Yollan

3229 dagen gestopt -

Bíjna 7 jaar...

Hallo allemaal.

Het lijkt wel of ik sinds ik ben gestopt veel positiever in het leven sta. Ik leef gezonder, sport veel, eet gezonder, ben de after-rook-kilo’s allang weer kwijt, maar sta bovenal veel sterker in het leven, veel zelfbewuster en met veel meer zelfvertrouwen. Ik heb mezelf namelijk overwonnen. Iets wat ik dacht dat onmogelijk was, is toch gebeurd: ik kon stoppen met roken 🎉🎉.

Na de eerste moeilijke, chagrijnige, bijna niet vol te houden weken (die wel maanden leken), ging het beter en ging ik hardlopen. Daarna ging het alleen maar bergopwaarts… tot ik een terugval kreeg en met m’n stomme kop een sigaret op stak 🤨. Toen weer een paar maanden gerookt en opnieuw gestopt om het vervolgens wél vol te houden…! 😁

En daar ben ik elke dag nog blij om! Al bijna 7 jaar rookvrij…! 😁😁

Fijn weekend!

Yollan

3229 dagen gestopt -

Zo fit

Hallo allemaal!

Ik zit me net te bedenken dat ik dit jaar voor het eerst m’n stoppen-met-roken-dag ben vergeten…! 😱

6 september jl. was het zover: 6 jaar niet gerookt! 🎉🎉

En wat voel ik met sindsdien fit!! Het was de beste stap ooit. Oh en natuurlijk ben ik ook een paar keer flink onderuit gegaan omdat ik dacht dat 1 sigaretje wel zou kunnen of omdat ik dacht dat ik te dik werd: allemaal onzin!

Later liet ik de kilo’s los: kwam vervolgens 10 kilo aan, maar hield het stoppen wel vol (wel raar eigenlijk, want wij vrouwen kunnen normaal gesproken multitasken 😉). Toen ik niet meer elke dag aan die sigaret dacht, heb ik de kilo’s aangepakt.

Inmiddels zijn die 10 kilo allang weer verdwenen, loop ik veelvuldig hard en voel ik me fitter dan ooit…! 😃😃

Fijne dag!!

Yolanda

Yollan

3229 dagen gestopt -

Ik kan het aan...

Zo zeg, dat is een tijd geleden… 5,5 jaar geleden ben ik gestopt met roken. En oh wat was dat in het begin lastig… pfff… de kilo’s vlogen eraan en ik was strontchagrijnig. Maar zoals bij alles: de aanhouder wint: inmiddels ben ik 5,5 jaar verder, m’n 10 kg zijn er allang weer af en ik loop hard. Waar ik, toen ik rookte, nog geen 100 meter kon rennen, liep ik 2 weken geleden de halve marathon in Berlijn. En dát was echt super.

Het lijkt wel of het stoppen met roken een eerste stap naar rust in m’n hoofd was. Ik ben gewoon een leuker mens geworden (😃.

Yollan

3229 dagen gestopt -

Heb ik ooit gerookt?

Hallo allemaal!!

Bijna 5 jaar (1 september a.s.) ben ik nu gestopt en het lijkt alsof ik nooit gerookt heb eigenlijk. De trek naar een sigaret is al heel lang verdwenen, de gewoonte van het roken ook. Ik loop 2-3x per week hard, ben m’n aangekomen kilo’s allang weer kwijt.

Toen ik nog rookte kon ik me een leven zonder sigaret helemaal niet voorstellen. Op het terras zonder sigaret (tsss). Op vakantie zonder sigaretten. Op gewicht blijven zonder sigaretten…

Maar alles waar ik me ooit zo angstig door voelde (en me telkens weer aan het roken zette) is goed gekomen: vakanties, sport, gewicht. En dat voelt super goed.

IK heb het gewoonweg ZELF gedaan! 😃😃

Yollan

3229 dagen gestopt -

Positiviteit

Ooit, in een ver verleden, dacht ik alleen nog maar aan de volgende sigaret. Ik was eigenlijk altijd met het roken bezig, kwam altijd tijd tekort, tot ik erachter kwam dat ik wel erg veel tijd kwijtraakte met roken. Op 1 september 2011 trok ik dan ook de stoute schoenen aan en ben ik (met Champix) gestopt. Wat een verschrikking in het begin. Man en kinderen doken onder de tafel als ik binnenkwam. Ik was gewoon niet te genieten. En toen dacht ik: ik moet positiever worden anders lukt het nooit: ik verzin steeds allerlei excuses om maar weer te kunnen roken en dat wil ik niet.

Dat was het moment dat ik voorzichtig begon hard te lopen. Met Evy. En door het hardlopen werd ik positiever en kreeg ik mijn gedachten prima op een rijtje. En ik werd steeds positiever en vrolijker. Het was net of de knop omging. Een nare bijkomstigheid was wel dat ik 10 kg aankwam. 10 kg die me altijd in de weg zaten. Maar ik dacht: ach dat komt nog wel. Vorig jaar ben ik daar dan ook serieus mee aan de slag gegaan: ik heb een koolhydraatarme leefwijze aangenomen en de kilo’s zijn inmiddels allang weer weg.

Ok zit ik sinds augustus bij een loopclub en gisteren heb ik de 10 km in Enschede hardgelopen. Wie had dat ooit kunnen denken. Zonder het stoppen met roken zou me dat nooit gelukt zijn. Zonder m’n positieve instelling evenmin.

Ik wens dan ook alle beginners, maar ook degenen die het soms nog erg moeilijk hebben, veel positiviteit toe…!

Yollan

3229 dagen gestopt -

4 jaar en een beetje

Lang geleden in een vorig leven, rookte ik nog. Ik had de conditie van een natte krant en mijn huid voelde aan als de huid van een olifant.

Met behulp van Champix ben ik gestopt met roken. En oh wat was dat in het begin soms lastig. Soms zeg ik, want ik wilde echt stoppen. Geen opwelling, maar diep doordacht. En wat ik nooit voor mogelijk gehouden had, gebeurde: het lukte me ook nog!

Wat me ook lukte was om 10kg aan te komen :shock: , en daar baalde ik vreselijk van. Weer gaan roken was geen optie, dus kon ik niet anders dan het gewoon maar te laten gebeuren. Vorig jaar vond ik dat ook die knop om moest: de kilo's moesten er weer af! Door een koolhydraatarm "dieet" (lees: levenswijze) te gaan volgen, verdwenen de kilo's als sneeuw voor de zon. Daarnaast heb ik het hardlopen weer opgepakt. Ik loop nu 2x per week hard. En ik heb me nog nooit (lees: nooit) zo goed gevoeld als nu :lol: .

En als ik dan sommigen hier zie worstelen, kan ik alleen maar zeggen: zet door, want roken wil je niet meer en het is het echt waard. Benader je stoppoging(en) positief (is ook leuker voor je omgeving) en drink veel, veel, veel warm water.

Mijn motto was: "ik rook niet, dus rook ik niet". En gaf mezelf soms een geweldige schop onder m'n kont (stom mens, doe niet zo raar: je rookt niet eens…)!!

En bedenk: elk begin is hartstikke moeilijk, maar het kan alleen maar beter worden.  :mrgreen:

Fijne maandag!

Yollan

3229 dagen gestopt -

4 jaar geleden

4 jaar geleden stopte ik met roken.  Ik,  die altijd met een sigaret buiten zat,  weer of geen weer.

Maar wat ben ik blij dat ik volgehouden heb, ook al was het soms bijna niet te doen.  Maar met liters warm water heb ik het toch maar mooi geflikt.  4 jaar…! 
Dik verdiend Yolan!  :mrgreen:

Yollan

3229 dagen gestopt -

Een nieuw jaar, nieuwe kansen

Hallo allemaal!

Het eind van het jaar; tijd om even terug te kijken hoe het gegaan is.

Voor mij was het en bijzonder jaar want ik werd 50. Wat ik gevierd heb met een enorm feest: 140 gasten, muziek, etc. En het was geweldig! Wát een feest en wat een verrassingen.

Nee, Roken is allang geen issue meer. Afvallen wel :mrgreen:
En daar ga ik me het komende jaar maar eens mee bezig houden….
En….. Ik mag weer hardlopen van de fysio. (joepie!)
Komt dus helemaal goed met mij! :mrgreen:

Fijne jaarwisseling! En je mag van alles aansteken, maar geen sigaret!  :mrgreen:  :mrgreen:

Yollan

3229 dagen gestopt -

Het gaat nog steeds goed!

Hallo allemaal!

Sinds augustus ben ik bezig met afvallen. De 10 kilo die er na het stoppen met roken bijgekomen zijn, moeten er nu weer af. En dat wordt ook tijd.

De eerste 6 kilo zijn al verdwenen, dus het gaat lekker.  :smile:  :smile:

Hoe ik het doe? Met Grip Op Koolhydraten (GOK). En dat bevalt me prima!

Wordt vervolgd…..

Fijne weekend!

Yolanda.

Yollan

3229 dagen gestopt -

Ik heb het gehaald!

Hallo allemaal!

Ik heb het gehaald! Drie jaar niet gerookt, geen trekje, niks, noppes, nada.

En ik ben er trots op!

Want vandaag was een dag van terug kijken hoe het allemaal begon.

Het beginnen met de Champix, het misselijk zijn, de enorm moeilijke momenten toen ik m'n werk verloor, toen mijn zoon helemaal in de put zat en geen uitweg meer zag, de beslissing om bij m'n tweede man weg te gaan met de kinderen, omdát het niet goed ging met m'n zoon. Terug naar de lat-relatie dan maar. Ik had zoooo vaak naar die sigaret kunnen grijpen. En soms was het ook erg lastig.

En nu? Ik ben stik-gelukkig!

Ik heb weer werk, m'n zoon zit stukken beter in z'n vel, mijn man en ik latten nog steeds, maar zijn gelukkig.

En dat zomaar zonder die sigaret.

Slaap lekker allemaal!

Yolanda.

Yollan

3229 dagen gestopt -

En dit is 'm dan!

Hieristiedan!

Mijn geweldig mooie, supersnelle, erg lichte, iPad Air!

En oh wat ben ik er blij mee!

En jah… Ik hoor jullie al zeggen: maar maandag à.s. Is het pas zover….
Nou, dat kan me geen bal schelen!!  :mrgreen:

En nu stil…. Ik ben 'm aan het verkennen….

Fijne dag!

Yolanda.

Yollan

3229 dagen gestopt -

Hoe het met mn nieuwe schoenen gaat.

Hallo allemaal!

Nou, het gaat als een speer!

Ik loop een ander rondje: 7 km per rondje (de eerste keer 7,5 km omdat deze muts de verkeerde kant op liep).

Mn nieuwe schoenen lopen dus prima. Nog steeds even wennen omdat ze wat strakker zitten, maar ik houd het er prima op vol.

Nog maar 3 weken (minus 2 dagen) en dan mag ik mn nieuwe iPad Air (32 Gb) aanschaffen. Dan ben ik dus 3 jaar gestopt met roken.

En sinds een maand ben ik ook begonnen met lijnen: 4,5 kilo is er al af; nog 5 te gaan. En dan zit ik weer op het gewicht waar ik - voor ik stopte met roken - mee begon.

Alles weer normaal, allemaal erg relaxed.

Vanavond onder het hardlopen bedacht ik me hoeveel relaxter ik me toch wel niet voel. Geen gestress meer, geen hunkering meer, gewoon erg lekker in mn vel. Ik vind mezelf gewoon een veel leuker mens.

Fijne avond!

Yolanda.

Yollan

3229 dagen gestopt -

afscheid

Hallo allemaal!

Gisteren heb ik afscheid moeten nemen van mn allereerste paar hardloop schoenen.  :shock:  Ze waren compleet versleten en ik moest dus zomaar ineens nieuwe.

Nu gaat dat niet zomaar… Nee dat werd dus passen en meten en rennen op de loopband.

En uiteindelijk heb ik het paar gevonden dat én lekker zit én lekker loopt. Pfjieuw…  :mrgreen:

Ik verheug me nu alweer op morgen!

Slaap lekker!

Yolanda.

Yollan

3229 dagen gestopt -

Wat een verschil!

wat een verschil met bijna 3 jaar geleden:

toen rookte ik nog en sportte ik niet. toen maakte ik me geen zorgen over mijn lijn, want ik kwam toch niet aan :confused:

maar nu: 3 jaar na dat geweldige besluit (en 10 kilo erbij) weet ik dat het allemaal goed komt.

ik loop 2x per week 5 km hard, ik heb veel meer lucht, ik ben veel minder zenuwachtig en (tromgeroffel, want nu komt het :smile: ) ik ben op dieet! ik lijn met Grip op koolhydraten (Google maar eens). en zonder honger is er al 3,5 kilo af in 2 weken! een superdieet voor mij. geen honger tussendoor.

dus nu ik met een noodgang richting mn 3-jarige stopdatum hol, weet ik dat het echt allemaal goed komt met mij!  :mrgreen: