Quidam

1198 dagen gestopt -

Nog even door buffelen

Endor - Pump It Up (official video)

Quidam

1198 dagen gestopt -

Gayatri Mantra

De uitvoering van Tim Wheater en Natalie Shaw speelt al dagen in mijn hoofd. Ik ga er mee naar bed en bij het wakker worden hoor ik het nog steeds. Bij alles wat ik doe, ook nu hoor ik als een soort van derde spoor op de achtergrond de Gayatri Mantra. En weet je, dat is goed.

Wat mijn leven betreft en alles wat is, is alles nog gewoon wat het is. Het is wat rustiger zowel in mijn hoofd, behalve dus die mantra, als in het leven van alle dag. Schrijven doet mij goed.
Wat mij ook goed doet dat is het rustige, daar kan ik echt wel aan wennen.

Zo zijn er nachten dat ik 5 uur slaap en nachten dat ik 9 uur slaap. Dat wisselt elkaar wat af en ik vind het allemaal prima, want ik vind mijn leven prima. Ik hoef niet meer te sleutelen, ik ben goed zoals ik ben.

Om Bhur Bhuvah Svaha
Om Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya dhimahi
Dhiyo Yo naha Prachodayat

Wat het roken betreft, daar denk ik feitelijk alleen maar aan als ik hier op het Stoprokenblog mijn neus laat zien, voor de rest is dat al feitelijk ruim 3 jaar uit mijn systeem. En ook dat is goed.

Ik wens jullie allen een zeer prettige en rookvrije dag.

Tot een volgende keer, maar weer.

Quidam

1198 dagen gestopt -

1172 dagen

Het leuke van het gestopt zijn met roken is, naast alle gezondheidsvoordelen die dit met zich mee kan brengen, dat je geld overhoud waar je leuke dingen mee kan doen. In mijn geval betekent dit dat er een aantal wensen eindelijk maar dan toch in vervulling zijn gegaan en binnenkort gaan.

Zo heb ik ruim een jaar geleden een tweedehands auto kunnen kopen die mij de vrijheid geeft om daar naar toe te gaan waar ik wil. Dat kan natuurlijk ook met het OV en ook op het fietsje maar als het niet hoeft dan liever met eigen vervoer.

Ook heb ik inmiddels een eigen website met behulp van een websitebouwer in elkaar mogen knutselen. Waarbij hij vooral het knutselen deed en ik al mijn ideeën en wensen kon spuien.
Voor mensen die het leuk vinden om eens iets anders van mij te lezen geef ik hier de link : https://jayheaven.nl/
Helemaal klaar is het nog niet want er mist nog wel iets, maar ik kan er in ieder geval wel al schrijven over alle onderwerpen die mij boeien en gewoon mijn verhaal/verhalen vertellen.

Volgend jaar gaan er in ieder geval nog een tweetal wensen in vervulling en dat is dat ik een begin maak met Ho’oponopono 1, 2 en 3 en daarnaast dus ook een begin maak met de opleiding tot Lomilomi Masseur.

Voor nu zeg ik
Wees lief voor jezelf
Hou het rookvrij
Lieve groet
Jay

The Great Bell Chant (The End Of Suffering)

Quidam

1198 dagen gestopt -

Gisteravond genoten van Lenette van Dongen met “Paradijskleier” in DNK

Ik heb genoten en reed met een brede glimlach op mijn gezicht weer richting huis.

Er was ruimte voor een lach, een traan, voor muziek en dans en zelfs hebben wij met z’n allen, volle bak, gezongen. Alle coupletten, van ‘I won’t give up’ van Jason Mraz, behalve het wat snellere tussenstuk die zong zij zelf in haar uppie waarbij zij in gebaren hetgeen zij zong uitbeeldde. Het was prachtig. En haar boodschap ook.

Je mag er zijn. Je bent prachtig zoals je bent. Je bent genoeg. Geef van je liefde aan anderen. Omarm anderen met jouw liefde. Laat je laatste stukjes pijn los. Wees elke dag bij het opstaan dankbaar voor weer een nieuwe dag en dat je er nog bent.

Jason Mraz - I Won’t Give Up

Ik wens jullie allen een prachtige dag
:)

Quidam

1198 dagen gestopt -

Quotes en Muziek van The Secret

The Secret Quotes & Music from the Secret Movie / DVD - Law of Attraction Affirmations

Ik wens jullie allemaal een hele goede dag
Wees daarin lief voor jezelf
En hou het als het even kan rookvrij
Dat doe ik ook
Vandaag om precies te zijn
Al 38 maanden
:)

Quidam

1198 dagen gestopt -

Twee schilders, hooguit vier

Nog even en het, de verbouwing/renovatie annex groot onderhoud aan 88 woningen die bijna een jaar geleden begon, is voorbij. Ik zeg heel bewust nog even want het is nog niet gedaan. Tijdens het gehele proces liep men namelijk nogal tegen wat onvoorziene zaken op <<< lees onnozele zaken waar niet goed over nagedacht was dan wel geen overleg over was geweest met de bewoners.

Nu weet ik echt wel dat een verhuurder het niet verplicht is om met zijn huurders in overleg te gaan, maar aangezien diezelfde verhuurder over allerlei andere zaken ons wel wist te vinden en daarover steeds in overleg ging, vond iedereen dit maar een kwalijke zaak. Met als gevolg dat er soort van dagelijkse klachtenregen uitgestort werd over de verhuurder. Waar ik dan vervolgens weer een mailtje van kreeg omdat ik nu eenmaal in die bewonerscommissie zit. :shock:

Daar weer over heen kreeg ik dan ook nog de papieren brieven die door de contactpersoon aan alle bewoners werd gestuurd.

Hoe vaak wij als bewoners al niet een brief van haar in de bus hebben gekregen met als start zin : “Nu de verbouwing achter de rug is….. is het wellicht een leuk idee om….” is alhoewel het aan de ene kant te hilarisch voor woorden is, ook nog eens diep triest.

Zo wilde zij ter feestelijk afsluiting vlak na de zomer een container plaatsen waar iedereen eenmalig al z’n troep in kwijt kon. Op zich is dat natuurlijk een prachtig idee en een leuke geste, ware het niet dat de verbouwing nog in volle gang was én het idee als mosterd na de maaltijd aanvoelde.

Iedereen was het er over eens dat het veel handiger zou zijn geweest als die container van te voren was geplaatst, zodat wij daar eenmalig al onze ‘troep’ die wij zowel van het balkon achter als van de galerij aan de voorkant dienden te verwijderen daar in hadden kunnen deponeren. Nu had iedereen daar zelf oplossingen voor moeten bedenken en niet iedereen is nu eenmaal in het bezit van een auto.

En dat is nog maar één van de vele voorbeelden. :shock:

Hopelijk pakken ze het bij de volgende 88 woningen ietwat anders aan, maar eerlijk gezegd vrees ik met grote vreze omdat dit al het 3e complex is van 88 woningen die door deze verhuurder in samenwerking met hetzelfde aannemingsbedrijf wordt aangepakt.

Michael Kiwanuka - Love and Hate Lyrics

Tijdens dit jaar is die peuk, die volgens sommigen hier op het SRB al lang niet meer in mijn systeem moet zitten, toch veelvuldig langs gekomen. Maar ik heb het allemaal kranig doorstaan en ben al sinds 1 september 2016 een niet roker…. en dat bevalt mij goed. :)

Quidam

1198 dagen gestopt -

Beloning 1000 dagen gestopt

1000 dagen gestopt

Op 29 May 2019

Al met al was het een geweldig avontuur en reis om te komen daar waar ik nu sta. Elke stap die ik heb gezet en elke weg die ik heb genomen waren nodig om dit doel te bereiken. Ik ben blij dat ik niet meer rook en dat ik de rookverslaving achter mij heb kunnen laten.

Dank aan iedereen die mij hierbij vanaf april 2010 heeft toegejuicht en heeft gesteund. Zonder jullie had ik het zonder jullie moeten doen en dan was de reis en het avontuur lang niet zo leuk geweest.  :)

Lieve groetjes,

Jay

Nichole Nordeman - Every Mile Mattered

Spread the map on the table, with the coffee stain
Put your finger on the places, show me where you’ve been
Is that California, where your teardrops dried?
You drew a circle around Georgia, can you tell me why?

I see shoulda beens, coulda beens
Written all over your face
Wrong turns and bridges burned
Things you wanna change
It’s history
You can’t rewrite it
You’re not meant to be trapped inside it
Every tear brought you here
Every sorrow gathered
Yeah, it’s history
And every mile mattered

Get the box off the top shelf, with the black and white
Snapshots of your old self, in a better light
Ghosts and regrets back again, I can see it in your eyes
Send them home, let ‘em go
Don’t you think it’s time? Yeah

And every road and every bend
Every bruise and bitter end
All you squandered, all you spent
It mattered, it mattered
Mercy always finds a way
To wrap your blisters up in grace
And every highway you’d erase
It mattered, it mattered

But it’s history
It don’t define you
You’re free to leave
It all behind you
Every tear brought you here
Every sorrow gathered
It’s history
And every mile mattered!
Every mile mattered!