Skaff

1959 dagen gestopt -

Beloning 365 dagen gestopt

365 dagen gestopt

Op 17 May 2016

Jep, een heel jaar volgemaakt! Blij, trots en voel me goed!! Dank SRBloggers!!

Skaff

1959 dagen gestopt -

300 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Skaff

1959 dagen gestopt -

Still going strong

Ruim 8 maanden gestopt. Zeggen dat 'ik het noooooit had verwacht bij mij, nee echt noooit niet' klinkt nu wat gek. Ook al had ik het 10000% geloofd toen mijn teller nog op 2 dagen oid zou staan. Moeilijk had ik het toen zeker. Maar pfoei, het gaat goed, nog steeds en ik voel me heerlijk ermee. Demonen genoeg achter het rookgordijn maar lieve ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Succes stoppers!

Skaff

1959 dagen gestopt -

250 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Skaff

1959 dagen gestopt -

Champix - hoezee

Wow, 150 dagen!

Het klinkt misschien (zeker voor de net-gestopten) wat gek, maar het niet-roken is de afgelopen maanden zó normaal geworden dat ik dit 150-dagen pasje écht nodig heb om te realiseren wat voor een enorme prestatie dit eigenlijk voor mij is. Tjonge jonge, wat heb ik lopen fluimen de afgelopen maanden, jaren. Jokken naar mezelf, jokken naar anderen, stiekem roken of een pakje kopen en na 3 peuken alweer wegkieperen, om dezelfde dag weer opnieuw ergens te kopen :-)  Wees gerust alle oude-(natte)-stompjes-uit-asbakken-reclyclers: ik heb echt de beker in belachelijke dingen doen voor deze loser-verslaving. Champix bleek voor mij uitkomst om de stop in te luiden, dat is voor mij de manier gebleken om deze 150 dagen te kunnen halen.

Ik heb 15 jaar gerookt en soms nog mis ik het eventjes. Dit is vaak gelukkig maar een kort momentje, iemand loopt bijvoorbeeld -perfect getimed- even met een 'verse' peuk voorbij (net als je op dat leuke terrasje aan die fijne espresso zit). Oppassen blijft het zeker merk ik, ook nu nog. 99% van de rookgedachten komen en gaan, maar af en toe (door samenloop van omstandigheden) blijft zo'n gedachte toch kleven en kan dan even met je aan de haal gaan. Moeilijk, bij jullie zeker allemaal wel bekend. Ik vind het bij dit soort situaties vaak interessant om te kijken waarom de gedachte die keer dan wel bleef kleven; vaak heeft het te maken met het uit de weg gaan/een break nemen van een soort verantwoordelijkheid in combinatie met een laag zelfvertrouwen. 'De boel de boel' as you will. Ik mijmer soms om die ene peuk die ik zou roken als ik het bij die ene kon laten. Helaas is dat bij mij niet zo (is zoooo vaak gebleken) en ben ik verbaasd dat sommigen dat wél kunnen. Hoe doen ze dat toch?

Als ik er nog 1 rook dan is dat die op mijn 100ste verjaardag heb ik daarom maar bedacht.

Na 150 dagen kan ik nu zeggen: psychisch ben ik door enorme pieken en dalen aan het gaan (nog steeds). Het wordt wat minder maar tjonge, de sigaret is zo'n vluchtheuvel voor mij gebleken. Altijd maar dingen niet aangaan, uit de weg gaan, toch maar even roken 'omdat je er zin in hebt'. Ik ben een klassiek gevalletje weglopen geweest. Blijft bij mij wel de vraag wat de sigaret in de kroeg en op festivals dan voor me deed, of 's ochtends bij het wakker worden. Daar had ik namelijk geen stress oid. Misschien is het in de kroeg/festivals toch een sociaal ding en een stuk houding die je jezelf geeft. Zonder sigaret kan dat wat moeilijker zijn (als je niet beter weet, wat de meeste rokers volgens mij hebben omdat ze rond de pubertijd zijn begonnen). Nu de sigaret weg is komt alles rauw binnen en leer ik een compleet nieuwe kant van mijzelf kennen. Het lijkt alsof ik een stuk jeugd en onzekerheid 'over' moet doen, op mijn 35ste nog wel!  :wink:  Dit is goed en positief, maar soms maakt het me ook erg verdrietig. Ik heb 'lang stil gestaan' is het regelmatige gevoel, heb dingen gemist, te lang uitgesteld…

Op positief vlak: tsja, ik voel me stukken beter, ben sinds mijn stop niet meer ziek geweest (griep/zwakjes, wat ik regelmatig was), ik hoest geen klodders rommel meer op (na twee weken al), ruik beter, ben energieker, heb dik 1000 euro apart kunnen zetten, mijn huid heeft veel meer kleur, al mijn kleren ruiken lekker, het is zo leuk om binnen te blijven en door te kletsen als de rest gaat bibberen buiten, ik realiseer me nu ik rokers tref van 'oei, heb ik ook zó geroken?', mijn nagels zijn mooi, mijn vingers ook, wondjes die ik heb helen veel sneller, mijn tandarts hoeft niet meer schoon te maken, ben rustiger, drink minder, ben trots en ik kan nog wel even zo door gaan. Ow ja, voor de trouwe lezers; mijn bips is nog steeds vrij van rode kraters!

Succes allemaal,

Skaff

Skaff

1959 dagen gestopt -

150 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Skaff

1959 dagen gestopt -

100...

Wow, dit gaat eindelijk eens ergens over, 100 dagen rookvrij, voor het eerst in 15 jaar. Kan het niet geloven…

Binnenkort meer, momenteel tropenrooster met mijn werk. Ik lees braaf met jullie mee mensen, houd vol en zet door! Hier momenteel helemaal de blogs van @tjielp aan het verslinden, prachtig… Mocht je zwakke knietjes krijgen.. lees haar verhalen maar eens, krijg je moed van.

Groet fijn forum en alle helden, ook al is het momenteel enkel meelezen, het is prachtig iedereen te zien strijden en steunen. Ik had de borrel/dag in september graag meegemaakt, was het niet dat ik dan op een welverdiende vakantie ben.

Hou jullie taai, een goede avond gewenst van Skaff

Skaff

1959 dagen gestopt -

100 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Skaff

1959 dagen gestopt -

Meer lawaai?

Dag mensen,

Wellicht een wat vreemde vraag. Sinds ik gestopt ben met roken merk ik dat ik me sneller erger aan te luid geluid. De laatste tijd zijn het vooral motoren waar ik me kapot aan erger. Binnen de kom even keihard optrekken om 10 meter verder weer voor een stoplicht te staan, handig…. Het asociale gedrag gaat gepaard met een hels kabaal.

Ik woon al jaren in Amsterdam en volgens mij stoorde ik me er eerder niet echt aan. Ik deed er zelfs aan mee door af en toe op een oud scootertje rond te rijden.

Misschien wordt ik wat ouder en ga ik wat meer zeuren, misschien is er ook wel een toename van dit kabaal (meer verkochte motoren oid?). Het kan ook zijn dat ik me überhaupt wat sneller erger aan dingen door het niet meer hebben van mijn rokertje. Of, en dit is misschien wat gek, is er door het niet meer roken een soort van filter weg en ervaar ik het geluid, dat er altijd al was, nu opeens veel storender/harder?

Wie herkent dit? Mijn vraag in het kort: zijn er gestopten die opeens meer/harder geluid(overlast) ervaren?

I know, weird, maar misschien kent iemand dit.

Dank,

Skaff

Skaff

1959 dagen gestopt -

75 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Skaff

1959 dagen gestopt -

Richting 75 - overpeinzingen op een zomeravond

Lieve mensen,

Misschien is dit een wat raar stukje, maar ik wil even van me afschrijven. Gewoon. Al de dingen die ik wou zeggen komen -nu eenmaal schrijvend- wat minder soepel uit de pen maar goed, zo gaat dat.

Het is alweer een tijd geleden dat ik een stukje schreef op het blog. Braaf heb ik bijna dagelijks de berichten voor het slapengaan gelezen. Wat leer ik toch ontzettend veel van jullie. Ik sta soms perplex van alle gebeurtenissen hier en de kracht van een verslaving. Dat ik bij sommigen - waarvan ik het idee al compleet had omarmd dat dezen nimmer nooit weer zouden roken - plotseling moest lezen -  'sorry, verjaardagsfeestje… voor de bijl, balen'. Echt bizar…. ik ben echt een paar keer geschrokken: Huh, echt?  :shock:  Wat een venijn, deze verslaving.

Ik ben nu bijna 75 dagen rookvrij en nog steeds vastbesloten. Roken -ik peins er niet meer over- is echt het allerdomste besluit geweest dat ik ooit heb genomen. Soms is de zin er nog even maar gelukkig komt nu snel de realiteit er overheen: "roken kan me misschien de illusie geven dat het lekker is, maar ik wil deze afkick nooit meer meemaken". Het labiele, frustrerende, boze, verdrietige tijdens de afkick (waar ik nog steeds goed middenin zit), dat wil ik nooit weer….

Maar ja… pfoeh, alle kennis, weerzin en vastberadenheid die je meeneemt op je reis naar het stoppen, kan in een oogwenk vervliegen. Pats…. en daar ga je weer. Ongelooflijk, het kan mij ook gebeuren en ik word er bijna bang van. Zelf ondervond ik dit enkele weken geleden tijdens een weekendje weg met een vriend. Vanuit het niets had ik zomaar kunnen zeggen "joh, nu je bezig bent, draai er eens eentje voor mij". Het scheelde een haar… Maar, het ging goed!  :mrgreen:  Ik ken het vallen en opstaan als geen ander en weet hoe moeilijk dit is. Dit jojoën heb ik zelf vaak, heel vaak gedaan. Man, wat een :twisted: spul is dit!

Het gaat goed met meer dan twee rookvrije maanden op de teller. @Kaatje69, sorry voor het niet reageren op je reactie-post over het afbouwen met Champix. Ik zag je bericht en klikte hem even weg waarna ik hem niet meer terug kon vinden. Vanaf 16 juli ben ik Champix-vrij en doe alles nu op eigen kracht. Ik heb in twee weken afgebouwd. De eerste week van de afbouw heb ik in plaats van 2, 1 pil genomen over de hele dag ('s ochtends een halve en 's avonds een halve). De tweede week nam ik in totaal een halve pil per dag (kwart 's ochtends en kwart 's avonds). Ging prima en vlug.
Iedereen reageert natuurlijk fysiek en geestelijk anders (of helemaal niet) op dit spul + een eventuele afbouw. Ik merkte er niet al te veel van toen ik er mee stopte. Wat hielp denk ik is dat ik heel graag van dat spul af wou zijn. Geen gerommel meer met mijn receptoren, dat heb ik met 15 jaar roken wel genoeg gedaan.

Champix heeft voor mij, tot nu toe, gewerkt. I know, mijn aanloop was megakl*te, zwaar depri + zelfs een paar dagen met de Champix gestopt geweest, maar toch doorgezet. Ik zou het anderen nu aanbevelen. De afkick aan het eind was er ook een beetje, veel moe, slecht slapen, veel plassen, en regelmatig om het minste emotioneel. Maar misschien komt dat ook wel door mijn werk wat momenteel wat hectisch is..
Maar de emotionele buien vlakken af, de frustratie, het verdriet vermindert…  Ik heb pieken, dalen, de hele tijd, dagelijks, zwaar frustrerend, maar…. de TREND gaat omhoog. Het dalletje van gister was minder diep dan die van eergisteren, dat voel ik. Ook de interval tussen emotionele momenten wordt langer. Muizenstapjes zijn het, maar ze zijn er. Nu volhouden en op naar dat eerste jaar, daar gaat het om.

Ik kon me enorm herkennen in de misstap van @Mea die ik een paar dagen geleden las. Wellicht vergelijkbaar; door niet roken kwam ik er achter dat ik eigenlijk somber en ontevreden ben over hoe mijn leven er uit ziet momenteel. Kans om er echt over na te denken, of om er over te huilen, het te veranderen, of wat dan ook nam ik nooit echt, ik rookte het weg. Hoppa kroeg, biertje, vrienden, gezelligheid… De volgende dag knaagde er dan wel weer wat maar ja, 'nothing that a coffee and a cigaret can't fix…' Dus ja, ik hield die cirkel zelf in stand. Er uit stappen is (ontzettend) moeilijk, na al die jaren roken heb je ook zo'n identificatie met jou en roken opgebouwd. Bij de meesten al helemaal aangezien ze vaak in de (pre-)pubertijd zijn begonnen met roken. Eigenlijk dé tijd dat je jezelf een beetje los begint te weken uit je nest…  'Wat en wie ben je eigenlijk zonder sigaret..?', kun je je afvragen, bij mij kwam deze vraag in ieder geval vaak voorbij.

Succes iedereen met de enorme opgave die voor je ligt. Wat ik in ieder geval nu merk is dat mijn mislukte stoppogingen een onderdeel zijn geweest van mijn rookstop. Ik heb het nodig gehad om zo vaak terug te vallen, zo vaak te balen, me te geselen, dat ik slap was, het niet kon. Uiteindelijk is een soort van g&%$@# ontstaan van: en nu is het genoeg!! Dus eigenlijk heeft die peuk nog iets in mij naar boven gehaald ook…

Na jah.

Bedankt forum, rokers, niet rokers, terugvallers, stille meelezers, ik-wil-echt-stoppers, noem maar op. Dank voor de steun. Tot de volgende keer.

Skaff

Skaff

1959 dagen gestopt -

50 dagen gehaald en still going strong!

Binnenkort hier de laatste gossip!  :oops:

Voor nu, alles ok, afbouwen Champix, over twee dagen over op een halve in totaal per dag. Die dosering nog een week en dan solo door!

Succes allemaal en, werkelijk, bedankt voor de megasteun!

Skaff

Skaff

1959 dagen gestopt -

50 dagen gestopt met roken pasje verdiend

Skaff

1959 dagen gestopt -

Drie vragen

Hoi Allen,

Ik ben de laatste weken van mijn Champix-kuur aan het ingaan. Ik heb allereerst een vraagje over jullie ervaring met dosering tijdens de laatste meters.

Ik wil niet in 1 x stoppen met Champix, maar het redelijk snel afbouwen. Nu zit ik nog op de normale dosis (2 mg per dag (1 pil 's ochtends en 1 pil 's avonds)). Ik wil als volgt afbouwen:

- Een na laatste week 1 pil per dag (halfje 's ochtends en halfje 's avonds)
- Laatste week een halve pil per dag (kwart 's ochtends en kwart 's avonds)

Ik vraag dit omdat ik een paar dagen geleden mijn pillen al heb lopen halveren. Eenmaal gedaan keek ik plots weer tegen 1,5maand Champix aan. Pfff, ik wil eigenlijk wel van die rommel af. Het doet denk ik toch wat met me (psychisch) en ik wil het stoppen zsm verder 'clean' doen.

Iemand ervaring hiermee?

Vraag 2. Nu ruim twee maanden aan de Champix. Ik heb de laatste dagen (bij inspanning) steken in mijn hoofd. Ik heb nooit migraine gehad, maar af en toe komt er plots een enorme hoofdpijnscheut door mijn kop (alsof de boel bijna ontploft, heel akelig) en vervolgens zakt het weer weg. Het zeurt vervolgens wel een beetje door, als in, dat ik voel dat er even een flinke stroomstoot doorheen is gegaan. Iemand hier ervaring mee? Misschien dat het aan stoppen met roken ligt, de champix, of juist stress op werk oid, ik heb geen idee en heb het er even moeilijk mee.

Vraag 3. Als je helemaal met Champix bent gestopt, merk je daar dan nog wat van? Ben je bijvoorbeeld een paar weken labiel/gestressed oid? Ik maak me daar wat zorgen over namelijk.

Heel erg bedankt voor jullie input.

Skaff