Miraagje

gestopt met roken -

Het einde van het blog... @Admin, doe je job of geef hem uit handen!

Dag lieve, sterke vechters tegen die allesomvattende, vervelende verslaving.
Zoveel respect voor julle.

Even voor de duidelijkheid. Ik heb geen stopstatus, maar ben al meer dan 1000 dagen gestopt.
Waarom ik geen status heb? Omdat ik vond dat je op het moment dat je je laatste sigaret uitdrukt, gewoon
gestopt bent. Klaar!
Iedereen is anders. Dit hielp mij. Niet rekenen, gewoon klaar. Gestopt! Lachen om je verslavende gedachtenkronkels, en vooral niet tellen.

Dit blog heeft mij enorm geholpen. In heel veel opzichten.
- Het heeft me van mijn rookverslaving afgeholpen.
-Het heeft me geleerd hoe je empatisch kunt reageren.
-Het heeft me laten zien, hoe ieder op een andere manier kan reageren op een verslaving, en hoe hetzelfde.
-Het heeft me laten zien dat dat oervervelende spreekwoord ‘ieder huisje heeft zijn kruisje,’ op zoveel, soms vreselijke manieren, waar is.
_Het heeft me zelfs leren omgaan met kritiek… en dat was best verbazend ;)

Dit blog was vooral in de oude stijl een uitkomst. Al die oude blogs die je kon opzoeken. De levensverhalen, de verslavingstrijd in alle vormen. Het was een fantastisch hulpmiddel.
Dit blog in de nieuwe stijl is helaas echt een verarming. Het vinden van oude blogs is bijna niet te doen.
De avonden dat ik geboeid gelezen heb over de strijd van anderen, ze hebben me fantastisch geholpen. Dat zou ik ook nu iedereen ook zo gunnen.

Nu is het blog overgenomen door zeer nare mensen. Mensen die zeggen een strijd te voeren tegen de E-sigaret. Maar in werkelijkheid een vieze, smerige, op de persoongerichte strijd voeren tegen met name @Quidam. Maar ook tegen @Balling.
Ik begrijp dat huidige en oude leden van dit blog niet altijd zien wat er aan de hand is. @Balling kan door zijn manier van schrijven mensen nogal tegen de haren in strijken. (Ik hoor wel van je, hè, @Ballling als je het er niet mee eens bent, ja toch?).
Maar de strijd tegen @Quidam heb ik nooit begrepen. Zijn het nare vooroordelen? Kennen ze hem?
Als iemand een strijd geleverd heeft, zowel in verslavingsopzicht als in leven/ overleven, is het onze lieve Quidam. Wie denk je in godsnaam wel dat je bent, dat je hem zijn leven zo zuur durft te maken? De smaad, de laster, de tegenwerking, het is te smerig voor woorden. Ik word hier diepbedroefd van. En ik heb eigenlijk nooit iemand gezien, die het op zeer duidelijke wijze voor hem opnam.

Ook ik niet :(

Had het geholpen tegen de trollen?
Helpt tegenreactie tegen trollen?
In mijn ogen, toen niet.

Maar nu, nu het blog bijna terziele is, doe ik toch nog een poging.

Beste trollen,  onder welke naam ook.
Was dit wat je wilde bereiken? Het stoppenmetrokenblog kapot maken?
Weet je wel hoeveel mensen je hun hulpmiddel, nl dit blog, hebt ontnomen, waardoor misschien hun stopbesluit niet is gelukt?
Kun je met die gedachte leven?

Heb je er ooit over nagedacht dat je je gezeur over dampen ook op dat dampforum had kunnen uiten? Een veel groter publiek en daarmee veel meer resultaat? Jullie zijn nare mensen, met een bad-karma, zou mijn dochter zeggen.
Werk aan je zelf, laat ieder in zijn waarde. En laat dit blog met rust. Je hebt niet bereikt wat je wilde.  Een goede raad: De strijd tegen de E-sigaret gaat hier niet plaats vinden, maar op het dampforum en in de politiek. Ga daar lobbyen, zeuren en zeiken. Bereik je veel meer.
Wat je wel bereikt hebt? Minder mensen die stoppen met roken, omdat ze de steun die ze zo nodig hadden, hier niet kunnen krijgen. Hard gezegd: door jou gaan er mensen dood.
Leef er maar mee!

En @Admin…. uiteindelijk ben jij ook een watje. Of je had gezorgd voor een moderator, of je had het blog uit de lucht gehaald.
Ik hoop dat je uiteindelijk voor nummer 1 kiest. Zoniet, dan hoor ik graag van jou of het blog overgenomen kan worden. Liefst de oude versie. En ondanks deze harde woorden, ik ben je dankbaar dat je dit blog ooit hebt opgezet. Gouden zet!