Toosje50

2113 dagen gestopt -

Rotkat

Sinds vorig jaar september hebben we er een kat bij. We hadden er al twee, Europese korthaar, of te wel gewone huis tuin en keuken katten….. Een zwarte en een Felix-kat, je kent dat, zwart met een witte snoet. De twee laatste zijn 10, 10,5 inmiddels. Zij waren er niet zo gecharmeerd van, zo’n speels mormel dat ze voortdurend op de nek zit. Frodo de Felix-kat kan er inmiddels redelijk tegen. Darco daarentegen zit meer buiten dan binnen.
Beau, de nieuwe maine coon kater, is inmiddels 7 maanden en nog net zo speels. Hij apporteert nota bene. Hij heeft wel meer hondeneigingen. Zo loopt hij me de hele dag achterna. Wel gezellig als je op zolder aan het verven bent, dan komt hij er gezellig bij zitten.
Hij heeft het kattenluik nog niet door. Dat is wel balen want dat betekent weer kattenbak schoonmaken….
Nou wil het geval dat ik altijd rond half vier ‘s morgens mijn ogen open doe. Vreemde gewoonte maar dat is lastig af te leren. Kater Beau heeft het al snel in de gaten gekregen en maakt me tegenwoordig wakker mocht ik me een minuut of vijf verslapen.
Vanmorgen ging het gruwelijk mis. Ik voelde een tik tegen m’n rug en terwijl ik me omdraai slaat hij een nagel in m’n rechter wijsvinger. Wow au….! Er zit nu een winkelhaak in van een halve x een halve cm. Het bloedde als een rund… Ook goedemorgen.
Ik typ dit dus met een wijsvinger en een middelvinger. :mrgreen:

Tijd om huishoudhandschoenen aan te schaffen for the time being…. Nu maar hopen dat het niet gaat ontsteken want kattennagels zijn niet echt bacterie-vrij….

Prettige zondag!

Toosje50

2113 dagen gestopt -

@Admin.....

Het is hier ‘s avonds nooit meer een dolle boel. Dat was vroeger wel anders… Altijd leven in de brouwerij… nooit niet!!!
Mijn gedachte is @Admin dat dat komt omdat we een blog niet meer kunnen volgen.
Zou dat niet terug kunnen komen?
Ik heb het al vaker gezegd… omg ik val in herhaling.
Na twee dagen kleininderen (2,5, tweeling),ben ik ook wel een soort van af.
Maar… ik rook niet!
Nu over en uit… 😴

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Under cover als Betty.... en Buff Beauty

Er gebeurde vandaag wel weer iets bijzonders. Ik ben aan het wieden achter in de tuin, roept opeens een vrouw in een scootmobiel op het fietspad hierachter: "Rozenmevrouw, rozenmevrouw"... Het drong niet meteen tot me door, maar ze had het tegen mij. Ik loop naar het hek en ze begint een verhaal dat ze er iedere dag langs komt. Ze vindt de rozen prachtig. Ze is wel eens in de verleiding gekomen er eentje te plukken, vooral die grote rode…. Haar man Maarten is acht jaar geleden overleden en ze zet altijd een bloemetje neer, in een klein vaasje, op de begraafplaats hier achter. Ik heb haar ter plekke toestemming gegeven er wat te plukken. Er staan zoveel rozen dat ze niet gemist worden.
Ze was niet geïnteresseerd in hoe ik dat doe op deze duingrond (veel compost in het plantgat en Culterra😉) maar voegde meteen de daad bij het woord en nam een paar Buff Beauty rozen mee (niet de rode dus…..), zich onderwijl verontschuldigend naar een voorbijganger dat ze van mevrouw toestemming had 😂!
Ze was overigens wel op de terugweg, dus staan ze nu op haar salontafel vermoed ik.

Maandag, dinsdag en woensdag had ik de tweeling, mijn P zit in India dus was het een behoorlijke uitputtingsslag. Wel fijn dat ik niet meer rook. Dat kun je de kindjes niet aandoen. Hieronder een foto. Kunnen jullie zien hoe ze zijn gegroeid in 2,5 jaar.

Ik ben maar weer even under cover gegaan…. lijkt me beter. Gewoon voor m’n gevoel. Het voelt hier soms wat unheimisch…..

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Take it easy

Twee ledikantjes, een witte en een bruine…..
Kleindochter ligt in de witte, waar geen spijltjes uit kunnen, maar zij klimt er zo uit. Kleinzoon in de bruine heeft wel een gat waar de spijlen uit zijn. Lekker wel dat ze nog een middagdutje doen. Zo heeft oma even pauze.
Ze liggen op zolder maar we hebben er een cameraatje met geluid, dus ik kan ze haarscherp in de gaten houden.
Ze zijn nu twee en een half. Heerlijk om te ien hoe onbevangen ze zijn. Zo onbedorven ook. Niet verslaafd aan wat dan ook. Ze zijn met alles tevreden.
Ik heb wel pannenkoeken (die toegevoegde ‘n’ kost me nog steeds moeite….) voor ze gebakken tussen de middag. Wij eten zelf nauwelijks of geen tarwe meer, maar wat pannenkoeken moet kunnen. Zij heeft er vier op, hij 2, mijn P ook 2 en ik eentje…. met kersenjam. Stroop vind ik vies. Niet dat jam nou zoveel beter is maar toch wat lekkerder, zeker kersenjam.
We hebben een zandbak aangeschaft en een geleende glijbaan van de buren. Het lijkt hier wel een speeltuin onderhand.

Twee weken geleden mijn eerste man, grootvader van de tweeling, verhuisd van Zwolle naar hier. De bureaucratie waar je tegen aanloopt is onvoorstelbaar maar gezien het feit dat ik toch al eelt op de ziel heb glijdt dat langs mijn koude kleren af. Hier op Westerveld was het ook nog wel een dingetje want de kist dreigde te gaan kantelen tijdens het dalen. Hoe bestaat het dat dat gebeurt? Hebben ze niet genoeg geoefend? Niet dat het veel uitmaakte. We hadden het bottenkistje zelf opgehaald uit Zwolle . Dat bottenkistje was gewoon een kinderkist. Wel schokkend eigenlijk. Na het ophalen bedacht ik dat ik wilde zien wat er in die kist zat… Niet dat ik een achterdochtig mens ben maar als ik het nu niet doe kan het nooit meer want dan is het voor altijd begraven. Dat maakte wel dat ik wist dat het niet uit zou maken of de kist zou kantelen. Hooguit zou je het rammelen der beenderen horen, want die zaten er wel in. Volledig dat weet ik dan weer niet want dat heb ik niet willen checken… alleen de schedel lag aan het hoofdeind, de rest van de beenderen was een allegaartje. Je zag wat ribben en een dijbeen. Vingerkootjes heb ik niet gezien, ook niet gezocht…..

Nou ja, zomaar ter overweging. Roken doen we dus niet meer. Hooguit een houtvuurtje stoken hoewel sommigen daar ook weer moeilijk over gaan doen…. Tsss.

Slaap lekker!

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Hoera, het regent!

Wie had gedacht dat ik dat ooit zou zeggen, maar ik ben echt blij dat het regent….....
Jammer voor al die luitjes die buiten moeten roken… :mrgreen:

Toosje50

2113 dagen gestopt -

En dan nu een regendans....


Wat snakt Europa naar water…. en ik ook. Het warme vind ik dan nog niet zo verkeerd, wel lekker eigenlijk. Maar nu ik deze zomer twee tuinen overeind moet houden ben ik onderhand uitgeteld. Eén tuin sproeit met grondwater maar wel met de hand (ik dus), de ander met de hand (weer ik) en kraanwater. Zelfs over dat grondwater begon ik me schuldig te voelen.
We reden deze week door Nederland. Van hier naar Zwolle, een rit van 1 uur en 45 minuten. De bermen zijn geel, maar dan ook helemaal geel. We gingen mijn eerste man laten opgraven en herbegraven hier op Westerveld. De Kranenburg in Zwolle was altijd een prachtig park maar nu zucht het onder de droogte… het gras is geel en de bomen staan er treurig bij.
Nu zit ik buiten met de iPad en zie bewolking overdrijven. Het enige geluid komt van de radio en van vliegtuigen. Soms denk ik dat dat een donderklap is maar helaas…. nog steeds geen druppel.
Eigenlijk hadden we hier nooit last van muggen maar dit jaar weten ze ons te vinden. Misschien verdreef ik ze vroeger met sigarettenrook, zou zomaar kunnen. Niet dat ik er nu eentje ga opsteken. Die trek blijf ik wel houden, dat dan weer wel. Nostalgische gedachtes misschien. Door mijn eerste man ben ik gaan roken. Lekker voor een tentje in zuid Frankrijk…. Times where when….
Laten we een regendans doen, misschien helpt het….
Hoewel deze moon dance ook heerlijk is.

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Onze Raven01....

Ik wist het al, maar vandaag staat dit in het AD

Toosje50

2113 dagen gestopt -

De Tour en Chippendales.....

Met een half oog kijk ik naar de tour… Die laatste etappe is natuurlijk een soort ererondje. Wat me opvalt is dat het daar rond Parijs net zo geel is als bij ons hier. De bermen in de Pyreneën waren een stuk groener.
Helaas hebben we hier maar weinig regen gehad. Ik ben ook bezig om twee tuinen van buurvriendinnen die op vakantie zijn overeind te houden… en ik kan jullie vertellen dat dat niet mee valt. De een heeft gelukkig een grondwaterbron. Nog wel een gedoe met slangen en spoeiers. De andere tuin gaat met kraanwater dus vermijd ik wel de piekuren.
Bovenstaand is de roos ‘Chippendale’. Mooi hè? De één heeft associaties met antieke meubelen, de ander met die wulpse heren 🤣, maar er is gewoon een kweker geweest die de naam toepasselijk vond. Geen echte doorbloeier, meer een herbloeier. Ze moet even op adem komen en dan komt ze weer… Zou dat de reden zijn. 🤣
Nou ja, weinig van doen met roken of stoppen… dat dan weer niet, zoals gewoonlijk.
Versailles vanuit de lucht. Bloedstollend mooi… We naderen de Champs Elysees…. Borreltijd….
Proost!🍷

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Gewoon doorgaan.....

Heeft iemand enig idee hoe deze roos heet? Een forse struik, misschien wel een klimroos.
Zij gaat ook gewoon door, ondanks de droogte, hoewel we sproeien met grondwater, dus voor haar valt het wel mee.
Sommige delen van de tuin worden nu niet gesproeid wegens hapering van de sproeier… Dat zie je meteen. Astilbes die er als een verdroogd stuk hooi bij staan. De man die dat kan bijstellen heeft het druk en ik heb hem vandaag weer niet gezien :mrgreen:  Vreemd dat dat de enige emoticon is die ik kan onthouden…. Zegt vast wat over mij… tssssss
Het lijkt ook wel de wet van Murphy want de grasmaairobot heeft problemen met de aandrijfmoter. Hij draait alleen nog rondjes.
Zal je toch meemaken dat ik zelf weer moet gaan maaien😱.
Niet dat ik dat zo erg vond. We hebben een rechthoekig stukje gazon, 15 min per maaibeurt, maar wel drie keer in de week want ik hou van een biljartlaken.
Verder is het genieten hier in de tuin. Snoeiwerk gedaan, onkruid is verwaarloosbaar (bijna, want wij wieden ijverig en na zeven jaar is het ongeveer weg).
Het nieuwe stuk bij de nieuwe busbaan heeft wel ineens heermoes (paardestaart). Het idee is om het uit te putten…. dagelijks controleren en weghalen.
Geniet van het mooie weer jongens, want je weet het maar nooit hier. Kan zo afgelopen zijn…..

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Volgend werkt niet meer.....

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar de "knop" Volgend werkt bij mij niet meer. Als eerste zie ik een quote van @Jokija1954 van 9 dagen geleden…..
Ook dat nog…..
Toch blijf ik hopen @Admin dat je hier weer orde op zaken stelt: die rommel en trollen eraf gooit, het certificaat vernieuwd, "Volgend" weer laat werken, e.d..
Het kan toch niet waar zijn dat dit fantastische SRB gewoon uitdooft?
Hoe dan ook, we roken niet…

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Omdat ik hier toch wel om moest grijnzen......

1.Inderdaad zijn er personen die na iedere zin of zelfs na iedere regel op enter drukken. Dat levert een giga ping-concert op.
2. In de familie appgroep wordt ook regelmatig gezondigd, hoewel dat niet altijd met opzet gebeurt.
3. Ha ha…. in zo’n geval stuur ik nog wel eens alleen een ? 😱
4. Op selfies kom ik niet (meer) echt voordelig uit de verf….... dus
5. Hier geldt de wet van die zoveel vliegen in één klap dus daar ben ik het niet mee eens.
6. Kijk, dat is een ijzersterk punt.
7. Oei lastig.
8. Dat is een punt van overweging…...
9. Nee zeg, dat moest er nog bijkomen.
10. Ha ha, maar omdat ik nog niet aan het dementeren ben kan ik er nog wel wat aan doen. Dus die schoen past mij nog niet 🤣🤣🤣

Ondertussen roken we nog steeds niet!

Prettig weekend!
Toosje

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Voor wie het leuk vindt....

PASEN
Ik heb er niets meer mee. Geen broodhaantje gezien ook vorige week. Je weet wel, zo’n broodding op een stok die er na de optocht geheid doorheen gezakt was, ketting van snoepeitjes eraan en een buxustakje op de kop. De tuin is wel geel van de narcissen… beetje Paasachtig. Vroeger toen de kinderen nog klein waren gingen we eieren uitblazen en dan verven. Vervolgens een draad erdoor en ophangen in een krommewilgentak. Er staat boven op zolder nog een doos met van die eieren. Die zijn nog aan de opruimaktie ontkomen want de zolder moet nog.
2e Paasdag gaan we naar Japan voor 2 weken, met oudste zoon, schoondochter en de tweeling van net 2. Het zal mij benieuwen hoe ze die 12 uur vliegen naar Osaka doorstaan. Daar is alles nog in de bloesemsfeer. Dat hopen we tenminste.
De tuin kan ik wel even alleen laten: de winterzooi is opgeruimd, de rozen zijn net als de hortensia’s gesnoeid. Zelfs de robotmaaier doet het al weer. Het spoeisysteem werkt nog niet maar daar moet eerst een mannetje bijkomen want lekkende kleppen. Ach en het gaat volgende week toch regenen hier. Daar is het een graad of 20, wel een lekker idee!
Mijn vetzuurbalans, waarvan ik jullie de uitslag nog schuldig ben, was niet goed natuurlijk hoewel het nog veel slechter kan, dat dan weer wel. Over vier maanden een nieuwe test. (Er gaat wel een flesje visolie mee naar Japan…. kwestie van volhouden)

Ik slik nu die visolie…. beetje vies maar zien of het helpt. Oorsuizen lijkt zowaar een stuk minder en mijn nekpijn is ook niet meer zo prominent aanwezig. Moet placebo-effect zijn want daarvoor slik ik het niet. Ik zal me er nog eens meer in gaan verdiepen. Ik ben ook wel bezig de verstreken neklordose wat te verminderen, dus misschien is dat het.
Er waren drie van mijn acounts gehackt: Adobe, (doe ik nooit wat mee), iMesh (geen idee wat dat is) en Linkedin….. (dat account heb ik maar doe er niks mee). Ik heb wel veel verschillende wachtwoorden (een mens wordt er gek van), dus dat zal helpen.
Ik moet nog een betere manier vinden om ze op te slaan want nu staan ze ook ergens in de cloud…..
Nu zjn er al mensen die denken dat dat wachtwoordgedoe een 1 aprilgrap is, maar het is pas 30 maart, dus ik neem aan van niet.
Kortom, ik neem een glas wijn en geloof het verder wel. En nee, roken doe ik nog steeds niet…..
Prettige Pasen allemaal!

Toosje50

2113 dagen gestopt -

Het geluid van de stilte......

Eigenlijk heb ik zelden meer inspiratie voor een blog…. Sinds 2005 of zo iets heb ik al last van oorsuizen en sinds anderhalf jaar vreselijke pijn in mijn nek. Een jaar of vier geleden gestopt met roken want dat is ook alleen maar overal slecht voor. Zeker sinds de nek is mij de moed in de schoenen gezakt. Het grote verval heeft zich ingezet….  Vlak voordat ik stopte met roken ben ik ook in aanraking gekomen met orthomoleculaire voeding. Dat ga ik nu hier niet uitleggen maar het lijkt op paleo, het internet staat er vol mee. dig in. :mrgreen: .
Zodoende ben ik ook op Richard de Leth gestuit. Hij heeft nu een test op vetzuurbalans en bijbehorende visolie on line. Kost wat dus ik heb een maand lopen twijfelen. Twee weken geleden besloten toch mee te doen. Dan krijg je voor een half jaar visolie in huis en een testset. Prikken in je vinger, bloed op een viltje (net zoiets als de hielprik voor babies). Over een week of wat pas de uitslag. Om kort te gaan, ik slik nu een week die visolie (dubbele dosis in het begin). Vanavond deed ik de tv uit en zat nog even de dag te overdenken en ineens .... hmmmm .... ik hoor weer stilte, zou het echt zo zijn dat dit de oplossing is? 😱 Zelfs m’n nek voelt beter….. Maar stel je voor, eindelijk weer stilte horen en die pijn in de nek weg… I keep my fingers crossed…. Misschien is er toch nog leven na al deze ellende. En roken, dat doe ik nooit meer. Dat was iets van een vorig leven. Wel lekker hoor, daar niet van maar het stinkt zo. Verse rook vind ik nog steeds lekker, maar die verschraalde… gatver…. Ik hou jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen… Slaap lekker!

Toosje50

2113 dagen gestopt -

En dan nu dit weer.....

Ja hoor, ik ga mee met de trend…..
Vorige week ben ik begonnen met alle overbodige spullen weg te knikkeren.
Dat klinkt trouwens gemakkelijker dan het is. Dat heb ik wel gemerkt.
Want wat bewaart een mens toch allemaal. Heel veel serviesgoed heeft al zijn weg gevonden naar de kringloopwinkel.
Een theeservies met prachtige kopjes en theepot van porcelein, schattige bloemetjes erop. Maar….. nooit gebruikt want wij zijn meer van de bekers….
Een laatje met interessante krantenartikelen, netjes uitgeknipt. Ik lees het dan wel eerst weer (wat kost dat een tijd) om het vervolgens in de papierbak te doen.
Een laatje in het nachtkastje, ook zo iets, wat een troep zeg. Huppekee, weg ermee.
De boekenkasten heb ik al eerder onderhanden genomen maar daar ga ik zeker nog eens naar kijken.
Het schijnt ook nuttig te zijn je pc op te ruimen, overbodige foto’s en document deleten…. dat wordt nog een dingetje.

Het begon met een krantenartikel (alweer😉) over dat boekje "Opruimen voor je doodgaat". Leek me wel wat, dus besteld. Diezelfde avond zaten we bij nieuwe overburen en zij raadde mij een boek aan "Weg met de warboel". Dat leende ik van haar.  Fung Shui komt eraan te pas, maar toch inspirerend. Ze had er nog eentje: "Opgeruimd", van Marie Kondo. Het internet staat er vol mee.
Tussen het lezen door begon ik op te ruimen…...
Normaal zit er in de grijze bak na vier weken maar twintig of dertig centimer afval. Nu was het ding al na een week bomvol ook al is er al een lading naar de kringloop.
Ik doe iedere dag maar wat, of wat meer. Ondertussen kwam dat boekje over doodopruimen….. Jongens ik kan het jullie aanraden. Ik heb er nog eentje, dat wordt me te minimalistisch denk ik maar ben nog niet halverwege.

Ik bewaar wel één asbak voor de notoire roker waarvan ik dan vind dat we niet Roomser dan de Paus moeten willen zijn. Die mag van mij z’n gang gaan.
Ik moet nog heel veel kasten, hier beneden, op de eerste verdieping, m’n kledingkast en nog wat kasten en dan de opbergvakken op de zolder😱...
Maar vreemd genoeg heb ik er zin in.
Aanstaande woensdag wordt de grijze bak gelukkig weer geleegd dus daana ga ik weer helemaal los…..

Geniet van de dag, focus op wat goed is…. roken: gewoon geen gedachte meer de kans geven!