Gratis hulp om te stoppen met roken

Een van de meest voorkomende redenen om stoppen met roken te weigeren, zijn de kosten van de hulpmiddelen om te stoppen met roken. Veel rokers vinden dwaze excuses, zoals wat het gaat kosten om producten voor het stoppen met roken te gebruiken, de kosten van laser- of acupunctuurtherapieën, laat staan ​​de kosten van gedragstherapie.

Welnu, we hebben nieuws voor u: u kunt gratis hulp vinden en krijgen om te stoppen met roken.

Gratis hulp stoppen met roken

De eerste gratis hulp om te stoppen met roken is natuurlijk internet. Er zijn honderden artikelen gewijd aan stoppen met roken, die allemaal gratis advies, tips en technieken bieden. Online discussiegroepen gewijd aan stoppen met roken is een andere vorm van gratis hulp om te stoppen met roken. Deze groepen worden bijgewoond door mensen zoals jij – die allemaal hun best doen om volledig te stoppen met roken, hun problemen en trucs delen om hun nare rookgewoonten te overwinnen. Geloof het of niet, je hebt dit soort ondersteuning veel meer nodig dan dure medicijnen of gedragstherapieprogramma’s met beroemde psychiaters.

Ga sporten

De tweede gratis hulp om te stoppen met roken die u kunt doen, is net buiten uw appartement. Je weet het misschien niet, maar mensen die hun leven opfleuren met meer sporten, zullen minder snel beginnen met roken. Aan de andere kant zullen rokers die sport in hun levensstijl introduceren, eerder stoppen met roken. Sport helpt om de ontwenningsverschijnselen en de hunkering het hoofd te bieden. Zelfs rokers die niet proberen te stoppen met roken, geven toe dat ze na een sessie in de sportschool gewoon geen zin hebben in een sigaret.

Het mooie van sporten is dat je niet naar een dure sportschool hoeft te gaan of een duur fitnessprogramma hoeft te volgen. De parken en zijwegen zijn gratis voor iedereen, dus je kunt beginnen met lange wandelingen of dagelijkse joggingsessies. Probeer de weekenden buiten door te brengen, ook al is dit buiten het nabijgelegen park.

Het begint bij jezelf

Eindelijk het laatste gratis idee om te stoppen met roken; en het is gewoon dit. Hulp om te stoppen met roken kunt u meestal zelf gratis krijgen. Het hele stopproces hangt immers af van uw wil, vastberadenheid en motivatie. Als je het gevoel hebt dat je niet zeker weet of je wilt stoppen of als je zwakte toont bij de eerste ernstige hunkering, dan kan niets je helpen.

Omdat je geen toverstaf hebt, werk je gewoon nauw aan je karakter, levensroutines en gewoonten. Je zult al snel ontdekken dat je rookverslaving meer met je levensstijl te maken heeft dan met jou persoonlijk. Wijzig indien nodig uw dagelijkse gewoonten en stop met het bezoeken van plaatsen waar u kunt (of waar u wordt aangespoord om) te roken. In plaats van naar een nachtclub te gaan met je rokersvrienden, geniet je van een wandeling in het park met je moeder; vervang je ochtendkoffie door thee, enz.

Er zijn zeker meer en meer interessante gratis tips om te stoppen met roken – surf gewoon op internet of vraag het aan je ex-rokersvrienden.