestopt zijn of in een moeilijk moment zitten: Zet door, hou vol want de moeilijke momenten worden alsmaar minder en veranderen in een super fijn moment.

Hoppa…. en door ๐Ÿ’ƒ

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Oefenen of in bed blijven?

Vandaag is een vrije dag en omdat ik niet rook, word ik niet super vroeg wakker voor koffie en gelijk een sigaret (of twee of drie). Ik draai me niet nog eens om. Niks van dat alles. Ik heb heerlijk blogs gelezen in mijn warme bed, wat zeg ik… gesmuld!
Dit is toch wel 1 van de grootste afleidingen voor mij, hier lezen en motiverend proberen te zijn.
Het is nu 9.30 uur haha en ik ben er uit, heb in ochtendjas ontbeten! Het lollige is, dat ik hieronder al mijn ‘ga-je-oefeningen-doen-pakje’ aan heb, met sloffen als accessoires. Die oefeningen zijn voor mijn ooh zo soepele rug, gelijk voor de stevige buikspier (en?) en mijn zitvlees. Ik ben al heel tevreden als ik in de spiegel kijk, dan zeg ik al vaker hardop ‘WAUW je ziet er goed uit! Moet je me niet de bank af of auto uit zien komen gnif.

De afgelopen tijd dronk ik trouwens bewust eerst thee s’morgens. Nu kan ik al gelijk van koffie genieten. Blij blij blij!

Ik kwam deze tegeltjesspreuk van @Pukkie1975 tegen:
Als u niet rookt, laat ik geen wind. Mocht dit toch gebeuren, dan is het een compromis der geuren.
Zijn er meer van dit soort niet rook spreuken?

Ladygogo

174 dagen gestopt -

Trois mois ๐Ÿ’ƒ

Vandaag onder de stralende zon een super wandeling gemaakt in de Morvan. Halverwege genoten van een heerlijk koud pilsje.

De barman had een vies bruin gebit, jakkie bah om te zien. Hij rookte een eind van zijn eigen terras vandaan. En ik…. ik hoefde niet en miste helemaal niks. De rest van de mensen waren mountainbikers en wandelaars, met zijn allen rookvrij. Geweldig!
Ooh ja, vandaag precies drie maanden. ๐Ÿ’ƒ Hoest mogelijk!