Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Beloning 500 dagen gestopt

500 dagen gestopt

Op 07 Oct 2020

Inmiddels 501 dagen en 11 uur maar goed ook deze heb ik binnen.
Zit er al dagen op te wachten en dan zul je zien dat je doordat je het ineens even druk hebt dat je het bijna vergeet te plaatsen…...nou ja beter iets te laat dan nooit๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช op naar de volgende beloning

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

stoptober

leuk om te zien dat dat stoptober toch weer nieuwe stoppers bij ons op het blog brengt, hoop dat ze het allemaal vol gaan houden.
en anders na het vallen gelijk weer opstaan want het is zoveel leuker en fijner zonder die stinkstok.
makkelijk is het niet dat stopproces, het zijn de afkickverschijnselen die voor een ieder anders ervaren word want jas je moet van die vieze verslaving af.

ik ben regelmatig gevallen en weer opgestaan en kijk mij nu inmiddels al ruim 16 maanden rookvrij.
het heeft mij zoveel opgeleverd, geen pruttelede longen meer geen hoestbuien meer die zo erg waren dat ik er soms van moest overgeven, geen stinkende en gele vingers meer, geen nicotine walm meer om me heen. kleding blijft langer fris ruiken mijn haren zijn mooier en mijn huid ook. ik zie niet meer zo grauw en voel me super…...en geloof me dat is niet zonder horten en stoten gegaan haha heb redelijk last van allerlei rare dingen gehad. zoals slecht slapen veel dromen het gevoel hebben dat je wat mist enz enz.

ik ben veel gaan wandelen en handwerken heb dus afleiding gezocht.
en dat heeft mij enorm geholpen vooral het schrijven en lezen hier op het SRB.
dus alle nieuwe en opnieuw gestopten veel succes en ook jullie kunnen het.

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

even kwam de gedachte aan die peuk voorbij

Ik ben nu bijna 16 mnd rookvrij, en heel soms komt de gedachten aan een peuk weer even voor 2 tellen om de hoek kijken…...
Die gedachte is ook zo weer verdwenen gelukkig dus ik blijf een happy ex roker ๐Ÿ˜€
Maar ik had net dus even zo een momentje๐Ÿ˜ณ

Maar omdat het niet roken mij eigenlijk best goed af gaat merk ik ook dat ik hier niet zo heel veel meer kom, terwijl ik wel mega veel steun hier heb gehad. Aan de andere kant is het natuurlijk een goed teken, althans nu wel….ben vaker weg geweest hoor maar dan was ik weer begonnen met roken๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ nou nu niet hoor ben niet gek๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Ik hoorde gisteren wat een pakje shag kost het merk wat ik rookte was toen ik stopte โ‚ฌ 10,20 die is nu schrik niet 16 mnd verder โ‚ฌ 14,50 en word weer duurder hoorde ik.
Dus ik ben zooooooo blij dat ik niet meer rook zou dat echt niet meer kunnen betalen hoor, snap zoiezo niet hoe ik het voorheen wel kon betalen๐Ÿ˜ฑ ow ja tuurlijk toen kocht ik geen leuke dingen voor mezelf en bezuinigde op alles behalve op roken.  Dat is nu wel anders als ik iets zie wat ik graag wil hebben dan spaar ik dat bij elkaar en als het niet te duur is koop ik het gewoon. Ook fijn voor mijn kleindochter๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ die krijgt regelmatig klein kadotje of we gaan gewoon gezellig een ijsje eten dat deed ik niet toen ik nog rookte nee ben je gek dan kon ik geen shag kopen๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑow erg he.

Dat is verleden tijd, dus alle beginnende stoppers…...met vallen en opstaan komt er ooit een keerpunt in je leven dat er voor zorgt dat het wel gaat lukken (want geloof me mij is het ook niet in 1x gelukt).
Blijf in je zelf geloven en stop ook echt alleen voor jezelf en niet omdat anderen het zo fijn zouden vinden. Dat deed ik wel met eerdere stopperiodes maar die zijn ook allemaal mislukt. Dit keer ben ik gestopt omdat ik er echt zo klaar mee was met die stink zooi, en met dat hoesten tot mijn longen er haast uit kwamen. En hu is het me wel gelukt…..tuurlijk iedereen die mij voorheen puschte zijn nu wel trots op me en ik bet het alller allller trotst op mezelf๐Ÿ’ช๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜€ ow ja inmiddels lust ik zoveel meer en geniet ik van alle smaakexplosies die eten met zich mee brengt…ok zijn ook dingen die ik vroeger wel lustte die ik nu ronduit smerig vind maar dat is maar bar weinig.

Fijn rookloos weekend allemaal

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Registreren

Waarom kan niemand zich op dit registreren wat is daar de reden van?
Kreeg dit via fb groep stoppen met roken te horen ik had daar de tip gegeven om hier eens te komen kijken

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

???

Jeetje mijn ex inmiddels LAT relatie heeft mij gevraagd of ik weer bij hem wil komen wonen๐Ÿฅดna ruim 3 jaar apart, om eerlijk te zijn wil ik niets liever want ik heb altijd spijt gehad dat ik weg ben gegaan maar goed dat was nou eenmaal geschied en ik ben dan ook zo dat ik wil bewijzen dat ik niemand nodig hen…....hoezo koppig๐Ÿ˜Š
En dit is niet de eerste x dat hij het vraagt maar ik had altijd iets van nee hoor nooit meer, maar als je diep in mijn hartje kijkt wil ik wel degelijk terug…....en mijn liefde voor hem is nooit minder geworden eigenlijk alleen maar sterker.
Nu zullen jullie denken wat doe je moeilijk ga je toch terug!!! Maar er zijn toen natuurlijk wel dingetjes voorgevallen waardoor ik besloten heb weg te gaan en daar zal toch over gepraat moeten worden voor ik mijn besluit neem.
Maar goed geloof dat we daar wel uit kunnen komen….......behalve 1 ding daar gaan we het niet over eens worden ben ik bang en dat is dat hij binnen rookt๐Ÿ˜ฑ en dat wil ik dus echt niet…...dus daar zal hij echt water bij de wijn moeten doen en lekker buiten gaan roken zodat ik er geen last van heb. Ook mag hij geen tabac in huis laten liggen als hij weg gaat dat is denk te verleidelijk voor me alhoewel ik totaal geen behoefte heb aan roken maar neem liever het zekere voor het onzekere wat roken aangaat….....

Ik hoop dat ik binnenkort kan zeggen dat ik weer gezellig in Brielle bij mijn soulmate en grote liefde woon, mijn emotionele en rationele kant gaan als een rollercoaster van hot naar her pffffff nou ja gaat goed komen.

Fijne rookloze dag allemaal๐Ÿ˜ƒ

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

13 maanden

Haha zo die 13 maanden heb ik ook gehaald en nog steeds geen behoeft aan roken.
Het is deze keer zo anders dit is geen poging meer dit is gewoon ik rook niet meer ik ben een ex roker dingetje.
Was namelijk bij mijn vorige x gestruikeld op 13 mnd, dit x dus niet๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰

Heel veel jaren geleden heb ik ook al eens 3 jaar niet gerookt dus dat word mijn volgende horde die ik over moet.
Nou geloof dat dat me wel gaat lukken maar goed je weet het nooit he. Ik zal echt wel op koeten blijven letten en niet in mijn vorige valkuilen trappen maar er soepel overheen springen๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

En tussen deze twee struikelblokken heb ik zeker nog wel 7 of 8 x pogingen gehad varierend van enkele dagen naar enkele maanden, dus alle beginnende gestruikelde en weer opnieuw opgekrabbelde stoppers geef nooit op ook voor jullie komt dat moment dat je weet dat het geen poging is maar een nieuw begin van je verdere leven

Ik heb nog maar zelden een moeilijk momentje heb gewoonweg mijn leven omgegooid in alles en dat is volgens mij mijn redding.
Dus ikkie ben een rookvrij blij ei๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

Fijne rookloze avond allemaal

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Mijn zusje stopt met roken

Mijn zusje ( niet Marga, maar ons jongste zusje) is gestopt met roken met behulp van tabex ze rookt nu 2 dagen niet en heeft mij gebombardeerd tot buddy๐Ÿ˜ƒ
Die uitdaging neem ik natuurlijk graag aan. Ik heb haar dit blog aangeraden maar dat wil ze ( nog) niet, ze zegt dat ze daar allemaal geen tijd voor heeft๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ ik laat het maar even, ze is namelijk nogal stronteigenwijs, maar goed dat is ook wijs denk ik dan maar.
Maar ik ga haar natuurlijk volledig steunen, ook zij is paar x eerder gestopt geweest al waren dat zeer korte periodes maar nu heeft ze mij letterlijk gevraagd om haar te steunen en haar geklaag aan te horen tja daar zeg ik geen nee tegen wil haar uiteraard graag helpen om van die rot verslaving af te komen.
Net belde ze me dat ze heel de dag al mega honger heeft, en dat ze het best moeilijk heeft.
Ik heb haar geadviseerd om veel water te drinken omdat hongergevoel vaak ook gewoonweg dorst is en water drinken help ook weer om die drang naar een peuk te verdrijven althans dat hielp bij mij evenals diep inademen en langzaam uitblazen.
Maar doordat zij mij belt of app met haar moeilijke momentjes heb ik vandaag meer aan een peuk gedacht dan de afgelopen tijd…..best gek want trek heb ik er echt niet in ๐Ÿ’ช ach zal wel komen omdat ik nu ook weer allerlei blogs aan het lezen ben om mijn zusje zo goed mogelijk advies te geven en niet alleen vanuit mijn eigen ervaring.

Ik hoop dat ik haar goed genoeg kan steunen en adviseren zodat zij ook echt gestopt blijft. Haar partner blijft gewoon roken en wil ook niet buiten gaan roken om haar te steunen de flapdrol…sorry hoor maar mag hem toch al niet nooit gedaan ook en dat weet hij ๐Ÿคฃ maar goed daar gaat het niet om. Dus dat maakt het er voor haar niet makkelijker op.

Ik hou jullie op de hoogte.

Fijne rookloze dag verder

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Astublieft

...

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Hij staat

Best groot ๐Ÿ˜‚ maar ben er super blij mee.

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Gespaard

Weet je wat nou zo extra fijn is aan niet roken…....dat het zo verschrikkelijk veel geld uitspaard๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
En sparen deed ik toch wel maar gaat nu veel harder waardoor ik toch veel meubilair heb kunnen vernieuwen het afgelopen jaar.
En nog leuker morgen is het dan zover….....dan word mijn mooie grote hoekbank geleverd.๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ๐Ÿฅณ
Nu weer opnieuw sparen voor nieuwe eetstoelen๐Ÿ˜ƒ

En dat lukt allemaal door niet te roken…...me so happy๐Ÿ˜ƒ๐Ÿค“

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Jarfeestje!!

Eindelijk hahaha ik heb het gehaald was soms niet makkelijk maar de laatste maanden gaat het soepeltjes.
1 jaar rookvrij dat verdient een feestje๐ŸŽ‰๐ŸŽ‚๐Ÿฅณ

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

vanavond 21.00 uur

jaja vanavond is het dan zover dan ben ik 1 jaar jaja 1 jaar rookvrij….........PARTYTIME!!!!!

ik ben vaker gestopt dat weten we allemaal ook heb ik al eens eerder dat jaar op mijn teller kunnen schrijven maar ging toen koppie onder bij 13 maanden.
dat gaat dit x echt niet gebeuren, het voelt dit x zo mega goed en op de een of andere manier is een jaar geleden dan eindelijk die knop omgegaan, en geloof me makkelijk was het zeker weer niet want mijn ervaring is dat elke stop periode anders was met andere ontwenningsverschijnselen want ja je bent gewoon aan het afkicken van die rotverslaving. kijk die nicotine is binnen 24 uur uit je systeem maar al die andere zooi die ze in de tabac stoppen om jou verslaafd te maken en te houden dat heeft aanzienlijk meer tijd nodig en elke stop die ik gehad heb voor deze is anders verlopen.

maar zoals gezegd dit x voelt het voor mij inmiddels als een natuurlijk iets dat NIET roken zo heerlijk dat gevoel,  ik durf voor 99% te zeggen dat ik een niet roker ben inmiddels. dus voor alle nieuwe en alle opnieuw gestopten hou vol er is hoop echt waar en val je sta dan gewoon weer op zodra je er weer aan toe bent. je word echt nooit meer een gelukkige roker.

bij eerdere pogingen vlogen de kilotjes er bij mij aan en niet die 4 tot 7 die normaal schijnen te zijn als je stopt met roken maar gemiddeld tussen de 15 en 20 kilo die ik er dan natuurlijk weer niet af kreeg pfff
dit x was ik maar 4,5 kilo aangekomen en die zijn er inmiddels ook weer van af plus nog eens 6 extra dus totaal 10,5 daar ben ik natuurlijk blij mee ik eet tenslotte heel gezond en drink nagenoeg geen alcohol meer enz enz maar in mijn geval komt er toch ook stress bij kijken want de laatste 3 weken val ik meer af dan ik wil. en ja ik zit in een stress periode. dat gaat wel weer over dat weet ik heus wel en weet je ondanks mijn stresss en het niet lekker in mijn velletje zitten heb ik nog geen moment behoefte gehad aan die stinkstok hoe lekker is dat dan!!!!

dus ik probeer vanavond on line te zijn ligt aan mijn gemoedstoestand alhoewel ik toch altijd weer opgevrolijkt word hier hihi zeker als er een feestje gaande is, en dat feestje komt er volgens mij wel hihihi aangezien de rook bij mij inmiddels om mijn hoofd is verdwenen :-)

fijne rookloze dag verder en geniet van het mooie weer ;-) ;-)

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Nog even creabea geweest

Heb in 2 dagen dit vestje gehaakt voor Hailey…...denk dat het nog iets te groot is maar beter te groot dan te klein๐Ÿ˜
Doordat ik niet meer rook kan ik lekker door haken๐Ÿ˜‚ vergeet alleen ook vaak even iets te drinken hihi

Pkoppelaar

513 dagen gestopt -

Aangetaste grijze cellen

Ik weet niet hoor, maar volgens mij heeft dat niet roken mijn hersenen aangetast๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Ik ben al tijdje op zoek naar een kinderzitje voor achter op de fiets…..niets moeilijks zou je zeggen.
Nou…..ik heb er al meerdere geprobeerd te monteren op mijn electrische fiets merk stella niet gelukt…..tuurlijk kan ik een nieuw stoeltje bij stella kopen maar dat wil ik niet.
Maar goed vanmorgen via een verkoop site op facebook dacht ik eindelijk heb ik er 1 die gaat passen, dus ik hop naar zuidland stoeltje gekocht voor 5 eurotjes๐Ÿ’ช๐Ÿ˜Š
Past ook deze niet pffffโ˜น๏ธ๐Ÿค”

Nu heb ik een handige buurman die fietsen opknapt en weer verkoopt dat is zijn hobby heb ik bij hem een damesfiets gekocht zodat ik toch dat stoeltje kan gebruiken…...let wel nieuw stoeltje bij stella kost 49,95…...nu fiets gekocht voor 70 plus stoeltje 5 toaal 75๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ hoezo blond.

Ach ja waarom goedkoop doen als het ook duur kan๐Ÿคฃ maar wel een nette fiets haha en roken…..neee voor mij niet meer dan maar domme aankoop๐Ÿ˜‚