Mvassen

46 dagen gestopt -

Beloning 100 peuken niet gerookt

100 peuken niet gerookt

Op 17 Jan 2021

Alweer 100 sigaretten, trots!

Mvassen

46 dagen gestopt -

5 dagen rookvrij!

Super trots op deze mijlpaal. Op naar de 1e volle week!

Mvassen

46 dagen gestopt -

Gaat het me ooit lukken?

Dag 4 en ik ben niet gezwicht maar het was een moeilijke dag. Ik heb veel momenten gehad dat mijn emotie op de loop ging en dat ik alleen maar kon denken aan roken. Daarnaast bekruipt me dan de angst dat het me nooit gaat lukken… Wordt daar heel neerslachtig van. Ik pep mezelf steeds op met kom op je hebt het eerder succesvol gedaan Dus je kan het… Ik moet hier doorheen.
Hopelijk gaat het morgen weer beter. Nu maar mijn bedje in.

Mvassen

46 dagen gestopt -

3 dagen en 50 sigaretten niet gerookt :-)

Mvassen

46 dagen gestopt -

Dag 3 bijna voorbij

de 1e drie dagen bijna achter de rug. Het gaat nog steeds goed. Wel merk ik dat ik ineens kan uitvallen en heel onredelijk worden. Ik voel me dan heel erg opgefokt. Das niet fijn. Dat zijn momenten dat ik ademhaling oefening moet doen of even een frisse neus moet gaan halen. Op naar dag 4 waar ik weer de belofte ga doen :-) Kleine stapjes om uiteindelijk het grote doel te bereiken.

Mvassen

46 dagen gestopt -

De kop is er weer af

De 1e dag zit er op en de start is gemaakt om naar een rookvrij leven te komen.
Hoe ik het vond? Het ging wel goed. Ik heb nicotinevervangers dus dat scheelt. Op naar dag 2 rookvrij. In ieder geval ga ik morgen de belofte weer doen niet te roken ;-)

Mvassen

46 dagen gestopt -

Nieuwe stopdatum

Hoi daar ben ik weer. Maandag 11 januari ga ik er voor. Het voordeel nu is dat mijn zoon ook stopt. Mijn man moet er nog even over nadenken. Ik hoop dat ik hem ook over de streep kan trekken. Dat maakt het makkelijker. Maar oed mijn man zijn al eens eerder samen gestopt, maar dat brengt ook extra spanning met zich mee omdat we dan allebei een kort lontje hebben. Dus misschien beter apart de eerste dagen dooe. Wens me succes. ik heb me voorgenomen het klein te houden. Gewoon elke dag voor te nemen die dag niet te roken. Niet gelijk nooit meer, al weet ik dat ik nooit meer een sigaret mag aanraken want voor mij geldt eenmaal een roker altijd een roker. 1 sigaret na 5 jaar stoppen maakte dat ik weer verslaafd werd.
Het is zo’n smerige verslaving! Ik wou dat ik nooit was begonnen! Maar ja, de situatie is zoals het is, en nu wil ik er af. Voorgoed!
Wish me luck! Ik zal met jullie delen hoe het me vergaat.

Mvassen

46 dagen gestopt -

Helaas gefaald

Na 10 dagen op de teller is het helemaal mis gegaan. De reden is dat het niet het juiste stopmoment is geweest wat gedoemd was om te mislukken. Ik heb het heel druk op het werk, met veel stres om de deadlines steeds maar weer te kunnen halen. Ik merkte al dagen dat ik daarbij geen focus meer had en er niet voldoende uit mijn handen kwam omdat ik alleen maar dacht aan roken.
Vandaag besloten dat doordat ik niet meer kon focussen en daardoor nog meer stres kreeg in het halen van de deadlines weer een sigaret op te steken. Helaas hielp het en kon ik weer focus aanbrengen…

Natuurlijk komt het waarschijnlijk nooit goed uit, maar volgens mij is het wel handig om op een moment te stoppen wanneer de kans van slagen groot is. Ik heb mijn status aangepast.
Ik ga zeker een nieuwe stopdatum plannen, maar voor nu even geen mooie blogs van mij :-(.

Ik wens iedereen succes! Jullie zijn allen toppers! Wanneer ik mijn volgende stoppoging zorgvuldig heb gepland kom ik weer bij jullie terug.

Mvassen

46 dagen gestopt -

Beloning 7 dagen gestopt

7 dagen gestopt

Op 15 Nov 2020

Mijn vorige stoppoging dit ook gehaald. Aankomende week wordt spannend…

Mvassen

46 dagen gestopt -

Beloning 100 peuken niet gerookt

100 peuken niet gerookt

Op 15 Nov 2020

En hoe fijin is deze beloning. De 1e honderd beloning in de pocket :-)

Mvassen

46 dagen gestopt -

Tevreden

Even een update. Ik ben bijna 6 dgn van het roken af en ik moet zeggen dat het best goed gaat. Ik ben bijna van mijn rokershoest af en dat voelt goed en geeft me een boost om door te gaan :-) Ik heb vertrouwen om definitief van het roken af te komen.

Mvassen

46 dagen gestopt -

Beloning 50 peuken niet gerookt

50 peuken niet gerookt

Op 12 Nov 2020

De 4e dag is bijna voorbij en ik heb meer dan 50 peuken laten staan :-) Ik had voordat ik toch besloot ineens te stoppen een blog geschreven waarbij ik zoekende was naar een stopplan. Ik had daarbij een aantal methoden, waar ik ervaring mee heb gehad weggestreept namelijk:
*cold turkey, was een hel en ga ik niet meer doen.
*nicotinepleisters. Vond het niet prettig vol continu een nicotine afgifte te hebben en zeker s-nachts last van.  Kaugom ook geprobeerd en vond ik vies. 0,5 jaar gestopt geweest
*Syban werkte maar last van de bijwerkingen en eerder moeten stoppen. 2 jaar gestopt geweest
*Champix, werkte goed maar werd helemaal niet lekker van de medicatie en moest eerder afbouwen. Wel bijna 5 jaar gestopt geweest en was mijn laatste stoppoging

Wat blijft er dan nog over…De nicotine spray. Dat zou wellicht kunnen helpen,
E-smoker had ik in maart geprobeerd maar meer met het idee dan van roken naar dampen over te gaan en dan wel te zien. Ik merkte dat ik in het begin alleen maar aan de esmoker zat te lurken en heb het snel opgegeven omdat ik juist van de verslaving afwil. Dus het moeten roken dan wel dampen.

Wat is dan nu mijn plan? Wel de e-smoker maar dan alleen als ondersteuning op momenten dat een ander een nicotinevervanger neemt zoals kaugom of spray. Dit werkt tot nu toe perfect. Ik begon met 12 mg maar vond dat teveel. Ik zit nu op 6 mg en heb in de afgelopen 4 dagen 1 ml weggedampt. Dat is niet veel. Komt volgens mij overeen met nog geen 10 sigaretten in 4 dagen aan nicotine. Dit bevalt me goed. Dit hou ik als ondersteuning totdat ik sterk genoeg ben om ook de esmoker te kunnenlaten liggen zonder terugval naar de sigaret.

Mijn streven is 2021 rookvrij en danpvrij te kunnen starten.

Ik hou jullie op de hoogte en ga ervoor.

Fijne avond!

Mvassen

46 dagen gestopt -

Beloning 20 peuken niet gerookt

20 peuken niet gerookt

Op 10 Nov 2020

Ineens sneller besluit genomen om te stoppen. Na een fikse verkoudheid bleef ik maar hoesten. Met name s-ochtends en had ik het idee dat ik een rokershoest overhield. Hiervoor nooit last van gehad. Nu in de Corona tijd is het niet handig als je moet hoesten. Dus ineens besloten niet meer te roken. Het hoesten is nog niet echt beter maar ik heb goede moed dat dit gaat helpen om van de rokershoest af te komen. Ik vraag me alleen af als het een rokershoest is, hoelang dit kan gaan duren?
Het goede nieuws is de eerste 20 peuken niet gerookt :-)

Mvassen

46 dagen gestopt -

Zoekend naar juiste stopmethode

Ik zou wel graag willen stoppen met roken maar ik ben bang. Dit omdat ik al vaker gestopt ben geweest en soms ook best lang (5 jaar). Ik weet dat ik heel erg last krijg van ontwenningsverschijjnselen en daar zie ik tegenop. ik heb al vele stopmethoden ervaringen mee maar geen was ideaal. Met nicotinepleisters, met zyban, met champix. De medicijnen had ik beiden veel last van bijwerkingen en moest daardoor vroegtijdig stoppen. Wel heb ik het toen wel volgehouden om te stoppen tot resp 0,5 en 5 jaar.
In maart dacht ik dat de esmoker de juiste oplossing zou zijn. Maar mijn ervaring alleen met de esmoker is dat ik de gewoonte alleen maar erger wordt. Ik heb de gehele dag zin om aan de esmoker te lurken en ik denk dat het komt omdat ik enerzijds niet genoeg direct het gevoel krijg dat mijn nicotine behoefte niet wordt bevredigd en anderzijds dat je de esmoker ook binnen wel kunt gebruiken en daardoor nog meer ga dampen. Toch denk ik dat de combinatie met de esmoker me wel zou kunnen helpen om op de momenten dat ik zo’n zin heb in een sigaret (en dan het momentje voor mezelf) de esmoker kan gebruiken ipv dat ik wellicht toch een gewone sigaret pak.
Ik heb begrepen dat de esmoker de opname van nicotine langzamer is en dat misschien het probleem is wat ik heb ondervonden en toch weer overrgestapt ben op roken.

Waar ik nu aan zit te denken is om eerst de sigaretten af te bouwen en daarnaast de e-smoker te gaan gebruiken om toch zodat na afbouw de e-smoker mijn steuntje in de rug is voor de nicotineverslaving. Uiteindelijk de e-smoker nicotine afbouwen en daarna het gebruik van de e-smoker. Wat ik niet wil is dat als ik de sigaretten heb afgebouwd ik vervolgens de gehele dag aan de e-smoker zit te lurken.
Ik weet niet hoe dit gaat lopen.

Mochten jullie mij tips en tricks kunnen geven in het gebruik van e-smoker met een combinatie van esigaret voor de snak naar een sigaret en ondersteuning voor mijn nicotine verslaving.