Maas

1673 dagen gestopt -

Beloning 1000 dagen gestopt

1000 dagen gestopt

Op 01 Feb 2019

Jeeeeeehhheeeee, 1000 dagen…pfff dat had ik duizend dagen geleden echt nooit gedacht. Dus voor alle beginnende stoppers..als het mij lukt dan lukt het jou ook. Tuurlijk denk ik af en toe nog wel eens aan de verloren vriend maar ik kan het nu gelukkig glimlachend naast me neerleggen. Ik zeg nog steeds vol trots dat ik niet meer rook. Ik ben junk af. Ik vind het af en toe heerlijk ruiken maar ik vind het nog meer stinken. Als ik naast iemand sta die net gerookt heeft ben ik echt blij dat ik van die stank af ben. Dus..kom op medestoppers..gewoon volhouden. Het leven is nog steeds leuk en gezellig zonder die stinkstok.

Maas

1673 dagen gestopt -

Beloning 600 dagen gestopt

600 dagen gestopt

Op 28 Dec 2017

Phooeee, het is al een tijdje geleden, zit er inmiddels 17 dagen overheen.πŸ€— ik heb het eerste jaar de minuten, uren, dagen geteld dat ik niet meer rookte. Ik heb het zwaar gehad. Inmiddels 15 kg zwaarder😱, 2 stents rijker maar zo gelukkig dat ik niet meer afhankelijk ben van die stinkstok. Dus voor alle net stoppers die met hun kop wel tegen een muur willen bonken..niet doen, volhouden en echt je zal het zien…het is meer dan de moeite waard. Scheelt in je knip, je stinkt niet meer..want tjonge jonge..rokers STINKEN en de kans op enge ziektes neemt af, en je voelt je zooooo lekker zonder peuk. Dus kop en zet hem op.

Maas

1673 dagen gestopt -

Dikke 400 dagen

Ik dacht vanochtend..kom ik ga eens even snuffelen…wie is er voor de bijl gegaan..?  Wie houdt het nog vol…? Ik hou het nog steeds vol, ik ben nog steeds voor mijn gevoel een roker die gestopt is. Soms heel soms denk ik ahhhhhhwwwww ik zou best wel een hijsje lusten. Gewoon zo..effe lekker met een wijntje onderuit gezakt. Op dat soort momenten denk ik dan dat het maar goed is dat ik 2 stents heb gekregen in januari want ik denk dat ik anders wel voor de bijl was gegaan. Gelukkig is het gevoel heeeeeeeellllll soms en duurt het niet langer dan 2 seconden. De dag gaat gewoon weer verder en het leven is gewoon nog steeds leuk en gezellig.( dit even voor de net gestopte) . Ik raad het iedereen nog steeds aan om te stoppen met die stink gewoonten, kost klauwen met geld, je stink als de wiedewatwat en als het een beetje tegen zit krijg je nog een enge ziekte als bonus. Ik zag net dat ik meer dan 100000 sigartten niet heb gerookt, bijna 4 duizend ( staat beter dan 4000) euro heb uitgespaard, deze eurootjes zitten nu op mijn billen, buik en dijen en er hangt iets onder mijn kin 🀣🀣niets meer de lucht in blazen ik neem het lekker heel de dag mee. Mijn conditie is prima, ik hijg niet meer als een paard bij een beetje inspanning ( ook het werk van de stents) met het warme weer lig ik niet meer rokend als een zeekoe op een standbedje maar zit ik lekker te genieten van het heerlijke weer met een boekje. Nee….echt het is een aanrader om te stoppen met roken. Ik ga nu niet iedereen taggen maar dikke kus en bedankt iedereen die nog aan mijn 400e stropdag hebben gedacht, erg lief en attent @Jokija1954 en natuurlijk @Peer30 en @Bengel1959 en alle andere die ik nu vergeet

Maas

1673 dagen gestopt -

Even..gewoon een mooie foto

Maas

1673 dagen gestopt -

Sterker door Strijd

Sterker door Strijd…wat toepasselijk vandaag. 1 jaar rookvrij…vorig jaar hoopte ik dat ik nooit meer zou roken nu weet ik dat ik ( maar zeg eigenlijk nooit nooit) nooit meer zal roken. Normaal kabbelt een jaar voorbij en kijk je soms achterom en mopper je dat de tijd zo snel gaat. Nu kijk ik achterom en bedenk ik wat een vreselijk klote jaar ik heb gehad maar bedenk ik me ook dat het stoppen met roken mijn leven heeft gered. 2 stents, 9 pillen per dag rijker en een schildklier die kliert. Slechter kan het dus niet worden denk ik maar…dus vandaag een mooie dag om nieuwe doelen te stellen. Bewuster leven en meer genieten van het moment. Laten we eerlijk wezen, vorig jaar was een gezellig terrasje pakken toch wel een dingetje zo zonder de peuk. En nu..? Het is eigenlijk gewoon, de smaak van die stinksigaret hebben we zo uit ons systeem..de gewoonte, het associeren van gebeurtenissen of momenten met een sigaret. Dat is iets wat lang blijft hangen. Soms besluipt me zo’n gevoel, het is geen trek in een peuk maar een gevoel wat je misschien kan vergelijken met het trek hebben in een lekkere slagroomtaart. Afijn, ik rook niet meer..vandaag een jaar dus om dat te vieren heb ik de Coolsingel afgehuurd..ik nodig iedereen graag uit. We zaten te twijfelen of we de kuip zouden kiezen als feest locatie maar die was al verhuurd, bij het Excelsior stadion was vandaag ook geen plek dus tja.. dan blijft er maar een locatie overπŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ De COOLSINGEL. Ik zou vandaag niet jullie feestjurken uit de kast trekken..dresscode is casuele ..jeans ( liefst zwart)  gympen en rood wit shirt..( groen wit gestreept mag ook). Wat een feest zal het vandaag en morgen worden, wat een spanning hangt er hier aan de Maas. Gaat het vandaag dan eindelijk gebeuren? 

Maas

1673 dagen gestopt -

Beloning 365 dagen gestopt

365 dagen gestopt

Op 07 May 2017

Daar is ie dan.

Maas

1673 dagen gestopt -

Zomaar opeens

Een zondag eind april, koud zuur weer…We gaan maar aan de poets thuis. Alles Spik en span zodat we met mooi weer alleen de vette lap er door kunnen halen. Huis ruikt lekker van de was ( verzachter) die aan het drogen is en van de schoonmaakmiddelen en opeens..zomaar uit het niets.TERING..wat heb ik trek in een sigaret😱😱😱😱. Even snel kijken hoe het met mijn mede Ex junks gaat dan…zo, dat was het dan maar weer. We gaan maar weer verder met het poetsen, het is nu gewoon stof. Vroeger was het nicotine weg poetsen..pfff wat kon mijn huis stinken op een zondagochtend. Natuurlijk steek ik geen sigaret meer op ( ligt hier nog steeds een pakje in de kluis voor nood) nog 2 weekjes en dan ben ik een jaar rookvrij..heerlijk. Fijne zondag allemaal.

Maas

1673 dagen gestopt -

@bengel1959

Ben even nieuwschierig, hoe gaat het met de heup? Hoop dat het meevalt en dat de pijn minder is geworden.

Maas

1673 dagen gestopt -

Effe gluren

Even gluren, dat doe ik regelmatig. Gewoon omdat ie standaard op de iPad staat en ik zo altijd alles langs tik. Ik heb het blog niet meer nodig omdat ik in de kroonluchters hang van de stress. Het leven keutelt door . Ik ben 6 mei vorig jaar gestopt, ben ( was) bagger vet geworden want…tja je stopt wel met roken. Ik ben gaan sporten, ik heb 2 stents gekregen, onze lieve vriend van 12 jaar moeten laten inslapen en mijn schildklier is helemaal van het padje. Maar ik kan jullie vertellen, ik ben nog nooit van mijn leven zo rustig en gelukkig geweest en dat heeft zijn uitwerking. Ik ben mijn niet rokers kilo’s inmiddels kwijt ( en meer) ik voel me herboren en of dat nu komt door die stents, door de medicijnen, door de schildklier die ze aan het instellen zijn of door het niet roken…ik weet het niet en het kan me geen bal schelen. Dus voor iedereen die nu in de bekende kroonluchters hangt, die mensen die gestopt zijn en veranderd zijn in een dik vet onhebbelijk monster. Er is hoop, echt waar. Gewoon niet meer roken. Als je rookt krijg je enge ziektes…ja ja ik weet het..opa, oom, weet ik veel is 100 geworden met een pakje camel per dag. Maar echt, je kransslagaders gaan kapot door die zooi en ik kan het weten. Wanneer je dat hoort ( gelukkig niet een andere enge ziekte) dan ben je gewoon tering ( Rotterdams) bang. Ik ben net 50, ik zit in de leuke dingen doen fase. Kind de deur uit, beide werk en geen verplichtingen ( behalve dat werk dan )  We kunnen gaan en staan waar we willen, we hoeven niet op tijd thuis te zijn en dan pats boem ben je een hartpatiΓ«nt . En het komt echt door die Kut sigaret, ik heb geen hoge bloeddruk, ik heb geen verhoogd chlorestol nee…ik heb 36 jaar gerookt als een malle. De draad van het leven hebben we hier weer opgepakt na een turbulent ( bijna) jaar. We genieten van alles, het mooie weer komt er dit weekend aan. Ik kan weer lekker een terrasje pakken en wijntje drinken zonder dat ik aan die stinkpeuk denk. Dus alle beginnende stoppers…zet door, echt het leven zonder peuk is net zo leuk en misschien nog wel leuker. Natuurlijk zitten jullie morgen met een chagrijnige kop op het terras terwijl er naast je gezellig gebept en gerookt wordt maar zet door, volgend jaar kijk je naar ze en denk je…pfff stumpers. Echt..gewoon doen..nooit meer roken.

Maas

1673 dagen gestopt -

Beloning 7500 peuken niet gerookt

7500 peuken niet gerookt

Op 03 Mar 2017

Pfffffffff…stel je voor dat ik die allemaal moet oproken…hoe blauw en vies zou je huis dan wel niet zijn. Over de stank maar niet te praten.

Maas

1673 dagen gestopt -

Beloning 300 dagen gestopt

300 dagen gestopt

Op 03 Mar 2017

πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽπŸŽπŸŽπŸŽ op naar de 365 dagen.

Maas

1673 dagen gestopt -

Verwacht en toch onverwachts

Gisteren hebben we onze lieve ouwe trouwe labrador van 12 jaar laten inslapen, ik ben zo verdrietig. Onze vriend had pijn, hijgde heel veel, was onrustig, kon af en toe niet goed liggen of zitten en bleef dan maar draaien. Soms een beetje verward, durfde vorige week opeens de badkamer niet uit te lopen. Maar onze suffert kwispelde de hele dag door, was altijd blij iemand te zien , wilde altijd kroelen en dan..dan moet je een beslissing nemen. Wanneer laat je je hond inslapen ? Onze vorige labrador hebben we te lang laten lopen vonden we achteraf en nu..ja nu…pfff wat een gemis, heel de dag liep er een gevaarte van 35 kg door het huis te banjeren, snurkte als een volwassen vent en was zo lief en vriendelijk. Hij heeft nog nooit gegromt en misschien 10x in zijn leven geblaft. Het einde van 2016 en begin 2017 zijn hier niet zonder slag of stoot verlopen. Veel verdriet, veel tranen. Ik ga er niet op hopen maar ik ga er nu gewoon vanuit dat we ons portie wel gehad hebben nu. Laten we zeggen de 7 magere jaren maar achter ons laten en op naar de 7 vette jaren. Gelukkig geen moment aan roken gedacht, net wezen sporten en nu even uitblazen op de bank met iPad.

Maas

1673 dagen gestopt -

Bijna 300 dagen

Zo af en toe gluur ik hier, veel nieuwe aanwas en de hele oude garde zijn fanatiek maar de stoppers van rond mei vorig jaar zijn schaars. Zijn ze weer begonnen of hebben ze het blog niet nodig..gluren ze ( net als ik) . Ik weet in ieder geval dat het goed gaat met me. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ben weer lekker rustig aan het sporten, ik ben 2,5 kilo afgevallen en ik voel me beter dan…... pfff ik weet niet hoelang. Lijkt wel of ik nu de tijd aan het inhalen ben, de tijd dat ik geen energie ergens voor had…rokend met achteraf een dichgeslipte kransslagader hangend bedekend dat dit niet gezond is..heerlijk dat ik niet meer hoef te roken. Mag het natuurlijk wel want ik heb echt goed rond gekeken en ik zie nergens mensen met pistolen die rokers neerschieten. Maar ik doe het gewoon niet meer, ik voel me zo anders..ik voel me zo goed..ik voel nu dat ik leef. Alle tranen woede en frustratie’s is het echt waard geweest. Ik ben en ik voel me een vreselijk rijk mens. Bijna 300dagen geleden had ik zo’n blog als deze gelezen en gedacht..tsssss geitenwollensokken muts..tuurlijk..jij rookt zeker maar 4 peukjes per dag..tsss ...met je geluk en dat soort geneuzel..maar echt..Tering ( Rotterdams en mag je dan overal voor zetten) wat ben ik blij dat ik niet meer rook. Over een paar dagen kom ik mijn sticker ophalen en dan…dan..dan zijn die 365 dagen echt inzicht.

Maas

1673 dagen gestopt -

Nieuwe kansen nieuwe ronde

Ik ben weer helemaal fit en fief. De stents doen zijn werk, roken doen we al een tijdje niet..tijd om de kilo’s serieus aan te gaan pakken. Het sport pakkie heb ik weer aangetrokken ( ken net)  veters zijn gestrikt. Hoppa 15 minuten fietsen en 30 minuten wandelen op de loopband (  het is vies weer buiten ) . Terug naar het normale leven. Dat goddelijke lichaam zonder sigaret is mijn doel. Als ik 6 mei mijn eenjarig jubileum groots vier dan wil ik natuurlijk wel strak in het velletje zitten en zo’n goed conditie hebben dat ik de hele avond niet van de dansvloer ben af te meppen. De kwart marathon ( ohhhww het blijft lekker klinken ) gaat hem helaas niet worden dit jaar. Dus…nieuwe kansen , nieuwe ronde. We gaan ervoor.. zien jullie nou wel. Het leven zonder peuk is echt net zo leuk..wat..nog veel leuker zelfs.