Overthehill

1144 dagen gestopt -

Nou ja

Ik ben niet zo vaak meer op het blog, komt omdat het stoppen als een tierelier gaat, daarom.
Maar ik kwam de laatste tijd weer af en toe kijken, om 1 persoon, die het nordic walking verving tot nerdic walking, die zo eerlijk en rauw is als een prachtige amsterdamse osseworst.
Die hier dankzij dit blog gestopt is en toen jaren terug mensen maanden vermaakt heeft met haar geweldige blogs en nu weer het blog opzocht omdat ze gestruikeld was en weer wilde stoppen.
En nu…..  nu heeft ze haar blogs verwijderd, ze is klaar met dit blog.
Door de moreel politie die haar taalgebruik ongepast vond? Nou ons hele sigarettenmisbruik was ongepast, volksstammen zijn opgegroeid met autoritten naar zuid Frankrijk met het raampje een kiertje open terwijl onze ouders de รฉรฉn na de ander opstaken. Dat is pas ongepast!
Mijn huisarts die zijn peuk uitdrukte als ik in de behandelkamer kwam. De hoofdmeester die rookte terwijl hij les gaf. Mijn ouders die een feestje gaven en dan zo’n leuk dingske hadden waar dan aan de ene kant de Belinda’s zaten en aan de andere kant de Caballero’s zonder filter met aan de zijkant het doosje lucifers al half geopend op het stenen uitsparinkje….

I rest my case!

Laat iedereen toch zijn manier van stoppen hebben. Ik was er eentje van gebed zonder end, ik bleef maar struikelen en ik mag nog steeds schrijven ook al ben ik meer dan een ezel.

Ik ben een fan van Sarah!

Groet Madelon

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Gut

Tja
Ehmmm
Gos
Jaaaaaaa

Het is zo, ik ben toen gestopt met roken, voor de tigste nee de derdste keer en dit was blijkbaar de keer.
Ik zag net dat ik heul veul geld bespaard heb ( heb ik opgegeten denk ik zo maar) en dat ik heul veul sigaretten niet heb gerookt ( als je er bij nadenkt is dat best wel krom, zeg, ik ben op dieet moet ik dan ook fictieve kapsalons, flessen wijn tellen? )
Maar, nu komt het: ik was het vergeten! Echt! En dan nog flink ook, ik ben al meer dan 1000 dagen gestopt en heb er niet meer aan gedacht.
Serieus, zo het me mijn leven beheerste, zo ik dacht dat mijn leven nooit meer de glans zou hebben, dat geen bbq meer hetzelfde zou zijn, zo het dus echt echt echt echt echt kan. Ik ben gelukkig zonder, mijn leven is ook leuk zonder, de fles wijn of 2 desnoods smaakt ook heerlijk en vakantie’s gaan ook super zonder.

Conclusie, jullie doen het voor iets, want het KAN

Succes met volhouden, nee zeggen, omdenken, lijden, doorzetten en feestvieren omdat je zoveel dagen gestopt bent

XOX Madelon

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Beloning

In mijn tijd, heel heeeeel lang geleden, toen ik begon met stoppen ( en ik heb een heule lange aanloop gehad eer ik er echt echt echt goed in was, in dat stoppen) mocht je nog een beloning invoeren met een tijdsspanne.  Dus van zoveel dagen gestopt dan mag je dit, of is dit het equivalent van wat je bespaard hebt door het stoppen.
Ik was daar erg goed in. Echt goed. Keer op keer….
Het enige probleem was soms dat het bespaarde net ( bij lange na niet) correspondeerde met de beloning.
Ergo…. heb ik toen de verdubbelaar in het leven geroepen. Scheelt minimaal de helft ( duh, ben een latent wiskundig genie nietwaar, ja niet waar haha). De verdubbelaar is geweldig!  Vergoeilijkt alles en neemt het niet zo nauw met afrondingen.

Dus mijn vraag is,  kan dat elementje terug in de basis…. Ik ben gewoon van het dromen van ’ wat als’

Zonder gekheid, het stoppen met roken heeft mij veel gebracht. Ik word niet meer geregeerd door de peuk. Ik hoef me niet meer druk te maken of dat ik stink naar rook of dat ze ruiken aan mijn adem of lijf dat ik rook. Ik reis nu zonder uit te rekenen zonder hoe lang zonder. Ik ben nu op trouwerijen en begrafenissen zonder dat ik afgeleid word door de verslaving. Het leven is zo veel makkelijker zonder de verslaving.!
Dan nog, ik blijf altijd verslaafd. Dat is echt jammer,  maar bedenk, een roker wordt al beschouwd als een paria , stel je voor dat je een alcohol probleem zou hebben,  is in verhouding tot het roken nog erger om vanaf te komen. Anti roken is normaal nowadays maar anti alcohol komt eraan…..

Ik zeg proost :)

XO Slaap lekker

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Nog 3 nachtjes slapen

Ja ja ( nu hoor ik de stem van de uil van de Fabeltjeskrant het zeggen als ik het typ). Nog 3 nachtjes slapen en dan ben ik 600 dagen en nachtjes gestopt met de stinkie stankie sigaretjes.
Winston en Marlboro waren mijn favo. Jarenlang kocht ik ze. En nu? Nu niks. Echt niks. Ik registreer nog wel af en toe een sigaret, of dat iemand net gerookt heeft, want dat ruik je maar o zo goed. Maar zelf? Zelf hoef ik niks. Vind het af en toe wel een raar idee dat ik zo goed zonder kan, ik denk er dan even aan en besef me dan dat mijn lijf het sowieso niet meer hoeft en dat er geen discussie meer is of mijn geest het nog wil. Ik heb nog wel af en toe dat ik denk aan hoe het was en hoe het was om er zo maar overal er eentje op te steken. Het geromantiseer zeg maar. Maar gelijk komt dan ook het besef dat je dan weer geen dag kan opstaan zonder een sigaret te willen. Dat helpt.
Ik ben nu baas over de sigaretten.
Ik was trouwens best aangekomen door het stoppen met roken. Ik vond dat alles wat op los op mijn werkbank lag ( als lunchjuf) voor Bassie was. Bassie ben ik dus hรจ, aka kliko aka Madelon. Om dat er weer af te krijgen moest ik dus vooral het eetpatroon veranderen. Dus al dat onbewuste opeten even laten. Werd ik niet gezelliger van kan ik je wel vertellen maar het werkt wel haha.
Ik ben weer op gewicht, maar ga nog effekus door omdat ik in maart 50 word en het wel zo leuk vind dat ik dan alles aan kan wat in mijn kast hangt. Dus ik ga voor de -3 kg…..
Al met al, het doorzetten loont. Het bloggen hier loont. Het steunen en gesteund worden hier loont ook.
Ik wens iedereen het toe dat het stoppen lukt en dat het zonder echtscheidingen, slachtpartijen, van school verwijderd zijn als ouder lukt….

Bij mij net wel ;)

Fijne avond!

XO

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Jottem

Ik bedacht me vandaag dat het me opviel hoe vaak ik niet aan sigaret meer dacht. Dat is echt echt echt heel vaak. Schrikbarend en ook weer gelukzaligend vaak ( gelukzaligend is geen woord volgens mijn laptop…. vin’k wel!)
Maar wanneer denk ik er wel aan na zo’n ( potdomme kan ik nu weer niet zien nu ik aan het typen ben… ) 4 honderd en nogwattes dagen?
Nou:

Als ik het wel zoooooooooo niet eens ( tel de o’s, en bedenk dan hoeveel keer dat minimaal is) ben met Lief, dat ik bijna knap ( maar gelukkig hem verbaal helemaal naar de tering help ;) , zodat hij de volgende keer beter bewapend is,  als hij het een keer het niet eens met me eens is ) ( mag je 2 x lezen maar grammaticaal klopt hij echt die zin :mrgreen: )

Als zoonlief ( 3 stuks) allemaal besluiten om heel mannelijk te doen en me naar het randje drijven .... ( echt,  ik heb 4 prachtige mannen in mijn leven maar o wat kunnen ze irri zijn!)

Als er tussen ‘heel druk’ en’ straks weer wat’ een gat valt. Slaat nergens op, maar dit is tot op heden de gevaarlijkste gebleken. Als ik totale rust heb overdag, of totale verveling werd ik dan de ’ gevallen vrouw’  ( klinkt meer sexy dan het in mijn geval was, ik was dan gestruikeld…... niks sexy aan nietwaar)

Als ik ietwat beneveld met de hond uitging voor het laatste rondje en de lucht zo fris was en ik dacht: dat zou ik best wel ietwat hevig willen verpesten met een sigaret. Maar dan ook besefte dat ik echt alleen was en ik ook echt genoot van de frisse lucht.

Dus dat :)

Meer is het niet. Dat krijg je als je gewoon stug blijft volhouden en nee blijft zeggen tegen die ene sigaret.  Nooit schreeuwende noodkreten om een trek in een trek. Nee alleen dan een vluchtige zin in een sigaret. Die kan je hebben nietwaar?

De moraal van dit verhaal:

Hou vol en je komt er wel

Fijne nacht!
XO

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Vroegah

Vroegah mocht je als je je status invulde ook beloningen invullen, compleet met plaatje.
Stickers had je niet, je had de balkjes, 6 stuks en je had de beloningen. Waar je nu een sticker voor krijgt vulde je dan gewoon in: 3 tabletten Chocolonely ( karamel zeezout :mrgreen: )
Dat was dan voor bijvoorbeeld 3 dagen gestopt. Dan redde je het net tot de volgende beloning van een week.
Bij mij was dat dan bijvoorbeeld nieuwe laarzen want met nieuwe laarzen loop je er kek bij plus je rookte al zeuven hele dagen en nachten niet dus dat was een passende beloning.
Soms was het niet zo passend maar kon je de discrepantie ondervangen door de verdubbelaar aan te zetten ( stond dan niet vermeld in het blog en op die pagina maar die had ik dan zelf heel handig bedacht dat ik daar behoefte aan zou kunnen hebben, eventueel, bijna elke keer dus)

Dus mijn vraag, ik wil wel graag dat terug want ik vond het ook zo leuk om bij andere mensen te kijken naar wat voor knallende beloning ze hadden ingevuld bij bijvoorbeeld een jaar ( mits ze dat gedaan hadden want het was geen moetje, meer een leukje of magje)
Zo had iemand ingevuld dat ze bij een jaar stoppen een Mega Mindy outfit mocht kopen…. Geweldig toch!
En dan die plaatjes zoeken en er in stoppen, was echt een leuk element en het hield je lekker bezig, zeker de eerste dagen zijn zo traag als stront dus dit zorgde voor vermaak.

Wat zouden jullie invullen als beloning? Ben nog steeds nieuwsgierig :lol:

Fijne avond!

XO

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Overal waar 'te' voor staat....

Ik bedacht me net dat sinds ik gestopt ben met roken ik me op andere vlakken flink te buiten gegaan ben aan de geneugten van het leven. Misschien als compensatie?
Niet dat roken een geneugte is maar dat zag ik zeker 30 jaar lang wel. Verdedigde het ook als zodanig… nu weet ik beter, nu vier ik het leven weer als een feestje en niks niet minder zonder een sigaret!
Alhoewel, ik snaai meer, ik drink meer, ik vrij meer…..

Was allemaal prima, maar nu, na 1 jaar en 3 maanden gestopt te zijn ( gut wat klinkt dat lekkerrrrrrr) heb ik besloten om het ‘te’ minderen.
Minder eten, minder drinken; over het vrijen laat ik het me maar niet uit. Maar hebben jullie dat niet, dat alles meer er van werd? Bij mij wel in ieder geval. Mijn lief had geen problemen met alles, nog steeds niet maar ik ben de losse a-lijn jurkjes nu wel zat, er hangt een complete te kleine garderobe in mijn kast waar ik graag volgende voorjaar weer in pas.
Dus minder minder minder is mijn motto vanaf nu. Maar nog wel genieten van de rest ( er pruttelt nu weer fijn 14 liter tomatensoep op het vuur, weinig calorieรซn en weinig koolhydraten)

Fijne dag en vrij ze!

XO

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Dromen dromen dromen

Wat ik nou had. Ik heb zomaar ook eens een rookdroom gehad. Ik was ‘ergens’ ( lekker vaag was dat ook ja) en ik wist dat ik weer rookte. Ik deed het al weer een tijdje en baalde ervan omdat we volgende week op vakantie gaan en ik dan weer tegen de reis op zou zien omdat ik altijd Remi ben qua roken, ergo niemand wil er rekening mee houden met verslaafde mensjes….
Er was geen paniek, eerder een soort van berusting. Maar daarna! Daarna dacht ik maar dat doe ik niet meer! Ik rook helemaal niet! Dus opluchting alom. Kwam gelijk het tweede dwaze deel van de droom. Ik was opeens heel behaard. Maar echt heel behaard, zeg maar planet of the apes behaard. Ik keek naar beneden en zag mijn benen en zag vachtjes!
Gelukkig werd ik toen wakker haha. Niet getaald naar een sigaret maar met douchen wel heel secuur alles geschoren LOL.

Fijne avond en droom er niet van hรจ!

XO

Overthehill

1144 dagen gestopt -

401 dagen gestopt... potverdrie da's heul veul dagen!!!

Oe wat lekker, ik heb gewoon 400 dagen niet gerookt. Zat vanochtend in de auto er nog aan te denken wat een ellende die eerste dagen/weken waren. Dat ik er 24/7 mee bezig was, dat ik continu schizofreen met mijzelf in discussie was terwijl ik dat niet wilde….
Mijn mindset was dat het niet roken deze keer niet een hoofdzaak zou zijn, dat zou teveel eer zijn voor iets wat je alleen niet meer hoefde te doen. Voor mij een goed idee, het corrigeerde mijn verslaafde gedrag door het te minimaliseren. Zo van jammer dan, dat doe je niet meer.. en weer doooooorrrrrr. Samen met de Champix is het dus wel gelukt, tot nog toe.
Ik gun het iedereen!!!
XO
Fijne dag!

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Holadieeee

Tja, wat krijg je als je iemand met een jetlag flink wat wijn toedient?
:mrgreen:

En toch, toch blijkt maar weer dat het volhouden zin heeft gehad want ik had weer geen last van mensen die bij mij in de buurt rookten. Normaal voelde ik mezelf dan zielig of in de minderheid….. vandaag ging het smoooooooth, met de alcohol รจn met het niet roken.
Zwaar interessante kost nietwaar maar gut, gun het een dronken tor om neer te typen :)

Slaap ze!

( ik denk dat ik ga snurken haha)

XO

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Yes Yes Yes!!! 1heeeeeeel jaar

O wat fijn, ik las net wat hier en daar en dan lees ik dus dat mensen met mij meeleven en dat het jarige gebeuren vandaag niet zomaar unnoticed voorbij is gegaan. Dat warmt mijn hart, echt waar! Ik zit nu aan de tafel bij mijn broer, heb een geweldige dag achter de rug, voel me totaal gepamperd en ook vanuit Nederland kreeg ik de leukste appjes en textjes. Het is me toch ook een prestatie of niet, een heel jaar niet roken. Ik kan wel zeggen dat het begin me weer zwaar viel, ik ben echt al vaak gestopt namelijk. Maar toch, hier schrijven en lezen hielp me weer enorm. Het kan zo een warm bad zijn! Dat stuk erna heb ik al tig keer gedaan, dat is gewoon op tandvlees doorbuffelen terwijl je omgeving het normaal vindt dat je niet meer rookt terwijl je nog steeds zo je best moet doen om niet toe te geven aan de verslaving. Dat hou je dan ook nog (net) vol en dan komt de 3 maanden…. vond ik ook deze keer weer pittig. Als iedereen om je heen het zo normaal vindt dat je niet meer rookt en je het ook best goed al kan komt dat toch de verleiding: de luchten van een net aangestoken sigaret, de gezakte moraal, de verveling en de nooit weggegaande verleiding .... al met al gewoonweg lava!
Deze keer ben ik daar voorbij gekomen. Misschien mazzel, misschien gewenning, misschien deze keer juiste mindset.

Blijft het feit dat ik nu al een jaar niet rook en ik het voor het eerst ook al tijden niet mis!

O wat fijn!

ps

Ik gun het iedereen !!!

XO

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Mijn tante

Het heeft niets met niet roken te maken, dat weet ik heus wel. Maar mijn hart barst uit elkaar van verdriet. Mijn tante is net overleden. Mijn ouders zorgden niet zo goed voor mij en mijn broer. Dus mijn broer nam die taak over en ook mijn tante. En net krijg ik een mail dat zij overleden is… Zij woonde wel bijna 500 km verderop maar zij bekommerde zich zeker wel om mij , dat voelde ik ook zo. En nu is ze er niet meer. Tranen blijven lopen. ik ben een tut dat weet ik ook wel , maar ik voel het zo erg! Ik moet het gewoon ergens kwijt. Ik kan het wel zeggen thuis, heb het ook gemaild naar broerlief maar daar is het 6 uur eerder en vast druk. Dus ik moet het gewoon neerschrijven.
Dat is het fijne van hier, hier kan je het kwijt, dat je bijna stikt in het verdriet.

Xo

Overthehill

1144 dagen gestopt -

Ja ja jaaaaaaa

Hier bericht van een blij mens.
Ja ik ben al lang gestopt.
Ja ik heb daardoor veel geld bespaard.
Ja ik ben goed in beloningen verzinnen.
Ja ik heb weer een goeie :)

Ik heb net een ticket geboekt, 31 mei tot 8 juni gaat deze vrouw naar New York in haar hele uppie :mrgreen:
Het is het geld meer dan waard, ik zie mijn broer daar en ben voor het eerst in jaren ( denk aan 15 jaar minimaal) alleen op pad!
Zo zin an. Mocht ik al zin aan een sigaret hebben, motivatie genoeg om het niet te doen :)

Fijne avond,
groeten van stille Willy ( stiekeme meelezert, dat dan weer wel)
XO

Overthehill

1144 dagen gestopt -

300 ( en een beetje)

Ja ja, voorbij de 300 dagen gestopt, het lijkt serieus te worden dat stoppen.
Ik ben er niet meer zoveel mee bezig, voel af en toe nog wel zoiets van ik zou er wel eentje lusten denk ik, maar meer is het niet meer. Het is het ook niet meer waard om te overwegen, weer door die beginperiode heen moeten wil ik nooit meer. Te vaak gedaan, niet leuk!
Ik ging eens googlen wat ik kon vinden over 300, of dat nog iets speciaals was ( naast dat het een ongelofelijk goede prestatie is van ondergetekende ;) )
Ik vond dit:

In het vage…. iets met engelen en zo….:

300; God en de verlichte meesters zijn op dit moment bij je en in je. Je krachtige afstemming op de hoogste vibraties van liefde en licht is helder en puur. Spreek vaak met en luister vaak naar de hemel.

Natuurlijk dรฉ film:
300 (film)
Budget $ 65.000.000[1]
Gewonnen prijzen 9
Overige nominaties 28
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal Portaalicoon Film
300 is een film uit 2006 onder regie van Zack Snyder. De film is gebaseerd op een strip van Frank Miller en Lynn Varley. Die strip is op zijn beurt gebaseerd op de film The 300 Spartans uit 1962.
Snyders 300 won negen filmprijzen, waaronder Saturn Awards voor beste regisseur en beste actiefilm, een Satellite Award voor beste visuele effecten en een Taurus World Stunt Award in de categorie ‘beste gevecht’ voor een massale veldslag tussen de Spartanen en de Perzen.

En uiteindelijk dit:
Een flipperkast!
"300" (de exacte naam bevat de aanhalingstekens) is een flipperkast, ontwikkeld door Gottlieb. Het spel heeft een bowlingthema. De titel is afgeleid van een perfect game, waar een bowler 300 punten scoort, het maximale aantal. Het spel is ontworpen door Ed Krynski en Gordon Morison, en is uitgegeven in augustus 1975.

Ik ben dus meer onder de indruk van 300 dagen stoppen dan dat wat ik vond op het internet :)

Fijne avond!

XO