Stoppen met roken zal uw vermogen vergroten

Cijfers die onlangs zijn vrijgegeven door de Health Development Agency bevestigen dat roken jaarlijks ongeveer 83.200 mensen doodt in Engeland. Het is de grootste oorzaak van ziekte en verkort de verwachte levensduur van rokers aanzienlijk.

Praat met een gereformeerde roker en zij zullen je vertellen hoe moeilijk het was om van de gewoonte af te komen, hoewel ze steevast enthousiast zijn over hun verbeterde gezondheid en de besparing in geld. Wist je dat rokers tijdens hun leven gemiddeld maar liefst £ 92.000 aan sigaretten uitgeven? Hoe is dat voor een stimulans om te stoppen?

Het zijn niet alleen de kosten van de sigaretten waarop ze besparen. Premies voor levensverzekeringen en levensverzekeringen zullen ook gezonder zijn – rokers kunnen tot het dubbele van de kosten van hun verzekeringsdekking betalen. Met de toegenomen toegankelijkheid van informatie op internet zijn mensen op zoek gegaan naar steeds lagere prijzen voor hun verzekeringsdekking. Dit heeft geleid tot een prijzenoorlog waarbij verzekeringsmaatschappijen strijden om hun marktaandeel te behouden. In een poging om een ​​deel van de verloren inkomsten terug te verdienen, hebben verzekeraars hun criteria aangescherpt en dringen ze er nu op aan dat rokers een hogere premie moeten betalen om het gezondheidsrisico te dekken dat hun gewoonte aanwakkert. De standaardtarieven voor deze verzekeringen die in verzekeringsadvertenties worden weergegeven, zijn voor fit en gezond en het is duidelijk dat de risico’s waaraan rokers zich blootstellen hen uit deze categorie halen.

Ter stimulans zijn er nu rookverboden van kracht op afgesloten openbare plaatsen in Schotland en Ierland en Engeland zal daar medio 2007 bij komen. Een indrukwekkend aantal mensen heeft als gevolg hiervan hun rookgewoonte opgegeven.

Als je eenmaal je doel hebt bereikt en de gewoonte hebt doorbroken, moet je je verzekeraar ervan overtuigen dat je een hervormd personage bent! U moet tussen de 1 en 5 jaar gestopt zijn met roken (de meeste bedrijven zouden tevreden zijn met 1

jaar) voordat u als niet-roker kunt worden aangemerkt. Vervolgens kunt u contact opnemen met uw bedrijf en hen vragen om een ​​nieuwe offerte. U ziet een sterk verlaagde premie. In dit stadium is het de moeite waard om het internet te proberen om te zien of u nog meer geld kunt besparen. U kunt beter wachten tot uw nieuwe verzekeraar uw gezondheidsgegevens heeft gecontroleerd en uw aanvraag heeft geaccepteerd voordat u uw huidige dekking opzegt.

Het is geen probleem om een ​​polis te annuleren – stop met betalen! Als u uw incasso stopzet, neemt de verzekeraar vrij snel contact met u op om te kijken wat er aan de hand is. U moet hen dan vertellen dat u de dekking niet meer nodig heeft. Annuleringskosten zijn niet van toepassing.

Over gezondheidsgegevens gesproken, wees alstublieft volledig waarheidsgetrouw wanneer u het voorstelformulier invult. In het geval dat u een claim indient, zal uw verzekeraar uw arts benaderen voor bevestiging van uw rookvrije status en als blijkt dat u hen heeft misleid, zal uw claim worden afgewezen wegens het niet bekendmaken van feiten.

Hoe lang u ook rookt, de verbetering van uw gezondheid door te stoppen is zeer de moeite waard. Onthoud, om iemand beroemd te missen: “Het is beter om gerookt te hebben en gestopt te zijn, dan nooit gestopt te zijn!” Of zoiets.