Smokefree

1252 dagen gestopt -

Ik ben er nog....

En het gaat goed. Nog steeds rookvrij, wie had dat durven dromen nou ik niet. 9 jaar lang gevochten tegen deze rot verslaving en ik kwam nooit verder dan de 4 maand, het leek wel een gebed zonder eind bij mij. Waarom lukte het niet, waarom kon iedereen stoppen behalve ik, echt ik snapte het niet. Nu snap ik het wel, geestelijk was ik er nog niet klaar voor, ik wilde wel maar dan lukt het gewoon niet. En vorig jaar was ik het ineens zat. Planning was om na de zomervakantie te stoppen om mezelf niet onnodig moeilijk te maken. Maar 2 maand ervoor, eigenlijk 4 dagen voor mijn verjaardag had ik er letterlijk tabak van en ben toen vervroegd gestopt. En het ging goed, echt schrikbarend goed, vond het doodeng dat he zo goed ging want wanneer kwam die vent met de hamer weer. Nou nooit dus.
Tuurlijk het klinkt nu alsof ik nooit eens trek had of een moeilijk momentje want die zijn er wel geweest maar ik kon er nu heel goed mee omgaan, ik vloog dit keer niet tegen de muur want wie verbood mij om te roken? Niemand toch, ikzelf had die beslissing genomen. Als ik wou kon ik er zo eentje opsteken maar dat wou ik dus niet en dat maakte voor mij het grootte verschil.

En ook tot 3x toe een beproeving gehad achter elkaar waar ik voorheen echt zou zijn gaan roken want dan waren perfecte excuses die ik had kunnen gebruiken.
Eerst na de vakantie mijn man die een hartinfarct kreeg. (stress, angst, perfecte excuus om te roken) en ja dat was ook eerste wat iedereen vroeg van; je zal nu wel zin hebben in een sigaret, en begrijpelijk hoor rook maar gerust. Nou niet dus, kon dit goed aan zonder te roken.
Daarna kreeg ik zelf kanker. Erg schrikken maar ook nu hoefde en wilde ik niet roken. En gelukkig gaat het nu goed met mezelf en ben ik herstellende.
Op de dag dat ik hoorde dat de operatie geslaagd was belde mijn zus op dat zij nu ook kanker had. Dat was wel een klap maar ik rookte niet, mijn zus wel.
Je ziet als je stoppen wil kan het zelfs met tegenslagen. Het is echt pure mindset. Ik dacht echt dat ik als enige zo zwaar verslaafd was want ik rookte toch snel 45-60 peuken per dag. Dat is helaas ook op foto’s te zien want er zijn weinig foto’s van mij als roker waar ik niet met een peuk op sta.

En nu steven ik af op mijn eerste jaar rookvrij, en dat word feest jongens. Ben dan een jaar rookvrij, kankervrij en ook nog 50 jaar. Ik voel me echt super sterk.
En dan heel af en toe kom ik hier nog kijken omdat ik niet meer bijhoud hoelang ik ervan af ben, in dagen dan want in maanden weet ik het wel. En dan zie ik nog in mijn pb lieve berichtjes staan van paar stopmaatjes. Sommigen gaan goed, paar zijn in terug val. Maar dat geeft niks want ook ik ben zeker 9 tot 12 keer ongeveer gestopt en begonnen. En van elke stoppoging heb ik veel geleerd en dat heeft er toe geleid dat ik nu echt gestopt ben en er klaar mee ben.
Vind ik een peuk vies. Geen idee want zit tussen rokers maar zelf niet de behoefte eraan dus die kan ik niet beantwoorden. Wel vind ik een brandende sigaret nog steeds lekker ruiken. Maar een roker, Yeag wat goor en dan te bedenken dat ik zelf ook zo stonk en dat terwijl ik toch lekker gedoucht was en parfum op had. Maar ja een niet roker ruikt dat niet. En nu ben ik dan wel lekker fris

En wat kocht ik van mijn rokersgeld, nou alles. Perfecte excuus als je iets wilt kopen om dan te zeggen dat het van het rokersgeld is hahaha dus ik koop meer dan ik uitgaf aan roken. En mijn laatste aankoop haal ik vanavond op, we krijgen er een pup bij. Een boomer en zijn naam word storm.

Dus mensen houd vol, ook al bega je een misstap. Er zijn maar weinig rokers die echt ineens kunnen stoppen, en vaak doen die het op wilskracht en worden daardoor ook nog vaak van die fanatieke niet rokers. Geloof me wilskracht heb je niet nodig, je moet je mindset omzetten en geloven dat je het kan. En ook echt willen stoppen. En ja er komen moeilijk momenten maar die zijn ook zo voorbij als je echt wilt stoppen. Dus ga ervoor, want je krijgt er zoveel voor terug.
En nu stop ik echt want beknopt vertellen lukt me nog steeds niet 😜

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Beloning 175 dagen gestopt

175 dagen gestopt

Op 29 Dec 2016

Even een berichtje. Bedankt mijn super vrienden voor de PBtjes, deed me erg goed. Met mij gaat gelukkig weer goed. In december in ziekenhuis gelegen en net voor de kerst weer thuis. Genoeg uit mijn lijf gehaald en gelukkig verder geen uitzaaiingen dus ik kan nu herstellen.
Niet roken gaat me nog steeds goed af, ben ook nog nooit zover gekomen en eind deze week zelfs een half jaar ervan af. Roken doet me ook niets meer, vind brandende sigaret nog lekker ruiken maar rokers daarin tegen vind ik stinken.
Dus voor dit jaar mag ik een nieuw doel stellen en dat is dat ik het sporten weer wil oppakken en wat kilo’s kwijt wil raken. Volgens mijn arts mag ik straks in maart/april het hardlopen weer rustig oppakken dus daar leef ik nu na toe.

Voor alle nieuw stoppers, ga ervoor en leef niet teveel vooruit. Ga per dag je rookverslaving aan en voor je het weet ben je er zo een week/maand/maanden/jaar vanaf. Blijf voor ogen houden dat het met vallen en opstaan is maar dat elke overwinning word je sterker van en zal het steeds makkelijker worden. Enige wat je echt nodig hebt is je eigen overtuiging dat je er echt vanaf wil komen.

Succes allemaal en uiteraard de allerbeste wensen en een geweldig rookvrij 2017

Groetjes Smokefree

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Beloning 125 dagen gestopt

125 dagen gestopt

Op 09 Nov 2016

Wauw ik zie dat ik al meer dan een week mijn beloning van 125 dagen gehaald heb. Niet bij stil gestaan en even minder actief. Sinds vorige week weet ik dat ik geheel onverwachts de vreselijke K ziekte heb. Kan het nog niet geloven en ook nog niet uitspreken, hoewel ik kan het wel uitspreken maar niet wanneer het aangaande mijzelf is. Het is allemaal zo ongeloofwaardig en leef op watten op moment. Eerste operatie afgelopen vrijdag gehad. Ben hoopvol en vecht als een leeuwin en ben ontzettend blij dat ik gestopt ben met roken, hoewel dit laatst nu op een heel laag pitje staat hoe bizar. Voordeel is je leert echt je vrienden kennen (in praktijk valt dat weer tegen, zolang het jou goed gaat gaat het hun ook goed maar owee als het anders is)  Volgens mij arts leef ik nu in geleende tijd, zo bizar allemaal het lijkt voor mij allemaal een droom of film, in ieder geval word ik nu geleefd en gaat er veel langs mij heen. Goddank heb ik een super geweldige man die me steunt door dik en dun. Hoe dan ook, ik ben even minder actief en binnenkort zal ik iets meer verslag geven wat er nu speelt maar mijn mijnpalen en beloningen gaan nu even aan mij voorbij

Over verslaving gesproken, het gaat nog steeds goed met mij hoewel ik bekennen moet dat ik vorige week na het vervelende uitslag in de auto zat en een fractie van een seconde aan mij voorbij ging om na de winkel te rijden en een pakje peuken te halen. Dit zou ik voor een jaar geleden zeker gedaan hebben, enige wat ik daarna dacht was wat schiet ik ermee op en heb ik echt zin in roken. Daar kwam duidelijke Nee op dus dat heb ik gelukkig overwonnen, ik heb de peuken echt niet nodig bij een rot situatie. Dat is al een pluspunt
Voor nu dus ff uit de running en geen positieve blogs of steun op jullie blogs van mijn kant. Ga tijdelijk offline maar kom zeker terug en hoop de volgende keer met een positieve bericht.
Liefs Smokefree xxx

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Beloning 4000 peuken niet gerookt

4000 peuken niet gerookt

Op 29 Oct 2016

Ik ga al lekker op mijn record af, volgende week weer 4 maanden van het roken af. En het gaat nog steeds goed, laatste tijd wel af en toe een trek moment maar dat accepteer ik, laat het over mijn heen komen en paar minuten later is het weer verdwenen. Hier moet ik even doorheen want rond deze tijd was ik vaak weer af en toe aan het roken. Dus nieuwe ervaring dit voor mij, maar komt ook goed.
Wel nieuw is dat ik in mijn vorige stoppogingen vaak droomde over roken waarbij ik dan ook badend in zweet waker schrok. Dit keer heb ik niet 1x gedroomd over roken, ben er erg blij mee maar vraag me gelijk af heeft het iets te maken of je echt voor de volle 100% achter je stop besluit staat???? Hier bedoel ik niet mee dat mensen die over roken dromen niet volledig achter hun besluit staan. Ik heb het echt over mijzelf en mijn eerdere ervaringen met stoppen en beginnen.
Maar hoe dan ook, ik heb al 4000 peuken niet gerookt het gaat dus lekker.
Succes allemaal en op na een rookvrij leven.

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Feestje dit weekend

Zaterdag heb ik een feestje van mij zwager die 50 word, dat word dus een hard rock feestje (helemaal mijn stijl overigens) maar betekend ook dat er volop gedronken word en gerookt. Zie ik daar tegenop, nee in zijn geheel niet. Ik weet dat 3 kwart van de bezoekers zullen drinken en roken. Ik behoor tot de kwart die wel drinkt maar niet rookt. Voordeel, zaterdag word niet al te best weer dus de rokers moeten naar buiten dus ik kan heerlijk binnen blijven wat al een voordeel op zich is. Daarbij was, juist WAS ik iemand die last had van mijn bronchitis. Ben al paar maand van mijn pufje af sinds ik niet meer rook (yeah) maar ook met dit vochtige weer had ik veel last van mijn bronchitis dus laat staan als je dan ook nog buiten moest staan roken.
Dus nee ik zie in zijn geheel niet tegen het feest op of het roken. Ook niet dat ik wel gezellig een glaasje (of wat) mee zal drinken. Ook niet dat mijn familie/vrienden/bekenden daar in weer en wind en mist (volgens de voorspellingen)  zal staan te roken, best kans dat ik er eens bij ga staan. Nee het stoppen heb ik grotendeels wel overwonnen, brandende sigaret vind en blijf ik lekker vinden als ik het ruik, rokers daarin tegen vind ik echt vies stinken.

Moet wel bekennen dat ik laatste dagen weer paar keer last had van een rokers herinnering, lang niet gehad maar ja rond deze tijd begon ik weer hevig/heftig te verlangen na het roken en altijd weer excuses zoeken om maar weer te gaan roken.  Dus dit keer niet en ik moet weer nieuwe niet rokersherinneringen aan maken dus zo gek is het niet. Het is maar kort deze momenten maar ik ben nu gelukkig wel zover dat ik weet dat dit als niet roker een nieuwe ervaring is waar ik even doorheen moet en volgende keer zal het steeds beter en makkelijker gaan. Ja ik kom er wel realiseer ik me, ik zie mezelf nu echt als niet roker en lang niet meer als roker. Sterker nog ik kan me nu nog slecht voorstellen dat ik zo verslaafd was en zo afhankelijk was van zo’n klein wit rot staafje van 10 cm die mijn gehele leven beheerste. Wat zit een mens toch raar in elkaar.

Zo en nu is mijn pauze voorbij en gaan we weer lekker eens aan het werk. Ik zie dat mijn rokende collega’s buiten staan te verkleumen in de kou en ik ben echt blij dat ik lekker warm binnen zit en tijd had om ff snel een berichtje te posten.
Succes en sterkte allemaal met het stoppen.

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Bedankt

The after party vandaag ;) Maar ja er moet wel gewerkt worden want in de zorg gaan de deuren nooit dicht. Dus gezien mijn drukke dag en krappe tijd wil ik via deze topic iedereen bedanken die mij gisteren gefeliciteerd heeft via mijn blog of via blog van jokija1954. Ben super blij met eindelijk de 3 cijfers bij mijn naam
Ik ga rennen nu en morgen kom ik even al jullie verhalen lezen want dan heb ik weekend.
Groetjes Yvonne

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Beloning 100 dagen gestopt

100 dagen gestopt

Op 15 Oct 2016

Ja echt waar, eindelijk bij de club van 100.  En wat gaat het dit keer goed, heerlijk. Eindelijk na vele pogingen heb ik die knop gevonden. Ik ben anderhalf maand eerder gestopt als dat de planning was en daar heb ik tot nu toe geen spijt van. Rond deze tijd (waar ik best laatste tijd tegenop zag) kreeg ik weer behoorlijk trek in een sigaret vaak ging dat met de gedachten van een roker van, ach een trekje kan geen kwaad. Nee maar dat trekje wakkerde alles aan, dus het gevolg was dan kan 1 sigaretje ook wel. En ja die ene peuk herkennen we allemaal wel, tenminste groot deel van de stoppers hier. En zo verviel ik steeds weer terug als roker met gevolg dat ik nog meer ging roken alsof ik dan de schade moest inhalen. Tjonge blij dat ik ervan af ben.

Het rare is dat ik de eerste maanden ook niet echt last had, het was puur die geestelijke verslaving waar ik moeite mee had. Nu weet ik dat ik gewoon wel wilde stoppen maar ook weer niet want stiekem wilde ik gewoon een roker zijn, en ook op terrasjes mee kunnen roken, en ook "gezellig" willen zijn. Dat ik daarbij stonk als een otter en ook nog half blaffend mijn avonden door kwam dat zag ik niet.
Nu gelukkig wel, vanaf dat ik deze keer stopte had ik nergens geen moeite meer mee. Heb geen trek gehad, geen cravings, geen ik wil ook roken, geen gemis gewoon nada, niks njente.

Wat ik wel kreeg was meer lucht, meer energie, beter kunnen slapen (ook voor het eerst, had ik voorheen dus ook niet) en een hele lege portomoniks want aan stoppen bespaar je niks. Ik tenminste niet want geef keer zoveel mijn geld uit omdat ik toch niet rook en normaal had ik het aan shag uit gegeven. Nou ik geef dus vaak dubbele pakjes shag uit aan geld want vind alles leuk en mooi. Maar ach, ik zeg maar zo we roken niet ;)

Dus mensen geef de hoop niet op. Mij is het na 8 jaar eindelijk gelukt. Ik ben er nog niet en ben ook zeker op mijn hoede maar na 3 maanden te zijn gestopt ben ik echt opgelucht. Succes en ga ervoor en blijf er vooral in geloven dat het jou ook lukt, als je met zelf vertrouwen begint heb je de helft al gewonnen.

Smokefree

1252 dagen gestopt -

3 maanden rookvrij

Eindelijk 3 maanden rookvrij en voor het eerst in mijn leven zonder carvings. Voorheen was dit de periode dat het weer begon te kriebelen. Zo rond de 75 dagen begon ik het vaak te missen, rond deze tijd vloog ik bijna tegen de muur op want miste dan echt het roken (Dacht ik) Zoals de meesten weten is deze stop totaal anders, vanaf dag 1 gaat het goed en heb ik nergens geen last van. Ik fluit er nu gewoon doorheen en de eerste maand vond ik dat doodeng. Maar volgens mij heb ik de knop nu eindelijk gevonden. Het kost een paar jaar aan pogingen en vallen en opstaan en er weer bovenop krabbelen en vol goede moed weer stoppen maar uiteindelijk lukt het dan ook.  Hoe het ook went of keert, roken is voor mij geen optie meer en hoort ook niet meer bij mij. En dat laatste is voor mij heel belangrijk want dat kon ik voorheen dus niet loskoppelen van mijzelf hoe graag ik ook wilde stoppen.  En ja volgende week dan eindelijk die 100 dagen, wat verheug ik mij daarop. Dit keer kan ik echt zeggen dat ik het gehaald heb zonder een trek of een sigaret gerookt te hebben, dat geeft toch een trots gevoel.

Ik zie dat er veel nieuwe mensen zich aangemeld hebben, hoe geweldig en blijf volhouden maar mensen blijf moed houden als het eens mis gaat, ga er gewoon voor en blijf vooral in jezelf geloven wat de omgeving ook zegt.

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Beloning 3000 peuken niet gerookt

3000 peuken niet gerookt

Op 30 Sep 2016

Oeps ik had gisteren wat te vieren. Dan vandaag maar beetje vieren. Wat ontzettend veel niet gerookte peuken, ik mag inderdaad wel stellen dat ik een kettingroker was, het was ook niet normaal 45-50 sigaretten per dag. En mis ik het? totaal niet. Vandaag zag ik nog foto’s van mezelf en helaas moet ik concluderen dat ik echt op elke foto met een peuk sta. Nooit zo gerealiseerd maar nu valt het mij des te harder op. En ja wanneer ik een camera kan ontwijken doe ik dat met liefde omdat ik nu eenmaal niet fotogeniek ben. Dus de spaarzame foto’s die er zijn moet ik ook nog met een peuk op staan. Maar ja wat geweest is is geweest en we moeten niet achterom kijken maar vooruit. Ik kan nog steeds zeggen dat ik een happy ex roker ben, nergens geen last van deze stopbesluit, ook wel eens lekker na al die drama in voorgaande jaren. Enige nadeel is, is dat je dan weinig te bloggen hebt.

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Dag zomer, hallo herfst

Mijn grootste nachtmerrie heb ik verslagen. Niet rokend de zomer door komen, en die heb ik met glans doorstaan.
Vandaag dan officieel de herfst begonnen, hoewel als ik na buiten kijk wel lente lijkt. Maar de natte kille dagen zijn in aantocht en ik hoef gelukkig op mijn werk niet meer met dat rot stokje buiten te staan. Kan nu lekker warm binnen blijven en toe kijken hoe aantal rokerende collega’s aan hun verslaving toe moeten geven wanneer ze blauw bekkend buiten staan.
Dus met vol vertrouwen ga ik de herfst nu in want ik weet dat ik deze periode ook goed zal doorstaan.

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Beloning 75 dagen gestopt

75 dagen gestopt

Op 20 Sep 2016

Yes 75 dagen op de teller en het gaat nog steeds retegoed.  Wat ben ik blij dat ik mijn stopdatum 2 maand vervroegd had. Elke zomer ging ik volledig de mist in. Terrasjes, zonnetje, alcohol en uiteraard hoorde daar voor mij een peuk bij. Dus kat op spek binden en paar dagen voor mijn eigen verjaardag gestopt met roken. En wat ging het allemaal goed. Waar zag ik nu eigenlijk tegenop want heb nog nooit zo’n leuke verjaardag gehad want ik hoefde onder een gesprek niet ineens na buiten om te roken, nee ik bleef nu gezellig erbij zitten.

Ook in de vakantie ging het geweldig, ik hoefde niet na beneden te rennen in het hotel om snel mijn nicotine aanvoer op te krikken. Nee ik kon lekker uitslapen en rustig douchen en genieten van het ontbijt. Pilsjes drinken op terras drinken geen probleem ik miste de sigaret er niet meer bij. Juist waar ik vroeger zo bang voor was bleek nu ineens vanzelf te gaan.

Heb ik spijt van de aantal (en dat zijn er nog wel wat) mislukte stoppogingen. Nee, want van elke stoppoging heb ik wat geleerd, al die mislukkingen heb ik nu op een stapel gegooid en mijn leer momenten uitgehaald. Mijn stoppogingen zijn echt omgezet in een stopbesluit want laten we eerlijk zijn, wie verbied mij nu om te roken? Ikzelf toch, dus kan ik ook beginnen wanneer ik wil. En ja nog elke dag druk ik hier op de knop om met mezelf en jullie af te spreken die dag niet te roken en dat werkt goed. Ook heb ik gezegd, ik zal nooit meer zeggen dat ik nooit zal roken maar voor nu kies ik er bewust voor om het niet te doen. Dus die druk is weg en dat werkt voor mij heel goed want heb sinds dag 1 geen gevecht meer gehad zoals in verleden, ik mis de sigaret ook niet zoals in verleden, de sigaret hoort niet meer bij mij en daar zit de crux in voor mij. Nee de knop is eindelijk om en ben blij een niet roker te zijn.

O ja uiteraard wist ik weer mijn rokersgeld (die ik al dubbel en dwars heb uitgegeven, zie oude blog) weer recht te lullen en heb om mijn 75 dagen te vieren een mooie tas gekocht ;)
Zo op na de 100 dagen.
Gr. Yvonne

Smokefree

1252 dagen gestopt -

hup 1,2,3 trainen met dat lijf

Het was de topic deze week, overgewicht, voeding en trainen. Laat ik nu lui aangelegd zijn en te ver weg wonen van een sportschool (handig om dat altijd als smoes te gebruiken)  Ook doordat ik in de zorg werk en verschillende werktijden heb is een sportschool niet altijd handig. Maar moet ook bekennen nu straks de winter eraan komt en het vroeger donker is ben ik geen type die ‘s avonds wanneer het koud en nat en donker buiten is om dan nog even half uur te rijden voor een sportschool.
Voor paar jaar terug deed ik nog sporten met een personal trainer via internet, je meldde je aan en voor 5 euro per maand kreeg je advies en elke dag verschillende workouts en dat werkte ontzettend goed want ik viel er echt vanaf. Maar helaas zoals het met de meeste succesvolle zaken gaan, worden ze ineens duurder. Zo ook deze personal trainer en daar baalde ik flink van. Menu’s waren er niet meer en alleen via een betaalde app kreeg je nog toegang tot filmpje.
Nou dan niet, train zelf wel. NOT dat hield ik anderhalf week vol.

Maaaaarrrr nu was ik vanmorgen met een collega aan het praten die ook graag wil afvallen, en ik die maar 4 kilo aangekomen ben sinds het stoppen (ja echt niet veel, voorheen wel anders geweest zoals oude bekenden weten) maar die 4 wil ik wel graag kwijt en had nog paar overtollige kilo’s van de vorige keer had hier wel oren na. Mijn ideaal zou 10 kilo zijn maar geen idee of het haalbaar is. Ach zolang ik die love hendels maar kwijt ben ;)

Anyway (dwaal weer eens af)  die collega dus, traint sinds 2 weken met deze personal trainer via internet en zij vraagt ook maar 5 euro per maand, je krijgt verschillende oefeningen, weekmenuutjes (kan interessant zijn) en nog vele tips en steun en lekker veel spierpijn natuurlijk. En wat mij goed bevalt allemaal met hiit training (google maar ff) . Elke maand kun je hiervoor inschrijven dus je zit verder niet aan een abo vast en nog mooier voor nu kun je gratis voor de 30 dagen strakke buik inschrijven (ja dames echt waar hoor) ff je mailadres achter laten en je krijgt een link toe gestuurd voor de filmpje. Zonet dus gedaan en nu afwachten totdat de filmpjes komen.
Dus wie doet mee of heeft ook interesse?

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Hoezo geld bespaard???

Ik zie dat ik vandaag 180 euro gespaard heb door niet te roken. We moedigen elkaar ook allemaal aan om van het rokersgeld iets leuks te halen, een traktatie aan jezelf. Nou geloof me sinds ik gestopt ben geef ik meer geld uit dan toen ik nog rookte.
Alles wat ik nu leuk vind gebruik ik gelijk als excuus van, ik rook niet, ik heb geld bespaard enz. Dus wat mij betreft heb ik het geld al zeker 3x uit gegeven volgens mij want alles vind ik leuk en kan wat krom is nog recht praten ook. Ben daar heel creatief in. Maar hoe dan ook, alles wat ik nu koop geniet ik wel langer van en is tastbaar en gaat gelukkig niet meer in rook op, dat is dan het voordeel. Tja zie gelijk daar weer een leuk excuus in om te gebruiken als ik weer eens wat koop hahaha

Smokefree

1252 dagen gestopt -

Heb weer medestoppers

Vanmorgen begonnen met werken (heb gebroken dienst) werd super ontvangen met dikke knuffels van collega’s en mijn jongens. Heerlijk begin dus en was er ook aan toe. Uiteraard was iedereen nieuwsgierig of ik nog wel gestopt was met roken, dit ivm wat mijn man overkomen was en mijn voorgeschiedenis met stoppen met roken (stress was altijd een mooi excuus voor mij om weer te beginnen).
Tja ik kon lachend vertellen dat ik nog steeds gestopt ben en er totaal geen moeite mee heb (was in verleden wel heel anders)  Mijn collega’s keken hier natuurlijk echt van op want ze hadden het eigenlijk anders verwacht. 1 collega was er zo van onder de indruk dat ze haar pakje sigaretten heeft gepakt en zo weg heeft gegooit. Als ik nu echt kon stoppen dan kon zij dat ook, want zij wil er ook graag vanaf maar ook aantal mislukte pogingen achter de rug.
Vind geweldig hoe ik toch steeds weer mensen mee krijg die ook gaan stoppen omdat ik ook gestopt ben, vorig jaar zijn er ook 16 met mij gestopt waarvan inclusief ikzelf weer 4 van zijn gaan roken, maar dat even terzijde.
Vond zo lief van haar dit gebaar maar haar wel gewaarschuwd dat ze het echt moet doen omdat ZIJ ook daadwerkelijk wil stoppen want stoppen doe je niet zomaar daar moet je wel keihard voor werken. Hoop dus ook echt dat ze nu doorzet en het vol gaat houden.
Ik heb in de pauze ook gewoon tussen mijn rokende collega’s gezeten en het deed mij echt helemaal niks meer. Blij dat ik niet meer dwangmatig aan die verslaving gehoor moet geven. Das pas echt een opluchting