Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 200 dagen gestopt

200 dagen gestopt

Op 25 Sep 2020

Still going strong πŸ’ͺπŸ₯³

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Eh help?

Jeetje ik snap er even niks meer van…het roken was echt ver op de achtergrond, dacht er bijna niet meer aan en sinds de vakantie voelt t alsof ik nog maar net gestopt ben. Ben er ineens weer dagelijks mee bezig, weer het gevecht in mn hoofd van welles-nietes en ik bedenk continu drogredenen om toch weer te gaan roken. Het kost me ineens weer veel energie om de drang te overwinnen en word er zelfs weer chagrijnig en recalcitrant van. Jakkes, dacht echt dat ik dit ver achter me gelaten had.

Dus dit is even een soort van Help!, hoewel het niet zo urgent is dat ik op het punt sta om een pakje te gaan halen. Maar zoek wel even wat herkennings-berichten misschien, een vorm van geruststelling en ‘het komt wel goed schatje’ ;-)
Want dat is het ergste vind ik, de angst om niet sterk genoeg meer te zijn….wil zo graag een niet-roker blijven maar wil ook niet continu die strijd aan moeten gaan.

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 3000 peuken niet gerookt

3000 peuken niet gerookt

Op 02 Sep 2020

Ja de teller loopt nog steeds, na 2 dagen vakantie was ik de ‘craving’ gelukkig kwijt. Was niet altijd leuk voor de rest van het gezin, een aantal keren kwam de stoom uit mn oren… blijkbaar zat er dus nog wat verdwaalde rook in mn hoofd 😏
Nu ga ik lekker rookvrij genieten van de vakantie 😊

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 175 dagen gestopt

175 dagen gestopt

Op 31 Aug 2020

Poeh, bijna een half jaar rookvrij, toevallig precies op mn verjaardag volgende week.
Gisteren met vakantie gegaan en ik herken precies wat @Ladygogo in haar blog vertelde. Opeens de hele dag door zin in een sigaret. Blijkbaar dus toch weer een ‘eerste keer’ die nog uit mn systeem moet. Gelukkig vandaag wat rustiger opgestart en roken is natuurlijk nog steeds geen optie.

Fijne dag allemaal!

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 150 dagen gestopt

150 dagen gestopt

Op 06 Aug 2020

Tja wat moet ik er nog over zeggen…er is niet zoveel veranderd sinds mijn vorige blog geloof ik. Behalve dat er weer een aantal dagen verstreken zijn.
Denk nog redelijk vaak aan het roken (wel een stuk minder dan voorheen) maar dat is meer uit gewoonte, de interesse wordt steeds minder. Eigenlijk bevalt het me zo wel, de nadelen van het roken zijn zoveel groter dan dat ene voordeel (even ‘ontspannen’), het is het gewoon niet waard om weer te beginnen.
Dus voor nu even een kort blogje en ik wens iedereen een fijn weekend! Keep it cool 😎🌞

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 125 dagen gestopt

125 dagen gestopt

Op 12 Jul 2020

Vergeten te bloggen maar inmiddels dus 130 dagen niet gerookt. Ben even druk met andere dingen dus het roken verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Af en toe lees ik een stukje uit ‘de opluchting’ om mezelf scherp te houden maar over het geheel gezien overheerst de blijheid dat ik niet meer hoef te roken.
Afgelopen weekend hadden we ons jaarlijkse vriendenuitstapje, een weekend in een kampeerboerderij met 14 volwassenen en 15 kinderen. En vorig jaar was ik de enige die rookte…..o wat voelde ik me toen een verslaafde….schaamde me echt zo erg dat ik niet zonder die smerige sigaretten kon. En hoe slechter ik me erover voelde, hoe meer ik rookte natuurlijk. Probeerde me steeds te verstoppen voor de kinderen, erg confronterend.
Maar dit jaar…..hoppa, een relaxed weekendje zonder schaamte! Daar doen we het dus voor :-)

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 2000 peuken niet gerookt

2000 peuken niet gerookt

Op 05 Jul 2020

Vandaag weer een klein jubileum. Het gaat eigenlijk allemaal prima, m’n enige probleem is dat ik geen zin meer heb ik feestjes en festivals. Probeer er zoveel mogelijk onderuit te komen omdat ik die mind-switch nog niet heb kunnen maken. Het idee dat een feestje zonder sigaret niet gezellig is blijft hardnekkig in mijn hoofd hangen, misschien ook omdat het zo ongeveer de enige situatie is die ik nog niet ‘rookloos’ heb meegemaakt. En daarnaast kan ik me gevoelsmatig ook nergens meer achter verschuilen, mijn rookgordijn is weg….
Heeft iemand nog tips? Behalve "gewoon gaan en ervaren"...;-)

Zoals gezegd gaat het in het dagelijks lever verder wel lekker, mis heel soms nog het gevoel van ontspanning. Wanneer ik iemand zie roken observeer ik hoe lang het zgn. genot eigenlijk duurt, maar liefst 5 minuten en dan is t alweer weg. Die 5 minuten zijn het me niet waard om weer te beginnen met die ellendige vicieuze cirkel die ‘roken’ heet.

Fijne zondag allemaal!

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Een tip misschien?

Voor alle mensen die heel veel moeite hebben met het stoppen en al vanalles geprobeerd hebben;

Ik ben op 9 maart jl. naar een cursusavond van de stichting ‘Ik stop ermee’ geweest. Sindsdien dus niet meer gerookt, in combinatie met de ondersteuning van deze blog.

Misschien is er iemand die er ook wat aan heeft, mijn insteek was ‘baat het niet dan schaadt het niet’, de cursus duurde 4 uur en werd op een cabaret-achtige manier verteld dus was nog grappig ook.

Ik weet niet of dit onder reclame valt, ik heb in elk geval geen aandelen of andere belangen ;-) Maar indien nodig verwijder ik deze post gewoon weer.
Ook wanneer iemand meer info wil hoor ik het graag :-)

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 100 dagen gestopt

100 dagen gestopt

Op 17 Jun 2020

Ik kreeg een berichtje van Ladygogo, anders had ik er niet meer aan gedacht….maar inmiddels dus 101 dagen gestopt!
Heb de afgelopen tijd even niet meer gepost/gereageerd, had het erg druk en sinds een paar weken ook bezig met het aanpakken van de rook-kilo’s. Wel op een relaxte manier, gewoon wat minder eten/snoepen en wat gezondere keuzes maken.

Eigenlijk gaat het dus best goed, wat blijft is het missen van het ‘ontspannings-gevoel’ soms, maar als ik dan daadwerkelijk visualiseer dat ik een sigaret rook kan ik me daar niks bij voorstellen. Gelukkig rookt er, op een enkeling na die ik af en toe zie, niemand in mijn directe omgeving. Dus ik kom ook een stuk minder snel in de verleiding, zeker nu de feestjes voorlopig nog niet op de planning staan.

Al met al dus nog steeds lekker rookvrij en heul trots op mezelf! :-)

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 75 dagen gestopt

75 dagen gestopt

Op 23 May 2020

Inmiddels al een paar dagen geleden maar door drukte niet aan bloggen toegekomen.
Mijn zoontje werd gisteren 3 en we hebben ivm de Corona-maatregelen de visite verdeeld over 3 dagen. Dat was achteraf bezien eigenlijk wat teveel van het goede maar hij (en wij) heeft ontzettend genoten en das eigenlijk het enige wat telt :-)

Maar goed, nu dus al 78 dagen gestopt met roken. Als ik kijk waar ik nu sta dan merk ik echt dat het me steeds minder bezig houdt.
Woensdag was ik even met zoontje bij een schoolvriendje op visite. De moeder van het jongetje rookt nog wel en dus zaten we lekker buiten in de tuin. Mijn zoontje vroeg verbaasd wat die mevrouw aan het doen was πŸ˜‚. Verbazingwekkend hoe snel het dus ook al uit zijn systeem is. Ik heb er gelukkig geen moeite mee gehad en heb er niet eens op gelet bedacht ik me achteraf.

Verder was dit weekend vrij stressvol op momenten maar ik heb amper aan roken gedacht.  Het enige moment dat ik er echt bij stilstond was toen mijn zoontje met neefje en nichtje in de tuin aan het spelen was. Ik bedacht me ineens dat, als ik nog zou roken, ik 2 opties zou hebben;  of bij spelende kinderen gaan staan roken in mn eentje, of mezelf de hele middag irriteren omdat ik niet kan roken.
Toen ik me dit realiseerde voelde dat zo ongelooflijk relaxed want nu heb ik een derde optie; gewoon van het feestje genieten πŸ₯³

Uiteindelijk vind ik het dus frappant dat het al zo snel zoveel makkelijker is geworden. En natuurlijk zullen er altijd nog lastige momenten komen en durf ik ook niet te beweren dat ik nooit meer zal gaan roken. Maar voor nu vind ik het erg fijn dat het me niet meer zoveel moeite kost en ga ik gewoon dag voor dag lekker verder met rookvrij leven :-)

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Even wat anders

De afgelopen dagen zijn er weer een aantal nieuwe stoppers bij gekomen. Daardoor is me iets opgevallen;
Iedereen reageert echt heel snel op mensen die het moelijk hebben en biedt ook meteen fijne en serieuze ondersteuning.
Terwijl je elkaar niet eens echt kent steek je er dus toch energie in, dat vind ik heel bijzonder eigenlijk. In het echte leven is na een week het nieuwtje er wel af dat je niet meer rookt en moet je het dus grotendeels alleen zien te doen, terwijl je hier een grote steungroep achter je hebt staan die je er steeds doorheen sleept als t even moeilijk is.
Ik kan wel stellen dat ik het zonder dit forum nog geen week had volgehouden, dus daarom even voor iedereen die zich aangesproken voelt; bedankt!

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Mijn eerste niet-roken-cadeautje is binnen!

Toen ik stopte met roken wilde ik voor mezelf een spaardoel instellen van het geld dat ik nu zou besparen. Dit werd een nieuwe laptop, de huidige is een oud (en dus heeeeel traaaaaag) beestje van 10 jaar oud en die gebruik ik dus eigenlijk niet meer (dit om te voorkomen dat ik hem uit frustratie door het raam naar buiten flikker).

Gisteren was het Moederdag en ik had aangegeven dat ik graag weer een flesje van mijn favoriete parfum wilde. Dan hoefde mijn vriend niet al te veel moeite te doen dacht ik ;-)

Anyway…ik kreeg dus ontbijt op bed met daarbij een tekening van zoonlief en een door vriend geknutseld spaarvarken met daarop het tot nu toe gespaarde bedrag genoteerd. Zoontje had er wat kleingeld in gestopt. Erg leuk en creatief maar ik had verder nog niks in de gaten…
Toen ik beneden kwam lag er nog een cadeautje op tafel. `Ahaaaa dat zal de parfum zijn` dacht ik nog…. Inderdaad, er zat een doosje in van het merk parfum dat ik gebruik. Maar binnenin vond ik de afstandbediening van de airco….huh? Vriend haalde het kartonnetje eruit en zei quasi-verbaasd; `hee er staat iets opgeschreven`....inderdaad, er stond een password op genoteerd; Voor_de_liefste_mama_#1.
Vervolgens kreeg ik de laptop van vriend onder mn neus geschoven met de vraag om het password daarop in te voeren.
Tot mijn verbazing kwam ik op de bestelpagina van een electronicazaak om een nieuwe laptop te bestellen! Ik wist al welke ik wilde dus dat was zo geregeld en we konden hem gistermiddag zelfs al ophalen.

Als beloning voor mijn doorzettingsvermogen had mijn vriend dus besloten om het resterende bedrag aan te vullen, echt heel lief.
Deze blog typ ik dus op mijn spiksplinternieuwe liefde!! Eindelijk kan ik ook eens uitgebreider reageren en bloggen, dit vond ik altijd zo onhandig op mijn telefoontje dat het vaak bij een paar zinnetjes bleef. 
Jullie allen bedankt voor de motivatie en ondersteuning, zonder jullie was ik zeker niet zover gekomen!

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Vraag

Hallo allemaal,
Ik heb een vraag waar ik op internet niet echt antwoorden op kan vinden En aangezien dit forum helaas geen zoekfunctie heeft probeer ik het even op deze manier;

Hoe lang duurde het bij jullie voordat je emotioneel weer wat stabieler was/ het lontje weer wat langer werd?
Ik merk dat ik er eigenlijk nog best veel last van heb namelijk en vraag me dus af of dat niet al te lang duurt? Huil veel sneller, eerder moe en zoek ruzie om de stomste dingen. Kan niks hebben en ben soms best onredelijk. Maak me er soms best zorgen over dat dit misschien nog lang gaat duren.

Wat is jullie ervaring hiermee? 😁

Susanne1980

270 dagen gestopt -

Beloning 1000 peuken niet gerookt

1000 peuken niet gerookt

Op 07 May 2020

Al 1000 stuks niet geΓ―nhaleerd, dat zijn er heul veul.
Toch weer wat lastige momenten de laatste dagen, krijg af en toe een recalcitrant gevoel. Dat ik iets wil doen wat niet mag, iets stiekems, eigenlijk alsof ik dus weer 13 jaar oud ben….soort van afkick-regressie ofzo😣
En natuurlijk is het leuk om je weer jong te voelen maar deze vorm voelt dan net wat minder gezellig. Maar ga ervanuit dat ook dit weer over zal gaan, ‘this too shall pass’ is het toch?

Ondertussen blijf ik mezelf gewoon voorhouden dat 1 sigaret niet zal lukken en dan is de uitkomst dat ik die wel wil maar al die daaropvolgende niet. Ergo, er wordt dus niet meer gerookt.

Nu even zoontje in bed leggen, heerlijk om er lekker fris nog even naast te kunnen liggen ipv met die vieze rooklucht om me heen.