Lampie1954

3091 dagen gestopt -

trots

Nu helemaal met corona ben ik blij dat ik 8 jaar geleden de stap heb gezet om te stoppen met roken.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

Herstellende en nog steeds niet gerookt.

Inmiddels gaan we op naar de 5 jaar gestopt. Mijn hart heeft weinig schade en de revalidatie ging erg goed. Hoesten doe ik niet meer. Puffers gebruik ik niet meer. Ik ben nog wel COPD patient maar ik heb gewoon meer lucht.  Ik ben zeer gelukkig en roken maakt geen onderdeel meer uit van mijn leven. Ik heb wel medelijden met de mensen die ik buiten zie staan om te roken. Ik wens iedereenveel sterkte toe bij het stoppen met roken. Geloof me je bent er echt blij mee als het lukt.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

toch een hartinfarct

Ik rook nog steeds niet en daar ben ik blij mee. Helaas kreeg ik toch een hartinfarct. Ik ben gedotterd en het gaat nu weer goed. De arts zei dat het infarct door het roken kwam. Hij zei ook dat ik blij moest zijn dat ik nu niet meer rookte. Aankomende september ben ik 5 jaar gestopt. Roken beheerst mijn leven niet meer.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

Nog steeds gestopt.

Ik bezoek nog maar zelden dit blog. Ik heb er veel aan gehad in het begin. Ik ben nog steeds rookvrij en ben er erg blij mee. Net een zware griep gehad maar omdat ik niet meer rook is dit veel milder voorbij gegaan. Voorheen hoestte ik mijn longen er uit maar dat valt nu wel mee. Medicijnen voor mijn longen gebruik ik helemaal niet meer. Zelfs mijn huisarts is hier verbaasd over. Ik wens de beginnende stoppers veel sterkte toe.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

1000 dagen

Zo nu en dan kijk ik nog even op mijn blog. Ik heb er toch veel steun aan gehad.
Gewoon omdat je je resultaten kan bijhouden. 1000 dagen rookvrij. Een heerlijk gevoel. Ik ben er nog steeds heel blij mee en aan roken denk ik geen minuut meer. Toch was het mijn meest zware verslaving. Afvallen lukt nog voor geen meter maar ik voel mij goed. 10 dagen geleden aan een breuk geopereerd. Ik kreeg een kijkoperatie met algehele narcose. 08.50 uur onder het mes en om 12.00 uur naar huis zonder ook maar een centje last. Ook de arts was tevreden. Hij vertelde mij dat mijn longen goed vooruit zijn gegaan. Voor de mensen die pas zijn gestopt heel veel sterkte. Als ik het kan dan kan iedereen het.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

20.000

Leuk 20.000 peuken niet gerookt. Ik ben er vanaf. In de kroeg niet meer naar buiten om te roken. Opstaan zonder hoesten. Dit jaar niet verkouden geweest. Constant lucht en geen pufjes meer. Wat ben ik er nog steeds groots op. Ik wens de mensen die gestopt zijn veel kracht toe. Geloof me het is de moeite waard.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

Opletten

Ik schrijf dit om mensen nog meer te motiveren te stoppen met roken.
Op 18 augustus 2014 mijn 2e heup gekregen. In 2009 mijn 1e. De operatie en het herstel gaan nu een stuk beter. Reden. Ik rook al 2 jaar niet meer en mijn lichaam hersteld gewoon veel sneller. Ik merk het zelf heel erg. Ik heb 1 week gelopen met krukken. Ter vergelijking in 2009 heb ik 5 weken met krukken moeten lopen. De wond was na 10 dagen dicht. In 2009 kreeg ik nog hoestbuien. Nu niet meer. Ben er zo blij mee. Ook de arts merkte veel verschil. Ik snurkte niet meer tijden de operatie.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

tweede verhaal

Nu bezig met afvallen. Ik doe het koolhydraatarme dieet. Ik ben brood en pasta verslaafd dus het valt me heel zwaar daar van af te blijven. Toch lukt het me. Ik ben op 6 juli begonnen en woog 124.8 kilo. Vandaag heb ik mij gewogen en ik woog 118.8 kilo. Een mooi resultaat al zeg ik het zelf. De ijskast zit afgeladen met gezonde groente en vis. Ik wordt eind augustus geholpen aan een nieuwe heup. Mijn 2e. Ik moet dan minimaal 10 kg zijn afgevallen. Ik vind dit moeilijker als stoppen met roken.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

600 dagen

Het gaat eigenlijk nu vanzelf. Roken maakt geen onderdeel meer uit van mijn leven. Ik denk dat ik er wel ben. Wel vind ik het erg vreemd. Ik slikte toen ik rookte alleen medicijnen tegen mijn manische depressie. Wel gebruikte ik 2 in halers namelijk ventolin en seretide. Nu slik ik 7 pillen per dag. Voor hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en te hoog chorosterol. De inhalers heb ik niet meer nodig. Toen ik dat aan mijn huisarts vertelde zei hij dat de behandeling voor mijn hoge bloeddruk nu pas zin had omdat ik niet meer rookte. Mijn longarts was wel heel erg tevreden. 22 % zijn mijn longen vooruit gegaan. Ook ben ik bijna niet meer verkouden en als ik wel verkouden ben slaat het niet mijn longen meer in. Al met al geen spijt van het stoppen met roken. Afvallen is nu aan de orde want ik moet weer voor een nieuwe heup. Nummer 2 maar goed dat heeft te maken met het vele sporten. Voor iedereen veel sterkte.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

Het gaat nu vanzelf

Ik kom niet veel meer op deze site omdat ik niet meer nadenk over het roken. Het is uit mijn systeem en ik moet zeggen ik dat ik elke dag nog steeds blij mee ben. Het is gelukt. Ik ben gestopt met roken. Zelfs de huisarts en de specialist hebben mij gefeliciteerd. Heerlijk. Ik zie nu mensen die voor 9.80 een pakje shag kopen.  wat een geld en dan moet je nog buiten staan ook. Ik ben geen fanaat geworden. Ik heb geen last van iemand die naast mij een sigaret aansteek. Mijn beloning moet er nu ook af namelijk overgewicht. Ben aangekomen en dat is nog moeilijker als stoppen met roken. Maar goed ik heb het er voor over.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

Alweer 1 jaar voorbij

Ik wens een ieder een fijne jaarwisseling en een gezond en rookvrij jaar toe. Ik ben inmiddels 475 dagen gestopt. Ben er nog steeds blij mee.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

Fijne kerstdagen

Ik wens iedereen een gelukkig en fijne kerst.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

400 dagen en 10.000 peuken niet gerookt.

Ik vind het nog steeds heerlijk om te zeggen dat ik nog steeds niet rook. Ik denk er ook niet meer elke dag over na gelukkig. Met mijn gezondheid gaat het wel beter maar het herstel gaat langzaam en moeizaam. Ook ben ik veel aangekomen. Minder eten valt mij ook zwaar. Meer bewegen dus. Ik was trotst toen iemand reageerde met: je bent nu van de oude garde. Ik was toen zo jaloers op die mensen die 1 jaar waren gestopt. Ik wens iedereen veel succes met het stoppen met roken.

Lampie1954

3091 dagen gestopt -

365 dagen gestopt met roken pasje verdiend